Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Yettel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie1978
senior tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Nálam panel beton van. Oda jobb a nagyobb gép. Próbáltam kis tücsökpöccsel. Kevés.
Megvettem a picikét. Aranyos. Ez megvolt a Makita akksi cellacsere árából kb. Kisebb/könnyebb. Erősebb (24 vs 35 Nm). Kefe nélküli motor. Nagyobb kapacitású akksi (1,3 vs 2 Ah). Akku állapot visszajelzés. Kisebb a táskája.

-
PROTRON
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Természetesen csempe esetén először a csempére optimalizált módszert használjuk amíg átlukadunk, de nem is írtam végig a csempefúrás fúrási technológiáját, csak példaként említettem.
Egyébként mosdó heliségben én még a beton falhoz is inkább ütvefúrót használok nem SDS-est, mert kitudja, nem akarom hogy a csempe leessen amikor már a csempe mögötti falat fúrom. -
Nagya21
addikt
válasz
PROTRON
üzenetére
Hali!
Ha követ üt a kopogtató, akkor azzal is átszakad a fal másik fele....
Csempét először sima vidiás, vagy gyémánt csempefuróval át fúrjuk, majd mehet az ütvefuró.
Érdemes a fal másik felét (ahova a juk esne) egy deszkadarabbal kitámasztani, és akkor sanszos, higy nem szakít át nagy darabot.
Üdv Nagya -
PROTRON
addikt
válasz
eddie1978
üzenetére
Jaja, az még jó széria volt aztán kezdett gyengülni...
De most Te a fúró-véső kalapácsról írtál, nem ütvefúróról.
Az ütvefúrót kifejezetten közepes és lágyabb tégla anyaghoz fejlesztették ki, mert a fúró-véső kalapács az a kemény betonhoz való, amit széjjel szed és a finomabb tégla esetén ez nagyon nem előnyös, sőt, fúráskor kifejezetten hátrány. A vésés más tészta, de amikor csak precízen akar az ember 1-2 furatot felrakni, vagy csempén keresztül felfúrni, akkor ott a 20.000 aprócska ütéssel dolgozó ütvefúró szebb eredményt hoz a fal szerkezeten, mint a bombasztikus kalapáccsal odasózó fúró-véső kalapács, a furat is pontosabb a tiplihez, valamint kisebb az esély hogy a furat körül vagy a fal másik oldalán is repedések lesznek... -
eddie1978
senior tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Saját célra lesz. A december 8-i újságban ez a szett van. A sallang nem érdekel. Ütvefúró nem kell. Arra ott van a konnektoros Parkside cucc SDS tokmánnyal, ami állítólag 3 J-t üt. Még 2016-ban vettem. Végigvéstem vele egy családiház felújítást villyanyszereléssel és felfúrtam minden cuccot. Kibírta. Azóta is működik. Ritkán kell. A 16-os furatot is simán megcsinálja panel betonban. Drrr és kész is. 12.000 pénz volt anno. Majdnem vettem egy Hitachit ezzel a tudással 56.000-ért akkor. Nem bántam meg a Parkside-ot.
-
PROTRON
addikt
válasz
eddie1978
üzenetére
Jaja, ugyanaz a kettő. Amúgy ajándékba szánod hogy a teljes szettet nézed? Csak mert a mellékelt kiegészítők nem sokat érnek, de ha semmi hozzávaló, meg aksi meg aksi töltő sincs, akkor persze nem gáz.
Ennek a zöld változata csak 7k szokott lenni és az is igás ló, csak nekem már szétkopott a tokmánya.
Most ősszel többször láttam a gyorstöltőt 2.5Ah aksival ami hajszálnyival jobb mint a szettben lévő 2Ah, a kettő együtt 10k.
De volt az 5Ah aksi is, azzal 1x feltöltöd és 1 évig használod sima ikea csavarozáshoz.
Én most ősszel az ütve-fúrócsavarozó változatot vettem meg, nekem van aksim is töltőm is, de azzal egyetértek hogy aki csak csavarozik, annak feleslegesen nehéz az ütve's változat.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi az infót! Van még jocuccok.eu néven is, de ugyanaz a telefonszám is az oldalon.
Pont most lesz ez a Lidl-ben: PARKSIDE PERFORMANCE Akkus fúró-csavarozó tartozékokkal PBSPA 12 E4 29.990 Ft. Lidl-ben meg 19.999 pénz. Legalábbis szerintem ugyanaz a kettő. -
-
-
eddie1978
senior tag
Sziasztok! Ez vagy a többi hasonló oldal ajánlott vásárlásra? Érdemes ilyen helyekről venni vagy várjam meg a Lidl-t? Árakat nem vágom.
-
parkside ragasztopisztoly (glue gun) az allando termek?
-
Hát ennek nem örülük.
Néztem ezt a 25 literest, meg a mi legutóbb volt, a szőnyegtakarítóst is "nézegettem", amikor árulták, de az is csak 25 literes volt, (volt kibontott is belőle), és akárhogy nézegettem, "ha ló nincs, ez is jó lenne" alapon, de nem vitt rá a lélek, h megvegyem, mert egyszerűen már láttam magam előtt, h ott fogok szentségelni, h milyen "kicsi" a portartály, milyen sűrűn kell ürítgetni, miért nem vártam meg inkább, h legyen 30 literes.
Lehet Jófogás lesz a vége ennek. :/
-
zoli03
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sajnos nincs gyakran, kb évi 1x szokott lenni, én is sokat vártam rá (aztán a héten meg is döglött, nem ment sokat).
-
-
j.bravo
addikt
Ahoy! Nov 24 hétfőtől lesz száraz-nedves porszívó 485994 cikkszámmal a szórólap szerint. Nem látok Parkside típusszámot. Gugli és csetdzsí nem voltak kegyesek hozzám, nem tudtam segítségre bírni őket.
Valahol össze lehet kötni ezt a cikkszámot típusszámmal, vagy valahogy megtudni hogy van-e rajta 230V aljzat (dekopírnak stb), és ha van, a gép kapcsolja-e a porszívót ezen keresztül?
Ne legyenek illúzióim, ennyi pénzért vsz nem lesz, illetve ha lenne, akkor a szórólap is írná mint fícsört?
(elsősorban barkácsolós, műhelyes, garázsos porszippancs lenne) -
PROTRON
addikt
Srácok a mostani black friday szárja, ez a fritőz mennyire javasolható a saját kategóriájában?
Sajnos csak elcsábultam egy ágvágóra...műanyag elektromos védőcsövek vágásához kellett, 8k-ért nem tudtam otthagyni...

-
-
zoli03
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tény, hogy nem annyira ergonomikus, de nekem nincs nagy gondom a használatával (bár én kesztyű nélkül használom, nyáron nem veszem fel, ha nem muszáj).
-
HUNited
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
És ezt ezek szerint az újabb változatokban sem javították
-
válasz
HUNited
üzenetére
Igen, és nehéz nyomva tartani, mert mélyen ül, és kicsi a gomb, illetve rossz helyen van. Aztán ha véletlenül elengedi az ujjad, nehéz újra benyomni a kesztyüs, megmerevedett kézzel, a kb görcsben álló ujjakkal.
Már én is gondoltam rá, h szétcsavarozom, és kivezetem egy sima ki/be kapcsolóra.
A másik megoldás az lenne, h aki tervezte, annak a fejére kéne rájhajtogatni a fűkasza aluprofilját.
-
HUNited
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem, ez egy erdőkert lesz majd valamikor. Csak annyit vágom amennyit nagyon muszáj hogy ne büntessenek meg a nem túl kompetens szabályok miatt. Parlagfű remélem nem lesz rajta (sajnos, mert amúgy az egy nagyon jó gyógynövény, csak rossz a marketingje). Kb. csak ösvényeket vágok majd a gyümölcsfákhoz, ez a terv. Amúgy egy diverz területként képzelem el sok gyógynövénnyel, virágokkal. A traktor nem jön szóba, egyenetlen a talaj.
A gomb részt segíts megérteni, folyamatosan nyomni kell valami gombot? Mert akkor asszem előjön a barkács énem és megoldjuk hogy ne kelljen nyomni a gombot. A videót amit linkeltél mindjárt megnézem.
-
HUNited
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem semmi sem kell ami benzines. Nem használok üzemanyagot semmire.
Max nem egyszerre vágom le, amúgy is túl nagy ez a terület hogy egyszerre csináljam (természetesen ez a teljes telek méret, ezen van konyhakert, ház, udvar, gyümölcsös is). -
Más, vett már valaki lipo safe guard táskát? Múltkor láttam egy elég csúnya esetet facebookon, kigyulladtak a parkside akkuk. Én jelenleg lakásban kell tároljam őket, jó lenne valami biztonságos módon megtenni ezt.
-
válasz
headhunter
üzenetére
az elég jó ár
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
Igen és gyorstöltő is.
Nem néztem, milyen akció, de szerintem országos lehetett.Ja és bocsánat, összekevertem egy másik cuccal, akkor is 15.999 Ft volt, kettőt vettem akkor.
-
válasz
HUNited
üzenetére
Ahhoz szerintem kevés lesz az akksis fűkasza.
Mindenesetre ne növeszd meg nagyra a füvet, mert nem fogod tudni elvágni vele, nagyon hamar elfogy a 2x8Ah akksi a 30-40 centinél magasabban érő növényben, illetve a fej kialakítása miatt a magas fű rátekeredik, és megállitja a fejet. A videoban a 24. perctől beszél róla.
Meg a gombja is, amit nyomni kell, egy agyatlan tervezésű gomb, kesztyűben szinte "beállt" az ujjam, ahogy probáltam görcsösen benyomva tartani, pedig nem sokat kellett használnom, csak domboldalon, ahová nem megy fel gép.De egyébként ha egyenletes a talaj, fűnyiró helyett is inkább traktort vennék már inkább. 50cm széles fűnyíróval is egy hétig tartana mire ezt lenyírod, (napi 500, 1000nm-t haladva 5 nap). Pláne ha pázsitot akarsz, és sürűn vágni akarod majd.
-
-
válasz
headhunter
üzenetére
Nekem ilyenem van. 8ah akkuval hasznaltam, vagtam vele eleg sokat. Normalis korongot azt venni kell, meg picit nehez a gep, de amugy hobbi celra hasznalhato.
-
HUNited
őstag
Nem értem miért a szutyok benzines fűkaszát tolják most is :S Hiába mondtam asszonynak hogy vegyük meg kelleni fog, nem akarta. Rá egy hónapra elköltöztünk egy 4300m2 telekre... És most itt vagyok fűkasza nélkül (a két aksis változatra várok, asszem az fekete)
-
hzsolee
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Dehát ez még ződ ... éretlen
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
headhunter
üzenetére
1 éve még 12-ért vettem...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
headhunter
üzenetére
Black friday csütörtökön.
-
válasz
headhunter
üzenetére
30literes porszivót kellene vennem, de most is csak a 25-öst fogják árulni. Sóhaj.

-
headhunter
addikt
-
draco31
veterán
Az outlet kínálata az személyesen, vagy facen csoportba kuncsorogni, ki mit tud?
-
6030D
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Azért tudom, mert ezt vadásztuk hónapokig apósnak.
Kapott kölcsön egy kanócos PS magassági sövényvágót, azzal vágtuk a tuját, meg egykezes láncfűrésszel. Akkor mondtam neki, hogy van ilyen kombi gép is, akksis. Na kiderült, hogy kombi gép évek óta nincs akksisban (csak a benzines), de külön van. Akksink van bőven, így megvártuk, hogy legyen a boltban, és 9.15-én volt sövénynyíró és ágvágó is. Azóta mindent nyír
, nagyon jól viszi a dolgokat. Erősebb is, mint a kanócos. 4Ah akksival szerintem 3-4 napot dolgozott vele napi 1-2 órát, szóval nem kell hozzá sok bika akksi sem. -
draco31
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem sürgős, csak szembejött velem aliexpresses megoldás, és gondoltam megnézem van-e itt is.
-
-
draco31
veterán
Ez a magassági mikor és mennyi volt utoljára akciósan?
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Van egy Parkside Performance láncfűrészem, pár hónapja vettem. Elvileg PPKSA 40 típus. Ha minden igaz, a láncvezetője 45,5 cm (ezt olvastam: 45,5 cm hosszú vezetőlemez 38 cm vágáshosszal Robusztus 16' félvésős fogaslánc 56 vágószemmel). Ehhez keresek láncot. Tudtok ajánlani? Vagy milyen méretet kell keresnem?
Köszi: SanyiSzerk: vagy bármely 56 fogas 16 colos lánc jó hozzá?
-
-
Hőguta
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kérdeztem az eladótól hogy várható-e esetleg az erősebbik Performans ütve csavarozó.Azt mondta most a karácsonyi dolgok jönnek,azokat helyezik előtérbe,esetleg majd ünnepek után,mint ahogy neked is akkor sikerült kifogni az 1/4-est...
Úgy hogy addig lehet hogy kötögetni kell ,ahogy hzsolee kolléga is mondja
-
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aldisban van fonal... tessék kötögetni
-
Ja persze, az boltokban azért biztos lesznek, kisöpörni csaknem fogják a polcokat, csak új akciót nem hirdetnek. Emlékszem tavaly karácsony és újév körül már elvonási tüneteim voltak, hogy minden csak az égősorokkal meg gyertyákkal volt tele, és sehol egy Parside gép. Aztán újév után hirtelen tele lett vele minden, én akkor vettem az 1/4-es ütve csavarozót, amit szintén nem hirdettek az újságban. Nagyon megörültem neki, mert akkor pár hónapja már vártam rá, mindig túrtam az újságot utána, hiába. Szóval igen, vannak ilyenek is.

-
Hőguta
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az nem lehet hogy csak az újságban nincs?
Én tegnap voltam a Lidlben,és mindig meg szoktam nézni a Parkside cuccokat.Viszonylag sok minden volt.
Megláttam ezt a gépet: [kép] és nem tudtam otthagyni.(újságban ez sem volt hírdetve)
A Lidl 20.szülinapi akcióban volt ugyanez a készülék 17999-ért,most akció nélkül 3ezerrel olcsóbb.
Olvastam erról a gépről itt is,külföldi fórumon is ,videót is néztem és nagyon megosztóak voltak a vélemények.Volt aki gyengének volt aki megfelelőnek tartotta.Gondoltam egy próbát megér.
Voltak fenntartásaim tekintettel arra hogy a javasolt 4 Ah akksi nem volt ( csak 20V-os) így az előzőleg vásárolt fúró-csavarozó gép 2,5 Ah-ás akksijával próbáltam meglazítani a 120 Nm-rel meghúzott kerékcsavarjaimat,és láss csodát:a 4.fokozaton "gondolkodás"nélkül kihajtotta a csavarokat.
Szóval öröm és bodottá'
Remélem lesz majd 4,esetleg 5 Ah-s akku is a közeljövőben,mert azért ezzel nem akarom használni. -
Ilyen is rég volt már, a jövő heti LIDL újságban nincs semmi Parkside akció.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A tárolásira.
Az tény hogy a gyárból kb 60%-on érkeznek az akkuk. Én 80-ra szoktam tölteni és fiókba tenni. Ezt persze csak a 20V-osokkal tudom, mert a 12V-oshoz nincs okostöltő.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Mármint mi a biztos? Hogy 60% töltöttség ajánlott a tárolásra, vagy, hogy az okostöltőn 60%-os funkció van? Utóbbi tuti biztos, most újra megnéztem, és szerintem ennek a funkciónak pont ez a lényege, hogy letárolás előtt úgy érdemes feltölteni.
De szerintem amúgy nincs lényegi különbség, hogy valaki 40, 60, vagy 80%-os töltöttségi állapotban tárolja el az akkukat, igazából az a lényeg, hogy ne legyen se teljesen feltöltve, sem pedig üresre lemerítve. Persze hangsúlyozom, ez csak az én véleményem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Biztos ez a 60%? Nekem valamiért 80% rémlik.
-
Nagya21
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hali!
Diófa levélre legjobb a zsákos fünyiró.....
Tökéletesen összedarálja, így nagyon sok fér a zsákba....
Üdv Nagya -
hzsolee
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vagy a zöldet leragasztani
-
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, okostöltőm nincs, de megoldom.
-
PROTRON
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem nem az összetörés, hanem a terelés a feladata, hogy a zsákba vagy mibe úgy érkezzenek, hogy minél inkább elosszanak az anyagok, ne az legyen hogy feltorlódik és aztán beleakad a toronyba a következő adag...
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez már a kifelé fújó oldalon van.
Beszivja --> ledarálja --> kifújja a zsákba.
Ami nem darálodik le, az elakadhat ebben ahogy kifelé halad.Gondolom azért van, h még összébb törje ez is a leveleket, de hát inkább elakad benne ami nem darálódott le.

Egyébként jó gép, hatékony, az külön plusz, h ledarálja, és mehet akár egyből a komposztba, azért lombseprűvel összeszedve több m3-nyi szokott maradni, ez meg összesen lett kb fél-egy m3-nyi.
A kis leveles fáknál semmi gond nem volt vele, csak a diófa leveleknél akadt el.
De hát ez ilyen. -
dellfanboy
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
nincs ilyen masinám, de sztem azok a cuccok vagy merevítés, vagy egy szűrő szerű cucc, hogy nagyobb cuccok ne menjenek át...
-
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.
A fűnyíró akksit hogyan célszerű tárolni tavaszig, teljesen feltöltve, vagy csak tölteni kis ideig, vagy éppen amilyen állapotban van?
Van erre valami ajánlás? -
Ha már lombszivó.
Gyakorlatilag a másodszor használtam, és kiszakadt.
Gáz, h ilyen gyenge anyag.
A poén az volt, h ez a nyaralónknál történt, és nem volt se tű, se cérna, csak a nem túl messze levő templomnál láttam egész nap, h az asszonyok takarították, azt a sekrestyében tudtak adni a terítők hímzéséhez használt arany sárga hímzőcérnát, ezért lett ilyen sárga.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy ezek a szxrok minek vannak rajta?

Ebben akad el a kifúvott levél. Diófa levelet vagyok kénytelen összeszedni vele, az meg el-eltömődik, azt kézzel kell folyton kiszedegetni.

Asszem kitöröm őket, csak itt nem volt szerszám hozzá.
Ha nem lennének rajta, simán kifujná szerintem. -
Scale
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy akkus lombszívó-fújót és azt tapasztalom vele hogy szívó üzemmódban ráz.. csipkedi a fogantyú a kezem.. egyáltalán nem bizalomgerjesztő hogy 0 napos ilyet csinál, van kb másik 10 akkus parksideos eszközöm egyik se csinált ilyet, akksikat kipróbáltam egyből másikkal együtt és nem az "zárlatos".
Ti tapasztaltatok hasonlót? Ez volt az utolsó darab a boltban szóval gondolom visszavihetem viszont nem fogják tudni cserélni..
-
perge666
veterán
Üdv.
PBS 350 szalagfűrészt már sehol nem árulnak? -
PROTRON
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Igazából az tettszett papíron ebben az újban hogy tud alacsonyabb sebességen forogni.
Ellenben a tömeg az nogo.
A legkisebb fekete modellel az a bajom mint mindenki másnak, nem fogok 20k-t fizetni egy olyan szettért, aminek a 85%-át ki se veszem...
A géptestet külön nem adja LIDL, használtat nem szeretnék.Akkor marad a kis zöldből csere példány...
Pláne hogy azért lett volna jó a nagyobb, mert teljes szettben van, de most hétfőn a flexel együtt vettem második 5Ah aksit és gyorstöltőt 2,5Ah aksival együtt.Nekem sajnos a performanci 20V-ból 2 példánynak is ütött a tengely, szal tapasztalatból írom hogy az én példányaimnak nem volt jó vagy a tengely, vagy a tokmány.
A fekete multifunkciós rezgővágó is 7 fokkal gyárilag el van fordulva, pont egy rezgésnyilvel...mivel céges számlára vettem nem akartam szórakozni vele.A januárban vásárolt 3J fúró-véső kalapácsom gyárilag úgy érkezett hogy teljesen be volt ragadva a funkció váltó gombja, gariztatni kellett azonnal....másfél hónap volt mire abból a szériából tudott szerezni a garanciás cég, mert céges számlára volt vásárolva.
Szal sajna feketéből is tudom hogy ki lehet fogni néha...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PROTRON
üzenetére
Mennyezeti lámpa szereléshez nem kell 80Nm erő. És valóban fájdalmasan nehéz lesz nap végére.
Erre a célra tökéletesen megfelel a fele akkora alap performance modell (40 vagy 45Nm-es).
Performance modellek minőségibb tokmányt kapnak. Egyik se táncolt még.
Valamikor kipróbálom fém fúrással, de az nem a napokban lesz. -
PROTRON
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Kicsit nehéznek tűnik első halllásra mondjuk egész napos mennyezeti lámpa felcsavarozgatáshoz mennyezeten, miután az ütvefúróval már ki lett fúrógatva mindegyikhez a furat...mondjuk 10-20 lámpa.
Haldoklik a zöldem azért érdekel a csere, de lemaradtam róla...a sima kis tesója abban a szettben nem érdekel amivel adják.
Meg azért nagyon jó árban volt szerintem, ha azt veszed hogy külön egy aksi 10 egy gyors töltő 5 a gép meg 80Nm tud, tehát masszívan lehet vele komolyabb munkákat is végezni.Azért érdekelne majd tényleges használati tapasztalat, mert a legtöbb PS fúrómmal az a legnagyobb bajom hogy üt a tokmány és táncol a fúró benne...még a 20V 80NM-es performanciban is.
Mármint nem a PS 8-as átmérőjű fúró, hanem rendes minőségi példányok is kollégától kölcsönkérve...Majd ha fúrsz vele pl vas-acél lemezeket leteszteled nekem hogy mennyire táncol?
-
hzsolee
őstag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Aha, értem. Hát ja, nehéz eset... logikus megoldás lehet.
-
szabzoltan1
tag
válasz
hzsolee
üzenetére
Asszem 2 éves az akku, (kb80e ft) de csak azért gondolkodom egy bikázó beszerzésén, mert amikor a reptéren hagyom a szekeret, ne érjen meglepetés.
szegedi vagyok és 2 hét után nem tudni mit művel a kocsi. Tavaly mikor hazaértünk, pl. alig tudtam kinyitni, mert az ónos esőtől minden be volt fagyva. 😞
Szóval egy ilyen bikázó CSAK vész esetére kellene. -
PROTRON
addikt
Srácok valaki vásárolt a most szeptemberben boltba került 80Nm-es PPBSSA 12 A1 12V-os fúrócsavarozóból?
Mert ha előbb tudom hogy karácsonyfa is jár a 3 sebesség fokozat mellé, lehet érdekelt volna. Bár gondolom ennek is megvan a tömege...Egyébként mik a tapasztalatok? Az első fél napnyi röhögés után...

-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee
üzenetére
Én azt is tudom feltételezni hogy egyszerűbb ezt a kis kütyüt jan 12-én reggel 6-kor felvinni a társasházi lakásba és gyorsan pótolni azt ami miatt nem tud indítani majd levinni a kocsihoz a reggel 8-as induláshoz, mint kiszerelni az főaksit és "elugrani" a közeli benzinkútra szerezni egy feltöltöttet...vagy a bunkó szomszédokkal veszekedni hogy Nekik miért van lemerülve az aksijuk a kocsiban...

-
hzsolee
őstag
válasz
PROTRON
üzenetére
Tényleg nem kekeckedés volt. Mondjuk én napi szinten használom a szekeret, így azért fitten van tartva az akku, biztos egy olyan ami csak ritkábban van elindítva ott nagyobb az esély, hogy nem forgatja meg. Azt meg megint nem tudom, hogy egy ilyen cuccost hogyan tartasz töltött állapotban. Mert okés hogy bent van a kocsiban, de mondjuk hónapokig semmi gebasz, aztán meg kellene, de az is le van merülve...vagy nem tudom.
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee
üzenetére
Biztosan bennem van a hiba, de nem lehetséges hogy vészhelyzet esetére akarja vásárolni, tehát olyan téli indításra amikor "elfelejtette" hogy az aksi már lehet hogy másfél éves is megvan és épp -15 fokban pont nem indul és kellene egy vészhelyzeti löket...de lehet bennem van a hiba hogy ilyeneket feltételezek, biztos egy felelőtlen kolléga, aki csak 10 évente 1x cserél aksit.

-
hzsolee
őstag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Nem tudom mennyibe fáj, de nem lenne ésszerűbb egy új akkumulátorba inkább ezt a pénzt befektetni? Tényleg minden rosszindulat nélkül kérdezem...
-
Nagya21
addikt
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Hali!
A régebbivel én toyota dieselt indítottam, asszem 1.8 as volt, minden további nélkül indult....
Üüv Nagya -
szabzoltan1
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a most kapható UPK10h5-ös sstarter-ról?
Van egy 2.0 crtdi autó ,amiben tartanám vészhelyzet esetére.
A leírás szerint 2.2-es dieselhez jó,de tapasztalat jobb lenne. -
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz
Tangerine
üzenetére
Engem érdekelne némi összehasonlítás a felsőmarókkal kapcsolatban.
Van itt olyan akinek van a most(09.27-óta) boltban lévő 30k-s fekete 20V "multifunkciós" felső maróból és szereti?
Van olyan akinek van a félkezes 12V performanci felsőmaróból? Mik a tapasztalatok?
Mert pl láttam youtube videót ahol azt mutatja hogy az alap lemez nem sík, emiatt folyton félrehúz...de lehet csak Ő kapott ki hibás darabot.Igazából nem asztalos munkához kellene.
Ahhoz kellene, hogy előre megszerelt és lefestett gipszkarton falba tudjak süllyeszteni utólag LED szalaghoz alumínium profilt, kb 12-24mm széles.
Persze ilyenkor már fullra le van festve a fal és mindig az a kérés hogy ne kelljen újrafesteni a falat... -
PROTRON
addikt
válasz
Tangerine
üzenetére
A kis 1.1J-os fekete gép is szétszedi a vékony faladat?
Nekem múlt hétvégén kellett (volna) egy eredetileg 8-as furatot 20-asra felbővíteni 40 cm vastag rendes vasbeton födémben, amihez az SDS-be 50cm hosszú fúró volt.
Az első 15 cm-en vitte az 1.1J-os gép...aztán lemerült az 5Ah aksi, meg fel is melegedett minden.Második nekifutásra ahogy gondoltam folytatni, az elején folyton letiltott, aztán most már leracsnizik.
Gondoltam jó amatőrként alulról is nyüstölöm az a furatot ugyanazzal az 50 cm hosszú 20-as SDS-el az első 5 cm után leracsnizik, nem letilt mint korábban.Jól sejtem hogy sikerült elkoptatnom az ütőszerkezet kuplungját?
Most épp van boltban, szal tudnék újat venni.
Téglába még most is tudok vele fúrni, de most épp nem tudom hol tesztelni hogy 10-es tiplit rendes vasbetonba tudok-e fúrni vele...Pedig imádom, tavaly is volt hasonló feladata, ott tesztelve helytállt.
Meg mennyezeti lámpázáskor panelban tökéletes, jobb mint a régi zöld 20V.
Meg szintén panelban vékonyabb, 10 cm vastag betonfalakban védőcsövekhez átfúráskor is pont jó. -
Tangerine
senior tag
Kipróbáltam az új ütvefúrót, 4-élű Fisher fúróval. Jobb, mint számítottam. A tömör téglát és a térkövet (beton) is jól viszi. Sajnos az akku "szorulás" is igaz rá, érdemes egy kicsit lazítani a nyélben lévő csavarokon.
+pont, hogy a tokmánya(13-as) kompatíbilis a régi zöldével (ami 10-es) -
Tangerine
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ilyen fúróval lehet még panelt fúrni ütés nélkül(!), de lassú, apránként, vízbe mártogatva, stb. Vékony falnál szoktam vagy ahol csempén is át kell fúrni. Nálam 4 cm vastag a panel a fürdő meg a szoba között ( + a csempe.) Ha azt ütvefúróval fúrom, akkor 2 cm mélység után, a túloldalon a szobában kitörik egy óriási darab a panelből.
-
Tangerine
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Így van 4 élű kell, én másmilyet már nem is veszek. Az többnyire a betonvasat is viszi, a kétélű beleakad és eltörik. Lassan kell fúrni, és nem megvárni míg füstölni kezd, és kiolvad a lapka forrasztása. De szerintem a panelt nem fogja vinni, esetleg valami gyengébb betonba jó lehet.
-
Nagya21
addikt
válasz
thefreeman
üzenetére
Hali!
Hát........kopogtatóval nehéz lesz fúrogatni a panel tömörített betonjába....kisérletezni kisérletezgethetsz, de nagy sikered csak akkor lesz mikor abbahagyod.....
Oda kell a dugattyús, saját tapasztalás.....
Üdv Nagya -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
thefreeman
üzenetére
Lehet vele, de lassabban fogja kifúrni, mint egy nagyobb gép.
Betonhoz kell mindenképpen egy normális fúrószár is!
Ezeket ajánlom: SDS-PLUS MX4 - 4 ÉLŰ FÚRÓK
De állítólag Bosch 4 élűek is jók. -
válasz
thefreeman
üzenetére
De ne most, tudod, vasárnap reggel puhábbak a falak.
-
thefreeman
aktív tag
Én is vettem egy akkus ütvefúró csavarozót, első ilyen gépem. Megpróbálom majd vele hátha egy két lyukat lehet vele fúrni panelban is ha nem akkor jó lesz másra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ez az enyém: PBH 1050 B2
Naná, azt sem tudom hogy kerültem 210 km-re büdöspesttől

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)