- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
szegto #37460 üzenetére
Hello,
Hasonlót tapasztalok azzal a különbséggel, hogy frissen felrakva is akadnak a sense rom-ok. A GPE alapúak viszont tükörsímán működnek csak nincs rá takarékos kernel. Most a jól funkcionáló ARHD93 után a NuSenSeveN-t próbálom ami nem akadozik egyelőre pl. ha belépek az alkalmazásokhoz, beállítások görgetésekor egyet röccen, viszont a sense kezdőoldalt nem frissítettem le playről.
-
benfolds
őstag
válasz
szegto #37460 üzenetére
nálam a gyári 5.0.2 jó, amióta kijött.
viszont először adódik komolyabb gondom a telefonnal, mióta megvan. kb. múlt péntek óta nagyon merül az akksi, ha a megszokott módon, bekapcsolt mobilnettel, wifivel használom. úgy lemerül 5-6 óra alatt, hogy hozzá sem nyúlok. csináltam tegnap egy battery testet, 85% lett, ami ugye jónak számít. szóval talán nem az akksi a ludas, hanem valami pörgeti a telefont (bár nem érzem, hogy melegedne). az appok nem frissülnek automatikusan, a probléma előtt frissítettem a htc órát és a google, esetleg azok zavarhatnak be? csináljak egy fr-t? milyen adatok vesznek el akkor? root megmarad? appok megmaradnak? beállítások visszaállnak gondolom, mert mentve van a google fiókomba minden. eu-s 5.0.2. van fenn elementalx 20.2 kernellel, rootolva, de valami amerikai firmware-rel, mert amerikia t-mobile-os a telefon.
-
-
ferob
őstag
válasz
szegto #37201 üzenetére
Ezt körültekintően kell felrakni, mert ebben már nincs ramdisk és a meglévő kernelét használja, szóval vagy meglévő azonos kernelről vagy a ROM által eredetileg használt kernelről lehet csak frissíteni, mert ellenkező esetben nem fog felállni a rendszer.
(#37199) Reddevil84: Inkább az InsertCoin-t mondanám az előbb említett ArtMod helyett, mivel az előbbiből érhető el a legfrissebb alap, de ettől függetlenül mindegyik nagyjából ugyanolyan.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #37061 üzenetére
Bár most nem érhető el a MIUI oldala, de innen le tudod tölteni mindig a legfrissebb verziót, viszont XDA-n is szinte ugyanazt fogod megtalálni.
(#37062) szunyi777: Olyan régi RUU-val ne próbálkozz, mellesleg meg kell egyezzen a bootloader verziója vagy újabbnak kell legyen az aktuálisnál.
S-OFF mellett nem kell visszazárni a bootloadert, de ettől függetlenül használd inkább a 7.19.401.30 verziójú RUU-t.(#37063) Integrale: Sajnos nem lehet beállítani úgy.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #37011 üzenetére
Megoldható, Xposed keretrendszer kell hozzá, majd fel kell rakni a HTC Car Mode Xposed! alkalmazást, így többek között az értesítési sáv lehúzását is engedélyezni lehet benne.
Persze erre is ugyanúgy nincs garancia, hogy mindig működni fog, mivel a HTC újabb frissítései ezen alkalmazások terén okozhatnak olyan problémát, ami miatt az újabb verziókkal már nem tud megfelelően működni, míg a készítője nem módosítja a sajátját.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #37005 üzenetére
A környezetfüggő kijelző AMOLED paneles készülékekre lett kitalálva, így gyárilag nem része az M7 ROM-oknak.
Az a színtelenített fekete képernyő csak olyan készülékeken használható érdemben, ahol annak konkrét előnye is van a fogyasztás szempontjából.A Magyar sor egy menüpont, amire rá lehet nyomni és ki lehet választani úgy, ahogy az előbb írtam.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #37003 üzenetére
Ha a panel kikapcsolt állapotban van, akkor semmi nem tud megjelenni rajta, sőt mivel nem AMOLED, ezért még teljesen fekete képernyő esetén is ugyanúgy fogyaszt, mint ha egy hófehér képernyőt néznél folyamatosan.
Beállítások > Nyelvek és billentyűzet > HTC Sense Input > Billentyűzetválasztás > Magyar > Normál (QWERTZ)
-
Lexus sc
tag
válasz
szegto #36874 üzenetére
Üdv!
Én is megkérdeztem a HTC-t, hogy ha lilulásra hajlamos szenzor van benne a hiba megjelenése nélkül kiküldetem-e garanciás cserére? A válasz egyértelműen az volt, hogy ha nincs megjelenő hiba, nem csinálnak semmit... az én szenzorom 2013.10.04-i gyártású. Tartok a lilulástól, de eddig nem jött elő, és január 16-án lejár a garanciám...ha azután jönne elő, nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás??? -
-
ferob
őstag
válasz
szegto #36658 üzenetére
Ha többször használ valaki bármilyen alkalmazást, ami elég erősen meríti az akkumulátort, netán közben rá is tölt az ember, akkor hajlamos a telefon akksija rövid idő után ilyet produkálni.
Időről időre előkerül ez a dolog, így saját magamnak is előidéztem múltkor a fent leírt módon, ami után hasonlóan alakult a töltöttség, sőt 20% körül ki is kapcsolt többször, hiába töltöttem fel egy töltéssel teljesen.
A leggyorsabb és legegyszerűbb módszer, ha az ember feltölti teljesen a készüléket, majd csinál egy teljes gyári visszaállítást vagy lefuttat egy friss RUU-t.
Ezek után normális használattal pár lemerítés, majd teljes feltöltés után helyre fog állni a helyzet, csak az a lényeg, hogy ne 0%-ra merítse az ember, mert az amúgy sem tesz jót, valamint a feltöltés az ne abból álljon, hogy rátölt mindig az ember, hanem lehetőleg egy alkalom alatt történjen meg.Az ilyen esetek többségében magának az akkumulátornak nincs semmilyen hibája, így egy esetleges szervizbe küldéskor azt nem is cserélik, ezért mindenképp érdemes megpróbálni az előbb említett dolgot.
-
Stunts666
őstag
válasz
szegto #36587 üzenetére
Akksi idő kicsit jobb. Ha nem Dungeon Hunter 5-nék, akkor nem kellene naponta töltenem. Amennyire nem tetszett kinézetre, annyira tetszik most.
Nagyon szép... Memóriakezelés és a Sense brutál jó. Melegedésre olyan, mint az M7. Nem annyira meleg, mint egy Z3...
Kamera sokkal jobb nappali fényviszonyok között. Sötétben hátralépés az ULTRAPIXEL-hez képest és stabilizátor sincs.
Ha nem akartam volna megszabadulni a Telenortól és nem kaptam volna meg a Telekomtól 151-ért függetlenül, akkor nem váltottam volna. Szerintem várd meg a következő HTC-t. Egyébként sokkal gyorsabb az M7-nél.
Tapicskoltam az S6 Edge-t is, de nem nyerte el a tetszésem. Eleje lekerekitett, a hátulja viszont nagyon szögletes/kényelmetlen. Menüben meg-megdöccen és a memóriakezelés se dicséretre méltó...
-
ferob
őstag
válasz
szegto #36433 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy azért olcsó, mert írja is az oldal, hogy gyárilag nem tartalmazza a magyar nyelvet, így számomra erősen kérdéses, hogy honnan származhat, mert ez így lényegében szinte biztos, hogy nem lesz itthon gyári garanciás.
Feltételezem, ha rákérdezel náluk, hogy ezek a készülékek milyen CID-del rendelkeznek, hogy tudhassuk honnan származik, akkor kitérő választ kapnál.
Ha netán mégis megmondják, akkor nyugodtan írj újra és segítünk. -
ferob
őstag
válasz
szegto #36431 üzenetére
A szolgáltató sem tölt ki semmilyen füzetet, így ha van számlád és a készülék valóban ebbe a régióba szánt és gyári garanciás darab, akkor a számla alapján javítják addig, ameddig érvényes rá a garancia.
Abban az esetben, ha a telefon nem ebbe a régióba szánt, akkor ha van számlád, ha nincs, nem lesz gyári garanciád hozzá.
Leírhattad volna, hogy hol tervezed a vásárlást, így azt is lehetne tudni, hogy várhatóan lesz-e rá bármilyen garancia.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #36354 üzenetére
Pontosan, sőt sok esetben a nem általános, szemmel vagy teszttel azonnal ki nem szúrható hibákat elsőre nem is javítják, amit sűrű telefonálgatások követnek az ügyfélszolgálat felé, hogy ugyan már oldják meg.
Az ideális eset az, ha olyan hibája van a készüléknek, ami miatt teljesen bontani kell, így elég sok alkatrész cserére kerül, ezért is fordulhat az elő, hogy másoknak több dolgot cserélnek egyszerre, mivel egyes alkatrészek egyben kerülnek kicserélésre és nem bajlódnak a darabokra bontással, mivel a márkaszerviz is úgy kapja meg egyben.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
szegto #36211 üzenetére
Persze publikus : Xiaomi Redmi Note 4G.
Kicsi volt már a kijelző bármennyire is szerettem a telefont csak most majd szokni kell hogy 5.5 " és fele akkora felbontás :/ Igazából csak próba telefon, hogy megtudnám-e szokni ezt a méretet és ha sikerül akkor gyűjtöm a lóvét egy Nexus 6-raHiányozni fog a kamera és a sztereó hangszórók de valamit valamiért
-
-
Bdanyy
addikt
válasz
szegto #35438 üzenetére
Nekem a teló tönkretette az usb kábeleket (elolvasztotta, úgy felmelegedett), így mikor alaplapot cseréltek, akkor kaptam új kábelt a töltőhöz (le kellett azt is adni). Szerintem maga a töltő maradt a gyári, de lehet kicserélik neked is. De hosszú ideig tart a folyamat, azóta megint le kellett adnom szervizbe a telefont, két hét után nincsen még róla semmi hir.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #35438 üzenetére
Az hagyján, hogy 1 év van, de ha bármilyen gondod van a tartozékkal és azon az egy éven belül vagy, akkor le kell adni hozzá a készüléket is a javítás vagy csere idejére, szóval nem hiszem, hogy megérné maga a művelet, mert egyszerűbb venni egy másikat.
(#35437) madgie: Kiveheted az új ROM archívumból, majd egyszerűen felül kell írni vele a /system/lib/ és a /system/priv-app/Camera/lib/arm/ útvonalon levőt.
Mindkét helyen ugyanaz a fájl van, szóval nem kell kétszer kimásolni. -
ferob
őstag
válasz
szegto #34716 üzenetére
Én már egy ideje használok Sense 7 alapot és jobban tetszik sokkal, mint a régi.
Ha ki akarod próbálni, akkor a NuSenSeveN ROM-ot érdemes, mert az nem csak pár Sense 7 apk egy régi ROM-on, mint a többi esetben, hanem az M9-ről portolt változat, de ha rám hallgatsz, akkor vársz még pár napot, mert időközben frissült az M9 is, ezért lesz újabb verzió.
-
Derrewyn
senior tag
-
no more
veterán
válasz
szegto #34314 üzenetére
Erre gondolsz?
"S5 re nagyon szar az 5.0 szétszedte a telot szo szerint kamera hiba,a névjegyzék leállt, hívásnál befejezi a folyanatban lévő hívást ugyhogy egy nagy szar :@ mikor lesz 5.0.1 vagy 5.1 S5 re?? -.-""
"Nekem ugyanez használhatatlan a telefon lefagy leáll kilèp mindezt magától..Te micsi vele?!"
"sírtok majd ha megkapjátok......megvan két hete. azóta oda a telefonom...."
"Szerintem jobb ha meghagyjatok az eredeti rendszerrel a telot... nekem S5-on lollipop van, lefrissitettem, szar volt az egesz. Egy rakas fos!
Gyari visszaallitast kapott, jobb lett valamivel a telefon, de kozel sem olyan jo mint a gyári 4.4.2-vel..."
"Nekem is használhatatlan az S5 5.0 lefagy leállnak rajta az alkalmazások.."
"Ja es van fozott 5.02 is...de az is szar!"
-
kdennis
aktív tag
válasz
szegto #34309 üzenetére
Azt vettem észre hogy egy picit mint ha a játék közbe jobban akadozna a rendszer. Mint ha elfogyna a memória, aztán látom hogy 3 oldal van az utoljára használt programoknál, bezárom mind és akkor jó lesz. Most ilyesmi másnak is van és ezért töröljek rendszert vagy hagyjam. Beszoptam hoyg frissítettem mert ez lassító frissítés volt.
-
Nazara
őstag
válasz
szegto #34275 üzenetére
Most röhögni fogsz, elmúlt két évben volt legalább 15 telefonom, némely Samut és Nexust még romoltam is, de visszaállitást csak a Note-nál használtam talán. Egyébként legtöbbször manuálisan szedegettem le újra és újra a 10-20 programot.
Mondjuk ez leginkább azért is volt, mert max. 5-10 db van, amit napi szinten használok a gyárikon kivül, a többi csak úgy lézeng, hátha szükség lenne néha rá.
Erre valaki?
-
Nazara
őstag
válasz
szegto #34273 üzenetére
Gáz vagy sem, mivel a 4.4 meg az 5.0 szinte teljesen különböző rendszer, egyáltalán nem csoda, hogy FR-t kell nyomni. Rengetegszer le lett már irva, hogy azért van szükség a szűz telefonra az OTA után ilyenkor, mert a régi rendszer szemetei sokszor okozhatnak galibát. És ez nem hTc-specifikus probléma, ez minden OTA-frissitést támogató gyártónál jelen van.
-
Geri89
aktív tag
válasz
szegto #34158 üzenetére
En csinaltam fr-t tegnap meg ebresztett, ma mar nem.. meg szerencse hogy olvasom a forumot, igy a tableten is allitottam ebresztot.. amugy azt vettem eszre, hogy amikor raneztem a telora akkor a zarolasi kepernyon azt az idot mutatta amikor ebresztenie kellett volna, es amikor feloldottam, utaba hirtelen beugrott a pontos idore.. mintha az ora fagyna meg
-
szegto
senior tag
válasz
szegto #34158 üzenetére
Biztonsági másolatot hogyan tudok csinálni lollipop alatt?
Csak egy kapcsoló van hogy be/ki, viszont attól hogy bekapcsolom, gondolom egyből nem csinálja meg a backupot a google fiókomba.
Hogyan lehet kikényszeríteni? Mert egyelőre csak annyit látok hogy Adatok biztonsági mentése = ON, azt nem látom hogy sikeresen meg is csinálta. -
ferob
őstag
válasz
szegto #34039 üzenetére
Vissza tudod zárni, csak mivel a HTC-n keresztül nyitod a bootloader-t, ezért már nyoma lesz náluk, ha kinyitod, így lényegében megvonják a készüléked garanciáját, szóval konkrét jelentősége nincs ilyen szempontból a leírt módszernek.
De ettől függetlenül is, már csak olyan működő módszer van az S-OFF-ra, ami fizetős (25 dollár) és nem kell hozzá a nyitott bootloader, szóval nincs értelme a HTC-n keresztül nyitni a bootloader-t, maximum akkor, ha valakinek nincs 25 dollárja vagy ennek megfelelő forintja és nem baj, ha utána nincs tovább garancia a készülékére.
Azt fontos hozzátenni, hogy a jelenlegi SunShine S-OFF módszer, még nem támogatja a Lollipop-ot, szóval várni kell a frissítésre.
-
ferob
őstag
válasz
szegto #30971 üzenetére
Bár a Telemax-szal sokszor gondok vannak, de ebben az esetben, mivel csak logisztikai partner és veled nem állnak szerződésben, ezért nekik semmilyen szinten nem kötelességük az, hogy a javításra leadott készülékek helyett kölcsönkészüléket biztosítsanak, főleg akkor nem, ha ebbe az egész folyamatba még egy cég bekapcsolódik, mint átvételi pont, mert ők is ugyanolyan logisztikai partnerei a Telemax-nak, mint a Telemax a VSP Data-nak.
A szolgáltatónál megvett telefon ilyen esetben azért más dolog, mert többnyire a náluk vásárolt készülékhez, pontosabban a hozzá tartozó előfizetéshez biztosítanak egy vagy akár több szolgáltatást, amit nem tudsz igénybe venni telefon nélkül, így nekik is érdekük, hogy valamit biztosítsanak helyette.
-
BenHans
addikt
válasz
szegto #30949 üzenetére
Látom ebből szerviz lesz...
"A HTC készülékek szervizelése jelenleg a Cseh VSP Data műhelyében folyik ahova a Telemax juttatja el a készüléket így az ő átvevőpontjaikon is leadható a masina."(téma összefoglaló) és természetesen a szolgáltatónál is amennyiben ott vetted. A javítási idő a fórumos és saját tapasztalatok alapján átlag 2 hét, és az esetek 99%-ában korrekt munkát végeznek. Amit még tudni kell, hogy érdemes felhívni a HTC supportot mielőtt leadod és bejelenteni a problémát. [link] Legtöbb esély a magyar nyelvű asszisztensre délelőtt van. Létezik élő online csevegés is meg mail, de tapasztalataim szerint a telefonos kapcsolatteremtés a legcélravezetőbb.
Minden jót, aztán majd írd meg a tapasztalatod. -
Steve1207
veterán
válasz
szegto #29284 üzenetére
S-OFF van, a temproot nem működik home made módszerrel. Valakinek elméletileg van rá megoldása, de pénzért csinálja (ha minden igaz korrekt és ha úgy se működik visszautalja, viszont baromi drága volt).
Úgyhogy htcdev-es nyitás és ha olyan a készülék lehet S-OFF-olni, de van néhány, ahol arra sincs mód.
(Amúgy a nagy hibákat nyitott telón is javítja a HTC, ahogy olvasgattam a lilulást, volt, aki Tampereddel küldte vissza és annál is kicserélték a kamerát pl) -
Steve1207
veterán
válasz
szegto #29146 üzenetére
Szintúgy csak a gyári. Én a legtöbb fontos dolgot app-ból elérem, a böngésző "mellékes" nálam.
Amúgy nagyon régen Dolphin, utána használtam Boat browsert is, Maxhton is bejött, de ezek is kb teszt jelleggel, utána mindig vissza a gyárira.
CM Browser (ceetha) - ezt néztem legutóbb, elég pofás, nagyon kicsi, viszont hülyén tördel és döcögős, elképzelésre viszont nem lesz rossz cucc ez. -
saintex72
aktív tag
válasz
szegto #28978 üzenetére
Nem nálad van baj! Kb két hete nem megy a miracast nálam sem, egy készülékkel sem. Szerintem volt egy frissítés a tv-n. Dlna megy. A youtube néha csak úgy indul el, ha előbb a tv youtube alkalmazást megnyitod. A HBO go-ba be sem tudok lépni a tv-én. Elég bosszantó amit az lg néha kiad frissítés címen.
Ezért beszereztem egy chromecast-et, hétfőn kapom meg, remélem az stabilabb lesz. -
hurrikan
addikt
válasz
szegto #27447 üzenetére
Biztos hogy meg fogja kapni a 4.4.3-at.
Sőt a 4.5-öt isA SENSE6 pedig nálam is tökéletes. Mind a üzemidő/készenléti idő, mind a sebesség tovább javult. Az új funkciók egy része nagyon hasznos, más része kevésbé.
Le a kalappal a frissítés előtt, ahogy az eddigiek előtt is.Nekem nagyon bejön ez a HTC féle hozzáállás.
Csak így tovább.
még akkor is ha véletlenül kaptuk meg hamarabb. -
Loboda
senior tag
-
Ununqatrium
aktív tag
válasz
szegto #26879 üzenetére
Persze, hogy örülnék, mivel jó pénzért el lehet adni
A kijelzőn lévő gombokat se nagyon tudnám elviselni, meg egyébként is már túl nagy. Na de ha már itt tartunk, akkor a Prime-ot se ártana előbb élőben megkukkantani, mielőtt lehurrogja mindenki.Más: Jaj! Már csak úgy repül fel az update
-
Kocsó
aktív tag
válasz
szegto #21137 üzenetére
Haver nokia lumia 720-asára akartam NFC-vel képet küldeni de sehogy sem akart összejönni
Meguntuk, inkább átküldtem Gmail-entudom, hogy valahol le van írva, de hátha gyorsabb itt: milyen körülmények szükségesek a kamera liluláshoz? Csak mert kíváncsi vagyok, hogy nálam is produkál-e ilyet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged