- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Torrenttel irtózatos sebességgel fogod kinyírni az sd-kártyádat!
(#11755) gemini
Teljesen felesleges volt a második lemez inicializálására miatt kivenni az első lemezt. Ettől függetlenül valami nem jól csinálsz, mert ennek simán mennie kellene mindenféle hókuszpókusz nélkül.
Vedd ki mindkettő lemezt. Tedd az első slotba a működőt. Indítsd el, nézd meg ok-e! Ha nem, akkor nem jó a jó hdd-t tetted be. Ha minden ok, formázd meg számítgógépen valamire (ntfs) a második lemezt, majd tedd be a második hdd-t a nas második slotjába. Inicializáld, de az első lemezt hagyd benne. Csak olvasni kell, hogy melyiket akarod inicializálni.
Ja, a nas saját programját hagyd a fenébe, égesd el a cd-t! Mindent a nas admin felületéről csinálj!
Egyszerűen nem értem, hogy egyesek miért ragaszkodnak a CD-hez, úgy mint, ha az a Szent Grál lenne. -
z123456789
addikt
Hát ha a telefonra akarsz tölteni, akkor miért a NAS-on lévő TM remote programját haszálod?
Az szerintem erre nem kifejezetten jó.
A képen amit látunk véleményem szerint egy TM remote program, nem a Transmission konkrétan.
Én ha mobil eszközre töltök akkor a tTorrent nevű appot használom (Android).
Ez a remote arra való hogy a NAS-on levő torrenteket menedzseld a mobil eszközöddel.Annyira nem lényegtelen a szolgáltató, mert jelenleg pl nálam külön útvonal kell ha külső hálózatról érem el. Régen nálam sem volt ilyen probléma, de a mostani szolgáltató valamit tilt nálam, ezért van szükség külön útvonalra. Nálad valószínű nincs ilyen probléma, csak valahonnan ki akartam indulni.
Bentről gondolom a képen látható IP cím alapján éri el a remote program a NAS TM-jét.
Kintről ugyan ez a cím van megadva? Mert akkor ez így nem fog működni.
Létre kell hozni egy DDNS címet, majd a 9091-es portot kifordítani külső port címre, és akkor valami ilyesmi módon fogod elérni a TM-et kintről, bentről egyaránt:
"sajatddnscimem.pl-pl.org:12345" ahol az 12345 a 9091-es port külső portszáma. -
-
törölt tag
Nekem szerencsére egyszerűbb a lakatos rész. Van egy szinte teli oldallapom, venti nyílással, ráccsal, amit csak 4 csavarral fel kell csavaroznom. Ha alatta teljesen kivágom a NAS oldalát, az sem gond. Az oldallapban van egy hajtás, amitől kb. 4mm -rel kiszélesedik a NAS oldallemezéhez képest. A venti pedig csak 8mm vastag. Szerintem kivágok egy jó nagy darabot a NAS oldalából és egy hézagoló szivacs közbeiktatásával az egész oldallapot felragasztom fekete tömítőragasztóval. Csak az a gondom, hogy a venti 5 Voltos.
-
Tonyk
veterán
-u kapcsoló frissít, és mivel nincs mit frissíteni, így nehézkes lesz.
Mert hogy a képen funpkg -u van ,)
Egyébként meg így telepítsd!:
add ki ezeket a parancsokat:
get http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shOK és yes -ek tömkelege, ahol ki kell jelölni, jelölj ki mindent! A fentieket csak 1x kell megcsinálni, más alkalommal / telepítéskor már nem lesz rá szükséged!
Telepítsd a TM 2.83-at:
slacker -aA kylek:Transmission-2.83-arm-1.txz
-
8nemesis8
veterán
Szia!
A Nas gariját féltem természetesen.
Most ki van a "bele", vagyis kb fél éve úgy van az asztalomon, hogy egy noctua 12cm-es van rákötve és az nagyon komolyan lehűti, de így porosodik és van építek hozzá egy házat vagy csak simán fel akarom rá erősíteni a ventit valahogyan az elejére!A gondom a mostani megoldással az, hogy a csatlakozás nagyon szarul illeszkedik és takarítás közben, ha meglököm a ventit véletlen vagy felemelem, akkor néha nem érintkezik a 3 micro pines csatlakozónál.
Ezért jött az ötlet, hogy legyen USB, de tegnap megnéztem és alig tudja az 5V meghajtani, szinte nem is hűt!Köszi a leírásod átolvasom és kigondolom hogyan legyen!
-
shteer
titán
ha van gari akkor pedig
-
zambozoli
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
Ha tápkimaradás után indítani akarod akkor ez megy az megy a parancssorba:
/usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "00:00:00:00:00:30" (a mac cím is ez ha 310-ed van!!!)Az időzítettet pedig corntab ba kell tenned ennek mintájára: ez egy wifi ki és bekapcsolás
0 23 * * * /sbin/wifi down
0 5 * * * /sbin/wifi upItt a corntab használati leírása:
[link]A tm valószínűleg rosszul van beállítva náladd, mert nálam aut elindul ha indul a nas. Nem kell semmit futtatnom indításkor.
ffp/start/transmission.sh van neked? -
Doky1988
senior tag
-
SzJoco_
csendes tag
A 12V-os feszültség az tuti, és szerintem 0,06~0,08A körüli fogyasztása van.
Szerintem ami igazán be fogja határolni, az a mérete, ill. hogy mekkora fér el. ehhez ugye szét kell szedned, és ekkor már látod az eredeti típusát is. Az alapján rá tudsz keresni, Vagy vki, aki cserélte már, megmondja. Itt a fórumon is volt, h SteveL 60x60x20-ra cserélte [link] -
Tonyk
veterán
Figyu, hagyd a fenébe! Én már nem tudom követni mit tettél fel és mit hagytál ki.
Távolítsd el a mostani verziót:
1.
funpkg -r csomagnév.txz (csomagnév.txz helyére azt a csomagot írd amit feltelepítettél minidlna-ból. Elérési úttal együtt. pl: funpkg -r /i-data/admin/nsa/minidlna-1.1.0_git20131116-arm-3.txz )2.
Töröld ki az /ffp/start/minidlna.sh -t és az /ffp/etc/minidlna.conf-ot3.
Tedd fel ez alapján a régebbit. A telepítés részt copy-paste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Tonyk
veterán
amint látod most másik függőséget hiányol:
Futtad le ezeket is:wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txza chmod a+x .....-et nem kell minden egyes alkalommal lefuttatni. Ha egyszer megcsináltad már, az úgy marad....
-
Tonyk
veterán
"Semmit nem csillagoztam"
Akkor hajrá!
ha kész akkor:
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Ezután lehet indítani a minidlna-t.
"A többi az amennyire értek hozzá azt mondhatom lefutott ."
A kérdés az volt, hogy hiba nélkül futott-e le. (Szerintem nem)
-
Tonyk
veterán
-
Gelmi
tag
Szia Tonyk
Már lassan 2 órája küzdök ezzel a minidlna-val
Az eredmény mindig ugyan az :
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libid3tag.so.0'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!Pedig lépésről lépésre követtem a leírásod .
Aztán lefuttattam ezt a parancsot :
/ffp/start/minidlna.sh stop
slacker -r fdk minidlnaMajd telepítettem az új verziót .
funpkg -i /i-data/md0/admin/Nsa/minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
Szerkesztettem a minidlna conf-ot
még egyszer átolvastam a leírást nem hagytam e ki valamit aztán az indításnál
megint :Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libid3tag.so.0'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!DE NEM ADOM FEL !
Most azt szeretném kérdezni van e valami olyan parancs ami a minidlna-val kapcsolatos összes előzményt törli ?
Aztán kezdem az egészet elölről lépésről lépésre !
-
Tonyk
veterán
Én rögtön tökön szúrom magam!
El is olvasod amit írok???????
Ezt írtam:
"
Ha beállítottad a minidlna.conf -ot az /ffp/etc/ -ben, akkor mehet az indítás:Minidlna.conf-ban lényegében csak az alábbi sorokat kell állítgatni, attól függően, hogy hol vannak a videok, zenék, képek:
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
" -
Tonyk
veterán
Ez csak "repo" frissítés: Írtam még egy ilyet is:
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
Ezek a függőségek.
"Közben lefutott kettő ilyen is !" És még azt is megkérdezte, hogy updatelje-e az adatbázist. Ha nem-et nyomtál, akkor a fentiek előtt add ki ezt a parancsot: slacker -U
Amikor ez mind megvan (ha nem össze vissza csináltad volna, elég lett volna egy copy-paste is), akkor futtathatóvá teszted a minidlna.sh-t :
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
(így el is indul automatikusan, bekapcsolás után).
Ha beállítottad a minidlna.conf -ot az /ffp/etc/ -ben, akkor mehet az indítás:
Minidlna.conf-ban lényegében csak az alábbi sorokat kell állítgatni, attól függően, hogy hol vannak a videok, zenék, képek:
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo/ffp/start/minidlna.sh start
http://ip:8200 -on látnod kell a statusát, ha frissítgeted, akkor látod, hogy indexeli a fájlokat azokban a mappákban amiket megadtál a minidlna.conf-ban (feltéve, hogy helyesen adtad meg a típus és az elérési utakat.)
De ez mind-mind le volt írva már korábban...
-
Tonyk
veterán
keresőbe: minidlna vagy plex ...
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_2575-2575.html
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_6456-6456.html
Egyébként minidlna-ból van újabb verzió is (mai!), mint az említett hozzászólás. De ahhoz először frissíteni kell a repistory-kat.
Utána pedig:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0_git20131217-arm-5.txz
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconvNálam a ....-arm-3.txz van fenn, az tökéletes, ha ezzel az 5-össel lenne valami , akkor a 3-ast tudom ajánlani helyette
/ffp/etc/minidlna.conf beállítása
/ffp/start/minidlna.sh start
http://nasip:8200 -on van a status
-
Tonyk
veterán
"-d : disable idle3 timer < azt hittem ez azt jelenti ki van kapcsolva "
Basszus, az egy leírás, hogy hogy használd a programot.
(" Usage: ")
"Ez így akkor oké ?"
Így most ok.
"És többet nem fog változni a Load Cycle Count érték ?"
De fog! De, nem ilyen ütemben. (Amint látod 25.5 másodpercen volt)
Halkan jegyzem meg azt is, hogy a program külön felhívja a figyelmed, hogy indítsd újra a winchestert! Azaz kapcsold ki a nas-t és indítsd el újra.
-
Tonyk
veterán
Te a második képen hol látod, hogy disabled az érték? Mert én nem látom... Ugyanis ilyen parancsot nem adtál neki, hogy írja ki!
Egyébként ez fogja megmondani, hogy mennyin van jelenleg:
NSA310 esetében:
idle3ctl -g100 /dev/sda
NSA320 esetében két lehetséges verzió van:
idle3ctl -g100 /dev/sda
idle3ctl -g100 /dev/sdbKikapcsolni a fentiek szerint:
idle3ctl -d /dev/sda
vagy
idle3ctl -d /dev/sdb -
rsf
senior tag
A belinkelt zyxel mappában még a 2.77-es transmission van.
A jó link: ftp://ftp.zyxel-tech.de/NSA310/4.40/zypkg/
Innen kell letölteni a (web_prefix és a ZYPKGS) állományt és bemásolni a NAS/admin/zy-pkgs/ mappájába
ezt szerintem ftp -vel a legegyszerűbb elérni.
Igazából a legújabb mappából érdemes dolgozni az általam belinkelt az 2013.11.25.-ei.
Ezután a csomagok frissítésekor már az összes fentlévő csomag elérhető lesz.
Sőt amelyik csomagból újabb verzió jött mint amilyen fel van telepítve azoknál szólni fog a NAS!
Nálam szólt, hogy a Transmissionból és a Smart-ból is van újabb verzió.
Én igy raktam fel a Transmission 2.82 -őt.
Sok sikert.
Üdv. -
jozsi252
veterán
Illetve azt még elfelejtettem hogyha esetleg van HD Sentineled akkor ott is meg tudod oldani hogy ez a szám szépen lecsökkenjen. Én január végén vettem egy 2 terás Seagete HDD-t, és azóta összvissz 827 alkalommal parkoltatta a fejet. HD Sentinelen belül a teljesítményt maxra fel kell húzni, és meg is van oldva. De ahogy a többiek is írták, a WD-nek van saját progija is erre.
-
Tonyk
veterán
Kérdésben a válasz.. :
"Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries."Szerkesztd a settings.json-ban (/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json) a "rpc-whitelist": sort.
pl.: ha a belső hálód a 192.168.1.x -es taromtányban van:
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
"rpc-whitelist-enabled": true, -
Egon
nagyúr
Ez gyanúsan pont annyi, amennyit a 100 MBit-es net tud maximum...
Jó lenne ha leírnád a hálózat jellemzőit: router pontos típusa, géped paraméterei, illetve hogy hány méteres kábellal van bekötve a gép a router-be, illetve a router a NAS-ba. No meg hogy miképp születtek meg ezek az értékek (Total Commander-rel másolva stb.). -
kanak
csendes tag
Ez alapján a parancs alapján a Transmissionhoz a felh neved user lesz és a jelszavad password
a "user" rész helyére kellett volna az általad használni kívánt felhasználónév, a "password" helyére pedig az általad használni kívánt jelszó.
Egy példa:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u gelmi -v gelmijelszava -a *.*.*.*
De amugy jól csináltad, már nincs sok hátra.
-
tigrici
tag
ha például ezt a csomagot telepitenéd. curl-7.21.4-arm-1.txz
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/c "betü majd Tab megnyomása ami kiegésziti."
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/ curl-7.21.4-arm-1.txz
formátumra.mindig a programcsomag kezdő betüje értelem szerüen ha több csomag kezdődik ugyanavval akkor a következő betü is kell. -
tigrici
tag
ha nem adod meg a package nevet akkor nem is talál semmit.
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/Ekkor, ha megnyomjuk a TAB billentyűt, kiegészíti, hogy milyen alkalmazások vannak a könyvtárban. Az alkalmazások kezdőbetűinek megadása után nyomjunk TAB-ot, akkor automatikusan behelyezi a teljes nevet, már csak "Enter"-t kell ütnünk!
-
Game78
tag
Hát ennek jónak kéne lennie...nekem is ez van.Viszont amiket küldtél ott "admin" van.
Itt az elején... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Update 08.11. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest