- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Komolyan ennyire nehéz a Magyar nyelv?
Azt írtam, hogy egyféle 55nm GPU létezik a 260-asakon ami 216sp-s. Sehol nem beszéltem nyákokról!X@b3e: Nem vagyok alulinformált! Tisztában vagyok vele hónapok óta, hogy 3 féle PCB-vel szerelik a 260-asokat. De mint fönt is írtam nem PCB-ről volt szó hanem a GPU-ról. Látom neked is le kell vezetnem mert gondjaid vannak a magyar nyelvel és nem sikerült értelmezni amit írtam.
-
tlac
nagyúr
nem tudom
3 pcb van: P651, P654, P897
plusz az egyedieka P654 elvileg az 55nm-eshez készült
a nyák rétegeinek száma így változott:
P651: 14
P654: 10
P897: 8P654 -> P897, itt történt a legtöbb olcsóbbítás
-
Henk
veterán
Pedig ez már valamivel jobb lesz szerinem,bár kíváncsi lennék mire elég.Már adnak a vrm-re olyat mint a ram sünik csak egybe van egy hosszú sín.Amit láttam a tesztet az 55nm-es 260-al az AC hűtőjével ott is ram süniket tettek a vrm-re mert nem passzoltak az AC hűtő tarozékai.(lehet te linkelted még a tesztet)
De az is hátrány,hogy a 285-ön nem lehet a vrm hőfokot monitorozni így nem is lehet kideríteni elég e ez a fajta hűtő. -
-
Henk
veterán
Biztos voltam benne,ezért nem is értem minek írják pl a 285-öt a kompatibilitási listájába.Ez a hűtő egyedül a 65nm-es 260 és 280-ra jó.Egy tesztben láttam,hogy 55nm-es 260-ra tették,de már ott is mindenféle + ramsünikkel egészítették ki a hozzá kapott bordákat.
Akkor megint nem kell hűtőt vennem,kiváncsi vagyok valamelyik gyártó ad e hozzá ki egy normális hűtőt. -
Henk
veterán
Rendeltél olyan ramsüniket külön?Én már feszült lennék ettől,hogy egy ilyen értékű hűtő nem teljesen jó a vga-ra és még külön kell kiegészítőket venni hozzá.A design-ról nem is beszélve,hogy a bordák nem lesznek egyformák.Ennek gyakorlati jelentősége nincs,de nekem ez sem tetszik.
-
Henk
veterán
-
XoZ
aktív tag
Én önmagában emiatt nem mondanám vissza a rendelést, mert memória bordákkal, vagy pl. a Scythe borda készlettel megoldható a VRM hűtés, sőt még akár jobb is lehet, mint a gyárilag mellékelt borda. Az is lehet, hogy az Arctic Cooling is lépni fog az ügyben, és előbb-utóbb másfajta VRM hűtést is mellékelni fog (az S1-nél volt erre példa).
Mivel az NVidia engedélyezte az egyedi nyákos megoldásokat, ezért egyre több olyan GTX 260/285 kártya jelenhet meg, amivel akár egyáltalán nem kompatibilis az Accelero hűtés. Viszont ezeken a kártyákon a hűtés is egyedi, tehát jó esetben nincs is szükség cserére.Henk: Jó kérdés, talán a nyák képek és a borda nézegetésével eldönthető. Nekem már az is furcsa, hogy a referencia 55 nm-es gtx260-ra nem jó. Az Arctic Cooling oldala szerint GTX285 kompatibilis, én ez alapján elvárnám, hogy referencia GTX285-höz jó legyen. A cikk magyar fordítása: [link], angol: [link].
-
Geryson
addikt
Te hol látsz ilyet? Én a gyártó oldalán néztem (ill. felhívtam őket) és a gyártó honlapján ott van az a szöveg amit Henk kollégának bemásoltam. Ennyire nem tudnék angolul?
Nekem tegnap visszaigazolta az IPon a régi áron, mára már pár ezressel több, kiváncsi vagyok mennyiért akarják rámsózni...
-
Real Ghoost
aktív tag
Igen ez a különbség a kettő között, de árban 15 ezer kb a differencia, teljesítményben meg az általad linkelt teszt 8%ot ír. Még összehasonlítom az ATi Hd 4870essel is, a sima GTX 260 teljesítményben kicsit alatta van, de most már szerintem árban is. Eredetileg 9800gtx+-t terveztem, annál azért jóval erősebb lenne ez a sima GTX 260 is, árban pedig most nem kerülne sokkal többe.
-
-
Benhill
senior tag
-
-
Henk
veterán
Azt mondják ha fél órát megy és nem hibázik az más stabilnak számít.Én 20 percnél tovább nem szoktam hagyni.
Ha húzod is akkor monitorozd a többi hőmérsékletet is és figyelj a ventire mennyin megy.A vrm is iszonyatosan szokott melegedni,sokszor attól elöbb összeomlik mint,hogy a gpu túlmelegedne. -
Rusher
őstag
Zotac-ból én úgytudom, hogy csak ez ZOTAC GeForce GTX 260² 55nm-es és ennek a dobozára is GTX260² van írva és kék nyákos, a sima AMP² az 65nm-es 216sp-s...sztem neked is az van
-
Szatesz
őstag
Hát az is 120e....Bár arányaiba pont passzol a 4870x2 eshez mert az is 110e........És mivel 10% al erösebb igy értehö az ár....De én hallottam olyat hogy olcsobb lessz a gtx295 ös mint a 4870x2 es és ezért amikor kijön a gtx295 abban a pillanatban az ati 50 dollárt csökkent a 4870x2 es árábol....Ezt olvastam kb 1 hete amcsi oldalon..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest