- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loboda
senior tag
válasz
HUTCHDB #7833 üzenetére
Főzött rom telepítése
1. Töltsd le a kiválasztott romot, másold az "sd"-re
2. Recovery>install zip from sdcard>choose zip from sdcard>tallózd be a rom zipet>telepítés... (a Sense romok szinte kivétel nélkül megnyitnak ilyenkor egy telepítőt-"Aroma installer"-, itt végig kell lépkedni a beállításokon. Első alkalommal mindenképpen a Fullwipe lehetőséget kell a romtelepítés előtt választani).
3. Ha végzett>>>RestartKernel telepítése ugyanígy történik, csak akkor a kernel zip-et kell betallózni!
-
Loboda
senior tag
válasz
HUTCHDB #7827 üzenetére
Ha gondolod össze ollózhatom a PFC-n meglévő leírásokat!
Évek alatt elég sokat össze hoztunk különböző készülékek mokolása közbe!"Android particiók
Addig, amíg telefonáláson, sms-küldésen, némi internetes böngészésen és alapvető alkalmazások használatán kívül nem teszünk mást a készülékkel, elég annyit tudni, hogy az Android rendszer különböző particiókat használ az eszközön levő fájlok és könyvtárak rendszerezésére.Készülékünk működésében ezek a particiók különböző szerepet játszanak, de nem sok Androidos ismeri a valódi jelentőségüket és tartalmukat.
Kezdjük hát az általános, a legtöbb Android pda és tablet belső memóriájában található particiók listájával:
/boot
/system
/recovery
/data
/cache
/miscEzek mellett még vannak particiók az sd-n is:
/sdcard
/sd-extRészletesen nézzük át ezeket:
/boot
Ez az a partició, ami lehetővé teszi a pda bootolását-ahogy azt már a neve is sugallja.Tartalmazza a bootloadert és a kernelt.Enélkül a partició nélkül az eszközünk egyszerűen nem indul el.Törlését recoveryből csak akkor tegyük, ha elengedhetetlenül szükséges/ajánlott és ha megtettük,a készüléket semmilyen körülmények között se indítsuk újra, mielőtt újabbat nem tettünk rá(pl.romflash-kor, a custom romoknak ugyanis természetesen része a boot partició).
/system
Ez a partició tartalmazza tulajdonképpen az operációs rendszert-természetesen a bootloader és a kernel kivételével-,az Android kezelői felületet, az összes előre telepített alkalmazást.Törölve ezt a particiót a készülék még mindig újraindítható bootloader-, vagy recovery-módba, tehát a szükséges rom installálható így is.
/recovery
Úgy is definiálhatnánk, mint egy alternatív boot-particiót, amely lehetővé teszi a recovery-konzolba történő bootolást és ott egyéb recovery-műveletek,-karbantartások elvégzését.
Minden Android eszközön van gyárilag recovery,ami tulajdonképpen egy, a készülék belső memóriájában levő, bootolható partició.
Ez a gyári recovery néhány alapvető, de hasznos művelet elvégezéséhez kell, úgymint gyári adatok visszaállítása, ill. az oprendszer visszaállítása gyári, zip formátumú ROM-ból.Többre azonban nem képes.A custom recovery(esetünkben a ClockworkMod recovery) felülírja a gyárit és egy rakás plusszlehetőséget biztosít készülékünkhöz.
CWM recoveryvel lehetőségünk lesz gyári és főzött romokat telepíteni, alkalmazásokat, témákat,kerneleket stb. flashelni, a data állományokon kívül az összes létező particiót formázni, usb kapcsolat mellett adatátvitel kapcsolatban kapcsolódni a pc-hez úgy, hogy közben nem lépünk ki a recoveryből(mount usb mass storage), az egyes particiókat mountolni/unmountolni,Dalvik Cache-t, cache-t, Battery Stats-ot törölni, fix permission, nand.backup/restore...csak, hogy a legfontosabbakat említsem./data
Másnéven felhasználói adatok-a data-partició tartalmazza névjegyeinket, üzeneteinket, beállításainkat, és az általunk telepített alkalmazásokat.Ha ezt töröljük, akkor tulajdonképpen gyári visszaállítást végzünk, az első bootolás állapotába állítva vissza a készüléket(amiben a legutóbbi custom rom, vagy gyári szoftver telepítése utáni első elinduláskor volt).A "Gyári adatok visszaállítása"-kor ez a partició az,ami törlődik.
/misc
Ez a partició különböző vegyes, ki-, ill bekapcsolható rendszerbeállításokat tartalmaz.Tartalmazhatja a CID-t(Carrier or Region ID=Szolgáltatói-, vagy régió-azonosító), az USB-konfigurációt, különböző hardverbeállításokat, stb...Fontos particióról van szó tehát, mely, ha hiányzik, vagy sérült, akkor az eszközünk nem fog megfelelően működni.
/sdcard
Ez már nem a belső memórián, hanem az sd-kártyán található partició.Általános meghatározás szerint ez a tárhely, ahol különböző médiafájljainkat, dokumentumainkat, custom rom zipjeinket, stb...szoktuk tárolni.Törlése tehát teljesen biztonságos-persze, ha tartalmát előzőleg lementettük pl. pc-re.
Lehet azonban néhány általunk telepített alkalmazás, amely adatait az sd-n tárolja, ezek nyilván elvesznek, ha formázzuk az /sdcad-ot.Azokon a kászülékeken, amelyeknek van külső és belső tárhelyük-SGS,tabletek...-az /sd partició mindig a belső sd kártyára utal.A külső sd-hez egy alternatív partició tartozik, mely eszközönként különböző lehet(pl.SGS esetében ez /sdcard/sd,de több más eszközön /sdcard2).Ellentétben az /sdcard particióval ezeken a külső sd kártyákon automatikusan semmiféle rendszer, vagy alkalmazásadat nem tárolódik,hacsak a felhasználó nem rakja eleve ide.Természetesen biztonsággal törölhető(wipe) ez a partició, miután minden szükséges adatot lementettünk róla.
/sdext
Ez nem általános Android partició, de a custom romokat használók körében az utóbbi időben elterjedt.Ez tulajdonképpen egy járulékos partició, az sd-kártyán, ami /data-ként működik, és azok a romok használják, amelyek rendelkeznek APP2SD+, vagy data2ext képességekkel.
Ez a lehetőség azoknál a készülékeknél jön jól, amelyeknek a /data particióhoz rendelt belső memóriája kevés.Azok a felhasználók tehát, akiknek ilyen készülékük van és több alkalmazást szeretnének a data particióra tenni, mint amennyi azon elfér, használhatják ezt a lehetőséget, ezzel járulékos tárhelyet biztosítva telepítendő appjaiknak.A rendszer egyetlen, megnövelt /data-ként fogja kezelni a kettőt.
Ennek a particiónak a formázása ugyanazokkal a következményekkel jár, mint a /data wipe.
(Szerk.:A memóriakártyán /sdext partició létrehozása DHD-nk esetében nem indokolt, itt a belső memória bőven elég, még extrém mennyiségű(100+) alkalmazás telepítésére is.Ha valaki mégis ezen törné a fejét, akkor vegye figyelembe, hogy az adott custom rommal milyen filerendszert(a régebbi,ext3-ast,vagy az újabb, gyorsabb ext4-est) használ, hiszen a belső memórián és az sd-n található- a rendszer szempontjából egységes-particióknak értelemszerűen azonosnak kell lennie.)nteeb"
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #7827 üzenetére
A CID határozza meg a régióját a telefonnak h hova szánták ez alapján jön ki rá a frissítés, viszont az h mire jó a szuper CID azt nem tudom én sem.
Minden ilyet mint recovery, fastboot a HBOOT-ból (kikapcsolás után power+hangerő le) lehet indítani.
De attól függetlenül támogatom az első hsz. szerkesztését. -
Loboda
senior tag
válasz
HUTCHDB #7817 üzenetére
PFC-s leírás olyan alapos, hogy még a tapasztalatlan HTC tulajdonosok is meg tudják csinálni!
Minden szükséges információ meg van adva hozzá!Fastbot az , amikor a készüléket bootloaderbe elindítod, a hangerő gombbal megkeresed a fastboot-ot, és a bekapcsoló gombbal belelépsz!
-
mumk1
addikt
válasz
HUTCHDB #7800 üzenetére
Itt leírtam az S-OFF menetét, csak az újabb revone fájlokat érdemes próbálni vele.
Recovery flashez van egyszerű Toolkit, jobb felső sarokban kiválasztod a TWRP-t majd alatta a flash recovery gomb, telefon végig fastboot-ba.
Visszaállítás gyári állapotra, pl. garanciális javításhoz:
Ugyancsak ADB-vel, mint a nyitásnál:./revone -l (ez visszazárja a bootloaderd, locked felirattal)
Majd fastboot alól:
fastboot oem writesecureflag 3 (Ez visszaállítja S-ON-ra)
Végül, a gyári CID-nek megfelelő RUU futtatása.
-
Loboda
senior tag
válasz
HUTCHDB #7798 üzenetére
Innentől:
Lépések:
1.Intézőben nyisd meg az Android SDK/sdk/platform-tools mappát. A mappa egy üres területén: SHIFT+jobb egérklikk>Parancsablak nyitása itt.Használtam ARHD romot, jó stabil rom, ez van a legközelebb a gyári romhoz, de tweaks része nincs, így csak külső megoldásokkal lehet elérni azokat a funkciókat amiket szeretnél!
Ha nem fut le az s-off, hibát ír ki, futtasd újra, ha ismét hibát ír ki kell próbálni a revone 0.2-es fájlal a nyitást!
Van akinek csak ezzel sikerült! -
Loboda
senior tag
válasz
HUTCHDB #7793 üzenetére
A Team Venom ViperOne 1.1.1 tudja mindezt, és még sok minden mást is!
Meg kell támogatni még egy jó kernellel is, pl. ElementalX 2.2, és teljes az öröm! -
dani3l
őstag
válasz
HUTCHDB #7793 üzenetére
ARHD romhoz van olyan mod, amivel atlatszova lehet tenni a dockot, elvileg a hangerögombra ebredest is tudja, bar pont tegnap irtam, hogy nekem nem müködött. (Szerk.: biztos van a többi romhoz is, en egyelöre mast nem probaltam..) Ezen kivül a korabban linkelt custom kernelekkel van egy csomo mas lehetöseg, swipe2wake, home2wake, logo2wake, stb..
S-OFF, root lehet kicsit bonyolultabb, mivel tudtommal Samunal elöbbi fogalom nem is letezik, de itt sem olyan bonyolult, korabban mar voltak itt a topikban egyszerü es tömör leirasok, hogyan is kell megcsinalni. -
Bdanyy
addikt
válasz
HUTCHDB #7737 üzenetére
Nekem belépésnél egyből írta a 25 gigat, elfogadom-e.
Aki netről rendelt és hibás, 8 napon belül inkább álljon el a vásárlástól. Bármelyik T-nél leadhatod, aztán rendelhetsz majd újat. De ha mégis cserélni akarsz, benne van a pakliban, hogy szarabbat fogsz kapni, aztán mehetsz megint vissza, ráadásul csak T-Pont 10-6 óra közt tudod intézni, és ezután már elállni sem lehet.
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #7277 üzenetére
Szerintem is megéri azt a kevés bíbelődést.
Meg így azt csinálsz a telefonnal amit akarsz de az említette ARHD rom nekem is jól teszi a dolgát.
Egyéb: akinek az ARHD van fent nem vette észre h néha később észleli a közelségérzékelő a dolgokat? Tesztben működik rendesen de van h híváskor később észleli a közelségem.
-
-
-
Bdanyy
addikt
válasz
HUTCHDB #7183 üzenetére
köszönöm mindenkinek, aki leírta
enyém kb egy hónappal korábbi, mind a három szerintem, amit kaptam. Nagyon remélem, hogy lesz májusi is a boltban. Esetleg valaki vett T pontban személyesen májusi készüléket? Ha igen, melyikben? Ha mind hibás pl a westendben, és az utolsó rosszabb mint amit eredetileg bevittem, akkor jól megszívtam? :S Azt kell elfogadnom?
Azok a csíkok elég rosszul néznek ki, nekem mondjuk fekete pottyok vannak benne,illetve sorjas a hangeroszabalyzonal.
-
F_Gergely
őstag
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Nightfall75
tag
válasz
HUTCHDB #6409 üzenetére
Egyelőre ezeket a változásokat vették észre a tesztelők:
- Android 4.2.2
- Improved BlinkFeed
- Stock HTC %battery
- Stock HTC EQS
- Long press home button works as menu
- Possibility to remove all icons from the dock
- Icons doesn't disappear from the app drawer even if added to the dock
- Audio improvements
- Camera improvement
- Thermal configuration improvementsAz hogy pontosan milyen jellegű javulás lesz a kamerában,csak akkor fog kiderülni, ha lesz egy hiteles összehasonlítás, mondjuk a gsmarena csinál egy before/after kameratesztet.
-
g0n21
senior tag
válasz
HUTCHDB #6390 üzenetére
Van egy eladóm, de annyira sz@r minőség, hogy nem akarlak megsérteni vele
Most nyertem liciten három különböző színű ilyet, átlátszó, kék átlátszó, és zöld átlátszó, együtt a három volt 1150
két hét múlva kiderül milyen.
-
Nightfall75
tag
válasz
HUTCHDB #6287 üzenetére
"bukas itt mar mindegyik telefon."
Elárasztották a piacot mobilkészülékekkel az utóbbi néhány évben, sajnos ez ezzel jár. De mi felhasználók vagyunk elsősorban a hibásak, mert megvesszük mindig az újat, akkor is ha igazából nincs rá szükségünk.
Nekem sem kellene eladnom a féléves Note2-met, és venni egy htc one-t, pedig azt fogom tenni
-
ThorsHUN
őstag
válasz
HUTCHDB #6274 üzenetére
Haaat... szerintem egy feketevel biztossabbra mennel.
Abbol meg nem volt itt a forumon visszaadott peldany...Amugy akkor most van neked i5, s3, s4 es egy one? Konkretan alsohangon ~700 ropid van csucstelokban?
(#6288) N4ri87
Nem feltetlenul az, csak tobb pixel kellene oda es a kepfeldolgozason is erositeni kellene... (lasd elkurt HDR) -
keIdor
titán
válasz
HUTCHDB #6267 üzenetére
2013-as Android készülékeknél értek csak egyet azzal, hogy az Android (és az azt futtató készülékek) beérték az iOS-t, vagy mondjuk úgy az iPhone-t. A rendszer folyamatos, a játékok ugyanolyan minőségűek, a böngésző is ugyanolyan folyamatos, persze csak a gyárira gondolok, nem is használok mást, Chrome-ot meg sem néztem.
Tavaly ezt még azért nem jelentettem igy ki sokakkal ellentétben, mert a One X kezdetben elég bugos volt, és később se volt az igazi a Tegra 3 miatt, az SGS3 kijelzőben meg érezhetően nem volt iPhone PPI. Meg az Ice Cream Sandwich sem volt az igazi, a Jelly Bean-től okés nagyon a rendszer, gondolok itt a folyamatosságra meg a stabilitásra.Most ha a kettő közül kéne választani gondolkozás nélkül HTC One vagy SGS4 lenne, iPhone-t már meg is untam, hogy őszinte legyek. 2010 óta van, nekem az iPhone 4 volt az első, azóta is 90%-ban ugyanaz minden.
-
-
doggie
aktív tag
válasz
HUTCHDB #6028 üzenetére
Ezzel sajna egyet kell értenem.
2 hete próbálkozom vele, de a nagylátóként használt gyári kamera és a sw is elég gyenge és nem túl jó minőségű képeket is csinál. :-( Ehhez képest még a DHD-m is jobb képeket csinált.
Valóban a közeli és makró felvételekkel nincs baj, de a tájképek, városképek nagyon gyengék.
Nem voltam túl optimista az új érzékelővel kapcsolatban, de sajnos beigazolódni látszik, hogy van még mit javítani a sw-en (remélem nem hw hiba). Egy ici picit mintha a camerazoom jobb képeket csinálna távoli dolgokról, de lehet már csak bemagyarázom magamnak, mivel DHD-n azt használtam nagy megelégedettséggel. Már próbáltam a neten fellelhető tanácsok alapján az utólagos élességet visszavenni, de sokat nem segített. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, szívesen venném. (camera sw verziója a friss) -
Xaels
félisten
válasz
HUTCHDB #5470 üzenetére
(#5471) dani3l: megelőztél. Viszont itt nem csak a driverek okozzák a problémát. Amikor a HTC-nél megalkották a One-t akkor a hardvert és a szoftvert is összehangolták. A hardvert kiegészítik ilyen-olyan szoftveres funkciókkal amik "értékessé" teszik az adott elemet. A Google Edition verzió például nem fogja tudni a Zoe-t.
-
dani3l
őstag
válasz
HUTCHDB #5470 üzenetére
Action Launcher Pro, ott van a kommentekben.
Btw erdekes iras, elejet akar en is irhattam volna, nekem is jobban bejön a stock android.. Viszont kivancsi leszek kesöbb sikerül-e atemelni valagogy a kamera/audio drivereket (vagy akarmik is ezek) a cm meg egyeb romokba, hogy ott is normalisan hasznalhatoak legyenek ezek a funkciok. Mondjuk ha tenyleg jön Googe One is alap droiddal, akkor valoszinü nem lesz gond..
-
hurrikan
addikt
válasz
HUTCHDB #5454 üzenetére
Nekem többszörösen rossz tapasztalatom van velük.
Telefont, laptopot, TV-t illetően is. Én Samsungot soha többé nem fogok venni, még pendriveban meg memória kártyában sem.
A termékek is gagyik voltak. Más gyártók ezerszer jobb minőséget adnak azért amennyibe kerültek. Silány minőségűek és nem tartósak a termékeik. Valamint a szerviz hozzáállása és szaktudása, munkaminősége is kritikán aluli volt. -
-
g0n21
senior tag
válasz
HUTCHDB #4943 üzenetére
A pólusban az ügyintéző lány tőlem is rögtön ezt kérdezte, hogy S4? Mivel Samsung b.zinak vallod magad, nem írnám le mi volt a válaszom (abszolút szubjektív, nem vitatéma) amíg nem jött meg ez (5nap), de már leadtam az előzőt, még a OneX-et is nagy visszalépésnek éreztem.
De ma volt egy iPhone fan ismerősömmel egy érdekes comment-váltásom a samsung htc dologról, érdekes dolgokat írt...kali: Sorry, nem tudtam, anno, más előfizetésemre tőlem nem kértek semmit.
-
g0n21
senior tag
válasz
HUTCHDB #4939 üzenetére
jó.
illesztésben hibátlan, és LINK az egyetlen pixelem hibájáról, ami mivel a hoxban is ugyanott volt, csak nem jobb, hanem baloldalon, lesz@rom.félek, hogy ennél csak rosszabbat kapnék következő körben. (az üz.küldés gombtól balra, ahol a "szelet ábrázolja" három csík közül a legfelső mellett.
Az elsőhöz képest talán gyengébb az akksi. Ami f.szság, csak ezt már belaktam teljesen -
Xaels
félisten
válasz
HUTCHDB #4777 üzenetére
A teljes Opera Mobile is tud adat tömörítést(az újban ez az Off Road nevü cucc míg ha találsz régebbiből .apk-t ott a Turbo névre hallgatott). Nem annyira durván mint a Mini, de 500MB-ot sohasem léptem még túl vele. Mondjuk amíg marad a fekete sáv addig Chrome-ot fogok használni vagy a gyárit.
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #4774 üzenetére
Plusz S3-on ha elhúzod a tenyered akkor is csinál mentést.
Gondolom más applikáció fel van készítve a full HD-ra normálisan.
Egyébként engem is meglepett mikor feltelepítettem először a One-ra h milyen kicsi a programon belül minden.
Az alsó fekete sávot reméljük megoldja a HTC mert az sok programon belül ocsmány. Igaz nem lenne rossz ha a fejlesztők végre át állnának a holo dizájnra.kdennis: sajnos ezt tapasztalom én is.
Lassú. Egyre több oldalt furcsán kezel. Visszadob az előző oldalra. Adatforgalmat is egyre jobban zabálja pedig ez lenne a legnagyobb előnye elméletileg.
A One-on én is visszatértem a gyárira ez a legjobb. -
kdennis
aktív tag
válasz
HUTCHDB #4767 üzenetére
Minden Androidon Power + Home a képernyőmentés, Iphoneom nem volt még de gondolom ott is valami ilyesmi, vagy kombinálva. Én nem tartom magam nagy telefon mágusnak, de ha kijön egy fullHD kijelzős gép, nekem evidens hogy sok program nem támogatja és valószínű kisebbek lesznek az objektumok. Sőtt még el is gondolkozok vajon miért nem lesznek kisebbek a betűk nagyobb felbontáson, gondolom azért hogy lássa a Kovács Pista is!
De bocsánatot kérek ha ezzel megsértettelek, én eddig egy kék színű rangra mindig azt hittem ők azok akik mindent tudnak.
De hát senki sem lehet tökéletes. Tényleg bocsánat!
-
markyy18
aktív tag
válasz
HUTCHDB #4767 üzenetére
Úgy tudom a szenzor hiba azt jelenti h ha az arcodhoz emeled akkor nem kapcsolja le a kijelzőt. Megpróbálhatod resetelni a telefont hátha megoldja. Vagy indítsd újra a telefont, előtte a gyors boot-ot kapcsold ki. (Beállítások > Ki/Be > és ott legalul van a menüpont)
A beszólásokkal ne törődj majd ő is ilyen választ kap ha kérdez.
-
-
válasz
HUTCHDB #4667 üzenetére
Én meg nem lehúzni akarom!
Ahogy írtam, gyönyörű a telefon, csak amik történtek és történnek a kritikán aluliak!
Láttam én is élőben egy ezüstöt és csúnya illesztési hibája volt. Szerintem pont az van amit írtam. Szétszedték, mert mikrofoncsere volt és gányul lett összerakva, illetve másodjára már nem lehet összerakni, mert unibody a ház. Kérdéses, ha szervizbe kerül itthon, akkor a tökéletesen illesztett burkolat ugyan erre a sorsra jut! Akkor lesz még anyázás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Revolut
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged