- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65900 üzenetére
Nem semmi. A hangja vajon milyen lehet?
-
VinoRosso
veterán
válasz
HUN_Sector #65881 üzenetére
Hát én még gyári halk Flex-el nem találkoztam. Lehet modolni a ventit persze, csak akkor ugrik a gari, és valószínű a táp is, mert ezek nem azért vonyítanak, mert nem tudnak bele halk ventit tenni, hanem mert 40mm-es ventivel ekkora fordulatszám képes csak kellő légáramot biztosítani a megfelelő hűtéshez.
sasNAXO: TFX táp legrövidebb (venti felőli oldala) 6.5 centi, Flex ATX 4 centi, szóval 2.5 centi összesen a különbség. Szeritnem ez nem egy rossz tradeoff a csendért cserébe, én pl vevő lennék egy ilyen házra. Flex ATX-esre tuti nem.
-
VinoRosso
veterán
válasz
sasNAXO #65869 üzenetére
Nem értem miért tolják ezeket a flex-atx-es vonalat. Szerver formátum, nem desktopra lett kitalálva, a hajam égnek áll a hangjától (és nem azért mert hajszárítóra asszociálok azt hallva). Prémium kivitelezés, de gagyi terv.
Közben még TFX-es házak alig vannak, pedig sokkal halkabb, szélesebb körben elérhető, és alig foglal több helyet. Ez az NV10 nem lenne rossz egy TFX táppal, sokkal nagyobb nem lenne, cserébe viszont sokkal csendesebb. -
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65832 üzenetére
Jól néz ki, de sajnos sovány a teljesítménye manapság. Mondjuk az LP kártyák sosem voltak a topon ilyen szempontból.
Én egy normál RX 9070-re várok (valószínűleg hiába) ami nem hosszabb legfeljebb 24 centinél, bár igazán a 18 lenne jó. -
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65462 üzenetére
Nem azt modtam, hogy nincs vizes noti, hanem azt hogy ilyen konstrukcióval (az ilyen alatt értsd az alább linkelt HK modellt) életképtelen. Ezek amiket itt linkeltetek különálló radiátor egységet használnak, se a pumpa se a radiátor nincs beépítve a burkolatba, és megkockáztatom talán 10L is van az egész cókmók együtt.
Egyébként ezek se sokkal jobbak, pontosan nem néztem utána de lehet egy eGPU-s megoldás kisebb térfogatú és könnyebb mint ezek és ott a VGA is cserélhető.
A vízzel több gond is van ha az ember a térfogat csökketésére megy:
- túl sok helyet foglal
- nem egyszerű jó légáramlást kialakítani (a radinak kell ki-be oldalon szabad légtér és emllett más komponenseknek is kell kapni némi fuvallatot, pl mi lesz a VRM-el, SSD-vel ha elkülönülnek a raditól és a légáramlás ott nulla)
- upgrade macerás (nehéz megfelelő blokkot találni, főleg VGA-ra)
- súlyra is nehéz
- indokolatlanul drága
Nem véletlen, hogy fehér holló kategória a vizes laptop, még a kissebb ITX házak is inkább kompakt vízre vannak felkészítve mintsem teljes loopra.
Most ha ez ember belegondol abba, hogy egy Legion Pro 7i Gen 9 RTX 4090-el olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, térfogatban, súlyban kevesebb mint a fele ennek a hong-kongi csodának, akkor mi értelme?
Én biztos nem ezt venném, mikor ha laptopot akarok akkor van gamer laptop ami jobb, olcsóbb. -
VinoRosso
veterán
válasz
echterion #65459 üzenetére
Notit... a notinak nem a hűtés a kulcsa, hanem hogy válogatott chipek mennek bele amiknek alacsony a tdp-je. Egy jó léghűtéssel kb ugyanott vagy vele.
Kb 15 évig volt vizem, elsőnek egy elég halk ddc-vel, de 1 év után én is rájöttem, hogy normális, csendes vízhez d5 kell és relative halk 12-es nagy nyomású ventik. Ezt nem tudom elképzelni egy ilyen laptop szerű konstrukcióval, nem beszélve a csövezésről (gondolom az kb 5-6 mm lehet, 8-as alá ott se mennék).
Szerintem ez a cucc ha nem forró akkor hangos és valami olcsó kínai pumpa lehet benne ami meghal benne pár év után.
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65447 üzenetére
Szvsz életképtelen elképzelés.
1. 4k USD-ért bitang gaming laptopot lehet venni ami kisebb és nem 4 kiló.
2. Ha csak játékra kell kevesebből bérelek egy Ultra GF Now szervert RTX 4080-al aztán elég egy okostv vagy egy RB Pi hdmi porttal.
3. 6.5 liter, 7L-től vannak házak amivel a töredékéből kohozható egy hasonló build, de ha az ember megerőlteti magát egy kicsit maga is tud építeni 6L körül olyan házat sfx táppal amibe 'normál' itx komponensek mennek és kb ugyanezt tudja.
4.Maga a konstukció is rossznak tűnik, bár a belsejét nem látni, de ha vizet benyomorít valaki ekkora helyre annak a hatásfoka gyenge lesz, főleg fekvő házban vékony ventikkel, legalább forgatta volna el állóra a házat, hogy könnyen át tudjon áramolni a radin a levegő. Értelmesebb lenne külön csatlakoztatható egységként megtervezni a radit hibrid hűtéssel,aakkor repülőn szállítható lenne külön, feladott poggyászként, a gép pedig a kisebb súlynál fogva kéziben.4K USD-ért már elvárnék egy ilyen feature-t.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
#25954560 #49893 üzenetére
Volt nem rég linkelve ilyen asztal build, abban lehet elférne 15mm vastag ventikkel.
Mondjuk a terméknevet félig-meddig érzem relevánsnak. Oké kanyarog benne vagy 10 méter alucső, meg ha leszakadnak a lamellák lehet őket jobbra balra tologatni, de azért ennek van némi mellékíze egy radiátor kapcsán.
Meg leginkább az egyetemi valszám gyakorlat jut eszembe róla, ahol az egyik csoporttársam az első órán arra a kijelentésre, hogy nem lehet számológépet használni vizsgán benyögte, hogy 'Abakusz?'. Onnantól kezdve az oktató úgy hívta a tagot, hogy Abakusz, és azzal indultak a gyakrolatok: hogy 'Na Abakusz, jöjjön ki a táblához...' -
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #49823 üzenetére
GTX 1650 még a 970 szintjét se hozza, én olyan GTX 1070 körüli LP kártyára gondoltam. Az Ampere-ből szerintem simán ki is jönne egy 75W-os változtat, raknék rá egy passzív bordát, a CPU oldalra egy Rajintek Pallas (lehet az is passzívan), menne a ház tetjére egy 14-es venti oszt jónapot.
2,5-es meghajtók??
M.2-essel tolom már egy ideje.
-
VinoRosso
veterán
Van 300W-os seasonic TFX táp ami csendes, apróban bagóért dobálják. LP 75W kártyával nagyon apró konfigot össze lehetne vele hozni, gondolkodtam is rajta, hogy összedobok egyet sufni cuccokból, de az összerakáson kívül nem lenne más célom vele, mert ahhoz kevesek a mai LP kártyák, hogy elgondolkodjak a megtartásán:
Talán majd ha az RTX 3000 szériával kijön egy combos LP kártya akkor elgondolkodok rajt.
Kaio: [link]
-
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #49805 üzenetére
Most valamit nem látok jól vagy ebbe csak LP kártya megy. Ha így van szerinem baromira helypazarló, ebbe a térfogatba lehetne standard kártyát is tenni. Pl OSMI 3.1:
Mondjuk szerintem ez is kicsit elb..ott kialakítás, de még minig jobb, mint az Ophion 7L.
Ha a táp helyét megcserélem a VGA-val és feje tetejére állítom a házat, és előre teszek egy out ventit, akkor egy térfogatban kisebb de légvezetésben jobb kialakítást kapok.
Ja és ez egy 2016-os cucc ha jól emlékszem. Eltelt vagy 4 év, és még mindig ilyen kínai szarokkal jönnek. Komolyan ennyire futja
Akár lehetne Aliexpress 7L is a neve, 12 egy tucat ház ez abban a kínálatban.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface #49788 üzenetére
Lehet, hogy én értettem félre, de nekem úgy tűnik, hogy az csak lehetőség a házhoz, tehát nem kötelező az NUC-ot tenni bele.Vagy csak azzal lenne kompatibilis? Annak tényleg nem sok értelme van. Egyrészt túl szűk piaci szegmens, másrészt ha módosítani is kell ha házon minimálisat csak, hogy itx lapot fogadjon. Akkor meg miért ne mennének rá arra is?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface #49776 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy belemegy 3 slotos kártya is (a középső képen egy 2080 Ti van) meg a 7.9 vs 7.2 L se nagy különbség (főleg, hogy 3 slotos kártyát támogat). Nekem inkább a dizájnja nem tetszik. Ezek a fülek úgy 20 éve voltak menők. A másik meg az elfektetett kialakítás, de az meg a VGA miatt ilyen. Az a baj ezzel, hogy így nem a lehető legkisebb felületen érintkezik a talajjal, és onnét nem annyira jó a légáramlás még úgy se, hogy meg van emelve a ház.
Ezt lehetne jobban csinálni, ha egymás fölé helyeznék el az alkatrészeket. Valahogy így: -
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49771 üzenetére
600 dodó? Ne hülyéskedj abból már egy két radis custom loopot is építhetett volna mindent bevizezve. Az asztal hátsó részben elfekteti a radikat vízszintesen, alá a ventiket réssel + porszűrővel felül meg ráhúz valami dizájnosabb elemet, mondjuk valami polcot amire lehet pakolni és csak hátul nyitott, ahol nem látszik, hogy mi van ott.
-
VinoRosso
veterán
Arra gondoltam, hogy egy dupla top radi kevés lenne egy böszme rendszernek, főleg úgy, hogy csak 240-es és nem 280-as, aminek simán be kéne férnie egy 35 centi hosszú házba. Még a 3 slotos VGA- miatt akár be is férhetne egy a VGA elé, csakhogy ott meg az üveg oldallappal nézne farkasszemet. Meg aztán a pumpát hova rakod?
Van amúgy ahogy nézegettem itx méretű 2070, de azon a hűtés olyan, hogy azt is vizezni kéne. Még kisebb méretben meg van 2080 MXM és létezik olyan STX lap amibe talán bele is menne, ezt kéne ráapplikálni egy élére állított quad radira, és meg lenne válaszolva minden kérdés
.
-
VinoRosso
veterán
válasz
petersomo #49638 üzenetére
Ementáli sajt, kinézetre.Plusz nem tudom mi létjogosultsága van ennek a méretnek/kialakításnak. 3 slotos 34 centis GPU, ez WTF. ITX-nél már inkább maguknak az alkatrészeknek a mérete ami a szűk keresztmetszetet képezi, ezért nem kalkulálnék azzal, hogy most vagy a jövőben ilyen king size cuccok lesznek az itx gépekben. Ha valaminek helyet kellene találni az a hőleadó felület, de azt nem látom, hogy ilyen irányba terjeszkedne ez a ház. Én inkább szeretnék egy nano itx lapot PCI-e 3.0 x16 slottal, kb 15 centis 2070-el, de hatalmas hűtéssel, mint egy 2080 Ti-t terhelés alatt nyerítő ventikkel még nagyobb méretben. Ez nekem ilyen két szék közül a padlóra. Mondjuk már a sima Rocket is egy hotbox, de ez.... ha olyat vesznek bele ami bele való, se kicsi nem lesz, se hűvös, se halk, mellé még ronda is.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Tibiajax #49511 üzenetére
Én is így gondolkodom de számomra máshol van az optimum, pedig én elég érzékeny vagyok a zajokra. Nálam a csontra leszabályozott ventik jelentik a megoldást, minél nagyobb hőleadó felülettel. Jelenleg egy 21L körüli modolt itx konfigot használok 4x 140-es ventikkel, vízzel, két 280-as radival. Ez szinte teljesen hangtalan, minimál szélzaj van csak, amit már elviselek úgy, hogy akár tudok mellette aludni is simán (pl a gázkonvektort ki kell kapcsolnom éjjelre, mert annak a sziszegése mellett már nem tudok).
Ezt tervben olyan 13-14L köré tudnám redukálni, ennél lejjebb viszont szvsz nem lehet menni méretben sehogy sem anélkül,hogy a szélzajt ne növelnénk. Vagy a számítási teljesítményt ne vennnénk vissza. Viszont annyira talán nem is kell, mert 14L köré azért már találni laptop hátizsákot amiben lehet kényelmesen cipelni.
Egyedüli gondom a gyártással van, eddig esztétikus módon csak a 3D nyomtatott vezió tűnik realizálhatónak, csak azzal az a gondom, hogy a műanyag nem valami tartós, és ha az ember kidob 50-60k-t egy ilyen projektre akkor már megjelenik az igény az örök darabra is. Aluból meg kis műhelyek nem igazán tudják egyben elkészíteni, ilyen összeszegecselt/varrott Frankenstein házat meg nem akarok. Egyszer lesz elkészítve, ezért akkor már azt akarom, hogy legyen tökéletes. -
VinoRosso
veterán
Szerintem egy kellően halk bordával és ventivel lehet elérni a legjobb zaj/teljesítmény/hőmérséklet arányt. A bonyodalmak ott kezdődnek ha e mellé bejön még a méret is, mert egész addig könnyen megvalósítható a dolog amíg van hova terjeszkedni.
Mindenesetre full passzíbvba én csak nagyon low power (35W<) alkatrészekkel mennék.
Illetve ha van rá mód akkor csak simán cserélném a NF-A9x14-et egy Swif2-92P-re. Harmad annyiba kerül, leszabályozva hangtalan, és talán 3 évet az is kibír (szerintem többet is). -
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface #49481 üzenetére
Igen ismertem már korábbról a házat, amit egyébként egy jó konstrukciónak tartok, bár azért annál a sajtreszelős oldallapnál is érzetem némi ízlésficamot. Ha öreganyám még élne és meglátná szerintem lehet elkezdene rajta káposztát szelni.
Én a koncepciót nem értem, de ha a szponzor fizet érte akkor lehet megvan a válasz a kérdésre. -
VinoRosso
veterán
Nehezemre esik leszólni, mert látom, hogy komoly munka van benne, amit alapvetően nagyra értékelek,de most tényleg mi a péklapátért kell ilyen tehéntarkára lefújni egy házat (vagy inkább keretet), hogy úgy nézzen ki mint egy telibehányt túrótorta.
Miért van az, hogyha egy VGA 23 centi hosszú, akkor nem 23 centire tervezem azt a szájbavert keretet, de nem is 17 centire, hanem 20-ra, hogy véletlenül se illeszkedjen sehova a ház éle.
Vagy például ha már risert használok egy 90 fokkal elforgatott VGA-hoz, miért nem helyezem azonos oldalra a VGA és az alaplap ventiket, hogy esztétikailag egy jobb látványt tudjak nyújtani.
És ha már egy nyitott házat csinálok, mi a jó Istennek tervezem olyanra a házat, mintha egy élekre lecsupaszított doboz lenne. Ha már ennyire kivágok valamit, akkor hagyom a p....ba az éleket, mert nem a doboz forma amit el akarok érni, amit akarok az egy lap forma. Egyrészt stabilitás szempontjából jobban járok egy dupla-tripla vastag egyenes lemezzel, mint egy nyeklő-nyakló ementáli sajttal, másrészt költséghatékonyabb is elkészíteni a kisebb megmunkálási igény miatt , harmadrészt jobban is néz ki.
Nem tudom egyszerűen felfogni, hogy aki alatt ott van a pénz paripa fegyver, hogyan tud ennyire amatőr hibákat elkövetni a tervezésnél. Ha egyszerűen semmi logikai és esztétikai érzéke, térlátása nincsen, hogyan kerül olyan helyzetbe, hogy legyártson egy ilyen torzszüleményt. Arrafelé komolyan nem volt jobb jelölt erre? -
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49351 üzenetére
Nem tudom mennyire volt jó az érintkezés a felületek közt, lehet azok a korongok nem voltak tizedmiliméter pontosak. A pasztának nem kéne pár nap alatt beszáradnia, vagy ha igen akkor IHS cooling alatt is ilyennek kéne lennie.
Illetve a GPU-k többségénél is direct die cooling van, mégse szárad be a paszta ennyi idő alatt. -
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49342 üzenetére
Nem tudom, én most váltottam 2600k-ról, nálam vízzel játék alatt 55-60 fok körül mozgott 4,2 Ghz-en. Small FFT-val 65 fokig tudtam felvinni. Volt több példány is kb mindegyik ugyanilyen, max a feszekben meg az órajelben voltak apróbb eltérések.
Most 8600-am van, ez már sokkal jobban melegszik 65-70 fok játék közben úgy, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a 2600k. Egyszerűen szar az IHS. Gondolkodom egy direct die coolingon, de nem tudom megérné-e a +5-6k-t a hozzá szükséges foglalat keret, azért a hőfokok még elfogadhatóak ha vízhez képes még egy kicsit sok is.
Mclovin
Ha felülre be tudsz tenni egy ventit én én ennél a hűtőnél megpróbálkoznék a helyedben egy ilyen setuppal:
Két oldalról hideg levegő be, fentről meg a meleg ki. Lehet javulna pár fokot a CPU, és így lehetne csökkenteni a fordulatszámon. -
VinoRosso
veterán
válasz
agszabv #49255 üzenetére
Korábban csináltam egy konceptet, hogy milyen layoutban lenne ez jó szvsz:
Igaz ilyen böszme CPU hűtővel jobb fektetve a lap, viszont a tápot mindenképp állítanám még így is a jobb légáram érdekében. Nyilván akkor a táp mellé kell alulra betenni a VGA-t egy riserrel.
Amúgy ha ráhúzol egy nem átlátszó UV reaktív csövet a menetes szárakra a fedlapot kicsit feljebb viszed, hogy szintben legyen a cooler tetejével, illetve lecseréled egy plexire, meg bevilágítod egy-két leddel egész pofásan nézne ki. -
VinoRosso
veterán
20L, ennyibe már bőven belegózhattak volna két radinak is helyet.
-
VinoRosso
veterán
válasz
#16939776 #49204 üzenetére
Ez attól függ mennyire white-fülű az illető. Én pl mizofóniás vagyok, sokkal érzékenyebb vagyok a zajokra mint az átlag ember, bármilyen neszt meghallok, és az én szempontomból van különbség egy totál passzív és egy nagyon halk aktív venti közt. Szerencsém, hogy a konstans, fehérzaj szerű halk hangokat még elviselem, így a 10dbA alatti ventik még nem késztetnek arra, hogy kőtörő kalapáccsal verjem szét a gépházat
-
VinoRosso
veterán
válasz
kerobi #49199 üzenetére
Nem tudom, hogy melyiket tekintsem trollkodásnak.
Ezt:
z390 gamer mini itx lap eladni meg úgysem tudnámvagy ezt:
Ne passzív CPU hűtésben gondolkodj és akkor olcsón megúszod.
Az alacsony bordamagasságot komolyabb passzív hűtésnél felejtsd el.
Vegyél/csinálj egy ilyesmit . Ha van egy minimál szerszámod (kölcsönözni is lehet...) és kézügyességed a profilok+szállítás kb 2000 HUF aliról. Ha nincs akkor 20k-ért méretre vágva küldik neked (bizony drága dolog a lustaság).
A procid egy 8400T lesz.
A legjobb passzív hűtő pedig ez. Az ára ne tévesszen meg, totál baromság, újonnan 12k volt, én 4k-ért vettem használtan, már bánom, hogy eladtam. Ritka, évente kb 1 darab van apróban. Ami gyakoribb az ez, az ára fillérek, cserébe minimál moddal fel lehet rakni újabb foglalatokra is, relative alacsony, passzív, mi kell még?
Esetleg egy ilyen. Szintén mod kell hozzá, vagy vékony csavarok, hogy felrakd, de ez ha egy lepkefingnyi légmozgást kap (pl Coolink SWIF2 120P) akkor jobb is mint az FX70. Van egy ilyenem amit megtartottam, nem tudom eladnám-e bármi pénzért.
Aztán van ez, de ez nem lesz hűvös. Cserébe alacsony, és még éppen elég amire szeretnéd. -
VinoRosso
veterán
válasz
Oliverda #49126 üzenetére
Szerintem ez tök random, hogy ki milyen lappal szív. Nálam az Asus a legpozitívabb minden tekintetben igaz én Intel vonalon nyomulok főleg. Leginkább Gigabyte deszkákkal/vga-kkal szívtam, pedig azt mindenki dicséri, nálam meg relative sok tönkrement. De pl nem rég adtam el egy Asus lapot, nálam 1,5 évig ment betonstabilan többféle kittel, a vevő meg beletett egy 2x2-es ramot aztán nem indult neki. Először elindult neki 1 modullal, de kettővel nem volt hajlandó, aztán egyszer csak csiribú-csiribá elindult neki a másik is. Igazából abból ahányféleképpen előidézhető valami hibajelenség csak nagyon keveset fed le egy-egy user átlagos használat során.
Minőségre (ha lennének ilyen jellegű infóim) inkább egy nagyker gariztatási statisztikái alapján következtetnék, hogy egyénileg kinek mivel van gondja az kb semennyire nem reprezentatív. -
VinoRosso
veterán
válasz
Speed® #49025 üzenetére
Ezért jó az SG széria. Méret+hűtés szempontjából optimum közeli. Nem tudom másnál miért volt meleg, én nem tapasztaltam az SG05-nél, hogy nagyon fűtött volna, pedig amikor léghűtés volt benne ilyen esti 28 fokok voltak, átvittem haverhoz egy hátizsákban panelba, ültünk egy rövidnadrában, mindegyikünkről folyt a veríték, VGA (7850) 65, CPU (A8 3870K @3,4) 60 fok volt, és nem volt hangos.
Mondjuk SFX-L táp volt benne, 80as SFX Zalman táp után engem a büdös életben nem vesz rá senki a szimpla 80as ventire. Írják alább az FSP 450-es tápot, hát az az 580-nal terhelés alatt olyan hangos lenne mint a huzat.
Ha trükközni kell én inkább a TDP-n variálnék low power alkatrészekkel.
Nem tudom mennyire kell a HT? Mennyire kell új, jó-e használt?
8400T-t lehet kapni 30-35 körül apróból. Ennek tényleg lepkefing hűtés is elég. Egy nagyobb passzív borda fölé a 12-es táp venti aztán meg van oldva a CPU hűtés. Az előlapi ventit meg lehet fordítani és a VGA által leadott hőt ki lehet arra tessékelni a házból.580 helyett is lehet 1060 6G-t venni és ott is van pár W nyereség és már is nem fűti annyira a hév a konfigot.
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
F.B.I. #49009 üzenetére
Nekem SG05-van próbáltam léghűtéssel a kezdet kezdetén még 7850-el ami kb hasonló felépítésű hűtéssel volt ellátva mint a Nitro.
Szerintem a ház jó, csak olyat vegyél aminek hálós az eleje meg tegyél oda egy halk intake ventit, mert arra a légáramra szüksége van a háznak.
Nem a lghűvösebb, de nem is a egy hotbox, itx-ek körül inkább a jobb kategória légáramlás szempontjából. -
VinoRosso
veterán
Kis off:
kültéri processzorÉn jót nevettem rajta, előtte ezt a topicot olvastam, gondoltam beteszem ide, hátha más is kacag egy jót.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Crabface #48526 üzenetére
A kérdés költői volt. Arra akartam utalni, hogy így jelentősen romlik a hűtés hatékonysága, mivel a ventiknek plusz ellenállást kell leküzdeni.
Egyszer próbálkoztam az SG05-tel 2db alulra vízszintesen felszerelt 240-es radival kb 2 centis légrést hagyva mind in min out oldalon, felfelé fújó ventikkel. Aztán rájöttem, hogy el is lehet forgatni álló helyzetbe a radikat úgy, hogy oldalra fújjanak és 10 fokot javultak a hőmérsékletek.
Így már volt hova menni a meleg levegőnek és ami távozott az sem a házat fűtötte tovább. -
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48521 üzenetére
A por a legkevesebb, porszűrő kb 900 Ft métere Kínából.
Írják, hogy 2x240-es radit támogat, gondolom az egyik alulra menne és a házba adná le a hőt.
Aztán a pumpát hova rakod?
Marad a kompakt víz két körrel, ezzel a konzervdobozzal szép méhkas hangja lesz a szivattyúkól, és nem ezért szeretik az emberek a vízhűtést.A Zalmannak el kellett volna döntenie, hogy vízhűtésre vagy léghűtésre készít házat, mert a kettőnek máshol van az optimuma kialakítás szempontjából, és így két szék közt a padlóra esett.
-
VinoRosso
veterán
válasz
diegho #48515 üzenetére
Nekem egy SG05-öm van, kb u.a. mint a 13. Röviden:
- Anyagminőség: hát nem prémium (nem vészes azért, ha nem focizni akarsz vele)
- Kialakítás: jónak mondható, Silverstone nem szokott gagyi házakat tervezni. Olyat vegyél aminek nyitott, hálós az előlapja, ide egy halk venti és nagyjából jó vagy
- Szerelhetőség: elfogadható
- Ár/érték: 17k-ért van árukeresőn még szódával elmegy.Még esetleg a Cougar QBX Kaze-t tudom ajánlani, mert ebbe bele tudsz tenni kisebb-nagyobb kompakt vizet is. Eléggé műangyag a ház, és nehezen szerelhető, szóval vigyázni kell rá, de szellős, hosszú kártyák is elmennek benne,és ugyanannyi mint az SG13.
TTV1 CM H100 szerintem felejtős, még matx-ben is van kisebb, szóval a mérete röhej.
-
VinoRosso
veterán
-
VinoRosso
veterán
válasz
viperabácsi #48327 üzenetére
-
VinoRosso
veterán
válasz
#25954560 #48322 üzenetére
Marketing duma, bár ha alacsony fogyasztású alkatrészeket használ az ember léghűtéssel akkor a Rocket annyira nem gáz, csak akkor minek az a rohadt hosszú hely a VGA-nak? Legalább felfele fúj benne a táp, igaz kell küzdenie, mire kitolja a levegőt
.
De low power alkatrészekkel jobb választás egy OSMi, igaz én abban is sokmindent átvariálnék pl megfordítanám fejjel lefele. Az ideális egy ilyen háznál az lenne, ha elől és alul lenne a hideg oldal, oldalt meg fent és hátul a meleg. Emiatt szívó venti kéne a CPU-ra és a VGA-ra. CPU-n még csak-csak megodlható, de VGA-ra csak sufni megoldások vannak.
Ha hosszú VGA támogatás kéne akkor meg a Sentry-re szavaznék, de azt is fejjel lefelé állítva használnám, hogy a táp felfele fújjon.
-
VinoRosso
veterán
Fekvő kula, már bocsánat...
Tudom sokan a gatyájukba élveznek ezeken a dizájnokon de nekem a hajam áll tőle az égnek. Teljesen szembemegy a racionalitással. Mivel a legkissebb légáram a padló felől tolható a házba, ezért ésszerű, hogy ott legyen a legkisebb érintkező felület.
A legjobb amikor még meleg levegőt is fujatnak ide, amit aztán visszahoznak a házba. Biztos sokat hűl közben, míg kipréselik abba a két centis résbe aztán visszaáramoltatják. Ha egyből felfelé fújnák még az is jobb lenne, mert ugye a meleg elve felfelé áramlik és így vagy úgy de ott fog kikötni, ezért nem küldöm el kerülőútra, meg akkor talán tudna valami hűvös is áramolni alulról, de ahogy a mondás is tartja minden jó valamire, ha másra nem elrettentő példának.
Én nagyon csípom az új kexbox kialakítását, szerintem ilyennek kéne lennie egy konzol méretű konstrukciónak, de 5-ből 4 komment arról szól, hogy fujj de ronda.
Egyrészt kit érdekel, hogy ronda-e ha hatékony, másrészt nem is ronda. De a népeknek a szemét kell, aztán csodálkoznak, hogy mitől hal meg pár év után a játékgépnek álcázott cserépkályha.
Speed(R): Nem bírtál ellenálni a HA-n hirdetett Koolink Rocketnek? Ejj... -
VinoRosso
veterán
válasz
Strezi #48309 üzenetére
Akkor ezek szerint gépészeti tagozatos voltál (Jedlik?). Én csak az infóról tudtam. Anno úgy
2009 körül volt a Crytekes cucc Győrben, ott hallgattam nálad (is), innét vágom.
Öntöde meg szerintem overkill egy ilyen munkára. Egy profi lakatos/esztergályos le tud gyártani manufaktúrában pár prototípust, aztán tárgyalás kici-ócóékkal és kalapozás közösségi finanszírozással. Talán ez egy járható út.
Én pár éve agyalok egy koncepten, mert sehol nem találtam olyan itx házat, amiben értelmesen el lehetne helyezni két dupla radit meg egy custom loopot, és már egy prototípussal is elégedett lennék, nem akarok vele bankot robbantani. Viszont még erre is nehéz embert találni.
HRicky:
Ha játék is lesz én csak SFX-L-t vennék. Minden venti ami 120 alatt van nekem hangos egy tápban. -
VinoRosso
veterán
válasz
KaiotEch #48292 üzenetére
1) Egyedi gyártás
Mivel nem százezres darabszámokról van szó nagyobb gyárak nem vállalják, a kis manufakturák meg nem dolgoznak annyira hatékonyan sem anyagfelhasználás sem emberóra szempontjából, hogy olcsó legyen a végtermék
2) Svéd termék
Náluk minden k..va drága (kiló kenyér 1400 Ft, üveg sör 2-3000 Ft, átlag fizu havi 1 misi körül van)
3) Divat
Ez olyan mint a Nike meg az Adidas, ha van egy egyszerű fehér pamut póló amin nincs márkajelzés 1000 Ft. Ha ugyanarra a pólóra ráteszik a pipát vagy a három csíkot akkor 6-10000.
Szóval te azt monodod drága, a gyártó meg azt, hogy milyen olcsó.
Strezi: Te nem a kódmesteres arc vagy, vagy keverlek valakivel? -
-
VinoRosso
veterán
válasz
hegegabi80 #48166 üzenetére
Nem éri meg vesződni vele, ha hozzádvágják akkor is jobb eladni és venni az árából valami jobbat. Az egyetlen valamire való APU az i7-8705G, de az is baromira drága a tudásához képest.
Ha kis gépet akarsz szerintem inkább vegyél valami barebone házat és tegyél bele egy LP GTX 1650-et.Pl optiplex 7010 SFF-eket ház+táp+lap+DVD ROM kombóban 10-15 körül dobáljék apróban, ehhez veszel egy 2500S-t vagy 3470s-t , némi ramot meg egy SSD-t és meg is vagy. Egy nagyobb hátizsákban elfér, minden játékot elfogadható minőségben visz és 70-80kból megvan.
-
VinoRosso
veterán
válasz
AxBattler #48158 üzenetére
És véletlen nem a Noctua szopnzorálja? Nem tudom elképzelni, hogy egy a táp által elvárt RPM-en pörgő 40-es venti halk legyen.A hang nem annyira a venti tulajdonságainak köszönhető, hanem hogy egy kis résen kell áttolni nagy légáramot. Ha meg leszabályozta azt a gyári ventivel is lehet egy LNA beiktatásával, csak az nem fog elég légszállítást biztosítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest