- Macrodroid
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #65922 üzenetére
Pöttömke. Fél liternyi az egész. Kb.
-
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #65922 üzenetére
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #65919 üzenetére
Még mindig van készlet azokból az ősi hűtőbordákból?
-
sb
veterán
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #65876 üzenetére
"Persze túlhaladottá teszi a dolgot ha az ai max apu végül am5 asztali processzorkupakra át lesz tervezve, mert jelenleg még eltérő alaplapot igényel."
Az AM5 foglalat nem 256 bites memória buszhoz lett tervezve, 40CU-s APU-t hiába vársz bele. Nem véletlen, hogy a Strix Halo-t forrasztva szerelik.
Az sem valószínű, hogy legalább Mini-ITX formátumban, külön alaplapként kapható lesz, inkább csak barebone, vagy komplett Mini PC részeként várható. -
VinoRosso
veterán
válasz
HUN_Sector #65881 üzenetére
Hát én még gyári halk Flex-el nem találkoztam. Lehet modolni a ventit persze, csak akkor ugrik a gari, és valószínű a táp is, mert ezek nem azért vonyítanak, mert nem tudnak bele halk ventit tenni, hanem mert 40mm-es ventivel ekkora fordulatszám képes csak kellő légáramot biztosítani a megfelelő hűtéshez.
sasNAXO: TFX táp legrövidebb (venti felőli oldala) 6.5 centi, Flex ATX 4 centi, szóval 2.5 centi összesen a különbség. Szeritnem ez nem egy rossz tradeoff a csendért cserébe, én pl vevő lennék egy ilyen házra. Flex ATX-esre tuti nem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
N10 nekem is bejött. térfogatban kicsit nagyobb, mint az elérhető legkisebb APU házak (pl Skyreach 4 TINY), cserébe baráti ár, felskálázott gyártás. jó lesz ez.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #65865 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65829 üzenetére
Gondolom azt hozza amit az eddigi tesztekben kb. leakeltek. Mínusz hűtés.
Én még mindig a kisebb modellekre várnék AI 340/350. Ezek 3+3 ill. 4+4 Zen5/5C magos cuccok, 4 és 8 CU-val.A 4CU nyilván nem annyira erős, de általános használatra szvsz meglepően jó amit eddig láttam róla. CPU oldalon is. GPU-nál pedig a 350-360-370-es 8-12-16 CU között nem látszik nagy különbség.
Inkább az aggasztó, hogy az árakat eléggé feltolták, noti, pár miniPC szintjén is elég magasról indulnak ezek a kisebb cuccok is. Pedig már eleve azért nézem őket, mert elég erősek, a 370 is elég overkill sok dologra és nem olcsó. És akkor hol vagyunk még a 385-395-től...
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65825 üzenetére
Nekem elég is lenne teljesítményben pedig
-
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65823 üzenetére
Akkor ez nem jön AM5-re?
Milyen GPU lesz akkor a következő APU szériában? -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65820 üzenetére
a linkeltet pont nem tudom, de a fonokasszony megerositette hogy lesz itx-re forrasztott verzio.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #65773 üzenetére
azoknak mindegy.
a forrasztasi homerseklet nem mindegy. es a sebesseg sem. mi bergyartatunk eleg komoly NYAK-okat es volt h a pre-alfa megerkezett, megkocogtattuk az asztalon es potyogtak az alkatreszek.
(mondjuk az is elofordult h forditva fuztek be az alkatreszeket a gepbe, egy bizonyos alkatreszebol az osszes forditva volt beforrasztva) mondjuk epp akkor nem volt vicces.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65773 üzenetére
Valami oka biztosan van ettől függetlenül, csak még én sem gondoltam bele mélyebben. 🤷
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65765 üzenetére
Nálam mindig simán lyukra megy az összes. Ezek szerint végig szerencsés voltam?
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65754 üzenetére
AMD-nél az extrább az, hogy a gyári rögzítés a 754 óta nem változott (tudtommal). Bár ritka az olyan 3rd party hűtő, ami ezt használja, de azért akad ilyen is.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65747 üzenetére
Hát, egy amúgy is venticserés hűtőnek nem nagyon lehet baja, de te tudod. El nem ítéllek, én is újonnan veszek (majdnem) mindent. Nyilván a retro kivétel, azt viszont csak nagyon olcsón. Legutóbb 5€-ért vettem pl egy komplett 1155 usdt gépet, 300 Ft-ért külső merevlemezt meg - ez nálam minden idők legdrágább használt vásárlása - 40€-ért GTX970-t. Sajnos vannak dolgok, amiket már csak így lehet beszerezni, és hát a régi időkben volt pár klassz cucc, ami a maiakkal is kompatibilis. Ehhez pl van 115x rögzítés, ami tudtommal kompatibilis az 1200-zal. Mondjuk annó ezt külön kellett megvegyem, akkoriban jött ki az 1156, szóval a korábbi cuccokhoz ez még nem járt. Eredetileg 478, 775 és AMx rögzítés volt csak. Azóta viszont láttam használtan 115x kompatibiliset is.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65745 üzenetére
Használtan egy jó Ninja mini esetleg? 110×110×115 mm, plussz a venti. Vagy 2 venti.
Gyarilag egy 80-as venti járt hozzá, de az újonnan is sz.r volt, viszont járt hozzá 80-as és 92-es ventihez is rögzítődrót szett.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65742 üzenetére
Nem, itthon nem forgalmazták, ahogy az SI-100-at sem. Nekem Amazon-ról jött mindkét példányom.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65740 üzenetére
Az SI-100 nem merült fel, ha már eredetileg top flow hűtőt választottál?
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65740 üzenetére
Az unokatestvére hasonló méretekkel bír: Thermalright Silver Soul 110. Ebben nem gondolkodsz?
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #65592 üzenetére
itx-ben mar az is nagynak szamit, ha az egesz socket felett terpeszkedhet
de termeszetesen ez is kozrejatszhat abban h a szerverfoglalatok sokkal nagyobb merete miatt elobb lehetett naluk erdemben bevezetni a vapor chamber-t (van elfogadott jo magyar nev ra?)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65570 üzenetére
Van itthon egy apróról vett hasonló felépítésű Supermicro hűtő lga115x-re, csak azon nincs venti (1U szerverbe szánt), arra 95W-ot írnak. Én a hangjára lennék kíváncsi, kár hogy nem cserélhető a venti.
Inwin Chopinban a 35W TDP-s Intel proci elment róla vagy órán át maxon járatva, asszem 80 fokig ment fel, venti nélkül. -
echterion
nagyúr
válasz
A vapor chamber technológia sokkal hatékonyabb, mint a sima réz vagy alutömb, ennek megfelelően jóval drágább is. Több lesz ez, mint 65W.
-
Oliverda
titán
válasz
Szerintem mindkettő az, csak az egyik festett.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #65554 üzenetére
-
TurboK0
tag
válasz
Milyen alaplappal?
-
Oliverda
titán
válasz
AMD-s G proci mellé Intel VGA? Blaszfémia!
Én épp azért vettem IGP-s procit, mert kiszolgálja az igényeket. És mivel ezen a lapon már van USB4, lehet rá külső GPU-t dugni, ha éppen valamikor szükség lenne rá. A Half Life RTX miatt még az is lehet, hogy ideiglenesen meglépem valamikor.
-
válasz
HUN_Sector #65516 üzenetére
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #65477 üzenetére
Nem lenne jó, érzékeny fülem van, zavarna a pumpa hangja. Meg egy 5600G-re erős túlzás, az U12A-t is csak azért tettem rá mert aprón találtam egyet és passzolt a többi A12x25 ventihez.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65427 üzenetére
Itt is van egy részletesebb teszt notiban, 4060-al összevetve. Elmarad, de nem sokkal... és a fogyasztása is kisebb.
Ill. már minipc-ben is, 130W-ig, bár itt nekem nem nagyon mond az eredmény sokat konkrét összehasonlítások (+fsr) nélkül.@Vigneau
Szuperek ezek a venti kiegészítők, anno nagyon kellett volna 1-2 ilyen.
Sata SSD: én volt, hogy nem is rögzítettem, csak lógott.Gyakorlatilag a kábel tartotta, kis helyen ez könnyen összejön, hogy meg sem tud mozdulni, így az egyetlen pontenciális probléma a kábelcsatlakozás sem gond.
Csak az ár marad majd durva. Már jönnek a nevesebb gyártók is.
HP Z2 Mini G1a mini workstation
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65427 üzenetére
FHD re nagyon jo , kis kompomisszummal megyen minden. ugy olvastam 55w, ra kell tolni egy noctua c14s-t aztan nema is.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65366 üzenetére
Vajon milyen rootkit lehet abban az uefi-ben, hogy ennyire olcsó?
Mondjuk LAN party-s gépnek ami amúgy nincs netre kötve jó lehet, de kövezzetek meg, én ennyire kínai lapról nem akarnám futtatni a mindennapi dolgokat. -
zed1983
őstag
válasz
HUN_Sector #65355 üzenetére
Értem, hogy az AMD még hozza ezeket hiszen van rá kereslet ezek szerint, csak normális alaplap nem lesz már hozzá..
-
viperabácsi
addikt
válasz
HUN_Sector #65355 üzenetére
Mondjuk ezeknek mi értelme van ?
-
válasz
HUN_Sector #65323 üzenetére
Alig kapni pár helyen, bevezető ár... egyébként ja.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65210 üzenetére
Rgeek L60/L80. Meg még pár másik név, asszem inter-tech név alatt is van. Ennek van egy lyukacsos tetejű variánsa, az Rgeek L60S/L80S, amúgy az sem annyira jó, de nyilván jobb.
Kikapcsolt turbós 3200G-vel szolgált szülők gépeként éveken át az L80S, úgy oké volt, turbóval már azért volt hangja néha. -
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65191 üzenetére
Chieftec IX-ben használok 5600G-t mindennemű beállítgatás nélkül, out of the box. A felhasználás főleg film kodiban vagy böngészőben (netflix), ritkábban némi böngészés, youtube. Thermalright AXP90-X36 van a procin, nem zajos, nem meleg.
-
válasz
HUN_Sector #65191 üzenetére
GE procit honnan lehet szerezni? Azok OEM cuccok, vagy nem?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #65164 üzenetére
TPU is lehozta... Majd jönnek az ES "kiszivárgott" tesztek.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65160 üzenetére
jo de itt az uj meg nem jelent amd proci+benne levo igp a lenyeg
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #65151 üzenetére
Tettszik, van helyzet amiben el tudnám képzelni...sajna nekem olyan házikó kell még mindig, ami a legkisebb méretben be tud fogadni fizikailag mATX alaplapot, mert abba biztosan bele lehet rakni olcsóbb de kellően felszerelt alaplapot és biztosan be tud fogadni később ha kell nem túl drága VGA-t is, megfelelő hűtéssel...természetesen elfogadom ha ezért kicsit át kell alakítani és tápegység terén korlátozva vagyok panel vagy pico PSU-ra...
-
válasz
Hát ez nem egy szép darab azért
De persze ízlések és pofonok, nekem a hagyományos téglatestek jobban tetszenek. -
Pista0001
addikt
válasz
Szeretne 3,5-es lemezt is használni.
-
ququ
kezdő
válasz
HUN_Sector #65083 üzenetére
kérdezhetek még?
a B550-es alaplaphoz r5600os procihoz ez a ram jó lesz?
g-skill/aegis-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz- -
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #65090 üzenetére
Ez a lehetőség mindig is adott volt a gépészetet végzett embereknek, korábban is nagyjából ennyiért bárki összetudta válogatni az alkatrészeket, 2 hetet elpöcsölt a pontos beállítással, beszabályozással, azt uccu neki...
Tapasztalat mert egyik ismerős így csinált a társasházi lakása kisebbik szobájából műhelyet, kis 300W-os motorral szerelt, de rendes egyetemes esztergával, meg ilyen szabad vázas CNC-vel...
Persze rakott köré burkolatot...
Az eszterga és a csiszoló hangereje miatt volt hogy átkopogtak hozzá a szomszédok az újépítésű (2009) társasház másik emeletéről.De nem jelentették fel a kerületi jegyzőnél, pedig a társasházi törvény nagyon durván lekorlátozza hogy "lakás célú társasházi ingatlan"-ban milyen típusú üzleti tevékenységet szabad egyáltalán végezni, a bejelentésről nem is beszélve.
Pl üzletszerűen hegeszteni tilos, még akkor is, hogy ha az elektromos hálózat elbírja...elvileg eszterga műhelyet is tilos.
Nincs külön leírva hogy "tilos háromfázisú eszközöket üzemeltetni", csak maga "megmunkáló gépek" típusai meg az "üzleti tevékenység" típusai tiltottak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #65092 üzenetére
Az a 18 centi Y tengely nekünk még nagyon kevés lesz.
Persze van hozzá expansion kit amivel lehet duplázni, meg aztán lehet jó áron 6061-es blokkokat venni és eldarálni a többségét. Amúgy van aprón CNC-s hirdetés (nem próbáltam még), lehet az jobban megéri.Hangra meg gondolom fémfúró/dremel hangja lehet...nem nappaliba való valszeg.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #65090 üzenetére
hat a forgacsolas az sose lesz olyan mint egy nyomtato, egyszeruen olyan hangos hogy sok helyen alapbol kizart, meg valami hangcsillapitott burkolatban is.
-
ququ
kezdő
válasz
HUN_Sector #65083 üzenetére
köszi akkor rámegyek a b550re, 5600os proci menne bele, arról jókat olvastam, köszi a tanácsokat, ha van még bármi ötlet örömmel veszem (nzxt 210 a ház, ez már megvan
)
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #65062 üzenetére
2 féle TR rögzítés van, a kisebb hűtőké más, mint a nagyobbaké. 2 TR-em van, AXP90-ből X36 és X53, AXP120-X67 és egy AIO. utóbbi 2 rögzítése megegyezik, meg a két AXP90-é is egyforma, de nem kompatibilisek a másik kettővel. Az AXP120 helyére került az AIO, előbbit az x53 helyére akartam felszerelni, de inkább hagytam, mert ki kellett volna szednem hozzá a lapot, hogy a rögzítést lecseréljem rajta, ahhoz meg nem volt kedvem.
Inkább tlacnak szól a válasz, hogy az AXP90-X47-ből ne induljon ki, a Machoé szinte biztosan a másik megoldás.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #65000 üzenetére
Már szembe jött valahol az eredmény. Brutál és kéne. Mondjuk azt nem tudom mire ha nem játszom.
Viszont még Strix Pointból is alig van elérhető modell, az AMD hozza ugyanazt amit évek óta. Szerintem amúgy vinnék minta cukrot azt is. Ezt meg vélhetően tényleg WS-ként fogják tucatszámra vinni. A várható 2-2.5k(?) usd-s ár ellenére is. -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64990 üzenetére
Magamnak csak Corsair SF... vallasosan.
De talan a cm meg a lianli van egyedul feher...
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64932 üzenetére
Corsair-esen lapos. Mert a BeQuiet 450 W-os ilyen kábellel van szerelve a 24 pin kivételével. Egyelőre pont az Akyga jön, mert nincs lapos. Nagymama meg éppen már nem tud várni...
Pista0001: Nem jön be.
Mindössze az Ophion 7L alaplapi tálcája megett nincs épp túl sok hely. Tán fél canti.
Ehhez már kell a lapos kábelezés.
Szerk.: Ja! És pont ott található az Asrock a520m itx/ac-n a 8 pin eps, ahol a táp 230 V-os kábele kívánkozik éppen rögzülni. Tehát még az is helyet vesz el. (Kép bal felső sarka körül.)
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64911 üzenetére
Kartavolsagra van tolem, az asztal mellett egy iratszekrenyen. Talan jo lesz. Majd ha at lesz kicsit rendezve a szoba, akkor felmegy a monitor fole egy polcra a falra...
-
patyil
tag
válasz
HUN_Sector #64903 üzenetére
De abban az in win házban ATX táp van nem? + kicsit bazárian néz ki. nekem akkor se, s most se tűnik egy kifejezett jó vételnek, de ízlések és pofonok
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64862 üzenetére
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64825 üzenetére
Valószínű... remélem legalábbis, hogy nem a cpu/imc ennyire gyenge.
Alapból mióta bekerült a memvezérlő a prociba nem igazán függött a laptól a ramfreki, vagy legalábbis nem ennyire. Van 10k-s A320-am is amiben ugyanúgy megy szépen a 3200-4000-es sáv DDR4-el. (És a poén az, hogy amilyen tiltásokkal kijött anno az A320, jó pár le is került róla).
De nyilván azért továbbra is a lapon keresztül van összedrótozva a cpu és a ram, szóval nem független tőle teljesen.Hamarosan kiderül.
@AiRLAC
Nálam is így ment 10 éve többféle gép is. Nem volt velük gond. A távtartó azért nem árt, meg nyilván így sem esek neki csatikat erőből, ellentartás nélkül benyomkodni a lapba, de az szerencsére nincs is sokszor. Lehet rá figyelni. -
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64822 üzenetére
2x16 Viper Venom 7000 (nem 7200, rosszul írtam) és 2x24 Viper Elite 6000 van itthon.
Itt más gondok vannak, 6000-en 5-ből 4x bios resetig jutottam, fekete képernyő, se kép, se hang bekapcsolásra. Állítgatva sikerült belőni a 6000-et, de szerintem ez sem lenne atomstabil ha végigtesztelném (játék ugye nincs is nálam).
Asszem még 5600-on is volt hasonló necces indulás előtte. Ezt vastagon tudnia kell mindkét ramnak, CPU-n nem volt OC, igazából az IMC-n sem, gear2-ben is kipróbáltam. Feszeket megküldve is.
Ez nem instabilitás, itt vmi kompatibilitási gond van még szvsz.Két gép van/lesz. A kis szerverben tök mindegy mi lesz, lehet oda marad is az A620. A normál gépben meg csak kíváncsiság az egész. Ha csak simán nem bírna többet akkor hagynám, max addig nézem ameddig időm engedi. De így azért izgat mert valami más nem klappol. Lapcsere meg amúgy is lesz, mert így volt tervben... csak az A620 anno gyorsabban megvolt mint a B650.
Kb. ez volt a netes tesztekben is, felette alig gyorsul már, gpu terén is. Minden másnak meg jobb egy gear1 6200-6400 alacsony időzítéssel. -
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64784 üzenetére
Foleg, hogy a proci, csak 4800MHz-ig kezel ramokat, teljesen felesleges meg tuningolni is oket.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64747 üzenetére
Kellemes meglepetes a fogyasztas.
-
zolika15
tag
válasz
HUN_Sector #64749 üzenetére
Lehet az valami peak volt, azt elhiszem hogy 1600rpm en csak 30 dBA és halk, de 2500rpm nekem már messze nem halknak számít és szintén itt a gép az asztalon. Persze kinek mi a hangos/zajos.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64744 üzenetére
Manapság nem követem a játékokat, de anno is ugyanez volt, hw igényben mindig volt ami indokolatlan és/vagy szarul megírt (portolt) cucc volt és sehogy nem lehetett hw-val utolérni. Vagy túl lassú volt vagy egyszerűen olyan jellegű hibája volt amit nem oldott meg (magas fps de mégis micro-lagok, töltési/streaming problémák futás közben, stb...). Hathatós segítség volt - nekem - leszokni a féktelen hw fejlesztésről... nézem ezt az 5090-et, technológiailag valóban eszméletlen, de hogy valaha gépbe tenném... 600W.
A "kisebbek" is durvák, persze még csak a felsőház jött ki. Nekem még a B570-580 vonal is kicsit, de ha jól láttam az alá sem jön semmi?Viszont utóbbi elég jól sikerült teljesítményre, kellemes meglepetés. Ott a driver lesz kérdés, nem tudom vannak-e még anomáliák, de emlékezve a 15 évvel ezelőtti Intel driverekre és, hogy ma is erről beszélünk, nem tudom mennyire jó jel. Ill. amit írsz itt is előjött, cpu overhead-ben mintha gyengébb lenne mint a többiek. Mondjuk ez is relatív, sztem nem vészes a grafikonok alapján, de nyilván lehetne jobb. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra...
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #64717 üzenetére
AXP90-ből van X36 is. Néma nem lesz, de azért átlagosabb használattal elmegy. Nálam a filmezős 5600G-n van Chieftec IX-ben.
Magas fedéllel amúgy max X53 férne be az AXP-k közül (pedig van egy AXP120 X67-em, az lenne az igazi), illetve X47 fölé beférne magas fedéllel és a hozzá való hdd tray kiemelővel 2 db 2,5-es ssd/hdd, szerintem akár 12,5-es is, de 9,5-es már biztosan.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #64683 üzenetére
Van egy hasonló gépem, az a8-6600k, sajnos szinte már semmire sem elég. Lassú de cserébe sokat fogyaszt. 100+W üresjáratban, emlékeim szerint kb 8 óráig tart rajta egy BD25 encode.
Maga idejében elég kellemes kis gépecske volt (a beépített gpu nem volt rossz), de elszállt felette az idő nagyon.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #64683 üzenetére
lehet lesz olyan video dekodolas, amit a gpu resz még nem old meg hardverbol, a cpu pedig mar keves hozza
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #64666 üzenetére
De én 2,5gB-ről írtam, nem 1G-ről.
A 2,5g esetén már van távolságbeli korlát.
Ahogy a cat6 sima változat 40m-ig tudja hozni a 10gB értéket, 40m felett már semmi sem garantálja, oda már inkább cat6A-kell. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64654 üzenetére
hát asszem én addig nem is cserélek platformot amíg ki nem rohad alólam (vagy nyerek a lottón
)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64650 üzenetére
mondjuk majd 80 rugóért egy daram M.2-vel nem csoda hogy nem kapkodnak érte.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #64650 üzenetére
Hogyne lenne! Ott van mind 2022-ben az erős forint mellett!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64495 üzenetére
ki tudja milyen táp az, manapság a 80plus gold már nem jelent túl sokat. pláne egy corsair SF-el összehasonlítva, látatlanban sem egy kategória.
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #64490 üzenetére
Jó pár hete, mikor linkeltem, még olcsóbb volt .... de így is jó ajánlat. Ha valaki nagy házat akar
-
Paxker315
veterán
válasz
HUN_Sector #64490 üzenetére
nagyon jó : ) Elég pici az azért (vö.: nzxt h200, phanteks p200, FD Define Nano). Nagyon jó ajánlatnak tűnik.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Nvidiát nem fogja érdekelni mert 40000$-os áron adják el ugyanazt a chipet az AI szerverekbe, AMD-t meg nem fogja érdekelni mert most csapták szét az Intelt a szerver processzor piacon.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64464 üzenetére
Vannak régebbi játékok amit az ember néha szívesen elővesz, ami DX9.
Vagy legalábbis nekem vannak. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #64462 üzenetére
Intel hogy áll a régi DX9 (és hasonlók) driver támogatással? Nekem úgy rémlik, hogy régen az volt a rákfenéjük, hogy az újabb dolgokat támogatták, de ha egy régebbi játékot akartál futtatni, akkor nagyon gagyi volt, csak szerintem ez már évekkel ezelőtt volt.
Nem követtem őket...
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #64449 üzenetére
Masik racshoz kepest csokkenti a zajt, nem?
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #64445 üzenetére
Tiszta sor, de a ház beszerzése előtt már megvolt az x53.
Nem cseréltem le végül.
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64437 üzenetére
Most vettem itt HA-n múlthét pénteken jött meg, de az alaplap csak most szerdán.
Dual channel kit-ként vettem. Ugyan az a számuk, mindegyik ramon ott van a Kit of 2 felirat. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64430 üzenetére
Az egyik ram simán tudja a 6000Mhz-t EXPO-val és anélkül is:
A másik 5400Mhz felett többször újraindul bekapcsolás után, még a BIOS képig se jut el.
Ha bent van mind a két ram ugyan ez a probléma, ha a két ramot felcserélem akkor is.
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Esetleg ram hiba nem okozhat ilyen jelenséget?
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64424 üzenetére
Új a Win 11, minden programot feltelepítettem ami mondtál, de ugyanaz minden....
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64420 üzenetére
Szerintem egy Win 11 telepítés megoldja a gondot.
Tegnap raktam össze a gépet azzal az ssd-vel amit a 4600G-s géppel használtam és nem telepítettem az új gépet csak a drivereket raktam rá a régi rendszerre. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64410 üzenetére
Megtörtént minden program frissitése amit leírtál, már 5400Mhz-n se indul, csak ha az az érték is auto-n van, de ez jött fel indításnál:
Majd a szokásos safe mod...
Win 11 újra telepítés? -
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #64408 üzenetére
A kép alapján a 3057 van fent a lapon. Ezt már ki is zárhatjuk. Ennyivel kevesebb a gond.
Megelőztél...
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64404 üzenetére
Ha 5400Mhz felett állítom, vagy ha bármi mást elállítok ami auto-n van, ezt dobja:
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64402 üzenetére
Sajnos 6000-ret tud a ram max.
Kingston FURY 16GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast RGB AMD EXPO -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64388 üzenetére
Nekem ezt a képet küldték, amit én is ide egyszer már betettem:
És még egy Reddit-es hozzászólást hogy 5200Mhz felett crash-elnek a 8600G-k
5400Mhz-nél már elindul de a státusznál 4800Mhz van:
-
HookR
addikt
válasz
HUN_Sector #64338 üzenetére
"353 mm-es kártyákra nem gyártanak ITX házat. De ha mégis találnál (iszonyú aránytalan lesz)"
A Cooler Master HAF Stacker 915 megszólítva érzi magát. -
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64303 üzenetére
merlint kérdezted, mondták, hogy nem terveznek vele?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64301 üzenetére
valóban nagyon szép. viszont bármi, ami nem NAS, az megerőszakolása. lent szinte zéró a légáram. ha kiveszed a PCB-t, akkor persze járható, de akkor kell faragni bőven, hogy legyen mihez rögzíteni az AIO-t, plusz ventiket, stb. fent is szűkös, egy A2000 belemegy vagy az LP4060. ezekhez viszont arányiban szerintem óriási ház.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64298 üzenetére
igen, nekem abban van az Unraid szerver.
Asus Prime N100I-D4
32GB Kingston KF432S20IB/32
SF450 Platinum
Micron 5300, 2.5" 500GB cache
4x4TB WD Red
Intel 2.5G NIC, ali
Noctua NF-F12 PWM Chromax Black.swap 120mm
HDD tray mod (90fokos molex csati kell, hogy elférjen a 120x25mm)fentre két oldalra 2x2.5" fér be, de csak papíron, függ a hardverektől, mobo kiállás, pcie kártya, stb. egy tuti befér. lent sínes kialakítás, gumibakokkal a HDD-nek, faék, szerintem ötletes. nem életbiztosítás a mozgatás, de a HDD nyák nem hotswap, szóval tökmindegy. nem tökéletes ház, de elégedett vagyok vele, ennyiért jobb szerintem nincs, bár az elmúlt évben nem néztem mik jöttek ki.
-
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64288 üzenetére
Persze, de a 2. link ,10. percétől vannak zárt házas értékek is.
-
Black&White
addikt
válasz
HUN_Sector #64283 üzenetére
-
BalageK
tag
válasz
HUN_Sector #64254 üzenetére
Itt most nem is a GPU lenne a fő, mármint, fontos, de inkább a TFX helyetti SFX táp használata a fő szempont. Amellett, hogy legalább egy 2 slot-os de SFF (ITX) GPU beleférjen.
-
lsc
nagyúr
válasz
HUN_Sector #64196 üzenetére
20 fölé nem nagyon mennék /ha muszáj igen/, az asszony miatt lehet a teraszon alszom így is a kutyákkal.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #64193 üzenetére
A stabilitás azért rendszerfüggő, lehet stabil 7-8000-en is.
Viszont a tesztek alapján 6000 felett már alig van gyorsulás valóban, nem érdemes rá extrában költeni, max ha alig van felára.@tippm86
Lefelé se nagyon érdemes menni frekiben mert nem nagyon lesz tőle olcsóbb a ram.
Nem játszok így lehet, hogy nem teljesen pontos de szvsz a gpu erejéhez (és ahhoz illőbb régebbi játékokhoz) 4GB vram elég, így a 16GB is elég lehet szvsz, általános célra is. De ez már az a szint amit azért túl lehet lépni, figyelni kell rá. De bőven benne is lehet maradni általános használattal.
A 32 meg általánosra még elég overkill minimáls játékkal.
Esetleg a kettő között DDR5-ből vannak 24GB-os kitek is ha szóba jöhet. -
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64191 üzenetére
Ezt találtam a hivatalos AMD oldalon:
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #64179 üzenetére
Szeretnék itx-et, de nem minden áron. Már nézegettem a használt itx alaplapokat is. Nekem csak a Hdmi a lényeg semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macrodroid
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest