- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hszilard666
veterán
válasz
Pista0001 #63003 üzenetére
Dzsízúsz
A rabbim felsírt a háttérben. Verinájsz de nem tudom racionalizálni az ilyen vételárakat. Megyek elásom magam a ~170 eurós konfigommal
Egyébként van oka hogy ilyen áron van egy komoly alaplap, vagy csak itt is az van mint a VGA piacon hogy mert megveszik ennyiért is?
Crabface:
Király! Köszönöm!Percről percre egyre jobb döntés hogy nem csináltam semmit! Ez az új kedvenc helyem a fórumon!
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #62986 üzenetére
Emlékszem anno 2013 környékén még nem volt ilyen nagy az "ITX tax" a hardvereken, első épített konfigom bitfenix prodigy ben pár ezer HUF al volt drágább mintha ATX lett volna.
Régi szép idők.
Nem tudom miért, redditen volt egy időben divat az sff sub-on hogy hátizsákban hordható ITX gépeket csináltak, valamiért erre kívántam rá, de sosem találok megfelelően olcsó megoldást.Hanok:
Kiváló, akkor nem szomorkodom hogy nem vettem semmit. -
hszilard666
veterán
Köszönöm az infót Nektek, végül elengedtem az ötletet, nem lenne racionális beleugrani.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok,
Velka 3 táppal és riserrel 80K ért van aprón. Megér ez a kombó ennyit, vagy érdemes alkudni belőle?
-
hszilard666
veterán
válasz
Vigneau #62206 üzenetére
Igen, köszönöm a tippet!
Nekem nem a motorzaj hallatszik, hanem a szélzaj. Mint amikor szélben telefonál az ember. De ez nem issue, fejhallgatóval játszom, ha pedig mást csinálok akkor azt más gépen teszem, szóval nem fog zavarni most. Annak örülök hogy a hűtés rendben van.
Pista0001:Igen. Ennek az az oka hogy a házban egy csomó nem kompatibilis hardver van. Pl a cpu hűtő túl "magas" (lol) és a venti már nem fért el a tápcsatitól, így csálén kellett felcsavarozni a bordára. De legalább a csálé táppal párhuzamban van!
Az pedig azért ferde, mert az előző tulaj megvágta a gépházat a táp felfogatásnál, és csak így tudtam fixálni.
-
hszilard666
veterán
válasz
sasNAXO #62203 üzenetére
Megértelek, a noctuánál nehéz jobbat találni!
Én is csak NF-P12 eseket használtam míg épített vizem volt, úgy átszellőztették a radiátorokat mint semmi más előtte, van olyan noctua ventim ami több mint 10 éve megvan
Közben szétszedtem megint a gépet mert zavart a GPU hőfok, jobban rászorítottam gyorskötözővel a ventiket és így nyertem 6 fokot 2000mhz en.
Megnéztem meddig megy el tuninban, 2090 mhz ig mertem menni, itt már eléri a 85 fokot ezt pedig nem szeretem. Lehet a pasztát kéne cserélni. De elengedem az ezen való agyalást, jó vagyok így. Attól függően hogy mennyiért megy el a 1060 am, nyertem bő 20% teljesítményt 1-2 ezer forintért. Szerintem megérte. Lőttem pár képet a gépről, nem fogjátok szeretni
A projektnél célkeresztben nem a szépség hanem az ár/érték arány volt, a teljes konfig (i7 4770, 16GB, 128SSD, 1TB HDD, GTX1070, CougarQBX,IS60) + btegér és bill, + 2db noctua és 2db noiseblocker vent összesen 61.000 HUF-nál jár. Ennyiből egy steam decket sem lehet kihozni, amivel szoktak redditen dobálózni hogy ár/érték arány bajnok. Én sikerként könyvelem el a projektet, ennél jobban szerintem már nem lehet optimalizálni a költség/teljesítmény arányt.
-
hszilard666
veterán
válasz
sasNAXO #62197 üzenetére
Igen, az lesz az!
Köszönöm a tippet, nekimegyek mégegyszer!
Lehet a venti és a borda között szökik ki a levegő.
Áhh, nagyon szép konfigod van, kiemelten teszik az airduct ami a VGA-n van. Nálam sajnos erre nincs mód, mivel low budget orientált a project, minden fillért meg kell fogni.
Vigneau:
Igen, ebben a gondolatban lehet ráció, sajnos most kötelező volt ez a megoldás, mert nem kaptam ventit a kártya mellé, csak borda van a PCB-n -
hszilard666
veterán
Sziasztok,
GPU deshroud modon dolgozom reggel óta, de nagyon fura eredményeim vannak. Egy 1070 ot kukáztam apróról ventik nélkül, és 2db Noiseblocker NB-eLoop ot tettem a kártyára, de még full fordulaton is borzasztóak a hőfokok. 2GHZ körüli GPU órajel mellett 80 fokon jár a GPU. Nem hiszem hogy pasztázás probléma lenne, mert a heatsink a kártyán elég meleg. Arra gyanakszom hogy a ventik alatt lévő kb pár mm kevés lehet hogy megfelelő mennyiségű levegőt mozgassanak. Szerintetek? A ház Cougar QBX és az alsó porszűrőt bent hagytam. Lehet ez okozza a problémát?
-
hszilard666
veterán
válasz
HUN_Sector #61486 üzenetére
Kiváló! Köszönöm a hasznos gondolatot, így fogok eljárni!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok,
Rég jártam erre, remélem mindenki jól van!Pici mentális feszültséget éreztem a konfigommal kapcsolatban, mivel az értékének a nagy része a ház, de ezt nem éreztem túlságosan racionálisnak, így úgy döntöttem, hogy meg fogok válni tőle. A magánéletemet is próbálom úgy élni hogy minden döntésem racionális legyen, és ezért nagyon bántott hogy a 81.000HUF os gépemből 30K a gépház. Emellett még a perifériákat is optimalizáltam és így ki tudtam venni még 10K-t, így jelenleg a gépem ház nélküli bekerülési költsége 40K. STONKS!
Túrtam az aprót hogy mi lenne a legjobb ár/érték arányú ITX ház amire rá tudom tenni a mancsomat, és találtam egy Cougar QBX et, egy kiváló EVGA casebadge el az elején! Évek óta akartam már egy EVGA casebadge-et, de sehol sem találtam. Egészen mostanáig! És itt még egy házat is kaptam mellé! :D
A kérdésem ehhez kapcsolódik. A T60 ban nem használtam külön ventilátort a házban mert nem volt neki hely, de a QBX ben van egy hely a CPU felett. Ide tennék egy Noctua ventit, csak azt nem tudom hogy befele tolja a levegőt vagy inkább exhaust legyen? A CPU-n egy ID cooling IS-60 van, rajta egy Noctua Nf-P12 vel. Melyik orientáció lenne okos szerintetek? -
hszilard666
veterán
Köszönöm az infót, le is beszéltetek róla!
-
hszilard666
veterán
válasz
Speed® #55657 üzenetére
Nagyon szép build lett, le a kalappal! Ez a szürke fekete színpaletta nagyon dögös!
Irigyellek a hőfokok miatt, a házban lévő venti sokat segíthet ezen, nálam is ilyen szendvics layout van, a procim 80 fok felett jár ebben a melegben a GPU meg 70 körül úgy hogy a 1060nak elvileg nem kéne melegednie
De mondjuk cserébe az én konfigom hatványozottan kisebb.
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz
AxBattler #55086 üzenetére
Úri problémák na!
sasNAXO:
Huhh, az a másik, nekem esélytelen noctua modot csinálnom, annyira kétbalkezes vagyok mint egy fogyatékos fóka, de ha sikítana a venti a buildben elvenné minden örömömet. Szóval úgy vagyok ezekkel a pöttöm gépekkel hogy vágyok rá, de mégsem -
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #54881 üzenetére
Szuperül hangzik, gratu!
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #54879 üzenetére
Igen, lehet igazad van, eszembe se jutott hogy más lehet a layout!
Szuper a gyári slim venti az IS60 on de magasabb fordulaton azért megjön a hangja árát tekintve szerintem szuper, én lecseréltem egy noctuára, mert volt egy itthon a fiókban.
-
hszilard666
veterán
válasz
hegegabi80 #54876 üzenetére
Menő konfig lett, jó volt olvasni a build logot köszi!
AZ IS60 tuti nem megy magas rammal? Mert nálam is ez van, Corsair Vengeance rammal, azon pedig magas borda van. De lehet hogy ennél vannak magasabb ramok is. Hozzáér egy picit, de nem issue, minden működik hibátlanul
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek buta döntés lecserélni egy Metalfish T60-at lecserélni egy Phanteks Shift Air-re? Imádom a szendvics kialakítást, meg hogy akkora a gép mint egy e-gpu ház, de évek óta akarok egy phanteks "torony" házat.
Azt nem tudom hogy milyen VGA lesz majd később, most egy GTX 690 em van, de ha normalizálódik a piac lehet cserélnék egy 3050 re vagy 3060 ra. Gondolom azok a jártyák a picit TDP miatt egyik kuckóban sem sülnének meg igaz?
-
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
Nagyon király lett, gratu!
-
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #54254 üzenetére
Megértem, szépek a fehér gépek! Sok szerencsét a projekthez, tűkön ülve várjuk az eredményt! Biztos vagyok benne hogy gyönyörű lesz!
dirtymylo:
Bölcs, a piros fekete kombó mindig betalál!Pár éve voltak ROG Matrix VGA-k szvsz azok a legszebbek ebben a színkombinációban. Anno gyilkoltam volna egy 780Ti Matrix Platinumért!
-
-
hszilard666
veterán
válasz
flashpointer #54224 üzenetére
Nagyon brutál méretre!
Imádom a noctua színvilágát szuperül passzol az ezüst színnel. Gyönyörű konfig lesz! Milyen színű NR200 be teszed a gépet?
-
hszilard666
veterán
-
hszilard666
veterán
válasz
FireKeeper #53927 üzenetére
Megértem, köszi az infót!
-
hszilard666
veterán
válasz
FireKeeper #53923 üzenetére
Nagyon király gratu, nem nagyon látni léggel hűtött cpu-t ebben a házban! Teljesítményre megfelelő?
-
hszilard666
veterán
válasz
Qkackca #53616 üzenetére
Mert ez a táp nem megy bele sajnos a K39 be
Elengedem a sztorit, gondolkodtam és nem csak szerelni lenne szívás hanem hűteni is, sőt az upgrade path is elég kérdéses. Viszont most a T60 as igazán "kompromisszum mentes" ITX, nagy VGA megy bele, a hűtés is oké, és a 2 vinyóm is elfér.
Maradok a seggemen
Köszönöm a hozzászólásokat!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van most aprón egy icipici házikó K39 méretű, jár mellé egy 250W os flex táp is. A kérdésem hogy erre a tápra Ti rámernétek bízni egy GTX 1060 at és egy i7 4770-est? Lenne mellettük egy noti vinyó és egy SSD. Határeset vagy kipukkad a psu?
-
hszilard666
veterán
válasz
Grave_444 #52877 üzenetére
Ezt megértem.
Metalfish T60? Nekem nagyon bejött. 7.5L, hatványozottan kisebb mint a mostani V9 ed. SFX tápot és full size VGA-t is fogad, akár a 3 ventis hoszabb kártyákat is tudja fogadni. Vagy ami még eszembe jutott hogy ha ITX VGA-t használsz akkor akár egy 120 as kompaktvizet is bele lehet erőszakolni.
-
hszilard666
veterán
válasz
Grave_444 #52873 üzenetére
Nagyon szép mindkettő kuckó, hónapokkal ezelőtt nagyon filóztam hogy én is hasonló méretre váltok, de végül elkaszáltam a projektet a táp miatt. A fent említett házakba való tápok retek hangosak elvileg, valamint viccesen drágák. Mármint nekem.
Most nézem hogy az S3 Plus-ba SFX táp megy!
Akkor én arra szavaznék, ott megoldható a halk működés, valamint van resale value!
-
hszilard666
veterán
Lehet itt van a kutya elásva. Nálam az oldallap takarja a venti nagyobb részét valamint az alaplap másik oldalán ott a vga, ami custom cooleres, avagy eregeti vissza a meleget a házba. Lehet onnan felfűti a procit? Erre nem is godoltam. Mindegy is, míg nincs throttling boldog vagyok.
-
hszilard666
veterán
válasz
#16939776 #52719 üzenetére
Igazad van, erre nem gondoltam, elnézést!
Rick4:
Érdekes, akkor nem tudom hogy nálam miért hatványozottan melegebb a proci, tekintve hogy fogyasztásban nem vagyunk messze, valamint nálam kettővel kevesebb mag van. Lehet mert nem megy sehova a meleg hanem bent ragad a gépházban? Pár óra terhelés után eegyébként fizikailag a ház is átmelegszik, nem tudom hogy ez mit jelent. -
hszilard666
veterán
Elnézést kérek a késői válaszért, bencheltem a masinát.
Hát igazából az hogy az IS60 gyári ventije vékonyított és hullámos lapátjai vannak. Idle nem hangos az sem, de egyrészt elengedi a procit 85 fokig ilyen melegben, másrészt akkor már eléggé zaja van, morog. Az NF-P12 pedig elvileg egy nagyobb statikus nyomást kialakító venti, ezért jó radiátorra, vagy hűtőbordára, valamint halk. Icipici szélzajt/süvítést hallok terhelés mellett, de a motornak semmi zaja. Én boldog vagyok most.
Viszont meg is vannak az eredmények! Bő egy óra tesztelés után a GPU OC val megáll 71 fokon, a CPU pedig 76 fokon. Az ML08 hoz és a gyári ID Cooling ventihez képest javultunk zajszintben valamint CPU hőfokban is, nincs már semmilyen morgás, cserébe van pici süvítés a noctua ventitől. Pár napja hasonló időjárással 85 fokig ment el a proci az előző setuppal. Ambient ilyen 30 fok körül lehet, mozog a levegő át a helységen. Én boldog vagyok, lehet hogy egy pasztát cserélek majd ha lesz időm, valamiért néha van 5 fok difi a egy két mag között.
-
-
hszilard666
veterán
válasz
Crabface #52698 üzenetére
Megértem, csak vicceltem ofc!
Én aludtam rá egyet és szerintem elhozom. Le is bontottam a gépemet, és sikerült az IS-60 as Coolerre rámókolni egy Noctua NF-P12 es légkavarót. Épített vizezős koromban ez a venti már bizonyított, remélem ide is meg fog felelni. Egy pici issue-m van, az pedig hogy nem fog felmenni az oldallap a CPU részre, szóval kell majd hosszabb csavarokat és alátétet szereznem valahonnan, így lesz egy pici hézag majd az oldallap és a ház között. Remélem ez segíteni fog a hűtésen. Jövőhéten jövök képekkel ha érdekel valakit.
-
hszilard666
veterán
Köszi!
Annyira nem tetszik mert csak egy ratyi doboz, de az bejön hogy olyan pöttöm
Viszont nem biztos hogy az ML08 ról előrelépés lenne, valamint ebben a gazdasági helyzetben lehet nem lenne smart move megvenni, a levegőt is hitelre veszem mostanában…
Crabface:
Nem vesszük meg ketten? Egyik héten nálam másik héten nálad!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Metalfish T60 ért szerintetek szabad adni 30.000HUF ot? Redditen dícsérik, meg tetszik is hogy ilyen pöttöm, de nem tudom hogy ér-e ennyit.
-
hszilard666
veterán
Ez a baj, nekem nagyon bejön.
A 2013 as Mac Pro "Trashcan" re emlékeztet, én pedig imádtam azt a dizájn-t.
De lehet elengedem, azt szeretem az ML08 ban hogy méretéhez képest a GPU hűtés jó, valamint kicsi alapterületet foglal. Viszont a phanteksben meg elfér egy jó vízhűtés!
Lehet a könyvelőmre kellene hallgatnom és elengednem a sztorit. Magam sem tudom.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Silverstone ML08 at Ti lecserélnétek egy Phanteks Shift házra? Mindenhol azt olvasom hogy borzasztó a hűtés de nagyon tetszik a megjelenése. CPU coolerből egy low profile-t használok, GPU ból custom van most, de később referencia NV 3 ezres szériát tennék bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Family Link
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robogó, kismotor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest