Hirdetés
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fura kódnéven készül a HMD új készüléke
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
PROTRON
üzenetére
Welcome to the club!

Valamikor 2016 nyarán csatlakoztam én is az ITX társadalomhoz és nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, hogy én majd építek jól egy DIY lapost. De a koncepcióm nem thin lapra épült, hanem normálra, illetve dVGA nélkül, szimplán egy i3-6100 iGP-jével és egy 100 W-os PicoPSU-val, meg néhány laposabb zselés akksival. Ezek voltak azok a terveim, amik még nem lapos design-ra vonatkoztak.
Ami problémák felmerültek:
- Akksi (2×2,3 Ah @12 V) nehéz, a vezérlő elektronikával pedig nem akartam küzdeni.
- Képernyő táp és vezérlő elektronika ugyancsak macerás (vagy túl nagy) lehet, az USB-s képernyő pedig elég nagy lag-gel rendelkezik (tudtommal).
- 12 W idle fogyasztás túl nagy (normál lap, normál méretű RAM-okkal, SATA SSD-vel).
- Építésre szánt idő hiánya.
Aztán idén tavasszal szereztem egy Gigabyte MIB T5140 házat, ami sajnos még mindig itt porosodik a dobozban, szerintem túl fogok adni rajta, mert időközben elkezdtem lemondani a monitorral és billentyűzettel való egybeépítés lehetőségéről. Jelenleg még mindig egy darabjaiban lévő LC-1520mi házban vagyok, a legfrissebb ötlet viszont már egy fából készült "vekni", tetején egy top-flow slim ventivel, akku és képernyő nélkül. Ha képernyőt is építek rá, akkor nagy és törékeny lesz, nekem viszont most az üzembiztonság, a masszivitás (minél kevesebb érzékeny és törékeny alkatrész) és a könnyed szállíthatóság a fő célom (feltételezve, hogy a helyszínen van valamilyen képernyő és 230 VAC vagy 12-25 VDC).
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3832, 96% Akkumulátor
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő