- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #65963 üzenetére
Pont ez az alaplapom van. - Kazytól vettem tavaly, szóval remélem nem kell gariztatni most, hogy a NAV bezárta őket.
Nincsenek túl nagy hőmérsékleti gondok vele. In win chopin maxban sem throttle-olt, most egy In Win A1 plus házban van, itt sem okoz gondot dedikált vga-val. Pedig a processzorom (8700g) igen forrófejű, toronyhűtővel is 90-91 fokot produkál.
Az USB 3.0 csatoló sor műanyag kerete gyárilag nem volt felragasztva, ez rossz pont
A driver támogatás jó és stabil, a bios könnyen kezelhető és tud dual biost, ami remek.Az M2 nálam kapott egy hűtőbordát, de a nagy fémlap eléggé védi a melegtől amúgy gyárilag. A 2,5" SSD meg sok gépnél elhelyezhető messze az alaplaptól, akár szendvicses házaknál a túloldalra, így ott ez nem is probléma.
Ha jól emlékszem, klasszikus antennás wifi-bluetooth egysége van. Én azokat rühellem, úgyhogy lecseréltem egy másik vevőegységre. De nem volt vele baj, csak nem szeretem ha eltekeredik, úgyhogy drótosat használok.
Mint sok lapnál, ennél is elég kaki helyen van a cpu pwr tüskesor (bal felső sarok). Szűk házban nem jó utólag szerelni.
Külön hátlapi eleme van. Valakinek ez jó, mások nem szeretik. Én is jobb szeretem ha egybe van építve.Én sokakkal ellentétben az AM4 platformot sem írnám le teljesen, még most is adnak rá ki új procikat és van olyan, "megfizethető" árú am4-es processzor, ami a top mezőnyben van. Ezek az x3d utótagra végződnek. A ram olcsó hozzájuk (amíg Kína meg nem támadja Taiwant, ráadásul annak a ramnak most fejezték be a gyártását, tehát lesz még egy évtizedi kraktárkészlet belőle, de most olcsó is) Az általad mutatott oldalon ilyen is van: [link] De tény, az időtállóság az AM5 mellett van.
Socket 1200-es z970-es lapról váltottam erre, szóval a top kategóriáról ugrottam le az alsó-középre, csak a 8700g megnézése miatt. Az 1 darab m2 eléggé bekorlátozza a lehetőségeket. (Szeretem ha legalább 2 opció van erre és mellette egy backup ssd és egy backup-backup ssd (meg mellette havi szinten offline mentéseket csinálok) Paranoia)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PROTRON #65955 üzenetére
A nyers értékekben nincs nagy különbség
Socket 760
PCI E 3.0 és 4.0 (x1, x2, x4) > ez NVME kell hogy legyen, csak nem jól írták ki, mert a sima PCI E vagy 2x8 vagy 1x 16 ezeken a chipseteken.
Max 4 kijelző támogatása
usb 3.0 van
wifi 6 van
[link]B650 chipset (sima, 650E és 650I)
PCI E 4.0 (1x16 vagy 2x8)
NVME (1x4 PCI E 5.0 opciós)
USB 3 van, USB 4.0 opciós
wifi 6 van
[link]Az AMD integrált grafikája messze az intel felett van. Egy 8600g, 8700g cpu-val sok mindenre - beleértve játék - is ki lehet váltani egy dvga-t. De ha budget gépet épít valaki, akkor úgyis proci és valami olcsóbb vga lesz a választás. Így ez mindegy is.
A gyári támogatás az újabb amd processzorok kiadásával jobban megmarad, mint az intelnél. Hiszen ha egy foglalt fut 5-8-10 évig, tovább adnak ki rá drivert, mint amelyik csak kettőig.
A támogatott kijelzők száma alaplapgyártóktól függ. Jellemző az USB C, Display port, HDMI
Tulajdonképpen amelyik olcsóbb, veheti azt. A támogatás miatt billen csak a mérleg a vörösök irányába és arra még sokáig lesznek processszorok (5-6 év múlva ha megy még az alaplap, olyan lesz a legolcsóbb belevaló amd proci, amely az épp aktuális inteles procival lesz pariban. Csak míg az inteleshez úgy alaplap kéne, az amd-nél max egy bios frissítés kell majd)
Ui.: Nekem egy gigabyte b650I van. Itt a pci e sín felett van az m2 slot
-
HUN_Sector
őstag
B650i / b850i am5
Az intelt felejtsd el, az nem időtálló a 2 évenkénti socket csere miatt
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Kalacskepu #65949 üzenetére
nincs mit. Nekem in win chopin maxban ment kettő egy egyedi felfogatóval.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Kalacskepu #65945 üzenetére
nézd meg, van e black noise ebben a vastagságban. Az egyik legjobb a piacon.
Nekem 50mm-esek vannak, tényleg semmi hangjuk, még max terhelésen sem.
Esetleg a légszállítás lehet eltérő, de hogy pro vagy kontra az adatlap összehasonlítás alapján derül csak ki -
HUN_Sector
őstag
[link]
raspberry pi 5 mini pc
wow -
HUN_Sector
őstag
Naaaaagyon mini 5060 [link]
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #65874 üzenetére
Az nv verzió lehetővé teszi vga behelyezését is és alig pár cm plusz. Az a baj, 18 cm hossz alatt jelenleg nincs még lp 5060, ami van az hosszabb.
Persze túlhaladottá teszi a dolgot ha az ai max apu végül am5 asztali processzorkupakra át lesz tervezve, mert jelenleg még eltérő alaplapot igényel.
A mini egybegépekben meg nincs sok bizodalmam
-
HUN_Sector
őstag
Kíváncsi leszek a teljesítményükre [link]
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65822 üzenetére
az AI apu elvileg annyira nagy, hogy azt csak forrasztani tudják, nem kompatibilis a sima - cserélhető processzoros - cpu socketekkel.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
ez egyébként milyen formátum, pico itx?
-
HUN_Sector
őstag
Levettem a galliumos axp x47 thermalright hűtőt
Felraktam a peerless assassin se 90 thermalright duplatornyos hűtőt 12,5 W/mK hővezető képességű pasztàval. Nagyjából egyeznek a kapott adatok, nagyobb javulást vártam pedig.
Ház: inwin a1 plus
1 alsó 120-as venti, egy-egy oldalsó és hátsó 92-es venti
8700g + B580Cpuhő adatok:
Idle 40-45 fok
Enyhe terhelés: 55-65 fok
Gaming: 65-80 fok
Peak (cyberpunk): 89 fokAz idlet leszámítva jó értékek (remélem lehúztam a fóliát a hűtő aljáról
)
Okádék a gépház szerelése, mint egy ördöglakat. Biztos hogy platformváltásig hozzá nem nyúlok, egy napom ráment (megint)
-
HUN_Sector
őstag
Na, visszavadásztam a nyákra a műanyag keretet. Folyékony gumival (mivel nem vezető) most jól oda is ragasztottam
-
HUN_Sector
őstag
Ez meg a másik selejt. 10 hónap alatt szétesett a hűtőborda
-
HUN_Sector
őstag
Na ezt vajon hogy a rákba varázsoljam vissza?
A tüskék egyenesek de csakazértsem bújnak vissza a műanyagba. Korábban is simán lejött már (gyárilag nem volt felragasztva a nyákra)
-
HUN_Sector
őstag
Fractal design era új verzió bemutató
[link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
Pista0001 #65746 üzenetére
Nem foglalkozom használt IT cuccokkal, ez elvi kérdés
A 110-es mérettel már megszívtam 1200-es socketű itx alaplap alatt, így a 95x95 alsó méretről akarok maradni mindenképp. Így esett ki a 12x11 cm-es, fent említett 120-as thermalright peerless assassin is.
AIO-t meg most nem akartam, holott az lett volna a legkönnyebb választás.
Meglátjuk. Ha nem válik be, akkor így jártam. -
HUN_Sector
őstag
Na kíváncsi leszek, mert lecserélem az axp x47 full hűtőt.
Találtam egy duplatornyos mini hűtőt.
Thermalright - Peerless Assassin 90 SEA nagytesó tesztjei szuperek, remélem egy 5-6 fokot tudok hozni a mostani hűtőhöz képest
-
HUN_Sector
őstag
Én is pörgök rajta hogy lecseréljem a galliumos axp thermalright hűtőt, de mivel szét kéne kapni hozzá a fépet, győz a józan ész és ellapozok a procihűtők oldaláról
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sff-cucc #65623 üzenetére
A gold táp 200w és terhelésen is halk.
A hűtés a procitól függ. De ha nem aaa címmel játszol 100-120 wattos cpu hőterhelésen, és ha egy noctua venti van a gépen, akkor nem hangos.
A hátlap mögött van az ssd rögzítő.
Gyárilag egy sata y kábellel jön a chopin és a chopin max. De az a kábel külön is kapható pár száz ft-ért.Amit furcsállottam, higy amint a case fan tűkre tettem egy connectort, lehalkult a cpu hűtés. De ez alaplapi sajátosság
-
HUN_Sector
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #65568 üzenetére
Ugyan réz az egyikőjük, de a vastagságát tekintve vannak aggályaim. Ez max 65w tdp-hez tűnik megfelelőnek. A kisebb thermalright axp rézhűtővel tűnik osztálybeli versenyzőnek
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Oliverda #65532 üzenetére
Kiélvezem hogy innen csak nekem van: 8700g 15-18W idle böngésző alatt, 85-90 watt full terhelésen. De 100+ wattot nem nagyon láttam tőle mostanában
Pár hónapja kapott egy b580-as kártyát is maga mellé, de a fogyasztás igpu használat nélkül sem változik. Szeretik egymást. Én meg őket.
-
HUN_Sector
őstag
Ebben a laptopban tesztelték az új AMD AI Max 395 apu-t, amit ígérnek asztali gépekbe is.
[link]
Fhd, max részletesség
Assassin's Creed Valhalla – átlagosan 78 fps.
Cyberpunk 2077 – átlagosan 72 FPS.
Diablo 4 – átlagosan 122 FPS.
Baldur's Gate 3 – átlagosan 83 FPS.
Fortnite – átlagosan 120 FPS. -
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #65362 üzenetére
Amikor nekem volt Manli Nvidia videókártyám (kínai, a világ harmadik legnagyobb oem gyártója), alig bírtam eladni, mert senki sem ismerte. Közben röhögve hozta ugyanazt a szintet értelemszerűen, mint egy Asus, vagy MSI és minőségben is szuper volt (fém hátlaplemez, masszív, pontos illesztések, stabilitás).
Nem kell félni ma már akínai cuccoktól. Ami nem kínai az hamis. Két jó off példát hadd osszak meg:
A hazai viszonyok között él még az a tévképzet, hogy a kínai az sz*r. Főleg ha olcsó. Ld. MG Zs gépkocsija, ami lepipálja minőségben az alsó középkategóriás európai modelleket, közben olcsóbb, mégis vesznek egy használt "üzletit" ugyanannyiért inkább helyette, ami nem is jobb minőségben.
Másik példa. Gyerek ráfüggött - persze miattam - a star warsra. Nézegettem neki a normális fénykardokat. Ami itthon legolcsóbb fém nyelű, akksis fénykard volt, az 29000 volt, jelenleg dark apprentice néven 35000. Echte ugyanaz (de még a címkék, csavarhelyek, foglalatok is) temuról véve 7000 ft ingyen szállítással. És itt nem az európai volt előbb...
-
HUN_Sector
őstag
Újabb 6db AM4 apu érkezik
[link] -
HUN_Sector
őstag
Leáll a ddr4-es memóriák gyártása (nincs április 1)
[link] -
HUN_Sector
őstag
Vagy egy 15 wattos integrált lapos megoldást teszel bele, vagy egy alapjáraton GE processzort, vagy az intel valamelyik T modelljét.
A 35 wattos fogyasztással is melege lesz a procinak egy ennyire keskeny házban, mivel csak nagyon low profile hűző jöhet szóba így ránézésre (47mm alatt)Egy inter tech mini házban a 45 wattos és 35 wattos leszabályzással is 70 fokos pokol volt a 3400g-nek youtubeozva.
De még a 20 wattos athlon is szenvedett néha.
Kb a chopin méreteitől életképes egy ház szerelt proci lap kombóhoz
-
HUN_Sector
őstag
Itt a cikk a fenti diagramhoz
[link]Az amd ha 150 alatt adná a 395-ös procit, már váltanék is
de félek hogy vagy 4x ennyi lesz
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65159 üzenetére
nekem is ez az arc 580 duruzsol a gépben, eddig kifogástalan.
Se nem hangos, se nem melegszik. Természetesen megfelelő procim van mellé, amely támogatja a funkcióit.
(ínyenc vagyok az új technológiák terén) -
HUN_Sector
őstag
Egyébként lehet velem van a probléma... de ha még nincs ház és táp...
Miért nem teszed egy ilyenbe?
[link]
16000ft körül volt fél éveAnno sokan bevásároltunk belőle a 200w gold táp miatt innen a fórumról. (nekem is itt van még, csak kibontva és megpillázva lett, majd visszacsomagolva)
-
HUN_Sector
őstag
Itt egy tetszőleges adapter átalakító csomag.
És futottam bele olyan csatiba ami ezekkel sem volt kompatibilis
[link] -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65091 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet hangos.
Azt hiszem ez az a gép: [link] -
HUN_Sector
őstag
Az elmúlt hónapokban kifutottak a b450-es lapok sajnos, azok még normális árban voltak. Legközelebb azok ár/érték arányához azonban találni még jó lapot. Szánd rá azt a kevés felárat és 55-ért inkább válassz egy b550-es chipsetet, az ellenben már tudja a pci expressz 4.0-t is.
[link]
Hidd el, olcsó húsnak híg a leve.persze 8000 ft-tal drágábban már ott van az am5 és a 620-as chipset... de hát az meg megint nem az igazi, kissé fapados, drágább a ram, nincs még igazán jó ár/értékű proci...
[link] -
HUN_Sector
őstag
szerintem amíg az am4 kifut és az am5 lecseng, már be fogják mutatni az am6-ot.
Szóval egy jó am4 egy 5. genes X procival, 32 GB rammal mindenre is elég lesz még nagyon sokáig, ráadásul elbír egy felső-közepes kártyát.
(csak én vagyok apu hajhász, hogy kergessem a legújabb grafikus cpu-kat, ti ne tegyétek) -
HUN_Sector
őstag
Napi színes híreink: az új apu gyártói eredményei
[link] -
HUN_Sector
őstag
Gen 3 és gen 4 között minimum 128 bites x8 és x16-os csatlakozójú kártyák között nincs különbség. A 96 bites és 64 bites belépő kártyáknál már viszont tetemes
-
HUN_Sector
őstag
válasz
viperabácsi #64960 üzenetére
Ha van egy risered ami 3.0-s, a vga 4.0-s, a biosban 4.0-ra állítod a pcie-t is, nem kapsz képet és vissza sem fogod tudni állítani, ha nem dual bios vagy ha nincs egy 3.0-s vga-d
-
HUN_Sector
őstag
A tápkábel sata csatlakozója is mindkettőbe belemegy külön-külön, nem alaplapi sata connectortól kapják az áramot.
Egy 4 pines power csati egy 84 wattos cpu-t simán meghajt. Viszont paneltápnál a paneltáp teljesítménye és a kúlső adapter teljesítménye közül a kisebb számít. Pl egy 12v 5 amperes adapterrel (külső táppal) 60 wattnál többet igénylő cpu meg sem fog mukkanni, hiába tudna a paneltáp mondjuk 100 wattot
-
HUN_Sector
őstag
válasz
AiRLAC #64900 üzenetére
Ami az itx-szel. Még jobban rétegtermék lett, megfejelve egy brutális inflációval. S itt is vagyunk a mában.
Ezért vettem én is inkább olyan gépházat, amiben gyárilag benne van egy gold táp, mert önmagában egy jobb táp annyi, mint amit az egészért fizettem.
Ki kell használni az olyan lehetőségeket, mint a 16000-es in win b1 200-as gold táppal 16-ért, az in win A1 plus 650-es gold táppal 50-ért, vagy tavaly az nzxt h1 moduláris sfx táppal, aio 120-as vízhűtéssel 50-ért. Sokan ezeket alkatrésznek veszik már, annyira elszaladt egy-egy különálló termék ára
-
HUN_Sector
őstag
válasz
mpierre #64863 üzenetére
Én 2 éve nem találtam, így elengedtem a dolgot. Azaz lett volna egy prémium kategóriás 50 körül, de a felhasználói tesztek alapján a ventilátora helikopter.
Tényleg a legegyszerűbb, ha veszel egy fehér matt aeroszol sprayt, leszeded a burkolatot (ugrik a gari!) és a fémet lefújod pár rétegben. A fólia lehet megpúposodna a hőhatástól, meg a venti kivágásnál nem lenne szép.
-
HUN_Sector
őstag
-
HUN_Sector
őstag
Nekem egy Gigabyte EAGLE GeForce RTX 4060 OC ICE NVIDIA 8 GB GDDR6 típus volt, 3 kicsi légkeverővel. Most a gyerek gépében van. Semmi hangja, alacsony a fogyasztása, hűvös. A 4060-as kártyáknál az alacsony fogyasztás miatt marginális a ventik szerepe
-
HUN_Sector
őstag
válasz
zolika15 #64748 üzenetére
nincs zavaró mértékű zúgása ha erre gondolsz, pedig itt van mellettem a gépház. Jó a ventik kialakítása, illetve az maximum érték. Ha 1 mp-ig megy azon, akkor is listázza a rendszer. A techpowerup cikke alapján cca 30 dB a zaj, ami semmi. [link] Nálam is elnyomja az in win ház beépített gyári ventije
A zotac 3060 12gb fehér kártyám is ekörül pörgette őket, az mondjuk még halkabb volt és kis híján kétszer ennyibe került
-
HUN_Sector
őstag
Na frissült végszóra.
@Sb: Adatok egy kimerítő cp2077 játék után - B580
Maximum esetben 10GB ramot evett meg. A hőmérsékelt remek. A fogyasztás 4060 szinten mozog. -
HUN_Sector
őstag
Behelyeztem a b580-at, nekem a cpu tudja a resizable bar funkciót, így a vga teljes mértékben működőképes.
Cyberpunk 2077 fhd-ben mindent bekapcsoltam, ultrára raktam, látótáv is maxon, meg sem kottyan neki.
A ventik fixen mennek idle állapotban is, a géphez közel hajolva hallatszik, de ez minden negatívum amit el tudok mondani. Kint vannak youtubeon már az első felhasználói tesztek is, tényleg jó lett a kártya. Más kérdés hogy hiánycikk, egyelőre a 250 dodós listaár csak álomFogyasztást nem tudok nézni, mert a legfrissebb rendszerdiagnosztikai eszközöm (hwmonitor) továbbra sem ismeri fel az adatait (generic microsoft vga, ennyi, minden adat nélkül) - de ez a 3rd party app mulasztása egyelőre
A processzor a vga felett helyezkedik el, nem melegebb mint amikor igpu-n használtam, így valószínűleg nincs túlzottan nagy hőtermelése.
Nekem a limited edition van meg, csodálatos az anyaghasználat (egyfajta selymes tapintású mattfekete gumis műanyagburkolatot kapott), de a steel legend háromventis változat mindenesetre most is minden referenciakártyánál jobbnak tűnik
-
HUN_Sector
őstag
válasz
vtommy #64738 üzenetére
Minap nézegettem egy vga összehasonlítást kategórián belül. Volt olyan, amely kártyának a ram felhasználásáa a másik háromszorosa volt! (6GB vs 18GB). Szóval a driverek is rettentő fontosak.
Az indiana jones meg spontán szarul van emgírva. Semmi olyan nincs benne, ami indokolná ezt a fogyasztást. Semmi olyan megjhelenítés nincs, mint amivel anno a crysis tönrke vágta a pc ipar elvárásait. -
HUN_Sector
őstag
mármint 8700g-vel.
-
HUN_Sector
őstag
Na megjött az intel arc b580 a kicsi itx gépbe. Kíváncsi leszek hogy működik együtt a 8600g-vel, mint processzorral
-
HUN_Sector
őstag
Hú, micsoda őskövület került ma hozzám.
Apu átváltott laptopra, a 10 évvel ezelőtti céges ITX gépét (amit még anno én terveztem össze az irodába) ideadta.
A8-7600
FM2+ itx alaplap
2x8 GB DDR3 ram
120GB SSD
CD/DVD meghajtóval
Hűvös, csendes 65 wattos létére, azt hiszem befogom backup/házimozi célokra az i5 4460-as gép mellett -
HUN_Sector
őstag
Azért a sata ssd-k máig olcsó, apró, jó megoldások.
A másodlagos m2-k viszont gyártó függvényében, de cpu/pci/hálózati busra csatlakoznak be, leszűkítve az ottani adatáramlást.
Én is szeretem a kettő m2-t, de az egy is teljesen élhető.Az ssd-m a backup, meg havi szinten csinálok egy offline, fiókban tárolt ssd-re backupot.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
FireKeeper #64652 üzenetére
72000, nagyon nem ugyanaz
Anno socket 1200-es z590 alaplapomban volt két m2 csatoló. Az 4 éve, 330-as dollárnál volt százezer ft mindenhol (akciósan dupply hirdető 50-ért adta egypár hétig). Ezeknek ennyi az ára itx-ben
-
HUN_Sector
őstag
Emberek: sehol sincs b650i itx alaplap értelmes áron
.
.
.
.
HUNSector: Tessék, itt még van (link)
.
.
Emberek: sehol sincs b650i itx alaplap értelmes áron -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #64617 üzenetére
72000ft, b650 [link]
Ilyen van nekem is. A wifi stabil1db m2 van rajta az igaz, de nekem egy 512-es ssd elég bele, meg egy 512-es 2,5-ös normál ssd van még csatlakoztatva hozzá (a terrás m2-t odaadtam a gyereknek)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Crabface #64525 üzenetére
18 literes. Deepcool CH160
Oázis computersnél ~25000ftHidd el, elég kicsi. Van belőle egy itthon. Toronyhűtőset nem kapsz 10 liter alatt, azt engedd el. Vagy ha tudsz, akkor mini toronyhűtőt és ugrik a vga mert amorf az egész ház.
Ám: A kis hűtőkkel iszonyat szopás tud lenni, főleg ha a vízhűtés sem opció és apró légkeverővel kell a procit lehűteni.
-
HUN_Sector
őstag
Na... szerelni rémálom. Csak a hátsó panel és az első panel vehető le mókolás nélkül.
A tápegység benne ATX, jó nagy helyet foglal. A kábelek természetesen nem modulárisak.
De a kábelmenedzsmentre hátul van lehetőség. Én ebben tehetségtelen vagyok, szóval csak kötegelek meg tömködök.LED: Kis zacskókban van LED összekötő, én hülye meg rendeltem közben splittert mert nem láttam, olyan picik a 3 tűs toldók. Utána találtam meg őket (egyesével csomagoltak).
Akinek nincs az alaplapján led csatlakozó az se búsuljon, adnak külön led vezérlőt, ami sata kábelről megy.A gépház minősége remek. Az oldalüveg meglepően könnyű, de üveg.
A gépház teteje is üveg a Qi töltő miatt. Pontosan kell rápozicionálni a telefont, ez okozhat problémát. + Imádja a port gyűjteni.Cca 21x34x28 (sz x h x m) - 20 literes.
8700G teljes terhelésen 75 fok axp x47 réz hűtővel, noctua ventivel. A CPU packet 87 C (irreleváns hőmérsékelt szempontjából), mindegyik ~10 fokkal kevesebb mint a chopinban.
A gyári hűtőventik nem hangosak, de hallhatóak. Szabvány típusok, noctuára simán le lehet cserélni őket. (csak azok meg nem világítósak).Adnak egy, a gépház színével egyező 90 fokos vga tartó fémlapot is, ami két csavarral rögzíthető az alaplaphoz. Nem egy design elem, de kedves hogy ilyenre is gondoltak.
Alulra lehet tenni 2 darab 120-as ventit, ha valakinek kevés lenne a szellőzés.
Alapjáraton oldalra és hátra fúj ki (van szép oldalsó hatszög perforáció), előbbi gyári tájékoztatás alapján 120-as radiátorra is cserélhető, nem tudom okoz e ütközést egy hosszabb vga-val.
Alább gay színekkel, kicsi lányom szerint a fekete gépház ronda (fehér nem volt akínálatban már), de a szivárvány szín az szép. (úgyhogy az addigi sárga színeket átállítottam csillámpónira, hogy ne érje szó a ház elejét)
-
HUN_Sector
őstag
válasz
TurboK0 #64497 üzenetére
A 600W-os anno a tesztek alapján nagyon jó volt, de a sima A1 ház amiben benne volt, mára már őskövület.
Az A1 plusban a IW-GD650PS modell van ha jól nézem. Ez külön kereskedelmi forgalomba - hivatalosan - nem kerül, csakúgy mint a chopin tápok.
Ma költözök át bele, akkor pontosan meg tudom majd nézni a típusát, hátha EMEA térségbe más címkézéssel jön a táp. Csak előtte még az axpx47 rézhűtőhöz tervezek egy tölcséres 120 mm-es ventitartót, esetleg egy 140-eset is, ha belefér a házba
-
HUN_Sector
őstag
Hoztam egy bestbuy ajánlatot.
Alza.hu [link]
In Win A1 fekete ház BEÉPÍTETT 650W GOLD tápegységgel (2x 6+2 pin)
49990 Ft!+ hátsó 120 mm-es venti
+ QI töltő (10W)
+ RGB beépítve az aljába akinek arra van ingere
+ üveg oldallapos160 mm-es CPU hűtőt támogat és 320mm-s vga-t.
Alulra 2 db 120-as venti szerelhető még
Oldalra egy 120-as venti szerelhetőMindezt kicsit testesen, de még ITX méretek között: 273 x 224 x 357mm
-
HUN_Sector
őstag
Őszintén nem tudom...
Visszaraktam a gépre a cyberpunk 2077-et. Ez proci hőfokgyilkos volt minden itx házban.
8700G és In Win Chopin Max, igpu-val játszva.
A magok esetében 90,4 és 94 C fok között alakultak játék közben a csúcs hőfokok. (med, FHD)
A cpu package temperature 97,5 peaket produkált.Nem igazán akarnék másik házat venni, de a cpu hűtést kimaxoltam már ebben a házikóban. Ez a játék meg az i7-et ugyanúgy felforralta.
Vajon long runban bírni fogja?
-
HUN_Sector
őstag
Akkor egy más dolog:
A Minineo 300-as típust ismertem, a G200-as azonban sokkal inkább életképesebb:
[link] -
HUN_Sector
őstag
Az a vicces, az új intel B580 is már majdnem ekörül van teljesítményben, ámde, nevetséges áron
AMD és Nvidia vajon mit lép? Szétcsapta az intel a kartelljüket
[link] -
HUN_Sector
őstag
A noctua állítása szerint ez a venti takaró 2 dB-lel csökkenti a zajszintet. 12 cm, 3d nyomtatható. Lehet megpróbálom 92mm-re learányosítani.
A -2dB hellyel-közzel de majdnem felezi a zajszint mértékét.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- iPhone topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest