- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz gabor9991 #80146 üzenetére
Lehet kondi.
Ha nincs/nem jó, nem forog a kompresszor, csak egy helyben áll a forgórész és szépen leég.
2-3eFt-t megér a kondicsere.
Általában két kondi van 1db indító, 1db üzemi. Van olyan amikor azonos házba építik őket, de két kondival is helyettesíthető (az egybeépített drágabb szokott lenni). -
TeeJay
félisten
válasz gabor9991 #76128 üzenetére
Neked még az előző generációs gép lesz, a mostani ComfortX meg Muse már új 25kg-os kültérivel megy ami szerintem teljesen jó halk és a beltérinek sincs semmi gondja.
Persze nekem is van Daikin és vágom hogy a Daikin 20dB éjszakai módja igencsak halkabb mint a Syen meg Gree 24dB silent módja de meg is kérik az árát bőségesen a Daikin-nak.
Akinek halk gép kell oda egyértelmű hogy drágán japán gép kell (Daikin Mitsu Toshiba)
Akinek viszont viszonylag halk és jó ár/érték arányú kell oda bátran kiajánlom a Gree gépeket mármint a mostaniakat mert a 3-4éves kültéri tényleg hangosabb volt meg nagyobb is bővenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz gabor9991 #76110 üzenetére
Én meg pár tucatot raktam április óta Syen és Gree-ből és egyáltalán nem mondanám hangosnak. A kültéri pláne nem hangos. Beltéri 24dB silent módban ComfortX vagy Muse-nak de 2024-es évtől az új széria már 18dB hűtésben (Comfort Pro és Muse Next, de azt hiszem a többi is megkapja ezt)
Árban meg sajnos már több mint másfélszer annyi a Daikin Sensira is és egyelőre FTXF..E verziót még nem is raktam fel pedig kellene 3. klíma magamnak és erősen gondolkodom hogy inkább az FTXF35A átkerül a kis 7nm szobába mert már 5szezont lassan végig tol és ide veszek egy Comfora-t ami még hatékonyabban hűt és spórolok az áramon csak ne lenne ilyen mocsok drága.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Tamás9x
őstag
válasz gabor9991 #66722 üzenetére
Ha mindenki szembe jön az autópályán akk el kell gondolkodni, hogy évi 20K extrém esetben megéri-e, hogy billegjen a garanciád vagy sem. Mókolni lehet, nyugodtan, majd vergődni is, de az semmit nem fog érni, amikor azt mondják, ez nem garanciális. Én is át tudom mosni, olajat is tudok cserélni, gázt is tudok már tölteni.... de a gyártó leszarja, mert nincs róla papírom, és ha baj van körberöhög és otthagy. Nyeld le a békát, tudj rá, hogy az aszf úgy van megírva hogy ne legyen igazad.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Tamás9x
őstag
válasz gabor9991 #66720 üzenetére
Hű..... Ok még ezt leírom aztán hagylak, mert nem te vagy a leg élesebb kés a fiókban
Ha költesz valamire, és nem az alsó szegmensben, és nem is 1db-ot, akkor utána nézel, a hibáknak, és karbantartási opcióknak, illetve, hogy mibe tud bele kötni a gyártó, vagy a szervíz, ha baj van... Éti? Teccik éteni? Minnél többet adsz ki annál jobban utána nézel? Teccen éteni? Viszlát Mókolj a kamu haveri számlával, scak ne hírdesd... Mert ha valaki miattad bukja be akkor az szopóroller.[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz gabor9991 #66718 üzenetére
Igen q draga gepet vettem es ra is kerdeztem, hogy milyen modon tudom kikerulni a garancia alol valo kibuvast. Igy tisztaban vagyok mit es hogy fognak nezni. O nem szerviz, hanem szervizes, vagy modul csere vagy gep csere... Es indokolnia kell ... ha kiderul a turpissag akkor bukta az engedelyet is.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás9x
őstag
válasz gabor9991 #66710 üzenetére
Ere azt fogja mondani a szevíz, hogy kamu számla, csak, hogy fennmaradjon a garancia, főleg ha ez ki is derül a látképen, mert nem 1-2 karbantartatlan klímát láttak már. Ott a pont haverodnak... ha ezt meghallják, körberöhögnek és otthagynak Főleg, ha koszos is a klíma
Ez oylan mint a 0km-es 6000-es első olajcsere, ha nincs kedv nem scerélik ki, majd ha baj van és bevizsgálják a kocsit akkor ugrott a gar.., mert ak köv 30.000 lett volna.Aza nyagköltség nem jön ki 2000ft-ból ha szakszerű, ha legközelebb csalsz a karbantartással legalább 10-15k-s kamu számlát kérj.
[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
Ugye nem gondolod komolyan, hogy azt a cetlit, amit betettél,
számlának nevezzük. Én is Alanyi Mentes vállalkozó vagyok.
Karbantartáskor elmegy egy 500 ml-es PerJoe tisztító spray/klíma,
ami nagykeráron kb 1400 Ft.
Minimum 1 órát igénybe vesz a kültéri és a beltéri átellenőrzése,
tisztítása, kültéri magasnyomású tisztítása, ha indokolt.
Lásd az előző H.Sz.-om képét.
Ezért az 1 óráért ha csak egy minimális 2 000 Ft-ot kérek, akkor az egy
180 órás hónapban adózatlanul 360 000 Ft, aminek majdnem fele elmegy.
Némi benzint is elhasználtam a kiszállásra, amit nem ingyen vásárolok.
Már 5-6 000 Ft körül tartunk, amivel szerinted már lehúztalak.
Komolyan. Te magad elhiszed azt amit itt írkálsz ?
Esetleg Te ingyen dolgozol ? -
Dreimus
senior tag
Mondhatja, hogy ezért a pénzért minőségi szolgáltatást nem tudott adni a vállalkozó, illetve egy NAV, GVH is vizsgálhatja, hogy ha neked ennyiért gazdaságos akkor másnak miért 15-20e, ha meg nem gazdaságos akkor meg azért mert veszteségesen nem lehet értékesíteni Magyarországon, legalábbis, ha jól emlékszem, de majd korrigálnak a fórum társak
[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz gabor9991 #66693 üzenetére
"Igazad van, nem éri meg ilyen összeg miatt pereskedni, csak lehet hogy ez is pont egy olyan dolog amivel simán becsapják az embereket."
Hidd el, hogy nem az átverés a cél.
Egy személygépkocsit is el kell vinni szervizbe olaj/olajszűrő cserére,
ha egy éven belül belehajtod a szerviz időt.
Megcsinálhatnád Te is, ha van hozzá affinitásod, de azt ne várd el a gyártótól,
hogy bemondásra elhiggye hogy lecserélted az olajat, és mégis gond van.Kifogások keresése helyett, el kell fogadni azt a tényt, hogy a kültéri/beltéri
akár 1000 m3 levegőt meg forgathat óránként.
Naponta 10-20 000 m3 is áthaladhat rajta, na ezt szorozd meg 1 évvel.
Több millió m3/év fog összejönni.
Egyszerűen így működik. Hatalmas levegőmennyiségre van szüksége,
hogy kivonhassa, illetve leadhassa a szükséges hőmennyiséget.
Ennyi idő alatt a hőcserélőt védő szűrő jelentősen eltömődhet, ami a légáramlatot
lefojtja, és a rendellenes működéstől akár folyadékütés keletkezhet
a kompresszoron, vagy csak simán megsüti magát.
Persze takaríthatod magadnak Te is, és nagy valószínűséggel ezért jóval kisebb
lesz az esélye, hogy akár 5 éven belül is bármiféle problémája legyen.
De a gyártó csak akkor fogja elhinni hogy az valóban takarítva, volt,
ha nyoma van neki.Betettem már máskor ezt a képet, ez egy ligetes környezetben üzemel,
és 1-2 év alatt szedi össze az alábbi por/pollen mennyiséget.
Takarítás hiánya miatt, picit megnyílt pár forrasztás, hűtőközeg pedig megszökött.
Megnézném Én azt a jogászt, ügyvédet, aki ezt legaranciáztatja.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz gabor9991 #66690 üzenetére
Ne haragudj, de ezen hülyeség vitatkozni.
Kettővel ezelőtt leírtam.
Ez hozzáállás kérdése, ha neked megér 10—15 ezer forintot, hogy billegjen a garancia akkor csináld, ha úgy gondolod nem akarsz balhézni, vergődni, akkor ne.
Fogd fel úgy mint egy biztosítást. Ha nem romlik el akkor kidobott pénz, ha elromlik és beleállnak akkor szívás.
Én biztos nem pereskednék ilyen piti összeg miatt.[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz gabor9991 #66687 üzenetére
hogy a kötelezően előírt jótállási idő alatt történt
hiba javításáhoznemhogy számla nem szükséges
karbantartáshoz
Egyébként aki levezette, majd vitatkozhat, pereskedhet és vagy nyer vagy nem.
Lehet, hogy többe fog kerülni, mint a karbantartás.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz gabor9991 #66491 üzenetére
Kihasználva a jó időt, a hétvégén a ház felére (északi és keleti fal) felragasztottam 10 cm eps-t, illetve a hozzáépített részre csak 8 cm-t, mert azon már volt 8. Aki hasonlót tervez, annak érdekes lehet az alábbi kép: Soudal pisztolyoson nem jön át a cucc, hiába mostam át egy egész flakon acetonnal, vettem egy kézit, annak a tetején pedig jobban dől a PU ragasztó, mint a csövön. Aki jót akar, vegyen Tytant, vagy ha olcsót is, Penosilt.
-
minas
aktív tag
válasz gabor9991 #65943 üzenetére
Bizony. Nyilván az ember saját érdekében időnként kitisztítja, vagy kitisztíttatja, de a kötelező karbantartás előírása a forgalmazó által évente akárhányszor a kötelező jótállás alatt nem jogszerű, feltéve ha valaki csak ezt veszi igénybe és nem tart igényt a kiterjesztett garanciára.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz gabor9991 #65421 üzenetére
Köszi a választ!
"Lehet"-ni elég sok mindent lehet. Gyárilag előírt 30 ezer km-ként is lehet olajat cserélni egyes autókban, max hosszú távon nem célszerű... szóval a műszakilag ideális megoldást keresném. Ha 10%-ot javít az élettartamán a rendszernek az, hogyha alacsonyabban van a kompresszor mint a beltéri, akkor lehet inkább lesz monoblokkos a hőszivattyú (egy ház központi fűtését ellátó levegő-víz kütyüről lenne szó), nem split megoldás (ahol ez mint vélt vagy valós probléma felmerülne...), mert most kicsit azon vacillálok, hogy melyik legyen és egy ilyen apróság is felmerült bennem...
*Érdeklődve lehet úgy lett volna célszerűbb a kérdésem, hogy miért volt ez beltéri-kültéri magasság különbség régebben fontosabb? Máshogy oldódott a kenőanyag a régi munkaközegekben vagy ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
-
waveson
tag
válasz gabor9991 #63902 üzenetére
Persze, de hogy rakod hideg vízbe, a klímán belül van a hőmérő?!
Jaja központilag le van szabályozva, csak annyira sötétek akik beállították, hogy soha az életben nem fűtöttek még klímával főleg otthon nem, és f1ngjuk nincsen róla hogy minden klíma más, Japán össze vissza takarékoskodik, te meg megfagysz, ha nem te állíthatod a hőfokot.. Nappal nekem is ki vannak kapcsolva a klímák, 19fokra vannak amúgy rakva. De ha elindítom őket mikor indulnék haza, és 19en vannak, semmi nem történik kb. Fel kell venni 23-ra, hogy valami kis minimális teljesítményen menjenek, mire hazaérek ne 20 fok legyen hanem 21 mondjuk. Ha 19-en hagyom, akkor 1 óra alatt a 20-ból csinálnak 20,2 20,3-at. Igaz fogyasztás nuku, de meg is fagy a család
Szóval ez a 18fokra maximalizálás nem működik, nem fűtenek. Irodában kb megfagynak a dolgozók, tőlem kérdezték hogy lehet-e valamit csinálni, hát mondom megkérdem itt. -
qpakcovboy
őstag
válasz gabor9991 #63386 üzenetére
Most pont ilyen relém van, ami 3 éves. Elvileg nem lehet vele gond. A rendszerben egyedüli változtatás az új klíma, ezért továbbra is arra gyanakszom, hogy készülékhiba. Ettől még Daikin fan maradok, de furdalja az oldalam a kíváncsiság. Főleg azok után, hogy nagykerben a Fi relé - klíma gond miatt egyből rákérdeztek, hogy Daikin?
-
teleahocipöm
senior tag
-
rígel
őstag
válasz gabor9991 #61867 üzenetére
Én is így kezdtem, 253-ig nem csináltak semmit, csak kötbért fizettek. A rendes megoldás hogy több trafót kell telepíteni. Állítólag a szolgáltatókra öntöttek még az év elején egy csomó fejlesztési pénzt.... nem tudom hogy igaz-e, de megmozdult valami. Kimenő fesz. balanszírozással is lehet egy darabig játszani, de erősen benne van a pakliban az a forgatókönyv, amit írsz. Arra meg csak a trafókörök darabolgatása lenne megoldás. Meglátjuk...
-
F.N.
tag
válasz gabor9991 #61867 üzenetére
Miért lenne kizárt ?
Pont a feltöltés logikája emeli meg a feszültséget.
Hogy tudjál feltölteni, magasabbnak kell lenni a töltő feszültségednek,
a hálózatinál. De ha a szomszéd is éppen felfele tölt, akkor az
Ő rendszere is emeli a feszültséget.
Aki meg nem tölt fel, csak használja az áramot, az annyit lát,
hogy magas a feszültség. Ezért kell kivezetni előbb utóbb a szaldós elszámolást,
mert a végén senki nem tud feltölteni, mert ha mindenki csak töltene felfele,
akkor túl magas lenne a hálózati fesz.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz gabor9991 #61863 üzenetére
Maguktól. Szerintem ki van adva, hogy vizsgálják felül, hogy ne kelljen engedélyeket megtagadni. Most több új ház épült a környéken, és nem adtak már ki engedélyt egynek sem.
De 2 kollégámnál, teljesen más környéken is volt akció júliusban és augusztusban. Az egyiknél már olyan durva volt a helyzet hogy 10-15 óra között nem bírt bekapcsolni az inverter, ha napos idő volt. 1,5x nagyobb rendszerrel, ugyanolyan fekvéssel sokszor kevesebbet termelt mint én. Ő viszont a biztatásomra jelezte. Kimérték, igazat adtak, adtak neki 10000Ft kötbért
De aztán be is lőtték a trafót, azóta ott is minden OK.[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
válasz gabor9991 #61546 üzenetére
De lehet. Sőt!!
Sok kiskapu van a garancia helynek. El sem gondolnád.
Pl
-e
-írsz egy levelet nekik, hogy ez neked így már nem ok mert 30 nap eltelt.
Kéred vissza a pénzed.
-Erre ők 30 nap mulva sem válaszolnak
-Te a békéltető testülethez fordulsz panaszoddal
- nekik válaszol a cég, hogy foglalkoznak az üggyel csak épp aláírásra vár.
- a békéltető visszaír neked, hogy minden szupi mert foglalkoznak az üggyel.
(Ugyanis ha ügyintézés megkezdődött az megfelelő a törvénynek)
-Telnek a hónapok (jobb esetben)
- megelégeled még egy levél a békéltetőnek.
- békéltető megállapítja, hogy ennyi idő után neked van igazad, fizesse vissza cég a pénzed.
- a cég ezt elfogadja de sz@rikvrá mert a békéltető nem intézkedhet, és nem is büntethet.
- ekkora megunod és vagy közjegyzőnél feljelented és egy újjabb huzavona ondul.
- ennek a végén tegyük fel pert nyersz. És szupi :)
Szerencsés esetben 2-3év mulva van pénzed.
Persze kihagyhatod a békéltető testületetet de a peres útnál álltalában figyelembe veszik és. Lerövidíti a határ időt.Ja és a 6. Hónapban megjön az alkatrész és kicserélik.
Így okafogyottá válik a per a hercehurca minden.Én úgy mondanám, hogy a törvény a vásárlót védi de az eladó mellett áll.
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
nagyúr
válasz gabor9991 #61546 üzenetére
30.nap után még ott vannak a 8.napos kiskapuk ami megint csak +16.nap, ha meg akarnak szivatni simán meg tudnak, és egy klíma nem egy kenyérpirító hogy fogod és beküldöd, vagy elviszed személyesen.
Szólsz a telepítőnek hogy gond van, az majd mondja hogy sok most a melója és csak jövö7en vagy az után tud csak kimenni megnézni, már itt is buksz 1-2.hetet, szóval abból a 30.,napból simán lesz 2hónap!
És a te esetednél új pár hónapos készülékről van szó, ott még tudnak adni csere alkatrészt de egy 1-1,5.éveshez már nem, így ott nem 2.hét lesz a csere!
ez kb minden dologra érvényes :
Jótállási igény kezelésével kapcsolatos szabályok
A kijavítás kezelésekor az Eladónak törekedni kell arra, hogy a kijavítást 15 napon belül elvégezze. A kijavításra nyitva álló határidő a fogyasztási cikk átvételekor indul.
Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor az Eladó a Vásárlót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról.
Ha a jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során az Eladó részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a vásárló eltérő rendelkezése hiányában az Eladó köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, az Eladó köteles a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a vásárló részére visszatéríteni.
A Vásárló az ÁSZF elfogadásával hozzájárul, hogy számára a tájékoztatást elektronikus úton vagy a Vásárló általi átvétel igazolására alkalmas más módon is megvalósulhasson.
Amennyiben az Eladó nem tudja a fogyasztási cikket 30 napon belül kijavítani:
ha a Vásárló ehhez hozzájárult, számára a kijavítás teljesíthető későbbi határidőben, vagy
amennyiben a Vásárló nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, számára a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül ki kell cserélni, vagy
amennyiben a Vásárló nem járul hozzá a kijavítás későbbi teljesítéséhez, vagy ezzel kapcsolatban nem nyilatkozott, de a fogyasztási cikk cseréjére sincs lehetőség, a fogyasztási cikk számláján, vagy nyugtáján szereplő eladási árat kell számára a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül visszatéríteni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz gabor9991 #61533 üzenetére
Nem hinném hogy nem a te bajod, ha nyár közepén a 40.fokba, 2-3.hónapig vársz egy alkatrészre majd kinyögik hogy nincs már és cserélni kell az egész beltérit(vagy kültérit) ott leszel nyár közepén klíma nélkül, majd akkor mond hogy nem a te bajod mikor 35.fokos szobába aszalódsz(vagy aki fűt vele és télen megfagysz ha nincs más fűtésed)
-
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz gabor9991 #60666 üzenetére
Páratlanító módban nagyon alacsony ventilátor mellett a lehető legjobban lehűti az elpárologtatót így Daikin esetén 7 fokos kifújt levegőt tol
Sima hűtésben a kívánt hőfokot nézi így ott inkább 10-14 fok között fog kifújniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
embe
nagyúr
válasz gabor9991 #60655 üzenetére
Kicsit utána olvastam, és azt találtam hogy ez rendben van. Fel is hívtam a Gree-t, nem mondtam semmit csak rákérdeztem hogy az adott modellnek milyen hőmérsékletű levegőt kell kifújnia, és ők is kb. ilyen értéket mondott.
Valahol azt olvastam, hogy az inverteres klímák a beszívott levegő -10 fok, és az ok. -
poli27
veterán
-
erdey_a
addikt
válasz gabor9991 #60584 üzenetére
én nem mondtam, hogy a samsung jó. te mondtad, hogy nem jó.
a mikrónk samsung, az 16 éve nem szar. volt mosógépünk samsung, az is tök szuper volt, viszont 6 év után szar lett.
most vettem egy hónapja egy samsung hűtőt, az még nem szar.
ezért érdekelne, hogy mire tesz valaki ilyen kinyilatkoztatásokat, hogy ez meg az szar.
ha egyszerre látsz rá a samsung és a sony \ bosch minőségügyi ppm-jére, akkor oszd meg velünk, én meg elmegyek canossát járni.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
poli27
veterán
válasz gabor9991 #60593 üzenetére
Egyébként lehet belegondolva azért nincs velük problémám, mert mindig törekedtem arra, hogy a felsőbb kategóriás termékeit vegyem meg, és ne azt amit utánad dobnak gombokért... de ez minden terméknél így volt, amiket veszek, kivétel mint írtam a Whirpool nah azok szarok...
-
poli27
veterán
válasz gabor9991 #60584 üzenetére
Nekem elég sok Samsung termékem van, pl 12 éve mikor építkeztünk vettem egy mosógépet akkor 120e ft ért... 2017 végén cseréltem le, anyósnak adtuk, és azóta is megy semmi baja... 2017 ben szintén Samsung mosógépet és Samsung szárítógépet vettem 200e/db volt.... 5. éve megy elromlás nélkül..., 2018 ban lett új konyhánk, akkor vettem egy Samsung beépített mikrót, annak sincs semmi baja..., májusban vettem egy kombi Samsung Bespoke hűtőt 400e ft körül az még fiatal, de idáig hibátlan... 2013 ban vettem egy 55" Samsung tévét, azóta megy, szintén anyósnál, mert azóta LG váltotta a tévéket az oled miatt, ha akkor lett volna Samsung oled akkor nem LG lenne..... Most felraktam 2 Samsung klímát, és mi az hogy ezt merem reklámozni, hogy teljesen hangtalan az Elite belőle, olyat csak a Japánok tudnak... szóval jha láthatón elég sok dolog romlott el nálam... Jha és minden évben megveszem a Samu csúcstelóját, egyik évbe magamnak másikba a páromnak (csak pár kihagyás volt)... 2012 óta azokkal se volt soha probléma (azaz hazudok az S10+ ba gariba kijelzőt cseréltek, mert összefosta magát) Tényleg nagyon szarok... Jha van 2db Samsung porszívó is, az egyik egy komplett építkezést túlélt, és semmi baja mai napig megy, azt használom autó takarításra... a másikat meg hébe hóba(gyerek orrot leszívni pl), mert ott a Dyson 3 éve ami picit jobb ugye... Tényleg nagyon szarok mindent kidobnám ja nem...
-
-
rmihaly
tag
válasz gabor9991 #59984 üzenetére
Ki kell szedni a kültéribe(a nyáklapnál) pusztult rovarokat/gyíkokat :)
Remélhetőleg ezzel elhárul a hiba. Ha nincs szerencséje ismerősnek, akkor a nyáklapon pusztultak el, így lehet azt is cserélni szükséges.
Van szervízleírás erre a hibakódra azt kell szerelőnek megcsinálnia.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz gabor9991 #59394 üzenetére
Comfort X-et Polar-ba csomagolva vettem. Kültéri halk. Beltéri hangja átlagos nem tér el a többi kínaitól. Aludni is lehet mellette fűtés-hűtés módban egyaránt. Persze a fűtés csak kipróbálva lett.
Wi-Fi alkalmazás egyből felismerte a klímát, távolról is vezérelhető, semmi probléma.
Akinek halkabb kell próbálja valamelyik halkabbnak titulált Midea-t (hátha) vagy valamelyik japán/koreai-t.
Szerintem ezeket a klónokat de még az eredetit is különféle bel és kültérikkel szerelik. Lehet, hogy valamelyik kevésbé jól sikerült. -
törölt tag
válasz gabor9991 #59230 üzenetére
Mindegyik inverteressel lehet fűteni, csak az a kérdés, hogy milyen gazdaságosan, kényelmesen, bírja-e a folyamatos üzemet, hosszú távon is, és lesz-e hozzá esetleg alkatrész. Nekem egy régebbi Daikin van, fűtésnél óránként ~10 percre kiáll olvasztani, ezért gondolkodok a lecserélésén egy Mitsubishi hyper heaterre. Hűtésével meg vagyok elégedve, júniusban 12,5 volt, júliusban előreláthatólag 25 kWh lesz a fogyasztása. A neve Comfort, és comfort módban a beltéri gyakorlatilag hangtalan.
-
rígel
őstag
válasz gabor9991 #59119 üzenetére
Ez egy parapetes "kémény" , ezért kérdeztem hogy ilyenje van-e
Igen ilyened van, akkor ez a rész pipa. Cserélni kell, de nem olyan nagy pénz.
Még egy kérdés:
Jól értelmezem hogy csak azért akarsz kazánt cserélni hogy beleférj a támogatott kvótába? Megkérdezhetem milyenek a hőleadók, hány fokos előremenővel fűtesz a komfortos hőérzetért?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz gabor9991 #58119 üzenetére
No para mert arról sem volt szó hogy megmarad
210kWh és csá, afelett havonta piaci árat fizetsz. A napelemes buli meg tudtommal úgy megy hogy méri a szolgáltató mennyit fogyasztasz, méri mennyit termelsz és év végén a különbözetet fizeted, na ja csak most máshogy leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
elfelejtette
veterán
válasz gabor9991 #57985 üzenetére
Nálunk villanybojler van, 2 TV, mosógép, LED-es világítás. Így évente 2500-2600 kWh, ami kábé pont havi 210 kWh.
Plusz erre jön a klímás fűtés és hűtés, ami még 3000 kWh/év. (Szigeteletlen zártkerti ház.)"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
atirag
őstag
válasz gabor9991 #57990 üzenetére
Azon túl drágább az áram mint a gáz? Mert a gáz is csak átlag használatig lesz rezsicsökkentett.
Értem úgy,hogy ha gázzal fűtők akkor a gáz többletét kell fizessem ha árammal akkor az áramét. De ha együtt használom a kettőt akkor lehet beleférek az átlagbaMellesleg most három típus közül tervezek dönteni. Egy daikin comfora FTXP35M9/RXP35M
gree amber royal vagy midea oasis plus.
Ezek közül mik pro kontra érvek?[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...