- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mclovin
senior tag
válasz
viperabácsi #65011 üzenetére
Nincsen, csak speaker header van, de nem találom a 'csipogót'.
-
Mclovin
senior tag
Akkor azt mondja meg valaki, hogy az én RMA-ban kapott új, '2024' SF750-em miért nem bootol be (bekapcsol, ventik pörögnek de nincsen vga jel) az adatlapomon lévő konfiggal? Amit próbáltam eddig:
- csak egy ram stick-el
- CMOS clear
- kipróbáltam az összes VGA és CPU kábellel és porttal amit adtak a táphozTermészetesen a backup EVGA ATX táppal minden okés és indul a gép.
Amit kipróbálhatnék:
- másik gépre rákötve
- riser kábel nélkül
- Biosban a PCI-e autora van állítva, ezt esetleg állítsam 3.0-ra?Bárkinek, bármi ötlete mi lehet még a probléma forrása?
-
Mclovin
senior tag
válasz
hoffman_ #64386 üzenetére
Nekem van személyes tapasztalatom, nagyon korrekt ügyintézés volt. Megírtam mi a szitu a psu-val és azt is, hogy másikkal gond nélkül megy a gép. Megadtam a szokásos adatokat, stb. 24 órán belül írtak, hogy nincsen már régi SF széria, de ha megfelel, akkor az új 750-re kicserélik. Jóváhagyták a kérelmet, kaptam egy UPS címkét (előre fizetett, csak futárt kell rendelni) és feladtam Hollandiába. 2 hét belül itt volt a csere.
-
Mclovin
senior tag
válasz
zed1983 #64373 üzenetére
Igen Corsair RMA-n keresztül kaptam egy új 2024-es SF750 platot, amivel nem bootol a gép
Maga táp sztem jó, csak valami az alaplapommal nem smakkol (próbáltam cmos resetet, 1 ram stickkel, mindenféle variációban. Még ki kell próbálnom másik géppel.
Nálam is van télen statikus feltöltődés, de képet még nem sikerült vele rebootolni.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #63762 üzenetére
Nekem egy 5800x3d van a Meshiben társítva egy deepcool an600 + arctic p12 max kombóval (koppra befér, még alternatíva lehet egy TR AXP120-X67 is). 100W power limit és -15 CO-val nem láttam 70C felett játékban. Most megnéztem és CB R23 mult core alatt 77C a max (elől két Noctua P14 redux húzza ki a meleget 750 rpm-en, p12 max meg 1500 RPM-n pörgött ilyen hőfokon). Szerintem teljesen élhető, játékokban ez kb semmi különbséget jelent...és 14415 pont lett a vége.
-
Mclovin
senior tag
Félig off topik, de hátha valaki tud valaki okosat mondani. Megdöglött a régi Corsair SF600 plat tápegységem, RMA folyamán kaptam egy új szériás SF750 platot. Beraktam a gépbe és black screen, nem bootol be. Végigpróbáltam a kábeleket nem segített, CMOS reset is volt. Bárkinek bármi ötlete további debuggingra?
-
Mclovin
senior tag
válasz
phulee #62723 üzenetére
így van, nem a Dual-t ajánlottam, hanem arra akartam ráerősíteni, hogy egyventis hűtéssel is élhető lehet egy 4070 simán. Nekem így UV-val 61-62-63C max a temp, hotspot is bőven 80C alatt (SSUPD Mesh). Venti meg néma kb. bios által belőtt min értéken teker (persze CW az van
).
-
Mclovin
senior tag
válasz
modecom1994 #61321 üzenetére
Ahogyan flashpointer kolléga is írta, inkább egy Sama IM-01 vagy valamelyik változata egy másik gyártótól. FSP
-
Mclovin
senior tag
válasz
HUN_Sector #61114 üzenetére
NR200(p) esetén mindenképpen a mesh oldallapban gondolkodom, riser nélkül. Valószínűleg lesz majd a CPU upgrade hamarosan, jól jönne egy torony (r5 5600 -> r5 5700x3d vagy 5800x3d)
ha valakinek van eladó, jöhet a PM. Ahogy néztem sajnos retired lett és sehol sem kapható.
-
Mclovin
senior tag
válasz
hoffman_ #61111 üzenetére
Nos igen, másik meg hogy eléggé szeretem meshyt (eladni most már nem fogom, max mellé vennék még egy házat). Jó áron jutottam hozzá egy Gigabyte Gaming rx 7800 xt-hez, de ha nem veszem vissza a fogyasztását 220-230 watt körülre akkor benéz a hotspot hőfok 90c fölé és és elég agresszív a venti profil (tudom, Gigabyte alsó polcos cucc). Elől most két AC p12 max dolgozik, itt nem tudom, hogy lenne-e értelme cserélni más ventikre.
-
Mclovin
senior tag
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy melyik házak (SFF méret ha lehet) rendelkeznek a legjobb hűtéssel, airflow-val? Különsösen a GPU-ra koncentrálva. Eddig nálam a CM NR200 tűnik a befutónak, de hátha valakinek van még ötlete. Intertech IM1 pocketem volt már, de valahogy megrekedt a hő a ház alsó felében. Igaz akkor még egy slim ventit sem tudtam betenni az akkori GPU alá.
-
Mclovin
senior tag
Érdekes a helyzet, ez biztos. Phanteks t30-nál légszállításban nincsen nagyon jobb opció tudtommal, szóval, ott felesleges is variálni.
Építettem kb. egy hónapja egy barátomnak egy SG13 Mesh-be egy PC-t. Ryzen r5 3600x + Sapphire Rx6700. Neki egy AIO volt a procin (EKWB DRGB), radin két ventivel. Először exhaust-ra állítva mindkét venti a radin, nem volt rózsás a helyzet. Táp venti szintén felfelé nézett, ez tűnt a logikusnak nekem is elsőre. Reddit postok alapján megcseréltem a tápot és a radin található ventiket is intake-re és a CPU 8-10 fokkal terhelés alatt úgy, hogy VGA hőfokok nem változtak. Ezért is javasoltam korábban egy kis variálást, de akkor nálad más a helyzet.
Amit még sok SG13 build esetén láttam, hogy egy slim 92mm-s ventit exhaust 'belógatnak' a táp mellett.
-
Mclovin
senior tag
válasz
viperabácsi #61052 üzenetére
Pont akkor indul el, amikor van értelme. Terhelés alatt (CPU + VGA). 200W terhelés alatt valamivel már elindul a venti az SF600-ban is. Van az airflow-ról pár post és videó is.
-
Mclovin
senior tag
Egyre szebb build, gratulálok. A jobb airflow érdekében nem gondolkodtál a következőn?
- PSU fordítva, tehát a venti lefelé néz és szívja meleg levegőt kifelé
- Első venti 'intake'. Nagyon picik a mesh előlapon a lyukak szerintem, nehezen szökik a meleg. Így elvileg jobb cpu hőmérséklet és picit rosszabb a vrm hőmérséklet. -
Mclovin
senior tag
válasz
Vismajor01 #60958 üzenetére
Mondjuk azt a procit egy jobb torony léghűtés is vinné, meg a VGA-nak is jobb lenne standard pozíció. Persze a Te döntésed.
-
Mclovin
senior tag
válasz
Vismajor01 #60939 üzenetére
Hát az a proci hőfok nekem érdekes. Remélem ez a 'v2' MSI AIO nem olyan lesz mint a 'v1'. Nagyon sokban meghalt a pumpa. Szép build!
-
Mclovin
senior tag
válasz
Mclovin #60208 üzenetére
Annyira körülményes volt a szerelés az EKWB AIO-val szerelés és szűkös a hely, hogy átmentem inkább léghűtésre. Köszönöm a TR axp90-x53 ajánlást, tökéletesen befér. CB r23 multi core alatt +5-6c a különbség korábbihoz képest, hasonló hang mellett (TR gyári venti 1000-1200 rpm-ig közel néma). Előre két AC P12 max ment, kifelé fúj.
-
Mclovin
senior tag
válasz
HUN_Sector #60717 üzenetére
Érdekes, volt nálam 2 H1 is korábban, de már mind a kettő rev2 volt, javított riserrel (egyik emag, a másik alza rendelés). Persze az ördög nem alszik, inkább gyorskötözőt választottam a rögzítéshez
-
Mclovin
senior tag
53mm max magasságig mi lehet a legjobb topflow CPU cooler a piacon? AF Black Ridge?
-
Mclovin
senior tag
válasz
Grave_444 #60215 üzenetére
Ráeresztettem Furmarkot. Most 0.9V-n megy a kártya és 1965 mhz core clock/ +1000 mhz ment a memóriának. Valamint Performance bios-ban van, szóval valamivel agresszívabb a venti görbe.
QHD max preset:
- Max temp 58.C, Hot Spot: 70C fan~1000 rpm
Stress test 10 perc
- Max temp 57.C, Hot Spot: 69C fan~875 rpm#60216 flashpointer
UV alatt is vagy nem próbáltad? Mondjuk kiábrándító lehet az tuti. Nekem az összes korábbi RDNA2 AMD kártyám cicergett, többé vagy kevésbé. Pedig járt nálam 4 féle is.
-
Mclovin
senior tag
& AxBattler
Köszönöm!
Nem tudom, hogy +1db 120mm/140mm-s venti mennyit dobna a szellőzésen. Max pár fokot szerintem.
Konfig pontosan:AMD R5 5600 - PBO2 offset, -26 offset, így kb egy 5600x szintjén fut 4650mz all core is tud.
Asus x Noctua RTX 3070
Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac - Intel AX210-re cserélve a wifi
Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
WD Blue SN550 NVMe SSD 1TB
Corsair SF600 PlatinumHa írtok mivel stressz teszteljem, akkor tudok pontosabb hőfokokat írni.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok,
Meguntam hamar 20L+ házak világát (amúgy nagyon ajánlott ház az Intertech Pocket és a Jonsbo D31 is) és megpróbáltam a VGA-t a lehető legkisebb házba beszuszakolni. SSUPD mesh-re esett a választás mivel relatíve könnyű találni MO-n is, megbízható minőséget képvisel. Pár kép a build-ről:
- Kábelmenedzsment szempontjából maradt még az építésben.
- AIO (EKWB DRGB 120) és a VGA között sok hely nincsen a csőnek/pci-e kábelnek. Ugyanez igaz alul a DP kábelre, hiába a '90 fokos jobb' kábel.
- Lehet hogy egy full léghűtéssel jobban jártam volna, de így legalább később megpróbálható egy r5 5800x3d is ebben a házban.
- Hang és hőmérséklet szempontjából messze a legjobb építésem. Nehéz lesz überelni ezt a későbbiekben. -
Mclovin
senior tag
válasz
AxBattler #59158 üzenetére
Nekem egy 3600 CL16-s kitem van, de nem stabil sajnos 3600-n. 3400-n viszont igen, de 3600-n kifagy sajnos. Egy r5 5600-al hajtom. Amúgy egészen élhető kis lap, én vettem bele egy wifi6 m.2 kártyát, nem láttam értelmét, hogy vegyek új lapot..annyira bagó áron vettem anno, hogy nincsen szívem eladni. Remélem még egy 5800x3d-vel is elbánik majd
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Ha jól láttam, a topikban tapasztalat még nem volt megosztva az Intertech Pocket (SAMA IM01) kapcsán. CM NR200P-ből költöztem át és szerintem érezhető előrelépés ha valaki bevállalja a picit nagyobb méretet is.
- Szubjektív, szerintem nagyon szép antracit szürke szín
- Unverzálisabb venti rögzítés a felső részen
- MATX támogatás
- picit jobb összeszerelési minőség és anyaghasználat az Intertech esetén
- nem kell 3D nyomtatni keretet, ha ATX táppal építenél
- az egész layout megfordítható és mehet GPU felülre is.Pár kép az buildről:
Menő rendszerező doboz a csavarokhoz
Még amit majd később szeretnék fejleszteni:
- Esetleg egy toronyhűtő
- Corsair SF tápegység, custom kábelkészletem is van hozzá -
Mclovin
senior tag
válasz
Crabface #57667 üzenetére
Pont így. A fenti Asrock b450 kb elmenne 20-25k körül, arra rárakni 60k-t...plussz ha foglalat váltás, akkor a proci is ráfizetős a mostanihoz képest. AM4 vonalon meg nem megérős egy b550 újonnan vagy x570 használtan, ha játék a fő fókusz. Főleg, hogy mostani Asrock tud mindent, ami játékhoz fontos nekem (SAM, PBO2, RAM OC).
u.i: az adatlapom és konfig nem volt up to date, pótoltam.
-
Mclovin
senior tag
válasz
flashpointer #57661 üzenetére
Úgy értettem, ha 4.0-n szeretném használni a VGA-t.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Ide írok, talán itt lehet a legtöbb tapasztalat ezzel kapcsolatban.
Adott egy Asrock B450 ITX/AC lap, amiben egy AC m.2 wifi modul van, most már nem érzem túl combosnak.
Cserélném az AX m.2 modulra, egy Intel AX200/210-t néztem ki. Kompatibilis ez az alaplappal? Csinált-e már valaki ilyet? Ahogyan néztemn nem nagy ördöngösség cserélni.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #56495 üzenetére
Ha pl. 2 slot vastag a VGA, akkor VGA távtartó mod jobb megoldás és egyszerűbb is kivitelezni.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #56437 üzenetére
Akkor olcsón megúsztam még, amikor 35k-ért egy PCI-E 4.0 Meshy-t vettem. Igaz nem gyári, hanem Linkup riserrel jött.
-
-
Mclovin
senior tag
1. Nem, nem OC-ról beszélünk, de a PBO boost egy gyári default belállítás a Ryzen szériánál, tehát van egy boost órajel amit ezzel ér el.
2. Mea culpa, igen benéztem system draw van leírva. Viszont megnéztem a tesztben szereplő VGA fogyasztását IDLE 15 wattot fogyaszt cinebench mellett, akkor még mindig 110W körül vagyunk, igaz nem 130W, ez jogos. Nem hinném, hogy egy tesztbench setupnál más oly sok mindent fogyasztana. Van pár játék ahol bele lehet nézni 1080p-n 90-100 közötti CPU usageba is.
3. részemről lezárom az offot, nem gondoltam hogy default alig fogyaszt többet egy 5600x egy nonx 3600nál...de az tuti, hogy a 65 wattot csak TDP limitt és PBO offal lehet elérni, kisebb órajel mellett. -
Mclovin
senior tag
-
Mclovin
senior tag
Szia!
Nincsen hasonló házam, de torony (akár egy mini tower) hűtés szinte mindig jobb lesz, max pár 'highend' top-flow tud felérni egy jobb toronyhűtés szintjére. Emlékeim szerint a node 304 ráadásul akár 165mm magas toronyt is tud fogadni. Scythe Fuma 2, SCYTHE Mugen Rev. 5 B, Alpenföhn brocken 3 vagy akármelyik torony Noctua is jobb lehet, pénztárcádtól függ csak.
Illetve érdemes lehet az R5 3600-t undervoltolni és allcore futtatni kisebb feszültségen. Én nagyon nem nyertem a 'szilikon lottón', 4.0 ghz allcore @ 1.235V megy a proci. Csak az undervolttal nyertem kb 8 celsiust Cinebench alatt, teljesítmény pedig nem lett rosszabb. Sajnos az auto AMD PBO indokolatlan feszültségekkel megdobja a procit (1.4 - 1.45v).
-
Mclovin
senior tag
válasz
KaiotEch #54754 üzenetére
Akkor ott elhangzik, hogy beta verziót használja az NZXT CAM-nek és emiatt a pumpát nem tudja szabályozni. Mondjuk nem vagyok nagy AIO szaki, de alaplap UEFI-ból nem lehet amúgy? Mert nekem most így megy a venti és a pumpa is a AIO-n. Mondjuk a 4000 rpm max fordulat nem gyenge
Itt a CM ML240L V2 RGB 1500-n pörög maxon.
-
Mclovin
senior tag
Ha valakit nem riasztott el az NZXT H1 körüli 'mizéria', akkor most egészen jó áron van az Alzaban.
Ez már a javított verzió, remélhetőleg már a javított riser kábellel.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54719 üzenetére
Ha új volt vagy használt+garis, akkor igen, jó vétel volt. Most még értelmes ITX lapot sem látok aprón.
-
Mclovin
senior tag
válasz
FireKeeper #54715 üzenetére
Az SAM lesz amúgy
Én hónapok óta várom, hogy legyen újra ASRock B550M-ITX/ac, de sehol semmi...már bánom, hogy nem vettem meg 45k környékén tavaly.
-
Mclovin
senior tag
Mint másik Meshy tulaj, aki sokkal szerényebb hardverekkel rendelkezik, megnézem ezt a Noctua ventit, van egy elfekvőben.
Nálam most pushban van egy CM 240es radi + Arctic p12-es ventik. Csak egy r5 3600 van alatta, undervolttal nem láttam játék alatt 57 fok felett...úgy hogy a ventik csak ~900 rpm körül mennek. Van mellette egy rx 570 itx, szintén undervolt alatt, 1300 rpm mellett kb 67 fok játék alatt. Túl nagy változást nem várok
-
Mclovin
senior tag
-
Mclovin
senior tag
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
Brutális lett, gyönyörű build!
Honnan rendelted a házat?
-
Mclovin
senior tag
válasz
viperabácsi #54281 üzenetére
Megnézem a furatokat, hogy lehet-e magasabbban rögzíteni a radit.
-
Mclovin
senior tag
Én raknék lenti szekcióba két ventit ami befúj, a két fentit pedig hagynám, hogy húzza ki a meleget. Aztán próbálj rá bármelyik szimpatikus fenti toronyhűtőre. Én anno a Mugen 5 rev.B-t használtam, teljesen jól hűtőtt egy r5 3600-t, szinte maxi csendben (játék terhelés alatt 800 rpm körül kavart a venti a Mugenen). Ha tudod, akkor inkább a Fumát vedd persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Microsoft Excel topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest