- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #63014 üzenetére
Milyen konfigot teszel bele?
Z590i VisionD, 11400F, 16gb DDR4 3200, Random intel nvme, ZotacRTX4060 Solo, Enhance 600W platinum. Ez van most a masik hazban. Bar tapbol most mar ketto van es a Velka fele fekete verzio jobban fog mutatni szerintem a fekete hazban, annak elenere is, hogy ez nem modularis, mint az eddigi.Az alsó kínai kuckó?
Igen K39v2Optikai csalódás vagy a velka magasabb picit?
Optikai csalodas, a valosagban minimalisan alacsonyabb es keskenyebb is. -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #63011 üzenetére
Well... About that...
Mar az IKEA pluss patkany sem erti mi tortenik... -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #62980 üzenetére
Jah, csak a leírással ellentétben nem v3...
-
válasz
hszilard666 #63002 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
hszilard666 #63002 üzenetére
Ilyen árak mellett nem kell ITX tax, hogy drága legyen az ITX... -
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #62983 üzenetére
Bár kitűnő táp de azért venti csere nélkül elég masszív hangja van ha esetleg nem nagyon szeretné megbontani ember.
-
válasz
hszilard666 #62983 üzenetére
ITX rendszerbe sosem racionális beleugrani, csaxólok.
-
válasz
Gyári oldalról összeválogatva ez a kombó $380 USD + szállítás, azaz jelenlegi árfolyamon közelíti a 180k HUF-ot. Nem rossz ajánlat, csak a VGA-dat ne felejtsd el lecserélni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Az az egyik, hanem A legjobb flex atx táp ha jól tudom, és gen4 kábel, szerintem ennyiért ez így nagyon jó vétel, ha ilyet keresel. Egy új Velka 3 60.000 huf körül van, posta és áfa nélkül...
-
Pista0001
addikt
válasz
hszilard666 #62204 üzenetére
A Day of the Tentacle című nagyon régi játék jutott eszembe a gépedről, kb semmi sincs egyenesen benne.
TurboK0: Thermaltake Schoonerem volt annó, 9600 pro-n majd 6600GT-n használtam, aztán sajnos eladtam. Jól jönne pl a félretró gépem Sapphire R7 250-jére. Mondjuk a "vitorláját" nem lenne hol kilógatni, de a többi szerintem elférne a PC-Q07-ben az SFX táp mellett.
Újabb közép- és felső kategóriás kártyáira nem kell már trükközés, alapjáraton leállítják a ventit, terhelésen se túl hangosak, viszont olcsóbb kártyákra nagyon hiányoznak az aftermarket megoldások.
-
Vigneau
félisten
válasz
hszilard666 #62204 üzenetére
Akkor csak megérte szorosabbra fogni a kapcsolatot a borda és a ventik között.
Látom, az eLoop-ok Nálad is megfordulnak.
Nekem jó időbe telt, mire sikerült összelőnöm őket. Volt, mikor olyan "búgásuk" volt, mint egy csuklós Ikarusnak két település között monoton 70 km/h-nál.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62199 üzenetére
Valami keményebb papírból vágj ki megfelelő méretet ami elállja a levegő útját és rakd a borda mellé, hogy csak a bordán át tudjon menni a levegő. Az újabb gigabyte kártyákon van már egy vas sín a borda tetején, nekem az újabb deshroud modom már arra "kapaszkodik" rá és mellette blokkolja a venti levegőt, hogy csak a bordán menjen át (ez kb 1-1 centi a 120-as venti mellett a giga 3070 esetén). Őszintén szólva én nem a hőfokok miatt csináltam, hanem mert bármi gyári venti vs noctua, akkor utóbbi lesz a csendesebb.
[kép]Szerk.: Persze ha nem akarsz vacakolni vele, akkor 80 v. 92 mm-es ventiket rá közvetlenül és lehet még jobb is lesz.
-
Vigneau
félisten
válasz
hszilard666 #62199 üzenetére
Akkor viszont nincs mese, direktben kell rögzíteni a ventiket. Már 3-5 mm távolság érezhető (3-5 °C) hőemelkedést tud okozni.
-
Vigneau
félisten
válasz
hszilard666 #62196 üzenetére
A VGA deshroud sajnos sokszor még normál házak esetében sem hozza meg a várva várt eredményt. A gyári borda és ventilátorok harmóniája az esetek többségében verhetetlen. Nekem sem volt felhőtlen az EVGA RTX 3060 Ti projektem. Az aftermarket hűtős időszak volt az igazán hatékony éra, de manapság nem igazán van alternatíva...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #62196 üzenetére
Ha az az 1070 amit én is néztem, akkor azon nagyon vékony borda van csak. Eredetileg három darab 80? mm körüli nagyon gyors venti van rajta és persze a bordán nagyon közel.
Tehát igen, a venti legyen a bordán rajta.
Ettől függetlenül a 80 fokot sokallom...persze kérdéses a ház is. (Bocsi most nem keresek rá, telón vagyok.)
Régen annak a nagytesója, egy 1080, volt nekem deshroudolva. [kép] [kép]Szerk.: És úgy tűnik telón nem tudok olvasni sem. Próbáld ki, mi van, ha letakarod azokat a részeket a venti mögött ahol nem ér a bordához (avagy garantáltan csak a bordán keresztül tudjon áramlani a levegő).
-
phulee
tag
válasz
hszilard666 #62050 üzenetére
Köszönöm szépen!
Meglepően jól szerelhető ez a ház, még mATX lappal is. Azóta a kábelmenedzsment terén lett egy kis rendezkedés, köszönet #62035TurboK0-nak a tippért. Sajnos a felső venti alatti elvezetéshez nem elég hosszú a kábel, de szerintem így felette is egészen jól sikerült megoldani.
#62021Vigneau: Igazad volt, a kábelek rendezgetése never ending story, és egy alaplap kiszereléssel még az alsó venti kábeleken is lehetne rendezni. Viszont úgy látom, hogy a levegőáramlásnak nincsenek ezek útjában és esztétikailag sem olyan vészes.
A háznak a legneuralgikusabb pontja a jobb alsó sarok, ezek az előlapi funkciók kábelei. Ezeket legfeljebb valami harisnyába összefogva tudom elképzelni elrejteni, de ha valakinek van vmi bevállt, jobb megoldása szívesen fogadom.
-
Pista0001
addikt
válasz
hszilard666 #61492 üzenetére
Venni bele drágább belet?
-
válasz
hszilard666 #61492 üzenetére
Megtartanám a helyedben a T60-at, a QBX ellenében. Ma már szinte mindegyik, hasonló felépítésű, normálisabb ITX ház közelíti a 30k HUF-ot, emiatt ne szorongj!
-
tippm86
tag
válasz
hszilard666 #61485 üzenetére
Én a helyedben nem adnám el csak azért mert a ház a konfigod legdrágább alkatrésze...
Ha tetszik és meg vagy elégedve vele később ha fejleszted akkor nincs gond.+1 indok, hogy ne add el, mert az új 22K:
-
Pista0001
addikt
válasz
Ha arra gondolsz, ami azon a felhajtható lemezen van, amire a hdd/ssd-ket lehet lenni, akkor csakis befelé!
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Cpu felett mindig elszívást használj, mert a meleg levegő a bordáktól felfele száll. Ha azt visszatolod, nem segíti elő a hűtést
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #56389 üzenetére
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #56389 üzenetére
Szerintem nem lehet valami stabil azokkal az akril elemekkel. Bár az ilyen kis kuckókat elég egyszer összerakni, aztán pár évig nem nyúlni hozzá.
Ennyiért jó vétel, mikor én akartam venni gyártótól borsosabb ára lett volna posta költséggel együtt.Hirtelen nálam is beindultak az agymanok, de gyorsan elhessegettem őket.
-
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #55665 üzenetére
Oké, hogy fele űrtartalom, de a teljesítményviszony egész más 😏
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #55105 üzenetére
Táp nem sokkal több, mint egy minőségi sfx... Nálam csak a VGA miatt nem lett beköltözve...
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #55103 üzenetére
Ház már van egy felesleges... LOL
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hszilard666 #55098 üzenetére
Bocsánat, én a Noctua modra gondoltam hogy nem túl nehéz.
A K39 maga jó kis cucc. Én végül cseréltem mert GPU-t a jelenlegi gazdasági helyzetben nem raktam bele, aztán sok az üres hely benne és így lett helyette más.
[kép] [kép]
Nagyon poén volt ilyen fogantyúval rakosgatni mindenhova (másodgép volt). -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #55085 üzenetére
Az a bajom a K39-el, hogy a 20cm-es VGA még mindig nagy egy kicsit... Egyventisbe meg nincs olyan ami most van, csak gyengébb...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
És nem csak drága a táp, de hangja is van. Még Noctua moddal is.
-
válasz
Annyira szeretném azt a K39 et hogy nem tudod elképzelni. De a mostani gépem 3/4 edét eladni, szétszedni, átépíteni még úgy is nyűgnek tűnik hogy full ráérek.
Dettó. Beterveztem egy AM4 rendszert, de a szerelésen kívül új W10 is kellene, meg mindenmás, meg mindjárt itt az AM5, meg a DDR5, meg... szóval ment minden apróra.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #54880 üzenetére
Én az apróról vettem egy komplet gépből került ki, egy 3 pines corsair normál venti volt rajta AM3 lefogatóval.
De a kukázott IS-50-ről minden mehetett át hozzá intel lefogató AM4 (amit a gyártó küldött hozzá a meglévő számlára ingyen az IS-50-hez). Így teljesen komplett lett az IS-60, ezért is vettem meg apróért.
Amúgy meg is políroztam kicsit a talpát, mert nem igazán tetszett a gyári. Az IS-47K-nak sokkal jobb a talpa. -
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #54878 üzenetére
Köszi!
Az adatlapon lévő alaplap van neked? Lehet egy pár milliméterrel arrébb van a cpu foglalat a mem slothoz képest és ez pont elég is
Nekem nem csak hozzáért a borda, hanem egy kicsit közelebb is tolta a másik ramhoz a tetejét. Lehet attól még működött volna, meg még talán a magas ram is befért volna.
Lehet valamikor rápróbálok megint.De amúgy ha kell a csicsa, van 120-as slim rgb venti is. Amúgy egész jó csendbe van most a gép. Még egy kis játék terhelést rátolok, megnézzük meddig pörög fel.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #54744 üzenetére
Nem ez egy drón, ami felszálláshoz készülődik, csak még reménytelenül be van akadva a csövek alá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #54695 üzenetére
Csak egy RX550, nem tartom meg.
Pár rossz minőségű képet sikerült készítenem, maga a konfig se túl szép, nem rajtam múlt.
Szétszedtem, átnéztem, kitakarítottam és így sikerült gyorsan összedobni.
A 2db gyári ventit a képek után raktam be.
Sata kábeleket lusta voltam kicserélni, igazából lehetne rá költeni és időt áldozni, de én nem fogok.A képek nagyítva nem homályosak.
-
Rick4
félisten
válasz
hszilard666 #54495 üzenetére
Most néztem ezt a Metalfish házikót, nagyon tuti... Nyilván ízlés kérdése, de én nem cserélném.
-
PROTRON
addikt
válasz
hszilard666 #54495 üzenetére
A 3060 már elvileg tud melegebb lenni annál amit szeretnél, szal majd figyelni kell melyik a konkrét kiszemelt, illetve mennyit kell módosítanod rajta a fenti kollegához hasonlóan.
-
dirtymylo
csendes tag
válasz
hszilard666 #54264 üzenetére
Végül 1080ti posi lesz
Holnap fotózom.
Igaz, hogy az nem vörös -
dirtymylo
csendes tag
válasz
hszilard666 #54260 üzenetére
Egy matrix 980ti
-
dirtymylo
csendes tag
válasz
hszilard666 #54253 üzenetére
Köszi szépen, most éppen valami fekete ( vagy fekete - piros) videokártyát vadászok bele.
-
flashpointer
őstag
válasz
hszilard666 #54228 üzenetére
Feher , miota volt egyszer feher hazam azota mast nem veszek : )
A hatso lemezbol kell egy darabkat kivagni, Az also hajlitott tartot attervezni mert nem fer ki a ketto kozott a kartya (magasabb), uj also lemezt/labakat kitalalni. Szerencsere a modositasok nem lathato helyre esnek ugyhogy nem kell olyan nagy gonddal vegezni
-
dirtymylo
csendes tag
válasz
hszilard666 #54247 üzenetére
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #54247 üzenetére
az
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hszilard666 #54245 üzenetére
én sem értettem, anno már jóval ár alatt is fent volt. akkor jutottam oda, hogy inkább megtartom, hátha egyszer épül bele víz. volt az S1 mellett egy idieg, alig akartam visszaköltözni, de végül az nyert, levegőn maradtam
-
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #54128 üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
hszilard666 #54128 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
A hálós verziót vettem gondoltam talán jobban szellőzik így.
relatív jó ár 250 ért vettem itt használtan pár hónapos, szóval majdnem mint az újDe azért bőven meghaladta az ingerküszöbömet ez az összeg is
hoffman_: Lehet tőled kellett volna kérnem egyet
Amúgy meg vagyok vele elégedve egész jól szerelhető kos cucc.
PROTRON: persze, ha eljutok odáig mindenképp szeretnék pár tesztet hőmérsékletek miatt.. de tegnap kicsit elszaladt az idő már nem sok mindenre jutott belőle..
viperabácsi: sokat matekoltam nyilván nem jön ki abból az árból viszont nekem amit erre kellett fordítanom az a vga ára kb. Mert a laptopom ára a többit kb fedezi.Pc-re meg mindenképp szükség van. Sajnos az x-box is csak úgy tuja azt a 60/120 fpst hogy közben folyamatosan alulskálázza a felbontást tehát kompromisszum mindenben van.. Nekem ez most így jobb megoldás főleg hogy játszom vele monitoron is meg tv-n is.
Este dobok fel képeket amint odajutok csak szembesültem egy igen kellemetlen problémával: 4. Gen M2 SSD-t vettem bele ami ugye az alaplapon egy adag hűtőbordával van hűtve de még igy is 60 fok az ssd es tűz forró a borda tehát nem a hőátadással van a gond.. erre valami alternatívát ki kellene találni mert hosszútávon ez megfőzi magát. Csak ugye nem túl sok hely maradt és a memóriák eltakarják ezt a részt az alaplapon tehát még csak meg sem tudom fújni ventivel.. Cryoringnak néztem egy heat pipeos megoldását ami dönthető nem tudom azzal van-e valakinek tapasztalata.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hszilard666 #53926 üzenetére
R5 3600 mellett, játékra, igen. ha tuningolnék, vagy dolgoznék rajta, úgy már valszeg olyan fordulatszámra kéne kapcsolnia a ventinek, ami sok lenne - bár azt hozzá kell tenni én a hangra elég háklis vagyok.
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #53615 üzenetére
Akkor miért akarsz egy hasonló teljesítményigényű rendszert fele ennyiből meghajtani?
Annak a 400w-nak viszont elégnek kéne lennie. -
PROTRON
addikt
válasz
hszilard666 #53613 üzenetére
Naja, 300W-al már meglehetne próbálni, de a korabeli tesztek alapján a proci 176W csúcs terhelése mellett marad 74W matematikailag.Ha elég türelme van az embernek ki lehet kísérletezni, de inkább 350 lenne a biztonságos.
Egyébként most milyen táppal használod őket?
Mert matematikailag hasonló a terhelés. Mármint a villamos oldalról. -
válasz
hszilard666 #53609 üzenetére
Jók, de azért ennyire a határon nem hajtanám hosszú távon.
1050Ti-vel viszont simán belefér. -
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #53607 üzenetére
Hány pin-es a tápcsati az 1060-on?
Ha éppen még menne is, eléggé a határon menne, vagy inkább azon is túl ha terheled a vga-t szegény tápocska, túl sok bizodalmam nem lenne hozzá a hosszabb távú működésre. -
válasz
hszilard666 #53607 üzenetére
Nagyon függ a táp minőségétől, de szerintem az már sok lesz.
i7-4790S + 1050Ti még oké. -
HookR
addikt
válasz
hszilard666 #53390 üzenetére
Nem árazták el, hanem még nincs beárazva.
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52981 üzenetére
Nincs itt semmi sértődés. Akusztikai és termális szempontból sokkal jobb ez a hűtő. Jelenleg a lehető leghalkabb gép volt a cél amire nem költök egy vagyont.
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52978 üzenetére
Nem én követtem el a hűtő cserét, már így került hozzám a kártya. Abban viszont egyet értek, hogy az egyik legszebb hűtő dizájn. Meg van még a dobozában az FE hűtő is, majd talán egyszer visszakerül rá....
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #52881 üzenetére
Ez annyira nem jön be.
Egy ilyet is elfogadnék.
Yuel Beast Motif Monument
Egyik fórumtárs úgy gyártott magának hasonlót és azt beszéltem vele, ha többen összejönnénk nekünk is tudna készíteni házat. [link]
Természetesen ITX-ben SFX/ATX táppal vízszintes vga-val. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hszilard666 #52874 üzenetére
Az a baj annak nem sok értelme lenne, annyival durván nem kisebb a mostaninál.
Flex ATX táp kéne, vagy HDPLEX vagy valami nagyon komoly pico/paneltáp.
#52875 hegegabi80
Nem rég raktam össze igen. Te mondjuk jól járnál, mert lemérném a távtartót.
Régen is ilyen voltam csak pár évig hanyagoltam a témát, de most úgy érzem beszippant újra.
Valakinek van infója valami normális Flex tápról? -
törölt tag
válasz
hszilard666 #52803 üzenetére
koszi
durva munkahoz durva gep dukal -
törölt tag
válasz
hszilard666 #52702 üzenetére
orult sebesseggel, ime a kepek a munkagepemrol:
a tavtartok elsosorban ahhoz kellettek, hogy ne csak 15mm-es venti ferjen a hutobordara, hanem 25mm-es is (raadasul nem 92-es, hanem 120-as, hutogetve a kornyezo elektronikat is), masodsorban pedig a gyari vinyotarto keretet 'kiforditottam', igy nincs annyira kozel a halokartyahoz a 2.5"-os ssd, tehat mindketten huvosebbek tudnak lenni.
a ket pcie szlotot egy 2x40G halokartya es egy xfx rx460 slim foglaljak el. a halokartyat hatulrol fujja ket 50x20-as venti (aliexpress), csendben, igaz picit atfedesben van az rx460 kijovo levegojevel, de az sosincs 3d-vel terhelve, csak 4k deszktop.a bekapcsolo gomb pedig azert van ilyen rusnyan hatul kilogatva, mert
1.) nincs nagyon hasznalva, heteket megy a gep kikapcsolas nelkul,
2.) a gyari 16mm-es furat elott megy keresztben a 400W-os hdplex dc-atxaz egyik alaplapi m.2 foglalatban van egy ssd rendszernek, a 2.5"-os pedig egy titkositott particio, forrassal, forditokornyezettel, stb.
16magos xeon gold 6130, 64G ddr4 ecc. folyamatos nagy terheles eseten lekapcsolom a turbot, altalanos felhasznalas es forditas, stb kozben viszont hagyom, igy sosem tul hangos.
-
Seep
senior tag
válasz
hszilard666 #52782 üzenetére
Mar a telre keszulsz? Uj futotest?
-
tippm86
tag
válasz
hszilard666 #52780 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52746 üzenetére
Hangos? Intel stock hűtő?
-
apollo12
veterán
válasz
hszilard666 #52744 üzenetére
Én csak a procit vizezném, vga val az a gond ha cseréled akkor mindig új blokk, procinál nincs ilyen gond
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52742 üzenetére
Abba a házba nem nagyon való víz...
-
Rick4
félisten
válasz
hszilard666 #52724 üzenetére
Valójában tényleg mindegy, 65 meg 75°C között működésben nem lesz eltérés.
Amúgy írtam már ide ezt többször is, én korábban próbáltam úgy is elhelyezni a 120-as ventit, hogy pontosan rátettem a rácsra, és a 4 sarkára nyomtam 4 ragasztópöttyöt ragasztópisztollyal, akkor megint csak oda jutott a dolog, hogy az ideális felé közelítettem, csak kintről, és csak hideget szívott, a borda meg kb 1 centivel lejjebb volt, de köszönte szépen a hideg levegőt, jól érezte magát.
A kábelt rádugtam az alaplapra, és nem volt semmi különös. -
Rick4
félisten
válasz
hszilard666 #52715 üzenetére
Jaja, ami az adatlapomnál van, az. Nincs delid, full gyári, a procira meg egy Cooler Master pasztát kentem, bár szerintem nem feltétlenül azon múltak a számok. Elindítok most egy tesztet, és megyek reggelizni, hagyom kicsit dolgozni.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52716 üzenetére
Bátornak kell lenni AIO-val neki ugrani a szakaszos üzemnek, rendes blokk/res/pumpa felállás meg enné a helyet a házban.
A "passzív" alkatrészek azok továbbra is kell a szél, ezt fedezni esetleg ugyan úgy hangos a radiátoron keresztül, különálló ventilátorokkal megoldva, meg maradhat-e kompakt a ház. -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52716 üzenetére
Nincs neki hely
-
Rick4
félisten
válasz
hszilard666 #52712 üzenetére
Ne viccelj, a véleményedre voltam kíváncsi, ehhez nyilván tesztelgetni kell, plusz egy egy fórum, akkor vbálaszolsz, amikor van rá időd..
Azért kérdeztem, mert próbára lecseréltem én is az IS 60-as gyári ventijét, csak én egy töredék áron megvehető arctic f12 pwm pst-t tettem be, ugyanaz a nagyobb statikus nyomásra kihegyezett venti, mert nálam nincs másik a házban, csak ez az egy, és kell a légáramlat, ami kifelé is ki tud jönni a réseken. Mivel délután olvastam, mit írtál, próbálgattam én is, prime 95-tel elvan a proci 62-64°C-on, nem engedi feljebb, és még nem 100%-on fut a venti, a gyárival asszem írtam ugyanitt pár ónapja, jó 12-14°C-kal többet kaptam, és minden más ugyanez volt a gépházban, gyanítom a szobahő is, mert most is 24-25-re volt a klíma állítva.
Néztem a technikai paramétereket, pici eltérés van mínuszban a noctua javára zajszintben, és pici plusz a léghozamban, illetve a noctua- féle SSO csapágyazás valamivel újabb fejlesztés, mint az Arctic által használt fluid dynamic megoldás, de tripla áron legyen is kimutatható különbség, asszem az enyémre is 150 ezer problémamentes órát írnak, elég lesz.
.
Az előnyeit én is élvezem a gyári ventihez képest, de attól függetlenül, hogy azt is megvehettem volna, jó vásárt cisnáltam ezzel az 1700Ft-os megoldással is, szerintem a tripla ár max pár % előnyt takar, ennyire voltam kíváncsi igazából.Köszi az infót.
-
Rick4
félisten
válasz
hszilard666 #52700 üzenetére
Mi lehet a különbség egy IS60-as gyári ventije meg eközött?
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52702 üzenetére
persze. fix bordan a 15mm vastag venti helyett az oldallapok messzebre rakasa utan befert a 25mm-es venti. halkabb, huvosebb.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52700 üzenetére
hasonlo tekknikat alkalmaztam a minin. majd csinalok en is kepet
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52696 üzenetére
Max ha eladtam a virágos házat...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52693 üzenetére
Ha tetszik 2x ennyit is, ha nem feleannyit sem.
Én már ezeket a pindur házakat elengedtem, jól néz ki, de takarítani, szerelni viszont a sajtreszelővel szexuálizálás, nem hiányzik ez már nekem.
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52693 üzenetére
Nem tudom, de én is szemezek vele...
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha nincs vmi konkrét alkatrész okozta inger a váltásra, akkor nem. De szerencsére nem nekem kell döntenem.
Az ellen meg nehéz tenni ha be van csípődve, a 'Kell ez nekem'Én most az Asrock Deskmini , a Jupiter 320, az Asus VivoMini PC PN50 között vagyok illetve kezd megjelenni a viszketés az nr200p felé. Szükség nincs rá igazából, csak kezd bizseregni az építsünk, rakjunk össze valami dolog
sati: csak a hdmi van használatban? vagy más kimenet is? A monitor nem azt tekinti elsődleges kimenetnek esetleg?
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52624 üzenetére
Phanteksbe csak Pure loop vagy m22 víz az opció, mert elul van a radiátor és felül a cpu blokk. Levegős kerregő pumpát csak az említett kétt megoldással lehet elkerülni. Vagy custom loop...
-
Ispy
nagyúr
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha tetszik, tetszik, ez ilyen. Az ízlés meg aztán végképp egyedi.
Nekem az ml egy elegáns letisztult htpc ház, a másik meg valami rosszul sikerült pc tower, aminél félúton elfogyott az anyag.
De spec én egyiket sem venném meg, remélem segítettem.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52483 üzenetére
ebay-en latni neha $100 alatt. de a konyvelo altal, eros felindulasbol elkovetett felaldozas csakugyan rut halal
azt hiszem en meg felcsavarozom ideiglenesen az egesz koltoztetendo mitx cuccomat a core p5-re. hulyen fog kinezni, de legalabb olyan hutest teszek ra, amilyet csak akarok
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52238 üzenetére
a virus elott mar egesz olcson lehetett ilyesmit osszerakni. most megint kell hozza vilagbank.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52223 üzenetére
semmi extra. e5-4660v3-bol van ketto, darabonkent max 120W-ot esznek, de nalam tipikus terhelesen inkabb csak 100-at. gpu nincs szamottevo (csak egy matrox h legyen kep, amikor nagyritkan kell), a 16x16G ecc ddr4 eszik meg szamottevo aramot (talan 35W korul lehet a felvett teljesitmenyuk), az egyetlen vinyo es a harom halokartya (30W alatt). ritkan jar 300W felett, meg igy is boven van tartalek a tapban.
egyedul egy plusz eps12v madzagot kellett szereznem h 'szervertap' lehessen belolees mivel keveset fogyaszt, halkan is lehet huteni az egeszet.
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #52220 üzenetére
udv a klubban
mondjuk nekem a dual socket haswell szerver is egy sf450-rol megy -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #52208 üzenetére
Szerintem mindegy a kártya hűtése. Throttling nem lesz, maximum a boost nem lesz akkora. LTT-n tripla ventis 3080-at is raktak a ház brandelt változatába.
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #52201 üzenetére
Agyaltam picit, a házat se a kártyát sem akarom megnyesni, inkább cserélek vga-t. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Szerintetek melyik lenne jobb döntés, egyedi hűtésű kártya ami szétdobja a meleget a házban, vagy blower ami kiviszi? Ugye az ML08 ban, külön compartment van a GPU nak, és nem nagyon van ott airflow.
-
flashpointer
őstag
válasz
hszilard666 #52196 üzenetére
a 2 slot meg aftermarket coolerrel is necces, en valami kompatibilis halott karirol operalnam le a hutest vagy aftermarket cooler + kulso ventik ha a kinezet nem szamit .
-
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #51490 üzenetére
SFX dolog annyira nem mérvadó, mert van atx adapterem is... de jó lenne kicsi... vagy valami kínait nézek lehet.
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #51484 üzenetére
Azt mondta keres és ráérős
Amúgy én a Phanteks Enthoo EVOLV ITX-re gondolnék, az kb ugyan az mint a Metallic gear, meg nem kicsi.
Evga Hadron-ba is csak 267mm-es vga fér.
Fractal Design Core 500?
Raijintek Ophion Evo?
Lian-Li-PC-Q38, V320?
InWin A1 Plus?
Bitfenix Prodigy? Bár oda nem biztos hogy beférne a 240-es radi.Meg amúgy a 240-es és a 120-is, vagy jó ha van a 240-es támogatás, de 120-as minimum?
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49658 üzenetére
Látod-látod, máris spóroltunk neked egy csomó pénzt!
-
Mercutio_
félisten
válasz
hszilard666 #49650 üzenetére
Harmadrészt úgy is eladnád
-
válasz
hszilard666 #49291 üzenetére
De hangulatos az a kis "bár"...
-
válasz
hszilard666 #49291 üzenetére
Teljesen jó kis gép!
Igen, a pozitív nyomás át tudja szellőztetni a gépet... de csak ha van lehetőség a kifelé áramlásra; a Te esetedben:
- a felső lemez plexi, ott nem tud kimenni;
- a bal oldalt ott a VGA, ami blokkolja a levegő útját, és amúgy sem szerencsés megküldeni pluszban a CPU hőjével;
- hátul a 2x80mm-es venti rácsozatán elméletileg távozhat a hő, de a 2x120mm-es légkavaró befelé küldött légmennyisége azért picivel több, mint az előbbieké.De ez persze csak egy vélemény, a legjobb az, ha leteszteled mindkét állásban!
-
válasz
hszilard666 #49288 üzenetére
Grats!
Deee... az oldalsó ventinek nem kifelé kellene fújnia? -
válasz
hszilard666 #49286 üzenetére
Ha a blower hűtés ventije az oldalsó ráccsal esik egy vonalba, akkor bentről szvsz nem fog sok levegőt kivinni (az a házventik dolga), viszont közvetlenül kívülről fogja kapni a friss levegőt, simán jó lehet!
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #49281 üzenetére
Belezúgtam a NODE 202 esbe, oda fogom átteni a konfigomat. Sajnos a CPU Cooler nem fog beleférni. Milyen hűtőt tegyek bele szerintetek? Egy 4770 lesz benne, tuning nélkül. Mondjuk annak örülnék ha a turbo boost órajeleket tartaná a proci.
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #48906 üzenetére
Hol van még egy U2?
-
imibogyo
veterán
válasz
hszilard666 #48906 üzenetére
Áhh, most használom tovább a fa ITX kuckómat, nem költök most újabb házra... Amúgy ASUS P8Z77i Deluxe lap volt benne 3770k-val 16 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel, 750Ti-vel, meg egy 550W-os BQ táppal. Csendes, kicsi de gyors gép is volt egyben.
-
imibogyo
veterán
válasz
hszilard666 #48897 üzenetére
Még 240-es radi is belemegy. Amúgy én is nagyon szerettem az U2-met, az egyik legnagyobb baklövésem volt eladni a beltartalommal egyetemben...
-
hegegabi80
addikt
válasz
hszilard666 #48895 üzenetére
Ez nagyon jó írás lett. Igen apróról nagyon jó kis konfigokat lehet összedobni, csak ki kell fogni jó áron, mert néha el tudnak szállni.
Az U2-ért pedig irigyellek, mert én is vadásztam egyre, de sikertelenül ezért már korábban fel is adtam. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hszilard666 #29951 üzenetére
Szerintem ő "igazi" NAS-re gondolt.
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29949 üzenetére
Normalis 4 slotos NAS-t 200k alatt nem kapsz. A legolcsobb lenne bugazni egy hp proliant severt.
SSD-rol jatszanal ?
-
F34R
nagyúr
válasz
hszilard666 #29946 üzenetére
Ezt leginkabb full vizbe epitheted be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest