- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
Ha ekkora az érdeklődés, akkor csinálok képeket.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80 #50492 üzenetére
Ott nagyon zavaró volt, hogy akár hogyan fogtam meg, mindenhol műanyag volt ami horpadt azért. Cipelem a gépet néha magammal, az acél ház kicsit nagyobb biztonságot jelent. 60% billentyűzettel és egérrel együtt ez is kényelmesen elfér a hátizsákban.
-
Jól látom, hogy az NR200 és az NR200P között "csak" az edzett üveg oldallap, és a PCIE riser a különbség?
Azon gondolkodtam, hogy nekem az alap modell is elég lehet, mivel:
- dVGA-m vagy nem lesz, vagy csak valami kis passzív gyösz;
- ablakból jobban tetszenek az oldallapba vágott/csavarozott változatok, mint a teli üvegek, szóval ezt egy moddinggal később orvosolnám.Tetszik, hogy tele a net NR200 mATX build-ekkel...
-
válasz
Mercutio_ #50470 üzenetére
Szerelem ez a kártya.
Metisben mondjuk elférne.
A másik meg ami nagy, és mégis nagyon-nagyon, az a Geforce 6800 Ultra. Ahhoz viszont tudtommal nincs korhű ITX-es lap, bár annyira még nem néztem utána. 2004-es AGP-s szerintem 99%, hogy nincs, de 775-ös PCIe-s és 2005-ös talán akadna.
Legyen már akkor erről is egy kép...: -
prolad
addikt
válasz
AxBattler #50480 üzenetére
Nem, ez nem htpcnek készül, arra nem is érné meg ezt a házat venni, sokkal jobban megfelelt olyan célra az előző Deskmini. Elég nekem az 1TB SSD.
Igen, ez hasonló mint amit én vettem, csak itt fix a kábelezés. Plusz adtak meg rendes hatékonyság besorolást. Jó lenne EUba is, mert nagyon kixsi a választék.
Az lesz, próbálok most szerezni egyet. Meg egy csere CPUt. Azokkal már csak meglesz a probléma oka.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #50480 üzenetére
Ha jól tudom van ahol még mindig a lyukkártyára esküsznek, hiszen azon a fizikai lukon amit átlyukasztottál az idők végezetéig át tudod dugni a p...et, míg egy jól irányzott mozdulattal akár véletlenül is le tudod törölni a digitálisan tárolt adatokat a modernebb technológiákról.
Szerintem tényleg nem úszod meg a másik táppal történő tesztelést. Aztán lehet csak egy rosszul érintkező kábel, hope for the best.
-
Nirvanus
aktív tag
Chieftec bt02b házzal van valakinek tapasztalata? Noctua nhd9l lenne a terv bele.
-
válasz
prolad #50479 üzenetére
Jó, hát nyilván nem HTPC-nek szánod azzal a VGA-val.
Ja, már 25-30k HUF között normális 1TB-os modellek kaphatóak aprón.Táp meg igazán jöhetne EU-ba, 60 hó garival.
Igazából a venti hangjára lettem volna kíváncsi, de ezek szerint várnom kell...Szerk.:
Most keresgéltem, Amazonon már rendelhető mindkét táp, Newegg-en is fenn vannak (bár az 500W-ost már nem modulárisként írják), itt meg a kisebbik tesztjéről folyik a csevegés: úgy tűnik elég jó darab, 300W terhelés körül sem padlózik meg, és a hangja is elviselhető.
No, már csak az kellene, hogy az FSP kiadjon egy 200W-os passzív modellt is!#50478 PROTRON
Anno mágnesszalagra rögzítettük az adatsorokat, mert HDD sem volt még, értem? -
prolad
addikt
válasz
AxBattler #50477 üzenetére
HDD nincs, nem is kell. :D Van egy m.2-es SSD, a táp mellé kér oldalt lehet egy-egy 2.5ös meghajtót tenni.
Taobao-ról rendeltem, ott többen is árulják az Alisnál olcsób áron, viszont onnana ide közvetlenül nem lehet rendelni, Superbuyon keresztül jött, 150 dollár körül volt mindennel együtt.
Amúgy fent van az FSP oldalán is, de csak a kínain. Nekem az jött le, hogy ez egy China only táp az FSP részéről. Van 500Wos flex atx platinum tápjuk pl Amazonon, de az nem moduláris ennél jóval nagyobb kábelköteggel.
Tapasztalatok felemásak, tényleg picike és masszív, moduláris kábelezés sokat segít egy ilyen kis háznál. De a gép egyelőre nem működik, szóval még nem teljes az öröm. -
válasz
prolad #50471 üzenetére
Nagyon patent!
... de hol vannak a HDD-k?Illetve ezt a tápot csak Ali-n láttam (FSP500-50UG); Te honnan rendelted, és mik vele a tapasztalataid? Az FSP hivatalos oldalán max. 300W-os verziót találok (FlexGURU 300W)... mondjuk még úgy is nagyon kafa.
-
válasz
#25954560 #50468 üzenetére
Köszi, én is így tippeltem! Kicsit közel lenne az oldallap, de működne.
Nincs még meg, újabb retrózós konfigban gondolkodom éppen, és ez a hűtő jönne be legjobban, házból meg a CS-101, ha ITX build lesz. De még az sincs eldöntve. (2010-ig toltam ki újabban a retrós korszakom, nagyobb a merítés, és most lehet ráadásul jó áron bevásárolni 2010-es cuccokból.)
Az viszont borítana mindent, ha találnék aprón egy ilyen hűtésű HD 5770-et:
Ugyanis kifejezetten nem szeretem a nagy kártyákat, de éppen ezért az egy kezemen megszámolható kivételektől el tudok olvadni. -
törölt tag
válasz
Fred23 #50467 üzenetére
siman. ha jol latom a hazban nincs is semmi bonyolult alkatresz, amibe beverhetne a fejet. talan kicsit kozel lesz az oldallaphoz es nincs rendesen kilukasztgatva a haz h konnyen szivjon levegot. attol fuggoen h mit hutesz vele, vagy erosebb kereszthuzat kell (lehet erosebb venti oldalra) vagy tobb lyuk a hazra a venti fole.
az egyik kedvenc ventim ez a phanteksszerk: megvan mar? az alaplapra tuti ramegy?
-
-
PROTRON
addikt
válasz
#16939776 #50464 üzenetére
Amúgy az a monitor talpazatba integrált házikó is nagyon érdekes téma, nővérem anyósának tervezek hasonlót, de azt kártyaPC alapon, mivel tényleg csak böngészésre meg ppt-re használja a gépét, így oda olcsóbb és jobban elrejthető változat kell a mostani asztali doboz leváltására. nemhogy egy normál ATX alaplap, de még a mini-itx beépített lehetőségeit sem éri el a felhasználói igény.
Köszi a tippeket, én is ezen gondolatok mentén haladok a tervezgetéssel, az idle 12W elég jó támpont, köszi. Az időhiány nálam is játszik, homeofficeból 1-2 forum bejegyzésre és ötletelésre még futja.
Ezért érdekelt a tényleges tapasztalat ezekkel a thin mini-itx alaplapokkal kapcsolatban, mert kizártnak tartom hogy tényleg elkérnek 90W-ot ha csak egy szimpla i3-6300T proci van benne 1 db SSD-vel és mondjuk meg is van járatva.
Továbbá érdekel hogy mik a tapasztalatok egyáltalán az alaplapok kezelhetőségével, mert nagyon érdekesnek találom hogy van rajtuk 10 db GPIO port akármilyen fejlesztő, vagy érzékelő eszközhöz, meg rs232, továbbá LvDS port érintőkijelző bekötéshez vezérléssel meg elvileg táp körrel együtt.
Illetve próbált-e valaki gyakorlatban is d-vga-t hozzájuk rakni akár a rendes PCIe x4-es alaplapokba (h170T, h310T), vagy a m.2, vagy épp miniPCIe slotokba(h110T-sek) riserekkel?
Mert amúgy van olyan x1 vagy épp x4 to x16 riser, ami az x16-os végén extra tápcsatlakozóval van ellátva hogy meglegyen egy ma már átlagos belépő asztali VGA által kívánt erő(pl 75W).Akksi témához:
Egy átlagosan rossz scenárió esetén abból indultam ki hogy:
-proci kicsit meghajtva(35w) + alaplap + kijelző + sata3 SSD együtt kérnek 65-öt, mellé a vga a hivatalos gyártói adatok [LINK] szerint 45-öt, tehát össz terhelésem 110W.
Ehhez 3000mAh-s 18650 egységeket tervezek, azok egyenként 3,6 V-ával számolok és elvileg 15A max terhelést elviselnek, mivel a tervezett 110 W terhelés, 12 V-on 10 A is elkérhet, szóval inkább a drágább aksik felé kell forduljak biztonsági alapon.
4 db-al 14,4 V-ot érek el sorosítva, ami 3000-el számolva 43,2 Wh, amivel cpu+gpu full burn esetén 20-30 percet bírhat ki. De Autocad pl nem járatja folyamat maxon se a procit se VGA-t, csak pillanatnyi extra kakót kér 1-1 folyamat pl nagy rajzok nagyítása, mozgatása során.
De ha párhuzamosítok 2-esével majd ezeket a csomagokat sorosítom, akkor már 86wh böszmét kapok, ráadásul néztem brand aksi szétszedést ahol alapvetően 2200-as egységekből szoktak 3x2-őt összerakni a 10,8 V-os, 4400mAh, tehát átlagos netezős notihoz 47,5 Wh aksihoz. Ilyesmi lehetett a kipurcant notimban, csak még nem bontottam szét az aksiját, de majd úgy is szét kell hogy próba összeállításhoz ne a drága végleges elemeket próbálgassam.
Szal annyira nem tervezem megváltani a világot, csak nem akarok 500-700 ezreket fizetni olyan kompromisszumokért amiket nem akarok felvállalni.
Meg egyébként már feltalálták helyettem a spanyolviaszt DIY kategóriában: [LINK]
Csak Ő még olcsóbbra csinálta(pl használt monitor, nem pontos ház, passzív hűtés), na ezt az ötletet kéne tovább fejlesztenem.Meg azért a 2,5 kg-os súly nagy része valszeg az alsó burkolat.
-
törölt tag
válasz
PROTRON #50459 üzenetére
A széles bemeneti feszültséget támogató alaplapot jó ötletnek tartom, mert nem kell hozzá még egy step-down konverter akkupakk után. ha jól választod meg a cellaszámot amivel pl: optimális esetben 12-18V közé esik az akku üres-teli feszültsége és 19,5V-ra a töltőt, akkor viszonylag egyszerű töltő áramkör adódik, le lehet választani töltés után vagy 50/80% -nál további töltés nélkül az akkut, ami nem használódik el, ha sokat használod a gépet majd hálózatról.
Én a helyedben megpróbálnék mindenek előtt egy idle és egy átlag fogyasztást megmérni(tippelni) a kiválasztott (CPU+MB+VGA+BackLight)-ra és kigondolni mennyi min. üzemidőt szeretnél akkuról elérni. Abból kiszámolható, hogy "durván" mekkora kapacitás szükséges, mekkora térfogat, ár adódik csak az energia tárolásra.
Ez kb.: el fogja dönteni, hogy a kiszemelt hardver, a maga "kis" fogyasztásával alkalmas-e, arra a "mobilabb" célra amire szánod. -
cinemazealot
addikt
válasz
PROTRON #50459 üzenetére
Welcome to the club!
Valamikor 2016 nyarán csatlakoztam én is az ITX társadalomhoz és nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, hogy én majd építek jól egy DIY lapost. De a koncepcióm nem thin lapra épült, hanem normálra, illetve dVGA nélkül, szimplán egy i3-6100 iGP-jével és egy 100 W-os PicoPSU-val, meg néhány laposabb zselés akksival. Ezek voltak azok a terveim, amik még nem lapos design-ra vonatkoztak.
Ami problémák felmerültek:
- Akksi (2×2,3 Ah @12 V) nehéz, a vezérlő elektronikával pedig nem akartam küzdeni.
- Képernyő táp és vezérlő elektronika ugyancsak macerás (vagy túl nagy) lehet, az USB-s képernyő pedig elég nagy lag-gel rendelkezik (tudtommal).
- 12 W idle fogyasztás túl nagy (normál lap, normál méretű RAM-okkal, SATA SSD-vel).
- Építésre szánt idő hiánya.Aztán idén tavasszal szereztem egy Gigabyte MIB T5140 házat, ami sajnos még mindig itt porosodik a dobozban, szerintem túl fogok adni rajta, mert időközben elkezdtem lemondani a monitorral és billentyűzettel való egybeépítés lehetőségéről. Jelenleg még mindig egy darabjaiban lévő LC-1520mi házban vagyok, a legfrissebb ötlet viszont már egy fából készült "vekni", tetején egy top-flow slim ventivel, akku és képernyő nélkül. Ha képernyőt is építek rá, akkor nagy és törékeny lesz, nekem viszont most az üzembiztonság, a masszivitás (minél kevesebb érzékeny és törékeny alkatrész) és a könnyed szállíthatóság a fő célom (feltételezve, hogy a helyszínen van valamilyen képernyő és 230 VAC vagy 12-25 VDC).
-
-
PROTRON
addikt
Üdv a topiclakóknak!
Igyekeztem gyorsan visszakeresni a topicban, de nem egyszerű, bocs a hosszú írásért.
Egy mobilisabb egységet tervezek összerakni a korábban elhalálozott notebook helyére, amit az utóbbi 2 évben nem aksiról járattam, mindig be volt dugva 230-ba.
Arra gondoltam hogy DIY keretében egy thin mini-itx alaplapra rádugnék egy quadro K620 kártyát hogy időnként autocadezni tudjak rajta, az egészet pedig egy összehajtható egyedi házikóba raknám, aminek a fedlapjában egy 10,1"-os érintőkijelzővel lenne összeszerelve.
Persze összehajtva elrejtene egy vékonyka bluetooth touchpados billentyűzetet.
(Eredetileg kártypc-ben gondolkodtam, de az x86-osakon nincs PCIE slot vagy nagyon drágák a processzor erőhöz képest, ami meg olcsóbb ott meg nem fut pl a fentebb írt autocad mert x86hoz van kötve.)
Lehet hogy kicsivel vastagabb lesz az eredmény a brand notebookoknál, de az nem zavar. Első körben csak egyáltalán összeraknám a konfigot, aztán majd később kerülne bele rendes töltésvezérlő elektronika akkupakkal.
A cél hogy a homeofficeból átcipelve telephelyre, vagy valamilyen helyszínre prezentálni saját gépen tudjak dolgozni, pl a fentebb is írt autocaddel. Tudom a dedikált VGA kicsit túlzás, de ki akarom maxolni a beépített lehetőségeket, minél több mindenre lövök.
Ehhez a projekthez találtam 1-2 alaplap típust aminek a speckói megtettszettek, de gondoltam rákérdezek a részletekre, mivel a tápegység terén nem vagyok biztos a helyzetemben.Alaplapokból az egyik ASUS H110T/CSM vagy a H310T R 2.0 amik eléggé könnyen elérhetőek, de ezéknél csak átalakítóval tudok VGA-t rádugni, vagy ott a GA-Q170TN-T20-GSM PLUS amin van open ended PCIE slot, csak ez utóbbi mobo nem nagyon elérhető a idehaza.
A másk ami még tettszik és elérhető időnként az a GIGABYTE GA-H310TN, csak ebbe már 8-9 genes proci való, ami már kevésbé tettszik, feleslegesnek érzem.Ezeket próbálta már valaki? Vagy valami hasonló projektet?
Tápegység terén arra jutottam hogy a gyártók ajánlása hogy 35 w-os proci esetén(pl i3-6300T) már 90w-os tápegységet ajánlanak. Ezt mennyire kell komolyan venni?
Ezek a thin mini-itx lapok 1 ilyen cpuval meg 1 sata SSD-vel is már ennyire éhesek?Mert ez alapján a 45w-os VGA-val már 150 w-os tápra kell számolnom, de ha még akkupakkot is akarok tölteni akkor inkább 200-as tégla kell a gép mellé a laptop táskába.
-
Apróról vett valaki NR200P-t? Tapasztalatok esetleg?
-
|AP|
veterán
válasz
KaiotEch #50456 üzenetére
140-es az AIO, nem 120. A tesztek szerint a CPU hőmérsékletek egész jók, a GPU melegebb kicsit a szokásosnál.
Engem az zavart, hogy azért elég speciális kialakítású az az AIO, nem olyan egyszerű cserélni, ha mondjuk valami gond van vele. Léghűtést belepattintani meg eléggé kompromisszumos -
-
|AP|
veterán
ha valakit érdekel, lehet kapni most Alzánál NZXT H1-et 143k-ért.
Én nem tudtam kivárni, illetve az aggodalmam a beépített vízhűtéstől visszatartott. -
Allihoppa
aktív tag
válasz
VinoRosso #50451 üzenetére
A rutin a kérdés és az, hogy mennyi időt tudsz rá szakítani.
Ha most valaki a saját gépét tisztítja fél- 1 évente és 2-3 évente rak össze új setupot magának, néha talán az ismerőseinek is segít, annak nyilván nincs akkora rutinja mint egy szervizesnek, aki napi szinten tesz össze 5--8db hasonló gépet. Nyilván az irodai PC-ket, amit kb. 5-10 perc (15 perc ha nagyon hitvány gépházzal dolgozol ahol pl. alig tudod bepattintani az io shieldet, vagy van valami hibás alkatrész amit cserélni kell) összerakni ha már kibontottad az alkatrészeket, azt nem veszem ide.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Speed® #50449 üzenetére
nekem most jött meg a kintről rendelt DP1.4 kábel, 4k 144Hz, 32gpbs. van rajta egy akkora batár fém csatlakozó (ami a képen nem jött át), hogy nem fér be nagyjából minden második eszközömbe, nem hogy a Ghost-ba, nem segít, hogy csak 1 sorban van DP port a VGA-n. money well spent
-
zsoltee10
addikt
Ügyes munka.
Nekem a Metis még mindig tetszik, ezért nem akarok váltani, de ennek is meg vannak a korlátai. Hogy mást ne említsek, a házból le kellett köszörülni egy darabot a vga felett, mert feltámaszkodott a hdmi csatlakozó. Nem is értettem, hogy minek van ott egy perem.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
Qkackca #50445 üzenetére
Persze 6 óra az teljesen korrekt, ha alázattal és odafigyeléssel csinálod, főleg úgy hogy nem mindennap szerel az ember gépet. Nyilván nem egy vacak irodai gép 5 perces összeszerelési idejével kell összehasonlítani, de ott se az összeszerelés vesz el időt, hanem inkább a sok doboz kibontása.
-
Allihoppa
aktív tag
Nagyon szép munka. A Dark Rock Pro 4-es elég robusztusul néz ki ebben a házikóban, de nekem nagyon tetszik.
Sajnos más a címzés miatt a Gigabyte és az ASUS lapoknál feltehetően nem is fog működni az RGB. Azonban rövid utánanézés után úgy látom, hogy azért van megoldás, ha van egy kis vénád a moddingoláshoz és forrasztgatáshoz.
-
|AP|
veterán
tegnap mintegy nettó 6(!) óra szerelés után összeállt az első ITX konfigom:
-ASUS ROG STRIX B550-I GAMING
-Ryzen 5600X + Dark Rock Pro4
-2x16GB Crucial Ballistix 3200Mhz/CL16
-Samsung 970 EVO Plus 250GB (rendszer)+Samsung 860 EVO 1TB (adatok)
-Gigabyte GTX 1660 Gaming 6G
-Seasonic Focus Plus 650W Gold
-NZXT H210 (gyári ventik cserélve hátul egy silent wings 3-ra, fent egy Noctua NF-S12A)Tapasztalatok a szerelésről:
1. aki ezen az Asus lapon kitalálta a front audio csatlakozó megoldását azt nagyon szívesen megverném
2. az előző pontot súlyosbítja a ház vastag, merev hd audio kábele egy olyan szinten gagyi csatlakozóval amit vérrel-verejtékkel sikerült ráerőltetnem a helyére
3. a fentin kívül több apró részletben sem képvisel csúcsminőséget az NZXT, persze viszonylag "olcsóbb" háznak minősül. Előlapi csatlakozók szorulnak, egyik alaplapi távtartó kicsit lötyög a helyén, nem lehet rendesen meghúzni, mert elforog, stb. Előtte H500-am volt (van.. most fogom eladni), ott nem találkoztam ilyenekkel
4. amikor kitaláltam hogy ezt a hűtőt szeretném a procira nagyon jó ötletnek tűnt, hogy egy ventivel milyen szép lesz, és milyen halk. Ezekkel nincs is gond, de hogy nem ebben a házban (és mITX lapokon) való használatra találták ki az jól látszik
Röviden összefoglalnám a tanácsaim annak aki esetleg hasonlóra készül (ebből az is leszűrhető lesz, hogy miket szívtam végig)
-a hátsó házventit szereld be a cpu hűtő előtt, utána már nem fog beférni
-minden videóban házon kívül szerelik fel a hűtőt és utána megy a házba. Itt ez nem fog működni, hacsak le nem mondasz az alaplap bal felső rögzítési pontjáról
-szóval: hátsó házventi be, alaplap be, majd a dark rock középső ventijét a helyén tartva, a hűtő keresztrögzítőjét is előre a helyére illesztve valahogy rávarázsolod a hűtőt a helyére. Ezután már csak a venti ide-oda tologatásával meg kell húzni a csavarokat és a fenti kb. 2 centis résen rögzíteni a ventit a bordához a drótpöcökkel és már meg is vagy. Ja, a ventit célszerű még mindezek előtt rákötni az alaplapra. Meg a HD audio és a CPU tápkábeltA végére viszont azt kell mondjam megérte. Azért tettem le az NR200P-ről és a még kisebb házakról, hogy a lehető legcsendesebb legyen a rendszer és ez sikerült. Idle szinte semmi hangja nincs 500rpm körül forognak a ventik, AIDA stresszteszt és Cinebench alatt sem mennek fel 800-900 fölé, a proci pedig max. 63 fokos volt eddig még így is, hogy csak egy ventivel megy a Dark rock 4.
Viszont ezt most egy darabig nem akarom szétszedni
Egy dolog zavar még, hogy a videokártyán nem tudom az RGB-t szabályozni. Elméletileg az RGB Fusion-nel lehetne, de nálam nem működik (lehet csak Giga lapokkal megy?)Ja és az alaplapon a Bluetooth iszonyat gyenge, ha valakinek ez szempont... ment vissza a jól bevált dongle.
-
válasz
HUN_Sector #50439 üzenetére
Nekem ez a bolt sem mond semmit
Nagyon tetszik képen ez a ház, itt viszont olyan semmilyen.
-
HUN_Sector
őstag
http://www.rgbcomputer.hu/prod/szamitogep_haz-98/haz_coolermaster_nr200p_ablakos_fekete_mcb-nr200p-kgnn-s00-91040
Érkezik státusz. Ez már azért egy ismertebb webshop.
-
7
addikt
válasz
Bishop1 #50436 üzenetére
Szerintem ezzel a kérdéssel a Synology NAS topicban érdemes próbálkoznod.
-
Bishop1
tag
Sziasztok!
DS214+-nál továbbra is érvényes a max 2x4TB, vagy esetleg változott ez a frissítésekkel? -
válasz
Csokilama #50430 üzenetére
Szerintem átlagos merevségű csak a kábele a gold verzióknak. A platinum ugyebár a hatásfokon és a "később kapcsol be a ventilátor" faktoron kívül az egyedileg, vászonnal burkolt kábelben tér el még az ATX-SFX kereten túl.
Nekem is jobban tetszik a kábele a platinum szériának, de amikor döntenem kellett, hogy 37 kHUF-ért veszek gold, vagy 47 kHUF-ért platinum tápot, a plusz felárat nekem nem érte meg a kábelezés és a "később kapcsol be a ventilátor". Így is passzívan fut a táp egy i7-8700T alatt.
Végül a kábelet is sikerült kultúráltan elhelyezni.
-
Csokilama
tag
válasz
hoffman_ #50428 üzenetére
Az igaz, hogy elég sokat drágultak. Én a 600 goldot ugyan annyiért adtam el most mint anno amennyiért vettem (33k)
Mondjuk az tény, hogy nálam i7 4790k 4,7ghz és gtx 1080ti párost hajtotta egy metisben, ami azért kihasználta.
Jobban visszagondolva, undoritoan merevek a gold kábelek kicsit aggódtam is, hogy le ne törjön a sata az sdd-rol. -
Allihoppa
aktív tag
válasz
Solicidium #50 üzenetére
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #50426 üzenetére
akartam kérni, hogy dobj már erre egy linket, de basszus tényleg, van 2ezer huf diffi... ha nem használtam, szuper áron vettem volna a 600PT-t, akkor most szívnám a fogam
nekem az R5 3600 és 1070Ti mellett meg se nyikkan az SF600, a harisányozz kábeleket pedig nem tudom eléggé magasztalni, ég és föld a Ghost-ban szerelni.
na de a lényeg, az széria, pláne a nagyobbak, valóban megérik az árukat és nem csodálom a neten kialakult rajongást irántuk.
-
inaxis
csendes tag
Sziasztok!
Hogy a témába közbekérdezzek én is, a Seasonic 650SGX-ről van valakinek tapasztalata? Egy Ryzen 5900-as alá szeretném ha majd egyszer beszerezhető lesz emberi áron.
-
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
KaiotEch #50419 üzenetére
Az NR200P-be értelmes táp sajnos elég drága tud lenni. A legtöbb konfigba egy 650W-os táp elég szokott lenni, például az alábbi ajánlott:
Legjobb árban goldos: Chieftec Compact CSN-650C Magyarországon nincs belőle jelenleg, de szívesen segítek, ha tetszik.https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fractal-design/ion-sfx-l-650w-gold-fd-psu-ion-sfx-650g-p518450649/
esetlegesen ez még jó választás lehet, szinte bárhonnan meg tudod venni.
-
Zsír köszi, aztán mikor leírtam eszembe jutott, hogy hogy is tudnám jól lemérni, csak szét kéne szedni, és baromira nem szeretem ezt a házat szerelni(Raijintek Thetis).
NR200p-n meg még gondolkodom, mert nem sokkal kisebb, mint ez. Megéri-e azt a felárat, mert még tápot is venni kell akkor.
-
válasz
Allihoppa #50414 üzenetére
SSD téma túl lett pörgetve, itt OFF, szóval ha erről akarsz elmélkedni, inkább menj át a megfelelő topikba. Én lefáradtam.
Mindenki eldönti, hogy a saját igényeinek megfelelően mennyi pénzt tol bele 1-1 hardverbe, és az visszajön-e neki? Mindig van jobb/drágább/gyorsabb/megbízhatóbb/stb.
#50415 HookR
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac-n is van Wi-Fi.
Igaz, ha már ac, erről megfeledkeztem. Thx.#50416 KaiotEch
Ezért is ajánlottam az ASRock-hoz a WD SSD-t, mivel emlékeim szerint ezek alacsonyabb hőfokokon üzemelnek tesztek alapján, mint az átlag. -
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
AxBattler #50413 üzenetére
Mielőtt megnéztem volna az általam elérhető statisztikákat, a WD Blue HDD-kből indultam ki, amit belátom nem lehet linearizálni a WD Blue SSD-kre. Röviden ezért.
Egyébként próbáltam rájönni, hogy az A2000 vagy az SN550-e a jobbik típus, de eléggé feladta a leckét. Nagyjából egy árban vannak és ha már belemártjuk magunkat az ajánlgatásokba el kéne dönteni, hogy a kettő közül melyik a jobb.
A több, de lassabb SLC cache, vagy a kevesebb DRAM cache?
Végső kérdés az SSD-vel kapcsolatos agymenésre: Memória árak szinte a földön, így miért ne a Samsung 970 EVO-t vegyem a fenti két típus helyett? Hozzátéve, hogy a SAMSUNG SSD-k stabilitásáról, megbízhatóságáról többet tudunk és azt is, hogy a Samsung 970 EVO-ban van mind SLC és DRAM cache is.
-
válasz
Allihoppa #50410 üzenetére
Illetve egy 6000 vagy 7000 sorozathoz lehet később fog jönni a BIOS frissítés, mint pl. egy B550-es laphoz.
Igen, könnyen lehet, de nem tudom, hogy ez indokolja-e a közel duplázós felárát az általad ajánlott lapnak. Mondjuk az ASROCK B550 ITX lapjai kedvezőbbek ebből a szempontból.Így csak a WD egyéb termékeiből és a konkrét SSD technikai specifikációja alapján lenne alapom véleményt alkotni a megbízhatóságára.
Akkor miért írtad ezt?Azonban a Kingston A400/V300-ról már egész sokat tudunk, kb. 3-4% az RMA aránya. Létezik egy ADATA típus is, annak még magasabb.
Az A400-asok valóban nem ajánlottak, de azóta sok víz lefolyt a Dunán, pl. az UV500-asok ajánlottak voltak budget kategóriában, ahogy most az A2000 is.#50408 redbiro
Attól függ, mik az igényeid, de én a Wraith MAX alatt egyik gyári AMD hűtőt sem használnám huzamosabb ideig, főleg egy ilyen zsúfolt házban. -
Allihoppa
aktív tag
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
AxBattler #50407 üzenetére
"Emlékeim szerint a B450-es lapok is egészen jól fognak működni az új procikkal, vagy tévedek?
PCIE Gen3 és Gen4 között nem hiszem, hogy különbséget tud tenni a kisfia."Ha az 5000-es sorozatra gondolsz, azzal még működni fog igen. De már az AMD partnerek húzzák a szájukat, hogy BIOS-t kell írni az öregedő alaplapokhoz is.
Illetve egy 6000 vagy 7000 sorozathoz lehet később fog jönni a BIOS frissítés, mint pl. egy B550-es laphoz.
A megbízhatóságra való tekintettel direkt megnéztem a forrásaimat, hogy hány darabot küldtek vissza RMA-ra. Ebből úgy tűnik, hogy alig-alig jött vissza SATA/M2 SATA/M2 NVME a Blue sorozatból. De nincs rá sajnos túl sok adatom, hisz még bőven garancia időn belül van mindegyik és nincs is a mintában túl sok darab.
Ezeket egyébként akkor van értelme figyelembe venni, ha már valami end of life és a garanciája is kifutott az utolsó eladott darabnak.
Még eléggé az elején járunk az SN550-nek garancia szempontjából, így nem tudom se megcáfolni, sem igazolni önmagam.
Így csak a WD egyéb termékeiből és a konkrét SSD technikai specifikációja alapján lenne alapom véleményt alkotni a megbízhatóságára.
Azonban a Kingston A400/V300-ról már egész sokat tudunk, kb. 3-4% az RMA aránya. Létezik egy ADATA típus is, annak még magasabb.
-
válasz
HUN_Sector #50391 üzenetére
Jó lenne, de 4eFt-al drágább, mint Alzába volt. Bár azóta egy picit talán az euro is ment, de nem ennyit. Nem ismerem a boltot, kicsit himi-huminak tűnik, lehet azért is drágább
-
a lapcserén azért elgondolkodtam, mert a beépített wifi csábító a gigabyte-ban.
nincs bekábelezve a lakás (bérlés forog fenn), most egy laptoppal kényelmesen eljátszogat wifin is fortnite-ot, meg COD-ot.még egy kérdés eszembe jutott: a 3600 gyári hűtője nagyon gatya, vagy el lehet vele lenni?
-
válasz
Allihoppa #50404 üzenetére
Sehol nem utaltál megbízhatóságra, inkább a teljesítményre : ofisz, stb.
WD Blue miért megbízhatalan?szerintem az adatoknál nincs fontosabb
Ebben egyetértünk.#50405 redbiro
Cipőkanállal beférhetnek, de én nem hagyatkoznék 4mm-re, beszerelésnél megszívathat.
Bár van, akit ez nem izgat.#50406 DUPPLY
Ha olyat szeretnél venni ami új procikkal is megfelelően fog működni és szeretnél PCIe 4.0 supportot is, akkor érdemes a B550-esek között szétnézni.Emlékeim szerint a B450-es lapok is egészen jól fognak működni az új procikkal, vagy tévedek?
PCIE Gen3 és Gen4 között nem hiszem, hogy különbséget tud tenni a kisfia. -
Allihoppa
aktív tag
válasz
redbiro #50405 üzenetére
Az alaplapot nyugodtan hagyhatod az origit, a hátulján van M.2 slot, azt benéztem. Nem feltétlenül szükséges ráfizetni az alaplapra. Ha olyat szeretnél venni ami új procikkal is megfelelően fog működni és szeretnél PCIe 4.0 supportot is, akkor érdemes a B550-esek között szétnézni.
Gigabyte B550I Aorus Pro AX de ez sajnos már jóval magasabb áron van az előbb küldötthöz képest is.
A specifikációkban általában 1%-nál kisebb a mérési hiba szóval be kell férjen.
-
válasz
Allihoppa #50402 üzenetére
köszi a memória/lap ajánlást, ránézek.
vidkártya ügyben megnéztem a javasoltakat, az alábbi versenyzők merültek fel, árban elenyésző a különbség, a házban papíron 210 mm-es kártya fér el:
MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS 6G OC - 204 mm
GIGABYTE GeForce GTX 1660 Mini ITX OC 6GB GDDR5 (GV-N1660IXOC-6GD) - 170 mm
ASUS TUF-GTX1660S-O6G-GAMING - 206 mmérdemes kockáztatni a 200 felettiekkel, vagy be fogom szívni?
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
AxBattler #50403 üzenetére
Beletekertem, látom a lényeget amit mondani akarsz, de egy dolgot te nem vettél figyelembe amikor Kingston A sorozatot és WD Blue sorozatot ajánlgattál és az a megbízhatóság.
Ez az én véleményem, de szerintem az adatoknál nincs fontosabb.
Megyek én szívesen bármilyen topicba vitatkozni ezen, nem félek attól, hogy a szakmai rálátásom cserben hagyna.
Oké, a hátulján valóban van egy slot, ezt nem láttam.
Elismerem a tévedésemet.
-
válasz
Allihoppa #50402 üzenetére
A Kingston A sorozatot messziről kerülni kell, a WD Blue még elmegy arra az esetre, ha egy olyannak ajánlod aki az Excel, Outlook, Chrome triumvirátuson kívül mást nem használ.
Mondom én, hogy ne menj az SSD topikok közelébe. Itt egy szórakoztató videó, hogy még olvasnod se kelljen.
Az M.2 foglalat nélküli fatality alaplap helyett ezt nézd meg, picivel drágább sajnos:
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI Alaplap ~42.000Ft br.Köszi, de nem én keresek alaplapot, viszont a csípőből tolt tévedésekkel ideje lenne leállnod.
Storage
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug
- 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Matisse, Picasso, Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon series APU)*
*Supports NVMe SSD as boot disks -
Allihoppa
aktív tag
válasz
AxBattler #50399 üzenetére
A Kingston A sorozatot messziről kerülni kell, a WD Blue még elmegy arra az esetre, ha egy olyannak ajánlod aki az Excel, Outlook, Chrome triumvirátuson kívül mást nem használ.
Úgy hogy lent vannak a földön a memória árak én nem vennék ilyesmit.
Köszi az ingyen reklámot, már jó 2 hete van, de szépen fogy.
Az M.2 foglalat nélküli fatality alaplap helyett ezt nézd meg, picivel drágább sajnos:
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI Alaplap ~42.000Ft br. -
válasz
HUN_Sector #50391 üzenetére
Hujjuj! Most látom, hogy aprón vki már árulja az NR200(P)-t, raklapról, bolti ár alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest