- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
kisza25 #18097 üzenetére
Huh... pont most raktam össze....
(de tényleg - semmi hatás/vadász dolog....)
5perc!
Szerk! Bocsánatot kell kérnem! Kb/ ezerszer bütyköltem ezt a gépet, de nem vettem figyelembe, hogy
a heatpipe belóg a pci-e foglalatba, tehát a fenti állításom nem igaz! Egy vga nem fér be!Sorry, bocsánat!
-
kisza25
félisten
dupla
-
kisza25
félisten
nem tudja valaki az AC Freezer 11 lp rámenne az Asrock B75-ITX lapra, úgy, hogy memória és VGA is elférjen?
-
kisza25
félisten
kis ízelítő már 7870 van benne 3470-el
-
HookR
addikt
Cooltek U2 user review - computerbase.de
-
Pista0001
addikt
Nekem i5-760 van 7870-el ITX alapon, de nem egy i7-e konfig is épült már. Én csak biztatni tudlak, de két dologgal tisztában kell lenned a váltás előtt. Nem tudsz majd használni plusz bővítőkártyát, és a RAM bővítés mindenképp RAM pár csere. Ha ez neked is megfelel, akkor hajrá. Shuttle-t nem javaslom, mert nem ATX tápot fogad, viszont előnye hogy 4 RAM foglalata van, de ez szerintem nem akkora előny, mint amekkora hátrány a táp.
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom rajta, hogy a jelenlegi konfigomat (i5-3350p, 8gb ddr1600, hd7850 dual slot, 128 gb ssd, 1 tb hdd, corsair hx520) átköltöztetném egy kisebb házba. A Fractal Design Node 304 házat nézegettem, valamint a Shuttle XPC-ken is gondolkodom, de húzom a számat az ára miatt, ezért csak a legvégső esetben választanám. Pláne, hogy annyival nem is kisebb a Node-nál, hogy megérje kifizetni a különbözetet. A teljesítményről nem szeretnék lemondani, viszont az lenne a kérdés, hogy egy ilyen teljesítményű gép életképes lenne-e miniITX formában, mert gondolom elsősorban nem erre van kitalálva? Nem kellene-e túl nagy kompromisszumokat kötnöm a váltás közben?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Enton
addikt
Hali.
egy gigabyte ga-b75n alaplap i7 2600 proci 4 GB ddr3 1600 MHz cl9-9-9-24 1.5v teamgroup inc. (proci+memória Lec kollegától a hardverapróról, lap m
eg focuscamera.hu-gól való).
nv gtx 560 ti oc Vega, gigabyte színtén.BIOS/boot menü vàlasztóképernyője után, 10 mp se telik el néha, folyamatos jelleggel újraindul az egység, bootmenüre ha akarok még át tudok menni de ha választanám a dvdromot ahol a win CD várná a telepítést. de addig el sem jut. :-(
Valakinek bármi ötlet mitől lehet ez és mi lehetne a megoldás rá, ha létezik???
-
törölt tag
válasz
shteer #18077 üzenetére
A ph! teszt kellően informatív, egyetlen kijelentéssel nem értek egyet, miszerint "ATX méretű táp, ami akár 160 milliméter hosszú is lehet".
Vigyázni kell, mert egy 160 mm hosszú tápnál veszélyes közelségbe kerülhet a VGA, ha moduláris, akkor meg főleg adódhatnak gondok:Én egy FSP Aurum Gold 500W-t szereztem be, jó a hatásfoka és csak 140mm hosszú.
-
HookR
addikt
válasz
#74545408 #18075 üzenetére
Ha úgy rögzíted, mint a link harmadik képén, akkor arra az egy megmaradt HDD keretre még mindig felfér 2db 2,5"-es + 2db 3,5"-es meghajtó.
Tehát a 3,5"-esek mennének a keretbe belülre, a 2,5"-esek pedig a keret külső oldalaira. Annyi, hogy utóbbiak közül a CPU-hűtő felé eső példányt meg kell fordítani, hogy a kábelei a ház eleje felé nézzenek. -
mrbig25
őstag
válasz
#74545408 #18072 üzenetére
Igaz, hogy más típusú az alaplap, de az elrendezés hasonló - kép.
Itt egy másik kép, ahol VGA is van. A leendő Asrock lapodhoz hasonló Gigabyte lap van a gépben.
Normál méretű ram elfér alatta, a PCI-e síntől pedig elég távol van.
Szóval a Thermalright HR-02 a felépítésének hála elfér a lapon (az egész borda el van tolva, így nem szimmetrikusak a túlnyúlásai...jobban nem tudom hirtelen megfogalmazni, képeken majd meglátod).
És szerintem a házba is befér majd.
SZERK:
Közben a kolléga megelőzött néhány jobb képpel -
F34R
nagyúr
válasz
#74545408 #18067 üzenetére
milyen vga ? mivel nem nagyon van rendes VRM hutesed ezert monsdjuk egy topflow hutessel lehetne kompenzalni de mivel passzivan akarod igy azt nem ajanlanam. Megahelms egy jo kiindulopont , az is kerdes hogy egyaltalan nem akarsz ventit a hazba ? mert azt tenyleg nem ajanljuk a borda maradhat passzivan de a hatso ventit en bekotnem hagy vigye ki a meleget a hazbol.
-
törölt tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani olyan processzorhűtőt, ami elbírna egy teljesen alap i5 2400-al passzívan egy Fractal Design Node 304 házban? Asrock B75M-ITX a kiszemelt lap, fontos lenne az is, hogy a VGA és a normál méretű (HyperX Grey) memóriák elférjenek alatta/mellette.
Vagy ez eleve kizárt, mindenképp kell oda venti? -
anytime
őstag
Sziasztok!
Korabban mar kerdeztem, de nem jott valasz, ezert megkerdeznem, hogy a jelenlegi konfig-nak, tudnatok kisebb, fekete, szalcsiszolt hazikot ajanlani, mint a Prodigy?
Koszi,
A -
pils00
tag
Lian-Li PC-Q33 és HR 02 -- Chip Hell
-
radi8tor
MODERÁTOR
TastyPC bemutatja az ASUS VI Impact alaplapot
-
Mercutio_
félisten
Jól látom, ez a Powercolor HD7750 low profile és 1 slotos?
Bár sok érelme nincs amikor ott a sapphire ami mégis csak jobb név és olcsóbb is. -
radi8tor
MODERÁTOR
Hasonló házam van HTPC-hez, mint a Streacom (Wesena) F1C EVO, szóval ismerem ezt a típust.
Lian Li PC-Q09 jópofa lehet, de az ára elég húzós
Köszi a tippeket.
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor #18051 üzenetére
Most hirtelen ez a két házikó jut szembe, ami kicsi, proci felett szellőzik és ezüst. Ebből is csak az egyik alu:
- Morex T3500 Silver
- Lian Li PC-Q09 (A sima. Nem az F, vagy az FN)A Streacom (Wesena) F1C EVO amúgy remek kis kuckó lehetne, csak abban is a proci fölött vannak a meghajtóhelyek és a fedlapon sincs szellőző.
-
sb
veterán
válasz
radi8tor #18051 üzenetére
Szerintem óvatosan a mérettel. Azért 100W-ot le kell hűteni.
Lehet, hogy ha hangos lesz akkor rögtön tetszene a kicsit nagyobb ház is.Persze ha mondjuk pont a cpu fölé sikerül szellőzést szerkeszteni akkor jó lehet (akár egy szívó ventivel).
A 110 ilyen szempontból biztos, hogy jó lenne. -
radi8tor
MODERÁTOR
Hosszabb távra, igen. Párom gépe lenne. Rájött, hogy túl nagy a LianLi ház
110-es jól néz ki, de full silver kéne belőle. Még a végén gyártatok egyet aluból. Nem nagy cucc, kell bele 4 csavarnak hely, egy szellőzőrács és egy kapcsoló az elejére.
cain69: Nem
, de minek legyen akkora ház, ha nem lesz benne VGA és HDD. Van a hálózaton egy 8TB-os NAS.
-
radi8tor
MODERÁTOR
ITX projekt 2.0 tervezés alatt: Haswell config egy VESA méretű házban picoPSU-val.
-
HookR
addikt
Xigmatek Nebula további képek - coolaler.com
==============================================
SilverStone Raven RVZ01 további képek - cowcotland.com / akiba-souken.com
Jópofa fotó Fractal Design Node 304-ről - [link]
-
HookR
addikt
Cooler Master Elite 130 review - hartware.de
-
Attas
aktív tag
válasz
Mercutio_ #18034 üzenetére
Szia!
Ugyan ezt a Codegen MX31 házat vettem meg HTPC confighez. A táp csere alap. Én egy ilyen FSP tápot raktam be. Tökéletesen halk. Belefért gond nélkül. Csak ajánlani tudom. Bár lehet már ez a típus nem kapható, hisz kb 1 éve volt már. Eleinte volt egy 8 cm venti a ház hátulján ami a levegő áramlást segítette, de az már halható volt, pedig szabályzott fordulattal ment. Ezért aztán kivettem. Nem is kellett. Egész nyáron ment és nem melegedett semmit. Télen meg mégy annyit sem..
Remélem tudtam segíteni. -
Black&White
addikt
Közben lecseréltem az itthon fellelhető egyik legrégebbi "hardveremet" egy másik, szintén szakállas cuccra.
Pár kép: [link]Thermalright SLK947U->XP-120
-
storm4
aktív tag
válasz
Mercutio_ #18036 üzenetére
De igen
Volt benne egy FSP Zen is csak sajnos arról nincs képem.Annak a harisnyázott kábelei nagyon neki feszültek a ház falának és a levegő se igazán mozgott a házban.
Szeintem válassz egy SFX tápot és "kényelmesen" el fogsz férni.
A modulárissal az lehet a baj,hogy a csatlakozók jobban elállnak a táptól,mint a nem modulárisnál a gyári kivezetés. -
Mercutio_
félisten
válasz
storm4 #16726 üzenetére
Sikerült pofára esnem
Egy Corsair HX 520 után most egy Zalman ZM600-HP moduláris landolt nálam, de ez se fér be az MX31-be
Akinek volt már ilyen háza és nem az eredeti tápjával használta leírná mit rakott bele? (SFX tápok evidens, hogy beférnek, de ATX-ből mi és hogyan?) -
HookR
addikt
válasz
tronico #18032 üzenetére
Az FM2-es Gigabyte F2A85XN-WiFi-n is két HDMI port van. Olybá tűnik, hogy efféle igénnyel elsősorban a Gigabyte termékei közt érdemes nézelődni.
-
storm4
aktív tag
válasz
Black&White #18027 üzenetére
Innen már én is rendeltem többször (paneltáp),megbízható,korrekt üzlet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Black&White #18027 üzenetére
Jaa, már beugrott, te kerestél korábban kijelzős HTPC házat.
68Ł-ért hozzánk postázzák? -
Mercutio_
félisten
válasz
Black&White #18025 üzenetére
Esetleg ha nem titok - ha nem publikus privátban - az ár, pontos modell, jöhet
-
Black&White
addikt
Még írtam pár hete, hogy az angol ebay-en van egy Jonsbo forgalmazó, aki ha nem is a teljes termékpalettát, de jópár Jonsbo kockát, fekvő házat forgalmaz.
Nos, rendeltünk tőle egy G3 Silvert és nagyon jó tapasztalatokra tettünk szert.
A ház 5 munkanap alatt itt volt, hibátlan csomagolással, távnyomesszel, 1db 12-es ventivel, teljes csomagként.
Érdekesség, hogy a silver kód, inkább egy sötét grafit színezést takar, ill. hogy a 4 előlapi USB közül a két jobbos az már USB3 csati. -
anytime
őstag
Ezt a Phenom hirt meg nem hallottam eddig, de oromteli!
Van mar valami linked rola, netan kepek, megjelenesi datum?
A mostani Prodigy-met szeretem nagyon (mar terveztem egy beszamolot, csak fene tudja, kit erdekel), de az uj utani vagyodas mindig megvan.
A fulek nelkul egesz mas a vizualis elmeny es joval kisebb(nek) hat az asztalon, csak az a baj, hogy ha meg is baratkozom a kinezetevel, alulra kell valamit berakni, hogy megemelje a hazat, hogy a tap levegohoz juthasson.Szerk: megtalaltam az irast, itt a PH-n is
-
HookR
addikt
válasz
tronico #18021 üzenetére
Például az alábbi mini-ITX lapokon 2db HDMI csati van:
- Gigabyte H77N-WiFi
- Gigabyte Z77N-WiFi
- Gigabyte H87N-WiFi
- Gigabyte Z87N-WiFi
- Zotac Z77-ITX WiFiASRock, Asus, MSI és a Zotac (többi) deszkájára meg inkább a DVI/HDMI/DisplayPort kombó jellemző (már amelyiken 3 digitális csatlakozó van).
-
HookR
addikt
válasz
orbano #18012 üzenetére
Z87 mini-ITX-ből 30k körül Gigabyte és MSI van: [link]
Ha tesztjeik alapján nem tetszenek, akkor vagy többet kell rá szánnod, vagy érdemesebb inkább micorATX-ben gondolkodni.Bitfenix Prodigy-nek hamarosan jön egy letisztultabb, gumifülek nélküli, ezért valamivel kisebb változata Phenom néven, abba elfér a dupla radiátor kényelmesen. Single radival a már említett Elite-130-ra érdemes pillantást vetni. Mi több, az Elite-110-re is, ha igazán picit szeretnél. Single radi utóbbiba is elfér, VGA-t meg úgysem tervezel használni.
-
-
jilian
addikt
Adott a konfig (Asrock H77M ITX & 3450S)
Sajnos beadta a derekát a médialejátszóm így a pc-n "kényszerültem" filmet nézni.
OK:
Hdmi kábel bedug... cákk ....már megy is a kivetítőn a film. (World War Z BD50)
Sajnos láttam, hogy néha szaggat a kép, pl.: pásztázásnál, nagyobb eseményeknélSovány lenne a konfig? Az integrált vga a W1200 -nak?
De a felbontás ugyan az, a monitoron is FullHD és ott nem látok akadozást, minden szépen folyik 23.976 -tal..Tehát nem látok összefüggést.
Miért szaggat a kép a kivetítőn, ami a monitoron nem?
Lejátszó: MPC HC, CyberLink PowerDVD 13
[ Módosította: radi8tor ]
-
Pista0001
addikt
válasz
orbano #18014 üzenetére
Ha olyan házat szeretnél, ami fel van készítve vízhűtésre, akkor az nem lesz olcsó. MicroATX méretben még csak mostanában kezdenek szálingóni, MiniITX-ben sincs sok. Ha nem riadsz vissza egy kis barkácsolástól, akkor mATX méretben (szinte) bármelyik házban találsz helyet akár 60 vastag dupla radinak is a pumpa mellett, ITX fronton szinte csak a Prodigy és az új tesója alkalmas a célra. Mivel csak a procit tervezed vizezni, egy szimpla 60-as vagy monsta (86 mm vastag) is elég, ez merevlemezek nélkül az említett CM házakban szerintem megoldható (bár az EHEIM pumpa elég nagy darab, az nem biztos hogy elférne). Mivel feltétel részedről az ATX táp, jobb ötletem így hirtelen nincs. Ha árérzékeny a projekt, akkor én a mATX platformot javaslom, bár szerintem a meglevő konfigodhoz képest annyit nem hozna, mint amennyibe kerül.
-
orbano
félisten
válasz
Pista0001 #18013 üzenetére
99% hogy asrock lesz, nagyon elégedett vagyok velük, ahogy a rendszergazdijaink is, sok asrockos gépet szereltünk össze magunknak és az ügyfeleinknek is. egy z87m extreme4 nem lenne amúgy jó? mondjuk ehhez le kellene mondanom az itx-ről (bár reménykedem, hogy létezik matx-hezis kellően pici kuckó)
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #18011 üzenetére
Ha 30K-t szánsz alaplapra, akkor szerintem még ASRock-hoz vagy Gigabytehoz is kell még egy kis lóvé. Utóbbit egyáltalán nem ajánlom, Z77-em van tőlük, nagy f*s.
Szerk.: Ez természetesen orbano-nak ment volna
Egy CM Elite 120/130 is jó lehet, ha a HDD tartókat kiveszed, egy Monsta 120-as radi beférhet (nincs ilyen tapasztalatom, nem állítom hogy be is fér, de érdemes lehet utánanézni).
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
Hali!
össze szeretnék rakni egy workstation gépet, erős procival. 4770k vízhűtéssel. diszkrét vga nem lesz. létezik jó itx-es tuning lap, vagy be kell érjem matx-szel. mindkét esetre várnék tippeket kisméretű házra, ami relatíve nem túl drága (20k környéke, vagy kevesebb) és rendes ATX táp fér bele, és lehet normálisan vízhűtést szerelni bele. eheim hpps saját tartállyal, kb. dupla 12-es radi.
prodidzsájt néztem, ilesmi kéne csak olcsóbb, és egy picivel kisebbköszi
-
HookR
addikt
ASRock FM2A88X-ITX+ hivatalos oldala - [link]
-
HookR
addikt
Asus Z87I-PRO review - ocdrift.com
-
HookR
addikt
BIOSTAR Hi-Fi B85N 3D - [link]
======================================
(#17999) mgzsolt: Hazai beszerzési lehetőséget nem, de egy alternatívát találtam: Chenbro SK41202
======================================
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged