- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58653 üzenetére
Én nast használok, a gépen egy SSD két részre van osztva, minden más a felcsatolt mappákon van, olyan, mint ha a vinyó a gépben lenne, tehát gép szempontjából nálam mindegy, ez mindig a nas vonal, amivel fejben küzdök, hogy épp az nem jó, mai itt van, és rendben működik!
SMR még egymagában sem az igazi... [link]
-
HookR
addikt
válasz
Qkackca #58645 üzenetére
"Pedig 2,5"-ban is van már 4TB hdd..."
Igen, csak 2,5"-esből az 1TB fölöttiek már SMR-t használnak CMR helyett. CMR vs. SMR#58647 Qkackca: "Az a narancs izé, az szobaventilátor vagy gyümölcskosár?"
Az igazi gyümölcskosár nem a CR-80EH, hanem a NoFan CR100A. -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58645 üzenetére
Oké, persze, de most cseréltem le a 3.5"-os 6Tb-os vinyót 8TB-osra, ez egy wd red plus, technikailag inkább jobb nas felhasználássra, mint egy 2.5-ös, t elvinné az ár és a teljesítmény hiánya, akkor meg inkább marad a mostani, amivel amúgy semmi baj, csak nem tudok sokáig egy helyben ülni...
Qkacka, passzív hűtő, de egy kis gyümölcskosárnak elmenne... Nofan CR-80EH a becsületes neve..
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58556 üzenetére
Félreérted, mivel nincs raid rendszerem, de van más, próbáltam egy viszonylag könnyen érthető, vagy a másik oldalról indokolható szempont listát felállítani, ami alapján én a saját megoldásomat gondoltam jónak, és nem csak gondolati szinten működik, hanem élőben is, megcsináltam, működik, azaz keresem a hiányzó láncszemet, amitől nekem nem tiszta, miért jobb a raid mások állítása szerint, miközben számtalan esetet látok, hogy a soklemezes raidben megmakkan egy vinyó, utána szervál lemezt, aztán 2 napig dolgozik a nas, mire használni tudja újra, és végül eltelt egy hét!
Ezek a pontos elsősorban azért voltak felsorolva, hogy legalább valamerre el lehessen indulni, a benne szereplő részeket nem maximalizálni akartam, hanem ahogy írtam is, ez annál picit bonyolultabb, mivel biztos, hogy az történik, hogy egyik vagy másik tulajdonság vagy opció a többi hátrányára fog érvényesülni, tudni kellene, melyik szempont fog több előnyt jelenteni, miközben kevésbé lesz hátrányos a többi tulajdonságra!
Sajnos nem volt időm hét végén, pedig van itthon 10-12 vinyó, több egyforma is, össze akartam valami raid teszt rendszert rakni, hadd lássam, mivel állok szemben, de anélkül., hogy bárki, aki nálam okosabb a témában, némi útmutatást adna, csak vakon tapogatózok. Melnnyi lemez? Melyik raid típus? Sőt, melyik kell nekem?Össze tudom rakni, de nem tudom, amit összeraktam, annak a mért eredménye hova tehető, így egyelőre még kergetem a témát.
Amennyiben bárki tud ezzel foglalkozó topicról, kérem ossza meg, nem terhelem a kérdésekkel a topicot, pedig isten lássa lelkem, egy node 304-ben lenne az a raid, az meg itx cucc. -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58497 üzenetére
El is küldtem a privátot, de itt a közösben is érdekel, mi az előnye nem otthoni körülmények között, és persze mi az otthoni körülmények között.
A középső kiindulási pontból vegyük mondjuk 7 fontos irányt, ami legyen néhány egyszerű igény, gondolom nem csak nekem, másoknak is fontosak otthoni körülmények között. Mint szűklátókörű, nulla tapasztalattal rendelkező, csak feltételezem, hogy a követkető dolgokról lehet szó:a lehető legnagyobb írási- olvasási sebesség elérése Gbit hálózaton
bekerülési költség alacsonyan tartása
hibalehetőség alacsonyan tartása
hiba esetén minél gyorsabb újra rendelkezésre állás lehetősége
zaj alacsonyan tartása
fogyasztás alacsonyan tartása
teljeskörű biztonsági mentés megléteÉs persze mindezek tetejébe ott van az az alap kérdés, hogy mekkora plusz befektetés kell elsőre, és mekkora túlfogyasztással lehet számolni 5 éves időtartamban, amennyiben a másik oldalon többlemezes helyett egy sima egylemezes nast használunk egy nagyon rövid időre bekapcsoló másik egylemezes mentős eszközzel együtt, és ehhez képest mekkora várható előny lesz 5 év alatt, és azt mennyire viheti negatívba a fent felsorolt paraméterek bármelyik probléma esetén?
Nem tudom, mások hogy gondolkodnak, nálam vannak tények, érvek és ellenérvek. Egy döntés meghozatalakor fontos, hogy ezek közül a felsorolt fontos tulajdonságok közül melyik fog majd a másik kárára erősödni, és melyik tulajdonság gyengül a legkevésbé több más paraméter együttes javítása esetén? Egy helyes döntést egy ilyen beruházás esetében minimum ennek a kérdésnek az érdemi megválaszolásakor lehet meghozni. -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58494 üzenetére
Nem is a darabszámon lehet a hangsúly, hanem a fájlméreten, amivel nincs is baj, mert tényleg kevés az adat, de gondolom otthon másnak se nagyon lehet több.. Felcsatolt mappaként kb ugyanolyan gyors a mappákban kotorászás, mint ha a gépben lenne a vinyó, ez jól is van egy így, de ettől még mindig nem sikerült olyan emberrel beszélni, aki otthoni körülmények között a többlemezes raid lényegét érdemben, tényszerűen meg tudta volna magyarázni!
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58338 üzenetére
Tegnap a fél délutánt ezzel töltöttem, néztem már mindent, az elvi cél egy 4 vagy 5 hdd-t magába foglaló ház, amiből ugyan én csak egy hdd helyet használok, de más szempont is van, igaz, estére már teljesen belefáradtam, mindenféle itx házat végigcsekkoltam, de konkrétan semmi más opció sincs, bárhogy nézem az n1-et is, az n2 praktikusabb, a felépítése meg abszolút ideális, (felül a lap hűtővel, alul a vinyók és a táp) videokártya nem lesz, ez egy szerver, még videokimenet se kell, tehát azon se múlna, hogy nincs helye, itt a kialakítás attól jó, hogy ali van a vga-nak hely, cserébe befér 5 vinyó, azaz a mérettől fggetlenül ez inkább szerverház, mint bármi más.
Alis változat nem rossz, viszont az egyedi szállítás jelentős költségét szerettem volna kikerülni, az usában $145 egy ilyen ház, kb annyi, mint az alin, csak mivel ott nem egyesével vették, egyrészt más áron kapták, másrészt egy konténerben egy házra eső szállítási költség jóval kevesebb, mint azt az egyet külön nekem nyomtatgatva, élő munkában számolva logisztikázni, plusz az ár mellett fontos a garis háttér, számla, miegymás, van épp elég előnye annak, hogy nem feltétlenül az aliról vásárolunk, ha van európai képviselet!
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #58336 üzenetére
Nem kell mindenáron, van olyan cucc, (7-8 videokártya, lapok, procik, házak) amit még decemberben vettem, de a kicsomagolásig se jutottam... :D
Leghamarabb jövő hét jöhet szóba, szóval nem sürget semmi. Én se találkoztam vele sehol sajnos, és semmi más nem hozza a hasonló belső kialakítást...
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #58155 üzenetére
Mi az feljebb való méteres nemiszervéért kellett 120 mm ventihez gyártani, mikor egy 49 mm magasságú hűtő bőségesen elegendő irodai PC-hez?
Mit kezd egy gamer azokkal a kis PCIe slotokkal, belerak egy quadro kártyát, aztán minecraftozik? (Mondjuk én tényleg beleraktam a gépbe quadro kártyát és toltam rajta kis Half life 2-őt.)
A talp elgondolása tettszik, de túltolták a méreteket, minden irányban fele ekkora gépház kellene, alul egy kis extra nehezékkel a stabilitásért és már rendelném is...3asával, először saját céges használatra, aztán ha megvan az összeválogatott összeszerelési metódus simán árusítanám más cégeknek...vinnék mint a cukrot a vacak AIO-k helyett. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Qkackca #58043 üzenetére
Elég alaposan körüljártam a témát és csak a Fractal Design Torrent Compact (E-ATX) vagy a Torrent Nano (ITX) olyan, amiben közvetlen alulról kap legalább 2 ventit a kártya és elfér benne ATX táp, magas procihűtő, illetve akár 30-32 centis kártya, esetleg a 4000-es széria.
Szóval ez az oka, hogy az említett 2 házon gondolkodom, mert mégse hatalmasak és nem kerülnek 60-70ezerbe.A mostani mATX házamnál űrtartalomra nagyobb, mert közel 10 centivel hosszabb.
-
PROTRON
addikt
válasz
Qkackca #57845 üzenetére
Faja, viszont felmerült bennem egy kérdés, a drave cage-hez van "átalakító szett" hogy VGA-t lehessen odapakolni? vagy fele ilyen-fele olyan kialakításúra?
Elhiszem fura a kérdésem, hiszen 224 a leghosszabb oldala, de azért abba az ITX VGa-k bőven beleférnek, de akár 1-2 nem kifejezett itx is talán. -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57491 üzenetére
Jó a mostani felállás, csak nem a végleges, ez is meglesz oldva, bármennyi idő és bármennyi pénz, bárhova kell elmenni a megoldásért, de ettől még minden nap úgy kelek fel, hogy ez így nincs jól... A "rendes" ház kérdés is felmerült, de az olyan "snassz" megoldás lenne, amibe nem kellett kreativitást tenni, és a égén nem fogom érezni, hogy na igen, ez is megvan. Nem iszom, nem dohányzom, én ilyen kis problémákat generálok magamnak!
..
De egyelőre csak az átalakított oldallapos megoldás tűnik jónak.
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57485 üzenetére
A 120-as radi bent van, teljesen jól működik, igaz a biosban max 90°C-ra van a cpu temp állítva, szóval ha azt eléri, elkezdi visszavenni úgyis. Ami viszont alatta van, az nekem bőven elég, most is 39°C-on megy, semmi extra, és így telnek a napok, azaz ezt lehet kár lenne bántani, hiszen az NH-D9L nem lesz annyival jobb, amennyi nyűgöt okoz a radi kipakolás...
Azért ez furcsa, hogy egy id cooling SE 214X kemény 6500ft-os árral jobb, mint ez, egy ventivel, és gyakorlatilag ugyanott van, mint egy plusz ventivel megtámogatott de 26 ezer forintos hűtő..
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57469 üzenetére
Ez még a régi NH-D9L, azaz nincs benne az 1700-as mounting kit, így ez itt már nem fog felkerülni, de értelemszerűen én is látom azt, amit te írsz, valóban profi a cucc minden téren, de az említett dupla árért ez teljesen jogos elvárás is. Igaz, ez a boltban is 27K, szóval itt nincs annyira túllőve a többihez képest.
Mivel a gépcsere elég adhoc dolog volt, láttam valahol egy 13700K tesztet, és brutál volt a ryzen7- 5700g-hez képest, szóval azonnal elfogott a megveszem érzés, el is kezdtem összenézni, mi kellene az új gépbelsőbe, így nem akartam ahhoz külön lefogatót venni, vagy a gyártó által megküldött szettre pluszban várni, mivel ide amúgyis kicsi lett volna. Ezért aztán kerestem napokig az ide passzoló levegős hűtőt, de vagy a házzal nem passzoltak (ha nem is méretben, de esztétikában tuti nem, egy komplett lapot kitakaró csak akkor jöhetett volna szóba, ha az minden tekintetben túlteljesíti a proci max képességeit, de olyat most se nagyon találok, maradt a víz, de abból a ház miat kellett kompromisszum) és tizenév abszolút mini házak sorozata után végre kiléptem a körből, és nagyon sok idő után jött szembe ez a thermaltake, amire azt mondtam, hogy na ez oké, szóval abból se akartam már engedni...
De még tegnap este is keresgéltem a neten, hátha van a házamhoz eladó jobbos oldallap, amit átalakíthatok, mert azért ez így még nincs kész...Szóval még mindig keresem a tuti hűtőt...
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57450 üzenetére
Mostmár látom, én valóban a másikról írtam, de nyilván félpénzért minden más is érdekes lehet, szóval ettől függetlenül én várom a tapasztalatokat...
Nálam az a baj, hogy nincs ezzel az 5-6 hűtővel tényszerű, érdemi tapasztalat, amiből én indokoltnak látnám pl a noctua dupla árát, holott van itthon noctua NH-D9L-em, igaz a dobozában pihen, a minőség szembeötlő, de nem látom benne a kétszeres árat érő technikát. -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57342 üzenetére
Szívesen veszem a kritikát, érvekkel meg lehet győzni, bár ilyesmi előtt azért igyekszem alaposan átgondolni, mi a jó, szóval szerintem meglepetés ebben már nem lesz....
Nálam az alapelv, hogy minél hidegebb levegő jöjjön be, a cpu hűtőre, az itt meg legkönnyebben csak felül tud, tehát sok opció nem marad, hivatalosan alulról ereszti be a gyártó, az viszont annyi résen kell hogy bejusson, hogy inkább kilőttem, szóval maradt a jól bevált direktben keresztülfújásos megoldás, egyelőre működik..
Ráadásul ez mér a ram hőmérsékleteken is hozott 6-8°C-ot.A kéményhatás csak kis légmozgással működik, passzív rendszereknél jó, ha a hűtőborda fölött van a fedélen a rácsos rész, de több ventivel már mindegy, hogy fentről le, vagy lentről fel.
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #57339 üzenetére
Nem jön, az a szekció még hiányzik, egyelőre marad a mikrós popcorn!
Amúgy tervezek bele pár kis plüss játékot, meg egy lelógó kart, csak legyen már meg a feeling!Gondoltam, hogy valakinek egyből fel fog tűnni, igen, felülről lefelé áramlik a levegő, azt a kicsi konvekciót félretesszük, és magunk irányítjuk a luftot!
Bár elsőre nekem se tetszett, de végül egy út maradt, ez. Maga az alkatrész összeválogatás sem ment egyszerűen, mert olyat akartam mindenből, ami semmiképp se passzol egymással!
Kicsit erős a proci, amihez nem egyszerű hűtőt se szerválni, ráadásul aio-ból ebbe a házba max 120-as fér el, és minimum 240-es kellene, szóval a szokásos jöhet minden, és hogy majd megoldom én, fogd meg a söröm! :D
Úgy okoskodtam, hogy ha felülről szív, akkor a vizes hűtőre mindig kb 20°C-kal hidegebb levegő érkezik, (az a felső kis kijelző mögött van) mint ha bentről kapná, ami ilyen kiélezett szituban pont jól fog jönni. Így most felül van egy venti, ami beszív a tetejénél a rácsos részen, alatta a vizes hűtő, arra rácsavarozva alulról a felső RGB-s venti, ami lefelé nyomja a levegőt, és alul van egy márig RGB-s venti, ami rögtön lefelé a "tápra", onnan meg körben kifelé nyomja. A hátsó venti befelé fúj, tehát a többi dolognak is megfelelő a légmozgás, az alaplap hátulról telibe kapja, oldalt a videokari irányába is megy bőven, most azt írja, 51°C-on van a GPU, és a ventik állnak, jobbról a VRM is kap rendesen, arra 44-et ír, szóval elvileg nincs melege semminek, cinebench, prime95 alatt is jók az értékek, bár itt volt a kiélezett rész, ez csak úgy megy, hogy a lap biosában 90°C -ra limitáltam a procit, onnan már elkezdi visszavenni, addig viszont jelentős előrelépés az előzőhöz képest.
A táp direkt lefelé van fordítva, alul szív, és tolja is ki hátul a levegőt, tehát nem kapja a nyakába az egész gépházból érkező meleg levegőt, hanem szintén a 15-20°C-kal hűvösebb levegővel kell átjáratnia az alkatrészek körüli részt.Gondolkodtam, mi a jobb, még fordigattam is a dolgokat, de összességében így tűnt logikusabbnak, nem tudom, mit nyerek vele most, de szerintem ha csak 1°C-ot is, már jobb...
A thermaltake ventik viszont már újonnan hangosak, vagy a rácsozás meg a szűrő bonyolítja a dolgot, vagy ezek ilyenek, majd ráérek még próbálgatni...
Jó lesz ez így...
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #56955 üzenetére
Lesz majd az is, de a porcorngép külsőm csak kedden érkezik, amúgyis kínlódni akarok még az rgb-s vackokkal, szóval addig marad kint az asztalon..
i7-13700K lesz 32Gb DDR5-ös rammal, meg egy 760-as itx asus rog lapocskával semmi komoly!Pasziánsz röccenés nélkül fog menni.
Ispy: Milyen popcorngép???
-
Horvi
őstag
válasz
Qkackca #56955 üzenetére
Alulra is lehetne rakni, de igazából a tesztek alapján felülre kell rakni, exhaust ventikkel és akkor jó lesz.
Amúgy pont van/volt eladó Giga H97N lapom
Amúgy elég rossz dolog ez az ITX, nagyon rá lehet csúszni. Amúgy a FormD T1 házakat én is elkezdtem nézegetni, de egyelőre az árát nem veszi be a gyomrom
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Qkackca #56949 üzenetére
Köszi!
Szerintem amiatt nem, hogy ha be is kapcsol a táp olyna kis fordulaton szinte semmit se szív. Kézzel kipróbáltam, kis szellőt alig éreztem.
Ha meleg lenne a procinak ebbe a házba magas toronyhűtő nem férne, körülnéztem.
FSP CST 350 Plus hasonló elrendezésű. Van kínai változata, de ott nem mesh az előlap.(Amúgy a FD Meshify 2 Mini tetszik nagyon.
)
-
Crabface
senior tag
válasz
Qkackca #56955 üzenetére
"Mármint tartsunk távol a nézegetéstől? Vagy netalán segítsünk"
Mostani overkill konfig egy nagyobb házban mint ami most vanvagy
Kicsit gyengébb konfig, ami még mindig megfelel a jelenlegi felhasználásnak de sokkal kisebb ház mint a mostani
Ez a két fő irányvonal lebeg egyelőre a szemem előtt... Vagy a harmadik, hogy nem csinálok semmit és élvezem azt a házat ami miatt az egész itx dolgot elkezdtem négy éve.
-
makoss
veterán
válasz
Qkackca #56719 üzenetére
Mindegy, legfeljebb be lesz kapcsolva az erősítő, de másodlagos gépre lett tervezve úgy is, az elsődlegesen (nagy gépen) van minden adat, jóformán az megy legtöbbet.
Videót azért nem jó csinálni róla mert úgy sem éreznéd az egeret ha balra húzom és mikor megy utána a nyíl -
d.tiborz
aktív tag
válasz
Qkackca #56709 üzenetére
Köszi a linkeket, #Crabface-nek is. Rosszul fogalmaztam: úgy tenném fel, hogy függőleges legyen a ház.
Qkacka: én a D.minivel szemeztem, de ez külsőleg jobban tetszik. Amire én használom (torrent, kicsi office, YT), nekem tökéletes. Ryzen3 5300G, 16Gb, 256 nvme, 2Tb hdd. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Qkackca #56521 üzenetére
"Pure Rock LP, 45mm, 100W TDP": De megörültem amikor olvastam, pont szereltem az In Win Chopint, mondom hű veszek egyet bele, erre alaposabban megnézve ugyanúgy oldalra fúj az AMD procikon mint a Noctua L9a.
Igazán kijavíthatták volna benne, de úgy néz ki arra már nem futotta. Intel procira lehet függőlegesen rakni, szóval ott nincs ilyen probléma...Superbuy: Ha rendelsz kérlek írd le a tapasztalataidat, nekem is van ott ami tetszik (+redditről egy build hozzá).
-
fatpingvin
addikt
válasz
Qkackca #56461 üzenetére
a gépház adott, az eszköznek van saját háza amit nem szégyellek megfaragni, a nagy kérdés az részemről hogy van-e bárkinek értelmesebb ötlete annál mint hogy ebayről berendeljek (vagy hazai piacról megpróbáljak szerezni) egy szalagkábelt, a hálózati kártyát így kipakolva a doboz oldalára.
jó lenne lehetőleg minimálban megoldani, nagyon nem szeretnék erre sok pénzt költeni. A gépházat amúgy már csak azért se szeretném cserélni, mert van benne egy csak 12V-ot előállító paneltáp ami teljesen jó, nem kell külső tápkockával bajlódni, valamint a fám hátlap az alaplapon lévő headerekre illeszkedő csatlakozókat is hordozza (serial, parallel, VGA, satöbbi.)
-
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56439 üzenetére
Hm, akkor talán a IS30/HP400/AXP90-X36 kombóból venném meg a legolcsóbbat
biztonságosan ezekből csak az is30 fér be
valószínűleg az lesz, csak ez már idén nem fog megérkezniA hdd pedig ha 'csak' 3TB, akkor esetleg 2,5" irányba nem gondolkodtál?
de gondolkoztam, de nem találtam alternatívát
egyszer volt nálam egy 2,5"-os 5tb-os segeate, botrány hangos volt -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56424 üzenetére
Szemre lenne még hely magasabb hűtőnek is, van vmi hdd/ssd a hűtő felett, amitől nem fér el el nagyobb hűtő
igen, felette van még 3,5"-es vinyó
ez így látszólag jónak tűnne, viszont van még kb. egy 2mm-es kidudorodás a hdd-n is:
szerintem a 36 mm necces, nagyon egymáson lesznek
De, akkor már szőrözzük is: a leghalkabb max fordulaton, vagy amit a legjobban le tudsz tekerni igényeid szerint?
ez egy router/torrent szerver vegyes gép lenne, az idő kb. 99%-ban közel üresjáratban fog menni a cpu
emiatt kellene, hogy olyankor minél halkabb legyen, de ha kell a terhelés akkor azt is bírja
4590T van benne, ami a 35W-os TDP-jével tud akár 50W-ot is fogyasztani, ami még mindig nem sok, de 75 fok után már throttling-olamúgy a vinyó, meg a hűtő is önmagbán egész tűrhető, nem hangos, de együtt valahogy összeadódik a hangjuk
a WD30EFRX-nek 23/24 decibel a hangja (idle/seek)
egyelőre ehelyett sem találtam másik halkabb CMR-es vincsesztert, ahogy néztem, így is a leghalkabbak között van -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56420 üzenetére
Akasa-ból ezek jöhetnek szóba
KS12 (AK-CC6308EP01) vagy a Copper Core Mini-ITX Cooler for Intel (AK-CCE-7106HP)
kb. csak annyi tetszik bennük, hogy 600-800 rpm az alsó intervallum, ahol a venti megy, de hogy milyen hangerővel, az nem derül kia Silverstone NT08-115XP-nél viszont 1200 rpm van megadva 16,5 decibellel, ami egész jó
120-as slim az nem hangos, nem tudom ez mennyire lenne az.
mi ennek a típusa?
össze tudnám, akkor hasonlítani az előző értékkelösszességében nem tudom melyik lenne a jó
bár lehet mégis csak az IS-30-at kellene Kínából berendelni, azon mintha cserélhető lenne a venti is
egyébként még a Thermaltake-nek is vannak low profile hűtőik
[link] -
RazoR
veterán
válasz
Qkackca #56175 üzenetére
Bios reset megvolt, semmi
CPU ki, alkoholos tisztítás, semmi (foglalat rendben van)
Memória másik slotba, semmi
Kipróbáltam másik táppal, semmi
Kipróbáltam VGA-val, no Signal ugyanúgyAlaplapra vagy procira tippelek
Jó lenne kipróbálni egy másik procival a lapot, vagy egy másik lapban a procit de az ismerősök között senkinek sincs gépe.
-
válasz
Qkackca #56094 üzenetére
csak terv egyelőre, illetve a tápot megvettem amit a többiek ajánlottak (650 sfx), mert találtam egy alig használtat olcsón.
alaplap - köszi, az asrock jó ötlet
vga - radeonból az 5700xt-t néztem még, kicsit a 2060 felett van a teljesítménye és azonos árban megy használtan.
hűtő - nézek valami komolyabbat, bármi elfér kb
ram - arra gondoltam, hogy az 5600 helyett rámegyek egy használt 3600-ra, 10-15% talán a különbség, árban viszont a fele, kérdés hogy ahhoz jobban passzol-e a kinézett ram -
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #56066 üzenetére
Itt napi 12-14 óra meló van, és azt hittem én is, hogy majd elszalad a fogyi, (mindegy, 5 perc alatt megkeresem a havi villanyszámla árát) de nem, 2 db gép+ 2 db monitor (49" samsung 32:9-es) + 2 db led lámpa itt, most, élőben 155-161W között ugrál, amiből 26W a nas+ a szünetmentes fogyi, azaz melózva, kb 35 chrome+5 edge ablakkal, műholdvevőről jövő hd streammel 67W-ot eszik a gép+ monitor+lámpa, ebből 4W a lámpa, konkrétan 63W-ről beszélünk.
Emlékszem, a régi Samsung 245T moncsim egymagában képes volt felvett fényerőnél 100W-ot kajálni.Szerintem sose volt még olyan gépem, ami ennyi erő mellett ennyire keveset fogyasztott volna.
250K-ért szerintem még az apróból is lehet elég szép konfigot válogatni, saccra dupla teljesítménnyel, egy pofás házzal (nuc- hoz képest pofás) de ugye egyéni preferencia az ilyen olyan TB csati, miegymás, én pl most utánanézés nélkül azt se tudom, az mire jó.
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #56062 üzenetére
Érdekes ez a 40W kérdés, van itthon több gép, okos hosszabbítón méricskéltem fogyasztásokat, a 40W alapon, azaz napi több órára vegyesnek mondható óránkénti fogyinak már nem olyan kevés, combosabb gépek simán hozzák.
Pont pár napja írtam: https://prohardver.hu/tema/mini-itx/hsz_55950-55950.html
Azóta rájött még pár mérés:
Asrock Q1900B-ITX +2TB HDD +1 db SSD=11-12W
Asrock j4025+ 1 db 6TB HDD + 1 db SSD= 13W
Asrock H110M-itx+17-6700+1TB HDD= 22-23W
Kontron KTQM87- itx lap ráforrasztott i7-4860EQ procival +1TB HDD +1 SSD 22WEzek működés közben mért értékek, ha kergetem, nyilván több, de messze nem 100W-ról beszélünk, vegyesben 50% terhelés-50% idle simán hozható a 40W-os átlag.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #55771 üzenetére
Nem, itx gépeim vannak tizenéve, bár ugye egy gyári lapos intel hűtő is többet tud, mint ezekben a pici ventis 15mm magasságú hőcsöves megoldás, tisztában vagyok vele, hogy a korlátot ez okozza, de inkább arra gondolok, hogy vennék egy kisebb nem t-s végű procit, mint egy nagyobb, de t-s végűt, mert a végeredmény jobb lesz, szerintem kevesebb hő, és kevesebb fogyasztás jön ki a végére.
Mostaniakkal nyilván a kiinduló okból nekem sincs tapasztalat, de pl itt volt ez a gép, majdnem vettem egy ilyet, valahogy itt is megoldották a hűtést. [link]
-
Rick4
félisten
válasz
Qkackca #55769 üzenetére
Igaz, hogy először utoljára sok évvel ezelőtt egy i7-4790T-s procim volt, de nálam botrányosan viselkedett, az árához és a kategóriához képest érezhetően kevés volt a teljesítmény, a speedstep ezt úgy próbálta megoldani, hog yállandóan 25-45% körül pörgette a procit, és végül az lett, hogy fogyiban rosszabb lett, bekerült egy ugyanolyan "T" nélküli proci, és azonnal másképp muzsikált.
Próbálkoztam még az S-es procival is, az is hasonlóan butított hatást keltett. -
-
Francia91
veterán
válasz
Qkackca #55355 üzenetére
Csak 15 cm-ig találok, más oldalon ilyen rövid sincs
-
-
Francia91
veterán
válasz
Qkackca #55351 üzenetére
Ismerőssel 3D nyomtattam slim ventihez való rögzítő pöcköket
Itt találod a slim ventikhez való pöcköket -
-
fatpingvin
addikt
válasz
Qkackca #55127 üzenetére
az elsőre nem tudok válaszolni, van kompakt vízhűtős topik ahol a kérdésben tájékozottabb fórumtársak gyülekeznek. így egzaktul megfogalmazva biztos vagyok benne hogy gyorsan kapsz rá választ.
ami a másodikat illeti... a specifikáció szerint bele fogd tudni építeni, a bottom és side elhelyezéssel, az alsó viszont csak akkor fog értelmesen működni ahogy én nézem ha a konfigban nincs semmilyen nagyobb AIC, ha van az is max half length és csak 1 slot széles. -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #54621 üzenetére
tényleg, el is felejtettem, hogy néztem már ezt a tesztet és annyira nem volt meggyőző
a jelenlegi hűtő előtt egy intel gyárit használtam, de az nagyon rosszul szerepelt nálam, ez a mostani arra hozott legalább 10 fok mínuszt
akkor valószínűleg jó esetben is csak pár fokot nyernék
nem annyira lesz rajta prime szintű terhelés, csak ha már most is épp bírja, nyáron már throttlingolni fog
-
válasz
Qkackca #54502 üzenetére
Köszi! Akkor az FX500 Gold ~50k, a Platinum meg ~70k HUF. Szép.
A képek alapján viszont megint túl hosszúra hagyták a kábelezést, pont mint a korábbi FlexGuru modelleknél. Persze ha vki tud forrasztani, és nem érdekli a gari elvesztése, akkor ez nem gond.
FlexGuru-knál teljesen moduláris a kábelezés, ott lehet bármit utólag kitalálni... ha Flex tápra adnám a fejem, inkább ilyet választanék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest