- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz
KaiotEch #50212 üzenetére
Kicsit rosszabbak a fényviszonyok, mert nem tudtam ugyanott fotózni, de azért kb. látszik:
A két kábel a két usb hubhoz tartozik. A hosszuk csak kábéra lett, szóval majd lehet összébbkötöm őket.
Szerk: a tárhely torony hátuljához kerestem egy alaplap hátlemezt, aztán az is ki lett töltve, így lezárult az a nyílás is.
-
tthom
senior tag
válasz
VinoRosso #50210 üzenetére
VinoRosso:
Az eredeti előlap úgy van megvalósítva, hogy műanyag keretben van egy 1mm-es enyhén szálcsiszolt alumínium lemez, benne lyuk, benne a gomb. Ezt a lemezt óvatosan leszedtem, mint kiderült, kétoldalas ragasztóval van rögzítve. Ennek a helyére vágtam egy méretben megfelelőt, csak lyuk nélkül. (találtam 1mm vastag műanyag lapot, pont megfelelt és könnyen alakítható, de lehetett volna aluból is)
Igazából ezért kellett fóliázni a jobb oldalit is, hogy egyforma legyen a minta.
-
tthom
senior tag
Köszönöm mindenkinek, igyekszik az ember.
-
tthom
senior tag
Csak érdekességképp osztom meg veletek, hátha valakinek szintén megtetszik a megoldás.
A lehető legkisebb, még nagyjából szellőző házat kerestem 3.5" + 2.5" + ITX lap párosnak, VGA nélkül.
Már egyszer felmerült, de most össze is pakoltam az ötletet, a kiindulási alany két darab Chieftec IX-03B-OP, ugye jó áron beszerezhető. Nekem tetszik, elég kompakt lett, a gyerekek szerint Petronas-ikertorony jelleg.
A két torony, közötte Vention USB hub, hogy legyen elől is port, de hátul is van egy, hogy ott is legyen bőven.
.
Noctua nh-l9i hűti az i5-8400-at.
Az eredeti előlapok feliratmentesítve és szálcsiszolt hatású fóliázva, alatta HIFI műanyag lábak.
A távtartókon sokat agyaltam, hogy honnan tudnék pont USB hub szélességűt, mert ugye össze kell fogatni rendesen, hogy stabil legyen és a mindenféle vállfákon lévő méretjelölő kis műanyag karikákból pont találtam 4 akkorát. Ez a része kicsit gyenge, mert tél lévén, nem akartam festeni, így csak filctollal lett eltüntetve a szám róla.
Hármas csavar fogja össze a két oldalt.Az SSD direkt nem m2 / nvme, hogy az se a proci mellett fűtsön.
Szerk: középtájt a képeken balol oldalt van egy fénylő pötty, csak valami dirib-darab maradt rajta, élőben fel se tűnt, de most leszedtem. -
tthom
senior tag
válasz
Qkackca #49636 üzenetére
Jó kérdés, hogy támogatja-e a fesz állítást, soha nem néztem. A saját gépem átalakításán már gondolkodtam én is, mert az eredeti ötlet jó volt, csak nem ekkora hőterheléshez.
Az a baj, hogy az előlapot ragasztottam, hogy ne látszódjanak a csavarhelyek, aztán azt nem tudom mennyire tudom szépen leszedni. De lehet ez lesz, majd meglátom. -
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #49623 üzenetére
Persze, nem sürgős, agyaltam már rajta sokat. Nekem ez dolgozós gép, SSD a rendszernek + 3.5HDD az adatoknak, azoknál nem számít annyira a sebesség, viszont méret meg jó, ha van. NASom van, gigabites lan mindenhol, azzal nincs gond, de akkor is lassabb, mint ha direktben SATA kábellel van. Ezért forszírozom először a normál HDDt.
Felpörgés nem érdekes, reggel bekapcsolom, aztán pörög egész nap, utána meg ki. Ahogy elnéztem, slim 2.5"-ben még mindig a 2TB ami van, ahhoz nagyon szelektálni kellene a dolgaimat.. De lehet érdemes lenne, tény, hogy kisebb helyet foglal, meg ilyenek, csak a tartósságát nem tudom. Meg akkor értelmes új ház 20-30e + 2.5" hdd megint 20-30e.. Szóval ötletelés szintjén vagyok. -
tthom
senior tag
Sziasztok!
Keresem már pár napja, de nincs ötletek olyan házra, ami a lehető legkisebb, jól szellőzik és belefér 1 db 3.5" HDD normálisan? Táp, VGA hely nem kell. Most 220 x 220 x 130 -as saját építésű van, de nem vagyok megelégedve a szellőzéssel.
Összegezve:
i5-8400
ASUS Prime H310T, nem kell neki ATX táp, külső kockáról megy
1db 3.5" HDD
Nem nagyon találok értelmeset, ez a proci meg elég jól tud fűteni ebben a melegben.
Arra gondoltam, ha más nincs, hogy veszek kettő CHIEFTEC Compact IX-03B-OP házat, ezek elég lyukacsosak, aztán egymás mellé szerelem őket. Egyikben a lap, másikban a HDD.
Méretben kb. ugyanekkorára jönne ki.
Thx,
Tomka -
tthom
senior tag
A magas DDR4 ram árakhoz.. Nem próbálta még senki a SO-DIMM -> DIMM átalakítókat? Találtam pár tesztet, 2666-ig működőképes volt, az meg teljesen jó Intelhez. Az átalakító 3-4e/db, laptop memóriát meg ki lehet fogni olcsón, mint nekem is van, 20e/db volt a 16Gb - 2666.
Sajna utólag vettem észre, különben tuti kipróbáltam volna ezt a megoldást.
Oké, nem szép, meg minden, de ha működik..
-
tthom
senior tag
válasz
chef69 #44345 üzenetére
Ahogy írták korábban is, egy normálisabb android box simán megfelel a célnak. Egeret, billt rá tudsz kötni, ha nem feltétel a kadenciahelyes lejátszás (a legtöbb embert abszolúte hidegen hagyja), Androidból megy a KODI / SPMC is, szóval nem sokat kell mókolnod. Annyi, hogy ne a legolcsóbb 15 dolláros dobozt vegyed és kész. Nálam is járt pár doboz, most épp egy Nexus Player van beállítva erre a célra, 8as AndroidTV, onnan futtatott spmc, nincs gondja. Néha nem találja el a film képarányt elsőre, olyankor kézzel vált az ember és kész.
Szerk: ha kellően erőset veszel, a netezéssel se lesz gond.
-
tthom
senior tag
Nekem is Asrock alapon van OMV, de N3150-en, nincs vele gond. Bár most tervezek visszaállni Libreelecre, mert költözik a NAS.
Annyi bajom van vele, hogy néha, 2-3 hetente, az időzített leállás, újraindulás nem megy neki. Eljut a shutdown-ig, aztán nem kapcsol ki, így utána be se.
Hogy most ez alaplap, vagy rendszer.. passz, mert általában működik.
-
tthom
senior tag
Lehet már kérdeztem, de nem látott valaki hazánkban valahol Socket G2 / FCPGA988 hűtőt? Amerikában van Cooler Master, itthon persze nem árul senki. Faragtam egyet ideiglenesen, de nem találok erős rugókat olyan kisméretben.
Szerk: ha lehet azért ne legyen elborult áron.
-
tthom
senior tag
válasz
Feriboy2 #44222 üzenetére
Mini tápegység: nekem kínából lett, persze nem a legolcsóbb változat, hanem ami szemre is jól néz ki, napi 10-12 óra időt ment, nem volt gond.. Kicsit méretezd túl.
Adapter: ezt nem javasolnám, eddig még soha nem sikerült vennem olyat, ami tudta is a ráírt terhelhetőséget. Inkább használt márkásat javasolnék apróról. Nem mondom, hogy nem lehet, de nekem még 10 mindenféle adapterrel a hátam mögött kínából nem sikerült. -
tthom
senior tag
válasz
Cickánykoma #44196 üzenetére
SATA kábel csere volt azért? Nekem is csinált ilyen hibákat, amikor lötyögött a kábel az alaplapban..
-
tthom
senior tag
válasz
Anonymus23 #44146 üzenetére
Azért mondtam az ellenállást.. Belekötöd a venti ágába. Vagy, ha szeretet a kihívásokat, elvágod a mazzag, aztán kivezeted egy venti fordulatszám szabályzóra. Netán a régi módszer szerint bekötöd a +5 és +12 közé 7V-ra. Régebben én is járattam így egy tápot. Szóval van lehetőség.
Amúgy én is a konyhába akarom kirakni a NASt, ott úgyis mosógép, hűtő, minden van, nem zavaró, hogy megy az is.
-
tthom
senior tag
válasz
Anonymus23 #44144 üzenetére
Hi,
Abszolúte változó.. Láttam ilyet is, olyat is. Annyit megpróbálhatsz, hogy lecsökkented a venti fordulatot mondjuk egy ellenállással.. Azért gondolnám, hogy legyen mindenképp valami légmozgás, mert az abban lévő alkatrészek úgy lettek méretezve. Szóval nem egy életbiztosítás, ha lecsökentetted, utána semmiképp se terheld, mert megsül.
Vagy veszel egy paneltápot, amolyan ATX csatlakozóba illeszkedőt..
-
tthom
senior tag
Korábban kérdezte valaki,hogy mit szól ez a táp + alaplap az i5-8400-hoz fullon. Most kipróbáltam egy DVD rippeléssel. Mind a 6 magon tolja, süvít a gyári hűtő 3690-3790Mhz-en ingadozik a proci, coretemp szerint bele-bele karcol a 85 fokba a maghőmérséklet. Azonkívül, hogy rohadt hangos, 20 perc alatt végzett és bírta. De órákon keresztül azért nem járatnám így.
-
tthom
senior tag
Ehhez szerintem is bőven elég a 120W-os, nálam nem volt gond. Nekem az előzőt éveken át vitte egy 120as kocka + picoPSU.. Pedig én 2x annyi rammal, rendes i3-assal és 3.5HDD vel használtam. Egyébként elképzelhető, hogy a DC-DC panel gyengélkedik, de +1 memória modul szerintem annyira kevéssel dobja meg, hogy nem gondolnám..
Én dobtam már ki a chieftechez hasonló paneleket, mert megadták magukat, de kicsi az esélye. Inkább azt nézd meg, hogy terhelés alatt stabil-e. Ha igen, akkor nem táp gond, akkor valami más lesz. Olyan is lehet, hogy a Crucial valami spéci SPD-vel van, ami nem tetszik a lapodnak.
-
tthom
senior tag
Hi!
Magát a tápegységet aprón. De ehhez nem kell DC-DC adapter, rajta van az alaplapon.. Ez ilyen ipari alaplap, azért is notebook ramos. Bedugod a laptop tápot, aztán hadd szóljon. Előzőhöz nekem is 160W-os picoPSU volt benne, 120W-os kockatáppal, de így az most pihen.
Egyébként ennek a kockatápnak a nagyobbik változata da180pm111 típusjellel fut, ha jól látom, de igazából ehhez a laphoz szinte bármelyik tápegység használható, ami ilyen csatis.. 12-19V-al etethető.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Egyben válaszolnék, ha lehet, meg dobok ide pár frissen lőtt képet is.
A ház kerete L alakú alumínium profilból + L alakú sarokvasakból áll össze. Rögzítésük nagyon egyszerű, soudal fix all ragasztó. Ez nem ecetes, erős, rugalmas, tehát soha nem esik szét. Az előlap és a fedlap ugyanezzel van ragasztva, a többi 2-es minicsavarokkal.. De igazából az oldallap kivételével mind lehetne ragasztva, nem sűrűn kellett szétszedni.
Az alaplaptálca egy U profilból kialakított keret, ami csavarozva van a fő vázra, két oldalán alu lapokkal, ezek szintén csavarosak, mert a HDDk a túloldaláról vannak rögzítve. Az U vázban, a két lemez között polifoam, hogy ne rezonáljanak. Ez kb. 1cm-t vesz el a hasznos térből.
A régi i3-3225-höz egy Arctic Alpine 11 Plus hűtőbordáját használtam, 5cm magas, pont belefért, úgy, hogy az alsó két ventilátor át tudta szellőztetni. de sajnos ezt az i5-öt már így nem bírja el, azért lett a saját ventije. Annak ugye bírnia kell hivatalosan, de még nem próbáltam meg, hogy mit csinál maxon percekig.
Emiatt kellene új ház, amibe nagyobb borda belefér, de majd meglátom tényleg szükségem van e rá, vagy jó ez így. Jelenleg az egyik alsó venti ki lett kötve, hogy kevesebb legyen a zaj, meg hát a proci hűtésén is van ventilátor így jár a levegő az alaplapon is.
A külseje a háznak, autófóliával van borítva, matt fekete, az előlap pedig szálcsiszolt hatású fekete.
Amivel baj van, az a kártyaolvasó és az előlapi USB csatlakozók. Működnek, de kínai minőség és kilazult már mindegyik, cserélni kellene.
Szerk: a hátlapon a plusz furat amiatt van, mert az előző lap 12v-os picoPSU-val ment.
-
tthom
senior tag
válasz
hegegabi80 #43975 üzenetére
3 éve készült el, egyedi, első építés nálam. De igazából nincs bajom vele, így még most is ez van, sőt a legó kocka is maradt lábaknak, mert rájöttem, hogy nyáron könnyen meg tudom emelni az egészet, hogy jobban kapjon levegőt.
Anno tettem be képeket: ITX ház
Méret: 22x22.5x12.2 cm
De ha érdekel valakit, készíthetek fotót az új belsőről is.
-
-
tthom
senior tag
Jajmán, ne kötözködj.
Gyári 2cm-es hűtővel megy, gondolom 2nél nem tovább.Ha megmondod hogy teszteljem, megnézem, hogy mit szól hozzá..
Szerk: ritkán van szükségem a teljes 6 magos csomagra turbón, inkább csak sok alkalmazás fut egymás mellett gép. Tervben van másik ház, amibe belefér nagyobb hűtő.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Átcseréltem a gépem belsejét úgy 5 év után.
Csak amiatt írok, mert érdekes lett a konfig:Asus H310T - 1151-es lap, SO-DIMM ramokkal, laptop táppal etethető
2x16GB hynix so-dimm DDR4 2666
i5-8400
Dell 130W kockatápHa netalán valaki ilyen lapon gondolkodik, de kérdése lenne, írjon nyugodtan.
Remek erős munkagép lett belőle, rel. olcsón beszerezhető memóriákkal.
Tervben van az m.2.-es slot kipróbálása átalakítóval PCIE-re, aztán vga, merthogy dedikált pcie slot nincs a lapon. Viszont nagyon szellős lett így az egész, a ramok is szépen fekszenek.
-
tthom
senior tag
Következő kérdés.
Olyannal találkozott már valaki, hogy egy adott USB hubot beledugva a gépbe megáll a bootolás az elején és csak pár perc múlva megy tovább? Vár az Ami biosnál, semmi sehova. Ugyanakkor ha elindult, akkor működik. Menetközben bedugva jó. Csak bootnál akasztja meg.
-
tthom
senior tag
Csak egy kis helyzetjelentés...
Volt ugye az instabil gép problémám, ezért vettem robbbby-tól egy házat én is, hogy az csak jó lesz. Azzal is azt csinálta.. Szóval most utolsó lehetőségként átvittem egy másik UTP csatlakozóra, hátha.. Mert feltűnt, hogy néha 10mbiten csatlakozik a routerhez, ami gyanús, bár windowst nem szokta leakasztani, ha rosszalkodik az utp csati, de hátha a linux más.
Eddig jó.. Már a harmadik gépet dugom rá itt, ugyanazzal a winchivel és szépen másol.
Szóval elképzelhető, hogy napok óta egy rossz utp csati miatt szívok.Egyébként ez a ház 3e-t bőven megér, szép állapotban van, rendes kockatáp, belül akár két 3.5ös hely. Egyedül két baja van:
1. zörög a venti, de ez cserélhető, meg előre szóltak, hogy lehet ilyen gond
2. hiányzik a slimDVD tartó lemez, így ha valaki azt is akar, akkor barkácsolni kell. De elképzelhető, hogy átköltöztetem bele véglegesen a médialejátszót, mert házi nasnak is jobb, ha két hely van benne, valamint 1cmel magasabb, így nem 5cm, hanem 6os venti mehet bele. Bár kinézetre a modecom szebb a zongoralakk feketével. -
tthom
senior tag
Egyik ismerősnek össze kell rakni egy házi stream szervert.. Gondoltam, hogy veszek neki is egy J1900as lapot, mint nekem van, de látom már nyomják az N3150-eseket.. Szóval rendeltem abból egyet én is, abból is a normál változatot, mert csak 2e a különbség és a rendesen 4 SATA, meg 6 USB van.
Soha nem lehet tudni mikor, mire fogom használni.
Megkapja a J1900-at, ő úgysem használja tényleges médialejátszásra, nekem meg jó lesz az újabb.
Amúgy azért durva, hogy ezeknél már a stand-by fogyasztás is jelentős az összfogyasztáshoz képest.. Kikapcsolva: 3W, bekapcsolva, HDDvel meg 20W.
-
tthom
senior tag
Azóta is másol.. Akkor csak a táp lesz. Már csak azt kell kideríteni, hogy a tégla, vagy a panel. Namindegy, kössz!
Szerk: lehet.. Végülis megy már pár éve jó melegben.. Kipróbálom egy külső Xbox táppal majd, abban tuti van tartalék.
-
tthom
senior tag
válasz
Goose-T #29199 üzenetére
Nagywinchi, de előtte ugyanez a paneltáp + kockatáp kombó vígan elvitt egy i3 + SSD + 3.5 winchit.
Viszont most ATX táppal próbálom, eddig megy, holott az előbb már 1-2 perc után megpusztult. Szóval vagy a kocka adta meg magát, vagy a paneltáp.. Persze azért hagyom még egy órát másolgatni..
Érthetetlen.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott a házi kis média szerverem.Paneltáp, Asrock Q1900B-ITX, 2gb ram, winchi.
Elkezdte mostanában azt csinálni, hogy néha fogja magát és nem elérhető a winchi. Konkrétan vettem egy nagyobbat, másolnám át rá a cuccokat, elkezdi másolni, aztán egyszercsak write error és megszűnik láthatónak lenni, mármint a rákötött merevlemez. Újraindít, ismét látszik..
Amiket kipróbáltam:
- kétféle külső táp
- kétféle HDD
- kétféle SATA kábel, hol egyik, hol másik portba dugvaEddig mindegyikkel előjött. Most majd kipróbálom egy régi ATX táppal az egészet, de nincs több ötletem. Mi okozhatja ezt? Megpusztul az alaplap? Openelec van rajta, ha memória gondja lenne, gondolom az is összeomlana akkor is, ha nem másolok, csak simán fut a gép.
-
tthom
senior tag
Ha már hűtőszerelés, hétvégén kicseréltem a Thermaltake SlimX3-at egy Arctic Cooling Alpine 11 Plus-ra. Mármint a bordát, a ventijüket nem használom. Jelenleg 27 fok van a szobában, idle 42fok, remélem ez már bírja majd.. Méretben szép különbség, jobban bele is ér a légáramba.
Viszont közben észrevettem, hogy a kártyaolvasó rögzítésem nem az igazi, elengedi a kétoldalas ragasztó, most kicsit erősítettem aluszalaggal, de egyszer majd valami rendesebb ragasztóra kell cserélnem.
-
tthom
senior tag
Ismét Asrock Q1900.. Kerestem neten, de nem találok egyértelmű leírást.. A PCI-E slotjában működik vajon az mSATA SSD?
-
tthom
senior tag
Igazatok volt az Asrock leddel kapcsolatban, be volt állítva az éjszakai üzemmód, most már világít. Valszeg majd vissza is kapcsolom, ha kész..
-
tthom
senior tag
Összeraktam a házi stream gépet a régi házba. Openelec beállít, minden működik, DVB stream be, PCn megy is szépen, de sajnos a android stick, amit akartam, nem bírja el HDban folyamatosan.. Valszeg a net kevés, mert mindig bufferel.. pedig 4mb/s-et átvisz... Azt gondoltam annyi elég. Eh..
-
tthom
senior tag
Van valakinek Asrock Q1900-as lapja? Nálam azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom, felvillan a power led, de nem marad égve.. Ez kapcsolható, vagy valamit elköthettem?
-
tthom
senior tag
HookR:
Igen. Igazából nem így terveztem, kevesebbet akartam hagyni, hogy nagyobb cpu hűtő férjen el, de mivel első házam, amit építettem, nem számoltam pár dologgal, ami menet közben derült ki, a keret levágása, összeállítása után, azért lett így. Ami nem is baj így utólag, mert így a váz nem fogja le teljesen a levegőáramlást és a úgy tűnik 5cm magas procihűtő is elég lesz.
Az alaplap is azért van a jobb oldalon, mert előzőleg nem néztem meg ennyire az ITX lap kialakítását és nem fért be a baloldalra.
Szerk: pontosan, ahogy írod, az okozta a galibát.
-
tthom
senior tag
shteer:
Igen, egy normál méretű SD kártya olvasó, sokszor jól jön, nem kell USBvel szórakozni.
Ez az egyetlen gépem, egy i3, 16gb ram, 60gb ssd, 2tb winchi, dolgozok, netezek, konvertálok, szóval amolyan mindenes.HookR:
Jó szemed van.
Lábakkal együtt 22x22.5x12.2 cm-es, 5cm procihűtő fér bele, a SlimX3 is stimmel, de ezt le fogom cserélni nagyobbra, mondjuk egy Arctic Cooling 11 Plus-ra. Mármint a bordát. Jelenleg, fórumozás közben, 28 fokos szobában 50 fokosak a core-ok, kb. 1300as venti fordulatnál. (i3-3225). A lapon hirtelen nem találtam meg, hogy miként lehetne a CPU ventifigyelést kikapcsolni, így oda dugtam be a 2x9cm-t. De a felső rácsokon szépen érezni, ahogy a levegő áramlik kifele.
-
tthom
senior tag
Na, végre kb. véglegesedett az épített házam nekem is. Esetleg ha valaki kiváncsi itt van pár kép. Sajnos csak mobillal, a fényképező épp nincs itthon még egy darabig.. Élőben jobban mutat.
Valamennyi azért látszik belőle, majd ha lesz alkalom, készítek egy rendes képet is. Még annyi fog változni, hogy a gyerekek visszakapják a lego kockákat és lesz rendes láb, valamint a procra nagyobb hűtőborda kell, mert így neccesen bírja el közvetlen ventilátor nélkül.
-
tthom
senior tag
Itt többen építettek már házat.. Nincs valakinek elfekvőben 4db 15x15x15mm-es kockája? Akár műanyagból, akár alumíniumból, a lényeg, hogy tényleg egyforma kocka legyen.
-
tthom
senior tag
válasz
flashpointer #27827 üzenetére
Ah, merész azért.
-
tthom
senior tag
Nem tudja valaki, hogy totál lapos fejű fekete M3-as csavart honnan tudnék szerezni? Rövid is elég, akár 3-5mm is..
-
tthom
senior tag
válasz
Mercutio_ #27620 üzenetére
Modecom 302: ilyenem van, valóban felfűti a winchit, de egyébként nincs vele gond. Az oldalán a szellőzőrács kb. a procihűtéshez esik, így nem extrém a hőmérséklet belül. A ViaLan-al is az a gond, hogy ha jól láttam, ő aktív hűtést tenne bele, azzal esélytelen a 3.5.
A chieftecről írtam korábban, ment nálam pár óráig, felejtős az aktív hűtés + 3.5 HDD.
Támogatom a kiswinchi ötletet, ha elég a kapacitás. Ha nem, akkor vagy DIY, vagy nagyobb ház sajnos.
Szerk.: 202-esem van, elnézést. Egyébként olcsón beszerezhető, paneltáppal, külső kockával együtt.. Használtan meg ezek nélkül fillérekért.
-
tthom
senior tag
válasz
Mentát #27616 üzenetére
Röviden:
igen, extrém igény.
Bővebben:
- ITX lap ugye 17x17cm.
- 3.5 HDD 15x10x2.5cmNamost, ha a lap kitölti az általad megadott 20x20-at szinte, valamint hűteni is kellene a belerakott procit, akkor fölé nem mehet a drive. Mellé állítva meg azért nem, mert csak 7cm-t adtál meg magasságnak, valamint a 17+2.5-el szűkösen még beleférne a 20x20-ba, de necces. Valamint olyan szinten befűti magát ez a kis doboz, hogy nem érdemes vele próbálkozni. Én most építek egy házat, de mivel hűtést is akarok bele, mármint ami átszellőzteti, a 21x21x12 alá nem sikerült vinnem..
Ilyen viszont nincs a piacon, legalábbis én nem találtam. Ugyanilyet kerestem hetekig, kicsi, 3.5 belefér. De sajnos akkor nem volt. Vagy 20x20x7, vagy jóval nagyobbak.
-
tthom
senior tag
Vaterán van fennt most 3db Dell 12V-18A táp, ha valakit érdekel, 6500/db. Az már elég sok mindenre elég lehet...
-
tthom
senior tag
Azzal kísérletezett már valaki, hogy házba nyomni a levegőt, vagy elszívni a jobb? Hirtelen az elszívás tűnne logikusabbnak, mert az mindenhonnan szív, a fújás meg egy sugárnyalábban végzi a dolgot.
-
tthom
senior tag
Köszönöm mindenkinek!
Elhatároztam, hogy összerakok házat, aztán azért keresem, hogy mik a lehetőségek. -
tthom
senior tag
Kérdés.. Ismer valaki álló hőcsöves cpu hűtőben olyat, ami alacsonyabb? 60mm és tsa? Tehát a ventilátor merőleges legyen a procin, ne párhuzamos.
-
tthom
senior tag
Nem a gép/eszköz a probléma.. Hanem amíg rábírom őket, hogy pont azt csinálják, ami nekem kell.
Persze, biztos, hogy lehet találni itt is JÓ és PONTOS kisiparost, de az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, legalábbis akikkel én kapcsolatba kerültem, hogy nekem kell utólag mindent javítani, ha azt szeretném, hogy olyan legyen, amilyen... Jó, igaz, pont lemezmegmukálókkal még nem hozott össze a sors, de kőművessel, asztalossal, festővel, autószerelővel igen..Csak egy kis kőműves történet: fürdőszoba csempézés, egyszínű csempe, de volt vagy 15 darab mintás csempe. Megmondtuk, hogy szétszórtan ossza el a teljes területre. Este megyünk megnézni, hogy mit haladt, akkor derült ki, hogy felrakta EGYMÁS MELLÉ egy sorban az összeset. Szerencsére még nem kötött meg a ragasztó, vakarhattuk le. Szóval ezek után én már nem hiszek el semmit nekik.
-
tthom
senior tag
Én is a oda-vissza zavarásra gondoltam csak, amikor a fémet kérdeztem. De akkor marad a fém. Mivel nem találok nekemvaló házat, elkezdek tervezgetni szerintem.. Csak az oldallapok nagyon egyenes vágására kell kitalálnom valamit. Maximum nem lesz azonnal 100%osan kész, de majd szépen lassan.
Kösz mindenkinek!
-
tthom
senior tag
Ha az ember épít házat.. Műanyagból mennyire szerencsés? Vagy kell a fémek árnyékolóképessége?
-
tthom
senior tag
Köszönöm a tippeket. Igazából az lenne a cél, hogy a jelenlegi hosszú házamat, amiben van slimDVD, kiváltsam egy rövidebb, de DVD nélkülivel, mert nem használom és bármilyen hülyeség, néha beleakad a házba a kezem.
Ezért lett volna jó a Chieftec, de pár cm hiányzik a tökéleteshez. Már arra is gondoltam, hogy veszek műszerépítő elemeket, aztán összecsavarozok egy vázat. Borítás meg majd lesz valamikor.. Csak félek tőle, hogy ilyen gyári szintűre nem tudnám megcsinálni, mármint annyira, hogy elégedett legyek vele.
-
tthom
senior tag
No, átnéztem a 380as listát, nem gyenge.
De azt vettem észre, hogy olyan ház, ami nekem kellene, nem nagyon van. Tippem szerint egy 20x10x20-es hasábba beleférhetne, alaplap alá helyezett winchikkel kényelmesen 3.5, 2.5, 40mm-es hűtő és nincsen ilyen ház. Általában amibe kényelmesen elfér a 3.5, ott már rendes ATX, vagy SFF tápot használnak. A legkisebb az a Realan, a maga 15cm-ével, de még az is lehetne kevesebb. Ha meg még feketét is szeretnék, akkor pláne nincs.Úgy látszik egyedül én akarok ilyen házat, hogy nem csinál senki.
-
tthom
senior tag
Helyzetjelentés, ígértem Chieftec ház méreteket.
Hétvégén volt időm kipróbálni, akit érdekel olvasson, akit nem, skip.
SzóvalChieftec IX-03B + MK-35DV
Processzor hűtőnek hely, HDD nélkül, alapkiépítésben: 40mm, magasítóval: 60mm.
Ezekből a méretekből jön le az adott HDD vastagság, amit használna az ember.
Nálam az volt az elképzelés, hogy 2.5"+3.5"+36mm-es hűtő. Na, az így ebben a formában nem megy. Azt gondoltam, logikusan, hogy a Chieftec a bővítőnél legalább egy 3.5" magassággal told, tehát 25-26mm-el, ha már 3.5 bővítőként reklámozzák. Sajnos nem, csak 20mm-el. Tehát nem fér el a hűtőmmel a meglévő konfigom. Szerintem marhaság, erre figyelhettek volna, fél cm nem egy nagy valami. Nem szabályosan, tehát a HDD tartó lemez fölé és nem alá szerelve összepasszírozható lenne a gép, de akkor is csak 4mm marad a lemez és a hűtőm között, ami nem elég a csendes működéshez. Amúgy jóféle ház, tetszik is, de sajnos így nekem ez nem jó.. J1900 és társaihoz tökéletes, remek, jópofa, akár DVDvel, vagy extra HDDvel megtámogatott HTPC építhető belőle. Ha kérdés lenne, hajrá, sajnos ment az apróra.. -
tthom
senior tag
Na, meghozta a postás pár percre a picoPSUt, meg a USB - audio DIY panelt, lehet szerelni majd végre.
Lassan lesznek mm-es eredmények az IX-03B + emeletről. -
tthom
senior tag
Egy gyors kérdés.
Vettem egy Q1900B-ITX-et, de memóriám még nincs bele. Vajon teljesítményben mennyit számít, ha párban van, minthogy egyedül egy modul..?
-
tthom
senior tag
(#26846) HookR:
Sajnos még mindig nem tudom, megérkezett az egyik táp, de azzal ugyanúgy nem fér el normálisan, várom a picoPSU-t. Napi használatban van a gép, nem tudom félig összerakni és letesztelni.. Amint meg van, írom ide bele.. Feltéve, ha addig meg nem előz valaki.
-
tthom
senior tag
Említettem korábban, hogy lemérem majd az xbox tápot magában.
A 203W-osat dugtam rá, ha nincs rajta terhelés, akkor 3.5W-ot fogyaszt. Ugyanakkor kis teljesítményen használva elég jelentős a vesztesége, egy LED szalaggal próbáltam, ami ugye 12V, multimeterrel mérve 2A-t vesz fel a tápból, ugyanakkor a fogyasztásmérő 37.5W-ot mutat. Ha ebből levonom a 24W tiszta LED fogyasztást, meg a 3.5W üresjáratit, akkor is 10W megy a semmire. Persze nem labormérők, szóval biztos nem 100%ig pontos az eredmény, de egy infónak jó.
Majd ha összeáll a gép, lemérem egy kisebb táppal, meg ezzel is a gépet és akkor kiderül, hogy mennyire tér el. Csak én ezt a htpc-hez használtam volna, de ha a 10W-os J1900-as fogyasztását megduplázza, akkor az nem túl pozitív.
-
tthom
senior tag
Ja, igen, azt nem mondtam, a bővítésébe kell. Hát, valamelyik lesz a kettő közül. Nincs a házon elől se USB, se audio, semmi, aztán kitaláltam, hogy ha már úgyis adott ez a feltét, akkor gyártok oda valami értelmeset, mármint abba a részbe, ezek még elférnek a winchiktől majd. Kösz a tippeket!
-
tthom
senior tag
-
tthom
senior tag
Üdv ismét,
nincs valakinek felesleges slim 5.25ös DVD takaró műanyagja, amit néha házakhoz adnak..? Tehát, hogy ne legyen lyuk a házon.
-
tthom
senior tag
Más.. Szerelhető DC csatlakozót ki honnan szerzett, akinek kell? Én a helyi elektronyos boltban csak olyat találtam, amiről nem hiszem el, hogy 5-10A-t hosszútávon elbír..
-
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #26772 üzenetére
(#26772) Duracellm...: Na, erre nem gondoltam, hogy a belső tápnak is fel kell élednie és annak is lehet egy minimális rendszer önellenőrzése... Pedig logikus. Szerintem rámérek, hogy bekapcsolt, zöld állapotban mennyit fogyaszt az xbox táp, aztán ha semmit, akkor felesleges ezzel bonyolítani. Thx!
-
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #26765 üzenetére
(#26765) Duracellm...:
Valami ilyesmit gondoltam én is. De mi van, ha bevezetem az 5v-t is és azt kötöm be a belső DC-DC stby helyett? A power good-ot meg vissza. Vagy mivel két különböző táp, lehet probléma a feszültségszintekből? Bár a föld az ugyanaz lenne gondolom.
-
tthom
senior tag
Rere..
Beszereztem én is 2 db xbox 360 tápot, jó lesz valamire célzattal.
Régebben olvastam, hogy valaki kérdezte, hogy ha csak 30-40W-ot vesz ki belőle az ember, akkor is kell-e ventilátor bele, nem tudom, hogy lett valami eredmény ezügyben?Valamint érdemes a power good jelet valamiképp használni/bekötni a géphez, vagy hadd pörögjön éjjel nappal a venti?
-
tthom
senior tag
Sikerüllt rájönnöm, hogy miért van a HDD SMARTban kommunikációs hiba 119 alkalommal, ami azóta felment 611-re.. A winchi sima, nem rögzítős SATA kábellel volt bekötve, ami el tudott mozdulni minimálisan.. Öröm. Persze a kondíció le is ment 99%ra, pedig semmi baja nincs magának az eszköznek, csak kacat volt a kábel.
Javaslat: mindenki hajigálja ki a sima rögzítősöket!
-
tthom
senior tag
Mivel páran jeleztétek, hogy várjátok, csak infó.
Ma összeszereltem volna az IX-03B-t, de sajnos a jelenlegi paneltápomon és az alaplapon milliméterre ugyanoda esik az ATX csatlakozó és nem fér el normálisan... Szóval meg kell várnom az újat, azzal hátha szerencsésebb leszek. -
tthom
senior tag
válasz
#16939776 #26590 üzenetére
Mondjuk ötletnek nem rossz, nem rakom rá a hátsó panelttakarót..
Hűtő bele fog férni, Thermaltake SlimX3, 36mm magas.
A mostani Modecom ház is 6cm magas összesen, ennyi a Chieftec is alapból. Ezek fölé megy majd a 3.5+2.5ös HDD.
Olyan keveset használom a DVD meghajtót, hogy arra a kevés alkalomra előveszem a szekrényből majd.. Így rövidebb, normálisabb a ház, a mostani meg megy HTPCnek.
-
tthom
senior tag
Megrendeltem végülis a Chieftec IX-03B-t, meg a hozzávaló MK-35DV magasítót. Meg is érkezett. Az volt a terv, hogy átszerelem a mostaniból a paneltápot ideiglenesen. Ez jó ötletnek is tűnt, amíg rá nem döbbentem, hogy 2cm-es a tápvezetéke a hátlapig, a Chieftecnél meg az előlapnál lesz a paneltáp.
Szóval vagy forrasztok, vagy várok még pár hetet, amíg meg jön az új paneltáp.. Csak kétszer minek forrasszam.. Eh..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- HP notebook topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Filmvilág
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest