- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bananfa
csendes újonc
válasz
cinemazealot #51097 üzenetére
9.5L térfogatban 6.8kg van pakolva, vagyis 0.7kg/dm^3. A kilógrammonkénti árát pedig ki se merem számolni
-
-
bananfa
csendes újonc
válasz
PROTRON #51093 üzenetére
igen, 2slotos a kartya, vrm/memoriat direkt szerelt passziv borda van, indirekten a coldplate-hez is csatlakozik, habar mivel a bordakon hosszani iranyba nincs homozgas, szerintem a plusz hőleadó képessége, nemlehet több pár tíz wattnál, habár ami azt illeti nem is szokott meleg lenni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bananfa #51092 üzenetére
ejha, ez igen. ennek nagyjából így kell kinéznie, nagyon patent lett.
ki az a h*lye, aki ezet egyben megveszi majd? a legjobb részen már túl vagy, összeraktad
nagyon agyaltam a Ghost S1 hiány idején, hogy a picivel nagyobb T1-ra váltok menet közben, még spóroltam is volna 35 ezret. abból + az L12-ből meglett volna egy használható AIO. még nem tudom, hogy megbántam-e, vacillálok, hehe.
-
bananfa
csendes újonc
Sziasztok!
Még mielőtt akadna rá vevő, megosztanám veletek is, mit sikerült összehordanom egy formd T1-be.
1db radi, 2db dc-lt2600, 3db venti, 16mag, 32gb ram, rtx 2070 és nagyjából 13fok deltaT, 1300-1500rpm-en, egy sugárkövetett cyberpunkozás után.
Sajnos akármennyire szép, nem sikerült megszoknom, hogy az íróasztalon tároljam a számítógépet, így visszaköltözök egy Nano S-be -
Rick4
félisten
válasz
Panthera #51088 üzenetére
Ezért is nem hiszek a többlemezes szerverekben, a több lemez nem véd meg árvíztől, áram hálózaton érkező túlfesztől, villámtól, besurranó tolvajlástól, mindent elégető tűztől sem.
A második szerver a szülőknél volt lepakolva, csak most a mókolás idejére hazakerült, egyrészt földrajzilag is el van különítve, tehát sok dolog nem történhet meg mindkét szerverrel egyszerre, másrészt itt telekom, ott meg digis net van, szóval ha a sarkon kidönti a BMW-s a lámpaoszlopot, és se áram, se net (decemberben volt rá példa, reggel 7-től délután 3-ig se net, se áram, mivel a gázkazán, meg a keringető is árammal megy, így fűtés se volt), én meg nem vagyok itthon, de távolról kellene egy fontos adat, csak odatelefonálok, hogy nyomják már meg a gombot, és hozzáférek a dolgaimhoz a mentésből.
Volt idő kigondolni, hogy legyen, anno még kockás füzettel kezdtem.
-
Panthera
őstag
Jól bírja a kis mindenes szerver, szépen összeraktad. Az automatizált mentés is fontos, főleg üzleti felhasználásnál.
#51086 Duracellm...
Én sajnos nem értek hozzá. Fellelhető a neten leírás ilyen átépítésről , ahol nagy vonalakban lehet tudni az részleteket? Vagy ez saját ötlet által vezérelt projekt volt? -
Rick4
félisten
válasz
shteer #51085 üzenetére
sima rsync. Nem kell snapshot, 8 verzió visszafelé, itt csak annyi történik, hogy a meglévő jegyzettömbbe beírok még két sort, meg készülnek új jegyzettömbök, esetleg pár fotó is bekerül. Napi szinten kb 1MB-ról beszélünk, de jegyzettömbben az elég sok adat ahhoz hogy ne tudjam 1 napon túl fejben tartani őket, ha elvesznének.
-
Rick4
félisten
válasz
Panthera #51083 üzenetére
Itthonról dolgozunk, de ez nem a covid- féle home office, így megy már 17 éve, kettőnknek van egy egy gépe, pluszban van egy szerver, ami sokminden más mellett futtat egy vtiger CRM-et, raktárkészlet- kezelés, feladat megosztás, kimutatások, stb, emellett a közös üzleti mappákat is tartalmazza, ott az évnek hónapnak megfelelően jegyzettömböket hozunk létre egy- egy ügyfél igényének megfelelően, majd a heti dolgokból készül egy heti rendelős jegyzettömb, amibe közösen írunk, néha rá kell nézzek távolról, akár telefonról is. De erről a gépről megy a filmlejátszás tárhely része, és a műholdvevőm is ide vesz fel műsorokat. Egy csöpp kis i7-6700-as pörög benne 16 GB RAM társaságában, egy 6TB-os vinyón van minden. Annyira leterhelő a dolog, hogy áltlaában 0% procihasználat, és 3-4% RAM használat látható.
Ez a gép minden munkanap utáni nap hajnal 2:05-kor lementi a kijelölt mappákból a megváltozott vagy új tartalmat a második szerverre, az egy Kontron lap integrált i7-tel, 1TB-os vinyóval, ez hajnali 2-kor bekapcsol, 2:15-kor kikapcsol. Ha bármi meghibásodna az első gépben, pl megunja a vinyó, oké, hogy a gyártó cseréli, de a tartalom nem veszhet el, muszáj menteni.
Az Asrock Q1900-as lap csinálta eddig, nem is volt gyenge, csak ez a kontron lap mindig kimaradt, most meg volt egy vételi lehetőség. Jön az új ház, kikerült egy 64GB-os SSD, meg lesz egy 1TB-os vinyó, ebből lesz majd valakinek egy jó kis gépe.
Év végén amúgyis van mindig idő, akkor gépfejlesztéssel összekötve elütöm azt a pár nap szabadidőt, a régi gépeket eladom, az újakat összepakolom, és máris január van, mire végzek velük.Csak most kissé elhúzódott a dolog, még tart.
A tápzaj szerintem nem is a tápegységen múlik, hanem a paneltápon, pico psu-n, nekem nincs ehhez jó fülem, de gyanítom fizikális értelemben itt már nem nagyon tud zaj bemenni.
Hálózati zenelejátszásra van egy pio 934-es erősítőm, wifi, kábeles lan, netrádió, szerverről minden, telefonról minden, amellé már nem kell gépből építenem lejászót. -
Crabface
senior tag
válasz
gordonfreemN #51071 üzenetére
Nem karcolódik annyira, mint gondolnád. Mondjuk nekem a matt fekete oldallapokkal volt használva, nem a kristállyal.
-
Rick4
félisten
válasz
Panthera #51077 üzenetére
Ott a link, pannonled, szóval nem a ledmaster.
Erre mondja az asszony az asztal túlsó végéről, hogy dehogynem, az a ledmaster volt.
Meg is találtam a tápegységet: [link]
RET-ben még egy nyomorult ventit se lehet venni, ami nekem jó lenne, pedig kerestem mostanában 50-est, 60-ast, 80-ast, meg 92-est is. Inkább kilépek Algyőre, ott van az elektrotechnik -
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51072 üzenetére
Ötletnek jó, csak megoldásnak nem biztos. Lehet hogy papíron matematikailag tudja(pl órajelben kicsit elmarad a vega 8, ahogy pixel rateben és fogyasztásban is), de akkor is biztos ami biztos ha van PCIe slot, akkor a későbbiekben tudok bővíteni ha nem vagyok elégedett, továbbá az osztott memóriát nagyon nem kedvelem...
Amikor keresgéltem, lehet én vagyok a béna de semmilyen AMD alapú alaplap megoldást nem találtam ami THIN( hisz a cél egy kvázi "laptop") és Renoir procit befogadja, továbbá max 100 ajró és van rajta PCIe slot, fő a biztosság.
Az hogy egyéb lehetőségek vannak rajta azt most nem is említem (soros port, GPIO, lvds).
Egyszerűen a gyártók weblapja sem listázott ki valódi opciókat. Pedig nem zárkóztam el az AMD-től. Ezt az alaplapot amit végül találtam ezt is úgy vadásztam eboyról, végül sikerült 50 ajró+ szállításért elcsípni mivel régebbi generáció. A VGA meg csak 9k huf. -
Nirvanus
aktív tag
-
-
gordonfreemN
addikt
[link]
Nekem ez is nagyon tetszik, de nagyon karcolódhat ez miatt nálam nem bejövős -
Rick4
félisten
válasz
tippm86 #51068 üzenetére
És Kvardlipot:
Kenyérgyári úton a volt EMKE telephely lesz, a nagy egészségügyi centrummal srégen szemben. Telefon legyen nálad, elmagyarázzák hol kell bemenni.
Pedig ott van a kapu, kiveri a szemed. Nem tudok, de itt egy link: [link], bár a webshopban a 120W-ost nem találom, viszont fotóztam az egyik hátuljáról a címkét, ez alapján rá lehet kérdezni:
-
Rick4
félisten
válasz
Panthera #51063 üzenetére
Szegeden 120W-os LEDsorhoz való tápegységeket vettem minden ilyen gépemhez, pont úgy néz ki, mint egy laptop tápegység, ugyanolyan fekete doboz, csak harmad áron kapható. Asszem valami 5 ezres volt darabja, meg kellett egy kis dugasz átalakító, mert az 5.5X2.5 helyett a picopsu bemenő aljzata 5.5x2.1-es. Hónapok óta üzemelnek.
-
tippm86
tag
Csak az a baj,hogy a legtöbb adapter 19V-os.
Eddig amit találtam 12V-os tápot az 72W-os. (12V/6A) -
Rick4
félisten
válasz
Fred23 #51055 üzenetére
Oké, bár ez nem csicsa gép lesz, egybeépítem a régebbi dolgaimat, kiszórom, nekem jobb, mint darabokban, hobbiból keresgélek hozzá pár cuccot, összepakolom, és örülök, ha életre kel a technika... mindig így csinálom, aztán valaki jól jár.... Egy Asrock Q1900B lap, egy 64-es SSD, és egy 1TB-os WD red kellene beleférjen.
Majd látjuk, mennyire kell nyomni a fedelet rárakáskor.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Z170-es ITX alaplapot keresek i7-6700K alá. Tudtok még esetleg valami forrást?
Jelenleg HA-n sincs -
Köszi! Már várom a modderkedést, de nem tudom, mikorra lesz nálam a ház. Tippre péntek.
Ez a stílus mindig bejött:
Valami hasonló lesz az enyém is.Rick4: Majd tehetnél be képet az elkészült konfigról, én is fogok! Nálam egy 3400G lesz benne húzatlanul, 120W-os PICO PSU-val.
-
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51053 üzenetére
Egyedi építésű?
A cél mobil munkaállomás, saját akkumulátorral, 10-12"-es érintőkijelzővel egybeépítve, amin a fedlapban kékfog bill+touchpad figyel.
A minél kisebb súly és a minél vékonyabb kialakítás a cél, úgy hogy azért adott helyszínen legalább fél órát tudjam használni autocadra...bár ha az első akkupakk próbálkozástól nem lesz túl nehéz, bővülni fog.
Azért thin-mini itx, mert annak a magassága 2,5 cm és remélhetőleg 3,5-4cm-be így gond nélkül bele fog férni felette a kijelzővel, amit még 1 karban tartva át tudok érni tenyérrel.
A hűtőegység mellé fog kerülni hőcsövezve ahogy laptopoknál. Meg a VGA is.
Tudom hogy nem egyszerű megépíteni, de meglesz, nem kell engem félteni. -
PROTRON
addikt
válasz
Oliverda #51051 üzenetére
Mint írtam, az már az én problémázásom hogy VGA-t akarok belerakni.
A saját hasonló thin-mini itxemben (kabys intel ) ott van a quadro k620 VGA autocadhez, csak még nem volt időm befejezni hogy mobil munkaállomás legyen, ahhoz kelleni fog egy riser x4 to x16 speckó riser (idehaza nincs, én meg parázok a távolsággal) hogy elfektessem a VGA-t és az egészre kerüljön egy érintőkijelző... -
-
Oliverda
titán
AM4 Thin Mini-ITX lap Renoir támogatással, de Európába sajnos nem jön, legalábbis hivatalosan.
-
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #51043 üzenetére
Persze hogy nem kellene plusz venti az Ő esetében én csak leírtam hogy ilyen 35-65W közötti procikhoz tényleg elég egy ilyen "régi módi"-hoz hasonló hűtés és nem feltétlenül igénylik a hőcsöves modern kialakításokat.
Azonban azt írtad hogy csak 69 mm-es magasságú hűtő fér be van, míg az általad linkelt weblapon 95mm magasságot ír az Alpine 12-re a technical specificationsnél.
-
válasz
cinemazealot #51034 üzenetére
Úgy néz ki, Metis Plus-ról erre az SKTC MX01-re fogok váltani még a héten. Tervem, hogy kivágom az oldallapot egy Wraith Max számára. Vagány lesz.
-
válasz
cinemazealot #51041 üzenetére
Az a full réz jó lehet, csak kár hogy már nem kapható...
#51042 PROTRON
Mivel mellette lenne 2db 80mm-es légkavaró, CPU hőmérséklettel szabályozva, így ide nem kellene plusz venti. A hát oldalát meg nem azért kellene kivágnia, hogy beférjen a hűtő, hanem a plusz huzat miatt. Egyébként most nézem, ez a lépés talán ki is hagyható, mivel van az átellenes oldalon elég rács a megfelelő légáramlathoz... főleg ha élére állítja a házat, és lentről felfelé menne a hő és a levegő. -
PROTRON
addikt
válasz
AxBattler #51040 üzenetére
Az a passzív hűtő egyébként tényleg elég rá ha van rendes huzat, gyakorlatilag nekem is hasonlóan van jelenleg megoldva de nekem azért van rajta egy venti így terhelés alatt sem megy fel 60 fok fölé, igaz egyelőre openbench, de nincs csavarozva.
Csak ahogy te is írod ki kell vágnia a ház tetejét, mert elég magas, height-re 95 mm-t ír. -
cinemazealot
addikt
válasz
AxBattler #51040 üzenetére
Nekem a Cooltek ITX30 (Thermolab ITX30 néven is fut) a maga 100 W-os TDP limitjével tök jól bevált. Kellően alacsony és egy 120 mm-es ventivel megfújva (irodai munka, böngészés, webfejlesztés mellett) 35-40°-on tartja az i7-4770-et.
-
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
ISK 300-ba max. 69mm-es procihűtőt lehet beszerelni, ekkora méretben pedig már bőven van választék, pl.: Alpenföhn Silvretta, ID-Cooling IS-40X, Raijintek Zelos.
Ezeknek cseréled a ventijét egy jobb minőségű, 25mm szélességű 92mm-esre, és simán lehűtenek egy 65W-os procit is... főleg ha a házba is szerelsz 2db normális, 80mm-es házventit.Bár nem tudom, ez a paneltápos (65W), vagy a kockatápos (150W) ISK300?
Bónusz: ha kivágod a ház oldalát/tetejét egy 92-120mm-es ventirácsnak, a 2db 80mm-es, PWM-es házventit rákötöd az alaplap CPUfan csatijára, akkor egy ilyen (pont 69mm magas) passzív hűtő is megfelelhet: Alpine 12 Passive
Persze csak akkor, ha sikerülne 35W-os procit találnod, vagy egy normál asztali alulfeszelned/visszafognod. -
PROTRON
addikt
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
Nálam a hűtés kérdést a tápkör kondenzátorjai keresztbe vágták még ideiglenesen is, jelenleg egy AM4-es proci gyári hűtője tehénkedik rá, modern technológiával: gravitáció. Ha jól látom nálad is ilyen a helyzet, tehát gyári hűtő fennakad.
Amúgy nézegettem a "Little Big projectet" és az ő leírásában van egy rakás low profile hűtő, meg kell nézni nálad melyik férne el fizikailag: [link]
A vége fele vannak olyanok amik tényleg kicsik és alacsony terhelésű procihoz valók, tudom 2013-as cikk de egyes termékek még mindig elérhetőek.A proci kérdés nehéz, akitől én szereztem 7500T-t ( mert már azt se nagyon hirdetik) Hardverapron épp szabadságolta magát, elvileg hónap végéig. Bár kifejezett 10100T-t nem hirdetett, de hátha. Privátban el tudom küldeni a linkjét, csak nem akarok tiltott reklámozásba folyni a topicban.
Szerintem egy optimális megoldás hogy szerzel használtan HA-n egy 10100 simát, ideiglenesen összerakod a konfigot, valamelyik a minimálisnál erősebb hűtéssel addig amíg nem találsz T-set. -
Nirvanus
aktív tag
ASRock H470M-ITX/ac alapú konfigon gondolkozom, de sehol nem találok T-s procit 10gen-ből. Létezik, de valamiért nem ér el hozzánk. i3-10100T kellene, a B85N Phoenix/i54460T kombót váltanám. Az Optane+nvme nem kicsit lenne ugrás az mSata után. Valakinek van ötlete hűtőre? Antec ISK 300-310 a házikó.
-
PROTRON
addikt
válasz
tippm86 #51036 üzenetére
Már előre látom a kollégát ahogy kisujjból beírja miszerint: "mivel a tápegységek a csatlakozó dugvillák fejében vannak, így a kábelezés teljes hossza számít ami alapján a befoglaló méreteket nézzük, tehát ez asztal méretű.
Meg ez nem pécééééé..."Najó nem trollkodom, de értjük mi a viccet.
A tény viszont amiért én nem rángattam ide hogy egyik SBC-vel sem fogsz 1440p 60 fps-t hozni doomban. Csak 1080p a beállítást mutat végig...nomeg titan RTX-már tényleg túlzás: [link]
Mindettől függetlenül köszi, mert igazolja hogy ha valóban meg akarja valaki oldani, össze lehet hozni a mai technológiával, csak tényleg ki kell szakadni a konvencionális és standard bolti elemek közül...
-
duo
addikt
Szervusztok! A Prolimatech Samuel 17 bordához lehet kapni esetleg am4 mount kit-et? merthogy ugye alapból nincs neki, de nem tudom hogy esetleg készítettek e azóta ilyesmit...
-
cinemazealot
addikt
válasz
Fred23 #51031 üzenetére
Nocsak, én pont ezzel szemeztem tegnap.
Csak én Alin láttam, picit talán olcsóbban (és néhány vásárlói fényképpel ellátva).
Az összkép tetszik, csak a fenéklemezén rondák azok a kiálló csavarfejek.
-
törölt tag
válasz
#25954560 #51029 üzenetére
janem, elso valtozatban hp 230-as kocka es hdplex 250 dc-atx volt. ahhoz kellett korlatozni a 1080-at. utana jott a dell 330-as tap es a 400-as hdplex, ott minden szep volt. kiveve a coil whine-t
amig le volt korlatozva a 1080, addig nem volt hangja. maxigazon pedig megjott.
-
PROTRON
addikt
válasz
Chaser #51019 üzenetére
MEA culpa, valóban az egy One S, nem is írtam hogy teljesítették a feladatot, hanem hogy hozzák az adalékot hozzá. Egyébként meg akkor még nem ért le az ebédhez ivott kávé.
És azért írtam ki a tényleges méretet, mert olyan nagy vonalú voltam korábban hogy a 2,699 litert lefele kerekítettem Neked 2,6-ra, de most hogy volt energiám alaposabban megnézni azt az adatlapot és amennyit varrónősködsz, muszáj voltam az "elhanyagolható" részleteket valósághoz pontosítani.
Mint például hogy lehet a Te játékaid alatt csak 75 w-ot mértél egy nem tudom milyen típusú és épp ezért ismeretlen pontatlanságú mérővel, de tény hogy a benne lévő tápegység 165w-ra van méretezve a 1440p 60+fpshez.
Amúgy érdemes lenne rámérni hőmérővel egy valódi tripla A teljesítmény igényű, full beállításon futtatott játék alatt arra hogy a rácsozáson milyen hőmérsékletű levegő áramlik ki és hogy 10 centi közelről mekkora a hangerő ha már állítólag néma, akkor ott is annak kell lennie.
Mert hogy az a venti ott pull out elhelyezésen van, ez az egyik oka annak hogy kevésbé hallatszódik a felhasználó felé.Szóval mi a cím ahova majd kéred a számlát? A compulab valszeg nem fogja olcsón mérni a csökkentett méretű airtop 3 házat, de ha megírom nekik hogy kinek az orra alá kell majd dörgölni biztos hajlanak majd a bizniszre, egyedi gyártásban.
Jah és még annyit hogy szó sem volt arról hogy csak 15 cm mély lehet a cucc, csak a maximális befoglaló méretről, tekintettel arra hogy 17x17-es a mini itx.
18x29-es oldallappal számolva marad 5,1 cm magasságra...és még kényelmes 0,0375 liter lazaság. -
Chaser
legenda
válasz
#25954560 #51023 üzenetére
2,6l-hez képest igen
zajszintnél pedig 10-15dB és 30+ db ég és föld
meglesz az sfx táp akkor legózgatok mit lehetne még hackelni, de 2,6l-nek neki sem kezdek, értelmetlen adott feltételekkel
most 10dB alatt van a gép és ezt nem szeretném túllépni, inkább legyen nagyobb -
törölt tag
válasz
Chaser #51019 üzenetére
a 4l az mar az elszabadult ero maga
igaz kulso kockaval, de s4 mini classic-ban nekem ryzen1700 lakott 32G memoriaval, egy gigabyte 1080-nal es 800-as ssd-vel.
a masikban pedig egy xeon gold 6130, 64G memoria, rx460 slim es egy 6x10G halokartya. turbo nelkul viszonylag csendes. ceges egylegterben tokeletes, ahol az allando zaj nagyreszt elnyomja. -
Chaser
legenda
válasz
tippm86 #51021 üzenetére
ami még mindig kb 25%-kal nagyobb egy series s térfogatánál
amiben 8c/16t 3xxx cpu kb 1650s-1660 szintű gpu-val
15cm mély, egy mai itx lap bele se menne a dobozba
de ugye más rendszer, megoldották, pc megint más, ott viszont ezt megoldani uo. hangszint mellett hát hajrá ( :
pár kép a 12l-es c2 mellett és a paszzív lp 1030 gb kártya mellett - no meg ott a kedvenc fél literes energia löttyöm doboza viszonyításképp -
a series x háza 6 liter körüli, de abban már a vga is igen combos
az nzxt h1 hajaz rá, de az hozzá képest óriási -
Chaser
legenda
válasz
gordonfreemN #51011 üzenetére
csak nem a 3-assal ( :
PROTRON
jah
csak ne zavarjon hogy az egy one s, ami 4l+
és porszívó a pötsköszörős' két ventis lp 1550/1650
de valóban, befér kisebb házakba is
no mérnök úr, hova küldhetem a számlát? ( : -
PROTRON
addikt
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Látom most hogy elmúlt a vihar már hozzátok is az engem igazoló csemetéket, hogy megerőltetés nélkül hogyan lehet beleférni a "Series S: 15.1 cm × 6.5 cm × 27.5 cm (5.9 in × 2.6 in × 11 in), PSU 12V*13,75A=165w peak" azaz ténylegesen 2699,7 cm3-ba, azaz ~2,7 literbe, 165 W maximális terhelésre méretezett tápegységgel.
Good, good, join the dark side! We have cookies!
Amúgy viccet félretéve mérnökként elkapott kicsit a lendület, lehet idén tényleg megcsinálom, csak a compulab szabadalmait kell egyeztetni.
-
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Marha jó lett, főleg azzal a LED csíkkal az elején, és ráadásul elég jól teljesít! Mondjuk én inkább APU-s AM4 konfigot pakolnék bele, hogy férjen mellé pár HDD, ha már HTPC.
#51015 tippm86
Ez már ruppósabb konfig, GTX1650-et érdemelne!Mondjuk mindkettőnél a tápot érzem kényes pontnak... mint mindig.
-
tippm86
tag
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Bocs, rosszul emlékeztem.
InWin Chopin GPU 1050 ti Mod:Hardware:
[CPU]: Intel i5 – 8400
[GPU]: Zotac GeoForce GTX 1050 Ti Low Pofile
[MOBO]: Asus Strix Z370-I
[RAM]: G.Skill TridentZ RGB 2×8 16GB - 3000
[NVMe]: Samsung 970 Evo 250GB
[SSD NVMe]: Samsung 860 Evo 1TB
[PSU]: HDPLEX 160W DC-ATX
[CASE]: InWin Chopin
[COOLER]: Noctua NH-L9i
Other:
[GPU FANS]: NF-A4x10 FLX x3
[CASE FAN]: NF-A4x10 FLX
[PSU FAN]: SoundOriginal Blower Fan
[RISER]: Fractal Design Flex VRC-25 PCIE x16 -
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50933 üzenetére
Ezt már láttad? [link]
-
tippm86
tag
válasz
gordonfreemN #50933 üzenetére
Szia!
Én eddig a legkisebb házat amiben low profile 1050ti volt az ez:
[link]
Elméletileg tápnak csak egy picoPSU-160-XT van megadva. -
Chaser
legenda
válasz
imibogyo #51006 üzenetére
nem követem mi mennyibe kerül ilyen szinten, de valahogy sejtettem nem olcsó a lézer/víz
teknika' szerencsére némileg fejlődik, a házikódban levő ac-dc ma már elég lenne a 3100-amhoz 4g-n és a gt1030-hoz
az a 400-as tápocska tetszetős, de valahogy továbbra sincs ezekben túl nagy bizodalmam, ac-dc meg úgyis eszi a térfogatot
ha rászánom magam ma elhozom az sfx corsairt, abban azért egy csöppet jobban megbízom ( :szerk:
találtam egy lp hűtőt ami úgy látom itx lapokra is simán jó, és mindegy milyen magas ramok vannak mellette
természetesen kedvenc boltomból most elfogyott ( :
SCYTHE Big Shuriken 3
gyárilag 12,5-es venti van rajta, én cserélném 25-ösre, mivel csavaros a rögzítés így könnyen megoldható
ahogy láttam vrm sem god neki ha magas
a bq lp nagyon jó - tegnap megfüleltem a gyri ventijét is, az is jó, az előzőnek volt hangja -, de itx lapon amd-nél legalábbis bukta a magas ram -
-
imibogyo
veterán
válasz
gordonfreemN #51007 üzenetére
200W-os DC tápegység és egy X1-ATX-180W-os paneltáp volt benne (12V-on 10A max., ~120W terhelhetőség). A fent említett konfigot (G1820, majd i3, mind kettő kb. 55W TDP) tökéletesen elvitte, de amikor belekerült a GTX750Ti is (~50W fogyasztás), akkor már csak IDLE, netezős, filmezős gépként bírta a paneltáp normálisan. A processzornak a betáp csatijára direktben kellett megadnom a tápegységről a 12V-ot, vagyis meg kellett kerülnöm a paneltápot mert enélkül vagy nagyon melegedett a paneltáp játék alatt, vagy egyszerűen kikapcsolt a gép pár perc után. Kevés volt a 120W-os keret. A DC direkt betáppal viszont elég sokáig használtam mindenes gépként, úgy már nem volt vele semmi baj. De ma már lehet 400W környéki paneltápot is venni...
Amúgy 4790k-val (88W TDP) is ment ez a tápegység/paneltáp kombó teljesen passzívan (itt a 4790k lógatta a lábát, azért bírta passzívan). De később amikor bekerült a 4790k mellé is az új alaplapba a GTX750Ti (~50W fogyasztás), akkor már jöttek a gondok.
Egyrészt ez a konfig már el sem indult egyáltalán a paneltápról még BIOS-ig sem tudtam eljutni DC direkt betáplálás nélkül. Meg sem mukkant. Sajnos a gépről megmaradt képeimen ez még nem látszódik kiépítve, de a lényeg, hogy először a már meglévő 200W-os tápegységről oldottam (volna) ezt meg, mint az előző konfignál, de hamar kiderült, hogy egymagának ez a konfig már túl sok (netezés, filmezés alatt is már melegedett a LED tápegység valamennyire, de játék alatt simán forró lett). Ekkor kapott még egy 150W-os DC LED tápegységet a konfig a ház orrába, ami csak az EPS csatit táplálta a processzor mellett. Ekkor használható lett megint a gép, de azért ez már csak vergődés volt részemről... Másrészt a processzornak (ennek mindenképp kellett) és a videokártyának is (ennek csak a biztonság kedvéért) adtam egy-egy 800 RPM-es ventit (lényegében még mindig néma volt a gép, de búcsút inthettem a passzívságnak). És ha ez még mind nem lett volna elég, akkor (szerintem) a paneltáp kihegyezettsége miatt itt már megjelent a CW, amit nem bírok elviselni.Vettem egy "nagy" BeQuiet ATX tápegységet, amit azóta is megelégedéssel használok ez az egész paneltápos cucc pedig belekerült egy integrált 4 magos AMD-s gépbe és most ez a család netezős (és passzív) gépe.
-
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #51005 üzenetére
Egy egyszerű CNC marógép lesz ez majd. Az MDF vázas verzió is jól működött, de nem volt elég merev, ezért egyrészt nagyon kicsi előtolással tudott csak dolgozni, másrészt a rezgés miatt nem lett szép a felület alu esetén (fával teljesen jó volt, bár lassú, mondjuk ezek még az első vágásai voltak itt még abszolút csak tanultam, hogy mi merre hány méter (most is itt tartok egyébként
)). Úgy gondolom, hogy az alu profilok miatt lett annyival merevebb a váz (simán rá tudok erre a vázra állni a 100 kilómmal), hogy ésszerű keretek között tudok majd aluval is dolgozni. Otthoni körülmények között a lézer/víz elérhetetlen kategória fémmegmunkáláshoz. A 40W-os lézeremmel pedig szintén kivitelezhetetlen.
-
imibogyo
veterán
válasz
Chaser #51000 üzenetére
Annak idején én is vágtam a házra elegendő szellőző rostélyt. A tetőszellőző nélkül elég meleg lett a házban még dVGA nélkül is.
PROTRON: köszönöm. Volt már pár agymenésem, és jópár PH tagnak is "készítettem" már házat. Ha az ITX képek látható CNC marómat végre sikerül eladnom, akkor befejezem az új gépemet, amivel már alumínium is megmunkálható lesz (ezzel is próbáltam, de nem az igazi, bár az is igaz, hogy sohasem lett 100%-ra befejezve). Na ha ez sikerül, akkor lesznek majd csak igazán komoly gépek, van jó pár tervem talonban, igazából elég régóta, mert jó ideje nem csináltam már semmit sem PC témakörben, nagyon más dolgokkal kötöm le magam...
-
PROTRON
addikt
válasz
imibogyo #50999 üzenetére
Nagyon tettszik az alkotásod, gratula hozzá.
Most, a fenti kötekedés miatt találtam rá FanlessGuy videóira, mindenféle méretben és teljesítmény célokkal megjelölve készített házikókat. Persze gondolom hogy a topic lakók csendességmániás fele már évekkel korábban kivesézte, hisz eléggé alapműnek tűnnek a módszerei a témában.
Ez épp offtopic de a maximális videó teljesítmény felé haladva elég szépet alkotott: [link]
Pedig ebben a projektjében csak "tömböket" használt, nem heatpipeokat vagy vapor chambereket.
Aztán van kövi projektje is, csak az már nem fa burkolatos, ott már 2,5mm!!! vastagságú flat!!! heat pipeokat használ. Rákerestem és tényleg van már ilyen cucc is, szóval a compulab Airtop 3 tényleg nem "magic" és ott is a "szendvics féle" kialakítás miatt 30 cmnél messzebbről nem hallani a CW-t full terhelés quadro rtx 4000-el.Azt a fóliát nehogy leszedd amíg nem raksz oda M.2 SSD-t.
Az alatt kétoldalú öntapadó hőátadó szivacs van angolul "gap pad" és az fogja majd egy M.2 SSD hőjét átadni. De a lényeg hogy ha leszeded a fóliát, akkor az öntapadó ragacs el fog koszolódni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest