- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mobil flották
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
Oblivionról volt szó egyébként, ahol azért kellett erőltetni, mert ha a játékból adom rá, akkor búcsút inthetek a HDR-nek. Ccc-vel semmi problémám nem volt, ellenben fószvárral (vagy hogy hívják most?) nem működött. Nem feltétlen veszem hibának, csak egy apró zavaró tényező a szent és sérthetetlen nV drivereknél.
-
TTomax
félisten
A szóló kártyával is volt villogtak a crysis bokrok,gyári biossal... sőt néha nvidián is futok bele grafika bugokba,az sem tökéletes.Csak jóval kevesebb...az ati X2-esehéz a mai napig nincs olyan driver amiben normálisan megy a powerplay... sőt az rv770-en sem powerplay ami van, az rv670-em sokkal kulturáltabb volt ezen a téren,mi az hogy gpufeszt nem vesz vissza?
És ez nem azért van,mert én fanboy vagyok.... Ha ezek nem lennének azonnal atit vennék... mint ahogy most is az uj AMD prockokat nézegetem,pedig nem nagyon lesznek erősebbek a yorkomnál...
-
Sárpac
nagyúr
Annak idején mikor jött a radeon 48xx széria szét lettem verve a topicjában mikor ilyet mertem írni, hogy textúra hiba meg itt ott hiányzó grafika, most meg sorra jönnek át ide az egykori 48xx tulajok ugyan ezekkel a hibákkal. Látom ati 7hónap alatt sem tudott normális drivert összedobni a vashoz amit megalkotott. Egyébként szerintem az ati 4870-ek közül sok hardveresen is hibás mert nem teljesen stabil a 750MHz-es órajelen, ami úgy gondolom nagyon határétéken van hajtva, és ennek az az eredménye, hogy random egyes példányok fagynak resetelnek szemetelnek stb.
-
TTomax
félisten
Igen,de amíg Ti,meg mások teszteltek ,mi játszanánk...ott a szuper radeon hardver...csak éppen hol a textúrák villognak,hol kifagy,vagy a víztócsák vannak körberajzolva,esetleg az esőben nem látszik semmi...vagy nemes egyszerűséggel újraindul,vagy lekapcsol...így van ez a tesztekből nem látszik..ugyanarról beszélünk mi...
-
Laraxior
titán
dehogy...ideköltöztem pár hete az ablak mellé/alá. Elég csak résnyire mgnyitnom az ablakot 5 perc alatt 7 fokos vizem van
így jött össze a 810MHz-es GPU órajel is
és mi lesz még éjjel
Remélem sikerült 3-5 fokos vizet varázsolnom a rendszerbe,addig dobok egy XP-t,aztán 3dmarkolok
5GHz-es E8400el meg egy vizes GTX280al csak összejön valami
'gyanis szorongatják a "tökömet" a 06 topikba. Mondjuk nem sok esélyt látok egy E8400el egy Q9550el szemben...de igyekszem
-
keIdor
titán
Az Inno3D kiírja a dobozra és a kártyára is, hogy 55nm. Ha ezt több gyártó is megteszi majd, akkor már nem lesz zsákbamacska... meg más a kártya kinézete is, ha van lehetőség megnézésre vásárlás elött, vagy ha a dobozon rajta van a kártya képe, akkor tudni lehet már, hogy milyen fogsz a kezedben...
-
SSJPeter
őstag
-
TTomax
félisten
Az elég érdekes,mert itt a 181.00 beta is...
-
rocket
nagyúr
Nem ertem mikoze az eladasi adatokhoz annak amit irtam
Jatekfejlesztok nem az eladott mennyisegre alapoznak a hardverek kapcsan, mert akkor pl. a MGS4 tuti nem PS3-ra jott volna, vagy a GT5 nem arra jonne csak.
R300 es tarsai se valtoztattak semmin anno, hiaba volt az ATi piaci reszesedese nagyobb akkoriban, nem jottek a DX9 jatekok idoben, az egyetlen marketing hypeolt HL2 se tudott az ATi-nak uzletileg megfelelo idoben kijonni.Leirom egyszerubben a lenyeget, hatha megerted, a Mirror's Edge egy EA jatek videokkal es fejlesztoi commentekkel a PhysX kapcsan megjelenes elott, Battlestorm egy EA jatek video es jatekfejlesztoi kommentek nelkul a DX10.1 kapcsan megjelenes elott.
Nem megjeleneskor kell reklamot csapni, hanem minden lehetoseget kikell hasznalni, meg akkor is ha eppen megy a szeker, az ilyen tortenesekbol mindig jol latszik, hogy az AMD marketingje egy rohadt nagy NULLA, aztan amikor megjelenik a Mirror's Edge januarban (Battlestorm ugye marcius jo esetben), akkor meg majd marad megint a szokasos bizonyitvany magyarazas, hogy hat alig van kulonbseg, es az a par plusz effekt meg nem szamit, amitol a GPU PhysX tamogatas hianya miatt behalnak a Radeon kartyakkal szerelt rendszerek.
(Firingsquad, LegitReviews is csinalt Cryostasis PhysX tesztet, ez is ekesen bizonyitja azt amirol irtam, hogy hol van az orokos kulonbseg a ket ceg kozott. -
Dark KillerX
addikt
Persze ez is változó,ki milyent fog ki,de bratyóm Toxic 3870-e a mai napik is jól mükszik.
Mod.Pl ott van a Gigabyte 9800GTX+ 1Gigás verzió,ezzel a szériával pl meg megint komoly bajok vannak,ahogy olvastam a topicjában.Szal azért elég könnyen bele lehet nyúlni,egy rossz darabba mostanság.
-
Dark KillerX
addikt
AMD-nél készülnek a Phenom 2 startjára,meg kb 10%-os létszám leépítésre[link].Biztos hogy jól megy az üzlet ,ha most megválnak kb 1500 embertől,meg jövőre a továbbiaktól.Amúgy az AMD főleg Európában népszerű,Távol-Keleten és Amerikában jobb az Nv eladások szempontjából.
-
Ottoka
őstag
Azért 10 emberből 8 nem vesz radeont, talán inkább fordítva. Tessék:
"Az NPD legfrissebb, az amerikai piacot érintő felméréséből pontosan kiderül, hogy a HD 4800-as sorozatból melyik kártya a legnépszerűbb, illetve a konkurencia, vagyis az Nvidia kártyái ehhez képest mennyire jól fogynak.
Az elemzés pontos listája a kártyák múlt havi eladási statisztikáiról:
1 Visiontek 512MB GDDR3 ATI Radeon HD 4850 PCIE-X16 2.0: 4197 darab
2 PNY 512MB DDR2 Nvidia GeForce 8500 GT PCIE-X16: 4106 darab
3 PNY 512MB GDDR3 Nvidia GeForce 8800 GT PCIE-X16 2.0: 3080 darab
4 BFG 512MB GDDR3 Nvidia GeForce 8400 GS PCIE-X16: 3079 darab
5 Visiontek 512MB GDDR5 ATI Radeon HD 4870 PCIE-X16 2.0: 3052 darab
6 EVGA 384MB GDDR3 Nvidia GeForce 9600 GSO PCIE-X16: 3011 darab
7 EVGA 256MB GDDR3 Nvidia GeForce 8600 GT PCIE-X16: 2670 darab
8 EVGA 512MB GDDR3 Nvidia GeForce 9800 GT PCIE-X16 2.0: 2634 darab
9 EVGA 512MB GDDR3 Nvidia 8800 GT PCIE: 2561 darab
10 Asustek 512MB GDDR3 ATI Radeon HD 4850 PCIE-X16 2.0: 2509 darabAz összesítés alapján látható, hogy a top 10-es listán az Nvidia összesen 7 helyet ural, míg az AMD csak hármat. Az eladási mutatók esetében az top 10-es listában szereplő Nvidia kártyák 31 000-es értékesítési darabszámmal bírnak, így az eladási mutatók 69%-át uralják, míg az AMD Radeon HD 4850-es és 4870-es kártyáinak a maradék 31%-on kell osztozniuk."
Lehet hogy a csúcsszegmensben a 4850 és 4870 jobban fogy, de az csak a piac igen kis %-a. És a felső kategóriások radeonok amúgy is igen kis hasznot hoznak, mert olcsón kell adni, lévén jóval gyengébbek az nvidia felsőkategóriás kártyáinál.
-
strebacom
senior tag
-
keIdor
titán
Az egész PC kezd hasonlítani a konzolokra... nVidia "exklúzív" és AMD "exklúzív"... remélem valamelyik belebukik, mert ez így nem jó. Konzoloknál mondjuk annyival jobb a helyzet, hogy a PS3-ra alig van valami értelmes exklúzív játék, így elég könnyű az embernek dönteni, hogy mit vegyen...
(az ár meg mind1, mert hiába olcsó az Xbox360 arra költeni kell, hogy ne legyen RROD, HANA és memóriahalál, így már közel van a PS3 ára)
-
rocket
nagyúr
Mirror's Edge mar konzolokra megjelent, sokan ismerik, nagy hype volt korulotte mar megjelenes elott is (nem a PhysX kapcsan, hanem csak ugy alapbol).
Cryostasis hasonloan cseng neveben mint a Crysis, igy van mar alapbol marketing erteke.
Backbreaker meg nuku.Battleforge, Stormrise, Cloud9, olyan jatekok amikrol jatekokkal foglalkozo weboldalakon is alig olvasni, nem surun jonnek ki rola kepek, nincsenek fejlesztoi nyilatkozatok, videok a jatekbol, ezek nelkul nehez a marketing erteket novelni. (pl. ugye amikor kiderult lesz PhysX tamogatas a Mirror's Edge PC verziojaban kapasbol volt melle video is).
(#11260-ban levo dolog pontosan ehez a temahoz kapcsolodik, ez mindig is hianyzott az ATi-nal, es sajnos az AMD-nel is)
"Végre jövőre el lehet dönteni, hogy ki mit akar. Zászlókat lövöldözni a Mirror's Edge-ben, vagy low grafikán játszani a Battleforge-ban."
Egy ideje van mar Battleforge BETA teszt, megse epitett semmi hypeot ra az AMD , talan mert nincs mire? vagy ha van akkor meg miert nem? a csond sose jo dolog, ezt tudhatnak mar azok akiket ott a marketing osztalyon tartanak.
Unalmasak mar az igergetesek, majd ha lesz DX10 (.1) jatek amiben porra alazza teljesitmenyben a G8x/G9x/GT2xx kartyakat az Rx6xx/Rx7xx, es meg szamitani fog valamit (ertsd nem 10000 embernek lesz RV770-re epulo kartyaja), akkor visszaterhetunk a temara
-
rocket
nagyúr
Rossz oldalrol kozelitesz, mar megjelenes elott hatalmas hypeot krealnak a PhysX-nek 2 jatek kapcsan, amire a tuloldalon az AMD a DX10.1 kapcsan hosszu honapok alatt se volt kepes.
Ugyanaz fog tortenni mint eddig, hiaba lesz par jatek csak PhysX tamogatassal, minden tesztben benne lesznek, aztan majd megint marad a kifogas kereses.
Alabecsulod az erejet a TWIMTBP-nek, valoban nincs akkora hatasa mar mint regen, akkor sok noname jatek is benne volt a programban, amik nem zavartak sok vizet, mostanaban az NV a nagy nevek melle all, ami boven eleg ahoz, hogy ugyanaz a helyzet alakuljon ki mint az elmult evekben. (180.xx driver tesztek a legjobb pelda erre)
-
-
biggamer
veterán
Néha az jut az eszembe, hogy milyen jó lenne, ha összetenné az Ati és az nVidia amilye van, aztán gyúrnának egy királyságos kártyát.
Nagyon jó lenne, viszont akkor elszaladna a ló velük mert egyeduralkodó lenne a brigád, fene tudja milyen horribilis árat kérnének a kártyákért. -
Laraxior
titán
Leginkább szerintem senkisem ..odahánytak pár vonalat a zöldből magasabbat aztán kész.
Iponos téma meg tiszta hülyeség..olyan mindegy hogy magyarul vagy angolul vagy éppen hieroglifául írnak alá vakert... a zöld és a piros csík minden nyelven egyforma
A GTX285öt inkább megvárom amíg pár emberke megveszi...kíváncsi vagyok mennyire lehet pumpálni az órajeleket feljebb -
VinoRosso
veterán
vazzeg abu Te tudsz kínaiul is?
TTomax: a szóban forgó Crysisnak pont van 64bites verziója( pár játéktól eltekintve minden memóriaigényes alkalmazásnak van ). Egyébként Vista mellé azért dukál 2GB-nál nagyobb memória, mert a Vista alapból bezabál 1GB-ot, a maradék 1GB meg sokszor kevés, mint a mákostekercsben az önindukció.
-
Rusher
őstag
Na jó ok, de másnál meg nem ilyen
Na mind1 majd lesz valami....mondjuk meg sem lepődök ezen, mert nálam amikor telepítettem fel a játékot a 2-es dvd-nél már majdnem a csík vége előtt kírta, hogy Feature:Grand Theft Auto: Katasztrófális dolog történt! így indult az egész GTA IV-ezés nálam...
NFree Alapon van a kártya nem húztam ...de most akkor ez csak nálam ilyen?
-
Beowulf_78
addikt
-
keIdor
titán
Egyébként ha komolyabban elkezdik használni a Tesszelátort Xbox360-on és ATi Radeon HD3000/HD4000-en PC-n, gondolom onnantól a G80/GT200-nak teljesen lejtő... PS3-al mi lesz? Meddig fogja bírni ez az RSX ami egy mai szemmel igen elavúlt GPU? (GeForce 7800)
Azért kérdezem, hogy érdemes-e megtartani a PS3-amat, meg érdekelne, hogy a GT200 meg a többi G80 arc. meddig lehet életképes? Nem számítok robbanás szerű DX11 játékáradatra, nem erről van szó, az elsők nyílván valamikor 2010-ben jönnek, csak érdekelne, hogy 40nm-en mondjuk lesz-e még értelme GT200-at venni. -
vers
tag
ez az egyetlen ut a fejlödéshez, mivel a polygon szám növelés már nem alternativa
viszont ez odab@sz a larrabenak, mivel displacemap raytracingel kicsit huzos
ahhoz elöbb föl kell bontani sok kicsi háromszögre az objecteket és utána sugárkövetni, csak hol tárolod a több 100 millio polygon adatot??? -
Cyberpunk
félisten
Hát igen egy kicsit útánna olvasva már villágos
Azért nem anyira gáz a hejzett ha valaki nem akar AA-t használni bár e hiány egy "csúcs" kategoriás kártyától elég gázNo meg hát tegye fel a kezét akki használ és legfőképp lát is különbséget be és ki kapcsolt AA-val 1920x1200-ban bár biztos vannak ilyenek én megelégednék mondjúk max. 2 vagy 4x-esel is többnek nincs értelme. Aki meg ilyen kártyát vesz az úgy sem 1024x768-ban fogja használni. Persze ezek csak enyhitik a hiányosságokat de remélem az NV össze szedi magát a GT300-al malyd jövőre.
Addig is remélem egyre több játék fogja használni a Physx-et mert az hozhat még nagyobb játék élményt nem mint a DX10-és társai. -
keIdor
titán
Galaxy-ból is rengeteg hibás kártya érkezik már lassan 1,5 éve, legalábbis én ezt tapasztalom... lehet nem véletlen, hogy az nVidia partnerei 70%-ától megszabadúl... nV-ből én már csak ezeket venném: XFX, BFG, EVGA, Zotac... esetleg még Asus, MSi, Gigabyte, de a többi... tudom, hogy egy gyárban készűl az összes (Foxconn), de valahogy a többitől az életkedvem is el tud már menni... vagy a matricától már, vagy magától a cégtől, akinek a neve rajta van a kártyán... hatalmasat csalódtam sok gyártóban az elmúlt 1 évben és ezekben ilyen nevek is szerepelnek, mint a Sparkle, vagy a Point of View!
-
rumkola
nagyúr
-
Petya2900XT
aktív tag
"az abszolút csúcs az x4 lesz két R800 a chipen "
Azaz 2nyák és nyákonként 2mag?Ezt te elképzelhetőnek tartod?Annak olyan hőtermelése van,hogy egy beépített vízhűtés dukál az ilyen abszolút csúcskariohoz.....meg annak az ára is...most mondjuk még mostani árakkal a 4magos kariba Rv770 maggal 4*55-60Eft körül....azaz egy 4magos kari durván számolva is 240Eft....
...ha ez igaz akkor az Ati izomból akarja a leggyorsabb vga-címet!
DE elképzelhetőbbnek tartom,hogy az lesz a sorsa,mint 2900XTX-nek...semmi Ja és akkor abba a kariba mennyi memóriát dunának?4giga DDR5-öt
-
VinoRosso
veterán
Nem tudtam futtatni van ötleted hogy miért? elavult a dx-em??
-
rumkola
nagyúr
"a DX10.1 nem kicsit gyorsít a megjelenítésen"
Erre eddig egyetlen egy példa sincs, szóval felesleges bizonygatni. Az meg, hogy mi van leírva a kutyát sem érdekli mert majd a valós alkalmazásokban fog megmutatkozni a dolog.
Mellesleg rohadtul dejavu az egész - de ezt már írtam - mert ugyanezeket hangoztattad/ták/tátok amikor jött a DX10. -
TazLeacher
nagyúr
Ez így érdekesen hangzik, de valahogy még mindig elmaradt az a nagy durranás. Lehet, hogy lesz, de az eddigiekben még egyáltalán nem érzem úgy, hogy kimaradnék valamiből. Lehet én vagyok az igénytelen, de ez van. És ahogy látom ennek a topicnak a lakóit, ők is így vannak valahogy...nekem a 2011 túl messzinek tűnik. Főleg nV oldalról. Szerintem erőltetni fogják ők azt.
-
VinoRosso
veterán
hát kiváncsi leszek arra a stalker patchre, ha jól tudom még nem jött ki, csak fog..valamikor. Tesztelgettem konzolból a jelenlegi gi-t cs alatt, és valami atomszarul van megcsinálva, valahogy messze van a valóságtól, hol így vetül a fény, hol meg amúgy, de valahogy sosem úgy ahogy kéne. Van amikor meg egyszerűen felszívódik, mint megszűnne az effekt hatásköre vagy nem tudom. Emellett nagyon gyenge a futási teljesítménye, lehúzza a felére az FPS-t. Mikor megláttam csináltam róla is egy videót ijedtemben.
-
tzsolesz
nagyúr
Ez érdekes info, akkor csak nem mondtam akkora balgaságot, azzal hogy a microsoft-al azért ezt először meg kellene beszélni....
A másik: A DX11-hez nem lesz szükség új operációs rendszerre? Mert hogy mindenki papol a DX11-ről, de még a vistát sem nagyon szereti használni. Sőtt, egy jópáran kifejezetten elutasítják...
-
TazLeacher
nagyúr
Csak belemegyünk megint...ez hosszú lesz, előre szólok! Ezt mind elfogadom, amit leírtál, ha felét nem is értettem.
Ugyanakkor mire kijön a DX11, addigra hány ilyen játék lesz? 5? 8? 10? Hány játék jelenik meg havonta 50? Akkor van értelme? Nincs, mert megint ott tartunk, hogy lesz 10 játék, ami nagyon f@sza lesz, de azt azért nem nevezném nagy technikai robbanásnak, hogy 10 játék szebb és gyorsabb lett. Ennek max lehet örülni, meg minden ATI tulaj verheti a mellét, hogy milyen fejlett a kártyája, de ennyi, mert ezt a 10 játékot kijátszuk 3 hónap alatt, és a játékok 99,9%-ában ez sehol nem fog megjelenni. Elismerem, hogy fejlett meg minden, de szoftver is kell hozzá. És ezért nevetséges megint az, hogy 2009-ben 3 játék jön. 3 teljes játék. A nagy átlagot tekintve egy átlagos játékos mondjuk a 3-ból 1-el fog játszani. Tehát akkor ott tartunk, hogy 2009 végére (azaz 14 hónap múlva) egy full HC gamer, aki mindent kitol választhat 6 egész játék közül (AC, Stalker: CS, Far Cry 2 és a 3 új játék). És megint csak elővéve a statisztikát az AC már lefutott, a többség akit érdekelt már kitolta. A Far Cry-ban valahogy nem jött össze a nagy áttörés, de még lehet, hiszen hivatalosan meg sem jelent, a Stalker: CS "csak" egy kiegészítő, szerintem kevesen játszanak vele, akinek nem jött át az első rész. És ott a 3 új game, amiből egyik sem FPS, vagy valami nagy húzó cím. És ez max azért lehet érdekes, mert szerintem manapság a legjobban az FPS-ek mennek. Tehát mire megjelenik ez a 3 játék, addigra a egy átlag user max 1 db játékkal tud játszani (spec nekem a 3 újból így elsőre egy se jött át, de a 3 régi az mind). Ez azért kevés a "világuralomhoz"...és ha az nV belehúz, és megcsinálja normálisan a DX11-et, amit mind2 cég elvileg nyárra mondott, akkor aztán a DX10.1-nek végleg lőttek, mert már nem lesz értelme arra fejleszteni, mert lesz jobb szebb, ügyesebb...és ez mind pusztán logikázva, nem szakmai szemmel.... -
keIdor
titán
Én személy szerint nagyon utálom az nVidia vezetést (nem a kártyákat, ez nem fikázás), úgyhogy jöjjön csak azaz Intel (bár annál a cégnél is vannak érdekes emberek).
Egyébként az RV870 is remélem lesz ennyire sikeres, viszont messze van még. (nyár eleje)
Kiváncsi leszek bejön-e az a Master Chip féle felépítés, amit írtál. -
Iron Funeral
őstag
Igazándiból most nem a technológiai megvalósítására gondoltam, hanem arra, hogy olyan unalmas mint az állat, 2perc után küszködni kellett, hogy ébren maradjak, hozzá sem nyúltam azóta... Ilyenkor jut eszembe mindíg, hogy "na majd a DX10.1 meg a 11..." ha ilyen játékok lesznek akkor maradjanak meg a DX9-nél, vagy használjanak id tech motort, legalább Carmack bát' ösztönzi majd valami, hogy faja motorokat csináljon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gumi és felni topik
- Metal topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1
- EAFC 25
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ALIENWARE Area-51 R5
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest