- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzoltann
aktív tag
válasz
kzoltann #48453 üzenetére
Kis ház / Flex ATX hangerotol megszabadulas project vol3. (Mivel amugy is érkezik a K55 kellett egy SFX táp)
Igy ugy gondoltam megprobalom kicsit a táphalkitast ujraértelmezni. Corsair SF600 platinum lett a nyertes. Mivel modularis igazabol utazasnal siman csak kipattintom a kábeleket és bedobom mellé a táskába .
Mások egy hdplex mellé vesznek orias kockat, én ugy voltam vele hogy ha kijön a höforras és a modularis kabeleket kivezetem ugyanolyan jo megoldas. (Csak olcsobb és jobb a teljesitmeny).
Ez lett a végeredmény: -
ASRock Unveils Radeon RX 5500 XT Challenger ITX 8 GB Graphics Card
ASRock Radeon RX 5500 XT Challenger ITX 8G (RX5500XT CLI 8G) - gyári oldal -
Cold5
senior tag
Adott egy A300 (3400G + 16GB), tennék bele egy Wi-Fi/BT kártyát. Csak a BT kell belőle. Intel 8260-an került bele. Kábel nincs benne és az antenna sincs még meg. Úton van a gyári szett, de gondoltam megpróbálom addig. Ott is kivenném azt a kártyát amit küldenek csak a vezetékre és az antennákra van szükségem.
A következő a probléma: Kártya látszódik az eszközkezelőben, de semmilyen BT eszközt nem lát mikor hozzá akarok adni! Egy bill és egér lenne. (A telefonom látja az A300-at)
Létezhet, hogy a kábel és/vagy az antenna miatt nem látja az eszközöket?!
-
kzoltann
aktív tag
válasz
Archttila #48681 üzenetére
Low profile ram befér a black ridge ala, de ha 12-es ventit akarsz az csak VLP RAM-mal fog elférni..
Mivel a normal csavarfuratokon is még pont utkozott a heatsinkkel a 92mm Noctua ventit két ultravékony fekete hoallo ziptie-al erositettem fel. (kicsit sufni megoldas de oké és birja a hőt, amugy sem megy a procim 55-57fok fölé)
Amugy pont holnap érkezik majd nekem is az SF600 platinum igazabol arra jutottam hogy kiszedem a Flexatx tapot és a kabeleket kivezetem a haz moge igy egy fokkal csendesebb sfx tap fogja majd hajtani a mini hazat (erzesre majdnem ugyanaz mintha hdplex - powerbrick combo lenne), de csendesebb lesz a 2x4cm Noctua ventis szörnyemnél. -
Archttila
veterán
-
gothic20
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Átgondolom mi legyen.
-
Archttila
veterán
válasz
hegegabi80 #48674 üzenetére
Ha van türelmed várni a cuccra akkor én (is) őt ajánlanám: [link]
Mindenképp üzenetben kérj tőle ajánlatot! (request custom order)
Nekem ezt írta vissza pár hete:hi, for sf600
1x24p-120mm
1xcpu8p-230mm
2xgpu8p-200mm
unsleeved, black.
it will be $35. -
törölt tag
Nem erre gondoltam. Ahhoz hogy a dobozon rajta legyen a védőföld, és az ne működhessen úgy mint antenna, ami a tápegység RF zaját sugározza. Ezért lenne itt fontos a csavaros kapcsolat a tápegységgel.
sati: Szerinted a DDR4 memórián lévő bordának a díszítésen kívül lehet EMI/RF shild funkciója?
-
törölt tag
válasz
gothic20 #48670 üzenetére
Ahhoz lenne türelmed hogy a kábelt méretre vágva, a két végén csatlakozókkal felkrimpelve megkapod és magadnak kell a csatlakozó házba beledugdosni? pl.:
[link](#48671) sati: Egy próbát megér. Az oldalsó tömör részre lehet majd tenni VRM-re való bordát, ha OK, de egy picit hozni szeretnél rajta.
-
Archttila
veterán
Szerintetek mennyire életképes a alábbi megoldás? Giga X570 aktív heatsink-jét leveszem, és a helyére csak simán bepattintom az EK bordával ellátott m.2 SSD-t. Így elvileg szépen mindenféle módosítás nélkül elfér felette a Black Ridge cooler, ráadáskánt melege sem igen lesz, mivel arcon csapja némi szellővel a BR-en tátongó 12-es Noctua.
-
gothic20
aktív tag
válasz
#16939776 #48669 üzenetére
Köszönöm. Nem kitétel az átlátszóság, csak a linkben szereplő "KIT B" kábel típusai és hossza kellene. A tápom "miner" kiadás szinte csak molex kábel van hozzá, a méret meg azért lenne fontos mert a thermaltake core v1 házban nem sok hely marad a kábel menedzsmentre.
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Valaki véletlen nem rendeli ilyen kábeleket? Ha igen milyen minőségűek?
-
Apollyon
Korrektor
Ide: Small Form Factor PC
-
MeroM
senior tag
Senkinek sincs tipje a házat illetően?
-
válasz
DuncanGhola #48642 üzenetére
Szerintem a Metis EVO jobb választás, mivel ott a VGA közvetlenül kívülről szívja a levegőt, a tetőrácson keresztül + előre akár egy 200mm-es ventit is be tudsz rakni.
Ophion EVO-t akkor venném, ha vízhűtést szeretnél... bár igaz, hogy anélkül is 3db 120mm-es ventinek van benne hely.Szóval passz, amelyik szimpatikusabb.
Egyébként ilyen kis házba, 180W-os VGA mellé én lehet, hogy inkább 65W TDP-s CPU-t tennék, 105W-os helyett... azt is pont elég lesz lehűteni. -
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, tudom hogy kb én vagyok az egyetlen aki raijintek EVO házakkal szenved, de vajon metis evo vagy ophion evo lenne jobb egy 2700x 5600XT kombóhoz hogy ne forrjon fel és lehessen valami halkabb gépet összetákolni
-
DuncanGhola
aktív tag
ez nem szabváy? van nekem egy 450-es, még ki sem vettem a dobozból
-
Seep
senior tag
MSI z370i-re valo mini wifi antennat tud valaki? Ez valami ipx vagy mhf4.
-
MeroM
senior tag
-
törölt tag
Ezeknek a "3D"-s hatású mintáknak az ezredforduló előtt volt nagy divatja, mint embléma használni, azóta nem nagyon találkozni ennyire egyszerű motívumokkal. Én esélyt adnék neki, hogy ez akár egy funkcióval rendelkező valami, pl.: egy esztétikusnak szánt hangszórórács vagy egy rövid járású gomb-hoz tervezett kikönnyítés is lehet.
-
Archttila
veterán
Kivancsi vagyok, bar szerintem csak meretben a hazhoz igazitjak es pont.
Vagy amit meg el tudok kepzelni, hogy a natur barna x15 fanok helyett fekete Chromaxot csomagolnak.
-
törölt tag
válasz
DuncanGhola #48629 üzenetére
ha nincs meg a kartya, 5700 mini nem jo?
-
DuncanGhola
aktív tag
Sziasztok, én nem tudok dönteni, egy ophion evi, metis evo és az nzxt200/210 között, de lehet egy metis plus jobb lenne? ryzen 2700X menne bele és egy 5600XT ami miatt kénytelen vagyok kivágni az antec p50 házamat mert nem fér bele, ja igen, fontos szempont hogy fehér legyen
-
törölt tag
egyebkent tenyleg, pici gondolkodas, mielott az ember bekoltozik. nekem pl most a kevesse becsult sg05 okoz oromet, mert egy picit jekyll&hyde stilusu lett: ha nincs kulonosebb dolga, nagyon csendes, de meg akkor is, ha forditok rajta. marmint forditast futtatok :) aztan ha jatszani kell, akkor egy ido utan felhangosodik. a tap is es a gtx1070 is felpassziv, a 65w-os ryzent pedig egy noctua huti. a haz elejen fix 800-as fordulaton sziv egy venti.
tudom h kicsi osszteljesitmenyben, de hasznalhatosagban szuper. -
törölt tag
válasz
Archttila #48625 üzenetére
Fél úton az igazság, ha szarul van berendezve, beállítva a fordulatszámok, akkor szarok lesznek a hőmérsékletek, ha foglalkoznak az optimalizálással teljesíthet egészen vállalhatóan is ez a nem kicsi házikó. A kedves USER felkészültsége dönt arról hogy bukik-e vele, sz@r lesz-e a ház.
A korábbi megnyilvánulásomban pont erre utaltam, hogy ez nem tetszik benne, nem lehet variálni a szellőzésével, mert egyféleképpen tud csak jól működni. És azt hogy hogyan, azt nem kötötték rá a user orrára, b@sz@kodhasson vele kedvére
.
Összegezve: Fractal-nak és intel-nek nem sikeredett idiot-proof terméket összehozni, ezt a tesztek szórása és az elért eredmények átlaga mutatja.
(ha kemény összeesküvés elméletet szeretnék mögé gyártani, akkor ebből lehetett volna akár sikeres termék is... (kinézet, ár, elérhetőség rendben van), de a tech világ inkább füröszti kátrányba és kacsatollba, hogy a vásárlók felé ne gyengüljön le az üzenet, miszerint:
Kizárólag ATX méretben lehet és szabad életképes dolgot összerakni, továbbra is csak ATX lapokat, meg ATX méretű házakat vásároljanak, ha nem akarnak ehhez hasonló kellemetlenségekkel szembesülni.
Vagy csak nagyobb biznisz az ATX vonalat gyártani, szűkül a diy piac, ennyire kellenek a vásárlók? )
-
mpierre
veterán
válasz
Archttila #48622 üzenetére
Jól átgondolt teszt ez is... vagy.... mégse. Az rtx által felmelegített levegőt kénytelen áttolni a radiátoron. Azt meg hagyjuk, hogy pullba rakja a ventit a radiátorra... az alsó 2 db 140-es hely vajon mire való? Aztán meg hűtésben hasonlítja a körtét az almához... Ehh.
Amúgy a vágódeszkával ilyen konfigot nem is erőltetném ekkora házba. (9900k @1,248V) -
Archttila
veterán
Fractal Era - an ITX Disaster - by Optimumtech [link]
-
|AP|
veterán
válasz
hegegabi80 #48620 üzenetére
már létezik hálós oldalpanellel is
-
hegegabi80
addikt
NZXT H1 házhoz van még hasonló más gyártónak? korábban láttam még egyet de nem emlékszem.
Beszereztem egy cubitek magic cube 8 hdd házrendszernek a középső 8 hdd-s elemét, ezt akarom majd átalakítani. Ehhez keresek ilyen kis alapterületű torony házat.Áhh megvan a Phanteks Ethnoo Evolv Shift.
-
kzoltann
aktív tag
Berendeltem végül egy k55 házat (aluminium side panelekkel).
Most a kis 4-4.5 literes K39 van, ha sokkal sokkal nagyobbnak érzem (tehát megbukik a hátizsák teszten) a K55-t akkor nem költözök át bele.SFX Táp kérdés, mit ajánlanátok (ryzen 3600, x570 lap, 1080ti-re cserelnem a vga-t 1070-rol)?
Amiket néztem
Corsair SF600 Gold - kb 45k
Corsair SF600 Platinum - 140-150eur (50k+)
EVGA 650 GM - 35-37k
Ára miatt az EVGA felé hajlok. Tesztek alapján azt irtak, hogy azt vedd az SF600 gold és EVGA közül ami locally neked olcsobb. -
törölt tag
CPU erőben ~90W TDP az ésszerű limit felfelé, memóriában 2db slot áll rendelkezésre, megoldástól függően 8-32GB felső limittet jelent, így a nyers erő bőven meg van egy 17x17cm-es deszkán, ez a része nem jelenthet gondot.
Inkább a szűk keresztmetszet az lesz, hogy olyan házat találj, amibe belefér érdemi hűtéssel együtt a 2db 3,5"-os (gondolom) lemez.
illetve, most vagy egyszer majd komolyabb desktop CPU-t szeretnél bele, vagy nem a sufniban elhelyezni a szervert, akkor a cpu-ra kerülő "csendes" hűtésnek is bele kell férnie ebbe a dobozba, valamint esztétikailag is kielégítőnek kell lennie, nem csak funkcionálisan.
Szerintem ez fogja képezni inkább a "nehezített" részét a feladattak, egyértelműen az ITX méret kompromisszumai miatt. -
Archttila
veterán
-
törölt tag
mindegyikre lehet jo itx-es megoldast kitalalni. csak ahogy mesz lefele meretben, sokszor ugyanazert a teljesitmenyert tobbet kell fizetned. ha egyben torrentkliens es mediaszerver is, akkor azert nem szeretned h a ketto megfogja egymast, pedig van ra esely ha tul gyenge a vasad. oprendszertol fuggoen en mar gondolkodnek a pinnelesen (man taskset)
-
Archttila
veterán
válasz
Qkackca #48603 üzenetére
Sajnos meg az olcso, standard henger alaku antenna is eppen h csak jo.
(Nagy meglepetesemre volt itthon 1 par occcokinai edition)
Nos akkor maradnak ezek az olcso darabok, lenyegeben nincs veluk baj mert mukodnek, csak csunyak
Vagy lehet szereznem kellene egy Asus capa edition-taz elozo setup-al jol mutatott
[kép]
-
Qkackca
őstag
válasz
Archttila #48599 üzenetére
Igen a maga a csatlakozó az jó, de ahogy Duracell is mondja, a gb b450i-n túl közel vannak a csatlakozók egymáshoz.
Viszont ha jól számoltam, akkor pont nem fér rá kettő egymás mellé, vagy ha igen, jó eséllyel picit feszülnének, kicsit megreszelve/vágva a burkolatot már jó lehet. -
törölt tag
Előre bocsájtom, hogy nem értek a torrentek titkos belső életéhez, de annyit tudok, hogy a torrentek mennyisége, és a kihajtani vágyott hálózati sebesség függvényében érdemes a feladathoz processzort választani, ez dönt el hogy egy lapra forrasztott SOC is elég hozzá, vagy egy két mag+HT-s desktop processzort kell alá venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged