- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Pista0001 #65691 üzenetére
Igen a 6400-ról tudok, 6300 most hallok először (igaz mostanában nem is nagyon követtem a vga-k alakulását).
De jó lenne pl RX 7400 is, vagy 9050, 9040, vagy egy RTX 5050 Ti 75W TDP-vel. Nem akar mindenki 200W fölötti 2* sok pines tápcsatikkal felszerelt gépeket, amikhez kisebb erőmű kell 1000W-os vagy feletti tápokkal. -
hegegabi80
addikt
Cemi M1, írtam is pár sort róla korábban.
Nagyon szerettem az APU-s rendszerrel, de kellett külön a vga, így váltottam.
De még meghagytam, hiába tettem fel apróra nem kellett senkinek, így marad majd valamelyik gyerkőcnek, vagy idővel visszaköltözöm bele. -
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65136 üzenetére
Ez tényleg jó áron van, alin 6K huf körül láttam. Az én 9215 ventim 2k körül volt darabja.
Amúgy szép kis darab. -
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ezt a szép fehéret honnan sikerült beszerezni?
Ha már ventik, nekem 2 db ID-COOLING NO-9215 ARGB (NO-9215-XT-ARGB) volt a gyári 80-as helyett. Szinte az utolsó 2 db-ot vettem meg pár évvel ezelőtt az emagról, azóta se láttam sehol. Pedig jó kis venti, hangját nem hallani és legalább tud világítani. -
hegegabi80
addikt
Ha már tápos téma, szerintetek egy Kolink 450W SFX táp elbírna egy RX580 vga-t?
Pl egy Sapphire Pulse-t? Ennek egy 8 pines tápcsatija van, Be Quiet tápkalkulátor szerint az össz rendszerem kb 320W-ot fogyasztana. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
A TFX táp már barátságosabb zajszintben, mivel 8 cm venti van benne.
Nekem volt egy Seasonic 350 w-os TFX táp, ami a szabványos 175mm-nél rövidebb volt, azt hiszem 140. Igaz APU-s rendszert hajtott, de nem hallottam a hangját sose.
Bár én nem is vagyok annyira érzékeny a hangokra. -
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #64171 üzenetére
Na de hogy fér el benne atx lap? Tápot hová teszem?
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #64168 üzenetére
Nem az IO rész egyforma mindegyik lapon. Legalább is nekem korábban nem tűnt fel, hogy nagyobb lenne.
Lefelé megoldható a támaszték, előre már necces, de max 20-21 cm széles lap férhet bele szerintem.
Nálam volt már többször is úgy benne úgy alaplap, hogy nem volt mindenhol támaszték, és eddig nem volt gond vele.
Max a 24 pines tápkábel rádugásnál kell alátámasztani kézzel a lapot, hogy ne törjön el.De jó lesz az, megoldom valahogy. Jön a tél kell valamivel foglalatoskodni. Bár ezt a gépházat inkább még későbbre tervezem, addigra meg lehet olcsóbbak lesznek az itx lapok.
Jah vagy mégsem.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #64166 üzenetére
Elvileg nem szegecselt, hanem csavaros, azokat ki lehet szedni. Sőt nekem nem is kell, mert nvme lesz csak a lapon.
A fix távtartót miért kellene áthelyezni?
A lap maradna helyén, csak előre és lefelé lenne nagyobb a lap.
A gyári riser kábel van furán átfűzve és meghatva a vga-hoz, de nekem az saját lenne benne.Valahol neten láttam, hogy a középen lévő tálcán alul vágtak egy másuk ablakot és azon volt átvezetve a riser kábel.
-
hegegabi80
addikt
Üdv.
Úja agymenés jött rám Jonsbo VR3 házzal kapcsolatban, természetesen még nincs megvéve.
Szerintetek ha sfx tápot tennék bele, amit pl. teljesen letennék a ház aljára, akkor kisebb matx lap beleférne. Nyilván az elejében nem lenne csak venti.
Vagy esetleg még fektetve teszem teszem be a tápot, nyilván ehhez vágni kell a házat, igaz akkor rövidebb vga megy bele csak.Lehet riser kábel lenne a legrizikósabb benne.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #63322 üzenetére
Tényleg szuper lett így ránézésre. Milyen billentyűzet az ott az asztalon?
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #62704 üzenetére
Esetleg ebből valamelyik? két féle is van 92-es ventihez.
Én is akarok majd amúgy rendelni. -
hegegabi80
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
TomiLi #62597 üzenetére
Azt a ku.... , ez nagyon jó.
A távtartók helyei szerintem elő lettek fúrva és behajtva, mivel a másik oldalon nem látszik semmi, amikor a tápot teszi be. Mert simán lehetne olyan távtartó, aminek mind a két végén bele mehet a csavar, így hátulról egy hosszabb csavarral rögzíthető.
Lehet meg kéne építeni, úgy is imádok legózni a gyerekekkel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #62088 üzenetére
Barátságos kis kuckó, reméljük árcédula is az lesz.
Bár azt nem értem, hogy az sfx tápot minek kell elfordítva beszerelni, miért nem mehetne úgy mint az ATX. Illetve még lehet a szélességéből lehetett volna faragni pár centit, igaz akkor nem férne be akkor a torony hűtő.
Azért kissé mókás hátul a tápkábel kivezetés. Igaz így bárhová lehet hajtogatni, nincs megkötve a helye. -
hegegabi80
addikt
Az M21 elrendezése nekem is tetszene, ha normál magas vga beleférne. Amúgy 1-2cm plusz és akkor matx is belemenne.
#61943AxBattler: Nagyon jó ez az új C6 koncepció. ITX és Mini-DTX lapot ír bele, de sfx táppal még lehet a szélesebb matx lap is beleférne.
Amúgy kár hogy egyre jobban kopnak ki a dtx-es lapok. -
hegegabi80
addikt
válasz
phulee #61794 üzenetére
Nekem korábban egy 450W példány volt belőle. Egy ryzen 2600 és egy RX570 vgat szolgált ki.
Gép bekapcsolásakor kicsit felpörgette a ventit aztán leállt. Netezés közben nem is kapcsolt be a venti, játékok alatt bekapcsolt, de én nem igazán hallottam. Igaz engem annyira nem is zavarnak a minimális zajok.
Összességében meg voltam vele elégedve, kicsit bánom is hogy eladtam. -
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #61349 üzenetére
Hőfokok milyenek benne? Táp és cpu venti között mennyi hely van? Lehet érdemes lenne fordítva is kipróbálni, most ha jól látom akkor a cpu bordáról szív a venti és a tápon keresztül meg ki.
SFX táppal fordított állásban, hogy kintről kapna friss levegőt lehet szerencsésebb lenne. Legalább is a táp szempontjából biztosan. -
hegegabi80
addikt
válasz
hoffman_ #61204 üzenetére
Nagyon cuki, főleg mikor a normál vga mellé odateszi a kis kuckót. Ráadásul a csavarhúzó se egy hétköznapi.
Pista0001: Én kifejezetten szeretem a Gagyibájtot.
Volt tőlük pár lapom, vga, de egyikkel sem volt gondom szerencsére, mondom ezt úgy, hogy most MSI lapom van.
Nálam valahogy a Giga biosok jobban kézre állnak.
Asus is jó, de már nem annyira, mint régeben, kicsit túl is van tolva. MSI is jó és az Asrock is egész szépen odatette magát.Ezek az LP kártyák bejövősek, csak az áruk lehetne barátibb.
-
hegegabi80
addikt
Szerintem NE vedd meg!
Miért? Hát csak mert.
Komolyra fordítva nekem nem volt egyik sem és nem is lesz, pedig szívesen kipróbálnám.De most akkor megint megvenni a házat, át szerelni bele, mindent. Aztán kiderül, hogy valami még se passzol bele, akkor mehet a csere. Aztán tovább lehet rajta megint agyalni, melyik legyen az új alkatrészt stb. Aztán összeszereled hőfokok véletlen nem lesznek jobbak vagy kitudja, de aztán agyalsz rajta, hogy min változtass. Esetleg feldob a net egy másik kuckót, ami még jobban megtetszik vagy cpu hűtőt stb.
Ez egy katasztrofális őrdögi kőr, spirál stb. sose lehet belőle kikerülni. Olyan mint egy drog, egyszerűen csak kell, kell és kell. De legalább a nem szervezetünket tesszük tönkre.
-
hegegabi80
addikt
válasz
aszamóca #61030 üzenetére
Annyival egészíteném ki, ha marad az APU-s vonal, akkor memóriából mindenképp 3600Mhz-est néznék, mivel leginkább az a limitáló tényező ha nincs külön vga.
Elég jó kis cpu-k ezek, régebbi játékokat simán megoldják, de néha még az újabbakat is low-on.
De ha még új cuccokat is veszel, akkor is bőven 300K alatt vagy. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60791 üzenetére
Igen erre tippeltem volna én is, én is akartam venni, de lemaradtam róla. Sebaj majd lesz még legközelebb. Amúgy meg vagy vele elégedve?
Ja egy olyan kép jó lenne majd, hogy a két ház egymás mellett legyen. Én meg erősen gondolkozom a C6-on, de még csak most fogok elkészülni a V9-el, így jó lenn először még abba beköltözni.
Huh apám, hogy mennyi őrölt ember van ebben a topicban.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60784 üzenetére
C6 jöhet ki onnan, polcot kicsit lejjebb teszed és már kész is, kényelmesen befér. ITX méret? Jah az alaplap ami belemegy, de a ház az már majdnem atx kategória. De legalább nem fő meg benne.
Ez milyen asztal? A polcos és fiókos része behajtható az 90 fokkal igaz?Jó kis fekete cucokkal a belsejében egy kis RGB-vel megfűszerezve csodás lesz. Jah meg a halacskák és a többiek is ahogy PROTRON írta.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60736 üzenetére
KÖszi az infókat.
Nekem is egyre jobban bejön ez a kis kuckó. Hasonló volt már nekem, egy Realan E-D5, de az nem mesh paneles volt körbe.
Egyébként alulra 2db 120-as venti beférne?Nyilván házi rögzítéssel. Alulra meg vannak magasabb lábak is, én is azt használtam korábban a jobb szellőzés miatt. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60682 üzenetére
Nekem volt abból a chieftec tápból 450-es, van benne anyag az tuti, dög nehéz volt. Ha jól emlékszem bekapcsolásnál felpörgette a ventit, aztán szépen leállt. Utólag jöttem rá, hogy fan stoppos, már azt hittem elromlott. Játék alatt kapcsolt be csak, de én nem igazán hallottam.
-
hegegabi80
addikt
Esetleg adattárolásra ott a NAS, bármely gépről elérhető, így a kliensbe elég egy m.2 ssd.
Bizonyos időközönként mentés róla és kész.
Én a 3,5" már csak adatmentésre használom, szerencsére nincs sok mindenem egy (500-as és 250-es elég) néha előveszem, adatokat átmásolom és kész.NAS-om nincs, de routeren ott lóg most már a külső hdd, azon van minden elérhető cucc, erről készül most már a mentés.
-
hegegabi80
addikt
Huh ez jól be lett zsúfolva.
Azt a vinyót biztos levenném hátulról, vagy a cpu bordát fordítanám el felfelé fújóra.
Én is javaslom a noti vinyót, nekem is az van m ár régen. Pont pár napja kellett megnéznem egy 3,5 hdd-t mi van rajta, azt hittem kiugrok az ablakon a hangjától. Pedig nem vagyok egy jó fülű.
Amúgy egyre jobban kezd megtetszeni ez a Jonsbo C6. Korábban volt már hasonló elrendezésű házam, de ennyire nem lehetett variálni a ventiket benne. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60201 üzenetére
Azt hiszem egyelőre marad a dobozban a szekrény mélyén a kis keskeny matx ház.
Aztán ha valóban igaz lesz az utolsó bejegyzés, akkor matx lappal mehet a kis build. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #60133 üzenetére
Na az jó lenne, akkor még talán lehet én is megint vissza vándorolni itx-re.
Vagy akár kisebb matx alaplap, keskeny kis házzal, Pl a korábbi Cemo m1-el, amit pihenő pályára küldtem a szekrénybe. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59410 üzenetére
Erre nagyon kíváncsi leszek, hogy fog kinézni.
Akkor látszani fog az erezet? Azt hittem telibe fekete színt kap. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #59166 üzenetére
Nálam is a 4650G és Crucial Ballistix ram páros volt. Beállítottam az xmp-t 3600 Mhz és CL16. De aztán néha játék alatt hibázott, de 3533 Mhz-en már nem volt gond.
Előtte a 3400G ugyan ezzel a rammal 3466 Mhz-et tudott.Elvileg a 4650 is lehetett volna jobb, de nem volt időm foglalkozni vele. De láttam olyat is akinél 4000 Mhz-et tudott CL18-al.
Úgy hogy hajrá.
-
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59085 üzenetére
92 x 25 mm-re gondoltam. A hátsó venti az nem ilyen?
Én is a topflow hűtőket szeretem jobban. Azért 120-as bordákból is van olyan, ami alatt elfér a memória vagy hűtőborda. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59083 üzenetére
A cpu hűtőn 15mm-es a venti? Esetleg megcserélni a hátsóval, ha az 25-ös?
Próbálgatni kell, sajnos az ilyen kis házakban csak így lehet, és sokszor olyan elrendezés is jó lehet, ami nem feltétlen egyezik a hétköznapi felállással. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
Esetleg a hátsó ventit befújóra?
Én a Jonsbo V9-be úgy akarom, alul kettő 120-as be, felül kettő vagy egy 120-as ki, és hátul a 92-es be. A felső attól függ, hogy ATX vagy SFX táp lesz majd benne.
Igaz csak egy 2600-át kell lehűteni, meg egy RX 470-et. Ezeket lehet még házventi nélkül is megoldaná. -
hegegabi80
addikt
Ráadásul ha túl erősre sikeredne az APU, akkor nem tudnák a vga gyártók eladni az alsó-közép kat kártyákat. Nem tudnának mit kezdeni a azokkal a chipekkel.
Szerintem sose lesz olyan erős APU/iGP, max a távoli jövőben, ha a vga gyártók is áldásukat adják rá. -
hegegabi80
addikt
válasz
Kalacskepu #58809 üzenetére
Nálam korábban a 3400G egy Kingstone 3466 Mhz CL16 memóriával üzemelt XMP-vel.
A G.Skill Trident Z viszont nem volt hajlandó ennyivel üzemelni, de még 3333 Mhz-n sem. Csak 2933-on.
Viszont a Crucial Ballistix CL16 3600 Mhz-es ram szintén ment 3466-on. Max próbálgatni kell még egy kicsit.
De a 3200 is egész jó eredmény, jó kis konfigocska. -
hegegabi80
addikt
válasz
Francia91 #58794 üzenetére
Jó kis gépecske lett. Még a kábeleken kellene egy kicsit rendezgetni, esetleg összefogni őket tépőzárassal, vagy egy jó kis egyedi kábelezés.
Nekem egy kicsit az a 3,5" hdd szúrja a szemem, de ha már adott volt akkor nyilván nem cseréli az ember.
Esetleg még fentre egy kis led vilács. -
hegegabi80
addikt
válasz
Francia91 #58759 üzenetére
Nekem is volt ilyen lap, és használtam az m.2 foglalatban ssd-t. Nem tapasztaltam nagy melegedést, pedig egy forró fejű toshiba nvme ssd volt benne, 60 foknál nem volt melegebb egyik sem.
Igaz én is topflow hűtőt használtam (noctua nhl9), de a hűtő bordázata nem az m.2 felé nézett. Azért az IS-47K borda 120-as slim ventivel pár fokkal hűvösebb volt a vrm és az ssd is. -
hegegabi80
addikt
Lehet azzal járnál a legjobban, ha csinálnál egy fiókot szép rácsos előlappal, és akkor 2 db 120/140 mm-es ventit be lehetne rakni előre és hátra is. Így majdnem a teljes méretet ki tudnád használni.
Pl. bútorlap az alja (ez menne a fiók sínre), majd arra rá az alaplapi tálca. Ez kb összesen 40-50 mm-t venne el a 168-ból. De ha kevés akkor lehetne valami fém keret, arra rá az alaplapi tartó és akkor nyersz még pár mm-t.A Silevrstone-nak vannak ilyen fekvő házai illetve Jonsbo-nak, amik lehet hogy be is férnének, csak azoknak is az oldalán van talán a venti hely.
-
hegegabi80
addikt
Na most már tessék befejezni az emberek ingerlését ezekkel a jó kis kuckókkal.
Ráadásul találtam egy Xiaozhe Premium C1S, ami nagyon tetszik, ilyen elrendezést még sose láttam, de jól ki van használva minden. Kár hogy ilyen drágán is szállítanak hozzánk, de azért lementem magamnak hátha egyszer jól jön.
#58271Grave_444: Igen én is észrevettem, mindig nézek más fotókat is róla, mert sokszor még kábelek sincsenek benne.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #58264 üzenetére
Gondoltam, hogy jobb lesz szellőzés terén, hiszen külső méretben is azért nagyobb a V9-nél.
Igen ebbe a D31-be mehetnek nagyobb vga-k is. Ez a közvetlen alatta venti felállás biztos sokat dob rajta.
Nekem sose lesz ilyen erős konfigom, így a V9 is bőven elég lesz.
Amúgy anyag használatban is jobb a V9-nél vagy az kb azonos? -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #58206 üzenetére
Nekem egy Kolink 350W sfx táp mellett elfért a 120-as venti a Satellite-ben. (sőt dupla 120-as
)
-
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface #58134 üzenetére
Igen, igen, ez így van.
Már csak azért is, mert tényleg pár centivel lehetne sokkal jobb alternatíva matx fronton is. Nem csak a sablon matx - atx ház.
Ha az itx házak formavilágát pl. szendvics átültetnék 1-2 matx méretbe is, sokkal több alternatíva lenne, ráadásul sok mitx tulaj vagy leendő tulajnak is jobb lenne, mert egy egész picike gépet kaphatna de nem itx felárral.
Na de mindegy is, talán majd egyszer 10-15-20 év múlva. -
hegegabi80
addikt
válasz
HUN_Sector #58131 üzenetére
Ez tök jópofa, nekem tetszik. Jó lenne 1-2 cm-el nagyobb és akkor matx lap is mehetne bele.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #57833 üzenetére
Nekem innen van egy, de már pontosan nem tudom melyik, esetleg este meg tudom nézni.
Illetve legutóbb az Obi-ban vettem átlátszó öntapadós valamit. lehet az inkább ajtó ütköző, de én azt akarom majd gépháznál lábként bevetni. Este ezt is meg tudom nézni pontosan.Sőt lehet valamelyik korábbit oda is adtam azzal a gépházzal, ami pont hasonló ehhez a C2-höz.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #57408 üzenetére
Egész tűrhetően néz ki, a mérete is elfogadható és az ára is baráti.
Korábban én is nézegettem matx házakat, de nem sok értelmes és jó van, ami még méretileg okés lenne.
Sok itx ház 1-2 cm-el kiegészítve és már jó is lenne.Felülre amúgy egy darab 120-as elég pont a borda föle, mert a másik már a cpu hűtőn lévő ventitől veszi el a levegőt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #57327 üzenetére
Na ez jó hír.
A kis Noctua is jó igaz? -
hegegabi80
addikt
Ha jól értem, akkor van egy épített géped mitx alapon, amin openwrt fut, + egy adattároló.
Így légyegében ez látja el a router + tűzfal, illetve nas-ként is.Ez egész jól hangzik, nekem is vannak itthon maradék cuccaim, pont kérdeztem is és te is válaszoltál rá pont ebben a témában.
Csak nem tudom lenne e idegzetem, türelmem meg időm hozzá. -
hegegabi80
addikt
válasz
viperabácsi #57212 üzenetére
Nekem 4650G van egy Noctua L9i AM4 kittel. Ez a borda egy kicsit kisebb is mint az L9a és szépen csendben megbirkózik vele. A gyári AMD spire hűtő sokkal borzalmasabb volt.
Aztán nyáron is ilyen jó és hatékony lesz az még kérdéses, de akkor nálam kap egy 25mm ventit és kész.#57214Melorin
A linkelt képen szereplő lapnak a PCIe slot oda esik ahol a házon.
MATX lapnál ha a legközelebb van a procihoz, akkor az pont jó, továbbá látszik is az alaplap rögzítő csavar helye, az az itx lapnál is pont ott van. -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #57024 üzenetére
Persze 24x24 matx lap + SFX táp vagy keskenyebb matx lap és ATX táp.
Nekem is most ATX táp kerülne bele, de vettem egy SFX-ATX átalakító keretet, igaz itt visszafelé kel működni, és kell is távtartó hozzá, hogy a tápcsatlakozót be tudjam dugni. De egész jól megoldható a dolog.
Majd ha sikerült összeraknom, akkor jövök a fotókkal is. -
hegegabi80
addikt
Akkor nem egy Metis, az így nem buli.
Amúgy nagyon jól néz ki benne a világítós venti.Jah két év után úgy döntöttem én is, csak kéne egy vga. Csak hát kurvára le vagyok korlátozva a keskeny házzal. De a kis ördög már dolgozik ám, és vannak terveim.
#57013punterhun
A Jonsbo V9 és CM NR200 valóban jó választás, az előbbivel én is rendelkezem, igaz nem költöztem még bele, mert más terveim vannak. Ha visszakeresel Grave_444 kollégának is V9 van.
Kisebb matx lapok is belemennek később lehet is bele külön vga-t tenni.Nálam egy kis Cemo M1 gépház van, Ryzen 4650G cpu-val és 2x8 GB CL16-os ramokkal. Ezen vígan játszogatok is, igaz nem a legújabb címekkel, de sok mindennel elbír.
Először gyári hűtő volt rajta, de nem a legjobb hang terén, így kapott egy Noctua NH-L9 Crhomax.black hűtőt, így már játék alatt is elég jó némaság van.Ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor érdemes aprón is nézelődni, ki lehet fogni jó áron ezt-azt, és akkor jobban beleférsz a büdzsébe.
PL cpu simán mehet, esetleg ram is. Alaplapból azért érdemes garisat.Egy dolog biztos, eddig sem volt olcsó a mitx mulatság, most meg aztán pláne nem az.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Crabface #56960 üzenetére
A harmadik lenne a legjobb.
Már annyiszor elhatároztam, hogy ez lesz most a tökéletes konfig, jó pár évig kiszolgál majd. Erre mindig jön valami hülyeség. Ahelyett hogy tényleg csak élvezné az ember a gép használatát. De azért olyan jó néha szívatni magunkat egy kicsit. -
hegegabi80
addikt
válasz
mpierre #56956 üzenetére
Na ez jó nagy szívás lesz
De hát ilyen ez az itx agymenés.Én se bírok nyugodni, kitaláltam kéne külön vga, de nem sok választás van a kis házba.
Így lehet megyek át a Jonsbo V9-be, csak oldallapot kéne rá varázsolni.Kész idegbaj ez az egész, nem igazén lehet kiszállni belőle.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #56938 üzenetére
Le a kalappal, ahhoz képes, hogy nincs elvileg kábelmenedzsmentnek hely, egész ügyesen megoldottad most is. Matx lappal biztos nehezebb volt, amúgy meg hiába matx lap, a ház kisebb mint némelyik mitx kuckó, úgy hogy szerintem simán belefér.
Jut eszembe akartam is kérdezni tőled a cpu hűtővel meg vagy elégedve? A venti mennyire hangos rajta max fordulaton?
Csak mert engem is üldöz az RGB láz, lehet jól mutatna a noctua nh-l9a bordán. Bár hangban biztos nem hozza a noctua szintjét. -
hegegabi80
addikt
Ok, kösz még egyszer az infókat, most már egyre tisztább a dolog.
De nem offolom tovább a dolgot, megyek át inkább a megfelelő topicba.
Bár úgy látom, azért ehhez kell némi alapismeret és idő. -
hegegabi80
addikt
Köszi a házilag összerakott NAS infókat.
Azért átgondolom még az egészet, kell-e feltétlen nekem.
Én még az OpenMediaVault néztem, van róla tök jó leírás is . Alap dolgokra nekem az is tökéletes lenne szerintem.
Egyébként ha magam rakom össze az ilyen gépet, mi legyen a minimum konfig? Természetesen a lehető legolcsóbban, aprón néztem 10K környékén akad kis AM1 itx konfig lappal, procival és memóriával, vagy ettől erősebb kellene? Esetleg integrált procisból mi a minimum?A synology nas rendszer-t csak letöltötted a weblapról? Fizetni kell érte?
tlac, Danex: köszi nektek is az infókat.
Első körben lehet kipróbálom, ha a router-re kötöm és kipróbálom. Aztán majd meglátjuk.
-
hegegabi80
addikt
Nos nem teljesen mitx téma, de szorosan kapcsolódik hozzá.
Összegyűlt itthon pár régi alkatrész, gondoltam mi lenne, ha összeraknék belőle egy nast.
Ház és táp van (max matx lap), hdd ssd memória is akad. Már csak egy alaplap kell, ddr3-as memória van.
Ehhez gondolom nem kell túl nagy erő, inkább alacsonyabb fogyasztás.A másik fő kérdés, erre milyen rendszer/programok kerülnek, mivel a gyári NAS-okon már alapból van, de ilynekor nekem kell róla gondoskodni
Ezeket hogyan kell beállítani? Nem feltétlen kellene folyamatosan üzemelnie, elég lenne esti órákban illetve hétvégén.Esetleg még a modem usb portjára gondoltam egy külső hdd-t és az is mehetne majdnem nas-ként, csak úgy olvastam ilyenkor a nem túl acélos modemet terhelem le vele.
-
hegegabi80
addikt
Jaja ismerős a szitu. Pedig Jó kis borda volt, néha kicsit sajnálom is, hogy eladtam. Még a talpát is megpolíroztam egy picit, hogy jobb legyen. Mondjuk nálam nem szorult a venti egyáltalán. Az IS-50 is jó volt, csak a talpa volt nagyon ratyi. De lehet beszerzek majd egy másikat.
flashpointer: ez igaz, de ha már rajta van és jól mutat. Na meg a levétel se biztos, hogy sikerül.
tlac: az nagyon hamar ideért, lehet végül eu-s raktárból küldték. Amúgy egész jól néz ki a talpa is.
-
hegegabi80
addikt
válasz
lionskull #56737 üzenetére
Igen jó kis hűtő, nekem is volt, csak sajna nem fért el a memória miatt, így végül túladtam rajta. Pedig a 25mm vastag venti épp elfért volna rajta.
De van helyette IS-47K külön vett ID Cooling slim ventivel, de erre sajna már nem megy rá nekem a 25mm vastag venti. Max fordulaton van egy kis hangja, de nekem nem vészes.Igaz most Noctua NH-L9i black van rajta, amivel nagyon meg vagyok elégedve.
Igaz így az nvme ssd melegebb pár fokkal. -
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56497 üzenetére
Így is jó, de a torony hűtős megoldás jobban néz ki, meg talán a légáramlás szempontjából is jobb. Amúgy jól néz ki a vga is.
Fordított helyzetben nem is gondoltam rögzíteni, csak átfordítani összerakni és tesztelni.
Tudom nem egyszerű pár percesszerelések ezek.
Nekem is volt benne alpenföh panorama is, meg a brocken eco talán pár fok volt az utóbbi javára. Sőt még egy big shurriken is volt benne.Amúgy olyan, mint egy fektetett raijintek metis, ezért volt utána olyanom is.
exoduss: feszt mindenképp érdemes levenni, vagy a PBO-val variálni. Nekem a 2600 és a 3400G-nél is szívás volt a BPO, kegyetlen sok feszt adott a cpu-nak így melegedett is mint a bolond. Inkább kikapcsoltam, sok fps-t nem vesztettem vele, de halkabb és hűvösebb lett.
Ráadásul PBO alatt nem tudtam a feszt lejjebb vinni. -
hegegabi80
addikt
válasz
exoduss #56483 üzenetére
Ha ez a sima AXP-100 vagy H, akkor csak barkáccsal megy rá a 120-as venti. Csak az RH-hoz van venti átalakító adapter akár 140mm-e ventihez is.
Esetleg ventiprofil módosítás, cpu UV sokat tud dobni rajta.Amúgy jók is kecó, grat hozzá, sfx vagy sfx-l ajánlott a jobb kábelezés miatt, sőt abból is a moduláris a legjobb.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56479 üzenetére
szuper, jó látni ismét egy ilyen kuckót. Hőfokok hogy alakulnak benne? Vagy még nem lett teljes használatba véve? Milyen vga van benne?
Egyébként első körben nem is kéne megfúrni, csak fordítva ideiglenesen berakni a tápot, aztán úgy kipróbálni. Aztán ha jobb úgy, akkor jöhet a fúrás faragás. -
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56415 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor azért akarod a tápot megfordítani, hogy azon távozzon a meleg?
A hátsó ventit pedig befelé fordítani? Szerintem simán megoldható, elöl a táp mellett lehet egy 92-es venti el is férne.Vagy lehet a cpu borda felé egy 120-as venti kifelé.Szerintem nem biztos, hogy befér.Amúgy nekem volt ebben a házban egy régebbi Alpenföhn brocken eco, igaz hátrafelé dolgozott, de teljesen okés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged