- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
This resets the NSA to the factory default configuration. All settings you have configured on the NSA, including IP address, password, user accounts, groups, and so on will be reset to the factoriy defaults.
The reset process does NOT affect the volume settings, nor data stored on the NSA.
-
Tonyk
veterán
Putty-ban a konfigurációnál , állítsd át a karakterkódolást windows 1250-re, akkor normálisan fog kinézni az mc (mentsd is el az aktuális profilba!)
Ennek így pedig el kéne indulni.
Nézz már bele a /i-data/<azonosító>/admin/zy-pkgs/ffp/ffp.log -ba, hogy ír-e róla valamit:
Ilyennek kéne benne lenni, ha ok minden:
...
* /ffp/start/transmission.sh ...
Starting transmission-daemon
...Egyébként most üzemletem be egy nsa325-v2-est ffp-s tm-el: Működik
-
Gelmi
tag
itt semmikép ne menjen a TM :[link]
Azért kérdeztem mit ír a parancs kiadásra mert korábban nekem is TM automatikus indítási gondjaim voltak.
Tonyk segített akkor és ez volt nálam a gond:
"A transmission.sh 8. sorában van egy szintatktikai hiba , mégpedig ott egy zárójel ami nem kéne, hogy ott legyen (a sor végén). De ezt pontosan le is írja a hibaüzenetben: " syntax error near unexpected token `)' " "Várd meg Tonykot Ő biztos tud segíteni!
-
Tonyk
veterán
Ez is le van írva az említett postban:
két helyen is erre:
TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon
valamint :
user=root
Mást nem kell piszkálni. Csak a settings.jsont , már ha akarsz benne pl figyelt mappát beállítani.
A nas reboot teljesen felesleges volt. Ártani nem árt, de felesleges.
"Hogyan tovább?"
Szerintem kész vagy
-
Tonyk
veterán
br2-es tárolóból tudod feltenni a hiányzó csomagokat, de ezt előtte 1x meg kell csinálni:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UA hiányzó csomag telepítése:
slacker -a curl
br2-es tárolóból!
Valamint kelleni fog még ez a csomag is:
slacker -a libevent
szinten br2-es tárolóból
-
Tonyk
veterán
Gyárit tiltsd le.
Nem is kell semmi legyen a tm mappában az csak akkor jön létre ha beállítod a daemont. Támiandító írásban megtalálod az 5. oldalon, hogy hogyan kell...Azért ehhez fűznék egy kis szösszenetet:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
user = a usernév amivel adminisztrálni akarod majd a tm-et
password = jelszó hozzá
*.*.*.* = ip tartomány ahonnét engeded a az admin hozzáfétést a tm-hez.pl.:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u Jozsika -v jelszo -a 192.168.0.*
Így "józsika" névvel és "jelszo" jelszóval lehet belépni a 192.168.1.-es tartomány valamennyi gépéről.
-
gduck
addikt
Elég csak a dátumokat megnézned. Nem véletlenül adta ki ilyen gyorsan, ha csak pici hiba lett volna a 2.83-ban, akkor egyszerűen csak egy új TICKET lett volna belőle, ami majd egy későbbi verzióban javításra kerül.
Tonyk: köszi a linket. Esetleg valaki próbálta már? Így hogy nem a "hivatalos" oldalról van, nem tudom fel merjem-e rakni...
-
Tonyk
veterán
Gyári csomagok lassan frissülnek. 2.83 már május óta kinn van, igaz FFP alól telepíthető.
Előbb lesz 2.84 FFP alá, mint 2.83 a gyári csomagban.Szerk: már van 2.84 FFP alá, igaz még nem hivatalos repoból: http://uloz.to/xEcpaE5o/transmission-2-84-arm-0-txz
-
Tonyk
veterán
mc, kikeresed a fájlt: F4 szerkesztés. Itt megkérdezi első alkalommal , hogy mivel szeretnéd megnyitni. 3-ast kell választanod: MC EDIT.
F2-vel mentesz"A transmission-t elég, ha a NAS web setupjában a programcsomagoknál tiltom, amíg a settings.json file-t átírom?"
Nemhogy elég, de pontosan ezt kell csinálni. Máshogy nem lesz jó.
Szerk.:
"Van egy néhány helyen settings,json file. Melyiket módosítsam?"
Már leírtam, hogy úgy emléxem itt meg itt kell : --> #9660
-
Tonyk
veterán
find \ -name libpcre.so*
Ha van ilyen pl., hogy:
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1.2.1
akkor:ln -s /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1.2.1 /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1
Azaz: ln -s -> szimbolikus link létrehozása.
első paraméter az eredeti fájl, amiről linket készítünk (...libpcre.so.1.2.1 )
második paraméter az új fájl, ami az eredetire mutat (...libpcre.so.1) -
Tonyk
veterán
igen, ez nekem sem megy d.e. óta.
uwsiteloader.sh , és hagyd ki és ne csillagozd ki a kylek tárolót. Az egész móka után újra uwsiteloader.sh és csillagozd ki a kylek-et is. és nem kell slacker -U a kérdések végén és ne is futtasd le kézzel sem.
(#9668) Mr Dini
bármit amit szeretnél telepíteni: slacker -a program_neve, ha van van, ha nincs nincs. marad a net túrása kevé s sikerrel. Minek neked JAVA?
-
Tonyk
veterán
find / -name settings.json
de ha jól emléxem a gyári ide pakol:
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission/settings.jsonSzerkeszteni is kéne: legegyszerűbben mc segítsével. Ennek telepítését pár hozzászólással feljebb már leírtam. Első szerkesztés előtt az MC meg fog kérdezni, hogy mivel szeretnéd szerkeszteni , erre te a 3-ast válaszd ki, mc edit.
-
Tonyk
veterán
Van FFP-d? Nincs? Akkor csak a telepítő módosításéval lehet megoldani. Uninstall, telepítő módosítás, reinstall után.
Ha van ffp, 1000x egyszerűbb dolgod van:
Állítsd le a transmission-t. (a konfigurációs állományt csak leállított tm mellett lehet elvégezni, ellenkező esetben visszaírásra kerül az eredeti tartalma. Leállítás alatt a daemon leállítását értem, nem pedig a seed/leech leállítását.)
Keresd meg a setting.json fájlt.
Módosítsd (pl. ha a belső ip tartományod 192.168.1.x):
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "felhasználói név",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*[,esetleges külső ip]",
"rpc-whitelist-enabled": true,Elmented, tm-et elindítod. A jelszó az elindítást követően kódolva kerül eltárolásra. Nem kell megijedni tőle.
rpc-whitelist-hez az ip-ket kell felsorolni ahonnét el akarod érni. Helyettesítő karakterek, és tartományok megadása engedélyezett. Vesszővel el lehet elválasztani különböző címeket.
-
vanRobert
tag
HI!
kb 2 napig ment nálam 100%-on, a folyamatok között a twonky 60-80%-ot zabált, szerintem újra be akart indexelni mindent. Adtam neki egy 480-as értéket, webes felületen újraindítottam, így másnap reggelre beállt normál értékre a CPU leterheltség (1-2%). Ekkor visszaraktam -1-re, újraindítás és azóta is így megy.
-
Tonyk
veterán
Fogalmam sincs, de abban meg a 320-nál van erősebb proci.
Doky1988
Nem vagy egy egyszerű eset (már nem tudom, hogy direkt nem akarod-e megérteni vagy ...)
Vedd meg a WD-t és nyugalma lesz mindenkinek, neked is, nekünk is.
Már mindent elmondtunk róla, pro-kontra. Még 50x leírhatod, hogy WD, passzív hűtés, nyáron 40 fok, akkor sem fogunk mást mondani. Ebben van venti, abban nincs, nyilván hangosabb a semminél. Abban van egy 800-as proci 256MB rammal a 320-ban 1200-as proci 512MB rammal. Hogy neked mitől erősebb a WD ??? -
Tonyk
veterán
Azért kerül többe, mert újabb, egy picit erősebb a proci, na meg az usb3, de azóta már van 325 v2 is.
. Most 25-ért van 320-as. Az elég jó ár érte.
-
Tonyk
veterán
Én nem használom, de úgy látom, másik NSA-ra tud, belső winyóra, és külső adattárra tud szinkronizálni.
Nem próbáltam, de lehet, hogy más hálózati eszközre is tud menteni (Távoli esetében 1-es link), a lényeg úgy tűnik, hogy admin nevű user tudjon a kiválasztott megosztásra írni. (Hogy ez a megosztás SMB , NFS , vagy más azt csak próba után derül ki, de lehet már valaki próbálta itt és majd megosztja.)
-
Tonyk
veterán
"Állítólag valami scriptet kellene feltelepíteni. Ebben tud valaki segíteni?"
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_5803-5803.html
A 2.82-es TM nem fogja megoldani a problémát. Ígérték, hogy majd ez a verzió, de nem. Egyébként mivel ez 99.9%-ban az ncore esetében fordul elő, nem is igazán hiszem már, hogy ez sw. hiba.
-
törölt tag
Nem hiszem. Nekem nincs ilyenem és müxik. Tegnap áttúrtam a Youtube -ot és találtam pár dolgot az almenü almenüjének az almenüjében. Ha belemész a súgóba, akkor ott vannak segédletek különböző eszközökhöz, meg leírások, hogy mi a különbség, ha a G fiókodat csatolod, vagy a G+ profilodat (vagy valami ilyesmi, a fene se érti). Esetleg lehet olyan is, mint a Dropbox párosításnál, hogy miközben a NAS -nak megadod az adatokat, be kell jelentkezzél a fiókodba weben. Amikor én tegnapelőtt töröltem és újraírtam a fiókot, közben legalább 3 eszközről be voltam jelentkezve. Persze routeren keresztül, vagyis a G felől nézve ugyanarról az IP -ről.
Esetleg nem lehet valami elfelejtett korlátozás, vagy portösszeakadás? Nem lehet valahol a NAS -ban, vagy a routerben nézni egy logot, amiben szerepelnek a ki-be jövő infók? -
Tonyk
veterán
Eszközök - transmission beálítások - letöltési könyvtár . Itt kel megadni, teljes elérési útvonallal. Gondolom NSA310-ről van szó a topic alapján tehát egy lemez van a cucban.
A lemezt a rendszer fájlrendszerben ide csatolja fel: /i-data/md0/ . Ehhez jön még a létrehozott mappa vagy megosztás neve. pl. Torrent. Akkor a letöltési mappa teljes élérése útvonala : /i-data/md0/torrent . Amennyiben neked van pl. egy kutykurutty megosztásod abban meg egy "letoltes" mappa , úgy /-idata/md0/kutykurutty/letoltes.Ha netalántán két lemezes egységgel rendelkezel (nsa320,325), úgy a /i-data/md0 és /i-data/md1 az első és a második lemez (már ha nem tükörben vannak). A többi értelemszerűen a fentiek alapján.)
Szerk.: még egy kérdés. Az normális, hogy a Transmission remote GUI hitelesítés nélkül beengedett? Nem kért se jelszót, se felhasználóneve
Nem nagyon foglalkoztam a "gyári" TM-el, mert szeretem ha FFP-van a nasomon, de ha jól emléxem a gyári így enged be alapból. FFP-vel már tudnád szerkeszteni a settings.json-t és be tudnál állítani benne sok okos dolgot (mappafigyelés, elérés korlátozás, stb). De FFP-nélkül nem nagyon fog menni.
-
Anonymus23
veterán
Ha még 100 megkérdezed, akkro is igen.
Annyi lesz, ha reseteled, akkor elszállnak a beállításaid, azkat újra be kell lőni, illetve az összes torrentet, ha van egyáltalán bármi a listában, azokat újra be kell rakni az új torrentkliensbe és be kell hasheltetni megin, azaz végigellenőrzi megint az összes adatot.
Ha éppen most telepítetted fel és még nincs, vagy nem sok torrent van benne, akkor olcsón megúszod az egészet. -
Anonymus23
veterán
Van rá 2 lehetőség is:
Egyrészt lehet telepíteni a TM-et a winchesterre, benne van a leírásban is korrekten.
Másrészt maga a Zyxel programcsomagba is bekerült a TM, letölthető és futtatható, ugyanúgy mint a jelenlegi, annyi, hogy nem a legfrissebb verzió van benne (asszem 2.77-es a Zyxeles), de pl nekem már több mint fél éve fut a 2.76-os és semmi gondom vele. -
AngelH
aktív tag
Frissítés után megmaradnak a beállítások. A HDD-t nem kell lehúznod, az FFP-s pendrive-ot ajánlott, bár én már azzal is frissítettem, nem lett baja. Mielőtt kihúzod, állítsd le a NAS-t mindenképp!
Transmission elvileg marad a frissítés után, ezért kell kihúznod a pen-t, bár jó lenne tudni, milyen verziójú FFP-t használsz.
-
törölt tag
Vagy én nem próbáltam abban az időszakban feltölteni, amíg nem ment (ha nem ment) a 4.40 -el. Lehet, hogy a 4.50 -ben ezt is javították és nálam ezért működik. A Dropbox -szal is így volt. 4.40 -en API -hiba. De ez csak találgatás. Ha a Youtube csatornádba be tudsz lépni, akkor nem tudom, hogy mit kéne átállítani. Bár ha jobban belegondolok, ez is lehetséges. Amikor droidon a böngésző szinkronizálásához, vagy a fájlkezelőben a GDrive kezeléséhez megadom a belépési adatokat, akkor a Google dob egy értesítő ablakot, amiben jóvá kell hagynom a külső alkalmazás hozzáférését. A NAS pedig elég külső alkalmazás. De már nem emlékszem, hogy kellett -e ilyet csinálnom. Most töröltem, majd újra beírtam a fiókot. Elfogadta.
-
törölt tag
Nálam tökéletesen működik. Először létrehoztam egy csatornát a Youtube -on. Lehet, hogy érdemes egy tesztvideót feltölteni böngészőből, hogy lásd a működését (szerkesztési lehetőségek, jogosultságok, stb) és hogy leellenőrizd, él -e a csatornád. Nagyon régen csináltam Youtube -ra reklámfilmeket. Aztán hosszú kihagyás után visszatérve, meglepődtem a változásokon.
A NAS -on létrehoztam egy "Upload" megosztást, azon belül egy Youtube_csatornanév mappát (szerintem a feltöltés szempontjából a jogosultság mindegy, nálam admin).
A Youtube feltöltés menüjében megadtam a Youtube -os Google fiókadatokat, majd betallóztam a mappát, beállítottam a türelmi időt (10perc) és bejelölgettem amiket még kért.
Tegnap bemásoltam egy anyagot a mappába, aztán kaptam a mélt, hogy gratulálnak az első feltöltésemhez (ezt az "elsőt" mondjuk nem értem, de most lényegtelen). Ennyi. A 4.50 -es firm van fent, de a feltöltőt még 4.40 -en állítottam be. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest