Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• |AP|

veterán

tegnap mintegy nettó 6(!) óra szerelés után összeállt az első ITX konfigom:

-ASUS ROG STRIX B550-I GAMING
    -Ryzen 5600X + Dark Rock Pro4
    -2x16GB Crucial Ballistix 3200Mhz/CL16
    -Samsung 970 EVO Plus 250GB (rendszer)+Samsung 860 EVO 1TB (adatok)
    -Gigabyte GTX 1660 Gaming 6G
    -Seasonic Focus Plus 650W Gold
    -NZXT H210 (gyári ventik cserélve hátul egy silent wings 3-ra, fent egy Noctua NF-S12A)

Tapasztalatok a szerelésről:
    1. aki ezen az Asus lapon kitalálta a front audio csatlakozó megoldását azt nagyon szívesen megverném :)
    2. az előző pontot súlyosbítja a ház vastag, merev hd audio kábele egy olyan szinten gagyi csatlakozóval amit vérrel-verejtékkel sikerült ráerőltetnem a helyére
    3. a fentin kívül több apró részletben sem képvisel csúcsminőséget az NZXT, persze viszonylag "olcsóbb" háznak minősül. Előlapi csatlakozók szorulnak, egyik alaplapi távtartó kicsit lötyög a helyén, nem lehet rendesen meghúzni, mert elforog, stb. Előtte H500-am volt (van.. most fogom eladni), ott nem találkoztam ilyenekkel
    4. amikor kitaláltam hogy ezt a hűtőt szeretném a procira nagyon jó ötletnek tűnt, hogy egy ventivel milyen szép lesz, és milyen halk. Ezekkel nincs is gond, de hogy nem ebben a házban (és mITX lapokon) való használatra találták ki az jól látszik :)
    Röviden összefoglalnám a tanácsaim annak aki esetleg hasonlóra készül (ebből az is leszűrhető lesz, hogy miket szívtam végig :) )
    -a hátsó házventit szereld be a cpu hűtő előtt, utána már nem fog beférni
    -minden videóban házon kívül szerelik fel a hűtőt és utána megy a házba. Itt ez nem fog működni, hacsak le nem mondasz az alaplap bal felső rögzítési pontjáról
    -szóval: hátsó házventi be, alaplap be, majd a dark rock középső ventijét a helyén tartva, a hűtő keresztrögzítőjét is előre a helyére illesztve valahogy rávarázsolod a hűtőt a helyére. Ezután már csak a venti ide-oda tologatásával meg kell húzni a csavarokat és a fenti kb. 2 centis résen rögzíteni a ventit a bordához a drótpöcökkel és már meg is vagy. Ja, a ventit célszerű még mindezek előtt rákötni az alaplapra. Meg a HD audio és a CPU tápkábelt :)

A végére viszont azt kell mondjam megérte. Azért tettem le az NR200P-ről és a még kisebb házakról, hogy a lehető legcsendesebb legyen a rendszer és ez sikerült. Idle szinte semmi hangja nincs 500rpm körül forognak a ventik, AIDA stresszteszt és Cinebench alatt sem mennek fel 800-900 fölé, a proci pedig max. 63 fokos volt eddig még így is, hogy csak egy ventivel megy a Dark rock 4.

Viszont ezt most egy darabig nem akarom szétszedni :N
    Egy dolog zavar még, hogy a videokártyán nem tudom az RGB-t szabályozni. Elméletileg az RGB Fusion-nel lehetne, de nálam nem működik (lehet csak Giga lapokkal megy?)

Ja és az alaplapon a Bluetooth iszonyat gyenge, ha valakinek ez szempont... ment vissza a jól bevált dongle.

Új hozzászólás Aktív témák