- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #51498 üzenetére
-
Panthera
őstag
Üdv!
Olyan ház létezik, ami fogad sima (17*19 cm) ITX lapot és esetleg ATX tápot, a méretei pedig: max 14 cm magas és 30 cm mély, szélessége 35 cm? Optika nem kell, csak egy SSD lenne benne. Ha kisebb VGA belefér, az nem hátrány.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #51496 üzenetére
Igen én is pont most néztem, PCX-nél is kapható.
Valóban nagyon korrekt az ára, és nekem is a jobb oldali csatikkal van bajom. Nem is értem, miért oda tették, miért nem előre. Logikusan gondolkozva az asztalon jobb oldalra kerül a ház, hogy betekintést kapjunk a gép belsejébe, így valószínűleg ha sarokban van az asztal (pl. nálam is), akkor falhoz kerülnek a csatik.
De még talán ezzel együtt is lehet élni, bár már pihen itthon egy UMX 1 plus, ami nagyon hasonló méret és elrendezés. De az is lehet eladom és jöhetne a V9.Bár most találtam egy Cemo L1 nevű házikót, ami szintén tetszik, csak több baj van vele.
1U táp megy bele, de SFX-el orvosolható még éppen elfér. Viszont tápcstis vga nem fér be sajna. -
Crabface
senior tag
Akiknek nagyon bejött a TT popcorn gépe: [link]
-
Jonsbo V9 már kapható iPon-on, teljesen korrekt, 23k HUF-os áron!
Most sajnálom igazán azokat a csatlakozókat a jobb oldalon... ha a fal felé fordítom a kasztnit, hogy a TG üveg előre nézzen, akkor kb. minden le van takarva, hátrafelé néz.+ LIAN LI Shows Four new Prototype products: Q58, A4-H2O...
-
Crabface
senior tag
Köszi az eddigi ajánlásokat, de úgy néz ki, rosszul fogalmaztam. Mindkét radiátormérettel megáldott aio-nak el kell férnie egyszerre a házban. Nem csak, akár 240mm-ig támogasson radiátort.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
#16939776 #51474 üzenetére
Szia
Nincs lemezhajlítóm, meg abból úgyis csak a kucig lenne. De érdekes ötlet. Különben azon filózgattam, hogy kivágom a fedelet egy normál magasságú de rövid VGA-nak és valahogy szépen lefedem. De nagy macera az. hogy szép legyen gép nélkül...
Qkackca + &rew
Köszi az ötleteket, nézelődöm ezek körül. Tetszik is a raven is a chieftec még jobban is talán de mint méret. Amúgy eléggé "kínai" az anyaghasználat. -
Crabface
senior tag
válasz
hszilard666 #51490 üzenetére
SFX dolog annyira nem mérvadó, mert van atx adapterem is... de jó lenne kicsi... vagy valami kínait nézek lehet.
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #51484 üzenetére
Azt mondta keres és ráérős
Amúgy én a Phanteks Enthoo EVOLV ITX-re gondolnék, az kb ugyan az mint a Metallic gear, meg nem kicsi.
Evga Hadron-ba is csak 267mm-es vga fér.
Fractal Design Core 500?
Raijintek Ophion Evo?
Lian-Li-PC-Q38, V320?
InWin A1 Plus?
Bitfenix Prodigy? Bár oda nem biztos hogy beférne a 240-es radi.Meg amúgy a 240-es és a 120-is, vagy jó ha van a 240-es támogatás, de 120-as minimum?
-
HookR
addikt
válasz
pinnacle #51479 üzenetére
"Illetve most látom ez nem is ház, hanem egy komplett gép.
"
Ház + alaplap + táp egyben. Azonban APU-t (+ rá hűtőt), memóriát, SSD/HDD-t neked kell venned bele. -
Crabface
senior tag
Extrém agymenésem újabb fejezete. Keresek olyan kicsi házat amibe:
- itx lap megy
- 120mm aio befér
- 240mm aio IS befér
- sfx táp
- 27cm dual slot vga
- kicsiMetallic Gear Neo Mini pl? Vagy más jelölt? Akár kínai is lehet ráérek vele...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Qkackca #51477 üzenetére
Köszi Qkackca, storm4! Tényleg jó ez a ASRock DeskMini A300 ház, de mégis laptopot kell keresnem tovább. Ismerősöm ragaszkodik hozzá.
Illetve most látom ez nem is ház, hanem egy komplett gép. -
storm4
aktív tag
válasz
pinnacle #51476 üzenetére
Hali!
Ezt a konfigot: [link] használtam 16GB RAM-mal és egy 500GB SSD-vel néma csendben.
Egy "hátránya" volt/van a 4k HDR tartalomnál a kijelző nem kapcsolt át HDR-módba (LG 65" tv).Váltottam az adatlapomon lévő összeállításra és szintén néma csendben teszi a dolgát és mindenre is elég és nem került 200ezerbe
-
Qkackca
őstag
válasz
pinnacle #51476 üzenetére
Az intetegrált procis alaplapokkal nem igazán van tapasztalatom, de így elsőre Seep javaslata az Asrock Deskmini-vel elég jó ajánlatnak/kompromisszumnak tűnik.
Azt elhiszem hogy nem tudnak mit jánlani a laptop topikban...
Az enyém is kiöregedett (igazából a max 8gb-os össz memória limit a gond vele), elkezdtem körbe járni boltokat újat keresgélve, hát igencsak mehh a felhozatal. Szépen fogalmazva nem igazán egyezik a kereslet a kínálattal -
pinnacle
nagyúr
Köszi Seep, Qkackca! Sejtettem, hogy azért nem aktív a miniPC topik, mert rossz az ár/érték aránya. Tényleg kár, hogy az Androidos boxok hardverén nem megy a Windows, ha a 4K-s filmek lejátszását meg sem érzi, igaz csak "célszoftverrel", tökéletes, képkockahelyes, akkor böngészés, Office semmi neki. Ez valami korlátozás, hogy Amlogic S905X..-en nem megy a Windows? Kár, hogy nem megy rajta, nagyon jó hardver, 50-55C°-os FHD filmek lejátszásánál, passzív hűtéssel.
Egyébként mi lenne a lehető legkisebb Mini ITX konfiguráció, legolcsóbb, amin még megy FHD videó lejátszás, 8GB RAM, 256GB SSD-vel, illetve mi lenne a maximum, amit ki lehet hozni 200k-ból, 1TB SSD-vel? Gondolom sokkal jobb lesz, mint a miniPC.
Laptop tesztek alapján a legjobb 17,3" méretben, Dell, HP gyengébbek tűnt, utóbbiról állítóleg nem véletlenül hagyták el a ProBook jelzőt. Valóságban gyenge a kijelző. Egyszerűen nem eléggé világos. Pedig nekem nagyon érzékeny a szemem. Monitoromat is EyeCare módban használtam régebben, ami a normálnál gyengébb fényerőt ad. Az újabbnak már 500nites a fényereje, de szerintem nagyon drága lesz. Egyébként a laptop topikban már ott tartanak, hogy szinte nem is tudnak új gépet ajánlani. Mondjuk ez régebben is így volt, hogy jobb a használt üzleti.
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
Silverstone RVZ-01, FT-03?
Chieftec BT-04, BT-02?
Árakat, elérhetőséget nem néztem, csak ötlet szinten.pinnacle: Lenovo M92p Tiny van nekem, i5-3470T-vel, 2x4gb ram, 500-as sshd, egészen kellemes. Használtan már egész jó árakon is ki lehet fogni (az újabbak is időnként), szerintem, bár az utóbbi hónapokban mintha ezek is drágultak volna.
Személy szerint az igp driverével nem vagyok kibékülve illetve a hűtőventinek van ilyen pulzáló hangja időnként felerősödik-visszahalkul-felerősödik-visszahalkul. Vagy a csapágyazásra gondolok, vagy a vezérlésre, csere ventit nézegettem, az olyan 6k körül lenne.
Meg egy 500-as ssd jó lenne, de viszonylag ritkán használom, nem napi szinten, így egyelőre még nem viszket annyira a fejlesztés.
Az újakból én is a VivoMini-vel szemezgetek, de inkább a Ryzen 5-össel, a Thinkcentre M75q is szimpi az m92p után. Csak még a költség-élmény faktort nem látom realizálhatónak.Valami egyéb tapasztalat a laptopról? Szimpinek tűnik.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51472 üzenetére
Erre a helyzetre is van egy B. tervem: Mi lenne, ha csinálnál a Milo 06-nak egy Diy fedelet, amire rá tudod tenni (fektetve) a full-height VGA-t egy rövid flexibilis riserrel, mint átmeneti megoldás? Ha meg lesz hozzá low-profil VGA, szimplán belerakod azt és ráteszed az eredeti fedelét.
Ez egyszer olcsóbb mint új házat venni, és még azzal is kecsegtet, hogy az eredeti feladatához mérten optimális keretek között lehet tartani a ház méretét/térfogatát. -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51472 üzenetére
ml07? lattam h full height kell
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
majdnem pontosan leirtad a silverstone milo szeriat
bar kicsinek nem mondanam.
kockahazbol is van egeszen rovid is, az sg13 meg a core v1 ilyesmi
-
gordonfreemN
addikt
Fekvö, htpc szerű házikóból melyik a 3 legkisebb, ami fogad full height vga-t (elég ha csak a rövidebb tipust)?
Tehát fektetett vga elhelyezés kellene. Itthon beszerezhetö 40 alatti házikó. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Sorry, hogy ide írok, de a miniPC topik nem nagyon megy. Nem is értem, hogy ilyen érdekes/hasznos topik miért nem pörög ezerrel.
Én nem is ismertem a mini PC-ket, Minisforum topikban ajánlottak párat. Dell Optiplex 30xx, Lenovo Thinkcentre Mxxx, HP EliteDesk/Prodesk Asus PBxx, Minisforum, ASUS VivoMini PC PN50.
Idős embernek vettem 17,3"-as laptopot, alig bírta kinyitni, a kijelző fényereje is kevés, pedig ez a jobbak közül van. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha valaki a laptopját az asztalon tartja, nem fontos a mobilitás, akkor jobb választás a mini PC+monitor. A fent linkeltek közül szerintetek melyik a legjobb? Én az ASUS VivoMini PN50-re gondolnék, idén is majdnem pariban van a Intel NUC 11 i7-el, fogyasztása kevesebb, fontos lenne a halkság, mondjuk terhelésnél van hangja, tavaly jobb volt a NUC-nál. Teszteket nézve a ThinkCentre M75q-2 Tiny is jónak tűnik. Szerviz is fontos, a ThinkPad szervizeknek jó hírük van.Mit ajánlotok, ha esetleg volt már tapasztalatok miniPC-vel? Gondolom azért nem aktív a mini PC topikja, mert nem jó az ár/érték aránya, de esetemben jobb mint a laptop. 200k-t szánnék rá, egyelőre elég a 8GB RAM, 256GB SSD, böngészésre, kép, videó nézésre kellene. Lehet ennyiből Mini-ITX PC is kijönne, csak méretben gondolom kisebbek a fenti miniPC-k.
BalaG Androidos boxok simán viszik a 4K-t, (védelem nem engedi a kép mentését)torrent is megy rajtuk, 15k körül van az áruk. Sajnos a Windows-os verziók drágábbak.
-
hoffman_
nagyúr
szerintetek fogok találni maximum 250-300W körül teljesen moduláris (vagy max 24pin fix) ATX tápot? elég lehetetlen feladatnak tűnik. az ITX házban éledező NAS-nak ATX táp van kialakítva, de túlzásnak érzem a Hexa 400-at, meg már nem is friss darab.
-
gordonfreemN
addikt
Annyi, hogy ha nem találsz használtat, akkor az alaplap miatt elmehet az összeg 100-110ig is, de alapvetően egy fejleszthető alaplapot kapsz. APU-ból pedig lehet a 2200G/3200G is jó lenne még, amihez hozzájutsz. Most eléggé pang a piac a pandeémia miatt is. [link]
Ha hétfőn jössz, tudtam volna adni, az említett házzal és hűtő is van hozzá. De az APU már elkelt. -
BalaG
aktív tag
válasz
gordonfreemN #51464 üzenetére
Értem talán ez a legjobb valasztas akkor! koszi!
sztivo:
azok a NUC gépek 300 körül vannak sajna amibe RX vega vanannyit nem adok érte
-
BalaG
aktív tag
hy mesterek!
Egy kis help kellene. Esetleg tudtok ajánlani olyan HTPC-t vagy mar elore osszetett ITXes gépet amivel lehetne 4k 60hz-en filmeket nezni, akár hdr támogatással? max 200-ert
(plussz torrent menne rajta ejjel nappal)
Intel 10.gen NUC amit probaltam de sajnos laggolt a képmegtisztelo valoszokat köszönöm
-
apollo12
veterán
Szerintetek 240x45mm vastag radi elfér alulra
?
Itt az Artic 240 simán elfért 38mm vastag radinál -
apollo12
veterán
Hali Coolermaster MASTERBOX NR200P bele fér ez a táp [link] ?
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok! A közeljövőben szeretnék egy új konfigot összeállítani. Nekem manapság nagyon megtetszett az itx vonal. Az inwin a1 számomra egy rendkívül szimpatikus ház volna. A kérdéseim a következők lennének:
Gamer pc lenne, erre is ideális lehet egy ilyen méretű konfig?
Példának okáért vegyünk egy i7 10700, rtx 3060ti kombót, ez megsül egy ilyen konfigurációban, vagy használható?
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
hegegabi80
addikt
válasz
Graphics #51448 üzenetére
Az biztos nem fog beleférni a Satelite-be, abba csak a 17 cm széles és 22-23 cm hosszú lapok férnek bele. Bár a 18,8 cm szélesség jó lehet sfx táppal, a hossz viszont már necces, talán nálam is 1-2 mm maradt. [kép] [kép] [kép] Sajna csak ezek a képek maradtak, ebből pont nem látszik a hossz, de még hátha találok képet róla.
-
válasz
hegegabi80 #51447 üzenetére
H81M-S2H befért simán?
Mert én egy AsRock B150M-HDV-t tennék bele. Úgy nézem kb hasonló a méretük. ( de pont az a fél centi...
Jonsbo se rossz, de picit puritán a belső kialakítása. -
-
-
-
-
Seep
senior tag
válasz
Graphics #51439 üzenetére
Szervusz, ez kicsit nagyobb mint a Silverstone de belemennek a kissebb mATX lapok.
Kolink Satelite. -
Sziasztok!
Kéne egy kis házsegítség!
Szeretnék kisméretű gépet, a jelenleg mATX-szel sincs bajom, viszont a ház nem funkcionális számomra.Olyan ház kellene, amin front panelen van legalább 2db USB3.0 port.
Kocka jellegű érdekelne leginkább, ha véletlen mATX-ből is befogad kisebb méretűt az se baj.Árban 15 ezer körül gondoltam, használt is számításba jöhet
Ha tudtok valami tutit.
Eddig ezt néztem ki: SilverStone SG13 SFF-Q Sugo
Tápból van egy TFX-es FSP GOLD , ezt megtartanám, max csinálok neki hátlapot.
-
törölt tag
szoval ok nem igazibol a riser-t tesztelik, hanem a hatasat bizonyos jatekok es szintetikus tesztek mellett, jol ertem? ha pl a ~26Gbps egy mert ertek, akkor meg nagyon messze vannak az elmeleti savszelessegetol meg a gen3-nak is (~60Gbps). es ha igy is lassulast latnak, akkor meg kene nezni az miert van. latszik-e esetleg nagyobb kesleltetes vagy kisebb TLP-t beszelnek meg indulaskor a proci es a kartya, stb.
-
hoffman_
nagyúr
szállítással együtt 20e körül megállna elvileg (riser nélkül). még játszom a gondolattal, hogy rápróbáljak...
-
HookR
addikt
DKE K3s hivatalos oldal - [link] / dicksmith.com.au
- 197 x 197 x 55 mm (2,13l)
(Nem egyértelmű, hogy lehet-e külön házat venni, vagy csak barebone-ként.)=================================================
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
erről tudtok valamit? most nézek csak utána, de a design és az ár is irtó jó, szóval gyanús elsőre nagyon.
-
HookR
addikt
Riser Comparison Benchmark Results - [link]
- LINKUP PCIe 4.0 riser cable vs no riser -
HookR
addikt
GEEEK G1 hivatalos oldal - [link] / youtube
- 144 x 234 x 332 mm (11,19l)=================================================
GEEEK G1 SE hivatalos oldal - [link]
- 145 x 233 x 330 mm (11,15l)=================================================
GEEEK N500 Lite hivatalos oldal - [link]
- 166 x 250 x 289 mm (11,99l)=================================================
Ultra-silent office PC with Intel Core i7 - reddit
=================================================
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #51423 üzenetére
sosem ertettem azokat, akik eladjak az itx hazaikat
(szerk: pedig akkor nyilvan en sem tudnek jo aron venni hasznaltat)
mar nem hasznalom pl az e3-1265l v3-at a realan e-i3-ban, mert nem eleg eros sem munkara, sem jatekra. de olyan jofej kis gep h eddig sajnaltam eladni. pedig muszaj lesz. -
törölt tag
válasz
hegegabi80 #51416 üzenetére
Akkor is "hülye leszel" ha valóban végleges dolgot építesz, mert az ugyan azzal kecsegtet, hogy minden igényednek megfelel-het és tökéletes le-het, de ha ezek teljesültek el kell engedni a szabad bővíthetőség lehetőségét, ami egy PC-nél elég nagy kompromisszum, ha nem A legnagobb.
Nálam van 2 véglegesnek tekinthető, sok-éves darab, amit nem lehet már hova optimalizálni. akkor fogok tőlük és a kompromisszumoktól megszabadulni, ha megszűnik a feladatuk.
Erre a problémára nincs jó megoldás, remélem ezt mindenki hasonlóan, nehezen éli meg és nem kell bezárni a topikot, lesz még miről beszélni.
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #51416 üzenetére
nekem csak 2 van, (node304, HUMBLE) most gondolkodom hogy vagy futok részben mas komponensekkel mégegy kört a metissel, vagy egy kisebb cipősdobozt néznék meg (sg05) játékvízzel.
olyan ez mint a hifi-bogár. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #51415 üzenetére
Ezzel nem vagytok egyedül, nálam is van egy metis, Chieftec BT-02B-U3, meg egy új szerzemény Jonsbo UMX1 plus.
Ráadásul még át sem pakoltam egyikbe se, nemrég készült el a metis mod, talán hétvégén átpakolom. A chieftec meg lehet megy vissza apróra, umx meg marad a kisebb matx miatt. Az utóbbi umx lesz majd szerintem a végleges, de azon is kell egy kicsit moddolni.
Ha csak nem lesz sok szabadidőm és csinálok magamnak valami egyedit, amit már régóta tervezek.
Nos jó hülyék vagyunk az biztos. -
dugo_
veterán
válasz
gordonfreemN #51403 üzenetére
Arra nagy hirtelen nem tudok mit írni, de húgomnak 2 hét alatt megjött januárban a kínai műszempillája.
Én is csodálkoztam.
-
duo
addikt
válasz
gordonfreemN #51409 üzenetére
jaaa. 80-as van merlinnél de az meg nem mágneses
. mondjuk ránézésre jobb minőségű, mint a mágneses.
-
törölt tag
válasz
v-paci #51407 üzenetére
hat jah, kicsit csalodtam volna, ha ebben a topikban a most valtokon kivul barkinek is csak egyetlen itx hazikoja lenne
van egy (termeszetes) fejlodesi gorbe szerintem, ahogy az ember a masodik (harmadik, negyedik...) hazat valasztja, amikor mar gyakorlottabb es jobban tisztaban van azzal mit szeretne, mi fontosabb.
-
duo
addikt
válasz
gordonfreemN #51403 üzenetére
silverstonet rendeltem alzáról. [link]
de merlinnél is van elvileg -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged