- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
AxBattler #55666 üzenetére
Sajnos a riser miatt nem tudtam behenkelni a tervezett 120as slimet, de folyamatban a beszerzés
A TY142 csak addig marad, utána az is 120x15 lesz, az oldalélek mentén ezáltal elfér majd a végső pimp (8mm U aluprofil körben, füst fedéllel, 120LED/m fehér CCT szalaggal).
-
Speed®
titán
válasz
hszilard666 #55665 üzenetére
Oké, hogy fele űrtartalom, de a teljesítményviszony egész más 😏
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55647 üzenetére
Megy az ájjále mantra fejben nyilván ;p
Ár/érték jelenleg sweet spot a masina,
csak perf/watt oldalon van a kisördög,
mert AC OCval azért 110W az 5700G..PBO-offset nem villant sajnos IPCben,
gyakorlatilag 4.5 fölé nem boostol fel,
viszont AC bukok cserébe 250MHzet,
úgyhogy maradt az AC@4.5G inkább. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55645 üzenetére
Nekem anno 19'12 ~45 volt az új B450-I,
akkor sokalltam kicsit, de leszolgálta
Specifikáción felül is teljesített 2xM2vel,
emellett stabil volt 200+W CPU OCval is,
gyakorlatilag 5k bukóval adtam el, az 0..
Remélhetőleg az X570I is lehúz 2+ évet,
max. akkor váltom, ha 1:1 kijön a Z690..
Proci téren max az 5800X3D érdekelne,
de amíg nem feleződik az ára, kimarad. -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55633 üzenetére
Relatív a jó ár, LGA1200 annyira nem vonzó..
Ha 1700/DDR4 látsz hasonlót, akkor szólj ;p
Elégedett vagyok a mostanival, de kíváncsi..
Egy 12600KF alá nem is kellene beafy VRM,
a Z690M-ITX/ax jó is lenne, de ez is 115k :S
Szóval hiába jó ár/érték a proci, a lap elqrja. -
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55627 üzenetére
Persze, hogy nem, a 60 is csak úgy emészthető, ha hozzáteszem, hogy 40ért ment el a Strix B450-I, (2+ éve ~ennyiért jött..). Alapvetően a passzív chipset és a 2.5Gb LAN, amit elengedtem ezzel, minden másban viszont több ugye az X570, remélem hosszútávon igazolja, hogy jó döntés volt.
Ja, AFBR, a drótos ventirögzítést nem erőltettem, kis hajlítgatás megoldaná, de a gumis távtartós verzió szimpibb. Mod más téren volt, lévén rev.1., csiszolnom kellett, hogy elférjen, de fél perc alatt megvolt, emiatt nem szereztem új szettet..
Szerencsére az 5700G még ACOC mellett sem esik komfortzónán kívülre, tud annyira csendes lenni, hogy ne akarjak jobbat, marad -
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #55574 üzenetére
Részemről elengedtem a B550t, vicc az ár..
gyakorlatilag 50et emeltek rajta fél év alatt.
Szereztem egy X570et 60ért, néma a venti,
amitől tartottam, úgyhogy problem solved.Mindkét SSD teljes tempón, a VGA 3.0x16,
de ilyen téren eddig sem volt tempó gond.
De a venti rögzítésén még variálni akarok,
fordul az iránya, gumis távtartás indokolt. -
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55439 üzenetére
Ha a lap csatija és a venti csatija azonos, akkor lehet kehes, de meg kell nézni a kiosztást (D/+/-), mert variáltak RGB/GRB is egyesek, mellé pl. Tt ventinél olyannal is találkoztam, ami csak külön D/+ pinnel volt szerelve, a GNDt meg a FAN csatiról szedte..nem tudom mi a picsáért nem szabványosított, fizikailag is eltérő 5/12 csatikkal operálnak..a buzi I/O header ugyanez, ahány gyártó, annyi variáció, egyazon témára
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #55437 üzenetére
5/12V csati..? Nem mindegy ugye.
-
Speed®
titán
B550 Phantom Gaming-ITX/ax ~100k..WTF?
Agyaltam a vételen ~65ért, de ez nonszensz,
mégis mikor lett a B550 toptier AM4 fronton?
Asszem még sokáig marad a B450-I Strixem,
teszek a 3.0x8ra, ami miatt cseréltem volna.. -
Speed®
titán
válasz
flashpointer #55003 üzenetére
CW táp miatt elég ritka eset..az VGAbaj.
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #54922 üzenetére
Ellenőrizted ezt hw úton 1x is? Mert konkrétan képtelenség sokadik olvasatra is..valami képanyagot dobj már be róla
Szerintem szimplán téves kiolvasás volt, konkrétan WR eredmények állnak a másik oldalon, allcore ~4.3G/1.5V körüli értékekkel..
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #54914 üzenetére
Max. a vele szerelt komplett gép
A 3950X allcore OCval volt ~240W,
a 2600X kb. a feléből kimaxolható,
de akkor már csúnyán túlfeszelve. -
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51351 üzenetére
Nyilván könnyebb 12 magot <125Wra rávenni, mint 16ot <105re.
Amit viszont maximálisan nem értek, az az, hogy ki az a barom, aki a default VIDet meghatározza. Allcore 1.325V, ill. 1.475V boost helyett most 1.2-1.35V tartományban mozog és nem hogy lassabb lenne, konkrétan gyorsabb is, még ha 3% javulás nem is tűnik soknak, de 2/3 fogyasztás mellett nagyon nem mindegy. Azt hittem rá fogok kényszerülni egy 4G LV setupra, ehelyett 4.1-4.5 boost maradhat, a passziánsz lájkolja -
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51349 üzenetére
Alapvetően nincs olyan, hogy házventi..de ha arra gondolsz, hogy statikus nyomás vs. légszállítás alapján mire alkalmasak leginkább, én bordára szavaznék, a slim kivitel ellenére egész jól tolják az ájert. Egyúttal azért halkabb az ID valószínűleg, mert laposabb a lapátszöge, légszállításra van kihegyezve inkább. Én viszont nem véletlenül használnám push-pullban őket, az eredő erő alacsonyabb fordulatszámot eredményez. Ha sikerül a VLP beszerzés, kiderül igazam van-e
-
Speed®
titán
válasz
Speed® #51318 üzenetére
Meg is vala. -125mV offset mellett ~125W. LFII off, BR on.
Már csak azt kell kitalálnom, honnan szerzek VLP RAMot..
Anno nem vettem meg (3200/C22 unbuffered ECC) sajna,
mostanra meg nem lelek sehol egyelőre hazai forrásból :S
Enélkül meg bukik a csendes AK-FN078 pushpull tervem.. -
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51343 üzenetére
Nálam 120as Vardarok, push-pullban, mikor a határokat feszegetem (1156 i7 OC). Jó borda volt a maga idejében, de azért van már feljebb légen is. A 10940Xre 165W TDPt kamuzni legalább akkora genyóság, mint nem gyárilag AIOval árulni..250+W simán beugrik és akkor még OC nem volt. Szóval ne csodálkozz, ha elfogy a Mega, még egy D15 kalibernek is fel tudja adni a leckét, ezen a szinten már előjön az AIO/H2O előnye.
-
Speed®
titán
Szimplán rosszkor vetted/adtad, ez van, emiatt még nem kell sarkítva a gyártót köpülni..azt bírom csak igazán ebben a témában, mikor azok rinyálnak, akik a kuponos/bundles témával jóárasított cuccaikat eladva nyígnak, hogy mekkora drágaság van. Egyszer fent, egyszer lent..az nyer, aki türelmes
-
Speed®
titán
válasz
#25954560 #51330 üzenetére
Így van, nem akartam ennyire belemenni. Egyébként érdekes, ill. ehhez kapcsolódóan, CB alatt buktam ugye a csodálatos friss AGESA mellett 100MHzet, viszont érdekes módon P95 alatt +50MHz jött, 4.15G allcore kezd és FMA3 résznél esik csak vissza 4.1re. Ha nem lenne mérhetően lassabb is CB alatt, azt gondolhatnám, hogy a visszajelzett érték nem stimmel valamiért..
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #51331 üzenetére
Akartam is írni, az nem az AMD sara, hogy drágán vette/olcsón adta..én is olcsón váltam meg a 2db Nitro+ 580tól tavaly, mostani árakkal darabján 50kt kereshettem volna kb., de épp gariban volt a jósgömb sajnos akkortájt :S
A Vega56/5700XT viszont 1-1 év használat után 150kt hozott vissza a vételáron felül, szóval nem panaszkodhatok -
Speed®
titán
Csókoltatom az egész inkompetens ASUS/AMD bandát innen is..
A lapomon viszonylag régi BIOS volt, még 1.0.0.3 AGESAs verzió,
gondoltam ha már új proci, megadom neki a nemrég kijött 1.12-t.
Az eredménye azonos beállításokkal -100MHz allcore stabilan :S
Nem csak a frekivisszajelzést variálták, mérhetően lassabb lett..
Slusszpoén: nincs visszaflash erről a verzióról, lehet henkelni -
Speed®
titán
válasz
PROTRON #51320 üzenetére
Almát körtével esete lenne..2 azonos specifikációjú proci is másképp viselkedik többnyire, nemhogy 2 architektúrálisan teljesen eltérő. Egyébként itt nem ennyire vészes a difi, kb. 5°C megy rá.
Egyébként egyszerű a magyarázat, AVX terhelés, nem véletlenül használnak Intelék offsetet ilyen esetben a friss platformokon. -
Speed®
titán
Megjött a 3900X..huh
Egyelőre LFII/240 került rá (ajóédesanyjátalefogatótervezőnek), hogy lássam mit tud, aztán jöhet az optimalizálás a'la Black Ridge/120. Az első körben kiderült, hogy jó vicc a 105W TDP
-
Speed®
titán
Mert ott az IGP frissebb. Hiába Haswell a 4860EQ, az Iris Pro fogykos ilyen téren. Kontronék oldalán is 4K30 van megadva, gondoltam én is, hogy majd én azt tudom, de csak kidobott 10k lett a vége (adapter+kanóc). Kardba azért nem dőlök, úgyis kerül VGA a gépbe, hogy néha menjen a kocajáték, azon majd lesz 2.0 csati.
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #50249 üzenetére
Nem rossz a 4860EQ, ha nem is tekeri ki teljesen, sokat nem hagy benne.
A lapon mSATA csati van, nálam pl. azon van a rendszer, mellette 2TB/3.5" tárolásra.
Az egyetlen nyűgös téma VGA híjján a 4K60 hiánya, DP-HDMI2.0 adapterrel is csak reduced blanking mellett megy, de okádék képminőséggel..persze az ilyen videóanyagokkal nem is bír el rendesen sajnos, úgyhogy kerítenem kell bele egy lowcost VGAt, ami megoldja ezt.
-
Speed®
titán
válasz
Gabail #49749 üzenetére
Az AC megoldása teljesen felejtős, hacsak nem akarod megsütni a VRMet és throttlingig hajtani a procit bármilyen komolyabb terhelés hatására..már a plexis toppos felállásban is 148mm hely van (a gyártó által közölt 140 helyett), a mesh oldalal ~150, oda azért be lehet rakni marha sok épkézláb hűtőt, ami némán hűvösen tartaná a procit és generálna némi luftot is mögötte..pl. Brocken Eco Advanced.
-
Speed®
titán
válasz
Geller72 #49435 üzenetére
Nem kell B550/X570re indokolatlanul sokat kiadni, ha 1/2-2/3 áron van B450 és akkor nem fáj annyira a váltás. Kivéve, ha létszükséglet a PCIe4.0, amire elég kevés az esély (VGAnak nem kell, az ezt kihasználó SSDk meg aranyáron mennek még jó ideig). Van náluk pl. Strix B450-I 48ért, 3900Xet ebbe is szó nélkül bele lehet tenni később, korrekt a VRM.
-
Speed®
titán
válasz
AxBattler #49186 üzenetére
Ez egy Strix B550-F link,
itt a B550i Pro AX linkje. -
Speed®
titán
Legyek On is: befejeztem az SF450 tesztjét, öribarik leszünk
Féltem a kisebb ventitől (SGX-450 helyett jött), de feleslegesen,
szintetikusokkal üvegre terhelve a vasat (400W falból) is néma.
Ha jövő hétre megjönnek a standoffok, összeáll végre a raketa. -
Speed®
titán
válasz
F.B.I. #49021 üzenetére
2+ slot VGAval bajos lehet a táp miatt (ahogy egyébként a Prodigy is az, csak az oldallapnál, a Pulse Vega56om 1mm híjján fért el pl.). Meg kellene határozni mi kell inkább, ha jó szellőzés és combos VGA, akkor az ITX téren nyűgös, ill. zsebbenyúlós..lehet maradnék mATX kecóknál, de ott ugye a méret ölthet nem kívánt mértéket.
-
Speed®
titán
válasz
Graphics #48853 üzenetére
Volt hasonló SFF FuSi házam, abban a Big Shuriken 2 elfért normál 25mm ventivel is,felette a fedlap perforált volt, így maxicsendben hűvösen tartotta az akkori i5-750@4G procimat. Mérned kellene kupaktól fedlap síkjáig, de tippre nálad is ellenne, aprón találsz is. Vagy ID IS-50/50X/60 pl. és hasonlók. Ha a fedlap nem rácsos felette, ajánlott egy kis modding (flex+rács), aztán megszűnnek a gondok. Mondjuk ha belejössz a vágásba, rakhatsz rá baszó bordát is, ami kilóg a házból, láttam már erre is példát Ninjával közelről
Persze a passzív üzem a VRM miatt nem annyira jó, szóval officialabb a topflow friss ájerrel
-
Speed®
titán
válasz
Iginotus #48407 üzenetére
Nem a meleggel lesz bajod, hanem a hangerő/hőmérséklettel.
És nem 5700 a megoldás, ill. abból is jobbat kell választanod..
Igazából én is csak az ára miatt ugrottam rá, amúgy elszúrták,
annyira kevés a hely a VGAnak, hogy emiatt zajosodik erősen.Már egy 450el is mindent megkapsz, ami kellhet (XFR2/PBO),
570 mellett csak a PCIe4 szól, ha kellene, ill. a körítés szólhat,
amennyiben 2.5GiB LAN és egyéb bohócságok is kellenének.. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #48373 üzenetére
Ha szerzel nekem 4TB SSDt HDD árban, deal
Ps.: ha már kisebb rendszert építek, nem akarok külső eszközt. A jelenlegi 2x4/3.5" megy NASba, de kell lokálban is a hely, az 1TB NVMEt megeszik a játékok..
-
Speed®
titán
Segítsetek pls. Nincs még nálam a Rocket, viszont HDDt vennék, beférnek a 15mm magas 2.5"osok?
-
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #48334 üzenetére
Közel a bolti ár feléért nem tudtam otthagyni
Jövő hétvégére intézek tápot is, aztán lassan belakom..HDDket kell cserélnem még, szóval van mit biznyiszelni ;p
-
Speed®
titán
válasz
Crabface #48330 üzenetére
Persze, hogy szélzajod volt..a Rocket 40mm széles VGAt fogad, a Mini 1080TI 41mm, szóval papíron bele se megy, gondolom épp nem súrolta az oldallapot. Az A50ben meg 50mm hely van, tehát minimum 9mm a távolság az alapból nagyobb likakkal perforált oldallapig, ellenállás nélkül kapja az ájert lényegében.
Mivel a Pulse XTm 47mm, 12mm standoffal 5mm táv lesz nálam, az elég kell legyen.
CPU téren meg 54mm helyre a BR ugyan beférne gyári kiépítésben (47mm), de 120x15 ventit akarok rárakni, így oda is megy a 12mm, amivel 66mm hely jut majd a 62mm magassághoz, szintén jó lesz tippre. -
Speed®
titán
válasz
VinoRosso #48321 üzenetére
Hja, már rég érlelődött a terv, csak sajnáltam rá full árat kiadni..aztán meglátjuk mit tudok kihozni belőle.
Az oldallapok ki lesznek emelve 10-12mm standoffokkal, hogy elférjen a VGA és a BR is 120/15 ventivel, aztán meglátjuk mennyire lesz csendben végeredményben. -
Speed®
titán
Postán a raketa..mert kell a baj
-
Speed®
titán
válasz
kotibor #48274 üzenetére
Persze, elszívnák egymás elől, de a tápba tolt ~60W (IGP nélkül allcore 3Gn!) nem biztos, hogy jó hatással van rá, ha netán nem hőmérséklet, hanem teljesítményvezérelt a venti, mert ugye ilyen fogyasztás mellett nem fog felpörögni, csak ha a VGA is berántja a magáét. Szóval ezt szem előtt tartva nálam szóba sem jöhetett hasonló kecó, meg amúgyis, rohadtul utáltam a hőskorban is a hasonló gagyisztikum pecókat :S
Nálam minden a CPU/VRMnek van alárendelve, IGP leváltva + LV RAMok ;p -
Speed®
titán
válasz
kotibor #48272 üzenetére
Csecse
Homemade a Janus rögzítése, mi kellett hozzá?
Az alsó 80x10es venti anno nálam is kiesett, ~semmitérő..
Viszont így a tápba tolja a meleget (persze nem sok W), jó?
Ezt az egyet nem szeretem az ilyen elrendezésű házaknál..
VGA mi lesz a 4860EQ mellé? Azzal már mehet az OC is x) -
Speed®
titán
válasz
hegegabi80 #48129 üzenetére
ASROCK B450 GAMING-ITX/AC 33000 Ft
GIGABYTE B450I AORUS PRO WIFI 36500 Ft
(redgoat/HA)Ha a hátlapi M.2 nem kizáró ok, a VRM rendben van az AsRockon, ha az, akkor Aorus..pacek kis lap szvsz, egyedül a VRMbe lehetne belekötni, de nem mindenki akar R7 OCt ITXben ugye..mondjuk topflow hűtővel (C12P) a 2700at szépen bírta nálam, a 2600 meg sima liba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest