- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37940 üzenetére
kiválóan ment minden, konfiguráltam az elementalx-t, csodálatosan felgyorsult a telefon, az akksi is lassabban merült, belőttem mindent, feltettem a legszükségesebb appokat. raknám be a sim-et, de nem akar kijönni a tálca, valószínűleg a micro sim keret szorult bele. addig erőltettem, amíg ki nem jött egy pici réz érintkező társaságában. a sim-et természetesen már nem fogadja el. úgy tűnik, hogy ez a telefon már minden áron meg akarta adni magát.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37938 üzenetére
Anno nem kevés időbe telt megírnom mindent a fórumon pl. ennek és sok más dolognak is a menetéről, amit a téma összefoglalója is tartalmaz már évek óta.
A recoveryből telepíthető típust két gombnyomással, míg egy adott boot.img fájlt pedig úgy, ahogy bármikor máskor minden ROM esetében.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37924 üzenetére
Elég nehézkes az ilyen jellegű javítás, mivel a készülék bontásakor egyéb alkatrészek cseréje is szükséges lehet.
Ha meg is csinálod, az akkumulátor cseréjét nem javaslom, mivel már rég nem gyártják, így nagy valószínűség szerint egy átmatricázott vagy használt darabot fognál ki. -
szaboo41
csendes tag
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37894 üzenetére
Ne erőltesd az ezzel való töltést, mivel erős kétségeim vannak, hogy az valóban pontosan 5V-ot tud, de azzal kapcsolatban biztos vagyok, hogy a 2A valótlan és sokkal kevesebb a valóságban, ezért is tölti lassan.
Alapból nem érdemes gyenge minőségű töltőt csatlakoztatni a készülékhez, ha nem szeretnéd, hogy problémád adódjon. -
benfolds
őstag
-
shifty!
senior tag
válasz
benfolds #37809 üzenetére
Nem próbáltam, mostanában amúgy magamnak is félelmetes módon kicsit leálltam a ROM-ozással, nagyon sokáig függő voltam hogy mindent kipróbálni, mindíg a legfrissebbet... Most ez stabilan megy, azt hiszem hogy ha nem kell, nem nyúlok hozzá
Bár érdekel mennyiben mást az IC
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37809 üzenetére
Nem, mivel egyben kell cserélni a kerettel és a készülék teljes megbontását igényli, de az utángyártott típusok nem fogják visszaadni a gyári kijelző minőségét, de persze attól még használható lesz.
Az említett gyári alapú ROM-ot és kernelt ajánlom én is másoknak, mivel ez a kettő a legfrissebb, míg a többi sajnos már az utolsó frissítéseket nem kapta meg.
-
Caldera
senior tag
-
Kai_Rong
senior tag
válasz
benfolds #37744 üzenetére
Átérzem a dilemmádat
Nekem annyira a 10 nem tetszik, legalábbis az árcédula ismeretében semmiképpen.
A múltkor a Samsungokat is végigtapogattam az MM-ben, de valahogy nem volt az a hűűű ez kell érzés, amit akkor éreztem, mikor először tapogattam végig az m7-et. Igazából most megint egy olyan telefont szeretnék találni, amit jó érzés használni, és bírja a strapát olyan 3-4 évig. Lehet, hogy iphone lesz belőle, bár annak is eléggé szájhúzós az árcédulája :\ -
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37503 üzenetére
töröltem az "sd-kártyát" is és újra feltettem mindent, talán úgy, ahogy kell, mert most nincsenek random elinduló appok. viszont amiért ebbe az egészbe belevágtam, az akksi merülés probléma csak minimálisan lett kisebb.
kérdés: az "ismeretlen források"-nál a pipát hiába szedem ki, minden újra indítás után újra kijelöli magától. nem veszélyes ez? kicsit tartok tőle, hogy böngészés közben feltelepítek valami szart.
tényleg nincs olyan, mint a gyári beállításoknál, hogy 20% alatt automatikusan bekapcsoljon az energiatakarékos mód? magától nem kapcsolt be eddig, kézzel lehet ki be kapcsolgatni, ha jó látom. -
ferob
őstag
válasz
benfolds #37499 üzenetére
A boot.img fájlban van a kernel, így nem meglepő, ha külön felrakod, akkor felülírod vele azt, amit előzőleg felraktál.
Rengetegszer leírtam a folyamatát ennek a fórumban, így csak magadnak nehezítetted meg azzal, hogy magadtól próbálkoztál, mert a kereső egyből ad találatot erre. -
ferob
őstag
válasz
benfolds #37494 üzenetére
Valószínűleg nem a gyári ROM-ot találtad meg, hanem a gyári RUU-t, ami viszont komplett csomag, így zárt bootloader, egyező CID és MID kell a futtatásához és teljesen más kategória, mint egy ROM felrakása.
(#37496) benfolds: A hiba nálad van, mivel az egy M7_U készülékhez való RUU.
(#37495) torreador22: Ki lehet kapcsolni, de root hozzáférés kell hozzá.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37494 üzenetére
úgy tűnik, hogy hibás a linkelt file, nálam legalábbis hibát írt ki a winrar. itt találtam egy másik file-t, nem teljesen egyezik a filenév, PN07IMG_M7_U_L50_SENSE60_MR_HTC_Europe_7.19.401.151_Radio_4T.35.3218.16_10.33Q.1718.01D_release_458806_signed.zip
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37483 üzenetére
Próbálok sorban válaszolni mindegyik bejegyzésedre, de sok dologgal nem vagy képben így nehéz lesz.
A piros figyelmeztető szöveg nélküli módosított firmwareket én készítettem, amit linkeltél, ezek csak S-OFF állapotú készülékre rakhatóak fel, valamint nem ROM, hanem csak a telefon működéséhez szükséges firmware csomag.A másik linkeden levő firmware csomagok szintén nem ROM-ok, így azok felrakásától új rendszered nem lesz és S-OFF szükséges hozzá.
Az egyik típus gyári, ami mindent töröl, míg a másik TWRP recoveryt tartalmaz és nem törli az adatokat.Kernelt felrakni úgy célszerű, hogy ha előtte más ROM módosított kernelét használtad, akkor felrakod a gyárit, majd utána rakod fel azt, amelyiket szeretnéd.
Ez különösen igaz a frissebb ElementalX verziókra, mivel változott sok dolog, amit most nem részleteznék, de nem működne megfelelően.Valamint S-ON állapotnál minden kernel esetében külön fel kell rakni a boot.img fájlt, mivel anélkül nem éred el a kívánt végeredményt.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #37480 üzenetére
találtam egy doc-ot linkekkel. a combined, amiben recovery is van, miben különbözik még a stocktól? eddig stock volt fenn külön telepített twrp recovery-vel.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #37272 üzenetére
Ennyi erővel bármit lehet, de aki azt se tudja, hogyan nézze meg a kép adatait az nem fog egyből azzal jönni, hogy megváltoztattad.
Megfogsz egy lapot, amire ráírod filccel, amit akarsz, majd úgy készíted el a fotót, hogy benne legyen a képben.
Ha erre is azt mondod, hogy meg lehet változtatni, akkor inkább hívd oda magadhoz azt, akiről szó van és mutasd meg neki élőben. -
ferob
őstag
válasz
benfolds #37270 üzenetére
Pontosan erre való az EXIF, éppen ezért mondtam, akinek kell, megnézi és láthatja mikor készült, sőt ha a hely is rögzítve lett, akkor azt is.
Érdemes utánaolvasnod, hogy mi is ez, mert nem arról a dátumról van szó, amikor felmásolod a gépre és mutatja a létrehozás vagy a módosítás dátumát, az semmit nem jelent. -
ferob
őstag
válasz
benfolds #36878 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor ez már korábban is előkerült és pont nálad, ezért újra elmondanám, hogy egyáltalán nem érdemes Magyarországon kívül másról beszélni, mivel teljesen más feltételek vonatkoznak mindenre az adott országokban.
Itt senkinek nem fogják állni a postát, sőt garancián kívül senkivel se kötelező foglalkozniuk, de akkor még nem is említettem, hogy egy nemtörődöm ügyintéző is keresztbe tehet, akár még a jótállás idején belül is.
Az általad említett dolgok ott olyannyira másképp működnek, hogy ingyen cserélik az első betört kijelzőt vagy a következő telefon árából 100 USD-t elengednek, sőt esetenként egyéb kedvezményekre is lehetőség van.
Magyarországon nem csak egyelőre, de valószínűleg soha nem lesz ilyesmi, mivel egyáltalán nem számít fő piacnak. -
Skilly
aktív tag
válasz
benfolds #36792 üzenetére
Nekem eppen ma delutan esett masfel metert a polcrol a csempere, haverom altal... szerencsere hatlappal esett, bar van rajta egy szilikon tok. Elegge megijedtem, de eddig meg mukodik. Remelem nem lesz benne maradando serules.
Mas:
Nekem mar lejart a 2 ev garancia, viszont fizetem meg mindig a telefon biztositast. Akkor ha van valami problemam vele akkor en is tudom igy ervenyesiteni es fizetek egy X osszeget es megjavitjak? -
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36667 üzenetére
Semmi ilyesmiről nincs szó, valamint ez a kezdetek óta elérhető módosítás, régebben Project ERA néven volt elérhető, de mióta a készítője továbblépett, azóta a topik is költözött az M9-es fórumrészbe, de változatlanul támogatja az M7-et.
Szinte az elejétől kezdve használom és semmi probléma nincs vele. -
-
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36509 üzenetére
Persze, hogy hibajavítás volt, mivel a biztonsági sebezhetőség is egy hiba, de egy kicsit másról van szó, mivel elsőre a Google próbálta orvosolni a Stagefright sebezhetőséget, de nem sikerült megfelelően, ezért újabb javítást adtak ki, viszont időközben a HTC az elsőt használta fel alapként, ami sajnos jelen esetben nem nyújt teljes megoldást a problémára, így a kérdés az, hogy hagyják-e ebben az állapotban vagy lesz egy újabb körös frissítés, de nem lennék meglepve, ha a szőnyeg alá lenne söpörve a dolog.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36464 üzenetére
Az LTE hálózat használata nem csak a készüléktől függ, így kell, hogy a szolgáltatónak legyen LTE hálózata a környékeden, a SIM kártyádnak is támogatnia kell, valamint hogy ténylegesen ki is tudd használni a hálózatot, ahhoz a díjcsomagodnak is LTE képesnek kell lenni.
A készülék az összes szükséges frekvenciát támogatja, amit ki is tud használni a megfelelő ROM-mal.
-
osztraksajt
őstag
válasz
benfolds #36444 üzenetére
Azért mert MTP eszköz és nem tárolóként látszódik mint egy pendrive pl.
Nem a gép írja közvetlenül a fájlrendszert, hanem a telefon kezeli a beérkező fájlokat, így kárt sem tudsz tenni MTP módban a fájlrendszerben ha menet közben kihúzod akkor sem, max lesz egy félig átmásolt fájlod.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36442 üzenetére
Nem ez az alapvető gond, mivel én is teljes képernyőn használom, hanem az, hogy a kapacitív gombokra is beállítottad, ami teljesen felesleges, mert minek ébressze fel háromféle módon.
Azt kapcsold ki, valamint ha akarod, akkor csak a képernyő alsó felére kapcsold be a másikat az /etc/elementalx.conf fájlban módosítva a beállításokat. -
Mano66
senior tag
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36382 üzenetére
Az sose baj, ha alacsonyabb erősségű árammal töltöd, tehát lassabban, mert az csak jó hatással van az akkumulátor élettartamára.
Nagyobb erősségűvel viszont nem tudod tölteni, még akkor sem, ha a töltő éppen tudná, mert az elektronika leszabályoz és csak annyit vesz fel amennyire szüksége van, így akármekkorát használhatsz hozzá, de a gyári töltőfej 1A-t tud.Ami itt inkább a fontosabb tényező, hogy minőségi töltőfejet és kábelt használj, mert az olcsóbb kínai vackokkal lehetnek problémáid, amit akár felugró figyelmeztetéssel is jelezhet feléd a telefon.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36357 üzenetére
Ha a fájlkezelőnek valóban van root jogosultsága, akkor a működő rendszer alatt történő törlés után, ha fut az alkalmazás, akkor ilyen hibaüzenetet generál, de ha élesben törlöd, akkor mindig kell az újraindítás, ha utána mégsem jó valami, akkor nem volt root hozzáférés a művelet elvégzéséhez.
A Sense-nek nincs szüksége a Twitter-re, sőt igazából azt törölsz, amit akarsz, mivel maximum utána nem indul el a rendszer.Az előzőekben azt is írtad, hogy hiányolod a mappákat, amit nem nagyon értek, mivel jelenleg is lehet mappákat létrehozni akár a főképernyőn, akár a menüben.
Ha nem szeretnéd kipróbálni a Sense 7 alapú ROM-okat, akkor a gyári alapra épülő MaximusHD ROM az, amit érdemes megnézni.
(#36361) SeatLeon08: Az ébresztési módok leginkább a kerneltől függnek, így lényegében bármelyik ROM alatt össze lehet hozni, de én magam azt javaslom, hogy egy Sense 7 alapú, M9-ről portolt ROM-ot próbálj ki, ezeknél általában már az AROMA telepítőben választható, hogy melyik kernelt szeretnéd felrakni.
Így a ROM-ból pl. az Art-Mod, míg a kernelből az ElementalX, amit érdemes kipróbálnod és választható az előbb említettben.A bootloader nyitásáról pár hozzászólással ezelőtt is volt szó, ahol belinkeltek pár másik hozzászólást, de a kereső is kiadja itt a topikban, mert már sokszor le lett írva a folyamat.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36348 üzenetére
Az elemlámpa funkció nem érhető el gyorsbeállítás ikonnal a gyári ROM-on, de custom ROM-nál beállítható ikon vagy akár a bekapcsoló gomb hosszú nyomására is.
Bár az általános válasz az lenne, hogy a telefon már újabb frissítést nem fog kapni, de ebben az esetben az újonnan felfedezett Stagefright sebezhetőség miatt érkezni fog frissítés, amit bár gyári ROM-on fel fog ajánlani, de mivel a recovery nem gyári a telefonodon és a root hozzáféréssel valószínűleg módosítottad is a rendszert, ezért nem fogod tudni alkalmazni a frissítést.
Az én tanácsom az, hogy tegyél majd fel egy custom ROM-ot, amiben már eredetileg benne lesz ez a javítás, ami hamarosan megjelenik.
-
ferob
őstag
válasz
benfolds #36317 üzenetére
OTA frissítést nem lehet recovery alól gyári ROM-ként telepíteni, amit te szeretnél, ahhoz teljesen másra van szükség.
Míg nyitott bootloader-rel lehetőséged van gyári ROM mentést felrakni, addig a firmware ugyanúgy nem európai marad, így ha maradéktalanul olyanra szeretnéd, akkor S-OFF-ra van szükség, de az pénzbe kerül, viszont úgy általánosságban is egyszerűbb a ROM-ok és egyéb dolgok felrakása.
Innen töltsd le a legfrissebb európai gyári ROM mentését és recovery alól tedd fel, majd az android eszközök letöltése után, fastboot-tal tedd fel az archívumból külön kiszedett boot.img fájlt az alábbi paranccsal.
Az egyszerűség kedvéért a boot.img legyen az android eszközök kitömörített mappájában, ahova a parancssort is nyitod, majd a telefont bootloader módban indítsd el.fastboot flash boot boot.img
-
Bdanyy
addikt
válasz
benfolds #36129 üzenetére
Tiger.: ha nem a telefon hibája, akkor mie?
Van hogy felvenni lerakni nem tudok hívást, mikor épp úgy van kedve. Vicces hogy egy M7-et így megfog a titkosítás, amikor ez 3gs óta alap iosen, illetve ha jól tudom windows phone kezdete óta náluk is. Nexus 6-on is már gyarilag be van kapcsolva, nem tudom mennyire laggol, de panaszkodnak is ra sokan.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
benfolds #35998 üzenetére
Nekem eddig a Shure jött be a legjobban ebben az árszegmensben, bár ki mennyire igényes a hangra és a zenei ízléstől is függ. Ezt ennyiért azonnal megvenném a helyedben. Nekem az SE315 volt, csak eladtam. Az egy nagyon jó darab volt, de a kisebb is tökéletes.Vagy ott a Sennheiser MOMENTUM is elég jó darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest