- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
KaiotEch #55250 üzenetére
Nem megoldás egy épített gép az egyéb funkciókhoz elegendő tárhellyel, plussz egy alap NAS csak arra a funkcióra, amire kitalálták, azaz adatot tárolni és megosztani? Nagyjából egy ARM processzornyival fogyasztana többet, mintha egy gép/NAS lenne mindenre, ha jól számolok.
-
Pista0001
addikt
válasz
KaiotEch #55247 üzenetére
Ilyesmi házból nem láttam még olyat, amibe kettő fér.
T J: Nem kell elengedned a házat, vannak nagyobb teljesítményű panel és pico tápok is, ha szükséges, van hova nyúlni. Ami már problémásabb, az a külső kocka, abbol ritka a combosabb darab.
Nekem nincs tapasztalatom ilyen újabb generációs, komolyabb turbos procikkal. Ha az alaplap menüjéből jól menedzselhető a dolog, akkor simán elég lehet ez a táp is, aztán ha belaktad, elkezdheted próbálgatni, hogy mit bír. Elvileg a különböző védelmek megoldják, ha túlléped a táp határait.
-
Mclovin
senior tag
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #54803 üzenetére
szerintem foleg az IT/szamtech szektorban a kinezetbol nem lehet leszurni semmit
egyszeruen sokaknak a fontossagi lista legvegen van. nem vagyok benne biztos, de mintha eleinte azert igenyesebb/okosabb videoi lettek volna.
tlac: valamennyire ertem h miert nincsenek mar elajulva akarmilyen hardvertol is, meg ha elfogadni nem is tudom, de azert egy minimalis tisztelet a legcsoffadtabb alaplapnak is kijar nalam, hogy lehetoleg ne okozzak benne kart
rasotamas:
jo otlet, bar en talan kicsit kisebb hazban gondolkodnek. szalagkabelbol vannak eleg hosszuak x16 v x8 toldashoz, de azok nem annyira esztetikusak szerintem.
ezek viszont akar jol is nezhetnek ki
de fatpingvin jobban kepben van a mazzagokbol, kukkants be a riser topikba.
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #54778 üzenetére
A v2-ben lakik beépített ventilátor vezérlő, aminek a dedikált csatlakozójára van a pumpához, ventilátorokhoz. Azon van a sokat emlegetett usb csatlakozó, amin keresztül látja a szoftver értékeket, a dedikált csatlakozók miatt meg párosítja azokat a szöveggel/piktogramokkal.
That is the Magic. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
KaiotEch #54757 üzenetére
azt nem árt észben tartani hogy a pumpa sebessége egy bizonyos pont felett már nem javít a hűtési teljesítményen, így azok a hőfokok valószínű a radiátor+venti teljesítménye által vannak limitálva.
igaz én elfogult vagyok a meshi irányába, én a kettő közül tuti azt ajánlanám, igaz idehaza annak a pce3.0 riseres változata is 50 körül mozog, táp és AIO nélkül
-
Mclovin
senior tag
válasz
KaiotEch #54754 üzenetére
Akkor ott elhangzik, hogy beta verziót használja az NZXT CAM-nek és emiatt a pumpát nem tudja szabályozni. Mondjuk nem vagyok nagy AIO szaki, de alaplap UEFI-ból nem lehet amúgy? Mert nekem most így megy a venti és a pumpa is a AIO-n. Mondjuk a 4000 rpm max fordulat nem gyenge
Itt a CM ML240L V2 RGB 1500-n pörög maxon.
-
Danex
addikt
válasz
KaiotEch #54614 üzenetére
Zárt állapotban igazából nincs túl sok látnivaló rajta
jelenleg RGB OFF a build így a full mesh miatt kb úgy néz ki mint bármelyik másik.
Kábel management még nem az igazi a gép körül, az work in progress
Majd lehet valami szoft rgb fény megy bele, ezt még meglátom
Ez pedig a standoff mod, hogy az alaplapi tálca mögött legyen elég hely a kábeleket hová dugni és elvezetni. Itt még léghűtés volt, mert késett az AiO.
-
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52060 üzenetére
úgy más ahogy mondja ( :
használható, de kell tudnod pontosan melyik házat akarod venni hozzá - nálam pl nem lett volna vele gond, sőt, de azért pislogtam hogy egen' rövidek, jonsbo c2-be ment volna -
merevség sem gond, ha nem "látvány" ház és nem fontos hogy szépen legyen elvezetve, akkor már gond ha tg-s a ház és látszanak a kábelek, abból sztem szép végeredmény nem lesz
hangban a 2018 platinumnál nincs jobb a piacon - én legalábbis nem tudok róla -szerk:
duo
goldhoz képest lehet puhább, átlag kábelekhez képest merev
phanteks-silverstone hosszabbítók ilyen szempontból mint az álom, ha a pt kábeleit kell azokhoz viszonyítani akkor az rémálom kategória
- 99% hogy tömör rézből vannak a kábelek benne, hogy mért az passz - -
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52058 üzenetére
corsair, eldőlt
ez nem - csak - venti függvénye
találsz róluk korrekt teszteket
az sf600 kb ua. mint a 450-esem hangban, 180w-ig passzív, de utána még sokáig kvázi néma - ezt nem is értettem anno mikor néztem őket, arra jutottam vagy 450 vagy 750-es, na utóbbi 300w-ig passzív, volt olyanom is, tényleg passzív volt konnektorból 330w-nál is -
persze ehhez megfelelő hőmérséklet is kell, ha kazán belül a ház hamarabb fel fog kapcsolni - nem nagyon ismerem az itx házakat, akármelyiket néztem mindnél van valami ami nem tetszik -
ennek a fractalnak agresszívebb a venti vezérlése és kb 80w-ig passzív, ezért hanyagoltam
az atx ion+ fractalok legjobbak közt vannak hangban, de az sfx verziók sajnos nemszerk:
és a régi gold sfx corsairek is hangosabbak, azokat is azért hanyagoltam
az én 450-esem mondtam párszor megmurdelte magát gyorsan, alig használtam, de ez ott van bármelyik tápnál
ettől független sfx-ekben ez top széria
viszont kábelezést gondold át/mérd biztos jó-e
lehet éppen hosszabbítani, csak egy eleve moduláris tápnál már azért vakarom a fejem, hogy mért tegyek be még egy kábelt...nyugodtan adhattak volna hozzájuk hosszabb kábel szettet is, a szerény árukba beleférne ( : vagy eleve hosszabbatnem tudom ki mondta platinumnál jobbak a kábelek
nekekm volt 750-es, van volt 450-es...rövidek és merevek
van kábel hosszabbító szettem phanteks és silverstone, sajnos azokhoz képest egyenesen pocsék a corsair merevsége
de a fractal ion-hoz képest is...és még a hexa 85+ pro-hoz képest is...
nagyon szépek, szálanként harisnyázottak, de rendkívül merevek - valszeg' tömör rézből csinálták vmiért, nem pedig sodortból - -
Chaser
legenda
válasz
KaiotEch #52054 üzenetére
ha nem fontos hogy minél halkabb legyen akkor oké
sf600 biztos halkabb és toább működik passzívan
kábelekre figyelj corsairnél, merevek és rövidek - viszont szépnek szépek -
háztól függően még előny is lehet, de nagy oboa is...sok reviewt láttam ahol a kedves user nem nézte meg a kábelek hosszát - én sem :d - és meglepődött ( : -
|AP|
veterán
válasz
KaiotEch #50456 üzenetére
140-es az AIO, nem 120. A tesztek szerint a CPU hőmérsékletek egész jók, a GPU melegebb kicsit a szokásosnál.
Engem az zavart, hogy azért elég speciális kialakítású az az AIO, nem olyan egyszerű cserélni, ha mondjuk valami gond van vele. Léghűtést belepattintani meg eléggé kompromisszumos -
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #50426 üzenetére
akartam kérni, hogy dobj már erre egy linket, de basszus tényleg, van 2ezer huf diffi... ha nem használtam, szuper áron vettem volna a 600PT-t, akkor most szívnám a fogam
nekem az R5 3600 és 1070Ti mellett meg se nyikkan az SF600, a harisányozz kábeleket pedig nem tudom eléggé magasztalni, ég és föld a Ghost-ban szerelni.
na de a lényeg, az széria, pláne a nagyobbak, valóban megérik az árukat és nem csodálom a neten kialakult rajongást irántuk.
-
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
KaiotEch #50419 üzenetére
Az NR200P-be értelmes táp sajnos elég drága tud lenni. A legtöbb konfigba egy 650W-os táp elég szokott lenni, például az alábbi ajánlott:
Legjobb árban goldos: Chieftec Compact CSN-650C Magyarországon nincs belőle jelenleg, de szívesen segítek, ha tetszik.https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/fractal-design/ion-sfx-l-650w-gold-fd-psu-ion-sfx-650g-p518450649/
esetlegesen ez még jó választás lehet, szinte bárhonnan meg tudod venni.
-
Allihoppa
aktív tag
-
tthom
senior tag
válasz
KaiotEch #50212 üzenetére
Kicsit rosszabbak a fényviszonyok, mert nem tudtam ugyanott fotózni, de azért kb. látszik:
A két kábel a két usb hubhoz tartozik. A hosszuk csak kábéra lett, szóval majd lehet összébbkötöm őket.
Szerk: a tárhely torony hátuljához kerestem egy alaplap hátlemezt, aztán az is ki lett töltve, így lezárult az a nyílás is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #50197 üzenetére
igen, én is ezen az állásponton vagyok. a Syno-t én az elvek miatt venném meg, mert az ökoszisztéma és a szoftver, illetve support tényleg korrekt, de hardverben tényleg lehetnének gálánsabbak. más kérdés, hogy egyelőre nekem is DIY J1900-en fut.
én pár hirtelen teszt alapján kb. a felére tettem volna a teljesítményt, de tekintve, hogy kb 5-8e körül jutottam a laphoz, ha a kiárulást nézem, messze meghaladta a bestbuy kategóriát. az eredeti terv egy T-s i5 lett volna, csak bekrepált az 1151-es lap, szinén HA-ról és hosszú hetek után pont felkerült a Q1900.
cimborám segített bekonfigolni kicsit komolyabban nem rég a rendszert, nagy mágus, neki ugyan egy i5 a rendszer lelke, de valami 15 VM és docker fut neki paralel több feladatra, minden gond nélkül. talán neki van bent 16GB memória, de a legtöbb docker és VM összesen megelégedne 2-vel. nekem a J1900-el itthoni médiaszerver a cél, esetleg 1-2 VM vagy docker egyszerűbb feladatokra, amiket még nem álmodtam meg, erre még 2x1GB-al is nagyjából elég.
ui.: nyilván Win alapú VM nincs a képletben.
én pártolom a dedikált asztali gépet, szerintem az íróasztal/dolgozóasztal dísze lehet egy mai jól átgondolt PC, legyen mITX vagy akár ATX, de azért a kiterjesztett multi-tasking otthoni szerver fogalmát is egyre inkább kedvelem (lásd pl. Linus otthni szeróját a padláson, bár az földi halandóknak kicsit talán overkill
)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #50101 üzenetére
nem a házzal lesz szerintem a gond, hanem valami user vagy hardver malőr ez. Optimum tech léghűtős tesztjei (pedig nem egy R5 3600 van bent) sem ilyen rosszak 2080Ti mellett. a Dan A4 pedig még ennél is kisebb egy lehellettel és ugyanez a layout, aztán látod, ott nincs gond.
-
Mclovin
senior tag
válasz
KaiotEch #50033 üzenetére
Igen, az üveglapos verzió van, ehhez adják a teli oldallapot is. Majd érkezik a kép is. Hőfokok kellemesek, R5 3600 70 celsius fok alatt minden mókolás nélkül, játékterhelés alatt, P95 alatt sincsen 80 felett. Sapphire 5600 XT pedig 62 celsius fok felett nem járt.
A fenti képen nincsen a ház teteje visszapattintva rendesen, azért állnak furcsán, még mókoltam vele nagyban VGA valóban meg van dőlve, ezzel nem tudok mit csinálni, max ha veszek 'támaszt'.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
KaiotEch #49689 üzenetére
BR kompatibilitására figyelni kell, van pár lap, amit nem szeret, főleg a régebbiek között. simán lehet, hogy menne lejjebb is az a hőfok, az L12 és BR tesztek az összes komolyabb tech-youtuber videón jobbakat mentek. szerintem én bénázok... vagy csak nagyon benéztem a silicon lotteryt
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #49361 üzenetére
Tegnap, abban a kellemes fülledt melegben megnéztem, mert kíváncsivá tettél, hogy mit mutathat "játék közben" az 1800x:
A Hw-infó szerint Vcore 0,931V-ot kap és minden mag 3,7GHz-en jár, végig mozdulatlan értékek, és igen, belenyalt 62,6C°-ba (Tctl max.)
Van rajta egy Mugen5 borda, ventilátor nélkül és a ház aljában egy 140-es noctua tekert 1200-1400 között.A meleg és a félpasszív üzem miatt sokkal rosszabbra számítottam. Ahogy eddig se néztem a CPU hőfokot, úgy ezután se fogom.
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #49330 üzenetére
Próbálj meg oldalról, a vízszintestől kicsit alacsonyabb szögben belevilágítani, akkor elképzelhető, hogy oda kerül a fókuszpont a cpu tok széléhez, és látunk is valamit a résből.
Ja és a hátsó kép alapján, görbítheti a PCB-t a VRM borda mert 3db szemre teljesen egyforma mélységet mutat, egy a kép bal alsó sarkában lévő viszont egymagában nem, vagy a pcb ferde, vagy sérült/görbe az az oldali lefogató.
-
törölt tag
válasz
KaiotEch #49327 üzenetére
Igen, de ez nincs igazi összefüggésben az ITX mérettel. Talán az lga 775-ös cpu-k korában volt ez az állapot elehető, egy csúcs cpu-val.
Azóta kb: megkétszereződött a fogyasztás a turbó miatt, és jóval szarabb lett a mag IHS hőátadás is, bármekkora hűtést teszel fel, pillanat alatt átugorja a 60°C-ot a turbózó mag. -
HookR
addikt
válasz
KaiotEch #49327 üzenetére
Elsősorban az elvezetendő hőmennyiségtől és a hűtéstől függ, nem annyira a méretszabványtól. De általánosságban elmondható, hogy minél kisebb térfogatba akarod begyömöszölni, annál kevésbé lehet a hűtést túlméretezni és annál inkább érdemes kisebb hőtermelésű alkatrészeket választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túraautó topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest