- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56098 üzenetére
igen ahogy a többiek is mondták, önmagában nem probléma, bár lehet az is. mivel a bányában ugye ez munkaeszköz, ebből adódóan azért a legtöbben figyeltek rá hogy ne legyenek szénné hajtva. meg tudtommal sokan amúgy is inkább underclockolták/undervoltozták hogy optimalizálják a fogyasztást.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56095 üzenetére
igazából 3000 felett már nagyjából jó vagy RAM terén, a sweet spot tudtommal 3600-nál van, de nem vesztesz túl sokat lassabb memóriával. arra figyelj, ha mégis low-profile hűtőt veszel, a RAM elférjen alatta, én ebbe majdnem belefutottam.
ha már használt kártyát nézel, én az RX 6000 szériát javaslom. most szórják ki őket a bányákból, ki lehet fogni jó dealeket.
-
Qkackca
őstag
válasz
redbiro #56074 üzenetére
Jól érzed, hogy a matx a költséghatékony vonal.
Mi van meg eddig? A leírt konfig rendelkezésre áll? Vagy csak terv/költség szint belövése?alaplap - ASRock B550M-ITX/ac
vga - Radeonból talán jobb akciók vannak most, két héten belül bejelentik a köv. szériát, a caseking.de-n elég jó akciók vannak. Érdemes figyelni. (Most pl 6650XT kb 380Eur)
Használtan meg akár 3070 is beleférhet az árba.hűtő - NH-L9a az lehet, hogy kevés, esélyes hogy hangosabb lesz a kelleténél (melegebb is)
ram - a 3200-as nem fogja vissza nagyon az 5000-es ryzeneket? -
Rick4
félisten
válasz
redbiro #56089 üzenetére
Tényleg nem hallom, de olvasni azért olvasom..
Mint írtam, nem feltétlenül a bolti új dolgokra gondolok, és ott bizony sok a különbség. Gondolom te se láttál hollandot, aki a "magyar ebay"-ről, jófogásról vásárolta volna rendszeresen a pc cuccokat!Ellenben fordítva sűrűbben előfordul.
Nyilván innen többen is egészen is véletlenül vásárolunk német, francia- osztrák üzletekből, mert mint írtam, sokszor a kínálat sem ugyanaz.
Ha neked egyszerű leredukálni a kérdést egy igen-nem szintjére, akkor nem az én válaszomra vágytál, tudjuk le mára ennyivel, és mindketten boldogok maradunk. -
Rick4
félisten
válasz
redbiro #56087 üzenetére
Semmiben sem vagyok otthon, műkedvelő vagyok, és szó sincs arról, hogy Ha bárhol laksz, neked csak a magyar vagy csak a holland piacról kellett volna bármit is venni. Nem szemrehányásként írtam, pusztán azért, mert ebből is látható, menyi minden fontos ahhoz, hogy a topic ne legyen szétcsexve, és ugyanaz a kérdés újra 3x jól, jobban, mégjobban feltéve.
Mivel azzal foglalkozom, hogy a bolygó bármelyik pontján veszek valamit, majd azt a másik pontján eladom, nekem nem okoz nehézséget, ha tudom, anyagi, garis vagy szállítási költség okán merre tartózkodik a kérdező, de mivel ez magyar fórum, az alap kérdés nélkül minden itthonról.
Én tényleg csak segíteni szerettem volna. -
Rick4
félisten
válasz
redbiro #56084 üzenetére
Mitől fáradtam volna el?
Hétfőtől péntekig csak ph-zok meg hardveraprózok.
Talán csak szimplán nem megy át, miről is van szó. Én pl néztem itthoni kisker árlistákat, hardveraprós keresést csináltam, hogy miképpen tudnék jó tanácsot adni. Ezért is mondom, és most is tartom, hogy elsőre is leírhatta volna, nem itt élsz, mert a használt szekción túl bizony tetszik vagy sem, az új alkatrészek is teljesen más kínálattal és árazással, beszerezhetőséggel vannak jelen más országban, ráadásul mivel sok más országból szoktam vásárolgatni, talán még érdemi tanácsot is tudtam volna azon a vonalon is adni, pont ez okból a hozzászólások egy része mehet a levesbe.Az már csak hab a tortán, hogy a kinti, vélhetőleg másik devizás árat ügyesen átkonvertáltad forintra, hogy végképp meg legyünk tévesztve!
Ne hidd, hogy én ezen mérgelődöm, 10-ből 9 ember nem tudja leírni a használható válaszhoz szükséges minimum kritériumokat elsőre, azaz mára teljesen megszokott a dolog..
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
redbiro #56074 üzenetére
ha találsz 5600X helyett X nélkülit olcsóbban, vedd azt, ugyanaz a szilícium, kicsivel nagyobb turbót kapsz csak ami BIOS-ból két kattintás a sima 5600-on is.
táp szintén sok, ehhez a kombóhoz 500W körüli is bőven elég, 650 már szuper biztos.
procihűtő ha mindenképp low-profile kell: alpenföhn Black Ridge: olcsóbb, erősebb, házba bőven elfér ez is.
de amúgy ebben a házban elfér egy sima torony hűtő is, amiből csomó jó opció van, Arctic Freezer 34 esport pl.felszabaduló zséből én RTX 3050 helyett én egy RX 6600-at vagy 6600 XT-t vennék, vagy ha bele tudod zsúfolni akkor akár 6700XT.
#56081 bocsi az angol silicon tapadt a nyelvemre
-
válasz
redbiro #56074 üzenetére
Ház: Cooltek / Jonsbo V9 Silver/Black - 25k HUF
Táp: valami 650W-os, félpasszív, modus SFX, pl.: CoolerMaster V650 SFX Gold 40-45k HUF
VGA: használtan egy RTX 2060 még erősebb is - 80-90k HUF -
Rick4
félisten
válasz
redbiro #56077 üzenetére
A harverapróban konkrét típusra- foglalatra is tudsz keresni, szerintem elég könnyű végigpörgetni azt a 20-20 tételt, ami téged érdekel termékkörönként, sok esetben garis, hibátlan cuccok vannak fent, az ár persze más kérdés, nagy a szórás, de én az ilyeneket mindig jegyzettömbben írtam kitől, mit, mennyiért, attól a másik jobb, de olcsóbb, vagy közelebb van, stb stb, végül mindig minden összeállt.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
redbiro #50740 üzenetére
Emlékeim szerint 2007-2010 között már regisztráltam egyszer, de mivel freemail-es címem volt még akkoriban, amit már jó pár éve megszüntettem nem igazán van rá esély, hogy be tudjak lépni.
És ahogy látom amúgy se tudok kérni emlékeztetőt, a csalók miatt hozott policy miatt.
-
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
redbiro #50405 üzenetére
Az alaplapot nyugodtan hagyhatod az origit, a hátulján van M.2 slot, azt benéztem. Nem feltétlenül szükséges ráfizetni az alaplapra. Ha olyat szeretnél venni ami új procikkal is megfelelően fog működni és szeretnél PCIe 4.0 supportot is, akkor érdemes a B550-esek között szétnézni.
Gigabyte B550I Aorus Pro AX de ez sajnos már jóval magasabb áron van az előbb küldötthöz képest is.
A specifikációkban általában 1%-nál kisebb a mérési hiba szóval be kell férjen.
-
válasz
redbiro #50397 üzenetére
Nem. 1db PCIE foglalat van a lapon, de az M.2 slot is PCIE lane-t használhat, ha olyan lapkát teszel bele. Szóval én újonnan csak ilyet vennék ITX rendszerbe.
Ajánlom a WD Blue-t, vagy a Kingston A2000-t.
#50399 DUPPLY
Teljesen jó az a lap, ott van az M.2 slot a lap alján! -
Allihoppa
aktív tag
válasz
redbiro #50393 üzenetére
A videokártyán és a RAM-on változtatnék csak, a többi teljesen korrekt:
ASUS GeForce GTX 1660 SUPER TUF 6GB GDDR6 192bit (TUF-GTX1660S-6G-GAMING)
2db G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16S-8GIS#50394 AxBattler
A házba szűkösen talán, de beleférnek a két ventis kártyák, pl. az általam említett TUF 1660S is. Az NVMe SSD valóban nem árt, de ezt az upgradet később is meg lehet tenni. De ha mégis meggyőz sebesség tekintetében, akkor csak SAMSUNG-ot vegyél. -
törölt tag
válasz
redbiro #30666 üzenetére
Innen apróról jöttek, de nem Plug&Play formában
Az egyik: ADP-150BB B és 160XT-vel. Itt a brick csatlakozóját kellett cserélni.
A másik egy gagyi univerzális laptop töltő lett átmókolva üzembiztosra (azóta kapott a primerkőr két biztosítékot), egy 120-assal.(#30668) Goose-T: Van egy Enermax tápom a P4/prescot időkből az néma(ha megállítod a ventit és rátapasztod a füled, akkor nem hallatszik semmi), pedig aktív PFC-s.
Jó darabig arról mentek a passzív gépeim( igen én is voltam "beteg"). Megfelelően-zajtalan 80mm-es ventit volt a legnehezebb találni hozzá!
És még a mai napig hajt egy Q6600-at és egy 9600XT-t-vel 10+ éves!(#30669) kisza25: mi a koncepció? tovább halkítani? hangszigetelés építése?
Meg van a következő lépés, jön egy kis elasztikus csillapító anyag az FT-03-ba...egyszer kész lesz álom házam
-
Patice
nagyúr
válasz
redbiro #30452 üzenetére
Ha a szerver érdekel, akkor még nem sikerült befejeznem a projektet - sok mindent ki akarok még próbálni, csak ez rengeteg idő és abból most kevés van nekem ilyenekre - jelenleg maradnék a virtualizált rendszernél és Hyper-V Server lenne az alap, amiből most még a 2012-es az aktuális, de lehet várok ég kicsit és akkorra megjelenik majd a 2016-os kiadás.
Ezzel lenne pár lehetőségem ezt-azt kipróbálni.
HTPC-ben meg írtam, hogy ott Ubuntu Server + Kodi 16 alpha 3 megy most nálam, elég kevés buggal, de már látom, hogy kijött közben egy alpha4 és a beta1 is.
-
Patice
nagyúr
válasz
redbiro #30299 üzenetére
Remélem még nem késő a válasz, kicsit lefoglal az első saját kecó...
Szóval, az a táp szerintem jó lesz, eléggé csendes, főleg alacsony terhelésen. Nálam ezt hajtja és csak a vinyókat hallom a gépből, mert van már benne 4x3TB meg 1x2TB WD RED, ami hamarosan kiegészül még egy 2 TB-ossal (érkezett egy ilyen, remélem a szerver OS fog futni róla.
).
(#30384) stigma:
Neked szintén egy épített gépemet ajánlom figyelmedbe. Braswell-re építkeztem én is, Ubuntu Server alapokon nagyon jó képű a kicsike és a házba pont elfér 2x3,5 HDD, vagy akár az optika helyére még egy, vagy oda mehet az SSD.
Én ugyan csak HTPC-nek használom, de szerver feladatokat is el tudna látni simán, és már az OS is adott.
Aprón néha felbukkan ez a ház, nekem mákom volt és találtam egy zsír újat.
(#30399) sg22:
Neked az Asrock Beebox barebone-ját tudnám ajánlani. Az N3150-es notebook hűtésű, de az egyel gyengébb kistesó meg már passzív.
OK, ezek nem i3 szintűek prociban, de egy SSD-vel hálózatról etetve tökéletesek filmlejátszásra. És a képükre sem lesz panasz.
(Szoftverezés itt - első két hsz. minden kérdésre választ ad.
)
-
Pista0001
addikt
válasz
redbiro #30329 üzenetére
Nem tudom, ebből soha nem csináltam ügyet.
A zaj és a méret miatt választottam a Pico-t, egy olyasmi szerver a cél, mint amit te is szeretnél. Egyelőre egy Lian-li PC-Q07-ben lakik, de ez nagyon nagy. Nem szeretem a holttereket. Egyedül a hot-swap rekeszről kell lemondanom, de ez vállalható. Utóbbi azért fontos, mert az adataim javát nem folyton forgó merevlemezeken tartom, de ezt egy dokkolóval is meg tudom oldani.
-
Pista0001
addikt
válasz
redbiro #30326 üzenetére
Egyszer volt csoportos rendelés tőlük évekkel ezelőtt, úgy hogy megoszlott a szállítás egész jó lett a helyzet. Nálunk (Fr) az egyik webshop árulta pár házukat, de nem volt olcsóbb mint a Streacom. Belsőleg amúgy szerintem utóbbi jobb egy kicsit, mellesleg a Bluechipnél pont az ODD lyuk nélküli van, ez is mellette szól. Realan csak lyukas változatban létezik.
A Pico témához meg annyit hogy nálam egy 160XT-ről megy a QC5000 1 SSD-vel és 2 darab 3,5-essel, de van rá kötve egy hot-swap rekesz is. Ugyanezzel a körítéssel, 3 vinyóval (a hot swap-ban volt a harmadik), Sandy Celeronnal is zokszó nélkül ment.
-
HookR
addikt
válasz
redbiro #30296 üzenetére
Paneltáp/PicoPSU-s házakra nem jellemző a (több) 3,5"-es HDD, vagy a bővítőkártya fogadása, mert ilyen esetben körültekintően kell tápot választani, fokozottan ügyelve a 12V-os ág méretezésére. Jelen esetben a problémát a 3,5"-es merevlemezek jelentik, ahogy azok indulásnál egyszerre pörögnek fel és néhány másodpercre relatíve erősebben terhelik a 12V-os ágat, mielőtt beállnak a működés közbeni alacsonyabb szintre. Amit tudni érdemes:
- Komolyabb alaplapok támogatják a SATA szabvány által lehetővé tett késleltetett felpörgés (staggered spin-up) lehetőségét. (Az említett alaplapok nagy valószínűséggel nem, de utána kell nézni.)
- Tápok esetében a folyamatos 12V-os terhelhetőség mellett fel szokták tüntetni a rövid ideig fenntartható maximumot is (mielőtt túlmelegedne). Mivel a merevlemezek felpörgése csak néhány másodpercet vesz igénybe, így utóbbi a mérvadó.
- A felpörgéskori teljesítményfelvételt befolyásolja a HDD motorjának teljesítménye (7200 v. 5400rpm); a tányérok száma (mekkora tömeget kell felgyorsítani), illetve hogy mennyire van elnyújtva időben a folyamat (van olyan modell, ami direkt lassabban pörög fel a kisebb teljesítményfelvétel érdekében). Ezért érdemes minden esetben meglesni a vonatkozó specifikációt. (Ezt PeterPH-nak is mondom.)
- A külső Rack amellett, hogy kibővíti a szóba jöhető házak listáját, olyan szempontból (is) szerencsés, hogy 3,5"-es HDD esetén a 12V miatt eleve saját tápellátása van.Ezekben az SFX táp és a 2,5"-es HDD keret helyén kényelmesen elfér 2db 3,5"-es merevlemez, viszont saját HDD keretet kellene hozzá készíteni. Például olyat, ami az SFX táp furataiba rögzíthető, így a ház gyári állapota is megmaradhatna.
- Silverstone ML05
- Silverstone ML06
- Silverstone ML06-E (Azon kevés bolti házak egyike, ami miatt nem feltétlenül építenék sajátot.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest