- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokilama
tag
Alzán újra van CM NR200P fekete és fehér is.
#50616 DUPPLY
Erre gondolsz ?
Mondjuk szerintem ez inkább teaser. -
Csokilama
tag
válasz
hoffman_ #50428 üzenetére
Az igaz, hogy elég sokat drágultak. Én a 600 goldot ugyan annyiért adtam el most mint anno amennyiért vettem (33k)
Mondjuk az tény, hogy nálam i7 4790k 4,7ghz és gtx 1080ti párost hajtotta egy metisben, ami azért kihasználta.
Jobban visszagondolva, undoritoan merevek a gold kábelek kicsit aggódtam is, hogy le ne törjön a sata az sdd-rol. -
-
Csokilama
tag
válasz
Mclovin #50363 üzenetére
Milyenek a slim ventik ? Én is gondolkoztam rajtuk de csak 1 db prolimatech ultra sleek vortex 12 van és már kifuttatták.
Táp direkt a házból szívja a meleget ? Igyis eléggé negatív a nyomás, nálam is hátulról szedi a levegőt+kapott szigetelést, hogy ne a 3080 tolja rá a meleget. -
Csokilama
tag
válasz
Allihoppa #50346 üzenetére
Alza elindította 3 helyett 2:55-kor és sikerült lecsapni rá. 5.-én jelent meg.
#50345 Pete55555
P12 lemegy 200rpm körülre, 1200 fölé nem nagyon küldöm őket. Nem tapasztaltam velük semmi zajt (Jelenleg a Giga X570 ITX alaplapi ventije a leghangosabb, de rendeltem már helyette egy kis tornyot, amit öröm lesz felhekkelni rá..)
-
Csokilama
tag
válasz
Pete55555 #50339 üzenetére
+1 a P12 vonalhoz
Én a PWM PST kivitelt ajánlanám. Van rajta plusz csati igy könnyen sorba tudod őket kötni.
NR200p-be van 2db P12 fent és egy P14 oldalt.
RTX 3080 és 5800x kombóval boldogulnak.3 pinen feszültség alapon vezérelnek csak ?
Régebben belefutottam pár ventibe ami búgó motorhanggal reagált rá.
Szerintem nem éri meg azon spórolni.
5 darabos value pack 7,7k jelenleg. -
Csokilama
tag
válasz
HUN_Sector #50120 üzenetére
Szerintem nem fogsz csalódni. Hozza amit kell.
Én 30-35k sima és 40-45k a 200P körülre raknám az itthoni árakat, nagy kereslet miatt nem fog lejjebb menni.
Én is inkább rászántam a 41k-t az alzás 200p-re, pedig sose fogom használni a risert vagy üveg oldallapot... -
Csokilama
tag
válasz
Mclovin #50025 üzenetére
Lehet belefér a NH-U12A is.
Rendesen megszenvedtem a kábelekkel.
Az oldallapon van egy 14-es vetni ami kifele sziv.
ASUS RTX 3080 TUFnak kb 5mm kéne, hogy beférjen alá 2 venti.
(#50027) mpierre
Nemtudom, hogy szenvedte be fentre a radit, nálam kb 10mm van a ram és a felső ventik között.
Megmérem neked holnap, de csak saccolni tudom(táptartó vastagságából és előlapon tápakasztólyukak helyzetéből), majd mert nincs az az isten, hogy innen kibontsam a tápot. -
Csokilama
tag
Előre 3,5 vinyo nem fér, előlapot közel se tudod visszapattintani.
3,5 egyedül a tápra és vele szembe az oldalsó tartokeretre fér.(#50017) mpierre
Radi fentre csak kívülről fér. Hátul a vertikális videokartya slotnal be lehet vinni a csövet 14-15mm a lyuk, szóval egy 13mm-es nevetve 16mm neccesen. Inkább a rögzítés a nehezebb, de ha nincs nagyon mozgatja rarakva, esetleg kis 2 oldalas ragasztóval megoldható. -
-
Csokilama
tag
Szerintem nem fogsz bennük csalódni, vettem egy ötös value packot, kettő ment a deshroudolt gtx 1080ti-re. 65 fok fölé nem megy 1911 clockon 40% RPM körül.
Mondjuk lehet a conductonaut is besegít.
Cooler Master NR200-ról van már valami infó, hogy mikor érkezik EU-ba?
A 3080 TUF nem szereti a metist. -
Csokilama
tag
válasz
energy4ever #40621 üzenetére
-
Csokilama
tag
válasz
hegegabi80 #38739 üzenetére
Az SSD oda van ragasztva.
Tépőzár jobb megoldás, könnyebb cserélni és 2,5 HDD esetében a rezgéseket is jobban elnyeli. Nálam is igy vannak felfogatva a táp oldalára.Igen jó móka a Metis zsúfolás, csak több tervezést igényel. SketchUP-ban érdemes összerakni előtte, vagy konkrét buildet keresni amiben benne van a kinézett komponens.
Nálam az elmúlt évben jóformán csak a videokártya cserélődött a többit nem volt szívem szétbombázni. -
Csokilama
tag
Kártyáknál figyelj arra, hogy beférjen elé a bekapcs gomb is. Sima Metis plusba a founders nem a legjobb, mert hátrébbről szívja a luftot.(már nem emlékszem, hogy elfért volna mögé a bekapcs gomb vagy sem.) Gigabyte karikat felejtsd el azokkal a hulladék windforce hűtőkkel.
Nálam a bekapcs gomb áthelyezésével EVGA GTX 1070 FTW volt a max ami szépen elfért a házon belül. A Zotak karik is jók.
Procihűtőnek vmi szimpla CM evo 212 féleség megfelel. Ilyen felállásban, a táp felőli venti nélkül. Non K procival elboldogul. (igen igen tudom, már megint ez a kép, de ez az egyik legkorrektebb középkategóriás build
)
-
Csokilama
tag
válasz
Pendra37 #38372 üzenetére
Talán ez a legrosszabb Metis build amit valaha láttam.
Látszik, hogy bekapcsolva se volt, csak egy cikk erejéig belehányva.(Remélem)
Szegény táp mennyi levegőt kaphat azon a résen...
A kábelek által lefeszített videokártya, pedig minősíthetetlen....Előző hozzászólásnál lejárt a szerkesztési idő, mire ezt észrevettem
(#38378) alcsa
Milyen hőfokokat produkál az alaplapod ?
Nekem a kazánban se megy 45 fok felé, pedig kapja az ívet az 1080 Classy és a 4.7GHZ-s I7 4790k alatt. -
Csokilama
tag
A belső SSD áthelyezésével(mondjuk másikhoz ragasztani 2 oldalú ragaccsal) is nyerhetsz pár fokot, Viszont egy toronyhűtő még mindig jobb a Metisbe.
Így a levegő jelentős része kimegy hátul mielőtt a procihoz érhetne.
Valahogy így:
-Vmi budget torony (Raijintek Themis vagy CM 212 EVO)
A táp felőli ventire nincs is szükség
-A 2 SSD mehet a táp oldalára -
Csokilama
tag
Ezek teljesen korrektek (attól eltekintve, hogy másolatok)
Egy ilyet elfogadnék EVGA kiadásban.Az a világító logós üveglap az teljes vastagságú vagy csak ott a vékonyított előlapon van rajta?
90 dollárért az árazás is rendben van a 20k feletti Metis Plushoz képest.
Gondolom ezt már megvámolnák a határon. Az mennyit dob rá ? -
Csokilama
tag
Mi az a Metis?
Jövőre jön a Metis plus plus fent 2x120 alul ledig egy 140mm ventivel. Akarom mondani jöhetne, mert az a 2 lyuk nekik semmibe nem kerülne. De hát kinek kell húzott i7+1080 csendben egy metisbe.
-
Csokilama
tag
válasz
AxBattler #37833 üzenetére
Akad ott h87 is.
Chipsethez még ennyit:
"Z87 is to top end chipset. Great for overclocking and SLI and other chipset features.
H87 basically the same as Z87 minus the overclocking abilities, and doesn't support triple SLI
H81 budget level, no overclocking, no sli, limited sata 6gb/s, limited usb 3.0The B85 you mention is a business focused chipset, and it is the budget level with limited options of the other business chipsets." - [link]
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #37830 üzenetére
Kérj képet a lapról, hogy nincs-e rajta látható sérülés, foglalatról külön.
Arra figyelj, hogy jó BIOS legyen rajta, mert a 8x széria alapból nem támogatja a 4790-t.
H81-et nem ismerem, lehet jó az is.
M.2 97-es lapokon akad, nézz utána.Házban a Metis Plus OK, főleg gyenge karival, komolyabbhoz azt is vágni kell.
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #37827 üzenetére
Használtba nézz szét. H87-Z87 vagy H97-Z97 vonal ideális, 20-25k körül kapsz rendeset.
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil #37824 üzenetére
A procit hagyd meg, felesleges cserelni meg 1080 melle is OK lenne.
-
Csokilama
tag
válasz
radi8tor #37467 üzenetére
Attól messze áll.
Már lassan egy éve csak a videokártya változik.
1 kör BF4 után (4k, max beállítások, vsync nélkül)
i7 4790k 4.7ghz-n 68 fok körül, (delid+ Thermal Grizzly Conductonaut a kupak alatt-felett) ezt 1 éve tartjaA Classy 2076 core clock +600 memoriával, 30% ventifordulattal 73 fok körül mozgott.
Holnap kapom kézhez az EVBOTot, akkor majd látszik mi a kártya igazi vége. -
Csokilama
tag
Azt hiszem végre sikerült telepakolni a Metist.
(Az első eLoop majd cserélődik egy Prolimatech ultra sleek vortex 14-re, csak ahhoz jobban szét kell szedni. Akkor ki is porolom az egészet) -
Csokilama
tag
válasz
Speed® #37179 üzenetére
Szendvicsbe rakod a 2db 120mm-es radit?
A tapon(gyari venti orientacioval ellentetesen) es az apro reseken keresztul bejuto levegovel ellatva oket.
Igy le lehet huteni egy OCs i7 +1080(ti) parost? Jah nem mert a hulladek atmatricazott asetek pumpak miatt oda a csend.(cirka 70 darab hibashoz mar volt szerencsem) A szendvicselt radikrol nem is beszelve. -
Csokilama
tag
Nem tudom kire gondolsz aki ementálivá vagdosta a metiszét
Nincs ezzel baj amíg nem raksz bele valami komolyabb vasat.
Alapból a Metis hulladék design, 0 szellőzéssel.
Viszont aki nem fér hozzányúlni annak jó szolgálatot tesz.
Nálam is jön a 40" 4k és 1080 vagy 1080TI, főleg ha kijön 1080 áron, ahogy egyes források sugallják.
Viszont azok is ellesznek 70 fok körül minimum ventikkel. -
Csokilama
tag
160mm dupla torony
Egyebként valami komolyabb top flow, alatta sajnos odavész a 100k körüli ház koncepció.A DAN A4-SFX teljesen rendben van, csak tudni kell a hatarait. Delidelt top i7 oc nelkul + top videokartya utángyártott hűtővel. Úgy videokartya limitesek a mai high end gepek.
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36972 üzenetére
A plusz 6 pin miatt elég esélyes, viszont az nem nagy meló.
Hmm ahogy mézem a vidit a sima ARctic Hybrid is jó rá. Elő is ásom a kompaktos dobozból.(#36969) gabriel26
Látom jegelt a kari ha dealer vinné akkor jó helyre kerül, -
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36931 üzenetére
Nincs is azzal gond.
Nálam azért lett a metis, mert túl sok kompaktban jártam már. Hányni tudnék tőlük. Arról nem is beszélve, hogy mesterien el tudják adni ugyan azt a 2-3 belsőt.Az épített víz nem fért el ezért maradt a lég, M1-ben arra meg nincs elég hely.
Előre félek attól, hogy házbuzi ismerősöm beállít(és jól megsarcol) egy ilyennel
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36816 üzenetére
Csak, hogy rosszat is mondjak róluk.
Nálam anno egy kiszáradt pasztás kártyát (csavaron matrica) 2. nekifutásra vettek át gariba.
Utána a 2-3 hét helyett 3-4 nap után hívtak, hogy kész a kártya.
Amikor mentem átvenni a garimatrica az antistatikus zacsi belsejére volt felragadva. Megoldották házilag az újrapasztázást csak a matrica visszaragasztása nem nagyon ment.Másik tapasztalat, hogy Rúfuszban a csapágyas Furyn csak a ventiket cserélték, rendes gari helyett. Az részletkérdés, hogy szintúgy csapágyasak azok is...
Tapasztalat. Érdemes résen lenni és pontosan rákérdezni, hogy mi a tervük vele.
-
Csokilama
tag
válasz
cinemazealot #36771 üzenetére
Egyébként én ilyen gombot vettem :[link]
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36762 üzenetére
Érdekes.
Nálam már az Ncase is határeset. Mm ami hűtés belefér. Dupla torony vagy 240mm víz alatt pedig nem megy sokáig az OC, ezért is lett a MetisTényleg arról kis update.
Letörtem a bekapcs gombot, szoval most úgy indul mint a lopott kocsi (2 vezetéket összérintve)
Conradtol már meg is jött a vandálbiztos nikkelezett bekapcs gomb és a kis szilikon a proci kupakhoz.Hétfőn szétbombázom az egészet. Megy vissza a kupak, kiporolom, kap slim ventit és új bekapcs gombot
-
Csokilama
tag
Egyébként miért veszitek a 270-es lapokat?
Most néztem, hogy a ASRock h270M itx/ac 40k+ a proci pedig 18k.Ez a 40k bőven a használt Impact kategória. Nekem pl 45-be volt a z97 Stinger, előtte az Asrock Z97m Formula OC pedig 22k.
Oké, hogy Gyorsabb M.2, és még mi a titok ? -
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36616 üzenetére
Jah azokkal erdemes szamolni.
Sajnos nincs semmi otletem.Uh jo ez a bequiet. http://m.imgur.com/a/dyriR
En is azert valtottam levegore mivel csak ezzel tudtam megfelelo kompaktsaggal megoldani a dolgokat.
AIO-t pedig nem akartam, mivel tul sokban jartam ahhoz, hogy megelegedjek veluk. -
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36611 üzenetére
Túl magas a CM blokk? Az is helypazarló mint az Krakenék, ugyan az a lófasz pumpa sok szivaccsal és led-plexi miatt 2x akkora.
Úgy nézem csövezésnél is visszatértek az 1.gen H hűtők(10 év) világához. Azokkal vigyázz mert könnyebben törnek.Fordítva nem férnek el? Azaz a proci felett az EVGA radi a tápnál pedig a procié? Felfele-lefele néző csonkokkal ?
-
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36579 üzenetére
Az 100%, hogy a vertikális jobb. A ventire gondoltam, hogy szív vagy fúj. Mivel nalam a hatso 120-as alig sziv.
Szerintem ezeknel a folyekony femeknek mar elhanyagolhato a kul.
Conductonaut azert tetszett jobban mert jo suru palcikat adnak hozza amivel jol fel lehet hordani(#36580) Pete55555
Pont mint a Manta -
Csokilama
tag
Nem ér annyit. Nagyon max 2-3 fokot jelentene, viszont a kevés vas miatt egyszerűen a hőleadó felület a legszűkebb keresztmetszet.
Pl gtx 1070 Foundersnél is ez a helyzet. Újrakentem Conductonauttal!! és nagyon max 1 fokot nyertem vele.
Pedig amíg a Conductonautnak a hővezetési tényezője 73 W / (m · K) az MX4-nek 8.5 W/(mK) -
Csokilama
tag
válasz
Archttila #36571 üzenetére
Működhet.
Mondjuk egy 240mm-es AIO a nagyobb hőleadó felület miatt lehet jobb választás, itt ha nem zavar a pumpa hangja akkor jó ventikkel az is kiszolgálja.Ebben az esetben alul 2x120 be, hátul a 90-as befele és az AIO 2x120 pedig kifelé.
Így kissé pozitív a nyomás, szóval nem reked be a meleg és a por.Viszont delidelt proci Conductonauttal vagy CLU-val kupak alatt-felett.
Ez ér a legtöbbet.
Ekkor működhet a noctuás móka is. A hátsó 90mm-nél pedig teszteld majd le, hogy milyen orientációban jobbak a hőfokok.Én azért maradtam a Metisnél, mivel procim 4.7-ig megy 1,23V fesszel, felette már nagyon sokat kér.
Ezt pedig az NH-D14 is lehűti + ATX tápot belepasziroztam. -
Csokilama
tag
válasz
gerleimarci #36563 üzenetére
Igen ezek jó tápok, én is azért vettem, mivel nem volt garis és 20k-ért annyira nem sajnáltam + később kábelhosszabbítókkal bármilyen géphez tudom használni.
Én levágtam az alaplapi tálca plusz részét is. a Tápnál szimplán tükröztem a kábelek kivágását oldalra is.
Kifejezetten ronda, de legalább működik és úgyse látom.Nálam egy időben ref r9 290x volt bent egy módosított MSI r9 290x g4 gaming hűtővel, ez volt a max ami elfért.
Itt a hőfokok azért 80 körül voltak, igaz alacsony fordulaton, de akkor se kevés.EVGA GTX 1070 FTW
Ez a tökéletes kártya a Metisbe, hosszra pont passzol, nem is eszik túl sokat. minimum fordulaton 68-70 fokon elvan. Persze ez teljesen más árkategória.Csak az új generációt ajánlanám.
RX480 ugyan azt tudja mint az r9 290x, viszont az a -100w fogyasztás hűtésben és kissebb SFX táp árával visszajön.
Az EVGA 1070 FTW hosszát vedd alapul, talán 10,5", ezt mondanám maxnak.
Lista, Nitro-DD-GamingX ezek amik szóba jöhetnek, hosszban nem tudom melyik felel meg. -
Csokilama
tag
válasz
gerleimarci #36549 üzenetére
Alapesetben 100%, hogy nem fog elférni. Én kigyomláltam az összes plusz kábelt, a megmaradókat pedig méretre vágtam. + Hátuljánál is van egy vágás, hogy a kábelek jobban elférjenek.
A kisebb SFX tápok nincsenek nagyon elvetemült árban. Milyen kártyát raknál mellé? -
Csokilama
tag
válasz
Goose-T #36511 üzenetére
A Corsair TX750v2 se túl moduláris
-
Csokilama
tag
"Alul" van egy 140-es venti ami kifele szívja a levegőt.
Elforgatva a táp hűtését javítaná, viszont a kártya meleglevegőjét nem szívná el.
A proci meg ígyse megy 70 fok fölé cpu burnerrel.Szerk: A táp venti fordítva van, alapállapotba ha beleküldi a procihűtő a meleget akkor embertelen hőmérsékletek uralkodnak
-
Csokilama
tag
Nálam velcroval van a táp oldalára felrakva, kissebb procihűtővel 90 fokkal elforgatva 2 db is elfér.
+ 2,5 hdd-nél a rezgésekkel is segit és egyben lejön.Még mindig jó ez a Fury Nitro, csak a tápot melegíti, mivel a végén 1-1be átfúj a hűtésen. + étvágya se kevés
Majd ha visszajött a kivágott előlap akkor kerítek oda valami hőpajzsot. Esetleg vkinek ötlet?
Az első 12-es eLoop is cserélődik egy proli ultra sleek vortex 14-re.
Én is tudom, hogy beteg -
Csokilama
tag
válasz
shteer #36467 üzenetére
Attól EK, hogy a tetejére csak vizezett kártyát tudsz rakni, egyébként látod ahogy izzad?
+Szép és jó, hogy 3 slot is elfér, de még nem láttam 3 slotos vizezett kártyát ( ami alapból 3 slotos pl hd 7970 matrix, annak is csak 2 slot az IO és adnak a blokkhoz 2 slotos hátlapot) -
Csokilama
tag
"Aki járatos a barkácsolásban és megvannak hozzá az eszközei, az szerintem is át tudja alakítani a házat, hogy a tápegység teljesen bent legyen. Sajnos nekem se tehetségem, se eszközeim nincsenek ilyesmihez."
Emiatt mondtam.
Ideális alap a vagdosásra. Nekem is 10k-ba volt így nem fájt annyira a szívem amikor szétnyestem a szűz házat
Most látom, hogy volt fent egy új ezüst 7k-ba, jó lett volna alapanyagnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest