-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
shteer #55044 üzenetére
Én anno mini gáztűzhelyet építettem, igaz nem ITX méretkategóriában készült az alkotás...
-
Rick4
félisten
válasz
shteer #51085 üzenetére
sima rsync. Nem kell snapshot, 8 verzió visszafelé, itt csak annyi történik, hogy a meglévő jegyzettömbbe beírok még két sort, meg készülnek új jegyzettömbök, esetleg pár fotó is bekerül. Napi szinten kb 1MB-ról beszélünk, de jegyzettömbben az elég sok adat ahhoz hogy ne tudjam 1 napon túl fejben tartani őket, ha elvesznének.
-
wdyfys
csendes tag
válasz
shteer #50089 üzenetére
Cryoriget hasznalsz ha jol latom. Mit gondolsz rola? Sokat vacillaltam a Noctua L9, Cryorig C7, Alpenfohn Black Ridge harmas kozott, vegul Noctua lett. Fontos volt a keves zaj. Ryzen 5 3600 felett van. Ma reggelig 50 fok volt az idle. Aztan az iment beraktam a 3D nyomtatott shroudot, ami 10 fok minuszt hozott. Jelenleg 40 es 42 fok kozott ingadozik 22 fokos szobaban. Ami nagyon jo. Majd hetvegen jatek alatt is tesztelem. Illetve majd hetvegen le kell picit csiszolnom belole, mert egy hangyanyit eltartja az oldallapot. De nem veszesen. Penteken epult meg, de nagy a szerelem. mATX-rol erkeztem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
shteer #49729 üzenetére
köszi! bár olyan sok variációt ezzel a setuppal nem lehet elérni, akinek ilyen hardver van benne, az elég hasonlóan néz ki
még gondolkodom rajta, hogy a tappancsokon emelek kicsit DIY, illetve megnézem, amit te is javasolsz, hogy belefe fújjon a Noctua.
Duracellm...
köszi neked is! a HDD-t illetően olyan 35 fokkal lennék boldog, de tekintve, hogy kifele viszi a venti a levegőt és közben 0,5mm-ről fűti a táp, ez is meglepően jó érték. sejtettem, hogy jó ötlet a fém réssze a lemezre rögzíteni a hőatádás miatt.
viszont ebbe már más nem fér, még egy 10x10x10mm venti kockának se lenne hely sehol, koppon van a ház. CPU-GPU alá csak akkor férne venti, ha kapna egy "top hat" kiegészítőt. abból elég lenne a legkisebb és akkor beférne 2db sima Noctua is, de szándékosan csak az alap házat szerettem volna megpakolni az esztétika miatt.
-
Zoltn
senior tag
-
kzoltann
aktív tag
válasz
shteer #48780 üzenetére
Sikerult bekoltoztetnem az alaplap ala egy noctuat, gondolkodok még hogy a tap ala berakjam a black ridgerol leszedett ventit.
Mennyit hozott hogy az ott van? Mivel a tapban a venti nem nagyon kapcsol be (nem eszik annyit a gép igy undervolt mellett) ezert gondolkodtam, hogy kellene ala venti ami azert kifujja a meleget.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #47687 üzenetére
Igen az is jol nez ki.
Ismeros volt ez Zolika... Rakerestem es hat azt latom bizony mi anno sokat leveleztunk a temabanmondjuk ugy, hogy akkor kezdte a kabelvagdosos ipart
Kisza25
Asus utan most en is egy giga lapot rendeltem. Ugy tervezem, hogy atmeneti megoldaskent marad b550-ig, de meg az is lehet, hogy elengedem a dolgot es marad vegleg.
(Uj amd socketig)
Elegem van mar a draga lapokbol. -
Archttila
veterán
-
Pista0001
addikt
válasz
shteer #47638 üzenetére
Pedig azon nincs mit faragni, bármi is belefér
&rew: Azért használnám a 160-as radimat (2×80), mert ha az SFX tápot kitolom az oldallap felé, akkor be lehet ereszteni az alaplap és a táp közé talán
Persze ehhez kellene méricskélni egy kicsit, de jó esetben befér. Az 5,25-ös hellyel az a baj, hogy nem lehet szépen megszűntetni. "Rendes" dupla radi szerintem nem férne bele, az alapla számára kb 20 centi hely van, kb 4,5 centi az 5,25-ös hely, ez meg csak a 2×120-at adja ki, a radi egyik oldala majd' 1 centi, a másik több, mint 2, ha jól rémlik. A 160-assal bent maradhat az 5,25-ös tartó, az előlapon minimálisat kell faragni.
-
törölt tag
válasz
shteer #47615 üzenetére
en 450 platinumot vettem jakciosan, az sg05-be felfele forditva tettem be es amig csak desktop uzemmod megy, addig meg sem nyikkan a 1070 mini (ami ilyenkor szinten passziv) es ryzen 1700 mellett, de par perc forditas alatt sem indul be. nagyon elegedett vagyok vele en is. eleinte sajnaltam h ilyen nagy hazba kell koltoznom, de jo lett
-
Archttila
veterán
-
shteer
titán
-
Qkackca
őstag
válasz
shteer #47330 üzenetére
Oké, köszönöm.
Ribi, neked is, az sem rossz, de igazából olyan kellene ami még a hagyományos méretű nem az ilyen újfajta magas nyákos modern csodák amik túl lógnak a pci takarólemezen. Szóval vagy hátranézzen vagy ne legyen rajta és legyen 11cm magas max.
Vaaagy igazából olyan ház ami kb akkora vagy picit nagyobb mint a Cheiftec BT-04, de belefér mondjuk egy matx lap, kétslotos vga (az sem baj ha olyan 23-24 centi hosszú is beleférne), sfx táp. pl Inwin BK623 (323 x 140 x 322 mm) , csak nem találok megfizethetőt ha egyáltalán még van eladóba.
Vaagy egy normálisabb áru am4 itx lap, vaaagy mondjuk ami kb akkora mint egy sharkoon qb one/c10, xigmatek eris csak alacsonyabb 1 centivel.Vagy egy alacsonyabb talp vagy monitortartó a monitorhoz és akkor elfér az eris a monitor alatt.
Vaaagy sokat akar a szarka és nem bírja kitalálni mitakar -
lela
aktív tag
válasz
shteer #47023 üzenetére
Igen vágom, de sajnos kevés a hely az ODD mögött ezért csak a 90 fokos kábel jöhet szóba, az pedig micro SATA-ban nem találtam, a legtöbb adapter egyenes.Viszont az ODD-hez olyat adtak, és ha levágom a molex csatlakozót róla és rábiggyesztek egy ilyet akkor erre már rá fogom tudni dugni a szabványos SATA táp csatit ugye?
-
Paxker315
veterán
válasz
shteer #46883 üzenetére
Koszonom szepen! kozben lett hwinfos kep is, azt meg el kell ismernem: nem tapiztam kezzel semmit, igy csak a hwinfo adataira tamaszkodom.
[kép - ha ez igy rendben van, nincs tobb kerdesem!]Kesobb lehet, megnezem 1.35V mellett milyen hofokok vannak, de, emlekeim szerint ~74 korul
-
profi
aktív tag
válasz
shteer #46228 üzenetére
Terhelt állapot alatt azt érted, hogy indítsa el egy stressz tesztet? Amennyiben igen, úgy melyikkel érdemes megnézni és mennyi ideig kell futtatni?
Janby: Mindegyik a házból kifelé fújja a levegőt. Ezek szerint a ramok miatt az általad ajánlották nem is férnek be? Torony hűtőből melyik a legolcsóbb használható?
Lehet érdemes lenne kipróbálnom az is-50-et, max egy venti cserével (ha igen melyikkel)
-
profi
aktív tag
válasz
shteer #46222 üzenetére
A 65 a sok, tekintve, hogy semmi extrát nem csinál a gép és jól szellőzik.
Janby: hétvégén akár 13 órát is megy a gép, hétköznap 3-4 órát. YouTube és WoT felváltva megy a gépen. A paszta a gyári, ami a hűtőn volt. A ház élére van állítva, a tetejében van 1db 120-as,az oldalán van 2db 120-as és hátul van 1db 80-as.
10k-ig bezárólag milyen értelmes hűtő van erre a konfigra? -
dugo_
veterán
válasz
shteer #45325 üzenetére
$250-ért lesz belőle limitált széria. Az úgy postával (több kiló acél, ~5mm-es lemezből), áfával talán megállna 100ezer körül.
https://www.instagram.com/yuel_beast/Összegyűjtöttem a képeket róla:
https://imgur.com/a/ZBml8Hr -
válasz
shteer #43818 üzenetére
Jónak tűnik, szinte tökéletes a hátsó port-kiosztás... kéne!
Tesztelő nemigen tudott fogást találni rajta...
No onboard RGB lighting - No komment.
Only two DIMM slots - Mé', ITX-en mikor volt 4db?
Only one M.2 port - Egy ITX-re sem emlékszem, amin 1db-nál több lett volna...
Limited by its size - Egy ITX deszka? Nem mondod! -
Archttila
veterán
válasz
shteer #43616 üzenetére
Igen
új ház, új elképzelés
(pontosabban egy korábbi újragondolva) Azt csak halkan jegyzem meg, hogy veszek egy Metis-t (is)
Apropó: a HDPLEX 400W HiFi DC-ATX táppal van valakinek tapasztalata?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
shteer #43609 üzenetére
Innen - a fotelből - megmondom, hogy ezzel a talpal esélytelen hogy az összes hőcső normálisan érintkezzen. Sőt még a talp "síkkal" együtt csavarodhat az egész hűtő, ha nem egyenletesen van meghúzva a négy leszorító csavar a sarkain.
Le a kalappal hogy megette alapon.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #43575 üzenetére
Grat hozza! En vegul lemondtam rola a combosabb konfigom miatt!
Dan mar leszerzodott egy bergyartoval aki egyedi coolert gyart a hazba sot, mint azt mar korabban irtam a Noctuatol is jelentkezett egy csoka a topikba aki szinten a CPU hutes tervezesben/kivitelezesben? segedkezik. Mondjuk ahhoz a procihoz nem kell ennyire elkalandozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged