- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vanRobert #21191 üzenetére
Megy a repo, ott a második link rá tudsz nézni. Nincs letöltve semmi, ha megnézed a telepítési leírást az 5. pontnál találod magát a telepítést, wget-el szedi a le a script-et és az telepít. Azért nem működik mert az előtte lévő 4 pontnál valami nem stimmel.
Én sem értek hozzá, csak figyelmesen megcsináltam minden lépést. -
válasz
laccy88 #21155 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás a VPN használata. Android-ra tök jól működik az OpenVPN, PC-re nem tudom van-e. A másik végen meg a legjobb, ha a routered tudja (esetleg Tomato-val). Ekkor ugyanis ha kapcsolódsz VPN-el a saját otthoni kis hálózatodhoz, minden megosztást elérsz.
-
-
Annyiban kiegészíteném amit írtál, hogy ha 8-10 MB/s körül jönnek le a dolgok, akkor már nem biztos hogy röccenés mentesen megy más. Én pl. filmet nem tudtam már nézni mellette. Én ezért be is korlátoztam erre a 2 MB/s-re. Már régóta 520-om van, annál nincs ilyesmire szükség.
-
Sziasztok!
Nekem 520-on Entware van fent, de már elég régóta nem frissül rajta semmi. A packages oldalán is 404-et kapok. Elképzelhető, hogy kimúlt a projekt? Ha szeretnék frissebb transmission-t, miniDLNA-t csak térjek vissza ffp-re? -
válasz
Downsampling #20564 üzenetére
Akár dobhatnád az én kukámba is.
-
válasz
Downsampling #20533 üzenetére
Igen régi eszközök ezek. Az összefoglalóban erre is van segítség.
-
Nekem entware-ng van fent és onnan minidlna, nincs minidlna.sh fájl, talán ez azért van mert van init.d (ennyire vagyok képben linux-ban). Az itt található s90minidlna fájl az ami betölti minidlna.sh szerepét? Viszont ebben nincs rescan opció, így én amikor szükság van rá törlöm a files.db, amit újra épít. Gondolom ezt is meg lehet csinálni cron-al.
-
válasz
szabics_28 #20403 üzenetére
Szerintem a resilio használja a pythont is. Ennek a vasnak sok ez, nem bír vele.
-
válasz
CoolBoy323 #20389 üzenetére
Esetleg WinScp-vel belépsz és úgy törlöd.
-
válasz
CoolBoy323 #20387 üzenetére
Nekem is és mint írtam 99,99%-ban működik. Igen főleg .mkv, de nem csak és azzal is működik.
-
válasz
CoolBoy323 #20383 üzenetére
Ha egyikkel se megy, akkor nyilván ott a bibi nálad. Én 5+ éve NAS-(s)olok és mint írtam, általánosságban nincs vele gond.
-
válasz
CoolBoy323 #20381 üzenetére
Dobd át valahogy, hadd nézzem meg.
-
és CoolBoy
Nem kell subtitle workshop. Az srt egy sima szövegfájl, bele lehet nézni bármivel. Egyébként se hiszem, hogy ez lenne a probléma. A lényeg amit Tonyk írt, a média és az srt fájlneve betűre ugyanaz (értsd copy+paste), csak a kiterjesztésben különbözik és egy mappában vannak. Példa: ungabungi.mkv és ungabungi.srt, de ungabungl.srt már nem lesz jó.
Nekem nagy néha, egy évben egyszer még elő szokott fordulni, hogy így sem jó. Ezt minden eddigi esetben egy minidlna rescan megoldott,ilyenkor valami miatt nem frissíte be az adatbázist. -
-
-
válasz
CoolBoy323 #20247 üzenetére
Igen, olcsón átveszem.
-
válasz
CoolBoy323 #20238 üzenetére
Mi tart olyan sokáig? Beállítás 5 perc, utána fél óra amíg legenerálja az adatbázist. Egyébként ha megcsináltad és jól működik, lemented a minidlna.conf-ot és többet nem kell foglalkoznod a beállítással, csak bemásolod és mehet.
-
válasz
gboszi #20172 üzenetére
"Az egyszere biztos, hogy hozzá nem nyúlok soha
"
Haha, csak hiszed. Ha valami elromlik, akkor majd kénytelen leszel. :-)
No nem kell megijedni, nekem csak annyi (ami a lényegi működést nem befolyásolja nagyon), hogy az opkg update; opkg install rendszeresen hibát dob, mondjuk kb. 10/9. Illetve csomaglistára is üres ablakot ad vissza, minden más működik. Lehet a 2 pont első két sorát megpróbálom én is. -
válasz
SADE_RUSH #20147 üzenetére
Szerintem elég egyszerű megérteni. Ami most van az nem működik. Rakd fel a régit, ha minden jó, működik, akkor elégedett vagy. Ha nem, akkor segítséget kérsz megint, de elég kevesen vannak akik a régit használják és értenek hozzá. Egyszerűen azért, mert ők azt szeretik benne, hogy felrakták, szinte nulla beállítás és működik.
-
válasz
padi68 #20124 üzenetére
Saját routered webes felülete a 192.168.1.1 vagy 192.168.0.1 címen érhető el. Gyártótól, típustól függően elég eltérő lehet a felület, de kell valahol lennie egy olyan résznek ahol a csatlakozott eszközöket lehet megnézni (pl.: Devices). Az általad linkelt webes kereső csak akkor fogja megtalálni szerintem, ha nem vagy NAT-olt.
-
~ # /opt/bin/opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
Downloading ftp://ftp2.zyxel.com/NAS520/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz
wget: bad response to RETR: 550 Failed to open file.
*** Failed to download the package list from ftp://ftp2.zyxel.com/NAS520/Entware-ng/binaries/armv7/Pack ages.gz
Collected errors:
* opkg_download: Failed to download ftp://ftp2.zyxel.com/NAS520/Entware-ng/binaries/armv7/Packages.gz, wget returned 1.
~ #Jól emlékszem, hogy a web_prefix-be kellene valamit átírni? A Zyxel-es oldal nem működik.
-
Az hogy mi a fájlnév, vagyis 14 - Tépett madár, nagyjából senkit nem érdekel. A lejátszók a fájlban tárolt tag alapján veszi a sorszámot, hacsak nem valamilyen lejátszási listában vannak. Tehát ebben az esetben valamilyen Tag editorral néz bele és állítsd be a tracknumber-t.
-
válasz
polcsi #19640 üzenetére
Akkor helyesbítek. A 2.92-es az entware-ng-s, a 2.82-es viszont valóban ffp-s lehet (bár tényleg elég régi).
Az eltávolításról (entware):
Get the list of installed packages
opkg list_installed
ezzel kideríted pontosan hogy hívják az eltávolítandó csomagot (transmission)Remove package
opkg remove <package>
ezzel csak a csomagot távolítod elRemove a package and orphaned dependancies
opkg remove --autoremove package_name
ezzel a csomagot és a csak hozzá kapcsolódó függőségeketor remove with all dependent packages
opkg remove --force-removal-of-dependent-packages
ezzel a csomagot és minden függőségét -
válasz
bull84ghia #19611 üzenetére
A Tm defaultban a 9091-es porton kommunikál. Tehát a LAN portot állítsd 9091-re, ha csak nem állítottad a Tm-ben másra.
-
válasz
peti775 #19594 üzenetére
Pontosan melyik Zyxel-ed van, milyen verziójú firmware-el? Korábban volt ez a telnet-el, az újabbakon már nincs telnet (biztonsági okokból), rögtön ssh-n lehet kommunikálni. Legalábbis az 520-al már így ment 2 éve is. Azért lehet, hogy butaságot beszélek, de szerintem próbáld meg rögtön az ssh-t.
-
Szerintetek mi a legegyszerűbb, legtisztább módja a jelenlegi Entware-ng lepucolásának? Nyomjak egy full reset-et a NAS-on? Azt hiszem nem lenne gond ha újra be kellene állítani.
-
válasz
szjoci #19460 üzenetére
Nekem régóta van fent, de most gondolkodtam a gyalun és újra felrakáson mert a transmission-el gondjaim vannak az rtorrent-et meg felrakja ugyan de nem lehet indítani. Emlékeim szerint én is metarepo-ból raktam fel. Szóval most elgondolkodtattál hogy jó ötlet-e ez.
Esetleg amit megpróbálhatnál, olvastam hogy entware-ből is van már újabb verzió, a 3x.
Itt egy kis forrás: [link]
és [link]
Másodiknál feltételezem, hogy 542 és 520 nem sokban különbözik egymástól.
És még egy [link]
Sajnos az én linux ismereteim konvergálnak a 0-hoz, igazából egy jó leírást tudok értelmezni és megcsinálni, ennél nem több, sajnos.
Most látom, hogy a második link alapján próbálod csinálni. Akkor főleg nézd meg a 3.-at ott ugyanis részletesebben tárgyalják a különböző telepítési metódusokat, armv7-re is eltérő van kernel verzió függvényében (fogalmam sincs nekünk 3.2-nél nagyobb, vagy csak 2.6.36-nál nagyobb-e a verzió). -
Entware-ng & Entware-3x merge:
Entware developers are happy to announce Entware-ng and Entware-3x merge. The new project is called Entware. Entware will have all package repositories from Entware-3x (armv5, armv7, aarch64, mips, mipsel, x64) and a repo for armv7 (Linux kernel 2.6.36) from Entware-ng. All other repositories will be available for installation but will not be updated.Nem tudom 310-re ez működhet-e, 542-re találtam telepítés leírást ez alapján remélem 520-ra is jó lehet, a kettő elég hasonló egymáshoz.
Install
Az is érdekelne egy hard reset gondolom visszaállítja a NAS-t gyári állapotra (de marad a firmware verzió), viszont a megosztásokban lévő adatok megmaradnak? Mert egy friss telepítés jó lenne. -
válasz
8nemesis8 #19439 üzenetére
Ez érdekes, nem emlékszem, hogy bármit állítottam az Entware-en telepítés óta. De nálam a következő a helyzet:
~ # opkg list-installed
alsa-lib - 1.1.6-1
ca-bundle - 20180409-3
entware-opt - 227000-3
entware-release - 1.0-2
entware-upgrade - 1.0-1
findutils - 4.6.0-1
grep - 3.1-1
ldconfig - 2.23-8
libbz2 - 1.0.6-4
libc - 2.23-8
libcurl - 7.61.0-3
libevent2 - 2.1.8-2
libexif - 0.6.21-1
libffmpeg-full - 3.2.12-1
libffmpegthumbnailer - 2.2.0-1
libflac - 1.3.2-2
libgcc - 7.3.0-8
libiconv-full - 1.11.1-3
libid3tag - 0.15.1b-4
libintl-full - 0.19.8.1-1
libjpeg - 9a-1
libminiupnpc - 2.0.20170509-1
libnatpmp - 20150609-1
libogg - 1.3.3-1
libopenssl - 1.0.2p-1
libopus - 1.2.1-1
libpcre - 8.42-1
libpng - 1.6.34-1
libpthread - 2.23-8
librt - 2.23-8
libsqlite3 - 3230100-1
libssp - 7.3.0-8
libstdcpp - 7.3.0-8
libuuid - 2.32.1-1
libvorbis - 1.3.6-1
locales - 2.23-8
minidlna - 1.2.1-3
opkg - 2011-04-08-9c97d5ec-17c
profile-hook - 0.1
terminfo - 6.1-1
transmission-daemon-openssl - 2.94-2
transmission-web - 2.94-2
xmlrpc-c - 1.39.13-2
xmlrpc-c-common - 1.39.13-2
xmlrpc-c-internal - 1.39.13-2
xmlrpc-c-server - 1.39.13-2
zlib - 1.2.11-2
zoneinfo-asia - 2018e-1
zoneinfo-europe - 2018e-1
~ # opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
~ # opkg upgrade2.94-2 a transmission verzió és bin.entware.net-ről próbál frissíteni
-
Visszautalva a kérdésemre, mivel nem kaptam választ (nyilván egyedül vagyok a problémámmal) abban tud valaki segíteni, hogy lehetne kiokoskodni, hogy mi a konkrét hiba? Valami log fájlra gondolok amiben esetleg részletesebben le van írva a probléma, ami miatt nem indul az rtorrent. Hátha ebből aztán már tudtok segíteni megoldani a problémát is :-)
Előre is köszi az ötleteket. -
Ha valakinek van tapasztalata 520-on Entware-ng alatt rtorrent telepítésében, szívesen venném a segítségét.
Van egy hibaüzenetem amivel a weben találkoztam ugyan, de a megoldások nekem nem jöttek be és/vagy nem értem őket. Ez mondjuk nem csoda mivel linux analfabéta vagyok.
opkg_configure: rtorrent-easy-install.postinst returned 255.
Előre is köszi. -
-
Mert antilinuxguru lévén, nem tudom hogy kell valamit (pl. tm) eltávolítani. Illetve ennek még utána is tudok nézni, de ha jönnek a hibaüzenetek azzal nem tudok mit kezdeni. Entware raktam fel, abból van a tm és még egy-két cucc. Néhány hónappal ezelőttig simán tudtam frissíteni a csomagokat, most azonban már nem működik (számomra értelmezhetetlen hibaüzenettel), így attól tartok az eltávolítások sem működnének. Ha tudtok itt segíteni, akkor szívesen megpróbálom a tm leszedését majd újrarakását.
-
Sziasztok! 520-om van, de az a topik nem nagyon mozog, ezért írok ide.
Szarakodik a transmission, úgyhogy kinéz egy reset és NAS újra telepítés. Ehhez azonban még gyűjtöm az erőt. Addig is, azt vettem észre, hogy egy transmission daemon restart, ideig-óráig orvosolja a problémát. Ezért arra gondoltam hogy ütemezetten éjjelenként újraindítanám. Csekély linux-os ismereteim viszont csak addig terjednek ki, hogy hallottam már a cron daemon-ról és kiderítettem, hogy a fw Tweaks-ben van is ilyen. Továbbá még annyit tudok, hogy a transmission restart parancs a következőképpen néz ki:
/opt/etc/init.d/S88transmission restart
A többiben tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm. -
Nagyrészt egyetértek veled, kivéve az áramszünet esetén ne kapcsolódjon vissza automatikusan szabállyal.
Önmagában a ki-bekapcsolás egy üzemszerű esemény, normális tápegység esetén nem okozhat pofont az elektronikának. A merevlemez már más kérdés, annak nyilván nem tesz jót, az igazi az egyszer bekapcsol és örökké úgy marad lenne. De azért erre is méretezve vannak, gondolj bele egy pc-t hányszor kapcsolsz ki-be és azért bírja (ta, manapság már egyre több az SSD, nálam is az a rendszer lemez, de azért az adattároló még mindig jó öreg HDD), itt jóval kevesebb ilyen eseményről van szó. Ráadásul egy NAS normálisan be van kapcsolva (értelmét veszti ha ki van), úgyis bekapcsolnám, tehát nem spórolok meg egy bekapcsolást sem.Szünetmenteshez: jó lenne, csak nekem egyből 2 kellene, mert a NAS és a HGW+router nem egy helyen van. Úgy indult, de sajnos a padlás a NAS-nak túl melegnek bizonyult.
-
Azt hiszem nincs transmission topik, (de van, viszont nem igazán mozog) így talán ide illik leginkább. Mostanában egy csomószor történt meg (sajnos elég sűrűn van rövid áramkimaradás felénk), hogy NAS újraindulása esetén a transmission régóta törölt torrenteket tölt le újra. Bár linux sajnos nagyon távol áll tőlem, de egy kicsit kutakodtam azért. Találtam torrents és egy resume mappát a transmission alatt. A resume-ban voltak olyan torrent file-ok amikről szó van, ezeket kitöröltem (backup azért van) az aktuálisan seed-elt torrenteket viszont nem bántottam. Még nem próbáltam ki ezután mi történik egy újraindulásnál, viszont az aktív torrentek nagy része is eltűnt a transmission-ből (persze fájl nem sérült/hiányzik). Szóval nem tiszta, hogy működik.
-
válasz
Blackmate #18922 üzenetére
Most már érdekel ez a dolog. Korábban másnál is felvetődött ez a probléma és azt nem értem, hogy nálam miért működik. Windows10 Pro-on mindig mindent frissítek, de nálam tavaly nyár óta, amióta ez az 520 van mindig is ugyanúgy működik. Share-ek megvannak, win sajátgép-ben látszik a NAS, share-ek onnan is elérhetők. Még annyi, hogy én entware-ng-t használok, amit időnként frissítek is.
-
válasz
Somatom #18654 üzenetére
Szia!
Segíts Webdav ügyben! Bár nekem 520 van és abban "beépített" szolgáltatás, de hátha tudsz segíteni.
Mert igazából a problémám a távoli eléréssel van, maga a szolgáltatás elvileg él. A myZyXELcloud webes felületen látható a NAS-om. Látszik a zyxeles ddns címem, mac addresem, wan ip, firmware version, minden lósz@r, de nem tudom, hogy érem el telefonról, vagy a céges pc-ről. Mobilra létezik a zCloud app, ha otthon indítom, meg is találja a NAS-t és elérem a megosztásokat. De távolról hiába próbálok meg felvenni ddns-es címmel meg porttal, meg felhasználónév+jelszóval, csak annyit kapok vissza, hogy "failed to connect to NAS".
Feltúrtam a fél internetet, de nem találtam semmi használhatót. -
válasz
zsolt20 #18369 üzenetére
Az a baj, hogy "speed" és emiatt teljesen beáll a torrent.
Inkább seed-eld, az úgy jó lesz.Viccen kívül: ha jól értem mobil netet használsz. Nem tudom nem az-e probléma, hogy ott korlátozza a szolgáltató a protokollban a torrentet. Illetve még a beállításokban lehet a hiba, próbáld meg alapra beállítva mindent. Aztán ha jó, egyenként visszakapcsolva a kívánt beállításokat, figyeled a működést.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest