- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
veterán
válasz
Grave_444 #65068 üzenetére
kellemes meglepetésként ért az Asrock B850i PG Lightning árképzése. És valóban jó csomagnak tűnik azért az árért.
-
válasz
Grave_444 #65089 üzenetére
Egyetértek, itt a korábbi h210i buildem, még push pullban extra ventivel a GPU alatt/psu felett is közel megfulladt minden. Az ssd-m konstans 70 fok volt idle-ben is, a 3070 undervolt nélkül 98C hotspotolt. FormD-ban konkrét minden 30%-al hidegebb, úgy, hogy a ház harmadakkora.
Ettől függetlenül felhasználóbarát kis kuckó a h210.
-
kutga
félisten
válasz
Grave_444 #64920 üzenetére
Ja, azt hittem abba csak beledugom a tápkábelt, és mehet a konnektorba.
Akkor viszont máshogy nézne ki a dolog.
CHIEFTEC IX-03B
ASROCK N100DC-ITXTáp meg szerintem van itthon.
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #64381 üzenetére
Nagyon esztétikusra lett csinálva, pedig lássuk be fele ennyi lehetőség volt 10 éve ITX-re..
Volt nálam egy pár hónapig SG-05 de aztán valahogy lecserélődött a 3,5-es HDD hangja miatt egy CM Elite 120-ra. Abban megtudtam csinálni azt hogy a HDD-k tálcáját kicseréltem gumi szalagra és beültettem a HDD-t..Zérora redukálva a rezonanciát.
És csak kicsit volt nagyobb..Persze most már az M2 világában ez már csak a régi szép idők...
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #64377 üzenetére
Én nem írtam hogy halk.. leírtam a szubjektív véleményem a 3 hűtőről ami nálam járt és hogy ez volt a csendesebb az összes közül. Egyébként a tesztben 1800-as fordulaton megy, ami lássuk be a prémiumabb márkáknál is hangos, viszont nem életszerű hogy ilyen fordulaton járass bármilyen ventit..Legalábbis én elvagyok az SG-13-ba 1000 alatt..
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #63147 üzenetére
Nekem csak annyi a meglátásom, hogy egyből cserélném a procit, mert cégnél a HP AIO-ban a 6100 a paramétereihez képest gyengén muzsikált, valami nem akart összeállni abban a rendszerben, de egy életre elvette a kedvem a 6100-astól...a 7100-ról meg sok rosszat olvastam, szal vagy 6500, vagy 7400 felettire cserélném.
Amúgy ha a Lenovo moduláris AIO szettjében lenne 24" 1920-as felbontású monitor, már a teljes céges gépparkot ilyen gépek adnák.
Legalább is sokáig csak Full HD felbontású monitort lehetett ebbe a koncepcióban szerezni elérhető áron, az meg kössz...de melóra nem oké.
-
válasz
Grave_444 #63156 üzenetére
Futó rendszer írta, meg egy csomó bejelentésben benne volt.
A vételárán kívül nem szeretnék érte fizetni.Egyébként az mekkora geciség, hogy elvileg ingyen lehetne W11-re upgrade-elni W10-ről, de mivel HW-hez (alaplap) kötött a W10 kulcs, és Gen7-es a rendszer, ezért mégsem.
-
válasz
Grave_444 #63107 üzenetére
Nem hiszem, egy 2060 van benne de nem a 2 slotos, hanem a 2.8-as ( legalábbis a kártya leírása szerint) Asus Dual RTX 2060 06G, de ha sima 2 slotos kártya menne bele akkor a slim 12-es simán, csak át kell akkor lyukasztanod az alsó porszűrőt, és gyárilag kialakított furat sincs neki de mivel négyzetrácsos az alja is így az nem nagy gond.
-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
Grave_444 #63053 üzenetére
Én is így gondolkodtam, gyárilag hűtővel szerelt ssd-t vettem. Csak annyi volt a bibi, hogy az Asrock B550M-ITX/ac lapon az alaplap gyári bordája rögzíti az ssd-t, a távtartó ahhoz van méretezve. Ebayen találtam szerencsére alumínium gyűrűt megfelelő méretben, azzal sikerült megoldanom. Így...
-
Francia91
veterán
válasz
Grave_444 #63053 üzenetére
Én úgy voltam, hogy teszek egy próbát az alaplap saját bordájával, ha azzal nem lesz jó, akkor kerül rá más borda, de bevált az alaplapi
NR200P esetében 155 mm-ig mehetek hűtővel, egy Shadow Rock TF2 volt betervezve, csak azzal a táp keretét át kellett volna tenni az előlapra, azt meg nem akartam, hogy bentről szívja a már meleg levegőt a táp. De a TF2-est ismerem, olyan volt a korábbi nagy gépemben, az is belefér magasságban az NR200-asba, szinte néma, és tök jól hűt
Ez a Big Shuriken 3 69 mm magas, bőven lenne még hely a házban, de mivel az üveg oldallap van fent, úgy voltam, hogy akkor ott akad bőven levegő, amiből táplálkozhat -
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #62957 üzenetére
Ha egy sima ráragasztós fémborda szembejön, fog kapni
Most úgyis megy a dobozába, használom a 11700F + 4060 kombót. Aztán 2 éven belül leadom a legnagyobb gyereknek - bár az ő gépe már most kehés, lehet előbb lesz az mint utóbb.
6200 mhz-re feltettem a ramot. Elvileg 7000-ig tudnám húzni, de ahogy néztem, az a 8700g esetében nem ad semmi plusztAz új elder scrolls (majd egyszer), az új falloutot (majd egyszer), meg a gta VI-ot vigye és és nekem jó lesz ez
Bár ha jövőre az amd varázsol és teszem azt új apu fogja lealázni a piacokat, nem halok bele.
-
-
rxmiss
tag
válasz
Grave_444 #62922 üzenetére
olvasgasd el az amazonos rivjukat is. eloszor is tobbek szerint nagyon melegszik, masodszor meg a toltoje allitolag nem usb pd, hanem csak fix 12V, szoval semmi massal ne hasznald. harmadszor pwdig win11-gyel eleg lassucska a celeronos. ha ezzel a harommal egyutt tudsz elni, mehet a buli
-
laychi
veterán
válasz
Grave_444 #62817 üzenetére
Nekem is tetszik.
Asszony rázza rá a fejét.
A végén még majd én adom el az ATX lapot, aztán veszek ilyet.
Csak hülyén nézne ki a külső vízhütéssel.
Illetve 3 hónapja ott pihen az asztal alatt a BeQuiet ShadowBase 800DX, amibe terveztem átépíteni, csak vagy lusta voltam rá, vagy ha lett volna kedv, akkor mással ment el az idő. -
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #62773 üzenetére
Igen az úgy nekem is tetszene, van pár MOD itt ott a neten ami hasonlóan felépített. Viszont azért ebben a szélességben azt megoldani hogy a VGA is meg a táp kábelei is kulturáltan elférjenek már egy kicsit nehézkesebb. Nem megoldhatatlan de nem is szép megoldás.
Sajnos hasonlót felépítést csak nagyobb házakban tudtak eddig megcsinálni. Nekem például az sg-15 teljesen bejönne mert ötvözi azt ami itt hiányzik de milyen áron...
Majdnem 20 liter.. Sajnos ahogy haladunk előre az időben annál nehezebb lesz ebben a házban kihűteni az újdonságokat toronyhűtő nélkül..
-
válasz
Grave_444 #61563 üzenetére
DeepCool CH160 Black / White gyári oldal, ComputerBase, Guru3D
Lebegtetik egy ideje, de most végre fellőtték a gyári oldalt. 230mm szélességű mATX lapok immár szinte biztosan el fognak férni benne, a fogantyúja masszívabbnak tűnik a kínai csodákénál, és mindenféle csatlakozóval ellátták. Nekem bejön, bár a C/-ITX praktikusabb méret szempontjából, de itt meg kényelmesebben elférnek az elemek, ha pl. nagyobb VGA-t, több háttértárat szeretne a júzer.
Installation guide vid - kábelelrendezésre van némi lehetőség, és a fan bracket-ek is többféleképpen használhatóak, a porszűrők viszont nem tűnnek hatékonynak.
-
Pista0001
addikt
válasz
Grave_444 #61669 üzenetére
Túl nagy jelentősége nincs, a hűtőbordák miatt úgyis jóval nagyobb lesz, mint ventikkel lehetne. Értelme szerintem sincs, a komponensek élettartama kérdéses lehet a légáramlat nélküli házban. DGPU nélküli ITX-ben szerintem jelenleg a legjobb az alaplap felett és két oldalt rácsos ház legalább 92-es, inkább 120-as top-flow hűtővel. Nálam pl Chieftec IX-ben van így egy 5600G, csak m.2 ssd, pico táp és egy Thermalright AXP90-X36. Miután belőttem a ventiprofilt, csak a power led-ből tudom, hogy megy, és biztos, hogy minden kap a huzatból.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Grave_444 #61664 üzenetére
Streacom. Jófajta cucc. Anno a hőskorban voltak itthon is, akik ilyesmire adták a fejüket. Nyilván segített rajtuk, hogy az akkori CPUk, GPU-k nem ettek együtt kW-ot és a színesfémek is megfizethetőbbek vagy legalábbis beszerezhetőbbek voltak.
Nekem személy szerint a hőcsövekkel voltak elvi síkon gondjaim, mert nem sok mozgásteret biztosítanak egyedi építésnél. Amivel viszont foglalkoztam az a mozgó alkatrész nélküli vízhűtéses megoldás. Itt nyilván az egyedi blokkokk jelentették a gondot, mozgó alkatrész (szivattyú) híján ugyanis a relatíve modern, nagy ellenállású megoldások kiestek a pixisből. A másik gond nyilván a méret. Sok hőt nagy felületen lehet erőltetett áramlás (venti) nélkül leadni. -
.Ishi.
aktív tag
válasz
Grave_444 #61563 üzenetére
Ezzel én is szemeztem, remélem hamarosan bejön az európai piacra is. (A gyári oldal nekem sem elérhető.) Valami hasonló "lunchbox" házat szeretnék majd a jövőben.
Viszont a Mechanic Master C24 [link] is jónak tűnik, de ha jól látom, szinte csak Aliexpressen szerezhető be.
-
-
Mclovin
senior tag
válasz
Grave_444 #60215 üzenetére
Ráeresztettem Furmarkot. Most 0.9V-n megy a kártya és 1965 mhz core clock/ +1000 mhz ment a memóriának. Valamint Performance bios-ban van, szóval valamivel agresszívabb a venti görbe.
QHD max preset:
- Max temp 58.C, Hot Spot: 70C fan~1000 rpm
Stress test 10 perc
- Max temp 57.C, Hot Spot: 69C fan~875 rpm#60216 flashpointer
UV alatt is vagy nem próbáltad? Mondjuk kiábrándító lehet az tuti. Nekem az összes korábbi RDNA2 AMD kártyám cicergett, többé vagy kevésbé. Pedig járt nálam 4 féle is.
-
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #60142 üzenetére
De az írásomba beleírtam hogy kicsivel meg kell növelni a méretet.
Ezért lesz az 1,1literből 2 liter.
Akkor már elfér minden, noctua hűtővel.
De amúgy ott a hodály méretű 2,7 literes chieftec 01B a 220 mm-es szélességével...abba már most is minden tutira elfér, panel táp is. -
PROTRON
addikt
válasz
Grave_444 #60134 üzenetére
Pedig simán, nézd meg a Lenovo tini sorozat gépeit 1,1 literesek rendes cpu foglalattal, csak kicsit kell megnövelni azt a házat egy rendes alaplaphoz.
Csak a powerbricket kell hozzáragasztani, meg kicsit vastagítani a proc hűtő miatt...2 literben megáll.
Mivel más alaplappal használva HDplex-el és PICO psu-val simán megoldható 250W-ig a tápellátás, az meg már elég kell legyen a apus minimál 1080p gamer pchez. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #60134 üzenetére
A chopin 3,3 literes, a max 4,4. Van aki még dvga-t is belemoddolt, de ahhoz már fúrni, faragni, vágni kell. (No nem mintha a videóban szerpelő házzal bármi baj lenne, csak nekem biztos kényelmetlen lenne már ennyi mindent ennyire összezsúfolni, főleg hogy a mostani procim fűt, mintha muszáj lenne neki)
APUs rendszerem eddig csak a 3400g volt a kicsi chopinban, de nem adom fel a reményt, hogy lassan felzárkózzon az integrált megjelenítés is 1080p-ben és ismét átlovagolhassak arra. -
válasz
Grave_444 #59515 üzenetére
Az már nagyon drága nekem, szépnek szép, de drága. Viszont találtam egy versenyzőt még: [link]
Gyanús, hogy ő lesz a nyerő, mert a picotáp mellé külső adatpert is adnak, a ház pedig szerintem egész jó. USB 3.2-es front csatik.
PROTRON kolléga fogyasztással kapcsolatos észrevételei viszont nem túl örvendetesek számomra, mert ha többet fogyaszt, akkor talán több hőt is termel... -
L4D1K
őstag
válasz
Grave_444 #59424 üzenetére
Kb mindenki azt javasolta, illetve neten is azt olvastam hogy szendvics házaknál alsó / felső venti belülről kifelé szív.
Nagyon nincs mit hűtenie ha befelé fúj, mert ott csak a táp zárt részét éri. Ellenben a videókártya oda fújja be e meleget a saját hűtőjén keresztül.
-
gianni85
veterán
válasz
Grave_444 #58966 üzenetére
Igen, de lehet 2x12/14-et berakni, a vga hossz kárára. Mondjuk ha valami 3+ slotos kártya megy bele, akkor alulról közvetlenül elég jól levegőhöz tudna jutni. Kisebb kártyát meg onnan is lehetne ventivel megtámogatni, bár nem tudom mennyire előnyös közvetlenül még ráfújni a vga-ra… na meg lényegében a táp is a cpu meleg levegőjét kapja. Személy szerint nálam igen, kb a 200w 4070-et és 65 tdp-s procit tennék max kis házakba. Én szörnyülködök amikor bezsúfolnak egy high end vga-t oc procival meg 750+ -os sfx táppal sff házakba.
-
válasz
Grave_444 #58960 üzenetére
Ha SFX tápot szerelsz bele, akkor kb. mindegy, szerintem ebbe a házba az való.
Itt láthatod (PCpartpicker), hogy elfér a sima ATX.Na meg legalább 30cm-es kártyát fogadjon.
Úgy komolyabb hardvert is fogadhatna.
Azt úgy hívják, hogy CM NR200P-t...Egyébként most tűnt fel, hogy a T8 Plus tkp. egy picit keskenyített és magasított Metis Plus, amiben megfordították az alaplap tálcáját.
163mm (W) *272mm (D) *282mm (H) <---> 190mm (W) *277mm (D) *254mm (H) -
válasz
Grave_444 #58954 üzenetére
Csak neked, Grave...
Jonsbo T8 Plus rendelhető Caseking-től baráti €110 (+€20 szállítás) áron, természetesen mindkét színben! Groupbuy valaki?
+ Az előző napok mini Jonsbo házairól bejegyzés a Caseking címlapján, ez kimaradt.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Grave_444 #58845 üzenetére
a 11400 technikailag ilyen, k*rva meleg proci 100 fok thermal limittel.
Ház NR200P, üvegfalas összeállításban
Thermal grizzly hűtőpasztával
Zotac RTX3060
Az alaplap (mert ez sem mindegy, körbe van pakolva chipsettel a cpu foglalat de durván, ami nem segíti elő a szellőzést, az átfúvatást) egy gigabyte z590 vision d itxProdukálta ezt a hőfokot léghűtéssel, alsó levegőbetáplálás mellett (jonsbo HX6200D léghűtő mellett) és 120-as aio mellett sem változtak az értékek. Kevésbé erőforrásigényes játékoknál 77-80 fok, 85-88-as peak (tehát ekkor kapcsol át nagyobb fokozatra), tripla A-s címeknél 80-90 fok közötti teljes terheltség és 95-96 peak.
A PSU 50 fok alatt marad, az nem generál számottevő hőt
Az SSD szintén normál tartományú.Jelenleg beállítottam vákumra a házbelsőt, azaz a vga alatt van két, a házból kifelé levegőt fújó 120-as venti. Fent az aio bordán meg próbálom átfújni a levegőt, ez tudom hogy pár fokkal rontja amúgy a hatékonyságot (de fizikailag így ment csak a nyomáscsökkentés kialakítása és így nem főzöm meg alatta a tápot). Így pedig természetes módon a hátsó részekről szívja be a friss levegőt.
Egy kétszeres légszállítási kapacitású noctuával még megpróbálom lecserélni az AIO hűtőjét, illetve a levegő elszállítást a házból. Az talán jelent 3-4 fokot.
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #58838 üzenetére
Próbáltam itt a feltöltési limitekbe beleférni nem gondoltam volna hogy ennyire kicsi lesz.
Amúgy sajnos annyira nem acélos ez a VGA hogy a 120hz-es G-synces LG tv-t ki tudjam használni vele..AAA-s játékok azért max beállítással 4k-ban nem mennek 120 FPS felett így azért a proci inkább csak lebzsel ilyenkor.. De kissebb felbontáson természetesen elfogyna. Felrakom teljes méretbe is a képeketTalán így jobb lesz...
#58839sff-cucc : Igen ez egy tudatos döntés volt hogy ott az elszívás az segítsen a VGA-nak és azonnal a házon kívülre termelje a hőt ami jól is sikerült mert elég nagy felület jutott oda. Eléggé leszűkült a típus 4070-ből kevés az ilyen kártya ami befér, ilyen a kialakítása és nem lóg túl ez a része annyira hogy a venti oldalfala kitakarja.
#58841AxBattler : Igen próbáltam az kb. a katasztófával egyenlő hőmérsékletek szempontjából. Valamiért ahogy a proci fújja felfelé a levegőt és megütközik a befelé jövő levegővel elkezd cirkulálni belül. Szerintem azon a kis résen akkor a légáramlás hogy nem fúj már át rajta az első venti.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
Grave_444 #58829 üzenetére
Bar az en felhasznalasi szintemen (amik lekotnek pont valahogy szinte mindig 2D) jelenleg meg boven eleg a 2060-asom, nekem Velka 3 hasznalokent tetszik a 4060-as szeria.
100% megertem azokat akik nagyobb hazban normal meretu kartyak mellett nem talaljak jo valasztasnak, mert a 4060-as elonyei ott semmit nem ervenyesulnek. Ugyanakkor nem tartom teljesen fairnek az FPS osszehasonlitasi abrakat - az osszes tobbi kartya 200-300w-on megy. Limitaljak be azokat is 110w-ra es ugy megkaphatjuk a tenyleges eredmenyt, kiegeszitve az arazassal. Nyilvan ha ez is 160w-on menne mint a 3060, sokkal nagyobb kulonbseg lenne azzal osszehasonlitva a jelenlegi 15%-hoz kepest. Itt jegyzem meg, hogy a 3060-as atlagban ugyanennyivel volt csak jobb a 2060-nal.ITX formaban, az ottani eleg szegenyes valasztek kozott ez egy eleg jo darab. Eddig mindig valasztani kellett ket lehetoseg kozott - vagy alacsony hofok de kis teljesitmeny (3050, 6500XT) vagy nagyobb fogyasztas (hofok, zaj) megfelelo tejesitmenyert cserebe (2060, 3060). Ez a korabbiaknal alacsonyabb fogyasztast produkal es emellett azoknal erossebb, tobb VRAM-ot is tartalmazo ITX formatumu kartya - tehat mindket oldalon a jo reszen van es mindket oldalon jobb mint a tobbi. Oke hogy 4060Ti erosebb, de annak 8GB-os valtozata helyett ha ITX kartya kell es csak egy venti gondoskodik a hutesrol, en inkabb ezt a sima tipust valasztanam, mert konnyebb alacsonyan tartani a hofokot raadasul olcsobb is. Bar elsosorban inkabb a ZOTAC valtozatat a normalisabb hutoracs miatt.
Ez a kis fogyasztas aranyat er az olyan szuk hazakban ahova tenyleg csak ez fer be, raadasul valoszinuleg egy 250w-s passziv GaN tappal is siman menne.Ettol fuggetlenul a 16GB-os Ti-ra azert kivancsi vagyok. Megis csak 16GB
az azert eleg idotallova teszi. Amire valoszinuleg szukseg is lesz foleg hogy amilyen rossz fogadtatast kaptak ezek, szerintem a kovetkezo generacio 250w-nal fog kezdodni es minden kartya akkora lesz mint egy vasalodeszka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- EAFC 25
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest