-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
PROTRON #50459 üzenetére
Welcome to the club!
Valamikor 2016 nyarán csatlakoztam én is az ITX társadalomhoz és nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, hogy én majd építek jól egy DIY lapost. De a koncepcióm nem thin lapra épült, hanem normálra, illetve dVGA nélkül, szimplán egy i3-6100 iGP-jével és egy 100 W-os PicoPSU-val, meg néhány laposabb zselés akksival. Ezek voltak azok a terveim, amik még nem lapos design-ra vonatkoztak.
Ami problémák felmerültek:
- Akksi (2×2,3 Ah @12 V) nehéz, a vezérlő elektronikával pedig nem akartam küzdeni.
- Képernyő táp és vezérlő elektronika ugyancsak macerás (vagy túl nagy) lehet, az USB-s képernyő pedig elég nagy lag-gel rendelkezik (tudtommal).
- 12 W idle fogyasztás túl nagy (normál lap, normál méretű RAM-okkal, SATA SSD-vel).
- Építésre szánt idő hiánya.Aztán idén tavasszal szereztem egy Gigabyte MIB T5140 házat, ami sajnos még mindig itt porosodik a dobozban, szerintem túl fogok adni rajta, mert időközben elkezdtem lemondani a monitorral és billentyűzettel való egybeépítés lehetőségéről. Jelenleg még mindig egy darabjaiban lévő LC-1520mi házban vagyok, a legfrissebb ötlet viszont már egy fából készült "vekni", tetején egy top-flow slim ventivel, akku és képernyő nélkül. Ha képernyőt is építek rá, akkor nagy és törékeny lesz, nekem viszont most az üzembiztonság, a masszivitás (minél kevesebb érzékeny és törékeny alkatrész) és a könnyed szállíthatóság a fő célom (feltételezve, hogy a helyszínen van valamilyen képernyő és 230 VAC vagy 12-25 VDC).
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Wise (ex-TransferWise)
- Megingott a Netflix trónja Magyarországon
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Everest / AIDA64 topik
- Mozilla Firefox
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Poco F7
- További aktív témák...
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest