- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nirvanus
aktív tag
2025-öt ezennel megnyitom.
-
Nirvanus
aktív tag
Megoldódott a GT10302GD5 cseréje... GTX1050Ti4GD5 váltotta. i5 8400 mellé, fullHD TV alá szerintem nem kell több. 15ért meg megérte. De mivel kikerült egy kari, hamarosan építeni kell egy újabb ITX masinát. Nomen est omen: [iTX-or-GtfO!]
-
Nirvanus
aktív tag
No, a 1030 hamarosan visszakerül a 4590T-hez, az i5-8400 pedig kap egy GTX1050Ti-t. Nem nagy, de fejlesztés. Bottleneck meg közel zero. 🙂
-
Nirvanus
aktív tag
Egy gondolat bánt engemet...
Sziasztok. Eljött az idő, hogy a sokáig szolgáló GT1030-at leváltsa egy erősebb kari. Silverstone ML06E-be menne, ROG B360-I Gaming lapba, i5-8400 mellé (ezt is ápgredelném). A tápegység 600W-os Silverstone. Félek, hogy az RTX4060 nem férne bele hosszban (de az usb portok nélkül is vajon?) Kérdésem: adott gépházba milyen videókártyát ajánlanátok? -
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Halad a hálószoba-PC project. Silverstone ML06BE pipa, Silverstone SX600G pipa, Asus ROG Strix B360i gaming úgyszint, i5-9400F, 2x8GB Crucial DR4-3000, Kioxia nvme 500 adott. Már csak procihűtőt és egy GTX 1650LP-t keresek
Utóbbi dosztelég lenne, de ezt a Giga GT1030D5-öt már nagyon cserélném.
Ha a 4060LP beférne, még azt is beszerezném. Képek hamarosan, de még nem fotogén a lelkem.
-
Nirvanus
aktív tag
Ne netezzetek. Ne találjatok ilyen szavakat, hogy ASRock meg DeskMeet. Ó, jézi, érzem, ez lesz nekem a Metis 2.0
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
flashpointer #60998 üzenetére
Az van benne és így is működik, de a konfighoz a 1060 6g helyett inkább egy 1650 lp illene. ( a 600W-os SFX vinné a 4060 LP-t is, de a 9400F már nagyon sikoltozna)
-
Nirvanus
aktív tag
Szerintetek is keresnem kell egy új videókártyát?
[kép] -
Nirvanus
aktív tag
Amióta megjelent a piacon, vágytam erre a csodára. De nem akartam rá költeni. Maradtam az Antec ISK 300/310-nél, amiket gombokért tudtam beszerezni. De ugye azoknak megvannak a határai (150W táp, 1slot LP). Pár napja azonban megláttam egy féláras hirdetésben itteni kollégától, és mivel azóta már van egy Silverstone 600W-os fullmodu SFX tápom, kaptam a lehetőségen. Így ma meg is érkezett a Milo ML06E. És olyan, amilyennek képzeltem. Pont oda való, ahova szántam. Köszi, Gordon, ez egy ~10 éves történet happy end-je.
De le vagyok tiltva a build-ről, mert 2 gépet kellene darabokra szedni hozzá, anya meg megenne élve, ha nem játszhatja végig a Hogwarts Legacy-t
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
gordonfreemN #60759 üzenetére
Szia és köszönöm. Nekem is a standard hifi polcra beférő ház kellene nagy GPU-hoz. De a Node 202 nem tetszik, Silverstone-ok sem annyira. Arra lennék kíváncsi, hogy valahogy bele lehet-e szuszakolni 3,5"-os merevlemezeket, mondjuk a videókari alá.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Van itt valakinek tapasztalata a Fractal Ridge házzal? 2024-es project-en gondolkozom.
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Nem ITX, de majdnem. NR200P-be 22,6ig mehet a MATX lap is. Következő challenge a táptartó lap mellé kendácsolása, mert az MSI 1060 6ot vertikálisan kellene beletenni. [kép]
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
fatpingvin #56592 üzenetére
Q87TN lap, i7-4790T, 2x8-1600, 1TB mSata, FSP téglával és egy industrial nemtudommi házban.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
PROTRON #56588 üzenetére
Jó dolog a Hardverapró.
Iszonyat sokáig kerestem 4790T-t, de magában nem volt eladó. Van egy B85N Phoenix lapom, az eszi az msata-t. A NAS-ba bekerült az i7 (Z87 Expert lapos nagy dög), abból a Phoenix-be átkerült a 4590T és a terás msata, ebbe meg került egy 4460T és egy 480as msata. Szóval ma legóztam. A konfig egyébként 65 volt, klavival, egérrel. Én meg nem tudom, hogy miért vagyok Haswell fan, de így alakult.
-
Nirvanus
aktív tag
Úgyis az lesz a vége, hogy dobom az Antec ISK-t. Az a racionális. Főleg, hogy van itthon 600-as Silverstone fullmodu SFX. Szerintem Milo ML lesz a vége. Csak meg kell békélnem a gondolattal.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Van itt valakinek tapasztalata flexATX tápokkal kapcsolatban? Szegény Antec ISK 150W-os spéci kialakítású tápja bírja ugyan a 100-120W-os folyamatos terhelést, de a jövőben kapna még 20-30W plusz terhet. Láttam jóárasítva Flexguru 300-at. És ugye a kendácsolás meg a kísérletezőkedv... Házcsere nem opció sajnos. Még.
-
Nirvanus
aktív tag
A legnagyobb poén ezen a héten, hogy valaki a GT1030át úgy akarja cserélni velem az RX6500XT-re, hogy megkérdezi, "mennyit dobsz még rá"... És még csak csütörtök van.
-
Nirvanus
aktív tag
A 120-as nem lenne rossz ISK310-ben, úgy beférne 1-2 3,5" is. 4460T amúgy sem eszik sokat a B85Phoenix-ben. Csak szerkeszthetnék hozzá méretre szabott kábeleket.
-
Nirvanus
aktív tag
Egy óra stressz után a cpu 46fok, a gpu 55fok, a radi langyosnak sem mondható és a ventik 600on forognak. Szerintem jó. De már szét van bontva a konfig.
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
Low profile single slot gpu-ban mostanság tényleg az rx6400 a plafon?
-
Nirvanus
aktív tag
Ez még az ITX topik vagy egy ipon fórum?
-
Nirvanus
aktív tag
Köszi az ajánlást, ráguglizok, hogy van-e még valahol.
-
Nirvanus
aktív tag
Help me! ITX lap kerestetik, 6db Sata porttal és modern, kis fogyasztású procit fogadó alaplappal. HDMI és YT FHD lejátszás valamint optikai hang és M.2 foglalat előny. A ház nem lényeg, úgyis Node 304 lesz a vége.
-
Nirvanus
aktív tag
ISK310-150 vagy 300-150 lenne a helye, Noctua65tel és oldalt két fosbarna ventivel. Ha jobban belegondolok, az optika annyira nem is fontos, mert ha aput kap, akkor hangkártya menne az x16ba.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Optikai foglalattal rendelkező lap van, amibe jó az 5600g?
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
hegegabi80 #51207 üzenetére
A kínai étvágytalan mmo-mal tudok játszani rajta. FHD filmek mennek, netes cuccaim úgyszint. Nem olyan lassú, mint amire számítottam.
-
Nirvanus
aktív tag
Nem ITX ugyan, de sikerült megint bűnbe esnem. A bűnöm tárgya egy Asus VivoPC VM42, 8GB memóriával, 250GB merevlemezzel, AC-s wifivel, kalimpálós mikrofonos távval, töltővel, 20ezerért. Megvolt az első találkozás a Windows 10-zel is. NAS-nak jó lesz. Képek, firka hamarosan. De olyan kis cukiiiiii. Asszonyfaktor is pozitív.
-
Nirvanus
aktív tag
-
Nirvanus
aktív tag
ASRock H470M-ITX/ac alapú konfigon gondolkozom, de sehol nem találok T-s procit 10gen-ből. Létezik, de valamiért nem ér el hozzánk. i3-10100T kellene, a B85N Phoenix/i54460T kombót váltanám. Az Optane+nvme nem kicsit lenne ugrás az mSata után. Valakinek van ötlete hűtőre? Antec ISK 300-310 a házikó.
-
Nirvanus
aktív tag
Életképes megoldás lehet általános használatra egy BIOSTAR FX9830M integrált lap az Antec ISK310-ben? Egy FHD-t hajtana max.
-
Nirvanus
aktív tag
Chieftec bt02b házzal van valakinek tapasztalata? Noctua nhd9l lenne a terv bele.
-
Nirvanus
aktív tag
Nohh... mostanában csak annyira vagyok lusta, hogy mikor kékhalálozott a Dell Opti 9020 SFF-em, a felette lévő X470 ITX-be csak átkötöttem a kábeleket és Poweron.
DE! Nem találok megérős kis ITX házat (házvásárlás után vagyunk és fáj az 50-60 rezsivel albi után a 80 törlesztő plusz rezsi plusz kertes családi kiadásokk). Viszont kell egy íróasztal... Lehet tippelni, hogy min gondolkozom.
Tervek készen, a többi build log lesz itt Logout-on. Műanyaggal dolgozom, most jöhet a fa is. Peace!
-
Nirvanus
aktív tag
Új lap, mindennel, rutinból vezető sofőr meg benézett egy forgalmirend-változást.
De volt haszna. Fent a nem gyári hűtő, tiszta a ház, de vesszek meg, ha emlékszem rá, hogy honnan van a Nexus ventim. A 200GE bőven kiszolgál, mSata SSD elég, a mérete a komplett gépnek pedig még mindig fsza. És így is üres.
-
Nirvanus
aktív tag
Rohadjon meg a Biostar...
Kínkeserves beépítés fullos bekábelezéssel az Antec ISK300-ba (vagy 310-be, nem tudom, ez a szürke, asszonyé a fekete), erre nem indul. Sehogy. Táp kap feszt, hallom bekötéskor. Kiszerel, és ha már kiszerel, IS50X felszerel. Visszarak. Semmi. Na, az X470HN-nek NEM standard a front panele. Rohaggyámeg Biostar...
-
Nirvanus
aktív tag
No, megérkezett a 256GB-os SSD, m.2 és nem Sata. Nagy lelkesedéssel be is hajítottam a Biostar lapba, de a bios nem ismerte fel. Aggódás on. Semmilyen beállítással sem látta a lap az SSD-t. Végül bontottam a HP 820 G3 lapost, hogy megnézzem, abban indul-e egyáltalán. Ééés voilá. Abban látta a bios. A kikerült m.2 Sata meghajtó ment az x470 lapba. Azt az hiba nélkül felismerte. Szóval most van egy veszettgyors notim, meg egy tyúkbél nélküli, kisfogyasztású (Athlon 200GE) ITX lapom -meg sok-sok egyéb itx és noti, de azt most hanyagolom. Jó kör volt.
-
Nirvanus
aktív tag
Na nem bírtam ki. Az X470 kapott 200GE-t, azért nem 3200-at, mert gyors ddr4 nem volt boltban (és mert jelenleg kisebb a büdzsé házvásárlás miatt). Vicces, hogy az fm2-es konfigból átpakolva a 850pro pöccröff bootol és stabil, egy órácska alatt meg mindent leszedett (azért kerül majd rá új rendszr). Holnap meglesem, hogy elég-e a kis Athlon arra, amire szánom. Ha igen, nyugdíjazom a 9020sff-et. Végre, 2intel 2amd itthon.
-
Nirvanus
aktív tag
Első kör letudva, Biostar X470NH rendelve.
A három lapos és az öt pc kérdően néz és vicsorog rám.
-
Nirvanus
aktív tag
Esetleg egy Antec ISK 300/310 vagy Silverstone Milo ML sorozat valamelyik darabja.
-
Nirvanus
aktív tag
30 guriga a Biostar X470-es ITX lap a vizes boltban. Megéri megvenni, ha csak APU menne bele? Nem lenne cibálva és topflow menne rá.
-
-
Nirvanus
aktív tag
Tud itt valaki olyan ITX házat, amibe belefér egy 17x22.6-os mATX lap mókolás nélkül? Eddig a Kolink Satellite az egyik ilyen. Meg a Silverstone ML05, ha az SFX táp helyett TFX kerül bele.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Project: A #47308 üzenetére
Kolink Satellite, Antec ISK 600, Fractal Design Node 304 vagy Core 500
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler #47296 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy ha befelé fúj a most már két oldalsó, akkor csendesebb és hűvösebb is van odabent (persze a három állású ventik minimumon vannak, nem is hallani őket), akkor is, ha van bent videókari. Na nem mintha kellene sok cúg egy i5T procihoz.
Az egész barkács apropója, hogy IS40X-re váltottam a Scythe Kodati-t, és ha már így alakult, "költözzünk át és tisztuljunk ki". Laza egy-másfél órás műtét volt, de megérte. Most pedig nekilátok a 2530p vs 820g3 cikknek, nem lesz rossz az sem.
-
Nirvanus
aktív tag
A G-s verziót én jelen pillanatban ASRock barbone-ba venném (most nem jut eszembe a neve, de stx formátumú és egyemmegdepicúr), 40 alatt nincs normális ITX lap alá. 50 körül meg kapok hozzá házat, táppal, csak ugye kérdés, hogy van-e sodimm és nvme ssd hozzá, mert ha nincs, akkor jobban megéri az Intel platform az olcsóbb lapok ára miatt. De ez csak egy vélemény (itt Dell 9020 SFF helyére agyalok valamit, de i7 és 1050Ti meg 16GB helyére nehéz még és főleg drága a váltás, hiába ezer éves a platform)
-
Nirvanus
aktív tag
Szerintem még megrágom a témát, de a hűtő-memória-ssd trióra már befizetek, az úgyis ugyanaz lenne.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
pils00 #46350 üzenetére
Egy ideje gondolkozom egy ilyen masinán. Hiába van itthon több ITX házam is (ISK, Chopin-klón), csak a lap AM4 alá 35-40 lenne és akkor még mindig nagyobb a setup és hangosabbak a tápok is bennük. Ez a barebone meg 50 körül van most, ahogy néztem, és benne van minden, ami kell. Egy 2200G-vel vagy 2400G-vel elég lenne 2db FHD monitorhoz, alap MMO-hoz (grafikailag nem egy megterhelő fajta) több klienssel? 16GB, nvme és Noctua lenne benne.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valakinek ASROCK DeskMini A300-asa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest