- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Limari #13085 üzenetére
Szia!
Routeren port forward részbe beírod portnak a 21-et, esetleg külső portnak vmi mást, azt regisztrálsz a noip.com-on, létrehozol egy hostot, majd leszeded a nasra a dyndns (vagy dydns
) csomagot és kitöltöd az adatokat.
Ezután kintről az ftp://<noip hosztnév> -en éred el. (Ha a külső portot is változtattad, akkor az url végére :<port>)
-
krealon
veterán
válasz
Limari #13083 üzenetére
Ha az otthoni halozatod szelen levo router WAN oldalan publikus IPv4 cimed van, es a 21-es portot tovabbitod a NAS IP cimere, akkor kulso halozatbol az ftp://<WAN-IP-cimed>/ segitsegevel elered a NAS-t kivulrol.
Ha a WAN IP idonkent valtozik, akkor No-IP, ingyenes Dinamikus DNS segitsegevel (regisztralni kell egy nevet, amit a routerben, vagy a NAS-ban levo DDNS kliensben be kell allitani, es ez frissiti az aktualis WAN IP cimet a nevhez) az ftp://<regisztralt-neved.ddns.szolgaltato>/ URL-en keresztul tudod elerni a NAS FTP szerveret.
-
krealon
veterán
válasz
Limari #13081 üzenetére
"Én úgy gondolnám hogy a TV, vagy a PC tudja csak felébreszteni. A NAS közvetlen a modembe van csatlakoztatva (T-home epc3925) Ugyan így a PC és a TV is. Nincs közbe iktatva semmi."
A multkorjaban volt szerencsem egy T-home halozatot sniffelni. A Cisco EPC 3925 periodikusan vegigszkenneli a belso halozat osszes ip cimet. (Valoszinuleg a fix IP-s gepeket keresi, hogy a DHCP pool-t ennek megfelleoen alakitsa. IP utkozes meg sohasem fordult elo ilyen halozaton.)
Ugy gondolom, ez a keresgeles ebreszti fel a NAS-t. -
krealon
veterán
válasz
Limari #13063 üzenetére
"Akkor ezek szerint, ha olyan filmet, vagy zenét töltök le amit a TV támogat, akkor nincs szükség gondolom semmi átkódolásra."
Ha a TV-n egy filmet le tudsz USB-s tarolorol (pendrive, HDD) jatszani, attol az meg lehet mas kodolasu, mint a DLNA szabvanyban definialt, vagyis igy nem lesz lejatszhato halozaton keresztul. Ebben az esetben szukseges egy eszkoz "ut kozben", ami atalakitja a DLNA-nak megfeleloen. Ezt szokta - egy kelloen eros hardvrerrel rendelkezo NAS-ban - a mediaszerver elvegezni (transzkodolni).
-
Joshi
titán
válasz
Limari #13065 üzenetére
Tonyk egész jól leírta hogy mi is az a Transzkódolás, szerintem nincs erre szükséged ha célirányos anyagokat töltesz le amit kezel a TV-éd lejátszója. Egyébként én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy kiváló NAS-t (Zyxel NSA320), és hozzá egy kiváló hálózati médialejátszót Mede8er MED600-at. Nekem fontos volt az hogy a letöltött állományokat ne kelljen kicsomagolni (ISO), és a BD50 3D ISO is támogatva legyen. A tökéletes lejátszó egyértelműen a PC, de nekem is a fogyasztás és macera volt vele a bajom.
A NAS nálam adattár és torrent eszköz, szerintem erre is lettek kitalálva. -
Tonyk
veterán
válasz
Limari #13065 üzenetére
Transzkódolás akkor kell, ha pl van egy fullhd (1920x1080) filmed, amit pl egy 1280x800 vagy pl 800x480-as megjelenítőn szeretnél lejátszani. Ide felesleges az eredeti méretet áttolni.
Vagy esetleg egy olyan, amit maga a lejátszó nem támogat. Transzkódoláskor ilyenkor a "szerver" lebutítja/átalakítja on-the-fly a tartalmat a megfelelő méretre/formátumra.
Jobb minőséget pedig nem lehet elérni. "Sz@rból várat" effektus.
Amennyiben van beépített médialejátszó a LG-ben márpedig tuti van és nem a plex lesz az (de nincs LG-m , így ebben nem vagyok 100%-ig biztos), akkor bizony elég a NSA310, 310s, 320, 320s, 325, 325v2 sorozat."Szóval nekem úgy néz ki egy drága nas kell "
Nem tudom ez miből jött le neked, mivel írod, hogy nem kell transcode.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Limari #13065 üzenetére
Vegyél raspberry pi2-t.
12kból megvan az alpgép.
Ha a TV-d támogatja a HDMI-CEC-et, akkor a tv-d távirányítójával tudod irányítani.
Kezeli a sambát és GPUból kitolja a filmeket.
Ha felokosítod tunerrel, még élő tv közvetítésre is használhatod.
Szerintem abszolút megéri az árát, én minden TVmre vettem ilyet.
-
törölt tag
válasz
Limari #13063 üzenetére
Elméletileg igen. Gyakorlatilag sokmindenen elhasalhat az a támogatás. Pl. akár a feliraton is. Én más megközelítéssel kezelem a szitut. Egy ARM miniPC -t használok lejátszóként, ami kezeli az SMB megosztást. Így a médiamegosztás funkciók nincsenek aktiválva a NAS -ban. A miniPC ára meg kijön a buta és az okos TV közti különbözetből. Sőt, igazából a tuner is fölösleges, hiszen úgysem használja. A TV tulképp csak egy megjelenítő. Mint egy HDMI -s monitor.
-
törölt tag
válasz
Limari #13060 üzenetére
A médiaátvitelnél háromféle típusú eszközt különböztetünk meg. Küldő, továbbító, fogadó. A három közül, valamelyiknek el kell végeznie a "piszkos munkát", az adat médiastream -mé alakítását. Leggyakrabban ezt a fogadó (a lejátszó) végzi. Akkor van gond, ha nem tudja lekezelni az adott formátumot. Ilyenkor a küldő is átveheti a szerepét és proci -izomból elvégezheti, amivel a lejátszó nem boldogul. De, a 310 nem elég izmos ehhez.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Limari #13052 üzenetére
FFPből milyen van?
Lehet, h az a baja, h usb stickes (pendrive), mert annak külön repoja van, ha jól látom.(persze csak ha pendriveos ffp van)
Nekem az nsa320s-emen merevlemezes van, azzal működik.
Amúgy látom, h fel vagy cdzve az admin könyvtárba. Szerintem cdz vissza a gyökérbe és úgy hajtsd végre a műveletet.
Jogok megvannak? Ugye root felhasználóval vagy bent?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Limari #13039 üzenetére
Szia!
Először is slacker -u , másodszor slacker -U.
Ha ez megvan, akkor uwsiteloader.sh . Itt jelölj ki mindent (meg kell csillagozni kattal, vagy spacevel az összeset).
Ha ez megvan kiadod a slacker -a plex parancsot és kiválasztod a legfrissebbet/Neked megfelelőt, majd ok és kész.
Utána már csak be kell állítani.
-
törölt tag
válasz
Limari #13039 üzenetére
Nem ismerem ezt az alkalmazást, de valamiért nem "tudatosult" benne a fájl kijelölése. Csak az admin mappáig jutott, az meg nem fájl. Ezt írta. Talán, ott alul, ahol most az admin az elérési út vége, meg kéne jelenjen a kijelölt fájl is. Manuálisan nem tudod az /admin/ mögé odapötyögni a fájl nevét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- Lii Audio szélessávú hangsugárzó pár
- Lenovo T495S Touch (érintő képernyő) AMD Ryzen 5 Pro 3500U, 12 hónap garancia, áfás számla
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest