- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mclovin
senior tag
+ 1 az RVZ03-ra. Én pár hete költöztem egy ilyenbe, egy seasonic core-gm-500 került bele és nagyon szépen meg lehet oldani a kábeleket. Rá tudod rakni fordítva is a talpakat. Ha halk gépet szeretnél, akkor Noctua L9A, L12S és esetleg Black Ridge ajánlott hűtőnek (ezen mondjuk a venti cserés).
-
nrbx
tag
válasz
Qkackca #49092 üzenetére
Hello, koszi a tippeket, gondolom a belso felepitese ugyanaz ezeknek a hazaknak. Valoban siman belefer egy 15x15cm-s ATX tap? nem modularis BQ Pure Power 10 300W menne bele. Masik kerdes, minden foton ugy van, hogy allo helyzetben alul vannak a gombok. A talpat ra lehet tenni a masik felere is, tehat hogy a gombok fent legyenek? Azert lenne jobb, mert a padlon lesz a gep...
-
nrbx
tag
hello, tudnatok tippeket adni olyan hazra, ami ATX-es tapot fogad, belefer 7cm-s topflow hutes, viszont legalabb az egyik mérete kevesebb mint 13-14cm? pl mint a Silverstone Raven RVZ01-E. Elhelyezes miatt egy Thermaltake CORE V1-bol koltoztem ki, tettem egy probat a Modecom Feel 202-vel, de abban sajnos nem tudtam hangtalanul megoldani a cpu hutest. Valamivel nagyobb haz kellene, es akkor mar felmerult, hogy a paneltap helyett a “régi” ATX tapomat epitsem be.
-
mpierre
veterán
válasz
Oliverda #49086 üzenetére
A hardware compability fülön felsoroltak pl...
-
O_L_I
őstag
válasz
hegegabi80 #49084 üzenetére
Játék gépnek készül
VGA: Phantom Gaming D Radeon RX580 8G OC
Táp: COOLERMASTER MasterWatt 550W --> 14cm mély, így még befér a 14cm-es hűtő a ház elejébe, illetve az Asrock VGA is elfér a másik oldalon a hűtőtől. -
Oliverda
titán
A 200-as HDPLEX-nél van most jobb nano/pico PSU a piacon?
-
O_L_I
őstag
Sziasztok kedves fórum társak! Több évnyi önmegtartóztatás után, rá kellett jönnöm, hogy a lényemmel ellentétes, hogy ne legyen normális PC-m. Így most, hogy feltámadt az AMD, ős AMDs-ként én is feltámadok és össze rakok valami korrekt kis ITX gépet.
Amiben tanácsot kérek:
A kinézett ház Silverstone Sugo SG13
Proci: Ryzen 5 1600 AF
Lap: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
A házban a max CPU hűtő magasság 61mm. Vízhűtést nem akarok, illetve eleve nem találok megbízható infót arról, hogy a gyári AMD CPU hűtő milyen magas.
Milyen hűtőt ajánlanátok, aminek az ára azért nem NOCTUA NH-L9a magasságban van? -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #49069 üzenetére
Nagyon hasonlít rá, de újra van gondolva a PCI-ex. slot takarása, a memória magasság, és az "effektív felület" nőtt, ami közvetlen a ventilátorral találkozik az is nagyobb.
TP-s fórumból loptam a képeket: -
Oliverda
titán
ID-COOLING Releases IS-47K 47mm Low Profile CPU Cooler
A képek és a specifikációk alapján szimpatikus. -
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
Nekem van (inkább volt, mert perpill odaadtam unokaöcsémnek), azt hiszem nem próbáltam 120-ast mert a 92-es is passzentos volt. Ez a gyári sfx táp, egy 80x15-os slim ventivel elől, a méretekből kiszámolhatod, mennyi hely marad.
[kép] , [kép]
a vga hossza az 19cm lehet max, ez pont befér, ha kivágom a ház szélének a peremét itt -
hegegabi80
addikt
válasz
kzoltann #49059 üzenetére
Megfontolandó valóban. De mivel eléggé korlátozott a hossz is, meg nem is akarnék nagyon erőművet építeni bele, ezért nem terveztem több hellyel. A mostani RX 570 itx-es is bőven kiszolgál mindenben. Amire cserélem addigra úgy is jön valami frissebb, amiből remélhetőleg szintén lesz ilyen itx-es vagy legalább is kisebb méretű.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
hegegabi80 #49056 üzenetére
En lehet adnek a helyedben egy 52-53t a gpunak ha komolyabb kartyat szeretnel valaha. (megha ez a cpu huto karara is tortenik)
Dan caseben 45 a max es most gpu valasztasnal elegge bekorlatozott. Hardverapro hirdetesek kozul 2070super es 5700xt-nel nagy reszuk kiesett emiatt. -
HookR
addikt
Vélhetően a következő Deskmini-be való ASRock X300M-STX alaplapról csiripelnek a madarak. - twitter.com
-
HookR
addikt
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi képek - amazon.com
-
hegegabi80
addikt
Nos megint támadt egy ötletem (csak idő is lenne hozzá)
Egy Chieftec BT-02B-U3 átalakításán agyalok. Ebbe sajnos csak egy slotos vga fér bele. Mi lenne, ha az alaplapi tálcát betenném majd középre, és riserrel vga át a másik oldalára. Így elrendezésben pont olyan lenne, mint egy Geeek A40.
Már csak azt nem tudom mennyi hely lenne cpu hűtőnek. 135 mm széles a ház, ebből lejön kb 5 mm ház két oldala, marad 130. A vga-nak hagyok mondjuk 45mm-ert, marad 85mm. Ebből még lejön maga az alaplapi tálca, plusz távtartó, meg alaplap.Talán marad 60-65mm, ha jól számolom, az A40-nél is 60mm van megadva, igaz ott nincs alaptartó tálca. Az pont elég is az IS-60-nak gyári ventivel, de talán még neccesen 25-össel is. Természetesen a ház oldalát perforálni kell mindenképp a cpu hűtő és a vga felett, hogy kapjanak levegőt. Nem tudom táp elé alulra egy 120-as venti befér-e, a tetejére a 3,5" hdd rögzítő helyére biztosan. Esetleg valakinek van/volt ilyen háza? -
adammeyer
csendes tag
válasz
kzoltann #49051 üzenetére
Igen, az adó mellé járt nekem 5900 forint ügyintézés, így is 20k plusz költség becsúszott az 50k-s ár mellé. Ha vámolni is kell az még rátesz, ha valamit elszúrsz te vagy a feladó azzal nem fognak foglalkozni csak ha fizetsz pluszba, ha raktározniuk kell azt is busásan megfizeted, stb...résen kell lenni.
-
adammeyer
csendes tag
Én most egy ilyen kínai csoda házba fektettem bele aliexpressről:
https://imgur.com/a/jC2CY6mÖsszességében nem biztos hogy annyira megérte, mert sikeresen megadóztatták. A vám alól kicsúsztam 1 usd híján. 190 USD-be jött ki (adóval mindennel), járt hozzá riser, 2 ócska rgb fan, 1 pár fém és 1 pár akril oldallap. Pozitív, hogy 12 nap alatt kihozták ("Aliexpress premium shipping", valójában DHL Express). Mérete: 140 x 300 x 320. Ez az AIO változat, létezik egy 4 centivel alacsonyabb verzió is.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hegegabi80 #49047 üzenetére
Én akartam meglepetést a kis géppel de úgy látszik, ez a generáció nem értékeli.
-
profi
aktív tag
Nekem speciel befelé fúj a venti az SG13-nál és a legolcsóbb vízhűtést vettem hozzá. Semmi problémám nincs vele, pedig reggeltől estig használja a gyerek (igaz nem hardcore gamer és nem is egy erőmű vga van benne).
F.B.I.: nézd meg az adatlapomon lévő konfigot! Teljesen jók a hőfokok.
(#48990) &rew: Köszi az infót
Ezek szerint a szokásos ajánlással használod.
-
Speed®
titán
Legyek On is: befejeztem az SF450 tesztjét, öribarik leszünk
Féltem a kisebb ventitől (SGX-450 helyett jött), de feleslegesen,
szintetikusokkal üvegre terhelve a vasat (400W falból) is néma.
Ha jövő hétre megjönnek a standoffok, összeáll végre a raketa. -
F.B.I.
veterán
válasz
AxBattler #49036 üzenetére
Gyerek választott, [ez lett].
El is hoztam.Árához képest minőségi, nem könnyű, szellőzéssel nem lesz gond, kinézetre élőben jobban adja, mint gondoltuk. Üveg nélküli változat, nem kellenek fények estére.
Mini-itx így nekem lesz majd karácsonyra, én nem játszom annyit.
-
-
F.B.I.
veterán
Annyira durván jó a Nitro és nagyon jól konfigolható az AMD gyári vezérlő progijával, hogy nincs kedvem cserélni Nvidiára, főleg nem 6Gb-ra.
A gyerek multizik, kell a 8Gb sajnos.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Speed® #49025 üzenetére
Ezért jó az SG széria. Méret+hűtés szempontjából optimum közeli. Nem tudom másnál miért volt meleg, én nem tapasztaltam az SG05-nél, hogy nagyon fűtött volna, pedig amikor léghűtés volt benne ilyen esti 28 fokok voltak, átvittem haverhoz egy hátizsákban panelba, ültünk egy rövidnadrában, mindegyikünkről folyt a veríték, VGA (7850) 65, CPU (A8 3870K @3,4) 60 fok volt, és nem volt hangos.
Mondjuk SFX-L táp volt benne, 80as SFX Zalman táp után engem a büdös életben nem vesz rá senki a szimpla 80as ventire. Írják alább az FSP 450-es tápot, hát az az 580-nal terhelés alatt olyan hangos lenne mint a huzat.
Ha trükközni kell én inkább a TDP-n variálnék low power alkatrészekkel.
Nem tudom mennyire kell a HT? Mennyire kell új, jó-e használt?
8400T-t lehet kapni 30-35 körül apróból. Ennek tényleg lepkefing hűtés is elég. Egy nagyobb passzív borda fölé a 12-es táp venti aztán meg van oldva a CPU hűtés. Az előlapi ventit meg lehet fordítani és a VGA által leadott hőt ki lehet arra tessékelni a házból.580 helyett is lehet 1060 6G-t venni és ott is van pár W nyereség és már is nem fűti annyira a hév a konfigot.
-
válasz
F.B.I. #49023 üzenetére
Ha spórolós a konfig, akkor miért a legdrágább tápok közül válogatsz?
FSP SFX PRO 450W (5 év garival) megvan 20k HUF körül.
Persze ez lehet nem félpasszív, meg Gold helyett Bronze, de attól még bőven jó cucc.A Prodidzsáj meg NAGY!
Ne hagyd magad eltéríteni, a lap felárán kívül alig kerül többe egy ITX konfig... ami mindösszességében így is lehet +25k HUF, szóval meh. -
Speed®
titán
válasz
F.B.I. #49021 üzenetére
2+ slot VGAval bajos lehet a táp miatt (ahogy egyébként a Prodigy is az, csak az oldallapnál, a Pulse Vega56om 1mm híjján fért el pl.). Meg kellene határozni mi kell inkább, ha jó szellőzés és combos VGA, akkor az ITX téren nyűgös, ill. zsebbenyúlós..lehet maradnék mATX kecóknál, de ott ugye a méret ölthet nem kívánt mértéket.
-
HookR
addikt
ASRock A520M-ITX/ac -ról csiripelnek a verebek - videocardz.com
(#49013) F.B.I.: "Az a baj, hogy egy kisebb méretű táp, 40K (Corsair SF450 pl.)"-
A gold nem jó, csak a platinum? -
F.B.I.
veterán
Kösz urak!
Néztem Corsair H55-t.... nagyon elmegyek pénzzel. Majd átbeszélem a költségvetést. -
-
F.B.I.
veterán
válasz
VinoRosso #49012 üzenetére
Tényleg jó ára van.
Most néztem videókat, ha teljes méretű ATX táp kerül be, még ha valami brutál, CPU hűtővel párban, akkor nagyon durva hőmérsékletek rohangálnak a kijelzőn.
Mivel a Nitro blacplate is komoly hőt adó le, ezért mivel nincs hátsó venti, 75 C fok alatt nem lenne semmi a gépben és még durva hangja is lenne.
Hmmmm....lehet át kell gondolni a projektet. Az a baj, hogy egy kisebb méretű táp, 40K (Corsair SF450 pl.) és a VGA-t is minire kellene cserélni+ valami 15K körüli profi hűtő....
Meg kell rágnom.
Köszönöm a segítséget uram!
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
F.B.I. #49009 üzenetére
Nekem SG05-van próbáltam léghűtéssel a kezdet kezdetén még 7850-el ami kb hasonló felépítésű hűtéssel volt ellátva mint a Nitro.
Szerintem a ház jó, csak olyat vegyél aminek hálós az eleje meg tegyél oda egy halk intake ventit, mert arra a légáramra szüksége van a háznak.
Nem a lghűvösebb, de nem is a egy hotbox, itx-ek körül inkább a jobb kategória légáramlás szempontjából. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kis segítséget kérnék: gyereknek most ballagásra komplett gép cserén gondolkodom és mivel nagy konzolos (IS) kis méret lenne a cél, csak nem vagyok benne biztos, hogy megoldható. A keret szűkös, pár alkatrész maradna.
Amiben gondolkodom: ASRock B450M Fatal1ty, Ryzen 5 1600AF, 2x8Gb G.Skill 3200. Ami van: RX580 8Gb Nitro+, 500Gb SSD.
Táppal és procihűtéssel gondban vagyok.
Házban Silverstone SG13-ra gondoltam. A Nitro 260mm-es, elméletileg be kellene férnie.
Az egész projektnek 140K-ba meg kellene állnia.
Kérdés: engedjem el, mert melegedni fog betegen és emiatt hangos lesz vagy hajrá?
Proci és VGA alul lenne fészekbe, amennyire tudom.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #49007 üzenetére
Nekem csak egyet sikerült felfedeznem. És bár nem volt indíttatásom mindent meghallgatni, de amit elcsíptem, aszerint elsősorban forrófejű NVME M.2 SSD indokolja a létjogosultságát (van hely egy másodiknak a hátoldalon is). A BIOS-ban szabályozható és le is kapcsolható. Szóval elvileg nem kell miatta aggódni, opcionális a használata, de majd a tesztekből kiderül.
-
HookR
addikt
MSI MPG B550I Gaming Edge WiFi képek: bilibili.com / translate.google.com
Youtube - A first look at MSI B550 motherboards | MSI
- (44:00-45:16)
- (1:00:10-1:01:20)
- (1:02:59-1:03:43)
- (1:08:45-1:09:40)
- (1:14:55-1:15:18)
- (1:49:05-1:49:47)
- (1:57:04-2:01:10)
MSRP: US $199.- (without VAT) / €219.- (with VAT) -
törölt tag
válasz
KaiotEch #49001 üzenetére
Ha már felszabadították minden funkció alól a front lapot, törődhettek volna vele, hogy ne legyen ennyire "kocka".
Átszellőzés szempontjából meg zártabb oldallapok, magasabb lábak kellenének szerintem, 2db A12x25-nek elégnek kellene ekkora térfogat mellé az egyik átfordítása nélkül is, vagy kétszer.szerk.:
Ilyen szintű megmunkálásnál méretes gáz, hogy egy ferde rés van az előlapon, az összeillesztésnél. Szvsz. -
Srácok A Sidearm T1-nél hol van a bekapcs gomb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest