Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
Egyértelműen az én saram, mert nem azonnal hivatalos helyre mentem, hanem egy ismerős "jó" szerelőhöz még tavaly ősszel, aki már februárban sem... Akkor már olvastam a topikot, tudtam mit szeretnék, azzal az igénnyel 3 szerelő sem vállalta csak az erkélyre be a kültérit, aki vállalta volna az 500+k-s ajánlatot adott Nyíregyházán.. Egy 250K-s klímára, na ő hivatalos volt.
Most egy másik hivatalos jön, ott le kel nyelni a 100K feletti telepítést úgy érzem.windy: Érthető. De én utólag vette meg a sok Sinclair, LG és Gree ajánlat után.
[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Gubu0101
veterán
válasz erdey_a #55494 üzenetére
Feletek Csak egy pl. aki nekunk telepitette mar a 2. klimat ,annak van kulon erre egy embere,aki csak a takaritasokat vegzi.Van olyan,aki ezeket a par ezreket is megfogja,pedig nem feltetlen lenne muszaj.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
erdey_a
addikt
tehát ha választhat egy klímaszerelő, hogy ugyanannyi idő és energiaráfordítással kereshet másfélszer annyit, akkor azt fogja választani.
és pontosan ezért nem jön ki egyik cég sem éves karbantartásra sem. mert abban nincs lóvé.
a kazános ugyanez. telepíteni milliókért, az megy, de karbantartás nem kell. aprópénzért nem hajolnak le. mindegy, hogy januárban, vagy júliusban hívom.
pedig se a kazánomat, se a klímákat nem 10 fogú eltűnő katás vállalkozó telepítette...Vérboci
-
windy
tag
válasz Tamás9x #55488 üzenetére
Ha megveszed előre egy webáruházban, Emag-on vagy akár Metro-ban vagy más multinál a klímát, akkor mi több okból kifolyólag nem telepítjük szívesen. Egyrészt jelenleg keresleti piac van gyakorlatilag minden építőipari szolgáltató ágazatban, tehát ha választhat egy klímaszerelő, hogy ugyanannyi idő és energiaráfordítással kereshet másfélszer annyit, akkor azt fogja választani. Ha ő viszi a készüléket és telepíti, akkor a gépen lévő árrés az ő bevétele lesz, ha nem ő viszi, akkor más teszi el a hasznot. Ezért lehet szeretni, vagy nem szeretni, de szerintem mindenki hasonlóan csinálná. Vannak időszakok, amikor kevesebb a megrendelés, akkor könnyebb szerelőt találni, aki a máshol vásárolt gépet is feltelepíti, de jelenleg dübörög a szezon, hetekre előre kell időpontot foglalni...ilyenkor nehéz.
A másik fontos dolog a garancia. Jelenleg Magyarországon a garanciát (jótállást) a végfelhasználó felé annak kell vállalnia, aki értékesíti a terméket. Ha történetesen ez egy webáruház, melynek nincs egyáltalán szerelője, szervíze, és az adott berendezés meghibásodik, akkor az ügyfél - jobb híján - a telepítőt fogja zargatni a javítás miatt. Ez olyan egymásra mutogatásos ügyet eredményezhet, amihez nem sok klímaszerelőnek van kedve. Nekünk volt olyan esetünk, hogy az emagon vásárolt vőrlpúl klíma telepítés után egyszerűen el sem indult. Ebben az esetben igen nehézkes még a telepítés költségét is elkérni az ügyféltől, annak ellenére, hogy a megrendelt munkát maradéktalanul, szakszerűen elvégeztük. Szerencsétlen meg ott áll úgy, hogy kifizetett 200 ezret a klímára, közel százezret a telepítésre, és továbbra is 38 fok van a lakásban. Az emag álláspontja az volt, hogy a hibamegállapítás, és utána az alkatrészcsere a telepítő dolga.....A mi álláspontunk pedig az volt, hogy ehhez semmi közünk, az általunk vállalt feladatot mi elvégeztük. Ez egyébként még az egyszerűbb ügy, mert ott voltunk a helyszínen, gyorsan át tudtuk ellenőrizni, hogy nem hibáztunk-e telepítéskor. De akkor, amikor két hét múlva áll meg a gép, akkor kinek kell kimenni megállapítani a hibát, és ennek ki viseli a költségét?
Azt hiszem, hogy ezek alapján érthető, hogy miért menekül sok klímaszerelő a másholvásárolt gépek telepítésétől. Az ügyfélnek sem jó a hercehurca, ezért próbálunk mindenkit meggyőzni arról, hogy ott vásároljon klímát, ahol fel is telepítik, és lehetőség szerint nem alvállakozóval. -
herdsman12
őstag
-
Tamás9x
őstag
válasz mjani1172 #55489 üzenetére
Kb 70-100k-val adná drágábban a szerelő + szerelés...
Az utolsó előtti valami ismeretlent akart 450-500K-ért beszerelni.
Ehhez képest a 275 + szerelés nem elhanyagolható. Szerintem. Főleh, hogy Daikin jaj nincs de van Sinclair, meg LG, meg Gree...[ Szerkesztve ]
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
mjani1172
addikt
válasz Tamás9x #55488 üzenetére
Ez természetes.Hiszen azon is keres, és egyszerűbb pl a garancia is.Ki vállalja ha rossz bármi?
Én sosem venném meg előre. (bár ha valami fél áron van akkor lehet hajlanék) de 20-30 ezer forintért nem szórakoznék.
A legtöbb klímás egyébként jó áron dolgozik, sokszor jobb mint a neten van.[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
Nem gondoltam volna, hogy ennyire macera egy klímát beszereltetni, ahogy meghallják, az előre megvásárolt mondatot már megy a szájhúzogatás, és jön a kérdés milyen...
De ha ő hozná, akkor épp pont hiánycikk amit szeretnék, de pont van helyette kínai... kicsit drágábban, ami a netes majdnem duplája...Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Liso
csendes tag
Sziasztok!
Takarítással kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Kinek melyik klímatisztító spray vált be (klímás szerint a legolcsóbb mivel úgyis csak az alkohol a lényeg)? Hab állagú autós klímatisztító működhet? Például ez a Mannol [link]
Milyen gyakran tisztítjátok?
Átmosás kérése milyen gyakorisággal ajánlott? -
Hauptmann
addikt
válasz BalonkaBátya #55482 üzenetére
Meg tudom erősíteni feco kollégát.
-
feco70
senior tag
válasz BalonkaBátya #55482 üzenetére
Mindenféle téren az egyik legjobb választás, nem tudok róla semmi rosszat írni, -10 fok alatt is marhára nyomta a meleget halkan. Windy azt írta a világ egyik legjobb klímája
-
BalonkaBátya
újonc
Hali
Valakinek tapasztalata a Fujitsu ASYG12LTCA / AOYG12LTC-val kapcsolatban? Elég korrektnek tűnik.
-
TeeJay
félisten
válasz pepusos #55474 üzenetére
M-ig van a lényeg, utána már hogy milyen számok vannak azzal nem szoktunk foglalkozni
FTXP35M Comfora ugye és annak is az M generáció, abban már tuti van a horizontális motoros legyezés. jó gép, unokatesómnak is berendeltem egyetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
megazapró
újonc
Sziasztok!
Egy Daikin Sensira 3,5kw-os készülék megbírkózik egy 40nm alapterületű szobával jó szigeteléssel fűtésre egész télen?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
válasz kisbalazs83 #55475 üzenetére
Köszi szépen, kinyomtattam és holnap megmutatom neki.
If you want to fuck the sky, you must teach your dick to fly.
-
loncsika
tag
A szerelésért még nem. Az a baj, nő vagyok és totál hülyének néznek. Már volt, olyan, hogy mondtam, nem jó, aztán a végén meg akartak már szinte verni. Legutóbb beszólt a redőnyös pl.h csak kötözködök, több százat tett fel és senki nem panaszkodott; merthogy nappali fény van redőny mellett hajnaltól...kicirkuszoltam, hívja fel a gyárat és lőn, van ám fényzáró léc oda. Sosem hallott róla 30 éves redőnyös pályafutása alatt. Meg mondtam neki, úgy néz ki kint, mintha oda lehetne tokos szúnyoghálót rakni, azt mondta, hogy nem igaz, majd a gyárban közölték vele, oda lehet rakni azt is. Döbbenet, mennyire hülyének nézik az embert. Csak ugye én szereltem már 50 milliós gépet is, meg ablakot csiszolok, csillárt rakok fel, stb., így nem tudnak megvezetni.
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz loncsika #55470 üzenetére
Alul felül vannak rögzítők "horgok". Ugye a felsőkre akasztod rá, az alsókra pedig rá kellene pattannia. Persze ehhez az kell, hogy a csövek ne nyomják el a faltól és teljesen a falhoz lehessen nyomni...Plusz biztos van csavarozási lehetőség is ezt rögzíteni.
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Még egy kérdés... a Daikin FTXP35M9 / RXP35M Comfora és Daikin FTXP35M/ RXP35M Comfora között a 9-esen kívül van számottevő különbség? Köszi!
-
loncsika
tag
válasz kisbalazs83 #55469 üzenetére
Nekem is az volt az érzésem, hogy a csöveken húzni kellett volna még, de nem voltam benne biztos, hülyeséget meg nem akartam mondani. Holnap jön, szóltam, hogy hozzon szerszámostáskát is, mert kelleni fog, de köti az ebet a karóhoz. Majd megnézem, van e csavarnak hely. De nem sokat szerelt Fujitsut, vagy régen, mintha ilyet mondott volna.
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz loncsika #55463 üzenetére
A csöveket meg kellene/kellett volna húzni a túloldalról, mert úgy néz ki azok tartják el. Persze érzéssel. Plusz a Daikinnál van alul két csavarnak hely, amivel az alaplaphoz és egyben a falhoz lehet húzni a beltérit. Ez alul van, a burkolatot levéve látható. Gondolom ennél is van ilyen.
Amíg nem csinálja meg normálisan, ne is fizess...
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
válasz feco70 #55462 üzenetére
Én is ezt mondtam neki, hogy nálunk a munkahelyen van vagy 100 klíma, de egyik sem ilyen. Mindegy, a szerelésért még nem fizettem. Majd lesz nekik "reklám", ha nem javítják ki. Na meg azt is mondta, kár, hogy nem ér el a függönyöm odáig, mert akkor az eltakarná. Mondom ember, akkor hogy működjön a klíma? Áááá, az nem gond, mondta ő.
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
válasz #73959936 #55461 üzenetére
Én is mondtam neki, hogy láttam pár klímát, de sehol nem ilyen. Nem baj, megosztom fényképekkel minden nyilvános helyen, hadd lássa mindenki a kontár munkát. De előtte azért kibumlizom a rendes szerelést, addig nem tágítok. Írtam a japánoknak is, hogy szerintük ez ilyen klíma e, amit így csak feltenni? Remélem, válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
-
loncsika
tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, valaki szerelt már Fujitsu Eco Sorozat ASYG12KPCA/AOYG12KPCA klímát? Annak hogyan kellene kinézni oldalról, alulról? Mert nekem valami nem stimmel az enyémmel. Azt mondta a szerelő, gletteljem be, de akkor sem lesz az igazi, mert a csöveknél eláll a faltól és akárhogy glettelem, a csövek kilátszanak. Csatolok képeket, egy kicsit gletteltem, de már most látszik, ebből nem lesz énekeshalott, akármennyi gletett fog kapni. És azt mondta, ez designer klíma és v-alakban van ott valami, azért ilyen. De ezt kizártnak tartom.
Vagy ha van valakinek ilyen típusú klímája, az lefotózná nekem és elküldené?
Szerintem a szerelés nem a legjobb, hogy finoman fogalmazzak.
Köszi, ha tudtok segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
pepusos
senior tag
Köszönöm! Gyanús is volt, gondoltam inkább rákérdezek. Igazából 3 klímában gondolkodom, talán annyival meg lehetne oldani a ház hűtését és a fűtés rásegítést ha szükséges...esetleg ha véleményeznétek a tervet, azt megköszönném. Sárgával a beltériket, pirossal a kültériket jelöltem. A folyosóra és a vendégházra Sensira, a nappaliba Comfora vagy micsu Ap a jelölt. Köszönöm! [link] ">
[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
Hi
Daikin RX35 kültéri grillrácsát le lehet szerelni? 1 csavar van a karimáján, azt kicsavartam, de nem akartam feszegetni, ha esetleg forgatni kéne, ne törjem el... Ilyesmi kinézetű:
(társasházi szomszédnál beázott a tető, itt-ott szétverték az épületet, ami rendesen porolt, s bár kimostam a rácson keresztül, amennyire tudtam, legközelebb szeretném kicsit alaposabban áttisztítani)
-
windy
tag
válasz pepusos #55453 üzenetére
Azért, mert egyik
komolytalanwebáruházellopjaátveszi a másikkomolytalanwebáruház hibás adatait. Szerintem érdemes lenne mindenkinek inkább az adott gyártó katalógusaiból informálódni, mint szakmaiságot gyakorlatilag teljességgel nélkülöző marketingre, értékesítésre összpontosító webáruházakból. -
pepusos
senior tag
A Daikin Comfora-t beszerelést követően, akár pár hónappal később lehet további beltérikkel bővíteni, vagy egy időben kell a több beltérit feltenni? Egyáltalán hogy működik ez, jól kezeli a Comfora a több beltérit? Megéri ilyesmiben gondolkodni, vagy inkább több külön gép? Köszi!
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz coccolino #55439 üzenetére
Szia!
FTXF42D-ről tudok nyilatkozni. Éjszakai csendes módban fűtésben és hűtésben is nagyon halk. Full csendben, éjszaka, kintről a tücsök hangosabb csukott ablaknál. Gyári adat szerint 22dB mindkét módban. Nincs semmi hűtőközeg hang, még leolvasztáskor se. Az előző FTXF42C, amivel valami gyári gond volt, akkor is nagyokat szörcsögött. Fűtéskor van olyan tartomány, amikor hallottam kis búgást a kültéritől, de ez még az elfogadható mértéken belül volt. Fűtésben minden klíma hangosabb. Gumibakkal és teljesen szintbe van állítva, de ezt az épület, fal adottsága is nagyban befolyásolhatja.
1-es ventin már indul a légszállítás, de abszolút nem zavaró még ott sem. Tévé mellett észre se venni, hogy megy. Nagyon jól megoldották ezt a Daikinnál, hogy a szélzajt minimalizálták, de van légszállítás. Igaz, nem most kezdték az ipart, 1924-ben... Utána fokozatok már elkezdik nyomni és vele jön szélzaj is, de még a 2-es fokozat se zavaró nappal, ha van más zajforrás. Fullon pedig... Az új ONECTA app nagyon jól használható. Fogyasztás adatok lebontva, ütemezés amiben minden állítható, átlátható, logikus.
Azért döntöttem a 4,2-es mellett tavaly, mert az még tud halk lenni, de azért ott van a plusz teljesítmény a 3,5-öshöz képest, ha kell.
Daikin Sensira FTXF42D/RXF42D Hűtés: 1,4-4,3kW Fűtés: 1,4-5kW Csendes mód: 22dB/22dB 417.800Ft + BRP069B45 wifi modul 18.000Ft
MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP42VGK Hűtés: 0,9-4,5kW Fűtés: 1,3-6kW Csendes mód: 21dB/21dB 458.000Ft + MAC-567IF-E wifi modul 28.000Ft
Panasonic KIT-FZ50-WKE Hűtés: 1-5,4kW Fűtés: 1-7,5kW Csendes mód: 34dB/34dB 401.000Ft + CZ-TACG1 wifi modul 31.000FtA Pana nem tud olyan halk lenni, de ugye az már 5kW-os. A Daikin 4,2es és a Mitsu 4,2es közül választanék. Szerintem a Mitsu jobb gép, de én a Daikinnal is teljesen meg vagyok elégedve. Amikor én vettem tavaly, akkor 305.000Ft volt az FTXF42C és 430.000Ft a Mitsu MUZ-AP42, tehát nem ért volna meg nekem +125.000Ft-ot.
Azt írod, hogy fent van egy 5kW-os és annak a csövezését megtartanád. A 4,2esnek 6.35mm/9.5mm kell, de az 5kW-osoknak általában már 6.35mm/12.7mm.[ Szerkesztve ]
-
pepusos
senior tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés, de inkább felteszem... egy Daikin wifi modullal csak egy beltéri vezérelhető, vagy akár több is? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz Tony21 #55444 üzenetére
1 éve élünk itt, az elmúlt nyár kellemes volt, de olyan kifejezetten nagy kánikulák nem voltak
1 tolóajtó (kevésbé süti, redőny még nincs), és 3 ablak van (ezeket telibe nagyrészt egész nap süti, itt vannak redőnyök)
(fehér a légkondi helye)egyelőre amíg gázt használunk a fűtésre szeretném ha az alsó szinten lenne egy jobb légkondi, ami alkalom adtán tudja fűteni a teljes szintet (nappali, konyha, étkező és jó lenne, ha a szobáig is eljutna a hideg/meleg)
emeleten lehúzott redőnyökkel nap végére ilyen 29-30 fok is szokott lenni klíma nélkül, lent ilyenkor olyan 26-28 fok van (emeleten mind a 3 szobában klíma van, 2db 2,8kW Orion régi típus és 1db 2,2kW Gree inverteres, valószínűleg a 2db Orion majd jövőre cseré kerül)
[ Szerkesztve ]
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
simii16
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni az alábbi témában.
Adott egy ~30m2 alapterületű épület, amelynek a fűtését klímával szeretnénk megoldani. [Iitt látható egy skicc az elrendezéséről] (A bejárattal szembeni 2,5x2,5m2 helyiség a fürdő, ott egy nagyobb méretű törölközőszárító a tervezett fűtés, fűtőpatronnal.)
Mekkora teljesítményű klímával lehetne megoldani? Elegendő lehet egy beltéri egység? Esetleg konkrét ajánlott típust, típusokat is szívesen fogadnék.
Az épület falazata egyébként B30+10cm szigetelés, illetve 3 rétegű műanyag ablakok vannak beépítve, tehát a szigetelést elég jónak gondolom. -
Fifi
őstag
válasz #73959936 #55441 üzenetére
A környékünkön nem tudok olyan szerelőt, aki ezeket forgalmazza.
Felénk LG, Gree, Media, Fisher klímákat telepítenek. Azt nem szeretném, hogy webshopban megveszem és külön keresek szerelőt, mert tapasztalat szerint ha gond van megy majd az egymásra mutogatás.A másik, hogy hasonló tudású 3,5 kW-os Daikint szerelés nélkül kapna ennyiért.
Tehát egyszerű a kérdés: a fenti két típus közül melyik?
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz Hauptmann #55438 üzenetére
igen, már volt vélemény, hogy kicsit overkill az 5kW vagy a felett, viszont jelenleg is egy 5kW-s van fent, így már lejebb vittem 4,2-re (fali kiépítés, csővezés is ennek megfelelő, ezt szerintem újrahuzatni már nem lehet bontás nélkül)
azért alapvetően 40nm+15-20nm közvetett helyiség, 10nm ablakfelület (3 rétegű ablak 1 W/m2K körüli hőátbocsájtásival, de nagy felület azért), valamilyen szinten laikus vagyok, még mindig túlgondolnám?''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
leszűkítettem a tanácsok alapján 3 klímára, melyiket ajánlanátok leginkább a 3 küzül? (fűtés, kiegészítő tulajdonságok, csendesség, stb.)
- DAIKIN SENSIRA FTXF42D/RXF42D
- MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP42VGK
- PANASONIC FZ STANDARD KIT-FZ50-WKE''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
feco70
senior tag
válasz mjani1172 #55431 üzenetére
A japán klímák le tudnak rendesen szabályozni, ha felfűtött vagy le hűtött a helységet, leszabályoz és csak tartja a beállított hőmérsékletet. Sajnos sok kínai gép nem tud leszabályozni, és ki be kapcsolgat, és gyorsan elakarja érni amire be állítottad, ezért sok gép hangos, vagy huzatos, nem komfortos. De sokat számít a szigetelés is
-
mjani1172
addikt
Amit nem értek, hogy oldják meg a japán klímák a légszállítást?
Ha van egy 6*6 os szoba és a klíma nem fújja a levegőt, hogy szuperhalk maradjon, (ellenkező esetben a légszállításnak már van hangja) akkor hogy lesz hűvös?
Vagy télen, amikor a klíma kb 40 fokos levegőt fúj (na) be, amit egy egész egy kis felületen adna le, és nem is fúj (hiszen nincs zaj) mitől lesz a szoba meleg?
Bármilyen autóban ülök, ha kint meleg van, akkor bent járnia kell a ventillátornak, és jelentős hangja van. -
törölt tag
válasz TeeJay #55427 üzenetére
Ennyiért inkább vennék egy [Perferát] és még aludni is tudnék mellette.
-
törölt tag
Nálam a télen a leghidegebb -7,4 fok volt, ott a Daikin már gyakrabban leállt olvasztani, de tartotta a hőfokot, miután felfűtött. Mondjuk a felfűtésre megevett 18 kWh-t, utána ~8 kWh-val tartotta a 22 fokot.
Romániából akartam hozatni Daikin Perferát (~360 ezer, mégsem 650), de egyelőre jegelem, nem hiszem, hogy nálam a hegytetőn lesz -15 fok alatti hőmérséklet. Kínaiakat hanyagolnám, van a cégnél Whirpool, Midea, Gree és még valami Gree klón, hangosak, de hűteni csak kb. a fele tud már; még a Gree a legjobb, de az meg olyan hangos, mint egy motoros fűnyíró.
A szomszédnak Polar van, állítólag fűtésre való, de annak még a wifijét sem sikerült beüzemelni. Szóval, ha újra vennék, akkor is maradnék a bevált márkánál. -
TeeJay
félisten
sajnos a dB skála logaritmikus így 3dB különbség kétszeres hangerőt jelent
Sensira 20dB tudtommal és az tényleg halk éjszakai módban, de 1-2-es módban is simán lehet TV-t nézni mellette.
Ma takarítottam egy MDV-t na az leghalkabb módban volt Daikin 2-3-as mód között ami nekem karcsú lenne. Apámnak meg öcsémnek Gree CX van ott szintén a leghalkabb mód Daikin 2-3-as ventilátor közötti hangerő és ugye Daikin-on 1-es mód alatt van még éjszakai módNézd a Nordok jó gépek Gree belsővel de halk nem lesz az alap széria.
AUX Delta 2 esetleg? az még halk és nem rossz gépMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mexel
veterán
köszönöm az infókat! Találtam Nordban olyat ami 24db-es a leghalkabb zajszintje, de a Nord Atlashoz 18db-t írnak, ez gondolom elég halk. Sajnosott ne írják a részletes légszállítás, csak egy adatot és nem tudom az a min vagy max. Nem találok sehol adatot erről. Az a baj aki szerelő tudna jönni, és nagyon szimpatikus és felár nélkül viszi az áramot a villanyórától a padláson át, az csak Nordot szerel.
Nagyon nem jó típusok ezek ( pl Gree is)? 5 év gari van rájukSyen Bora 2,5-ös 22db-t ír. ( daikin 21db-t) Annyit számít 1-2-3 db?
-
TeeJay
félisten
Az a baj hogy Nord és Polar is főként Gree úgy mint a Syen ami a Gree almárkája.
Syen Bora és Muse mindkettő jó gép de nem lesz halk mert 25dB...
Ha halk kell és olyan ami kevésbé ad huzatot akkor Daikin Sensira
FTXF35C ha még van vagy D 2022-es verzióAkinek kell ilyen Sensira írjon rám újra van gép annak a szakinak akit már sokaknak ajánlottam, persze most mindenki mint a mérgezett egér klímát akar így biztos nem 2 nap alatt lesz klímátok. Heves és Pest megye M3-as részein meg öcséméket tudom megadni, ők Fisher, Gree, Aux meg Daikin-t is tudnak rakni jó áron
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz BalonkaBátya #55403 üzenetére
Ha van sok felesleges pénz akkor oké
Ha csak hűteni veszed akkor az FTXF is bőven jó, FTXP tud motoros oldal terelést is meg a nagyobb távirányítót kapja illetve fűtésben A++ kategória kérdés ez megér-e másfélszeres árat az FTXF-hez képestFTXF35A honnan van még? 2020 év elején még azt kaptam de utána már tudtommal jött a B vagy C végű egészen idén év elejéig.
Fűteni -10-ben is tud majd, nem kell bele csepptálcafűtés mint a kínai gépekbe
jól szigetelt házban alig kell fűtenie majd oda lehet amilyen gyenge telek vannak simán tökéletes lesz
Ha komolyabb fűtős gép kell akkor Fischer Nordic-ot nézz (Midea Oasis belül), öcsémék tucat számra rakják és tényleg jó gép meg szépen le tud szabályozni. Az olyan 340-360 körül van maga a gép + szerelés[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
BalonkaBátya
újonc
válasz kisbalazs83 #55416 üzenetére
köszönöm, átnéztem. ftxf35a van helyben is, szerintem rámegyek akkor. ha lehet egy kérdésem még szerinted elbír egész télen a fűtéssel? Jól szigetelt 40 nm, ebből 30 a fontos terület. Ha fagyna akkor összedobnék egy 150W-os csepptálca fűtést, mivel közelben a konnektor manuális üzemelésen, amíg ki nem fagy bedugom
-
gabor9991
őstag
Nálam a télen egy dailkin sensira és egy syen muse fűtött.
Első terv az volt, amolyan kiegészítő fűtésként fognak működnina gáz mellett és így a napelemek által megtermelt energia is fel lesz használva de végül egész télen üzemeltek.
Én is olvastam a "tapasztalatokat" hogy ezek közül egyik sem fűtésre van optimalizálva ennek ellenére egész télen akár az 1-2 napig tartó komolyabb -15 körüli hajnalokon is mindenféle erőlködés nélkül képesek voltak tartani a beállított hőmérsékletet.
A syen csepptálcafűtéssel is fel van szerelve de többször is bele fagyott a víz
A dailkin csepptálcafűtés nélkül is úgy olvasztja le magát hogy nem volt vele ilyen gondom.
A két gép összesen volt 500
A dailkin halk, nincs huzat, hálóba is ajánlanám a syen hangos silent módban is, néha érthetetlen módon állítgatja a ventilátor fordulatszámát és a beállított légterelő irányát is, valamint hálóba én nem tenném ha ezzel fűtenék. -
mexel
veterán
De mégis megvana gree is. van belőle akciós( gondolom kifutó)
Gree Syen Bora Plusz
ebből a 2,5-ös nél 250 az alsó légszállítás, a 3,5-ösnél 320. Ez már jobban hangzik. Kérdés miylen lehet, a reklámjait persze látom, de a marketing nem izgat annyira.
( de ennek a kültérién nem a Gree név szerepel, hanem a Syen. Hmm. )Sőt van Nord Yuma is ami szintén 270 és 280-as m3/órát tudnak. Szóval akkor van ami nem olyan huzatos.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz rmihaly #55415 üzenetére
Akkorlehet hogy a nordból istudok jót választani? Egy 2,5 és egy 3,5kw-os kellene. Feltételezem a szerelő a legolcsóbbakat mondta.
Keresnem kell a nord klímákról valami katalógust ami a kapható klímák adatait tartalmazzaSzerk: az adatlapokon rajta is van.
Ha jól látom a 2,5kw-os -nál 330 m3/óra az alsó fokozat, és a 3,5-ösnél van nagyobb. ( nem értem miért nem tesznek bele alacsonyabbat, nem lenne nagy kihívás)De ha jól látom nincs nagy választék, konkrétam csak kw-ban vannak lépések, mindből van egy típus
A gree-nél már nem írják a m3-t
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz BalonkaBátya #55414 üzenetére
Nemrég írtam összehasonlítást.
Az FTXF-A a legrégebbi, de egy nagyon jól megcsinált klíma. Az FTXF-C tavalyi, az FTXF-D idei széria.
Vagy Mitsubishi MSZ/MUZ-AP42VGK65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
rmihaly
tag
Szia!
55292 hsz-ven van egy daikines adattábla.
4,5/6,3/8,3/11,5 m³/perc (silent/low/medium/high)
270/378/498/690 m³/óra.
Azaz silent/low fokozatban sokkal halkabb mint a Nord 1-es fokozatban.
A daikin 3. fokozatban (medium) a Nord Low fokozatánál kicsit hangosabb (ebben ritkán kell mennie, mert a névleges teljesítmény jó részét az első kettőben is le tudja adni).Persze fontos a beltéri típusa, mert van a Nordnak is halk beltérije, csak ami nekem van, és ami ilyen alsó árszegmenses az szinte biztos hogy hangos.
-
BalonkaBátya
újonc
válasz kisbalazs83 #55410 üzenetére
Köszi! A közelben csak DAIKIN FTXF35A/RXF35A Sensirát tudnék beszerezni. Mit jelentenek a végén a betűk? D helyett A számít valamit? Amúgy fűtésre menne, vészhelyzetre van központi ha úgy van de már egyre öregebb vagyok tüzelgetni
-
MC Pite
veterán
Minden oldalon megbeszéljük kb; bőven elég. A TZ25 se fog életbe félgőznél többel dolgozni átlagos szigetletség mellett. Nálam a 75nm-es házat se maxon hűti az NZ35, napi max fogyasztásom kánikulában 5kW.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
mexel
veterán
válasz #72755712 #55408 üzenetére
Az baj. Köszi
Akkor a külön fűtésre valót hanyagolom. Egy átlag klímával hány fok mínuszig lehet fűteni?A Nord akkor valószínűleg kilőve a légmozgatás miatt, édesanyám igen kényes a huzatra éppen
Milyen típust keressünk? A másik szerelő valami Polart szerel, arról nem hallottam, gondolom nem lehet valami hűhaf@szányos.Daikin gondolom sokkal drágább. ötlet hogy mi a jó típus elérhető áron?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz #72755712 #55405 üzenetére
Azért láttam olcsóbb klímákat is normál nevektől is, lehet persze hogy nem fűtésre optimalizáltak voltak. de daikin is van már 300 alatt, a fél millások olyan extrákat tudnak amikre nem hiszem hogy szükség lenne. én nem RollsRoyce-ot keresek, hanem alternatívát, ami megfizethető és jó. nem alegolcsóbbat szeretném és nyilván nem a legdrágábbat. Gondolom van középút
Rmihaly: Köszi! mintha ezt mondta volna az illető is akinél felrakták, hogy nagy a huzat
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
Szia!
Lakószobában nagyon nagy huzatot tud csinálni (olyan mint metroban a levegőmozgás, hangos, erősen fúj, folyton ki/be kapcsolgatott).
Nekem ami elviselhető a 600/500/400/300 m³/ó érték - ezt tudja a régi gépem (inkább 300-on ment, néha 1-2 percre kapcsolt feljebb, csak nem olyan jó fűtésben mint az új).
Az új 680/590/490/420 m³/ó értéket tud. Na ez sok.
3,5kW-os gép mindkettő.
A Nubian New Age nem lakószobába való (szerintem).
Nézd meg a gép adatlapját, ha nincs 400m³/óra alatti fokozat azt ne engedd feltenni, mert le fogod verni az első hét után.
Nekem 16m²-es szobában van, ami egybe van nyitva 10m²-es konyhával.
-11C volt a leghidegebb, de még ott is tartotta magát (2021 február, 2db klíma 42kWh-t fogyasztott ezen a napon - ekkor még nem volt szigetelve a lakás. 50m²-en ennyi kellett hogy tartsa a 22C-t)[ Szerkesztve ]
-
BalonkaBátya
újonc
Hello!
DAIKIN FTXP35M/RXP35M COMFORA -ról véleménye valakinek, megéri megvenni? Erősen gondolkodom rajta, szeretném kikérni a véleményetek
Köszönöm.
-
mexel
veterán
válasz rmihaly #55399 üzenetére
Ez mit jelent hogy nagy a légszállítás? bltéri zúg nagyon, vagy nagyon mozog a levegő? A típusszámotmég nem mondták, holnapra lesz válasz.
Azt tudom hogy kb mindenklíma hűt-fűt, de vannakkülön fűtésre való klímák is amik akár -15-ben is simán működnek. Nem tudom ezek tudják-e. Vagy mennyibvel lenne drágább valami jobb típus. Ráadásul ezek ha jól tudom A++ és A+-osak, de mintha ennél jobbakat is láttam volna. Sajnos el kell utazzak és nem lesz időm utánanézni, szüleim meg idősek és azt raknak fel nekik amit akarnak kb. Segítenem kellene de képtelenség ennyi mindent átnézni hirtelen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest