- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #65874 üzenetére
Az nv verzió lehetővé teszi vga behelyezését is és alig pár cm plusz. Az a baj, 18 cm hossz alatt jelenleg nincs még lp 5060, ami van az hosszabb.
Persze túlhaladottá teszi a dolgot ha az ai max apu végül am5 asztali processzorkupakra át lesz tervezve, mert jelenleg még eltérő alaplapot igényel.
A mini egybegépekben meg nincs sok bizodalmam
-
BiP
nagyúr
válasz
hoffman_ #65597 üzenetére
Oké. Bár m.2-satából meg jó a random ali hirdetés... mondjuk valóbany ott nem ugyanaz az érték forog kockán.
Meg végül ugyanoda jutottál, csak külön kártyákkal kellett megoldani.De mit akarok, én is inkább Asrock lapot választottam. Részben a bizalom, részben meg a kiosztás miatt.
Felesleges a 4x2.5g, emiatt nem marad elég pcie lane az m2-nek, meg nekem nem kellett 6sata. -
-
Mclovin
senior tag
válasz
hoffman_ #64386 üzenetére
Nekem van személyes tapasztalatom, nagyon korrekt ügyintézés volt. Megírtam mi a szitu a psu-val és azt is, hogy másikkal gond nélkül megy a gép. Megadtam a szokásos adatokat, stb. 24 órán belül írtak, hogy nincsen már régi SF széria, de ha megfelel, akkor az új 750-re kicserélik. Jóváhagyták a kérelmet, kaptam egy UPS címkét (előre fizetett, csak futárt kell rendelni) és feladtam Hollandiába. 2 hét belül itt volt a csere.
-
BalageK
tag
-
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #63780 üzenetére
- Corsair SF750 SFX PSU review: Light weight, high efficiency - tomshardware.com
- Corsair SF750 (2024) ATX v3.1 PSU Review - hwbusters.com -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #63780 üzenetére
Szerintem ennyiért újonnan akinek most kell és garis kell, ez egy nagyon jó vétel, már csak azért is, mert alzába (szerintem) könnyű visszavinni, ha úgy adódna. Anno amikor visszavittem az előző szériás cicergő 750-et még csak emberrel se kellett beszélni. Vonalkód leputtyint, doboz valami gyűjtőbe bedob és asszem 30 percen belül jött az értesítés, hogy hamarosan utalják vissza.
Viszont mivel az újfajta csati van rajta psu oldalon, így az egyedi kábeles tömegnek valszeg még macera ez a táp (nekem pl. be van tárazva a korábbi minifit csatiból rengeteg, ehhez rendelhetnék egy csomó microfit csatit...). -
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #63690 üzenetére
"...három linkelt lapból kettő spdif-et kapott és van 5gbps lan."
Az ASRock Z890I Nova WiFi mellett az MSI MPG Z890I EDGE TI WiFi esetében is adott az SPDIF + 5GbE. - www.gdm.or.jp -
sasNAXO
aktív tag
-
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #62841 üzenetére
Tetszik, hogy lapra szerelt. És meglep, hogy a CNC forgácsolás ellenére sem szállt el olyan nagyon az ára. Na de akkor tegyük formálissá:
=================================================
NCASE M2 hivatalos oldal - Round - Black / Greater - Silver / Reddit / Youtube (Machines & More)
- 166 x 258 x 366 mm (15,68l)=================================================
-
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #62834 üzenetére
Szerintem még mindig messze van a mainstreamtől. Kevésbé ritka, mint 10-15 éve, az tény. Nem tudom, milyen topikokat követsz, meg milyen gépek vannak a környezetedben, én nem látom, hogy mainstream lenne. Én úgy látom, hogy teljesítményorientált gépnek a többség a mai napig full ATX-et épít teljesen indokolatlanul. A több GPU kihalt, a hangkártyák kihaltak, hálókártyák kihaltak, egyéb I/O kártyák kihaltak, USB kártyák kihaltak, Firewire kártyák kihaltak,... Mi van még, ami már nincs a gépekben?? A többség bepattint 1 VGA-t meg 2 RAM modult, és ezért megveszi a bazi nagy házat, meg a sokszor még mini-ITX-nél is drágább alaplapot.
15 éve a többség még csak nem is tudott a mini-ITX-ről, a mATX-et meg az olcsó vacakkal azonosította. Ez maradt meg a köztudatban a 2000-es évek elejéről, amikor az olcsó S370-es mATX lapokon még AGP se volt, rendes VGA-t se tudtál bele tenni. Ja, hogy S1366-hoz meg már volt 2 valós 16-szoros PCI-E csatolós mATX lap több GPU támogatással (SLI és CF is ha jól rémlik) és 6 RAM foglalattal, 3 csatornával... (totojáztam, lemaradtam egyről nemrég
)
Vicces, hogy a számítástechnika milyen iszonyúan gyorsan fejlődő iparág, mekkora pénzeket ölnek egyes felhasználók, hogy a gépük up to date legyen, és közben mégis 20+ éves elvek szerint építenek gépet, valójában mégse követik a fejlődést. A mATX se lett igazán mainstream szerintem DIY gépként, pedig ha valami, hát az megérdemelte volna.
Nézd meg a brand gépeket, akár az üzletieket, akár az otthonokba szánt modelleket! Akár a Shuttle gépeket, akár az Acereket, HP-kat, Delleket, Lenovokat. A legnagyobbak mATX-esek, de inkább kisebbek, 2 bővítőhelyesek. Ez sem új találmány, van egy Socket A-s (S462) Asus Terminatorom, 180×310×295 mm (szél.×mag.×mély.), 2 bővítőhellyel! Meg 2 5,25-ös és 2 3,5-es (1 HDD, 1 floppy) hellyel! 20 éves gép... A munkahelyemen meg a legújabb eresztésben már csak USDT-ket vettek, és igazuk is van. A 4. generációsok mind MT-k (mATX) voltak IGP-vel, gyárilag 1, fejlesztve 2 RAM modullal, gyárilag 1 HDD-vel (fejlesztve 1 SSD-vel). Foglalta a bazi nagy doboznyi levegő a helyet...
#62835HUN_Sector
Hidd el ATX-ben is ez a helyzet. Meg se merem nézni, a csúcs alaplapok mennyibe kerülnek. Mondjuk JayzTwoCents-nek volt egy klassz videoja, amiben rég bazi drága alaplapokat mutogat. Valami 400 dodó körül indít 10+ éves holmikkal, ha jól emlékszek, de hamar eljut 1000 dollár környékére.#62837Francia91
Nálam is hasonló a helyzet, a "gémer" elvan a Kolink Rocket Heavy-ben, a filmes a Chieftec IX-ben most épp szopat, és lefagyogat, de amúgy nincs változás, nagyon nincs miről írnom. Hozzáteszem, ez a topikbéli kihaltság is azt erősíti, hogy az ITX nem lett mainstream, régen hetente jött új a kérdéseivel, nagyon pörgött a topik. Az elmúlt pár hónapban gyakorlatilag mindenki mATX kérdésekkel jött... -
laychi
veterán
válasz
hoffman_ #62796 üzenetére
Ez full atx ház.
#62795Crabface
Ez lehet egy klónja: [Intertech IM-1] Kicsit hosszabb már, 391mm
Még ezt nézegettem egyébként, csak ez zárt plexis oldalt és felül.
[Itek QBO 8 EVO] -
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #62532 üzenetére
Ja nem, nem is gondoltam hogy véded.
Csak gondoltam kifejtem a nyűgömet.
Amúgy meg aláírom, hogy az átlag igények fölött is van élet és igenis megkérhetik az árát (4 pwm venti, pump header, komoly hangkártya logika, 3 videokimenet, spéci csatik, külső hőmérő szenzor épített vízhez, egyedi színezett pcb-k, stb.), de most egyszerűen nagyon elszaladt velük a ló.Én 5600X-nél vagyok lemaradva, nézegettem az 5700X-et, de úgy voltam vele nem éri meg nekem. És amióta nézegetem, nem ment lejjebb érdemben az ára (ok 1-1 aprón előfordul).
Valóban ha már egy 5xxx nyolc(+)magosod van amúgy is, akkor kérdéses. -
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #62532 üzenetére
Amúgy vicces, de nem. Az első cserélhető procis ITX lapok mind IGP-sek voltak, alapvetően középkategóriás mATX lapoka kicsinyítettek tovább. Az első high endnek tekinthető a DFI P55-ös megoldása volt, tömeggyártók részéről az Asus már csak a 2. gen. core i-nél szállt be a buliba, de az első igazán high end az Asus P8Z77-e volt a külön nyákra szerelt VRM-mel, ugye ez már 3. gen. Az ITX lapok többsége azonban akkoriban is inkább középkategóriás volt. Ez a mai trend szerintem úgy a 6-7. gen idején kezdődött Intel fonton, AMD fronton pedig igazán csak most, amz AM5-tel. Korábban szépen le volt fedve a piac Inteles lapokkal, jó AMD-s választék viszont szerintem csak AM4-gyel lett. A pár korábbi AMD-s lap közül talán csak 1 volt igazán high endnek tekinthető, az Asus M4A88T-I.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #62528 üzenetére
Engem ez a mesterséges piac szegmentálás vagy micsoda zavar. Két M.2 kell? Az már drága enthusiast kategória. Olcsó lapról spóroljuk le a második videokimenetet, egységsugarú felhasználónak olyan nem kell, akinek igen, majd fizet. 2 db. sata csatlakozó elég a többségnek. "Nehogy már olcsón jót adjunk el."
Most ugye a piaci nehézségek miatt egyébként is feltolták az árakat és szerintem maradnak is egyelőre, mert megtehetik, hiába múlt el azóta több nehezítő tényező.
Plusz AM5 és DDR5 amúgy sem olcsó.Én egyébként nem vagyok képben hosszú távról nézve az ITX dolgokkal. 2019-ben újítottam gépet kb. 8 évvel azelőtti Sandy Bridge konfig után, egy ryzen lett (+matx) és így kapott el a gépszíj, nagyon kényelmesen lehetett cserélgetni a dolgokat, mert ugye a foglalat maradt és majdnem mindent támogatott minden. Persze így is picit zsebbe nyúlós volt, de nem kell mindent egyben cserélni, tök jó volt pl. hogy komolyabb macera nélkül kipróbálhattam egy 12 magos procit (3900X), amihez régen külön alaplap meg talán x csatornás memória kellett volna, most meg csak proci be és indulunk.
Viszont most így AM5-tel megint azt látom hogy az árak miatt lett nehéz. Mindegy, azt próbáltam ezzel mutatni, hogy szerintem most főleg AM4 ITX korszakkal nekünk jó dolgunk volt, nem tudom korábban milyen volt, lehet ez most ilyen "sweet spot" volt, aztán most megint nehezítés következik. Illetve ahogy én látom, pont most volt egy ilyen felkapott minőségi ITX házas roham is, ami talán ezzel nagyjából egybe esett. Na majd tapasztaltabb kollégák kijavítanak.
Amúgy AM4 sincs még veszve, most láttam hogy 5700X3D 90 ezer alatt van, szerintem az még egy pár évig elég lehet (persze új gépet lehet nem azzal kell építeni, na de meglévő konfigba..).
-
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #62528 üzenetére
Amit sasNAXO ír, az se lesz meg szerintem. Felmérik a tömegigényeket, azokra mennek. Akkorák az ssd-k, hogy minek 2 m.2? Aki több megjelenítőt akar, az úgyis használ dVGA-t. DIY NAS-nak is durva vasakat használnak sokan, legalább rendes RAID kártyát, inkább rendes szerver gépet. Ha olyan hangcuccot akarsz, úgyis tévén használod, addig mehet HDMI-n, a tévének úgyis van optikai kimenete.
Az, hogy ezekre van egy kis rétegigény, nem hatja meg őket szerintem, hogy még olcsó is legyen, azon meg talán halálra is röhögnék magukat.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #61414 üzenetére
A te processzorod 65 wattos, ami úgy 100 wattig szalad fel.
Az én processzorom 84 wattos, 130 wattba is belenyal a fogyasztása ha 100%-on pörög. (120 wattnál olyan 84-85C)
Ez okozza szerintem a hőmérséklet különbséget. A 11. széria nagyon forrófejű processzorcsalád. A 11400 is ilyen hőfokokra járt fel az nr200p-ben, csak az vízzel hűtve.Ellenben terhelés után ez a proci hőfok rögtön visszaesik 50-re, majd hűl tovább. Mégiscsak egy 600 grammos réztömb van rajta, meg folyékony fém alatta.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61339 üzenetére
Köszi! Valszeg tudod, de van belőle nagyobb, a Densium 4 Plus V2.
Amin én még agyalok, és szeretném majd idővel kipróbálni; van ez az új Oculink kábeles egpu-s opció és ebbe pont befér még egy félmagas pcie kártya, tehát ha azon ki lehetne vezetni egy 4.0-ás Oculink kábelt, akkor lehetne külső dobozban VGA és akkor ha játszol bekapcsolod, ha nem kell, akkor megy a integrált és egy fél W-t nem fogyaszt a VGA. Ez még nagyon a jövő zenéje, de érdekel engem a dolog.#61340 Hanok: Ez egy hosszú sztori, a tervező/készítő eltűnt a világ elől tavaly valamikor, és egy legyártott készlet maradt csak belőle, amihez egy korábbi disztribútor partner nehezen hozzájutott év végén és próbált rendezni (többen az eredeti megrendelők kis felárral meg tudták végül kapni), meg a maradékot értékesíti (gondolom mi pótoltuk ki az eredeti megrendelőket). Tehát hogy sajnos messze nem kiforrott darab és a kevés mennyiség meg az előzmények miatt az ára is olyan amilyen.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61226 üzenetére
Tudom milyen drága volt, nézegettem, csak nem érte meg.
Ráadásul nekem Mk2.
Azon agyalok valami szerszámmal megcsinálom csúnyán magamnak, úgyis csak másod ház a titán T1 mellett...de részben pont emiatt nem akarom összebarmolni.Igen, covid körül letolták nagyon az árakat (állítólag veszteséges szintre), aztán visszaemelték (állítólag nullszaldóra) és végül amikor kifogyott(?), akkor a webshopjuk is megszűnt. Volt egy novemberi poszt Discord csoportban az R1-ről (nem tudom ezt most jól be tudom-e linkelni, vagy meddig marad meg...), addigra már szerintem nem ment a webshopjuk; az utolsó meg egy februári 6-i elnézést kérnek a hallgatásért és még talán nincs minden veszve poszt volt.
-
Hanok
senior tag
válasz
hoffman_ #61221 üzenetére
Patika lett!
Gratula! Most egy darabig megvagy az upgrade-el is szerintem...
és amúgy csak csatlakozni tudok a VGA kérdéshez, sosem gondoltam volna hogy valaha is veszek még Inno3d kártyát de le a kalappal a fiúk előtt, nekem is pozitív csalódás volt az X2.
Amúgy még anno amikor nézegettem azt a házat az volt az első gondolatom hogy azt a risert úgy b$ßnám ki belőle ahogy van... Sajnos még a kinézete is gány... -
hegegabi80
addikt
válasz
hoffman_ #61204 üzenetére
Nagyon cuki, főleg mikor a normál vga mellé odateszi a kis kuckót. Ráadásul a csavarhúzó se egy hétköznapi.
Pista0001: Én kifejezetten szeretem a Gagyibájtot.
Volt tőlük pár lapom, vga, de egyikkel sem volt gondom szerencsére, mondom ezt úgy, hogy most MSI lapom van.
Nálam valahogy a Giga biosok jobban kézre állnak.
Asus is jó, de már nem annyira, mint régeben, kicsit túl is van tolva. MSI is jó és az Asrock is egész szépen odatette magát.Ezek az LP kártyák bejövősek, csak az áruk lehetne barátibb.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #61153 üzenetére
2.5 slotos az inno3d gpu-d? Nem fér be a 2.25 állásban? Oda még elfér az L12, nekem is az van. Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a Ghost S1 is csak 2.25 slotos és azért gondoltam hogy ugyanoda be lehetne dobni átalakítás nélkül...
(Ráadásul ugye a T1-nek szellősebb rácsa van elméletileg mint a Ghost S1-nek.) -
L4D1K
őstag
válasz
hoffman_ #61128 üzenetére
Hali.
Az alaplapokon sztem teljesen elfelejtik majd a coax / optikai kimenetet, de az alaplapi tüskét nem hagyják le.
Nézd meg a kiszemelt alaplapon, hogy van e rajta spdif tüske.
Ha igen, akkor nincs más dolgod mint venni egy kimeneti toldót. Nyilván itt minőségben lehet eltérés.
Pl:
https://a.aliexpress.com/_mtRJaQ0Vagy külső usb kártya.
-
HookR
addikt
-
-
Mclovin
senior tag
válasz
hoffman_ #61111 üzenetére
Nos igen, másik meg hogy eléggé szeretem meshyt (eladni most már nem fogom, max mellé vennék még egy házat). Jó áron jutottam hozzá egy Gigabyte Gaming rx 7800 xt-hez, de ha nem veszem vissza a fogyasztását 220-230 watt körülre akkor benéz a hotspot hőfok 90c fölé és és elég agresszív a venti profil (tudom, Gigabyte alsó polcos cucc). Elől most két AC p12 max dolgozik, itt nem tudom, hogy lenne-e értelme cserélni más ventikre.
-
kutga
félisten
válasz
hoffman_ #60516 üzenetére
Szerintem nem, plusz biztonsági réteg, aztán ki tudja a jövőben mire fogod még használni. Tesztelni, különböző rendszereket kipróbálni szerintem nagyon praktikus.
Amúgy sokáig én is OMV-t használtam, nem rossz, aktívan frissítik, legutóbb mondjuk Ubuntu szervert tettem fel otthon.
-
sb
veterán
válasz
hoffman_ #60349 üzenetére
Mostanában okoskodtam - ill. találtam vissza ide a topicba is - mITX vs minigép témában. Konkrétan inkább olcsóbbak - akár jóval - mint mITX-ben egy hasonló gép. Inkább támogatásban van hiányuk ha hátrányt akarunk felhozni (meg a hűtés ugye, de ez inkább balansz/választás kérdése, hiszen a még kisebb méret miatt kell ezt feladni).
Csak egy példa: AMD APU-ból messze jobbat, újabbat kapsz, ami mobil fronton új, vagy már akár 1-2 éve megvehető, desktopon pedig várunk rá azóta is... +fejlettebb gpu, AV1, PCIe 4.0, USB4 portok/TB, DP, PD, egykábeles csatlakozás... ha már hordozhatóság, nemcsak hogy kisebbek, de szerintem inkább bónusz a külső táp ha az érvrendszered nézem: azt sem kell cipelned, viszont az új gépek bármilyen erősebb Type-C táppal elmennek ami elég sok helyen akad hordozás nélkül is.
Egyébként én is onnan indultam, hogy rákérdezzek, mi a különleges a Chopinban. Lekéstem.
Nem vagyok képben, nemrég találtam ide vissza de pár mITX-et összeraktam régebben, nem láttam én sem az extrát benne. Így ismerve az érveket szintén azt mondanám, hogy spec igényre pont jó. Másra meg más, lásd akár a hordozhatóságot... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hoffman_ #60344 üzenetére
Nézd, ami engem illet a Chopin kb azt tudja, mint bármelyik Minisforum barebone. Ha tényleg a mobilitás az első, akkor még kevesebbet is, mert a szub-itx alaplapokkal a minis még kisebb is tud lenni, akár brick-el együtt is.
Az, hogy a brick lenne a hordozhatóság legnagyobb ellensége egy kijelző nélküli gépnél megintcsak erőltetettnek éreztem, de ennek hangot is adtam.
Nyilván ez a méret eleve egy leírhatatlanul kompromisszumos játék, szóval nincs túl nagy mozgástér, sok az átfedés.
És van rá esély, hogy egy ilyen csodát veszek Faternak következő gépnek, bár eredendően vmi integrált APU-s holmin gondolkodtunk a méret és a GPU miatt. -
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #60341 üzenetére
Zsömi meg tudja védeni magát, ha akarja, de azért feldobnám, hogy az nem "butaság, vagy fogalmazzunk úgy, hogy magánvélemény", hogy "mindenki meg akarja szerezni"? Hogy neked vagy a kollégának ez a ház a non plus ultra, az egy dolog, de azért ilyesmiket kijelenteni elég túlzó...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hoffman_ #60341 üzenetére
Várjad.
sz: Árát nem vágtam, annyiért tényleg bestbuy, de az ugye se a képekből, se a gyártóból nem derül ki. InWin szereti a jobb cuccait csillagászati áron adni. (Signature series)
Nekem nem oszt, nem szoroz a külső táp, a hordozhatóság meg... Amihez külön kell vinni a monitort, az nem lehet hordozható.
sz2: Nem tudom az miért butaság ,hogy én nem jöttem rá, miért akarja ezt mindenki. Szerintem semmi olyat nem állítottam, ami ne lenne igaz. Feltételeztem. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #60290 üzenetére
ui.: már rákanyarodtam, hogy megveszem, de ez a bolt nem valami bizalomgerjesztő...
ha mégis eladnád... -
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #59353 üzenetére
Asszonynak vettem egy ilyet (ha csak a méret a lényeg). De ezek elég vállalhatóan is néznek ki, jó a megmunkálási minőségük.
Inter Tech A60
[link]Az A80-ast javaslom annak aki kicsi házat szeretne. Kell az a plusz pár centi a megfizethetőbb cpu hűtők miatt. Mivel ez egy OEM ház, más gyártónál is előfordul, van ahol kapni rácsos tetővel. Külföldi oldalakon ezüst színben is láttam. A melegedés miatt rácsosat kell venni.
Mi egy 2100GE csökkentett telejsítményű APU-t tettünk bele, oldalra két 40 mm-es ventit tettem, hogy kifújja ameleg levegőt, de így is mocskosul felmelegszik. Szóval igen, kell a rács a tetejére.
Jelenleg azon gondolkodom, veszek rétegelt lemezből, formára várom, lefestem, kilyuggatom.
Ja igen, SSD tartó is van benne. -
HUN_Sector
őstag
válasz
hoffman_ #59350 üzenetére
A legkisebb házak 3 literesek. Az alá nem hiszem hogy be tudsz úgy menni, hogy ne melegedjen túl a rendszer. Ezeknél is már prémium hűtés kell, meg jó szellőzés, és/vagy alacsony tdp keretű proci.
A silverstone márkának vannak most ilyen keskeny és álló házai.
(Idehaza mocskosul megdrágultak, a német amazont is érdemes átfésülni)
A merlinhardveren és a bestmarkton vannak kicsi házak idehaza nagyobb választékban.
Merlin: [link]
Bestmarkt (beépített psu): [link] -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #59343 üzenetére
Mindenképp építeni akarsz? Van egy ilyenem, szervernek szántam, de nem jön össze, úgyhogy lehet mennie kell, nem hirdetés, árat se írtam, meghirdetve sincs.
Dupla 2.5G lan + AX210-es wifi kártya+ BT, sd+usb-c csatlakozás, dupla NVME SSD hely, dupla 3.5" vagy 2.5" HDD hely csúszós fiókkal, saját tépegység, 6 mag 12 szálas ryzen 5 5500u proci, 2X8GB ddr4 ram, DP+HDMI, pofás, kicsi, mindent tud. 20 cm magas, 16 cm széles. -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #58464 üzenetére
Ez nem időzítés, ez módszer. 10-kor leülök a gép elé, átnézem a leveleimet, felnézek a fórumba, végigpötyögöm az aprót keresőszavakkal, de csak azokkal a termékcsoportokkal, amik érdekelnek, nem feltétlenül vásárlási szándékkal. Most is megcsinálom, ahogy ezt a hozzászólást elküldtem. Ha van valami, ami érdekes, írok, csörgetek, mailezek, melyik eladó hogy szereti. Így is rengeteg jó dologról lemaradok, ami ennyire időzítés kérdése volt, az a kedden érkezett fractal design node 304 volt egy marék plussz ventivel 17.5K-ért, ott 1 percen belül láttam a hirdetést, 1 perc alatt utánanéztem, j-e nekem, 1 perc alatt megírtam a privátot, szóval 4 percen belül írtam, hogy fixre kell, de amúgy minden más olyan volt, hogy fent volna fél napja, 3 napja, két hete, és mégse kelt el. Érdekes ez, hónapokig semmi értelmes itx lap vagy ház, most felkerült több is, két napja linkeltem, pofás itx házakkal is megszórták a hardveraprót.
HUN-Sector: Nem ez volt 65 euró még két napja?
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #58459 üzenetére
Szintetikus tesz?
Nade ha lejjebb tekered a linken található adatokat, ott egy csomó szintetikus teszt, aminél egyesével, külön- külön sorban látható, mi a különbség, tételesen megmondja, melyik poci miben erős, miben gyenge, ezekből avégére lesz egy pontszám, az látható felül.
Szerintem ennél alaposabb nem nagyon kell.
Apróból jött a 4105 is, 2021 októberében +2x4GB bontatlan dobozos corsair rammal együtt volt 34K, ebből a két ramot elvitték 15-ért, szóval már akkor is jó áron volt, bukni nem nagyon lehetett rajta, de most, hogy fejleszteni akartam (megjött a 8TB-os vinyó, kapott másik házat, meg átszervezés alatt vannak itt a dolgok, kikerül minden egy dedikált műszaki helyiségbe, gondoltam ez se maradjon, az i3 bejött a képbe (volt itthon, de 20K körül megy az apróban, és 27 volt a lap, szóval 47K-ért elég szép teljesítményt kapok, és annyiért nem akartam integrált lapot venni, az i7-6700 is itthon vár a sorára egy Asrock H110m-itx lapban, elég lett volna az is, csak már öregecske.
Nálam a régiek 65mm magas itx házban mentek paneltáppal, 75W-os adapterrel, most egy 400-as Chieftex iarena van rádugva, lehet ez is okoz 1-2 plusz watt fogyit, az okos hosszabbítón ott egy 1KW-os szünetmentes egy rákötött 60Ah-s autó akksival, switch, 4 ventis szekrényhűtés, szóval ez így egyben volt 26W, de mindegy is, a kiszolgáló eszközöknek is menniük kell, a plusz 14W belefér simán, még ha konkrétan +50%-os fogyiról beszélünk.
A J1900-at mértem, 120-as SSD-vel és 500-as notivinyóval 11-12W között ugrált a mérő, szóval csak a lap 10W, ahogy írják is. -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #58455 üzenetére
J4105 is erősebb, mint a J1900, bár én már a J4105-öt is cseréltem, nekem nagyon lassan töltötte be a fotós mappákból a thunbnaileket. A J4105 és a J4125 között kb 3% differencia van, nem érte volna meg a felárat...
Csak egy kis összehasonlítás:
Itt a J1900-as geekbench-csel mérve: [link]
Itt a J4105: [link]
Itt egy i7-6700-zal: [link]
Meg most az i3-10100-zal: [link]Ugynaz a rendszer, mint neked, azon belül dockerben fut le a geekbench, anno én voltam innen először, aki az xpeno-t elkezdte használni még 2012-ben, akkor még HP microserver N40L, 3 nap múlva tettel is fel az apróba a fél éves DS212j-t, a HP óriási ugrás volt hozzá képest!
A J1900-hoz képest a J4105 a számok alapján dupla, működés közben érzésre +20%, mert ugye a lemeztől is függ sok minden, de a DDR3-as J1900-tól sokat nem kell várni. Épp tegnap este néztem, a J1900-zal fogyasztott az a nas ág 22W-ot (szünetmentes, switch, más is van rajta) a J4105-tel ez lett 26W, az i3-10100-zal 39-40W, azaz évi 8700ft-ba kerül az áramszámla, de cserébe hasít...
Van két "kuka" J1900-as lapom, meg egy jó, elvileg talán a hét végén eljutok vele a szakihoz, nem is melegszenek a bordák, szóval tápot se kap, remélem az elején lesz valami..
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #58191 üzenetére
na, három hét alatt sikerült megjönnie a J4125-nek. sosem jó jel, ha mindenhol csak 12 hó garival dobják utánad, remélem nem hal rám. hétvégén szerelés, nagyon remélem, hogy a Q1900 hullott el tényleg és nem a lemezek / xpeno
ha működik, akkor lesz jó kis alap összemérni a J1900-at meg J4125-öt hétköznapi médiaszerver esetére.
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #57846 üzenetére
Köszi.
AliExp, 137 usd+49 usd (caiano vagy vmi ilyesmi, szerintem tartalmazza a vámot is mert, kölün/utólag nem kért semmit). 2 hónapot mond a szállításra, 6 hétre jött meg.
Jonsbo N1-et láttam itthon, vagy a caseking-en, de az cirka 90k lett volna.
A 110 usd körül hirdetett általam ismeretlen oldalon meg elég gyakran nem rendelhető státuszban volt, így inkább ezt próbáltam meg. -
Horvi
őstag
válasz
hoffman_ #57519 üzenetére
Na ennek a noctua+3070 xc3 házasságnak majd utána nézek.
Nem is az extrém UV volt a lényeg csak, hogy halkabb és hűvösebb legyen a kártya. Próbáltam 850-et is de akkor már volt probléma szóval jó lesz ez a 875.
Mondjuk most az AB-vel szívok mert ugyan elindul a windowsal de nem tölti be a jó profilt
-
Horvi
őstag
válasz
hoffman_ #57516 üzenetére
A shroudot végül visszaraktam, a backplate csavarok egyelőre nincsenek bent de majd még meglátom mi legyen velük. Így plate nélkül shroudal simán bement a helyére a kártya. Néztem egy kis undervoltot is hozzá, le tudtam menni 875mV-ra az 1050mV-ról. Az szerintem egész tűrhető, a hőfokokon is sokat javított.
Azért ezek a noctuás megoldások elég jól néznek ki meg gondolom bőven csendesebbek mint a gyári megoldás. Az én kártyámmal ez kevésbé lenne járható mert a shroudot tartó elemek kilógnak így nem tudnék közvetlenül a bordára rögzíteni ventit
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #57188 üzenetére
Gigabyte RTX 3070 Eagle nem jó még a Ghost S1-be?
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #57176 üzenetére
ezekkel a kérdésekkel inkább valami videokártyás topikba kellene menned, bár oda meg én nem járok
manapság több lehetőség is van arra, hogy ha kevés a kártya teljesítménye a natív felbontáshoz, akkor is megtrükközhető legyen (a nyilvánvalón kívül, hogy leveszed a minőséget)
ott az nvidia féle dlss vagy amd fsr
de ha semmi sem érhető el ezek közül, még akkor is működhet az, hogy csak egy 1080p-t pixel duplázással skálázol fel 4k-ra, kicsit pixeles hatása lesz, de nem lesz homályos (integer scaling) -
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #57176 üzenetére
Minden sima, semmit nem kellett hegeszteni.
Video lejátszásnál természetesen akadnak problémák, főleg a klasszikus svenkeléseknél. Normális forrásnál kevesebb, Netflixnél elég sok. Nem néztem utána, hány fps-sel adják a tartalmakat, vagy hogy mi az oka, komolyabb tartalmat úgysem ott nézek.
-
Pista0001
addikt
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #57167 üzenetére
igen, sok éve, de csak 60hz 4k
bizonyos esetben szükség lehet olyan hardverre, ami az 5k-ban is boldogul
pl. macos meg a legtöbb linux deskop környezet 150%-os nagyításnál egy 5k-s képet renderel és skáláz vissza, ami egy 10. genes intel igp-n már tud kis akadást okoznide amúgy jól szétoffoltuk az egész napi adagot
-
Horvi
őstag
válasz
hoffman_ #56848 üzenetére
Igen azt néztem én is, hogy a black ridge-re simán felülről megy a hűtő és még úgy is simán befér.
Hát akkor a kábelezéssel majd megküzdök valahogy, nehogy már az megszivasson
VGA-ból még nem tudom mit veszek. Amit egyelőre kinéztem az egy Sapphire RX6600 Pulse verzió, az elvileg simán befér mert csak 40mm vastag. Illetve képben van még esetleg az RX6600XT Pulse vagy Nitro hűtéssel. Azok ilyen 44,7mm vastagok szóval elvileg éppen beférnek. Esetleg még amit néztem az egy EVGA RTX3060 lenne. -
Horvi
őstag
válasz
hoffman_ #56846 üzenetére
Köszi! Sokat agyaltam én is a színen. Fehér nem az én világom, feketét nem akartam(a mostani NR200P is az, meg az Optimumos srác mondta egy videóban, hogy eléggé meglátszanak a feketén a karcok) így maradt a limestone. De a képeken elég világosnak tűnt, viszont a te képeiden úgy látom egész matt színe van, kb mint egy macbook.
VGA nekem még nincs még azt akarok választani hozzá, valószínű újat veszek így arra egyelőre nem biztos, hogy tennék másik ventit.
CPU hűtőnek én az Alpenföhn Black Ridge-et vettem meg, arra dobok majd egy slim ventit. Van is itthon P12 slim kiadás majd azzal megnézem. Speci alapján be fog férni.
Nekem is SGX-em van csak az 500 kiadás szóval akkor bele fogok férni.
Ramból Kingston Fury Beastet vettem, annak specifikáció alapján a magassága 33,5mm szóval a Black Ridge alá be kell férnie, ha a hűtő tetejére rakom a slim ventit és nem alulra.
Én a flow through dolgot először szerintem megnézem a TopHat-el felülre bedobok két P12-t aztán kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest