- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hszilard666
veterán
válasz
Speed® #55657 üzenetére
Nagyon szép build lett, le a kalappal! Ez a szürke fekete színpaletta nagyon dögös!
Irigyellek a hőfokok miatt, a házban lévő venti sokat segíthet ezen, nálam is ilyen szendvics layout van, a procim 80 fok felett jár ebben a melegben a GPU meg 70 körül úgy hogy a 1060nak elvileg nem kéne melegednie
De mondjuk cserébe az én konfigom hatványozottan kisebb.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Speed® #55663 üzenetére
Kingstonnak van 8GB-s VLP ramja: KVR26N19S8L/8, nincs rajta XMP profil, de 3333MHz-n és CL16-on elketyegett nekem. Persze ha nézted akkor tárgytalan.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Speed® #55629 üzenetére
Gigabyte B550I-nél a 2.5Gb LAN nekem eddig csak gondot okozott, igazából nem jártam utána, de 1-2 naponta megszakad a hálózati kapcsolat és vezérlőpultban le- majd vissza kell kapcsolni az adaptert hogy utána szépen menjen tovább újra minden...
Én hosszú reménytelen várakozás után vettem 55-ért, pedig sokaltam érte. -
válasz
Speed® #55630 üzenetére
Ja, csak mindig a szívás jön az ITX-el, és ezt az időt tudnám másra is fordítani.
#55631 hegegabi80
Az egy jó vétel volt, sajna én lecsúsztam róla.
Létezik néhány új, de ezek Ali-onlyk: SKTC A10, Metal Fish G5, stb.Szóval ezért örülök az ilyen kompakt mATX házaknak, mint az S-703, SST-ML11.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #55624 üzenetére
Na annyi felárat nem ér, az tuti, teljesen tökéletes az X570 is (bár nálam a 60K is bőven ingerküszöbön felül van).
Ez milyen borda? ABR? Látom neked is home made rögzítés van.#55626Francia91: annyiért ajándék volt az a lap, én 28K-ért vettem 2020. márciusban apróról garival. (azt a ku... már több mint 2 éve
)
-
Francia91
veterán
válasz
Speed® #55624 üzenetére
AsRock B550M-ITX/ac vagy a Biostar B550T-Silver, ami talán még lenyelhető árú, bár nem ismerem a konkrét lapokat. De tény, hogy tavasz óta közel duplázódtak az AM4-es ITX lapok árai
Júniusban szerencsére haveromtól gépfejlesztés miatt olcsón (12k) szereztem egy Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapot, abba épülget lassacskán az ITX konfigom -
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #55440 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem a venti rgb csatiján csak 3 luk van, ezért is írtam, hogy a 3 pines alaplapi csatira nem is tudom másképen rádugni, meg a 4 pines cpu led csatira sem.
Na akkor lehet jó átbaszás ez a led venti.
Este majd szétszedem, mert cpu hűtő pont betakar.
Meg kipróbálom a másik ventit is.
Ez két egyforma, csak különböző időpontba voltak véve. (persze első esetre is 2 db rendeltem, csak egy volt raktáron így a kérdezésem nélkül egyet küldtek).
De gyanús nekem a korábbi rendelés, mert a frissebbnél én ragasztottam a matricát fel a venti közepére, a másikon meg már rajta volt.Amúgy én azt hittem, ez is valami szabvány szerint megy, de akkor még sem.
-
-
törölt tag
válasz
Speed® #51860 üzenetére
+1
Témához:
Amiben mégis kimérhető ezek a kategóriák közötti fogyasztás eltérés, az implementált VRM hatásfokát követi.
Kis méretű lapban jellemzően ez kevesebb alkatrészből épül fel, mivel itt alacsony/közepes terhelést várnak az idő nagyobb részében, így erre a tartományra kerül a VRM hatásfok-görbéjének a csúcsa.
ATX lapnál meg közepes/nagy terhelő áramra optimalizálják az fázisok, alkatrészek számát, beállításokat, így ezekkel idle valamivel alacsonyabb hatásfokot produkálnak.
Van erre is optimalizálási lehetőség, hogy alacsony terhelésnél lekapcsolja szükségtelen fázisokat, visszavegye a kapcsolási frekvenciát, de ezzel a hiper-szuper-tuning ATX lapok nem szoktak élni. A "lassú" váltás alatt fellépő, gyengébb feszültség stabilitás okán, így azok képesek akár idle 10W-al többet fogyasztani. -
törölt tag
válasz
Speed® #51353 üzenetére
Amit viszont maximálisan nem értek, az az, hogy ki az a barom, aki a default VIDet meghatározza.
Vannak olyan anomáliák, amik nem jönnek elő annyira gyakran, hogy abból egyből az alul fészelésre mint okra kellene gyanakodnod, de a fesz visszaállítására nem jön elő többet. Persze ez csak az én tapasztalatom azzal a 3db AMD processzorral ami eddig birtokomban volt.
-
törölt tag
válasz
Speed® #51353 üzenetére
ehh, szivatom magam az iommu group-okkal is.
ha bifurkacioval egy riser-ben lakik a gpu meg a nic, akkor azok egy iommu group-ba kerulnek. szoval ha nem adom at mindkettot a vm-nek, akkor nem muxik. remek, akkor kiveszem a videokartyat, running headless.
igenam, de a ketportos NIC (2x25G) ket portja is egy iommu group-ban van, ami azert kellemetlen, mert nekem ket kulon vm-nek kene odaadnom, egy szerver vm es egy kliens vm. igy viszont ha fellovom az egyiket, a masik mar nem indul.
namespace-ekkel szet tudnam valogatni oket virtualizacio nelkul, de az nekem keves, jobban el kell valasszam oket. franc. intelen mindez olyan konnyu volt -
törölt tag
válasz
Speed® #51348 üzenetére
az szep. nekem -50mV mellett is mar csinal furakat. de egyelore meg vagyok rokonyodve rajta milyen gyors pl a deszktop. egy alom hasznalni. mondom ezt ugy, hogy a munkagepeim is zordak.
egyelore nekem a 105W PPT egy jo kompromisszum, de nem vagyok maradektalanul elegedett. -
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51348 üzenetére
Nálam is be van dobozolva 2 ilyen akasa slim venti(legfőképpen azért mert egy 3. amelyiket kipróbáltam nagyobb fordulatszámon nem túl halk példány), ezek házventik igaz?
Amúgy van 2 ID-Cooling slim ventim is, azok csendesebbnek tűntek az akasa-nal, az egyiket tervezem majd felhasználni a mobil munkaállomásomhoz.
A projektemhez alternatívaként van egy phanteks 140-es házhűtőm, amit sikerült leejteni és eltörött az egyik lapátnál a motorház műanyag ami tatja a lapátokat, így nem forog. Láttam neten videót arról hogyan lehet radiál ventivé alakítani ezeket hogy a laptopokhoz hasonlóan oldalra fújja ki a levegőt. -
Speed®
titán
válasz
Speed® #51318 üzenetére
Meg is vala. -125mV offset mellett ~125W. LFII off, BR on.
Már csak azt kell kitalálnom, honnan szerzek VLP RAMot..
Anno nem vettem meg (3200/C22 unbuffered ECC) sajna,
mostanra meg nem lelek sehol egyelőre hazai forrásból :S
Enélkül meg bukik a csendes AK-FN078 pushpull tervem.. -
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51346 üzenetére
Jaja ezért is akarok majd valamikor custom vizet, AIO-kban nem hiszek. Akkor már inkább Prosiphon Elite [link], csak azt még senki nem tesztelte intel HEDT-re, mert derogál nekik(legyőzetett és halott platformmal nem akarnak foglalkozni a profik, minden másra ott a mastercard...vagyis a Tr).
Ezt a hűtőt ugye TrX-re fejlesztették, ami még nagyobb kupakkal rendelkezik, ezért pl 1151-es proci esetében nem tudja elvezetni a hőt.
Mármint durva hogy a legfullosabb TRX procit 90-95 fokon tartja 32 mag OC során ahol az AIO-K labdába se rúgnak, de egy sima 10700k meg throtlingol mert 100 fokra felmegy.Megint megnéztem, 80-83 fokon maradt R23 alatt, 18696 pont és a proci önmagában 213 Wot vett fel a tápegységből a hwinfo szerint alap beállításokon, semmit sem állítgattam még rajta. Valszeg némi udvervolt-al tudnék nyeri pár fokot, de FPU alatt nem hiszem hogy elég lenne, oda ahogy írod kevés a Mega. Azért nem fogom benne hagyni a prociban a teljesítményt, meg lesz ez oldva.
Najó ennyi offtopic már tényleg elég volt, bár szigorúan véve Asrock-nak is van lga2066-os mini-itx lapja.
-
PROTRON
addikt
-
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51328 üzenetére
Na igen pont erre vagyok kíváncsi.
Tehát hogy én szúrtam el valamit a pasztázáskor, vagy másik eshetőség hogy "megromlott" a megahalems hőcsövezése x év használat után, vagy harmadik hogy tényleg ez a torony kevés, pl a méretezett hőcső dry out miatt és másik hűtőt kell rakjak rá...emiatt lettem volna kíváncsi a Te értékeidre FPU alatt.
Vagy a +5 fokot már erre a tesztre érted? oh-ohMert korábban azt hittem ha CB R23 alatt 80 fok körül stabilizálódik akkor jó vagyok...a 7800x az simán ugyanazokat az értékeket hozta mind a két teszt alatt 68-72 fok között ezzel a torony hűtővel,
De hogy így elszáll FPU alatt a 10940x...már csak abban reménykedtem hogy az aida-val van valami.#51324mpierre
Mint írtuk CB R23 alatt hasonló eredménnyel mindkettőnk hűtése hasonló hőmérsékleten tartotta az eltérő processzorokat, csak a kolléga még nem rakott fel FPU alatti eredményeket.#51330 &rew
Köszi a boncolgatást, ez persze a másik tippem volt...
Amúgy terveztem vízhűtést építeni, csak épp a fentiek miatt nem AIO-val hanem custom hűtéssel, már pedig ahhoz pénz meg gyakorlás kell ha én raknám össze. -
PROTRON
addikt
válasz
Speed® #51318 üzenetére
Off mivel nem itx:
Nekem a 14 magos intel HEDT procim kb 2-300-al előzi meg a tied R23 multi threadben és ugyanúgy 80 fokra melegszik óriás torony léghűtés alatt (prolmatech megahalems passzív hűtő, 2 db be quiet ventivel). Asszem 210-230W a HWinfo szerinti csúcs terhelése.
Viszont Aida FPU stress teszt alatt azonnal 100 fokra felmegy. Tudnál arról is befotózni egyet?
(Nem kell piszkálni a platform választás miatt, így is tudom hogy hülye vagyok. :P ) -
törölt tag
válasz
Speed® #51250 üzenetére
cb20 default: 8679, a fali muszer 208W-ot mutat a rendszer teljesitmenyfelvetelenek tipikusan.
cb20 eco mode: 6377, a muszer 137W-ot mutat. csak egy matrox g550 van betuzve melle h legyen valami kep.
szoval kb 27%-ot esik a teljesitmenye, az osszteljesitmeny-felvetel kicsit tobbet. meg a nevleges orajelen sem jarhat, 2700MHz korul van az osszes mag ilyenkor. ha a hutest lejjebb csavarom, akkor eco modban 6200 is tud lenni a pontszam.geekbench5 eco modban kicsivel jobban terheli, 147W a max a sokszalas tesztek kozben.
szoval egyelore a konkluzio: mezitlabas eco mod nekem nem lesz jo, vm-ek futtatasa es profilozas kozben jo lenne a nevleges 3500-on jaratni a magokat, de akkor combosabb hutes kell.
masik opcio amit probaltam a turbo letiltasa, terhelve 3500-ig megy (3497-ig pontosabban) viszont nem lesz sokkal huvosebb, mint turboval, utana kell olvasnom h a feszultsegeket ilyenkor is felengedi-e az egbe.
szoval egyelore sehol sem tartok
-
törölt tag
válasz
Speed® #51245 üzenetére
bocs, errol lemaradtam. szoval nekem is a 3900x volt az elsodleges celpont, a magasabb orajel es a 16magnyi L3 cache miatt, (es mert 2/3 aron mentek a 3950x-hez kepest) de vegul ez lett. skalazodas szempontjabol ezzel jobban jarok, ha meg 3900x modban akarok tesztelni, legfeljebb letiltok minden ccx-ben egy magot
-
törölt tag
válasz
Speed® #51248 üzenetére
az a terv, hogy mivel nalam limitalt teljesitmenyt kell leadjon, eleg ez a lap is. egyebkent minden mas szempontbol szuper mobo, szeretem. apgredeltem korabban $10-bol a wifit is, hasit szepen.
$450-ert vettem a procit oriasi makkal, nem akartam egy centtel sem tobbet kolteni mar erre a projektre.Crabface
koszien is szeretem pont befer felulre a ket egyszlotos kartya is igy a splitterrel, egy gpu meg egy nic.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Speed® #50449 üzenetére
nekem most jött meg a kintről rendelt DP1.4 kábel, 4k 144Hz, 32gpbs. van rajta egy akkora batár fém csatlakozó (ami a képen nem jött át), hogy nem fér be nagyjából minden második eszközömbe, nem hogy a Ghost-ba, nem segít, hogy csak 1 sorban van DP port a VGA-n. money well spent
-
törölt tag
válasz
Speed® #49802 üzenetére
nalam a korabban emlitett i7-2600 pont egy lp 7750-et hajt meg. es csak megy, csak megy...
igaz leginkabb desktop, es mozi bongeszoben v lejatszoval, de az olyan egyszerubb programokkal mint pl valami ingyenes lego jatek az ms store-bol meg elbanik. asphalt9 fullhd-ban mar kicsit sok neki. -
Mclovin
senior tag
válasz
Speed® #49784 üzenetére
Nos igen 7nm miatt több a hőtermelés és a VRM-t sajnálnám, úgy lehet 80 fölé benéznék vele...nem tudom melle fele fogok majd fejleszteni, mert a kuckó bejön, bár ez az NR200 megfogta a fantáziámat.
Atlas csúcsszuper amúgy, 1000 rpm-n pörög terhelés alatt, az egész gép eléggé csendes.
-
válasz
Speed® #49365 üzenetére
Gyári hűtő igen, de nem kellene olyan rossz legyen, hiszen van egy rakás teszt YT-on, hogy azzal még kis tuning is belefér. Mostmár kikapcsoltam a turbo-t, fixen 1.215V-on van, plusz -100mv offset, így 40°C idle. Mivel nem játszom, csak netezek, így nem melegszik annyira.
Értem, hogy neked nem tetszik, ami írok, de akkor kérlek hagyd figyelmen kívül, mert nekem sem tetszik a bunkó stílusod! Más tud normálisan segíteni. Köszi!
-
Mclovin
senior tag
válasz
Speed® #49347 üzenetére
Nem vészes, 70 és pár celsius volt 30 perc valley után a meleg szobában szóval...lehet oda állítok be egy agresszívabb ventiprofilt, mert így is csak 1000 rpm körül pörög.
(#49348) tlac ,
Sapphire Pulse Rx 5600 XT, Alzáról, azaz RX 5700 xt bordával van szerelve gyárilag, ár-érték-hűtés bajnok (
főleg miután eladtam a promós játékokat) Ez a kártya 254 x 135 x 46.5mm méretekkel rendelkezik és elvileg 270 x 138 x 50mm dimenzió a max ami ebben a házba belefér.
-
válasz
Speed® #49187 üzenetére
Tényleg! Az viszont a TPU tesztje, én meg a Guru3D-ét akartam linkelni... itt is van!
Más: ismét elérhetőek itthon a Jonsbo C2, és C3 Plus házak, emészthető áron!
CM + HP Omen mATX konfigok... kár, hogy a 25L-es házat nem lehet külön megvenni!
-
VinoRosso
veterán
válasz
Speed® #49025 üzenetére
Ezért jó az SG széria. Méret+hűtés szempontjából optimum közeli. Nem tudom másnál miért volt meleg, én nem tapasztaltam az SG05-nél, hogy nagyon fűtött volna, pedig amikor léghűtés volt benne ilyen esti 28 fokok voltak, átvittem haverhoz egy hátizsákban panelba, ültünk egy rövidnadrában, mindegyikünkről folyt a veríték, VGA (7850) 65, CPU (A8 3870K @3,4) 60 fok volt, és nem volt hangos.
Mondjuk SFX-L táp volt benne, 80as SFX Zalman táp után engem a büdös életben nem vesz rá senki a szimpla 80as ventire. Írják alább az FSP 450-es tápot, hát az az 580-nal terhelés alatt olyan hangos lenne mint a huzat.
Ha trükközni kell én inkább a TDP-n variálnék low power alkatrészekkel.
Nem tudom mennyire kell a HT? Mennyire kell új, jó-e használt?
8400T-t lehet kapni 30-35 körül apróból. Ennek tényleg lepkefing hűtés is elég. Egy nagyobb passzív borda fölé a 12-es táp venti aztán meg van oldva a CPU hűtés. Az előlapi ventit meg lehet fordítani és a VGA által leadott hőt ki lehet arra tessékelni a házból.580 helyett is lehet 1060 6G-t venni és ott is van pár W nyereség és már is nem fűti annyira a hév a konfigot.
-
válasz
Speed® #48854 üzenetére
Közben átköltöztem a Hi-Grade házba, tettem még egy 14cm-es Noctua ventit a Kozuti-ra felülről, még a fordulatszámot is letekertem a hozzá kapott adapterrel, így konkrétan az egész alaplapot tudom hűteni
A hőfokok lementek, stabil és halk lett a motyó, talán a Gold tápnak van egy enyhe hangja. -
válasz
Speed® #48854 üzenetére
Amúgy közben rájöttem, hogy a Hyundai ezen házában szerintem egy ilyen EKL? hőcsöves lehetett, képet még nem találtam.de az nem járt hozzá, ezzel pont oda vezették el, hogy kapjon friss levegőt
Anno pár ilyen volt Hardveraprón, mármint ilyen hűtő, de most nem találok, lehet nem is EKL volt.
Szerencsémre van itthon Hi-Grade ilyen lapos ház, ami rendesen ki van vágva -
válasz
Speed® #48854 üzenetére
Igen, gyanúsan az a baj, hogy felette nem perforált a házikó
Így nincs friss luft, marad a moddingolás
Passzívan sajna nem fog menni, a TFX Gold táp ma került be, de enyhe hangja ennek is lett.
Rádobtam a Swif2-est ,de szerencsétlennek nincs honnan levegőt szívnia.
Megnézem majd a másik házikót itthon annak hátha jobb a levegőáramlása.
Még a B150-es lapot kéne valami alulfeszelésre rávenni, de még azt se tudom hogy a Long Power limitet mire állítsam AUTO helyett.
-
törölt tag
válasz
Speed® #48544 üzenetére
Ezekben még volt anyag. A korai példányok, még szépen is voltak összerakva, össze hullámforrasztva, volt munkafegyelem, nem éheztették az összeszerelő soron dolgozókat.
#régenmindenjobbvót.
Én azért nem válok meg tőle, mert az ezt követő DC-DC topológiájú tápoknál a bontható csatlakozók mögötti részen vannak a DC-DC-k, emiatt nem lehet keresztbe, a hosszabbik oldal felől átszellőztetni a PCB-t, csak szemből.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A vágódeszkás házra én azt mondom, uff.: Ezek rámennek a csini dizájnra, ami a burkolaton belülre kerül arra meg vagy ráérez a vásárló, vagy nem.
Eddig használható, jól variálható belsejű házak jöttek, és a külcsín volt a vélelmes, most ez megfordult. -
törölt tag
válasz
Speed® #48533 üzenetére
Ha véletlen lenne a konfigban dVGA, akkor ez a topológia nem ajánlott "néma" gép építéséhez, a PFC tekercs hajlamos dalra fakadni az FPS függvényében.
Nekem egy bronz 620-as van, annál három ventilátor és blower-es VGA mellett kihallatszik a házból a vinnyogás, de volt már 520-as meg 400-as is ezzel a bronz SS béllel, mind érintett.
-
Iginotus
addikt
válasz
Speed® #48404 üzenetére
Igen direkt ezt választottam. Hangosabb lesz az fix, de majd a teszt megmondja
Egyébként miért milyenek a tapasztalatok? Jobb lenne egy sima 2 vagy 3 ventis másik változat? (Direkt FE-t vettem de mondjuk mert épp ez volt jó áron.)
Ramot azért, mert jelenlegi aegis-es ram és a b350-hideg inditást nem szereti és már unom, hogy kétszer kell elindítanom, hogy rendesen menjen...
-
Crabface
senior tag
válasz
Speed® #48376 üzenetére
Ha magasabb, mint 9.5mm akkor nem igazán van hol elvezetni a kábeleket. Az első vinyó felett mindkét vinyó kábelének el kell férnie.
Én Eatx Workstation-ről váltottam 12L itx-re. Vettem egy usb 3.0 külső dokkolót, amibe elfér mind a két 3.5 vinyóm, így gépbe elég csak egy nvme. USB 3.0 alat csak akkor érezni nálam különbséget, ha mindkét vinyót egyszerre használom. Van olyan játék is ami onnan fut.
-
kotibor
tag
válasz
Speed® #48281 üzenetére
Táp nem félpasszív hanem csak simán csöndes, folyamatosan csöndben van, procin venti szintén fix. VGA nélkül a két határeset a procinál 30 és 60 fok, kíváncsi vagyok mi lesz ha bekerül a VGA is :-). Tápra 8 év garancia van, de igen én is úgy tudom és mondom mindenkinek, hogy a táp nem erre való, az ne szívja a gép melegét, az csak táphűtésre való, nem ház venti
. ..de mivel a gép szinte 95%-ban netezésre lesz, így bevállaltam.
A tiédnél Intel XTU-t használtál? MI lett a vége? :-) -
hegegabi80
addikt
válasz
Speed® #48134 üzenetére
Nem kizáró ok, de szerintem ott jobban melegednek, mint pl a cpu közelében ahol kapnak is egy kis szellőt.
Az asrockot néztem én is, sőt az említett félnél pont, és a biostart is be tudja szerezni 28K-ért. De igazándiból már rendeltem tőle egy Asus Prime B450M-K-t, csak nem hagy nyugodni az itx dolog, bár ezt az asus lapot is be tudom tömni a metisbe.VinoRosso
Egyébként egy darabig biztos maradna a 2600, sőt még egy 1400 is elég lett volna nekem vagy 1500x is. -
törölt tag
válasz
Speed® #47723 üzenetére
A CPU PCI-express sávokat valami csak oda viszi a VGA-hoz. Ha a PCB-n bármi (árnyékolás, földelés, vezetékelés, tápok) el lennének szúrva, akkor nem menne át rajta ilyen szépen az adat.
A faék bios nekem átláthatónak bizonyult. A hátlapi M.2 csatlakozóban lévő 960 Pro ssd huzatban van nálam, olvasás/írás tesztben is kitartotta a tempót.
A CPU-VGA között lévő sata csatlakozó nekem elérhetőbb helyen volt, mint a lap szélén, amíg egyáltalán használtam satát. -
kisza25
félisten
válasz
Speed® #47727 üzenetére
A másik verzió, hogy az új ssd miatt fagyogat, de mivel 3Ghz-en most már el sem akar indulni, tutira a RAM.
Tudom már miért szoktam le a RAM csereberérőlAmúgy az SSD eddigi max tempója amit láttam 600MB, gyakorlatban 430MB környékén megy stabilan, de egy 70GB másolásnál kb a felétől 50-80MB/s lassúlt.
Hőmérséklet max 43 fok -
-
Archttila
veterán
-
-
válasz
Speed® #47336 üzenetére
Tény, hogy ez rézcső nem lenne rossz a 100W TDP-re, de náluk az már a 60-as kategória...
Mindenesetre egy csomó más gyártó is rak full alu bordát a "Mini" méretű, ITX konfigokba passzoló 1650-esekre... Giga, MSI, Asus, stb. Annyira nem lehet katasztrófa, majd meglátjuk, mennyire bírják a gyűrődést. -
válasz
Speed® #46736 üzenetére
Köszi az infókat! Kábé 1 centit lehet akkor ebből még levonni, viszont mivel az se jó, ha a ház falát szinte érinti a hűtő, legyen kerek 100 mm az ajánlható határ; még ekkor is bőven van választék szuper hűtőkből! Egy Wraith Max vagy Prism pedig abszolút kényelmes megoldás lehet.
-
válasz
Speed® #46732 üzenetére
Köszi, és nálam egy ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac lenne benne az alap! Mondjuk a BT-02B-U3-nak szerintem nagy hibája az 1 slotos VGA hely, ha az ember éppen nem G szériás APU-t akar hajtani. (Milyen 1050 Ti fölötti VGA-t lehetne oda betenni most?
) Az ODD-t kivéve viszont lenne vele egy jó ötletem: beépíteni a lyukba egy direkt oda vágott üveglapot, amin a pirosra állított CPU hűtő fénye kicsit kiszűrődhetne. (Ez nálunk 1000 Ft alatt megvan üveges cégnél.)
HookR: A BT-04B-U3-at biztosan kizárnám, mert iszonyatosan zavarna a tudat, hogy nem vártam meg a jobbat, ami majdnem ugyanúgy néz ki.
-
törölt tag
válasz
Speed® #46722 üzenetére
Nekem toronyhűtőm van (Mugen 5), addig forgattam a ventilátor keretét, amíg a lemezek alatt kilépő levegő áram - kezemet elé téve - direktbe a bordát nem érte.
1800x+X370GTN, ki van kapcsolva a CPU energiagazdálkodása, 3600-4050 között tekernek a magok, default feszültségén (1.385V?), kb.: 1/3 akkora bordával mint ami a B450i-n van. Nekem a min. 1050-1100RPM ventilátor fordulatát tűnt kielégítőnek, így a borda kézzel hozzáférhető része 50~60°C-ra áll be.Nem gondolom, hogy ez lenne az a platform, amit levegővel némán (5-600 RPM) vagy 1db AIO-val halkan lehetne hűteni, ha bele van csapva valami izmosabb CPU.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest