- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lil Bull
csendes tag
A gold 850w-os változatot én is nézegettem, mert elég olcsón lehet aliexpress-en beszerezni de aztán rátaláltam erre a videóra:
https://youtu.be/OskVDmMIEPI?si=8tV0gz_giHe1Q-eP&t=391
Elvileg nem fogyasztás, hanem hőmérséklet függvényében pörög fel a ventije, viszont itt nincs is házba építve és így is fel akar szállni. -
HookR
addikt
Bár az angol hivatalos oldalon csak az SGFX650-W / SGFX850-W van listázva, a kínain ott a többi is:
Gold:
- ThermalRight TGFX550-W - [link]
- ThermalRight TGFX650-W - [link]
- ThermalRight TGFX750-W - [link]
- ThermalRight TGFX850-W - [link]Platinum:
- ThermalRight TPFX650-W - [link]
- ThermalRight TPFX750-W - [link]
- ThermalRight TPFX850-W - [link] -
Pista0001
addikt
Ja, nekem nem szempont a fehérség, magát a típust egyáltalán nem ismertem.
Egy angol webshopban találtam, úgy tűnik, kb 120€ szallítva a 650-es (a fehér, azt dobta ki a kereső) Franciaországba. Rendes gyártótól az ekkorák már szinte ritkák, ha van is, k.va drága, 150€+... Tavaly (vagy tavalyelőtt?) vettem akciósan SF450-et, sajnos csak 1-et. Nem gondoltam, hogy az lesz, ami lett...
-
-
barnam_
nagyúr
Ezt próbáltam tegnap, de csak a CPU hűtőt tudta vezérelni. A 2db 14-es venti sebességét ugyan kiírta, de állítani nem tudta. Lehet, hogy BIOS-ban kellene máshogy beállítani
Sajnos szoftveresen elég fapados ez a Biostar, de lehet úgy is nézni, hogy semmi bloatware nincs
Tovább nem próbálkoztam vele. Nekem az is jó, ha maradnak a ventik alacsony fordulaton, de lesz valami ami segíti kifújni a meleg levegőt. -
A.Winston
tag
Nekem ez a lila kicsit szurta a szemem eddig, de most, hogy mar latszanak az uj genes vga-k es az asus astral is ezzel a nebula effekttel operal gyanitom nem teljesen veletlen. A highend buildekben vizualisan jobb a szinergiaja, mint a sajat lapjainak..
De ha nem veletlen, bele se merek gondolni hogy mi mehet a hatterben. -
Vigneau
félisten
Vagy én olvastam félre valamit, vagy valójában nagyon nincs vele kibékülve a Reddit csoport...
Anno mikor rátaláltam a Maxsun-ra, megörültem neki. Viszont ilyen jellegű dolgok terén én is konzervatív vagyok. Nem rendelnék se lapot, se VGA-t külhonból. Olykor még a hazai gari rendezése sem egyszerű...
-
HookR
addikt
ASUS ROG Strix B850-I Gaming WiFi (AM5)
- nagyobb képek - amazon.it
- kis képek más szögből - savemoney.es
#64548 FireKeeper: Igen, az Asus-on van venti. -
Antec Performance 1M Black / Aventurine gyári oldal
Szellős, pofás ITX ház, kicsit eltúlzott mélységgel (424mm). Legfőbb előnye, hogy az alaplapi tálca a gépházon belül jobbra-balra tologatható, így lehet variálni a GPU és a CPU hűtő méreteivel.
-
emiki6
veterán
Egyetértek abban, hogy az igp nagyon jól tud jönni, volt haver akit megmentett, hogy volt a gépében, mikor meghalt a VGA-ja és én is jártam már úgy (aztán volt APU-s időszakom is).
Viszont arra, hogy milyen procit veszek nem lesz hatással, hogy van e benne igp, mert az x3d-kben nincs.
Mindenesetre én is legalább 7600-at lőnék a 7500f helyett akkor már. Amennyit rá kell költeni egy am5-ös configra, nem azon a 10k-n fog múlni.
-
Vigneau
félisten
Én meg épp leálltam az iGPU-s CPU-król. Az i5-10400-at követte egy i3-10105F és egy i3-10100F (családi géppark). Szerencsére mostanra már van kéznél plusz VGA, ha megszorulnék.
Ráadásul 8400F-et vettem a napokban, a héten rakom össze a konfigot. Muris lesz bő másfél évtized után visszaváltani AMD CPU-ra. S939-es Athlon dolgozott nálam utoljára a piros oldalról.
-
sasNAXO
aktív tag
3 darab RGB-nek van hely, de a 2 normális PWM venti csati helyett spécit raktak.
10 réteges PCB, de az audio csatit külön kábellel hozzák ki valahonnan, az alsó csavarhelyekkel sok sikert spéci házba rakni (heló Densium APU), és bár sehol nem látom írva, de az io shield hátulja alapján ebben is van beépített visító.
...közben észrevettem hogy az SSD-n is van visító, bal alul megy ki a kábele.
Komolyan mondom, nem értem a gyártókat.Amúgy szép fehér, biztos jó drága lesz.
-
mpierre
veterán
A sata szerintem is érthető elvárás. Egy 4 terrás m2 nem épp olcsó mulatság. Ugyanakkor az is tény, hogy itx gépbe max egy db 2,5-es 1 terrás kerül nálam, ha nem melóra van a gép.
Azért a gép mögött turkálni, mire találok egy usb-c dugaszt... Vagy lehet usb hub-ot rakni az asztalra.
Minden azon múlik, hogy kinek, mi a fontos. -
Tökéletes lenne ez a lap, és az az IO az 10/10, de sajnos nem fogok fehér gépet építeni..
Ha már high-end hardverről beszélünk, nem tudok 100%-ban funkcionalitásban gondolkozni és elengedni az esztétikát.
Valahol a 13. gennél hagyott fel az MSI a MEG széria ITX változatával. Titkon még bízom benne, hogy lesz egy MEG Z890-i, bár kicsi esélyt látok rá.Az ASUS-t továbbra sem értem, átgondolatlannak tartom az egész koncepciót, tele van extension-ökkel, illetve 3 mini ventlátor van benne, ami bőven az értelmetlen kategória.
Lehet, hogy maradok a z490i Unify-nál, és veszek bele egy 10900k-t + vizet..
-
HookR
addikt
MSI MPG Z890I EDGE TI WiFi képek - cool3c.com
4x M.2 foglalat lett, maradhat?(2 a CPU és PCI-E slot között; 1 a hátoldalon; 1 a SATA/USB/FP kártya hátoldalán)
-
-
sb
veterán
Én a dgpu-t is AI célra írtam. Én max arra vennék ha úgy alakul, hogy kellene.
A Strix Halo 16c cpu + 4070(M) szintre jön. Ez alapból drága cucc és akkor ehhez ad még hozzá, hogy egységes, rohadt gyors 128GB RAM lesz/lehet mellette. Ennek főleg itt lesz előnye egy fenti diszkrét konfighoz képest, nem játékokban. Arra tippeltem korábban, hogy workstation jellegű lesz és azóta erre már utaltak is. Ez még egy adag felár.Szóval teljesen egyetértek, játékra ez overkill és tutira túlárazott is lesz.
És ha lesz rá ws-ként kereslet akkor nem is a gamingre fognak koncentrálni szvsz, ami van azt betolják ws notiba, a maradék vmi ws minipc-be... és majd talán jó sokára jut el DIY/ ár/értéket kereső halandókhoz. Még a gaming notikat is előbb fogja megjárni. Aztán egyszer a végén majd talán jön vmi értelmezhető desktop változat... a kisebb modellekből. -
-
TurboK0
tag
Én egy régebbi corsair tápban cseréltem ventit, ott 2 gond volt: egyrészt a 14cm venti valójában csak 13.5cm, kellett 3d nyomtatni neki adaptert, amivel együtt már csak úgy fért be a 25mm venti hogy kicsit feszül/dudorodik. A másik gond az, hogy a gyártók egy része teljesen másmilyen fesszel hajtják a ventiket hogy még véletlenül se tudd cserélni; lehet hogy olyan feszen eléri a csúcsot amin egy szabvány venti még be se kapcsol, vagy olyan feszen kapcsol be amin normál venti már csúcsra ját, ilyesmi. Olyan is van pl. Corsair Platinum tápokban hogy PWM-es a venti, csak a pin kiosztás más (azt még szerencsére át lehet piszkálni a dugóból forrasztás nélkül).
Ez sajnos táponként más és más, utána kell keresni minden esetben hogy valakinek sikerült-e már.Én úgy oldottam meg hogy volt valami 4 pines corsair link csati a tápon, aminek a csatlakozásait lekapartam a nyákról és ráforrasztottam a venti 3 tűjét, így a hozzá járó csatlakozóval tudtam alaplapról vezérelni.
Olyat is láttam már hogy valaki egyszerűen fúrt egy extra lukat a fém kimenetre és azon kivezette a táp kábelét.Noctuánál lehet kapni ilyen gyorscsatlakozót ami arra van kitalálva hogy akármilyen kimenetre rá lehessen kötni a ventijüket, nem tudom hogy mennyire használható, de ha van rá pénzed megérhet egy próbát. Egyébként meg legjobb barátod a forrasztópáka.
Ja, meg velem volt már olyan hogy PWM venti sima feszültség vezérelt tűn egyszerűen magától lekapcsolt 1 perc után mert a PWM lábon nem kapott jelet, és azt úgy értelmezte hogy 0%-ra lett téve. Tehát ehhez lehet a 3-pines venti a jobb, de ez megint olyan hogy utána kell nézned hogy a táp milyen.
Van olyan SFX táp ami csak 80x15mm ventit használ, Noctuának meg olyan ventije nincs is.
-
TESCO-Zsömle
titán
No, hát -én- azóta is várom a DAN C4-est, de makacsul nem akarja feltámadni magát, pedig sokan ülnek a barlang előtt...
Megjegyzem, azóta még jobb lett, csak nincs.
-
hoffman_
nagyúr
FormD összeolvadás hozadéka gondolom, én pártolom, egyszerűbb, olcsóbb, környezetbarátabb szállítani. ez egy bitang kis ház lett, ahogy látom, komoly korlát nélkül lehet bele hardvert rakni. jövőre, ha lesz akció esetleg, lehet veszek az S1 mellé egyet. ha nem lesz jobb az új T1
-
sasNAXO
aktív tag
Köszi! Akkor jól láttam, a mini-fit (molex?, asszem 4.2mm, ez a standard pc) csati helyet micro-fit csati lett (asszem 3.0mm, ilyen van pl. a Gigabyte RTX 3xxx kártyákban belül), macera lesz egyedi kábelezni.
Ráadásul nincs már kis teljesítményű verzió, szerintem az jó volt, hogy volt.
Mondjuk hogy 10% terhelésnél 90% hatékony a 750-es, az azért szép dolog... -
HookR
addikt
További ThermalTake Travel PC TR100 képek - hardwareluxx.de
-
mpierre
veterán
Ejha. Ez a Sohoo ITX 01 házikó megvett kilóra. Ráadásul 2022-es?
Ebbe simán belecsapok egy 240-es radit, meg alphacool eisbaer-t és a csíny letudva. Kb 150-200W-os prociig jó is lehet...Még jó, hogy van itthon egy A4H2O. Mondjuk ott meg töröm a fejem, hogy kivágom belőle a ddc-t tartályostul, meg a prociblokkot és kerül bele egy prociblokk-pupma-res kombó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Lexus, Toyota topik
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged