- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz
Kroni1 #47658 üzenetére
akkor ezekszerint csak nekem nem unalmas a motorozás
az alföld közepén lakok, de még ott is elnézelődök
autóvezetésnél meg futás közben hallgatok csak zenét, futásnál meg lehet őrülni a körözgetéstől nélküle...
Integra: hát igen, veszélyes is, ez a másik...ha csak magát veszélyezteti akkor nem érdekel, de az a baj a forgalomban általában nem egyedül vagyunk
-
zsoltee10
addikt
válasz
Kroni1 #47517 üzenetére
köszi.
de van.
lassan minden lesz rajta, mint egy karácsonyfán.
abs, dobozok, középsztender, markolatfűtés, alu tankpad, fedélzeti számítógép, bukócső. most rendeltem hozzá környezeti hőmérőt, dobozban vannak a Hella kiegészítő fényszórók, lesz rajta fokozatkijelző, aztán egyelőre ennyi.
-
zsoltee10
addikt
válasz
Kroni1 #43439 üzenetére
másik gyertyával nézted? én jártam úgy a 360-as hondával, hogy egyik henger nem ment, néha durrant egyet. kivettem a gyertyát, oda érintettem a hengerhez, indítózok, szikra van. mondom akkor karbi, de vissza raktam, elindítottam, majd azonnal kivettem a gyertyát, csupa benzin. ahha. másik gyertya ki, szikra ellenőrzés: sokkal erősebb a szikrája. pfff. gyertya csere megoldotta a kérdést.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Kroni1 #43425 üzenetére
Pontosabban 1085ccm, ez az R1100S
..bár, mind1, h 1,2 vagy 1,1 - mivel 1000ccm-től ugrik a kategória.mod.
_
Hála ég vidék (Nyugat) ebből a szempontból előnyösebb. Őszintén, én itt még nem is hallottam motorlopásról.
Mi több, én melóba, és suliba is egy Jog-gal járok úgy 7-8 éve, naponta több órákat otthagyom a vasúton, még csak kormányzár sincs rajta, soha nem bántották. Kopp-kopp.
-
Integra
titán
válasz
Kroni1 #43175 üzenetére
nekem volt a fézeren, a drágábbik fajta.
eldőlésnél biztos jó, de, hogy perecnél mit fog meg, ezt nemtom. ugyanis mivel régi motor, a felfüggesztése is az, az acélbölcsővázból kell kicsavarozni két csavart és hosszítottat becsavarozni hozzá. a toldat csövek legalább 10cm hosszúak. és 27 rugó a csomag, az adapter és a gombák. -
Djuree
félisten
válasz
Kroni1 #43175 üzenetére
vigyázz a bukógombával. láttam képeket miket csinált, vázelhajlás stb. nagyon durva dolgokat tud művelni, ha esetleg mégsem törik el, vagy nem ott ahol kéne neki. én nem vennék az biztos, több kárt okoz mint hasznot, persze legtöbbször jól működik. ezért jó a bukócső, az mindig jól működik
-
Djuree
félisten
válasz
Kroni1 #43035 üzenetére
én most rendelem meg ma a leo-vince dobomat
drága, már az A hitelemből fog menni, de ha kell akkor kell
az én motoromra nem találtam másféle dobot, se akra, se termignoni, se yoshi nincs rá. meg talán ez a legolcsóbb, most van 10% kedvezmény is...
azt nem tudom hogy alu vagy titán legyen. titánra hajlanék, de mondta valaki hogy ha megnyomódik akkor azt az isten se kalapálja ki...
-
alvaro
senior tag
válasz
Kroni1 #42925 üzenetére
VTR250-et pl. szívesen kipróbálnám, ha lett volna olyan, amikor motort néztem, még akár az is lehetne nekem. Jó kezdésnek tűnt az a méret, de akkor elkeserítően nem láttam nekem tetsző 250-eseket - hát így lett 650
Persze ha találok 250-est, lehet akkor is az F650CS-nél kötök ki, mert kellően különc gép, és ez nekem imponálNem mellesleg nagyon praktikus, minimál pakkos utakra (pl. munkába járni, ugye, amire én speciel nagyon sokat használom) csak bevágok egy kis hátizsákot oda, ahol más motor a tankját tartja, és vigyorgok
Szerintem zseniális ez az elrendezés, pedig ez egy faék-egyszerű ötlet (a tank úgyis az ülés alatt van).
A szíj se egy megszokott hajtás, és jól is néz ki szerintem. -
.mf
veterán
válasz
Kroni1 #42868 üzenetére
Ilyenen kezdtem a tanulást, tehát akkor még nem sok összehasonlítási alapom volt, és nem is emlékszem már rá olyan tisztán, de mintha kissé darabos lett volna, váltó-fék. Igaz az már biztos elég sokat futott... Aranyos kis berregő volt, de a 250 egy fokkal komolyabb motorral rendelkezik.
-
shiNIN
tag
válasz
Kroni1 #42829 üzenetére
A városi bömböltetést meghagyom a tuc-tucos autós bunkóknak
Én nagyon bele tudok feledkezni a zenébe, nem nagyon jön össze a motorozással, persze néha, laza vagy unalmas szakaszon jól jöhet. Vagy ha pörgős zene nélkül túl lassan mennék Alvaro mögött... ja ez már nem játszik, azóta szintet léptem.
Más. Nem tudom, mi lesz a 48 órással. Alvaro kiszámolta/megbecsülte, hogy minimum 20 órát kéne motorozni naponta, ami azért annyira nem finom nekünk. Eltévedésben sem vagyunk rosszak, főleg én
Ami nem baj, megfelelő terepen eltévedni és keveregni kellemes, ezek az időre bejárós dolgok nem igazán nekem vannak kitalálva. De azért biztos szép lenne, csak többnyire menjen valaki előttem, nem kívánom a tájékozódással járó extra stresszt
De max kihagyjuk és megyünk máshova, van elég szép hely... -
shiNIN
tag
válasz
Kroni1 #42701 üzenetére
Azt a képet én is megnézném
Alvaro egyébként eredetileg magával akart vinni, merthogy egy közös barátunk, akit ezer éve nem láttunk, énekelt valami animecon-szerű rendezvényen (amiket amúgy szeretek nem túlzásba vinni, voltam már páron, a továbbiak már nem sok újat mutatnak fel).
Mivel én sosem felejtem el, milyen volt utasként a 3 fok (fájdalmas, de muszáj volt), a nullát inkább nem akartam kipróbálni. Mivel nincs fűtött kesztyűm, magam 7 fok alatt már nem ülök motorra, 7 fokon is másfél órát bírok, aztán nem érzem a kezem. Ott még sima beöltözés alávett vékony nadrággal az én nem olyan meleg motoros ruhámban is jó, de a 0 fok már húzós lenne mindenütt. No de nem Észak-Svédországban lakom, itt egy csomó lehetőségem van 10 fok feletti motorozásokra
Jó, hogy nem mentem tegnap. Alvaro így is rátapadt a meleg radiátorra és ette a meleg levest. Hazajönni a 13 fokos szobába kevésbé lett volna szórakoztató, úgy hiszem -
runner 125
nagyúr
válasz
Kroni1 #42599 üzenetére
Nem azt vártam, h most ötletelj egy új erőforrást metszetrajzokkal együtt, hanem pusztán arra lettem volna kíváncsi, h egy ilyen presztízsű motorba milyen meglévő blokkot raknál a boxer helyett.
Ezeknél - és a BMW vasaknál - már klasszikus fogalom a boxer motor. Szvsz ideje volt a fejlesztésnek, de nem a váltásnak. -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Kroni1 #42473 üzenetére
Egy soros 4hengeres is tud alulról jól menni, én nem tudom miért mondják hogy nem mennek, pl:cbf600N olyan fajta soros 4 hengeres ami alulról is megy vagy egy XJ6N.
De ott van a Bantitból a 650 ami nyomatékos rendesen.
Nem a Speed soros 4 hengeresekből kell kiindulni azok tényleg felül élnek. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Kroni1 #42431 üzenetére
Ez nem csak a márkahűségről szól, nem véletlenül van kitalálva melyik motorhoz milyen motorolajat ajánlanak, KTMbe tettem amit előírt a gyár Motult, aztán jött ugyanaz a típus csak Repsol, Repsollal csúszott a kuplung és a váltó is sokkal kattogósabb, recsegősebb volt.
Vissza bele a Motul, máris megjavult minden.
Ennyit jelentett nála hogy az előírt olajat használtam, azóta csak azt teszem bele a motoromba amit a gyártók javasolnak, ajánlanak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Kroni1 #42397 üzenetére
10w40 hlyett 20w50et biztosan nem tennék egy fészerbe.hacsak már annyira dönteni kell bele az olajat,h több olaj fogy,mint benya.
a w40 is eszméletlen sokat tud.
10w50t még csak érteném...a 10w persze hideginditásnál jön jól,de azt se tessék elfelejteni,hogy 40fokban is jobban ken egy 10w mint egy 20w.amig hideg a gép,és azonos olajcsaládot,minőséget feltételezve.
kocsiba pl én most 5w30at használok.amig nem eszi valami brutális módon,ez is marad.kisebb ellenállása van,kisebb benzinfogyi,stb.
de ahogy gondolod,te géped...
-
Integra
titán
válasz
Kroni1 #41032 üzenetére
hát.. vtr soha nem lesz belőle, de igazából nekem az a bajom, hogy valahogy sosem homogén az orra. a kawa valóban egy fokkal jobb, ez az új zx10 meglepően pofás lesz az elődökhöz képest, de valahogy itt sem áll teljesen össze a kép. legalábbis nekem. de az tetszik, hogy valami mást próbálnak összehozni, ezt értékelem.
mondjuk a dukáti meg a guszti azért mutatja a frankót -
Kroni1
veterán
-
válasz
Kroni1 #41002 üzenetére
hát ja... én nekem szerencsére nem a szabadban áll és kb soha nem állok olyan helyen ahol nem örzött parkoló van vagy nem elzárt helyen van... estére én sem örülnék , hogy ha csak kint állna az utcán....
Más:
nekem ez a honda nem tetszik vannak ennél jobbak is... akkor már inkább fz8 -
yodamastah
őstag
válasz
Kroni1 #40953 üzenetére
4-5e km. Korabban 2-3ezrenkent csereltem a sok palyazas miatt, de aztan poenbol elkudtem laborba az olajat 5 palyanap meg egy tura utan, es az jott vissza hogy semmi baja. (errol mar irtam itt korabban). Mindenesetre gyakrabban cserelem mint a gyari eloiras, mivel sokat hasznalom varosban, es a ringen a motort. De pl tavaly keves penzem volt palyazgatni, es mivel sokat turaztunk akkor 6-7e korul csereltem, szoval valtozo...Legszurot viszont gyakrabban takaritom, az olaj elemzes ezt ajanlotta.....
-
alvaro
senior tag
válasz
Kroni1 #40953 üzenetére
Teresa: gyári ajánlás szerint 10 ezrenként. Ez tavaly és idén is 2 cserét jelentett (egy tavaszi/kora nyári és egy őszi). Mondjuk én nem kergetem pályán, és a napi ütős-vágós használat ellenére nem megyek vele extrém rövid távokat se, 10-20km alatt egyáltalán nem vagyok hajlandó beindítani
Munkába 25 km, minden más hosszabb. Idén jó sok 250-300km-es utat kellett lenyomnunk. Élvezetből meg eleve nem megyünk túl röviden.Ciliegia: szintén gyári ajánlás, csak neki 5 ezer. Kisebb motor, kevesebb olaj is megy bele. Mondjuk szerintem simán bírna többet a másikból kiindulva, de tartjuk magunkat a szervizkönyvhöz.
Ha meg úgy jön ki, párszáz km-t bármelyikkel csúszhatunk oda vagy vissza.
-
Daywalker
addikt
válasz
Kroni1 #40931 üzenetére
Az előbb negyedéves díjakra gondoltam...a negyedéves lesz 8070 forint helyett 5916 forint, tehát 2154 forinttal lesz olcsóbb, éves szinten ez 8616 forint.
A Köbe lenne a legolcsóbb, ami évi 18615 Forinttal, utána jön a K&H jön (ahol most is vagyok) évi 23664Ft, ha újrakötöm -. idén 33 ezer volt.
Steven: nekem a 143 lóerőre asszem 20 ezer körül van, bár ez a korral csökken, illetve, ha ki van vonatva ideglenesen télire. Ez még kibírható.
-
yodamastah
őstag
válasz
Kroni1 #40899 üzenetére
Persze hogy eleg. A lenyeg hogy nem sokkal tobbert van jobb. Persze teny, hogy folos csucs olajat onteni egy oreg vasba amivel csak gurulaszik az ember, de ha az a +3e ftnem gond, akkor inkabb jot fog tenni mint rosszat
Ha gond a 3e ft, akkor jo lesz az olcsobb is. Visoznt ha sok a nyelgaz uzem, akor szerintem mindenkepp erdemes a jobbal kenyeztetni a blokkot
Egyebkent en amikor castroloztam (R4, PW1) nekem siman megevett 1 palyanapon 2-3 decit. Egyszer mentem nyelgazon vagy 60-70km-t autopayan, csak ott megevett vagy 2 decit. A Dynamicbol 1x se toltottem utana SOHA. Vicces volt amikor eloszor direkt 1 dobozzal tobbet vettem a MOL-bol, aztan nem kellett utana tolteni
-
Daywalker
addikt
válasz
Kroni1 #40898 üzenetére
Nem...negyedévente fizetek én is. Ha be van fizetve és úgy jelented le, akkor később levonják. Visszahelyezésnél meg majd úgy küldik a csekket, hogy jó legyen.
shiNIN: én most mentem vele és már annyira nem esett jól, kb. 11-15 óráig lehet menni, ha süt a nap, különben hideg van -- pedig nem vagyok fázós. Napközben dolgozok, mikor megyek és jövök még/már sötét van és alig pár fok.
Hétvége meg kiesik, mert amint leesik a hó (akár itt, akár szomszédos országokban) snowboardozni járok, oda pedig nem lehet motorral. -
alvaro
senior tag
válasz
Kroni1 #40898 üzenetére
Eredetileg én is negyedévente fizettem, aztán egyszer elkavarták a postán a csekkem, én meg mittu domain, mikor telik le a 3 hónap, mire rájöttem, már 4 volt... mondjuk nem lett belőle semmi, de akkor felfújtam magam, és átírattam évesre az ütemet. Gondoltam, januárról csak eszembe jut
-
Daywalker
addikt
válasz
Kroni1 #40892 üzenetére
ZX9R Ninja.
Hogy mennyit nyerek? Hát...4 havi kötelező, durván 12 ezer forint (egyelőre A0-ban vagyok), de mivel 2300Ft a kivonási illeték, azért mondjuk kb. 10 ezret nyerek a kötelezőn. Na meg a teljesítményadóból is lejön majd, azt egyelőre nem tudom, hogy mennyi (hirtelen kiszámolva nagyjából 6 ezer forint). Nem egy nagy összeg, ha azt nézzük, de minek fizessek, ha nem használom?
Előbb is vissza lehet helyeztetni, csak megint el kell menni az okmányirodába. Egyébként egy naptári évben csak 3 hónapra érdemes kivonatni, különben nem ugrik fokozatot a kötelező bónusz.Egyébként tegnap voltam a Kawasaki Big Bang szervizben Budaörsön, mert lecseréltettem a markolatot (természetesen gyárira). Kedvesek voltak, 20% kedvezmény volt az alkatrészre és ingyen felrakták rá. Ajánlom őket (az óradíj egyébként 6 ezer ft, ami persze nem filléres tétel, szemben a Prop-Tech 2500 forintjával---viszont az 100km oda vissza, tehát 1 órás dolgokért nem feltétlenül éri meg leugrani Esztergomba).
-
yodamastah
őstag
válasz
Kroni1 #40876 üzenetére
Ez ok jo az ara az Actevonak, de ez kozepkategorias API SG olaj. Amirol meg en beszelek az egy felso kategorias API SL olaj, ami +1000ft-ert marhara jobb vetel. Persze en adok is a gepnek, szoval van ertelme valamivel jobbat venni szerintem. Amugy a Power1 sem hozza azokat a teljesitmeny szinteket mint amit a 10w50 Dynamic. En is Castrolrol valtottam par eve, azota nyelgazon megy MOL-on a gixxer gond nelkul.
Kozeben megtalaltam az olajexpresszen 2500ft, most akcio van. Jo tudni mert 20 literesevel szoktam venni
Akciozhata a Motul is ennyiert mert az talan a legjjobb, de az kicsit draga meg az ultra olcso forrasokbol nagy dobozzal is ...
-
Integra
titán
válasz
Kroni1 #40813 üzenetére
hidd el, nem én leszek, aki megmondja neked, hogy motorozz, ha akarsz, tanulsz, ha nem, akkor nem. alvaro kollégára is vonatkozik (teljesen hibás), nekem úgysem hiszitek el, mert én ugye mindent jobban tudok, ezért csak annyit mondanék, hogy elkéne menni és tényleg megtanulni rendesen motorozni olyanoktól, akik tudnak is, nekik talán elhiszitek..
2001 fazer600s
2008 cbr600rr -
Integra
titán
válasz
Kroni1 #40809 üzenetére
mivan?????
mi köze van ennek ahhoz hogy üresjáratban ráereszted a kuplungot, vagy csúsztatva??
tök értelmetlen amit írsz
az egyik legjobb blokk van a motoromban, nem értem mit problémázolja és amúgy egyesben gyönyörűen elmegyek a fézerrel is a hungárián a dugóban, semmi baj nincsen vele, összeülteted a motort, csúsztatsz, nem értem mi a probléma vele. jó motor az.
-
yodamastah
őstag
válasz
Kroni1 #40774 üzenetére
En elol -2 hatul +2 konfiggal megyek utcan is. Sokkal jobb lehet 3ban kozlekedni, meg kevesebbet kell valtogatni. Nyilvan palyara kell ez az attetel, de utcan is tetszik (750es gixxer) Hatranya hogy a vegsebesseg csokken, de 250 folott en ugy sem motororozok sehol. Hatrany hogy a 6. fokozatbn az utazo fordulathoz alacsonyabb sebesseg passzol, vagy a megszokott utazosebesseghez magasabb fordulat > tbbet fog fogyasztani.
Futomure es a geometriara valo hatasa is van fogaskerek csere dolognak de szerintem ne menjunk bele, utcan amugy se igaazn szamit,...
Fzs600 nekem is rangatott alacsony fordulaton. Ilyen.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest