- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
misirulez #48593 üzenetére
Ezek a mintás részeknél vízzel vagy lézerrel vágott akril lapok lehetnek, ez egy elég könnyen hajlítható, lágy anyag, ebben a vastagságban.
Ha ezekből masszívabb szerkezetet szeretnél, a véglegesre szerelhető részeken rá kell fugázni a fém merevítő lécekre a lapokat, és a lapokat is egymáshoz az éleknél.
Ha sokat tervezed hurcibálni óhatatlan hogy össze akarnak majd karcolódni a lapok, kell rá valami védőréteg vagy fólia rá.(#48599) sati: azt is nézd meg, hogy a wifi modulon az sma csatlakozók milyen messze van egymástól, fel tudsz-e csavarni 2 antennát egymás mellé. Ha gyárilag csak krimpelt sma csatlakozók voltak, lehet hogy nem gondoltak arra hogy elférjenek a bot-antennák.
-
Veron
addikt
Szeretnék egy megoldást, ami NAS, házi média-, smart home szerver és torrent kliensként funkcionál. 2 HDDt tennék bele RAIDben és éjjel-nappal működne, alacsony fogyasztásúnak és csendesnek kell lennie.
mITX alapokon tudnék epiteni egy gépet 60e Ft körül HDDk nélkül, ami megfelel a célra?
Köszi! -
mrbig25
őstag
válasz
misirulez #48593 üzenetére
Csak, hogy a jövőben ne legyen meglepetés:
Nem vámot fizettél, hanem ÁFA-t. És ilyen esetekben mindig a teljes összeget veszik alapul, sőt beleszámít a szállítási költség is. Tehát amit ÁFA-ként fizetsz = (áruk összértéke + szállítási költség) * 1,27
És erre jön még rá a kezelési költség.A ház paneljei egyébként akrilból vannak, nem 3d nyomtatott.
-
Archttila
veterán
Szerintetek ez az antenna a b450-es alaplapon talalhato modul csatlakozojaval kompatibilis? [link]
-
misirulez
senior tag
Mikor elérhető lett az Geek A50 plus, gyorsan rendeltem magamnak.
Az USD árfolyam + szállítás + kiegészítők + vám-al(25e) 60e forint lett mire ideért. Én nem fizettem volna ki rá ennyi vám-ot, de faterom kapott értesítőt és elment/elhozta... Lehet ha más rendeli szerencsésebb lesz. Kértek papírt a számlát elküldtem, és elvileg 5e forint alatti tételre nem kéne vám-ot fizetni de mégis a teljes összeget vették alapnak, meg a franc tudja még mit, h ennyire jött ki nekik a matek...Összeraktam nem vagyok tőle különösebben elragadtatva, az asztalon jól mutat de napi szintű hurcoláshoz, nem érzem annyira masszívnak. (nem tudom milyen anyag biztos valami 3d nyomtatott). a gyártóis spec ellenére 90*25mm venti belemegy 4db is akár.
A fóliákat egyelőre le sem szedem, mert lehet h jóárasítva eladó lesz, és megajándékozom magam egy Dan A4, mivel úgy néz ki megint elérhető.Ha valaki budapesten amúgy hasonlóban gondolkodik eljöhet megnézheti, lealkudhatja a nem létező irányárat
(30) -
Chp
őstag
válasz
Pista0001 #48591 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sőt, neked is AxBattler! -
Pista0001
addikt
Az a tipikus tdp 65W... Kérdés, mennyire tud az megszaladni. Szerintem legalább határeset, talán inkább ellenjavallt. Nagyon jó táp, kb 7 éve használok egyet, de 35W tdp-s Celeronnál komolyabbat nem akasztottam rá (igaz abban volt 2 darab 3,5-es 7200-as vinyó fixen, meg alkalomszerűen egy harmadik 5900-as is
)
-
Chp
őstag
Sziasztok, srácok!
Az adatlapomon lévő konfigot ki tudná szolgálni egy Mini-Box féle picoPSU-160-XT?
Amennyiben igen, milyen téglát érdemes venni ami biztonságosan kiszolgálja? Túl sokfélét olvastam, szeretném ha kapnék egy kis aktuál-infót, mert sokat segítene, s egyúttal előre is köszönöm!
-
Szilard7
csendes tag
válasz
#25954560 #48584 üzenetére
Nagy durvaságok nem kerülnek bele.
ryzen 2600 + BQ pure rock, 1660ti, és 2db 2,5 ssd összesen. Akartam is a hűtésről kérdezni. Egy olyan opció, hogy hátul inkább befúj a venti, és felül a hozzá távolabb eső helyen pedig szív?
Valami azt sugallja, ha 2-3 venti csak szívna, nem lenne elég "huzatos"...de ezen részéhez nem értek eléggé. -
Szilard7
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Fractal nano s kuckóm van(ez az első itx-em), ám nem szerettem bele, kisebb, alacsonyabb házat szeretnék. A core 500-on gondolkozom, ami ugyan csak 6 literrel kisebb, de tetszik, hogy alacsony, letisztult, illetve vannak 14-es ház ventijeim hozzá. Most normál méretű Atx tápom és toronyhűtőm van a procihoz, illetve viszonylag hosszú vga-m, talán ezért se jöhet szóba ennél kisebb ház. Sok házat vettem számításba, de pl a Silverstone-nál a design vagy a hűtés miatt egyik se jött be. A kérdésem tehát, szabad ilyen házat még venni, kapok rá egy áment?
-
törölt tag
válasz
#16939776 #48576 üzenetére
sff.net is letesztelte, naluk jok az ertekek rendesen telepitve. akkor sem tetszik
gondolom Josh most csinalt hosszu ido ota eloszor videot es mar nem volt ereje rendesen megegyszer nekifutni mikor rajott h nem jo az egesz. rettenetesen tifuszos volt sok honapig. igaz profikent akkor sem kene feltennie ilyen videot, bar valszeg nyomas is volt rajta a Fractal Design-tol -
rattan
tag
Sziasztok,
Egy Asrock QC5000 PH gépet használok, cserélnék valami újabbra (ez meg mehetne a gyereknek).
Visszaolvastam a fórumot, de mivel mostanában nem vagyok uptodate processzorban, segítenétek, mi az ami szóbjöhet ITX vonalon?
Netezni, youtube nézésre kell elsősorban.
Am4-es alaplapokat nézegettem, de mindennel felöltöztetve nem éppen kevés pénz, az integrált inteles megoldások meg gondolom nem sokkal erősebek mint a meglévő lap.Minden tanácsot köszönök előre is.
-
VinoRosso
veterán
Kis off:
kültéri processzorÉn jót nevettem rajta, előtte ezt a topicot olvastam, gondoltam beteszem ide, hátha más is kacag egy jót.
-
-
-
Archttila
veterán
Szerintetek van ertelme b450-rol b550-re valtani tekintve, hogy maximalisan elegedett vagyok a deszka teljesitmeny/homerseklet mutatoival?
Atmeneti megoldasnak szantam ezt a lapot a 3800x ala, de elnezve a b550 specifikacioit nem igazan latok okot a cserere.
Ti hogyan latjatok? -
|AP|
veterán
azt jól látom, hogy ha az ember mini ITX konfigot építene Ryzen procival, és van a házon USB-C előlapi port, akkor azt nem fogja tudni használni, mert nem igazán van olyan AM4 lap, amin lenne csatlakozó?
-
Fractal Design Era ITX - gyártói oldal
Fractal Design Era ITX im Test
Fractal Design ERA ITX chassis review
Jól néz ki, bár egy picit nagy, és €165-ért azér' erősen meggondolandó. -
kerobi
senior tag
válasz
hegegabi80 #48558 üzenetére
Semennyire. Atomstabil pedig ez a noctua hűtő nem könnyű.
-
Pete55555
addikt
válasz
kerobi #48549 üzenetére
Ilyen profi kivitelezéssel a Házi barkás, gányolás tákolás topikban is szívesen látunk
Amúgy jó kivitelezés, ami meg nem annyira szép, úgysem látszik.
-
törölt tag
persze, izlesekrol nem vitatkozunk. viszont en szeretem a fat, mint anyagot, ezert csodalkozom h nem igazan tetszenek az eddig latott fat hasznalo hazak.
azt hiszem igazad van, egy sff haznal viszonylag kis feluletu fa tudja nem elrontani a hutest plszoval nagyon nem mindegy hova kerul es mennyi.
akkor meg mar legyen valami szep rajzolatu fa. lehet fa betet lenne a vagany, nem komplett oldal. ezen meg gondolkodnom kell -
-
törölt tag
válasz
Speed® #48544 üzenetére
Ezekben még volt anyag. A korai példányok, még szépen is voltak összerakva, össze hullámforrasztva, volt munkafegyelem, nem éheztették az összeszerelő soron dolgozókat.
#régenmindenjobbvót.
Én azért nem válok meg tőle, mert az ezt követő DC-DC topológiájú tápoknál a bontható csatlakozók mögötti részen vannak a DC-DC-k, emiatt nem lehet keresztbe, a hosszabbik oldal felől átszellőztetni a PCB-t, csak szemből.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A vágódeszkás házra én azt mondom, uff.: Ezek rámennek a csini dizájnra, ami a burkolaton belülre kerül arra meg vagy ráérez a vásárló, vagy nem.
Eddig használható, jól variálható belsejű házak jöttek, és a külcsín volt a vélelmes, most ez megfordult. -
|AP|
veterán
úgy néz ki kezdenek a nagyobb gyártók is egyre jobb megoldásokkal előállni.
Korábban az NZXT H1, most a Fractal EraJó lesz ez
-
törölt tag
válasz
Speed® #48533 üzenetére
Ha véletlen lenne a konfigban dVGA, akkor ez a topológia nem ajánlott "néma" gép építéséhez, a PFC tekercs hajlamos dalra fakadni az FPS függvényében.
Nekem egy bronz 620-as van, annál három ventilátor és blower-es VGA mellett kihallatszik a házból a vinnyogás, de volt már 520-as meg 400-as is ezzel a bronz SS béllel, mind érintett.
-
törölt tag
válasz
Graphics #48531 üzenetére
Mivel mindegyikben 80mm-es slim ventilátor dolgozik, és mert ez hivatott kiszellőztetni a teljes házat, a minimális fordulatuk elég magasra van állítva, ezekből kiindulva nagyon halk egyik megoldás sem lesz. Tehát a hangosság szempontból mindegy melyik tápot veszed meg.
Általános/végleges megoldás az szokott lenni, hogy a rácsra a másik oldalról felszerelnek egy 80*25-ös noctua-t. -
Sziasztok.
Kérdés TFX méretben valakinél lapul a leghalkabb táp?
Nekem most ez a három van opcióként, mindhárom Bronze, de van egy enyhe alaphang, mert ugye már minden más szinte néma..
FSP300-60GHT
FSP250-60SBV
Seasonic SS-300TFXVagy kutassak valami speckó megoldást
?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface #48526 üzenetére
A kérdés költői volt. Arra akartam utalni, hogy így jelentősen romlik a hűtés hatékonysága, mivel a ventiknek plusz ellenállást kell leküzdeni.
Egyszer próbálkoztam az SG05-tel 2db alulra vízszintesen felszerelt 240-es radival kb 2 centis légrést hagyva mind in min out oldalon, felfelé fújó ventikkel. Aztán rájöttem, hogy el is lehet forgatni álló helyzetbe a radikat úgy, hogy oldalra fújjanak és 10 fokot javultak a hőmérsékletek.
Így már volt hova menni a meleg levegőnek és ami távozott az sem a házat fűtötte tovább. -
mpierre
veterán
válasz
HRicky #48527 üzenetére
Ha a lap ficsőr listájában ott van a bios flash back, akkor semmi gond nem lehet. Csak egy pendrive, az alaplap és egy táp kell, majd letöltöd a legutolsó bios-t és a fat32-re formázott pendrivra felrakod a bios file-t, miután átnevezted cretive.rom -ra. Rekötöd az alapalapot a tápra, adsz neki delejt. Majd egy gomb nyomás hátul és 5 perc türelem. Kész.Nem tudja.
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Vett valaki mostanában Asrock B450 ITX alaplapot?
Kell még BIOS-t frissíteni rajta vagy már alapban frissítve árulják őket?Sürgős lenne.
Köszi a válaszokat
-
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48521 üzenetére
A por a legkevesebb, porszűrő kb 900 Ft métere Kínából.
Írják, hogy 2x240-es radit támogat, gondolom az egyik alulra menne és a házba adná le a hőt.
Aztán a pumpát hova rakod?
Marad a kompakt víz két körrel, ezzel a konzervdobozzal szép méhkas hangja lesz a szivattyúkól, és nem ezért szeretik az emberek a vízhűtést.A Zalmannak el kellett volna döntenie, hogy vízhűtésre vagy léghűtésre készít házat, mert a kettőnek máshol van az optimuma kialakítás szempontjából, és így két szék közt a padlóra esett.
-
ZALMAN Z-Machine 300
No végre, hogy jön egy hasonló ház, egy nagyobb gyártótól is... bár nem lesz olcsó, és rendesen gyűjteni fogja a port! -
VinoRosso
veterán
válasz
diegho #48515 üzenetére
Nekem egy SG05-öm van, kb u.a. mint a 13. Röviden:
- Anyagminőség: hát nem prémium (nem vészes azért, ha nem focizni akarsz vele)
- Kialakítás: jónak mondható, Silverstone nem szokott gagyi házakat tervezni. Olyat vegyél aminek nyitott, hálós az előlapja, ide egy halk venti és nagyjából jó vagy
- Szerelhetőség: elfogadható
- Ár/érték: 17k-ért van árukeresőn még szódával elmegy.Még esetleg a Cougar QBX Kaze-t tudom ajánlani, mert ebbe bele tudsz tenni kisebb-nagyobb kompakt vizet is. Eléggé műangyag a ház, és nehezen szerelhető, szóval vigyázni kell rá, de szellős, hosszú kártyák is elmennek benne,és ugyanannyi mint az SG13.
TTV1 CM H100 szerintem felejtős, még matx-ben is van kisebb, szóval a mérete röhej.
-
Archttila
veterán
válasz
diegho #48515 üzenetére
A 200-as ventit erosen le kell szabalyozni mert piszok gagyi es hangos.
ugy emlekszem olyan 550-600 RPM kornyeken mar vallalhato...
A HDD keret meg kb olyan benne mint a vaj, es szerintem az egesz kucko ITX-nek picit! otromba.
Ami jo, h mehet bele ATX tap, normalis tower cpu cooler, illetve nagyon jo a szellozese a motyonak. -
diegho
nagyúr
A kockákat is néztem, mint TT Core V1 és CM H100, ezek mennyire vállalhatóak? Mennyire néz ki bután az asztalon egy ilyen ház? Ezekbe normál méretű hűtő is belemegy, a 200-as venti az előlapon gondolom jót tesz a szellőzésnek is.
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
NZXT H1hez hasonlo haz letezik esetleg amit europaban (inkabb uk) belehet szerezni varakozas nelkul..? 9900k es 2070 vagy 2080 super kerulne majd bele ha ez szamit..
-
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Konfig csere előtt állok és ilyenkor mindig eszembe jut az itx lehetősége.
Ami lenne itx esetén: Ryzen 5 1600AF, Asrock B450 lap, 2x8GB Crucial Ballistix Sport LT, vga vagy marad az evga 1060 3GB SC, vagy 1660 Super. A monitorom cserélve lenne ips 75Hz-re, mert most is 85-ön megy a 144-es. Milyen ház és CPU hűtő párossal lehetne elérni, hogy halk legyen a gép játék alatt is? Táp is csere gondolom, mert elég nagy batár. Ház nem tudom mi lenne jó, talán Silverstone SG13, vagy valami hasonló méret. -
Nirvanus
aktív tag
Új lap, mindennel, rutinból vezető sofőr meg benézett egy forgalmirend-változást.
De volt haszna. Fent a nem gyári hűtő, tiszta a ház, de vesszek meg, ha emlékszem rá, hogy honnan van a Nexus ventim. A 200GE bőven kiszolgál, mSata SSD elég, a mérete a komplett gépnek pedig még mindig fsza. És így is üres.
-
dugo_
veterán
válasz
Nirvanus #48506 üzenetére
(#45924) Duracellm...: amikor az 1db power gombot dugom vissza az alaplapra, nem vagyok lusta elővenni a usermanual-t, és belelapozni.
https://logout.hu/tema/mini-itx/hsz_45924-45924.html
-
Nirvanus
aktív tag
Rohadjon meg a Biostar...
Kínkeserves beépítés fullos bekábelezéssel az Antec ISK300-ba (vagy 310-be, nem tudom, ez a szürke, asszonyé a fekete), erre nem indul. Sehogy. Táp kap feszt, hallom bekötéskor. Kiszerel, és ha már kiszerel, IS50X felszerel. Visszarak. Semmi. Na, az X470HN-nek NEM standard a front panele. Rohaggyámeg Biostar...
-
Seep
senior tag
Tudnek jo arban egy fractal node 202-t, meg meglett a Samuel 17 es procihutom. Most gondolkodom upgraditisz vagy nem upgraditisz. monitor mogott jobban elferne mint a metis.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest