- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
Gubu0101 #86143 üzenetére
Vannak a gumik a a klíma alatt. Szerintem a minimum 3 méter lehet a cső hossz. Nem maga az egész rezonál be. Megfogtam a tartókat, de nem vészes.
Jobb oldalról jön ez a morajlás ahova a csöveket kötötték be. Gondolom, hogy azok viszik be ezt az idegesítő hangot. Ez amúgy fűtés 30 fokon. A leghalkabb beltéri fordulaton. Hűtésben is lehet hallani, de nem annyira. Amúgy igen elég nagy lyukat fúrtak. Írtam a srácnak, hogy nézzék meg mitől van ez a morgás. Igazából nem is érdekelne, de ne vigye be a beltérihez a hangot. 10cm szigetelés a falon. Az is tuti csillapítja a hangot.
Amúgy a tipliket én tettem oda a csövekhez. Néztem, hogy csillapítja-e a hangot.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Itt mi rezonálhat be? Tiszán hallani, hogy a kültériből jön a hang és ezt vezeti be a beltéribe. Rohadt idegesítő.
https://youtube.com/shorts/9VIoUWp8v5w?si=2dTkC_aLMElqvYA8Ez meg a beltéri.
https://youtube.com/shorts/ullCFVkgZ6Y?si=rGgAsmSNhDpNKfOl -
torma1981
veterán
válasz
Gubu0101 #84923 üzenetére
És ezt te honnan veszed? Mint leírták a törvény nem írja elő, hogy kell a tisztítás. Ugye pl 250ezer felett 3 év garancia van. Nem kötheti a tisztításhoz a garancia meglétét. Mi ebben a bonyolult? Ha veszel egy porszívót akkor csak akkor él a garancia, ha a szerviz kitisztítja többször is? Linkeld már a jogszabályt, hol írja elő a tisztítást a klímákra?? Ugye a plusz garancia az megint más tészta. ott a gyártó előírhatja a tisztítást.
-
torma1981
veterán
válasz
HoryThePooh #83322 üzenetére
Ohh szuper vagy.
Köszönöm szépen.
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #81363 üzenetére
Más meg azt mondja, hogy semmi hangja. Most akkor mi az igazság. Főleg a 2,5.
-
torma1981
veterán
válasz
Viktor0610 #80978 üzenetére
Nekem is írt ott a nevem, csak egybefolyik.
De a lényeg, hogy nagyon off.
-
torma1981
veterán
válasz
Lorden #80964 üzenetére
Nem mondtam, hogy új ház. A csövek megvannak, gáz eddig is bekötve, csak 24 éves kazán lesz cserélve. Radiátorok kb 500k+ 330k a kazán, + puffer+ülepítő, stb. Kondenzációs kazán lesz nem kell kényén hozzá minimum 500k-ért. 70ezer hozzá a kis kémény.
#80966arcitec
A garanciaidő számít semmi más. Mind ugyan az a kaptafa. Rengeteg emberrel beszéltem mind azt mondta, hogy csak az számít mennyi a garanciaidő. Meg a Bosch-hoz könnyen van alkatrész is. Meg igen nagyon jók. 4-5 év garanciával lehet kapni. -
torma1981
veterán
válasz
arcitec #80957 üzenetére
Nem kell 600k a kazánra. Bosch kazán van 330k-ért. Modern, új. Plusz a radiátorok, szerelés. Most csinálják nekem. Minden extrával 1,2 millióért kész. 2 szintes 7 szobás lakást kifűt. Szerintem csak klíma fűtésre kevés egy lakásban, házban. Szigetelt, felújított családiház.
-
torma1981
veterán
válasz
MaxxDamage #80787 üzenetére
Merre laksz?
-
torma1981
veterán
válasz
TeeJay #79202 üzenetére
Minden évben akciózznak ősszel, télen. Miért ne lenne most is? Ahogy beérkeznek a készletek lesz miből válogatni. Az meg, hogy nem lesz olaj elég vicces lenne. Egy egész országot nem hiszem. Akkor a klíma árak lesznek a legkevesebbek, mert másra sem lesz pénz. Persze, hogy a klímásoknak az a jó, hogy most vegyed jó pénzért. Ősszel sem hiszem, hogy fűtésre mindenki felteteti. Alig vannak napelemek a tetőt, és tél az meg ugye elég szar termelés miatt is. Amikor 2 éve volt a nagy roham akkor feltették úgy is aki akarta.
-
torma1981
veterán
Megértem amit mondasz, de ez nem kifogás, hogy szabálytalan legyen valaki. Hiába mondod, hogy kint volt eddig nem fogja érdekelni őket. Ameddig nincs kint a tábla újra. Lehet benne valóban pénzlehúzás, de nekik van igazuk. Az meg, hogy másik országban mik a szabályok az kit érdekel? Itt nálunk a Kresz az érvényes. Máshol más. Felesleges párhuzamot vonni a más országok között.
-
torma1981
veterán
Most ez komoly? Azért mert régen pl 70-es tábla volt kint most nincs kint akkor 70-nel kell menni?? Miért nem volt igazuk a rendőröknek? Volt kint 70-es tábla? Nem. Akkor miért mentek 70-nel? Az megint más, hogy nem tették vissza, de akkor a szabályok szerint 50-nel kellene menni nem? A rendőrség a hibás, mert másik nem tartották be a szabályokat? Nem megszokásból kell vezetni, hanem figyelni az útra. Jogos-e vagy sem, hogy nincs kint a tábla az megint más. De attól még be kell tartani a szabályokat. Hányan megszokásból vezetnek, de nem nézik a jelöléseket, és ők vannak felháborodva, ha megbüntetik őket. Hányan a munkájukat is megszokásból végzik, de ha van változás benne akkor arra nem figyelnek. A közlekedésre ez fokozottan fontos lenne nem? De tényleg fejezzük be, mert teljesen felesleg főleg itt.
-
torma1981
veterán
válasz
MaxxDamage #79005 üzenetére
Nekem is ma hozta.
Egyszerű kis kütyük. Jól mutatja a páratartalmat. Van légtisztítóm az is azt mutatja. A hőfok ami nekem kicsit különbözik. CR2032-es elem sokáig fogja bírni bennük. Létezik olyan, hogy Bluetooth jelerősítő? Mert némelyik szobát nem látja.
-
torma1981
veterán
Nem is értem a gyártókat. Az megint más, hogy célszerű évente kitakarítani a klímát, de mi jogon kötnék a kötelező garanciaidőt a tisztításhoz? Mintha van egy tv.d pl amit évente be kell vizsgáltatnod a szervizzel, csak akkor van garancia. Vicc. Az megint más amikor a kötelező garanciaidő felett ad más kedvezményt.
-
torma1981
veterán
válasz
MaxxDamage #78543 üzenetére
Köszi, közben meglett. Én is rendeltem 8db-t.
Ennyiért csak jó lesz. Semmi extra nem kell, csak, hogy mutassa a hőmérsékletet.
-
torma1981
veterán
válasz
MaxxDamage #78537 üzenetére
ohh honnan??
-
torma1981
veterán
válasz
DroiDMester #77453 üzenetére
De ha a hőfok pl fix azt nem akarod pántani akkor jó lehet. Beállítod alapban 22 fokra pl, és akkor csak be kell kapcsolni távolról. Otthon sem állítgatja az ember folyton a klíma hőfokot.
-
torma1981
veterán
válasz
Csabroncka #77450 üzenetére
Nekem okoskonnektorok vannak, de azok nem alkalmasak arra, hogy szabályozzam a ki-be kapcsolást. De ez amit linkeltél érdekes lehet.
-
torma1981
veterán
válasz
feco70 #77448 üzenetére
Igen. Most sincs Wifi, de pl néha jól jönne. Előtte mielőtt haza érne az ember elindítaná, hogy hűs legyen otthon. Néha használnám igen csak, de pl egy nyaralóba rohadt jó lenne a wifis. Valaki arra esküszik, hogy csak wifi és nem kell semmi valaki meg, hogy minek be kell kapcsolni is had menjen.
-
torma1981
veterán
válasz
Reggie0 #77094 üzenetére
Senki nem mondta, hogy ne vegye ahonnan akarja. De ha gond van akkor ne panaszkodjon senki sem a döntése miatt. Ennyi. Aki elég bátor vegye. Nagyon olcsó valóban, de vajon miért ennyire olcsó? Azt nem kérdezi senki sem. Ha ennyire olcsó lenne minden akkor nem vennénk semmit sem itthonról. Én nem zárok el senkit semmitől, de pl senki nem írja hogy lehet ott venni? Ki kell érte menni? Vagy lehet rendelni román lakcímre? Mindenki linkeli az oldalakat, de semmi konkrétat nem írnak. Erre írom, hogy elég kétes így az információ. Külsős nem nagyon szereli fel, de ha gond van ott állsz klíma nélkül pl, mert nem fog segíteni senki. Megéri a macera pl Sopronból visszavinni Romániába??Tudom biztos, hogy a nagykerek is onnan veszik, de legalább adnak itthoni garanciát. Más gépek miért nem sokkal olcsóbbak ott kint? Ilyen kategóriás gépeket nem a nagyközönség veszi, hanem kis réteg. Normál házba bőven elég az olcsóbb, de jó minőségű is.
-
-
torma1981
veterán
-
torma1981
veterán
Most ezek minek ide??
Aki akar az vesz úgy is és tudja mennyibe kerül. Másoknak meg minek?? Itt nem ennyibe kerül ennyi. Aki bátor vegye meg. Nem véletlen, ha gond van küldje vissza a Románokhoz. Még ha Szegeden lennék talán bevallanám talán. De eze egy műszaki cikk, ami tönkre megy az fog is. Akkor meg senki sem fog veled foglakozni.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Kis hálóba (kb 15-20 m2) milyen halk, csendes klímát ajánlatok?
A legfontosabb, hogy halk legyen.
Keret 350ezer.Köszönöm szépen.
-
torma1981
veterán
válasz
F-ECT$ #74345 üzenetére
Az a baj, hogy semmit nem tudni róla. Kik igényelhetik? Csak családok, vagy egyedül élők is? Nyugdíjas is akár? Most kell akkor megvenni a cuccokat, mert rohamosan mennek fel az árak. Én is most szeretnék hőszigetelni, gázcsere, stb. Ablakcsere volt már 2 éve. Azt írják 30% energiamegtakarítás javulás kel minimun.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Daikin Sensira 3.5 Kw az most milyen áron megy a piacon kb? Én kaptam egy 320k-s ajánlatot, de szerintem drága. Fisher Nordic 280k lenne. Természetesen + a szerelés még hozzá jön.
Pécs.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Kaptam ajánlatot klíma telepítésre. 55ezer + az anyagköltség ha kell.
Lg Silence 3,5Kw : 222 000Ft
Fisher Nordic 3,5Kw: 254 000Ft
Daikin Sensira: 3,5Kw 260 000FtKb 25 2m. Ti melyiket választanátok?
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
250k-300k körül milyen klíma ajánlott? De inkább olcsóbban.
Kb 25m2-re. Inkább hűtés, de azért a fűtés is lesz vele átmeneti időben.
Köszönöm.
-
torma1981
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
7Heads Drago #69728 üzenetére
Én is ezt gondolom. Egy visszahívás minimum. Így csoda, hogy megvan az embernek róluk a véleményük. Tisztelet a kivételnek. Annyira felhígult a piac, hogy csak na.
-
torma1981
veterán
válasz
rmihaly #69085 üzenetére
Ezeket ki fogja megnézni mind? Honnan tudja a laikus akár mit, hogyan kell csinálniuk?
Pl ne feszüljön a csö, stb. Honnan tudod mikor jó?
Senki nem fogja elviselni, ha beleszólnak a munkájukba, ami valljuk be érthető is. Főleg, ha butaságot mondanak, kérdeznek.Ezeket könnyű leírni amit mondtál, de véghez vinni annál nehezebb. Persze nem az elpakolásra, stb értettem azok alapok.
-
torma1981
veterán
válasz
Rommel6600 #68950 üzenetére
Most nálad motorcsere volt fél évesen akkor már nem ajánlott? Nekem semmi baja. Te fogtál ki sajnos szart attól még jó a többi. Ne általánitsunk már. Miben jobb a kínai? Ja japán 120ezer pluszért. Jaa tuti jobb annyival. Nem. Ha meg javítják kit érdekel. Akkor lett volna, gond, ha nem javították volna. Ami elromolhat az el is romlik.
-
torma1981
veterán
válasz
Midway #68945 üzenetére
És az miért baj?? Samsungnak van? És csak szidják. Nem értem mivel másabb a hivatalos, vagy a szerződött??
Ha van rá garancia javítják. Más nem számít. Amúgy nekem is LG van. 3 év garral, ha gond van hívom a szerelőt, és csinálják is. LG tv-nél pl flottul megy. Nem hiszem, hogy a többi terméket leszarják.
Panasonic marhára nincs az LG árában. Nem egy kategória. Ennyi erővel más drágább gyártót is ajánlhatsz. Nem hiszem, hogy annyival jobb lenne.
-
torma1981
veterán
válasz
Rommel6600 #67426 üzenetére
Pana gondolom nem is annyi volt mint az LG. Nálad akkor lehet gong. Mint írtam nálunk végig megy és nem szabályoz le. Ennyi. Valami nem jól van beállítva vagy hibás a tiéd. Nézz utána.
-
torma1981
veterán
válasz
Rommel6600 #67403 üzenetére
Nekem tavaly nyár óta van 2 db LG Silence 3,5-es. Igaz nem plusz, de szerintem jó cucc. Csak a wifi nincs benne.
Hűtésben még nem sokat használtuk, de fűtésben szuper. Nem tudom mit vársz egy nem fűtésre optimalizált klímától?? Kiegészítésre nagyon jó. Nálunk folyamatosan fűtött nem szabályzott le 30fokon. Fűtött folyamatosan. Nem ezzel kell fűteni természetesen végig. Nem erre lett kitalálva. És szerintem elég csendes is. Ja és árban 215k volt/db. A Daikin akkor 310k volt. Annyit tuti nem ér pluszban. Főleg, hogy csomóan panaszkodtak a csobogó hangra. -
-
torma1981
veterán
válasz
Gubu0101 #58731 üzenetére
Gázszámla kalkuláció eredménye
Az Ön által megadott várható éves fogyasztás mérték:
275.42
m3/hó
3 305
m3/év
Ön várhatóan a 2022. aug.1 után érvényes energiaárak alapján
112 802
Ft/hó,
1 353 630
Ft/év gázszámlát fizet majd, a korábbi
337 110
Ft/év összeg helyett*
A havi kiadásokban ez
84 710
Ft többletköltséget jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó KTM női bicaj!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest