Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
shiNIN
tag
Jaja... Mi is sokszor érünk be fura logikájú emberkéket, akinek még muszáj a piros lámpa előtt előznie...
A piros lámpához odacsorgás logikus dolog, de a motorfék is fék, én behúzom a kuplungot, Alvaro lelövi a motort... Neki könnyebb, mert nem kell üresbe váltania előtte, én viszont tudok bumpstartolni... Úgyhogy nekem az országúti FASolás fekszik, a városi nem annyira.No, írt a szerelőnk, 60 ezernyi alkatrész kell a kicsikémre... Nem tudom, hogyan és miket számolt, de míg végigcsúszott a jobb oldalán, onnan letört róla/végigkarcolódott minden, elgörbült a kormány és a villa, kicsit széttört a műszerfal, miegymás... Többre számítottam.
De hogy mikorra lesz kész... Bár így öt nappal csuklóműtét után még ráérek. El tudnám vezetni sima forgalomtalan úton, de nem olyanokon szoktam menniAlvaro mesélte, hogy valaki gipszleszedés után közvetlenül elment 48 órásra, ami tipikusan gazdag kis, hupás utakban (frissen törött csuklóval egyébként egy kicsit elhanyagolt főút sem kellemes, ahogy tapasztaltam, bár a hátsó ülés eleve rosszabb). Nem volt neki jó.
-
-
szerelő ismerőseimnek akik motorosok annyit mondanak a riasztóra ,hogy ha két motor áll egymás mellett és az egyik nem riasztós tied meg igen akkor a nem riasztósat viszik el amúgy meg tök mindegy lófaszt nem ér...
Szerk (jaaa hogy sms -s azt nemtom mennyit érhet tuti arra is van hack )
Amit el akarnak vinni azt el is viszik ez tuti
-
Integra
titán
na nyasgeeemmm
igen, valóban, vehettem volna zsírúj helett valamit a redbaronban, oszt ha eldől, felállítom és ha netán át dől a másik oldalra azzal a lendülettel, akkor sem érdekel..
de azért hajtasz, dolgozol, hogy ne ilyet kelljen venned, hanem azt amit szeretnél igazán. és mint ilyen, mi mást tehetnék, tudatában lévén, hogy ha már megszereztem, meg is kell védenem, ha kell agyonvágom a másikat, ha épp rajtakapom, amúgy meg marad a bazi nagy 10 kg-os lánc a garázsban.
utcán meg mindig bolt és a legforgalmasabb kamerás hely előtt állok meg, tárcsazár rá, aztán mi mást tehetnék, intézem a dolgaim gyorsan. nem tudok 100%-ra semmit kizárni, lehetetlen.
amúgy meg már intézem a teljesen fehér pályaidomot, majd jól megmatricázom hozzá és igazi bukós pukkant motor kinézete lesz
pageres riasztó a gsm modulos sms-ben értesítős cucc, ugye? -
Integra
titán
ja hogy szerinted erről van szóóóó
egyfelől nem tudtam hogy mik vannak benne, másfelől meg leszarom az eredményt, sok színes kép, minimális írás. nem szeretem az ilyen cikkeket, motorrevü, úgyhogy ezért sem foglalkoztat annyira.
motorrad-ot olvasok alapvetően fényévekkel veri. -
Kígyó
senior tag
En szegedi vagyok, itt azert sok dugo nem volt 10 eve amikor en tanultam vezetni. A feklampa pedig azert van ugye, hogy jelezze a mogotted levonek, hogy lassitasz. Nem pedig azert, hogy jelezze hogy huzod/nyomod a feket. Arrol pedig aztan tenyleg nem volt szo hogy nagyobbat fekezzunk a kelletenel..
Egyebkent nem is biztos hogy oktato mondta, nem emlekszem mar honnan szedtem, de mint motorosnak, szerintem tobbet er mint a sportdob es a xenon, ha nem akarod hogy eltapossanak.. -
Kígyó
senior tag
"Egyúttal az is kiderül, hogy sokszor indokolatlanul fékezgetnek, 'pöcögtetik' az autósok a féket, holott motorfék, vagy gázelvétel is elég lenne..."
Azt nekem meg az oktatom mondta, ha jol remlik, hogy minden lassitasnal erdemes felvillantani a feklampakat, jelezven a mogotted levonek, hogy nem kene belem jonni..
-
yodamastah
őstag
AZ olajon mocskos sokminden mulik. Nagyon fontos elem a motor mukodeseben. De a lenyeg szerintem nem az hogy beleonts mindel jobb dragabb szuperebb olajat, hanem hogy pont a megfelelot. Ne jobbat ne rosszabbat. Minden gyarto kozli hogy milyen olajat ker a motor, azt kell belerakni aztan viszont latasra. Motorok eseteben azert erdemes lehet valogatni a kuplung miatt aztan ennyi. En biztos nem rakok bele vackot mert nyelgazon uzemeltetem sokat, de valoban igazad van hogy sok esetben elobb lesz ropira torve, mintsem a gyengebb olaj tonkretegye
-
yodamastah
őstag
-
Integra
titán
én meg pont fordítva gondolom
a kis svéd kölkök is azért balhéznak mindig újra az utcán, mert megjárták már a rendőrséget párszor, aztán tudják mi vár rájuk. nagy büdös semmi és másnap kint vannak. ezért csinálják újra meg újra.
ezen az alapon feltételezem crossos barátunkról is, hogy nem először nyomta így. -
Integra
titán
reméljük nem, mert azért a se jogsi, se műszaki, se bukó a csajon, se semmi.. forgalomban se vehetett volna részt, és egy ügyvéd az ilyen ziccert nem hagyhatja ki. kérdés, hogy ha ennek a csávónak semmilye sincsen, akkor miből fogják gabót kártéríteni és ki.. biztosító? vagy a csávó fizet? miből? ez itt a fene nagy kérdés szerintem
leültetni úgysem fogják, max kap egy felfüggesztettet.
de igazából meg aki így motorozik, az valszeg úgyis tisztában van vele, mi történhet, szóval ezt is belekalkulálta. -
Node jobban belegondolva úgyis mindegy, inkább múlik ez szerintem majd azon, hogy milyen lesz az idő, ki mikor ér rá, illetve, hogy olyan bazi messze tényleg ne legyen a pálya.
(esetleg mibe fáj a pályadíj.. érték / arány az első botladozáskor - hamár lehet ilyet nézni)Végüli mindenhol 'tudni kell' menni gyorsan avagy lassan egyaránt..
-
Integra
titán
ezért kell pályára menni. feltéve, hogy tényleg feszegetni akarod a pofonos ládát
de ettől függetlenül a határ kibaszottulkurvamesszevan... az agyad sokkal hamarabb megálljt parancsol, mint ahogy a technika felmondaná a szolgálatot.
én ezzel küzdök jelenleg. elértem egy határhoz amit most nagyon nehéz átlépni és ez fejben van, még nem tudtam leküzdeni ezt az akadályt. remélem jövőre sikerül.
addig gyakorlok úgyis, amíg elérem. -
Integra
titán
ezzel tök egyet értek, a menekülő útvonal nekem is mindig ott van a fejemben.
de nem szabad, hogy ez vegye át a fejben az irányítást. szerintem. ha kell, azonnal bekapcsol a program, amúgy standby-on a háttérben.nem gondolom, hogy a paranoiás motorozás jót tesz, nem lehet rettegni. tisztelni kell a vasat, tudni mire képes, tanulni, képezni magad tovább, mindig törekedni a még pontosabb motorozásra és menni. különben soha nem lesz egy elfogadható rutni sem.
magyar autópálya meg egy döbbenet, elég volt belőle múlt héten. -
zsoltee10
addikt
bukógombából én az LSL-t javaslom, az tényleg gomba alakú, és úgy van kitalálva, hogy ha csúszik a motor, akkor némileg segít stabilizálni, nem pördül meg olyan könnyen, és ha túl nagy erőhatás éri, akkor letörik a csavar végéről. szerintem ez jobb, inkább az idomok rongyolódjanak, mint a váz törjön/görbüljön.
-
Djuree
félisten
nem mondtam azért így nekik
csak gondoltam...
ja tudom hogy rám fér, nem értek még annyira a dolgokhoz, de próbálok, olvasgatok sokat a dolgokról...szeretném sokáig élvezni a motorom minél kevesebb ráfordítással
Integra: jó igaz, versenykörülmények között lehet elhasználódik...
-
Djuree
félisten
párától én nem tartok, ha már olyan idő van akkor úgyis átülök kocsiba. hidegben nem kínzom magam motoron
nekem egy jó sportszemüvegem van, olyan mint a tour de france-osoknak van, gumis a "nyele", nem csúszkál, nincs kerete csak a tetején egy minimális, ebben nagyon jó motorozni (is)...persze ez csak napszemüveg, szerencsére (még) jó a szemem
de már orvos azt mondta hogy szemüveg kéne, majdnem mondtam neki hogy te hülye vagy
húgom hord lencsét meg szemüveget is, de ő is inkább szemüveg, ha épp olyan a helyzet akkor lencse...
-
Integra
titán
akkor kalandra fel
muszáj megpróbálnom, mert iszonyúan zavar már a szemüveg, főleg az új bukóban ami mm pontosan passzol a fejemre. az ókli be nem fér, külön csináltattam egy gyerek keretes szemüveget amit úgy kell bepaszíroznom még mindig és elfog idővel törni a szára, tuti.. csak pénzkidobás az egész. ráadásul mikor ráfekszem a motorra, 200 felett pont látómezőbe tud esni a keret felső része, nem biztonságos, sokat kitakar..
szemturkálástól nem félek igazán, szemcseppel sincsen gondom.
szemtengelyferdülésem van, cilinderes a szemüvegem, nemtom, hogy ezt is tudják e.. -
-
Daywalker
addikt
Az a baj, hogy ebben az országban az is elvárja, hogy ellássák TB alapon, aki elcsalja az adózást és a TB befizetést. A sok csöves és azok a köcsögök is, akik átoperáltatják magukat, mert nekik az jár. Ebben országban mindenkinek minden jár, de legfőképp az emberek szája ami jár...ha meg baj van, akkor csak sírni tudnak, mint a fürdősök.
Ha mondjuk nem TB lenne, hanem mindenkinek egyéni biztosítása valamilyen biztosítócégnél, ahol mondjuk kockázatelemzés alapján állapítják meg a díjat, akkor máris mindenki állig felöltözne, elhiszed?Ha pedig jól tudom, akkor nálunk fejlettebb felfogású országokban meg van szabva, hogy motorozásnál milyen kötelező felszerelést kell viselni a a sisakon felül (kell kesztyű, hosszúszárú lábbeli stb.) Érdekes módon ott felfogták, hogy a motorozás veszélyes üzem -- nem utolsó sorban ezzel a szabályozással elkerülhetik a felesleges pénzszórást az egészségügyben -- nálunk ezt miért nem lehet ép ésszel átgondolni? Nem értem a magyarok többsége miért ekkora birka, hogy állandóan terelgetni kell?
Nem értem mire ez a fene nagy liberális felfogás...ennyi erővel mindenki döntse el maga, hogy akar-e biztonsági övet becsatolni, vagy sem.
-
Daywalker
addikt
Pont az ilyen felfogású emberek szervei kerülnek a donorlistákon várakozókhoz...na de sebaj, kellenek a jó vesék, májak és szívek
Végülis, ha a TB fizeti, akkor egyik építőmunkás se viseljen kesztyűt és sisakot, a vegyszerrel dolgozók vegyvédelmi ruhát és még sorolhatnám. Tipikusan magyar felfogás...mintha a TB ingyen lenne.
-
emvy
félisten
Konkretan azert, mert a legtobb embernek meg nem volt komoly serulese, es addig nagy a pofaja, amig nem esett egy kozepeset. Ha nem is hal bele, akkor is rendkivul genya kovetkezmenyekkel jarhat egy kis elcsuszas is. Ezert probalunk mindenkit rabeszelni _elore_.
Tavaly elvagtam egy izuletet a labfejemben. Minimalis serules egy kiskozepes motorbalesethez kepest, kb. 3-4 centis seb. Mire osszevarrtak (az izuletet), majdnem elharaptam a nyelvem, egy honapig nem tudtam rendesen jarni. Ha meg nincs is ilyesmi, csak egy sima aszfalton csuszas, akkor is macera -- ruhaban semmi (szo szerint), ruha nelkul megy hetekig gennyedzo borfeluletek.
Te pont ugyanazt mondod, mint azok a ****-ek, akik szerint a biztonsagi ovet nem fontos becsatolni, maximum kicsit bevered a fejed, a TB kifizeti..
-
zsoltee10
addikt
azért, mert manapság az iskolában se tanítják meg a gyereket fejben számlni, mert van számológép. szerintem nem normális dolog.
ha egy hülyebiztos motorról átülsz egy régi vasra, amin mindenre figyelni kell, akkor mivan? nem ülsz fel? arról nem beszélve, hogy a motorsportban meg aztán főleg tiltanám. pont attól volna verseny, hogy a pilóták közül melyik tud jobban koncentrálni....egyszerre sok dologra. manapság inkább a gép nyeri a versenyt, nem úgy mint régebben...szvsz.utcára viszont az abs-t kötelezővé tenném minden motorra...
-
yodamastah
őstag
Termeszetesen lehet lassan kozlekedni. En nem szaguldozok kozuton. Nem sok elvezetet latok mar benne, lapon kanyarogni meg eletveszely.
Persze ez nem jelenti azt hogy soha nem megyek gyorsan, vagyhogy 90-el megyek lakott teruleten kivul. De az eszeveszett szaguldozast mar jo ideje meghagyom a versenypalyakra. Technikailag az eleve egy igen komplex es hosszu tavu kihivas, sokkal tobb elvezetet ad, mint orosz rulettezni az autok kozt kopp gazon.
-
Ferdzsoo
addikt
Ez a videó fel van gyorsítva...
Akkor látszik amikor kiemeli egykerékre meg visszaérkezik. Olyan mintha a jupiteren lenne a motoros annyira gyorsan visszaérkezik a moci, meg amikor meginog kicsit akkor is lehet látni.
Természetesen durva az arc, de ez a videó fel van gyorsítva... ha így haladna a táj ahoz kb 400-500-al kellene mennie... -
DigitXT
félisten
ahogy kb a motorjogsi oktatók szokták
Nálunk egy sima walkie-talkie volt: elég gagyi megoldás, és
csak szimplex volt a kommunikáció, részünkről a bólogatás
meg a fejcsapkodás (vettem, nem értettem) volt a lehetőség
válaszadásra.Nekem is van ilyen cuccom: már hekkeltem
hozzá mikrofont, de nem triviális a sisak alá bepasszírozni...
Vmi gyári cucc lenne az ideális, ami a sisakba van építve.További probléma mondjuk, hogy mikor adjon a rádiód: a zaj
miatt a motoron magától nem nagyon fogja tudni felismerni*,
hogy mikor beszélsz, ha meg gombot kell nyomni, az lehet
macerás, de ha éppen a kormány közelébe egy kapcsolóra
kivezethető a történet, akkor rendben van (persze mindig ott
a kábelezés kérdése). Minden nem lehet wireless, sajnos.*: mondjuk ez csendes körülmények között sem tökéletes,
mert a mondat eleje könnyen lemaradhat.Asszem VOX
funkciónak hívják, de annyira nem merültem bele a témába.
(Mikrofonnak meg mintha létezne gégemikrofon, ami nem a
levegőn át veszi a mondandód, az ugyanis a motoron zajos:
vannak megoldások, de biztos nem az 5eft kategóriában.)
-
Gaboman
nagyúr
Csak kezdőként aláraksz egy 1000 V2 és bejátsza motorfékkel mondjuk kőrforgalomba beékezve 4ből 2be visszaváltást és már el is csúszott.
Így szívta meg Móron is egy srác a 1000V2vel,ezek a nagy köbcentis motorok képesek kifaralni,tudom mert én is szoktam ilyet csinálni néha vele,bár én azt is szeretném hogy kicsikét megcsússzon. -
Topiccsendőr
addikt
Vannak találmányok amik valószínűleg jobbá teszik az életünket... de döbbenet hülyén fest benne az ember. A visszapillantós dolog ilyen. Nagyon nagy a sisak felső része.
Szemüveges sisakot akceptálom , van értelme.
Mobilozás... Nem az én térfelem, nincs véleményem róla.
Hud meg display?
Aki nem képes egy pirosnál lepillantani, hogy mennyi benzine van az szerintem menjen el az anyjába. Ez a véleményem. Vagy ha nem érzi hogy hogy húzta neki, és hány km nél tart és még ki is fogy. Tolja csak a paraszt. Ezek felesleges dolgokÉn ha motorozok három dolog van: motor, út, ember.
Szemem sarkából a váltóvillámot lesem max.
De ilyen egérmozi? Nincs rá szükség. SZERINTEM -
Kígyó
senior tag
Hali!
"- akkor valamelyik gyártónál - szintén csak interneten - láttam, hogy olyan volt a sisak belső kiképzése, a párnázása, hogy szemüvegnek direkt volt kétoldalt a fül résznél egy kis bevágás, a szemüveg szárainak. Ilyet se láttam még sehol élőben, pedig triviális és mégis baromi hasznos dolog tudna lenni."
Pedig az en sisakom is ilyen, illetve az osszes Shoei, Arai, Schuberth, Nolan ilyen volt, amiket neztem.
"továbbra sem megoldott a mobiltelefonálás sisakban"
En ugy tudtam hogy ez mar a kekfogas sisakbeszelokkel meg lett oldva, de nagyon nem mozgat a tema, bar neha jol jonne az teny.
Tobbi nekem mar tul high-tech.
udv,
Kigyo -
Topiccsendőr
addikt
Valszeg direktbe rákötött az önindítóra meg az akkura egy gombot. Nincs olyan ecu amit így be tudsz állítani. Vigyázzunk, nehogy azok az óriási lendtömeget képviselő dugattyúk súlya széjjelrángassa a siklócsapágyakat normális indításnál. Ha meg igen akkor egy rakat szar az egész. Néhány ember úgy bánik járművekkel, mintha cukorból lenne. Minek vette akkor, ha nem használja?
-
Topiccsendőr
addikt
Hát egy 16 éves versenyző gyerek próbálgatta ki, én annyira nem vagyok a spiccen hogy ellentmondjak neki
A Yamahát eléggé összerakták szerintem design-ban is. Persze az RS totállillegálban kétszerolyan erős. Viszont nem úgy veszed meg a bótba. Valamennyire van értelme a hasonlítsának így. Én azt hittem így is megveri. De mondom. Felnőtt futóművileg is az a négyütemű az RS hez. Ezt írták. Motorrevü. Szakmai kompetencia világszerte.Bár mondjuk ez egy Motorradból átvett cikk, úgyhogy minőségi.
-
feca81
aktív tag
meg semmi hir roluk,csak pletyka szinten,h hamarosan bevezetik.
mas:
megerkezettt a sajat hutosapkaja a motornak.kivulrol dettora ugyanolyan,mint a kawa mtx 500-asnak,mindossze egy szamban ter el. az enyemen 0,9 mg a kawan 1,1 van.gynaitom ez a nyomasra utal,h hol nyit a rugoja. a lenyeg,ez is megvanmar csak a fuvoka kene,meg szinkron.
-
-
qpakcovboy
őstag
én az sv1000 ha városban használom (munkába járás) nem pörgetem halálra mert flesleges 4000-nél elváltom és ennek ellenére 8-9-et beveszi. a piroslámpáknál is kajálja az üzemanyagot de akkor nem igazán haladós a tempó
Max akkor ehetett szerintem 5 liter ha folyamatosan tudott haladni 60-70-el.
Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKSI
- Dell Precision Tower 3620/Xeon E3-1225v5 3.30GHz/48GB RAM/320GB HDD
- !!!Full HD játékra tökéletes game PC eladó!!!Gtx 1660 super+i5 9400f
- Ryzen 5 5600G 3.90 GHz(6 mag 12 szál)/64GB DDR4/240GB SSD
- Macbook Air M1 100% hibátlan mint az új 2025.12.19. ISTYLE jótállás akku 99%
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest