- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
Valaki innen húzta be előlem a Silverstone SFX-L tápot?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vtommy #65088 üzenetére
Szvsz nem egy jó ház ilyen szempontból. Lehetne legalább 3 slot a kártyának, hogy ne fulladjon meg. Az előlap sem mesh, az ilyenek felett már eljárt az idő.
A tapasztalattal és az igényeim ismeretével olyan jó házakat tudnék magamnak tervezni.
Kár, hogy eddig egy gyártónál sem volt nekem telitalálat. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #64926 üzenetére
2,5 5400rpm HDD sem kifejezetten néma. Idle hangosabb akármelyik ventilátoromnál.
Halk gépbe alap az SSD, főleg ilyen ITX célra szvsz. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Az új lapokon általában (ha nem mindig) 1A egy mezei sys fan csatlakozó, tehát jó eséllyel 2-3db ventit bír el. (Cpu/pumpa header szokott 2A is lenni, illetve a régi lapok.)
Legegyszerűbb megoldás azonos ventilátorok esetén egy külső tápos (Sata/Molex) ventilátor vezérlő, amit egy alaplapi csatlakozóra kötsz. Így persze azonos rpm lesz.
Ha variálod vagy csak nem szeretnél emiatt egy plusz vezetéket a tápra kötni, ahogy én sem, mert amúgy nem használok semmi Sata tápcsatlakozós eszközt, megoldható 1->3 3/4pin elosztóval is és mondjuk ebből használsz fel kettőt. Így 2db alaplapira kötve megy.
Pl [link] [link]Nekem 2 hasonló elosztóval van bekötve a 6 ventilátor (3-3) 2db alaplapi csatlakozóra.
RGB/ARGB más téma, annak van külön az alaplapon, ha nincs, akkor kell egy vezérlő.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #64703 üzenetére
Nyugi, nálatok nem én szórakozok.
-
Grave_444
nagyúr
Meshlicious SSUPD riserrel elérhető, ha valakit érdekel.
Szerintem elég jó áron. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #63160 üzenetére
Igen, szerintem úgy megoldható.
AxBattler
Én sem és a cégek sem fognak brand gépparkkal vagy olyan laptopokkal, amikhez járt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #63155 üzenetére
Kérdés hogy szeretted volna telepíteni. Bootolható eszközről kiírta, hogy nem kompatibilis, vagy futó rendszerről próbáltad? Utóbbi esetben nem csodálom.
Egyébként ez még úgyis változik, de csomó portál megírta, hogy fizetős verzióban még évekig használható marad a Win10 is. [link]
Ha szeretnéd feldobom a 6. gen laptopomra próbaképp a 11-et.zed1983
PC-Max -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #63151 üzenetére
2028-2029-ig is kitolhatják a Win10-et, valószínűleg fizetős konstrukcióban.
Még mindig olcsóbb és egyszerűbb, mint indokolatlanul gépeket cserélni.
Nálam még kb a fele géppark 8. gen előtti, mert vagy én vagy az ügyfél nem szeretne váltani.Minden esetre ár/értékben baromi jók ezek a kis gépek.
Amire otthon kell arra tökéletesen megfelel, főleg NVME ssd-vel. -
Grave_444
nagyúr
Egy két hazai webshopban, nagykerben egész jó áron hozzá lehet jutni ilyen kis gépekhez.
Ez ma jött hírlevélben például. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Fox Mulder #63104 üzenetére
Jól néz ki.
Szerintem az ilyen képekkel nem offolsz, sőt.
A kártya alá beférne normál 25mm vastag ventilátor, hogy látod? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Fox Mulder #63097 üzenetére
Amiről szokás, belseje levett oldallappal például.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Fox Mulder #63095 üzenetére
Van esetleg több képed a gépről?
Érdekelne a ház miatt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62956 üzenetére
Már csak az ssd kiabál egy bordáért.
-
Grave_444
nagyúr
Oké, marad az Ebay.
-
Grave_444
nagyúr
Írtam pm.
Szerintetek az valós lehet, hogy a gyártónál a legolcsóbb, ingyenes szállítással?
[link]
-
-
Grave_444
nagyúr
Lenne egy érdekes kérdésem.
Szerintetek létezik olyan mini pc, ami zsebre rakható, de érintőkijelzős?
Telefonra próbáltam asztali ARM-es Windowst tenni, egyelőre az a projekt elakadt.
Raspberry jöhet esetleg szóba, oda egyelőre 7" kijelzőt találtam, valahogy biztosan össze lehetne építeni. Ami fontos, hogy autós kiolvasó fusson rajta, internet nem kell csak BT.
Előny, ha nem tégla vastag a cucc.Hogy Windows kell vagy Linux is megfelel az még kérdés, laptopon értelemszerűen most működik minden. Gondolom az arm verziós Windows is megfelel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62867 üzenetére
CB alatt ez nem vészes amúgy, de persze egy rendes D15-el vagy modernebb dupla toronnyal hűvösebb lenne. Ez játékban kb 60-70 fok lehet.
Ahhoz képest milyen meleg az a proci szerintem nem vészes. -
Grave_444
nagyúr
válasz
AxBattler #62863 üzenetére
Ebben számomra csak az a durva, hogy a procihűtő mellett elfér a kártya ebben a lapban.
Nálam mATX esetén is beleért/kitakarta, igaz jóval vastagabb SuprimX van bent.
A tanulság, hogy Noctua mellé backplate nélküli kártyát kell tenni ilyenkor.Szerintem elég jól fest így a gép.
Lehet még a ronda Noctua szín is passzolna.
Ebbe a T6-ba specifikáció szerint be sem kéne férnie. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #61670 üzenetére
Én még nem hallottam olyan ventilátort, amire azt mondom 1000rpm felett, hogy halk.
Noctua NF-A15 PWM sem, konkrétan most úgy állítottam be, hogy terhelve sem megy 40% fölé, ami talán 7-800rpm. Hangra azonos a Silent Wings 4-el azonos fordulaton. -
Grave_444
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #61665 üzenetére
Én ha ilyenbe építenék azért bevállalnék egy 65-95W körüli procit, akár egy I5 13500 vagy AM5 Ryzent, bár utóbbiak elég melegek amúgy is.
Kártyából ha 4060Ti, esetleg UV-s 4070-et elbírna egy nagyobb táppal elég bika gép kihozható belőle.Pista0001
Szerintem ilyen projektnél pont előny a kis méret, tehát ITX kategória.
Durva cucc a Zalman.Egyébként pedig szép és jó, de olyan sok értelme nincs.
Nekem elég jó a fülem, ha a mostani gépben kikapcsolok minden ventilátort is van egy alapzaja, ha odahajolok. Tehát simán megmondom be vagy ki van kapcsolva.
Innentől kezdve kísérleteztem, pl a benne lévő BQ SW4 ventik 40%-ig, ami kb 500rpm-et jelent teljesen 'némák', tehát az alapzajt nem lépik túl és egy kis levegőt is szállítanak.
Nagyjából 35-40CFM számításaim szerint.
Én azt lépném meg, hogy ennyi elég legyen egy erős hardverhez full terhelés alatt is a linkelt bordákkal együtt üzemelve.Nem is lenne nehéz, ebbe a házba pl ha alulról fújna akár 1db nagyobb ventilátor vagy 4 normál.
Vagy simán egy KalmX kártya, passzív cpu borda, fanless táp és kész.
-
Grave_444
nagyúr
Egy kis néznivaló.
[link]
Teljesen fanless pc, gyári alkatrészekből, semmi modding.
Cpu, vga, táp is csatlakozik a bordákhoz, a gépház oldalaihoz.
Egész jó hőfokokat hoz, a kártya konkrétan hűvösebb, mint ventilátorral.
Persze ITX méretű, egy ventis volt. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60481 üzenetére
Kérdés mennyire bírkózik meg a VRM-je egy procival, nagyon nem mindegy pontosan milyen az alaplap. Én is megszívtam másik lappal PL1 95W, PL2 126W-os max limittel.
Melegedett is és egy I5 13500-at nem tudtam benne kihasználni.
CB23 alatt 17000 pontot hozott a 21000 helyett. Teszt
Az alsó TUF alatt például egyik sem használható. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60292 üzenetére
Olyat szeretnél venni? Gold partner vagyok Alzán, rákérdezek, ha gondolod.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #60247 üzenetére
Nekem abból a Meshroom D tetszik nagyon.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ez milyen ház? [link]
SGPC K77 Air elvileg ITX, ez pedig leírás és kép alapján 4 slotos, mATX. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #60150 üzenetére
Random kidobta a Youtube a videót és belinkeltem ide. Mi a fenének kell ezt ragozni?
Olyan gyerekes másolgatni a szövegem. Úgy értettem ha már 4l méretben ott a dedikált kártya, akkor APU esetén sem lesz sokkal kisebb a gép úgysem.
Most őszintén nem tök mindegy hogy 2, 3 vagy 4 liter?
Komolyan magyarázkodnom kell, mert a végén engem tüntettek fel hülyének?
Nehogy válaszoljatok és folytassuk a semmit, köszi.Pista0001
Ilyen házam nekem is volt, nagyon szerettem csak emlékeim szerint sajnos hamar cseréltem. Még gipszelt kézzel szereltem, nem volt egyszerű. [link]
Ez is olyan, ha mesh előlappal szerelt lenne és annyival magasabb, hogy a kártya alá férjen legalább 1db 14cm-es ventilátor sokkal jobban szellőzne. -
Grave_444
nagyúr
válasz
PROTRON #60143 üzenetére
Valóban.
Nekem, amik bejönnek mondjuk egy NZXT H210 féle kivitel, de normális hellyen a kártyának, tehát férjen el 3-3,5 slot, mert attól, hogy ITX nem vagyok hajlandó gagyi hűtésű hardvert beletenni.
Az etalon még mindig Jonsbo T8 Plus féle, kicsit magasabban, hogy előre is menjen 1 venti és mesh előlappal. Hosszban férjen el nagyobb kártya és hibátlan számomra. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60133 üzenetére
Azért itt 4l körül már nem biztos, hogy kisebb méretben kijön egy APU-s gépház.
Legalábbis a táp és a kártya miatti plusz szélesség elenyésző szerintem.Konkrétan a Chopin nagyobb, mint a videón szereplő Velka 3.
-
Grave_444
nagyúr
Talán a legkisebb gamer gép dedikált kártyával, I5 13400 + 4060.
[link]
-
Grave_444
nagyúr
Nagyon tetszik.
Jöhet még róla kép, ha van.
Teljesen jó gamer gép, főleg 1080p felbontásra.Pár éve eszembe se jutna itthonra a gépbe 2,5" SSD, nem hogy HDD. M.2 minden szempontból jobb választás, manapság egész olcsó is. Persze akinek több TB kell, annak marad a régi megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest