- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok, az 3050n alapú integrált procis lapomat cserélném valami olyasmire ami érdemben előrelépés, passzív hűtéssel.
a ASRock J5040-ITX-et találtam így elsőre ami szintén integrált.
aktív hűtés fel nem mozdulnék, mert a nappaliban van a NAS, jelenleg konkrétan síri csendben üzemel.van esetleg valami alternatív javaslat?
-
válasz
FireKeeper #56096 üzenetére
a bányákból kikerülő kártyák nincsenek széthajtva?
nagyon nem néztem utána, de gondolom éjjel-nappal mennek. más kérdés hogy gondolom ott nem szarakodnak OC-val és normális állandó hűtést is kapnak. -
válasz
Qkackca #56094 üzenetére
csak terv egyelőre, illetve a tápot megvettem amit a többiek ajánlottak (650 sfx), mert találtam egy alig használtat olcsón.
alaplap - köszi, az asrock jó ötlet
vga - radeonból az 5700xt-t néztem még, kicsit a 2060 felett van a teljesítménye és azonos árban megy használtan.
hűtő - nézek valami komolyabbat, bármi elfér kb
ram - arra gondoltam, hogy az 5600 helyett rámegyek egy használt 3600-ra, 10-15% talán a különbség, árban viszont a fele, kérdés hogy ahhoz jobban passzol-e a kinézett ram -
de nem segítesz, cserébe nem akarod meghallani amit mondok.
nincs érdemi különbség a holland és magyar árak között, tehát nekem tök elég ha a magyar piacról ajánl valaki olcsóbbat és/vagy jobbat, ugyanott vagyok, mert itt is olcsóbb és/vagy jobb lesz.
nyilván mindig a saját székből nézve kézenfekvő szemlélni a világot, de rajtad kívül mindenki másnak egyszerűbbé és egyértelműbbé teszi a kérdést, ha nem kavarom bele a hol lakom témát.
ha megfigyeled, most sem azért írom a sokadik hozzászólást, mert nem volt elég egyértelmű a kérdésem, hiszen egyből értelmes és konstruktív válaszokat kaptam.
de legyen elég ennyi mára, ettől én már boldog vagyok. -
mielőtt megírtam a hsz-t, szándékosan megnéztem több tétel esetében is a magyar bolti árat, és nem láttam kardinális különbségeket.
értem, hogy te mindenben IS otthon vagy, de az átlag hozzászólót valószínűleg inkább elriasztom azzal, ha eleve azt kérem, hogy a holland piacról ajánljon nekem olcsóbb terméket.
senkitől nem várnám el, hogy most kezdjen euros árakat túrni, amikor láthatólag az itt beszélgetőknek kb. a fejében vannak a magyar kisker árak.hidd el, hogy nem szoktam csak úgy behányni kérdéseket egy topikba, előtte igyekszem végiggondolni és úgy megfogalmazni, hogy a lehető legkevesebb visszakérdezéssel jussunk el mindannyian az engem érdeklő infóig, aztán mindenki mehet a dolgára.
te is látod, tök jó tanácsokat adnak a többiek, ezúton is köszi még egyszer mindenkinek!
-
látom te is elfáradtál a hét végére, nincs ezzel gond. az eredeti hsz pont ezért a konkrét tételek cseréjére kért javaslatot, nem volt jelentősége annak, hogy hol élek. a hardveraprós javaslatra se mondtam, hogy de hülye vagy, hogy ezzel jössz, hanem vettem a fáradtságot és elmagyaráztam, hogy miért nem működik.
-
válasz
FireKeeper #56080 üzenetére
köszi a konkrét ajánlásokat mindenkinek, utánamegyek. a hardverapró tök jó dolog, de már sajnos külföldön élek és elég nagy overheadje lenne egy plusz szállítási körnek. itt is van használt piac, de olyan jól szűrhető oldal nem nagyon, mint a HA.
-
sziasztok!
3 éve nem voltam pc építés közelében, szeretnék egy munkára és játékra alkalmas mini-itx gépet, de az árakat látva első körben egy micro-atx felé billentem el.
munka jellemzői:
home officehoz kell
főleg microsoft termékek
rohadt sok teams meeting
antennás alaplap kell, hogy simán tudjak mosogatni a konyhában a bluetooth fülesseljáték jellemzői: ultra high-on értelmezhető fps-en lehessen játszani 1080p-ben
a konfig:
alaplap - Gigabyte B550M Aorus Elite
proci - AMD Ryzen 5 5600X
hűtő - Noctua NH-L9a-AM4
ssd - Samsung 980 1TB M.2
ram - G.Skill DDR4 Aegis 2x16GB 3200MHz
video - MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X 8G OC
táp - Be quiet! Straight Power 11 750W PSU
ház - Cooler Master MasterBox Q300L
valahogy úgy érzem, hogy ágyúval verébre ez a 450k config, segítsetek kérlek, hogy hol faragjak belőle úgy, hogy mondjuk visszamenjen ITX méretre, és az se baj ha olcsóbb a végeredmény.
-
a lapcserén azért elgondolkodtam, mert a beépített wifi csábító a gigabyte-ban.
nincs bekábelezve a lakás (bérlés forog fenn), most egy laptoppal kényelmesen eljátszogat wifin is fortnite-ot, meg COD-ot.még egy kérdés eszembe jutott: a 3600 gyári hűtője nagyon gatya, vagy el lehet vele lenni?
-
válasz
Allihoppa #50402 üzenetére
köszi a memória/lap ajánlást, ránézek.
vidkártya ügyben megnéztem a javasoltakat, az alábbi versenyzők merültek fel, árban elenyésző a különbség, a házban papíron 210 mm-es kártya fér el:
MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS 6G OC - 204 mm
GIGABYTE GeForce GTX 1660 Mini ITX OC 6GB GDDR5 (GV-N1660IXOC-6GD) - 170 mm
ASUS TUF-GTX1660S-O6G-GAMING - 206 mmérdemes kockáztatni a 200 felettiekkel, vagy be fogom szívni?
-
sziasztok!
a fiamnak kellene összeraknom karácsonyra egy jáccós gépet, és rá kellett jönnöm hogy öreg vagyok, béna és lassú ahhoz, hogy 2 nap alatt 10 év kihagyás után felvegyem a fonalat desktop témában, de mivel ez egy normális hangulató topik, szóval merek kérdezni.
van itthon egy Coolermaster Elite 110 és BeQuiet! Pure Power 11 500W, arra gondoltam, hogy maradnék az ITX vonalon, a maradékra a keret teteje 250k.
minimál ráfordítással ezeket válogattam össze:
AMD Ryzen 5 3600 BOX
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS 6G OC
Corsair 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16 Vengeance LPX
Samsung 860 EVO 500GBkérlek nézzetek rá, hogy ez így kb reális-e, vagy valami más irányba kellene elmozdulnom.
bármelyik elemet szívesen cserélem, ha azt mondjátok, hogy van ami ennyiért jobban megéri, vagy épp túlzás, vagy bármi.előre is nagyon köszi a segítséget.
-
ha valaki egy karácsonyra kapott csoda miatt eladná a node 304-et, dobjon egy privát 😅
-
válasz
Patice #30460 üzenetére
igazából olyan épített nas megoldást keresek ami ki tudná váltani a jelenlegi kombót ami egy gyengébb qnap nas és a rpi2-n futó kodi.
azt szeretném ha valahogy ez egy gépen futna, de úgy, hogy hasonlóan távirányítható formában működne, mint a jelenlegi konfig, mert a család életét sem akarom megkeseríteni.
szimpatikus lenne a debian + OMV + kodi, de már a jessie-n is csak kompromisszumokkal fut az OMV, a wheezy-re meg az új kodi nem megy fel tudtommal.és bevallom, ez volt az a pont, ahol megakadtam a gondolkodásban, mert ha ugyanúgy két külön eszköz kell, akkor nem ölök bele sem pénzt, sem energiát.
-
válasz
>Deego.. #30297 üzenetére
sajnos látható (és hallható) helyen tud csak lenni, méretbeli és dizájn korlátokkal (értsd: a nappaliban), ezért mozdultam a relatív csendes és kompakt megoldás felé.
@Goose-T:
értem, de a server építős topikban azt mondták, hogy többeknek elmegy ezzel a konfiggal.
alternatív megoldás: mégis rendes ATX táppal veszem, és akkor nincs ilyen para.
korábban ezt néztem ki: Be quiet! 300W S7, de nem tudom ez mennyire zajos.edit: azt még nem is mondtam, hogy 0-24 menne, így gondolom a fogyasztás szempontjából sem lenne utolsó a pico-psu
-
sziasztok!
NAS építés a téma és ház gondom van.
ami eddig biztos:
Asrock Q1900-ITX vagy Asrock N3150-ITX (amelyik éppen lesz a bótban)
4 gb mindegy milyen ddr3 sodimm ram
2 db 3,5 hdd (ez adott)
1 db 2,5 ssd (ez is adott)
picopsu + 90w külső tápelsőnek egy coolermaster elite 110-et néztem ki, de zavar az ordenáré nagy luk a hátán a tápnak.
van esetleg ötlet olyan házra amiben a fentiek beleférnek, de dc-s tápra optimalizált?
szük keresztmetszet: max 22 cm magas lehetilletve ha van javaslat (ebay, aliexpress, stb) a 120w 12v picopsu + 90w dc tápra, azt se tartsátok magatokban.
előre is köszi,
red
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest