- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Tony21 #80833 üzenetére
Szerintem semmi értelme 150 cm magasságban mérni. Most a kanapén ülök, előttem az 50 cm magas dohányzóasztalon van a távirányító, bekapcsolt iFEEL-lel, 24 fokra állítva. Amikor gombnyomással előhívom az aktuális hőfokot, az is 24. Viszont a konyha/étkezőben azt asztalon 21 fok van, pedig a HR35 23-ra van állítva, automata fan és vane mellett. Ez csak akkor problémás, amikor az asztalnál ülök. Ha lenne annak is iFEEL-je, 23 fokot mutatna a hőmérő.
Fűtés során mérted? Az meg hogy jön ide? A meleg levegő másképp terjed és oszlik el. -
TeeJay
félisten
válasz
Tony21 #80822 üzenetére
Hát a Syem Charm nagyon nem egy kategória a Polar Ultimate-el
Az első egy alap Gree gép mivel Gree Pulse belül csak kapott egy kerekebb külső burkolatot, utóbbi meg egy A+++ gép 8,5 SEER/ 4,6 SCOPSyen Charm 22dB talán és már halknak mondható, Polar Optimum 22dB az szintén halk már szerintem is, majd kiderül szeptember 7.-én 2darab Ultimate-et rakok fűteni egy hölgynek családi házba
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
Tony21 #77253 üzenetére
Volt. Sajnos nem lehet megszorítani, mert csonk durván 8mm széles, de az átmérője csak 6mm. A rátett cső 6/10mm-es, tehát majdnem a legkisebb ABA bilincs kell, ez viszont szintén 8mm széles, de mivel nem fért el szivattyú teste mellett, ezért egy kicsit odébb kellett tenni, ami azt eredményezte, hogy meghúzni nem lehetett rendesen, cserébe viszont a csonk (ami egyébként tök sima, még csak egy kis rece sincs rajta) keskenyedő részéhez került bilincs egy része, ami eleve csúszásra ítélte... A szivattyú használatija szerint gyorskötözővel kell a cső leesését megakadályozni.
-
válasz
Tony21 #75682 üzenetére
nálunk meg hőszipka fűti a padlót, mi azzal szoktunk csalni azon a pár napon, éjszaka 20 fokos vizet keringetünk benne. de nem elég, ha hidegebbet, akkor kicsapódik a pára, sőt, kicsit így is, tehát minimum egy párátlanító kellett volna még. így viszont a klíma egyben tartalék fűtés is lesz, meg tényleg a pék-aspiráns asszony által bevitt extra hőhöz már kelleni is fog.
-
Strezi
őstag
válasz
Tony21 #75656 üzenetére
Fűtésben is ugyanúgy működik a fizika több helyiségel is, csak nem fent kell lennie a beltérinek hanem a padlón, fűtésre (knovektoros / padlónálló (parapet) beltéri). Gyönyörűen rádolgozik a padló közelében akadály mentesen áramló hűvösebb levegőre.
Nekem tökéletesen bevállt az egy fűtő és egy hűtő klíma teljes (117nm net) házra.
Ilyen a parapetes fűtő(RXTP 2.5!), hűteni meg egy 13.évét szolgáló Fujitsu(LTCA 3.5).
-
törölt tag
válasz
Tony21 #63328 üzenetére
Igen a Toshiba is jó (fűtésben is)
-
RudY
addikt
válasz
Tony21 #63027 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nálam is hasonló figura járt első körben (talán pont ugyanaz), cég nevére már nem emlékszem. Szintén japán vonalra céloztam, de jajj, azok drágák, nincs csepptálca fűtés és különben is van GREE gyorsan, de céges számlát ne akarjak, mert katás és az ugye nem fog menni.... de tud olyan klímát is amihez számla se kell...mindent megoldunk okosba.
Röviden ennyi volt a lényeg, de bakker bő 20 percig nyomta a sódert.(#63028) -szabi-
Sajnos későn kapcsoltam, már nyár elején nyúzott a nejem, hogy most már aztán tényleg, de bejött a rezsihiszti és így jártam... jó 1,5 hónap várakozás, de jövő héten végre fölkerül a Fujitsu/Daikin duo. -
válasz
Tony21 #61769 üzenetére
És akkor ilyenkor mit csinálsz? Mert sok lakásban ilyenkor benn is facsarni lehet a párát!
Egyedüli megoldás a páramentesítő készülék! Bár én még ilyenkor simán benyomom a klímán a páramentesítést, nem számít hogy 20.fokra leviszi a szoba hőmérsékletét!
De ~1.hónap múlva már nem valószínű hogy ez megoldás lesz, elő kell venni a páramentesítőt ha ilyen esős-nyirkos idők lesznek!
Szóval, sok esetben sajnos nem megoldás az ablak nyitogatás!
-
válasz
Tony21 #61761 üzenetére
cseszheted az ablakot 3.hete szinte minden nap esik az eső(legalábbis erre felénk) kint folyamatosan 80-90% páratartalom van, szóval cseszheted az ablakot onnan még nagyobb páratartalmú levegő jön csak be!
60.e körül vannak már jó páramentesítők, ez pl: MIDEA gyártmány, nekem is ilyen az 1ik itthon csak épp Fisher felirattal, már 5.éve működik rendületlenül.
Sajnos ezeknek van hangjuk, de az éjszakai mód viszonylag csendes és még aludni is lehet mellette.
Fogyasztásban nem épp kedvező, egy klímához viszonyítva mert pl a Sensira el megy 150-170W körül páramentesítő módban, ezek a masinák meg közel ~300W.ot megkajálnak óránként, cserébe viszont tényleg nem hűtik le a szobát, mert langyos levegő jön ki belőle, nyáron így nem nagyon lehet használni, de szerencsére nyáron lehet sokat ablakozni, de azért idén is volt hogy nyáron is simán 70-80% páratartalmú levegő volt kinn a sok eső után.
-
hódmaci
senior tag
válasz
Tony21 #61213 üzenetére
De mit nem értek.
-Hogy azt hajtjátok(tod) a kínai rossz? Én meg hiába mondom, hogy jó!
Ki mondta hogy a kínai a jó? kit érdekel ez? Nem is ez a lényeg!
-De ne halgassak a szerelőkre mert mind csak a saját érdekét hajtsa, de aki itt van az megmondja a tutit és ő a nyerő mert azt mondja hogy a japán a jó.
????paradox?????
-Olvastam e az összefoglalót mert ott is leírják, hogy a japán a tuti?
Ilyet nem olvastam ott!
Ajánlásokat igen!!!! De hogy a japán a tuti......na azt nem.
"Tehát ha valaki alacsonyabb árfekvésű klímát keres, akkor én is Gree-t ajánlanám neki"
És mindjárt jön az okos válasz: Persze olvasd tovább!
Tovább olvastam. Ott ajánlanak pár japán klímát is
Ennyi.Egyáltalán nem érdekel, hogy kínai vagy japán.
Real_Necro
Segítenél megkeresni ezt. és ezt . Sajnos nem találom sehol. -
hódmaci
senior tag
válasz
Tony21 #61150 üzenetére
"most jobb?"
Miért lenne jobb?
Itt vagy te aki szerint jobbak a kínai gyártmány gépek. Ennyi.
Köszönjük a véleményed , tapasztalatod megosztását.
Talán ez a hozászólásod segít abban más képet kialakítani, hogy aki olvassa ezt a fórumot és 2-5 fő álltal agyondícsért japán gépeket isteniti nem tér téves, szubjektív véleményre.
Vannak jó és rosz japán gépek. Vannak jó és rosz Kínai gépek.
De senki sem látóasszony, hogy megmondja mejik a tuti.feco70
Értem köszönöm.
"szerelőtől nem is kérnék ajánlatot"Nos akkor gondolom nekem is azt tanácsolod, hogy ne hallgassak a szerelőkre. Akkor te sem tetted azt.
Rendben.
Akkor figyelmen kívül hagyom az összefoglalót is. Hiszen azt is hozzáértő írta. Nem? -
rmihaly
tag
válasz
Tony21 #59452 üzenetére
Nekem azóta került szigetelés a padlásra és a falra is...
Azért írtam, hogy nem biztos hogy a klímával mindenki jobban jár, mert csak bizonyos feltételek közt lehet megtakarítást elérni.
Most ha csak kevéssel több a gázfelhasználás nem biztos ,hogy -30C-ra tervezett 700eFt-os klímát/klimákat kell vennie az érdeklődőknek.... -
-
Silentfrog
veterán
válasz
Tony21 #58757 üzenetére
Nem tudom nálunk mi lehet a gond, de a blokktégla falon van 15 cm nikecell szigetelés az ablakok 3 rétegűek, a födémen van 30 centi hőszigetelő paplan a 8 cm lépésállón. Itthon se vagyunk , de mikor hazajövök 26 fok van a lakásban. ( a klimánk most döglött be ideiglenesen egy mobil klima van bekötve napi 3-4 órát megy. ) Másnap mikor hazaérek. 26 fok....
-
poli27
veterán
válasz
Tony21 #58757 üzenetére
Nálunk az a baj, hogy amik vannak cuccok hamar felmelegítik a házat, pl a baszott nagy oled tv a nappaliban, kb mint egy radiátor úgy tud fűteni, és sajnos nem is hül ki a ház este hiába nyitom ki az ablakokat, én meg 23 nál melegebbnél nem érzem magam jól.... de inkább 22
Volt hogy 30 fok volt 1x a hálóban 7-8 éve, nah azóta van klíma
-
rígel
őstag
válasz
Tony21 #58726 üzenetére
Pont így gondolkodok, padló és falfűtésem gázról megy, kb 6-700 m3 évente a fűtés 23+ fokkal. Jelen pillanatban nem vágnék bele a levegő-víz hőszivattyúba, csak ha valami jó kis támogatás lesz rá, vagy bedöglene a kazán.
Ezért most a 3,5-ös Perfera mellé, beteszek egy kisebbet, így (bár nem olyan komfortosan a felületfűtéshez képest) el lehet lenni, ha bármi lenne a gázzal. Így is 1,5MWh túltermelésem szokott lenni, legalább elfűtöm a 2 klímával-. (1-gyel esélyem sincs elfűteni) Hőszivattyúhoz meg majd feldobok még pár panelt. Aztán meglátjuk mit hoz a jövő...
Pedig csak egy 3,6KWp-es SE rendszerem van, déli tájolással 30 fokos tetőn. 5MWh bejön egy évben, de jelenleg 3600KWh-nál nem tudok többet fogyasztani, pedig van mivel, igaz figyelek az energiatakarékosságra. -
rígel
őstag
válasz
Tony21 #58721 üzenetére
Ehhez legalább egy 12-13KWp-es rendszer kell déli fekvéssel. Mennyit termelsz nyáron? Ez már ipari mennyiség
Viccet félretéve. Ahhoz hogy nem szaldós elszámolásban télen kijöjjön a matek elektromos fűtéssel, brutálisan túl kell méretezni, ami kérdésessé teszi a megtérülést, nyáron hatalmas plusz keletkezik, amit majdnem ingyen tolsz majd a közösbe. (most is majdnem ingyen , 13Ft-ért)
Hiába melegebbek a telek, a napsütéses órák száma hiába nő picit, a napok hossza és a beesési szöge földrajzi törvényszerűség. Legjobb nyári hónaphoz viszonyítva sosem lesz 1/6-1/5-nél több egy decemberi termelés. -
ddsteel
aktív tag
válasz
Tony21 #57003 üzenetére
A 100 nm-es sorházunkban 1 db 3,5kW-os Fujitsu klíma van már 4 éve. Az év 85-90%-ában szinte csak ezzell fútök (igen, mind a 100 nm-t kifűti), és normális 21-22 fokon tartja az egész lakást. Speciális a lakás, mert legalább 60 nm a nappali, konyha egyben, ahol a klíma is van és körbe nyílik ebből 3 szoba és 2 fürdő. Sorház, tehát jobbról-balról melenget a szomszéd, a falon 10 cm nikecell, a tetőn 40 cm üveggyapot. Napelemem van, a termelt áramból tudok fűteni, hűteni vele. Mivel a fűtés a nehezebb dió egy klímának, és ezt az akadályt nálam sikeresen veszi, a hűtéssel simán megbirkózik. Igaz, nekem bőven elég, ha 24 fokra leviszi a hőmérsékletet, ennél hidegebbet nem szeretünk. Meg vagyok elégedve így ezzel a rendszerrel. Ha nem lenne szigetelés és/vagy nem sorház lenne, nyilván sem fűtésre, sem hűtésre nem lenne elég ez a klíma.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Tony21 #55444 üzenetére
1 éve élünk itt, az elmúlt nyár kellemes volt, de olyan kifejezetten nagy kánikulák nem voltak
1 tolóajtó (kevésbé süti, redőny még nincs), és 3 ablak van (ezeket telibe nagyrészt egész nap süti, itt vannak redőnyök)
(fehér a légkondi helye)egyelőre amíg gázt használunk a fűtésre szeretném ha az alsó szinten lenne egy jobb légkondi, ami alkalom adtán tudja fűteni a teljes szintet (nappali, konyha, étkező és jó lenne, ha a szobáig is eljutna a hideg/meleg)
emeleten lehúzott redőnyökkel nap végére ilyen 29-30 fok is szokott lenni klíma nélkül, lent ilyenkor olyan 26-28 fok van (emeleten mind a 3 szobában klíma van, 2db 2,8kW Orion régi típus és 1db 2,2kW Gree inverteres, valószínűleg a 2db Orion majd jövőre cseré kerül)
-
-
törölt tag
válasz
Tony21 #55154 üzenetére
Szerintem a wifi nem parasztvakítás, a paraszt az, aki olyan korlátolt, hogy elképzelni sem tudja, hogy valakinek lehet egy nyaralója is, 100 kilométerre, és szeretné látni a wifis kamerán, hogy rendben van-e minden, megnézni a belső hőmérsékletet, és indulás előtt a klímát a megfelelő módra és hőfokra állítani.
-
válasz
Tony21 #55154 üzenetére
Passz, utoljára még az előző házban fűtöttem vele, volt vagy 6-7 éve. Lehet, hogy leállt. Akkor meg azt nem tudtam, hogy miért állt le, ezt jó volt, hogy kiírta.
Itt még az autója is biztos nagyon puritán mindenkinek, mert elég az, ha elvisz A-ból B-be, nem kell az a sok szar műszer! Minek például az üzemanyagszint-jelző, csak a helyet foglalja, paraszvakítás! Mert hát úgy is tudom, hogy kifogyott a benzin, ha megáll az autó!
-
-
Papa-Georgo
senior tag
-
F.N.
tag
válasz
Tony21 #53504 üzenetére
Attól függ hol laksz, de szinte biztos hogy nem tudják 38 Ft felett eladni.
Egy 230 V-os rendszerben Te 235-240 V feszejjel töltesz felfele.
Nehogy azt hidd, hogy az a területedhez tartozó több kVoltos trafón,
felmászik a nagyfeszültségű hálózatba.
Elhasználja a szomszédod, a szomszédod szomszédja, és az utcában a
veled szemben lakó, és a szomszédjai 38 Ft-ért, vagy H tarifán 23 Ft-ért.
Pont ez a gyenge pontja a házi naperőműveknek.
Ha mindenkinek lenne házi naperőműve, akkor nem tudna hova elfogyasztódni. -
PROTRON
addikt
válasz
Tony21 #53504 üzenetére
Ohh milen naív vagy hogy azt gondolod ez ennyire egyszerű.
Csak 1 kérdés: szombat délután 14:26 perc 23 másodperckor miliwattra pontosan áruld el mennyit fogsz betermelni?
És kereken 12 perc 25,6 másodperccel később?
Mármint nem a tavalyi adat alapján történő prognózisra vagyok kíváncsi, hanem most mond meg hogy a Szegedi tramtrain üzembiztos ellátáshoz kereken hány miliwatt energiát kell más cégtől vásárolnom a Te termeléseden felül?
És mennyibe fog nekem kerülni ha Neked mégse sikerül tartani a menetrendedet? Kifizeted a keletkező hiány miatt hirtelen jött szükségleti felárat?Aztán a szomszédaidnak a Te termelésed miatti ingadozó feszültség értékek okán előálló igényét az AVR (automata feszültség szabályozó) berendezésekre? Tehát hogy amikor épp termelsz felugrik a 230-ról 260 V-ra náluk a feszültség, amikor meg hirtelen abbahagyod (mert az invertered a magas fesz értékre reagálva lekapcsolta magát) beesik 190 alá ugyanúgy 1 pillanat alatt?
Ezek még csak a jéghegy csúcsai...szerinted viccből írtam 20 év lemaradást? Ezt konkrétan azok a szakemberek írták össze, akik az elmúlt 20 évben ennek a ledolgozásán dolgoztak...csak hát közben nem állt le az élet, így maradt a lemaradás.
Ez egy szélsőséges, kapzsi példa, de szemléltetésnek megteszi: [link] -
-
waveson
tag
válasz
Tony21 #52357 üzenetére
De amit mondasz, az csak akkor lehetséges ha a szigetelés rendben van (van, például. Sokunknál ez nem így van.) Klímánál kijön nagyon ez a dolog, csodálkozol hogy 2 foknál minden happy, -5nél meg mindegyik fúj ezerrel, megduplázódik a fogyasztás, cserébe itt-ott még fázol is. Nappalinknál egy résznél 5 cm-es nagyon régi kátránypapíros-ásványi gyapot szigetelés van, az is sztem rosszul, meg már nem sokat ér, és ablak. 3 méterrel odébb fújja a meleget a Comfora. -5-nél hideg volt az ablak mellett, ami amúgy jól szigetel, jó fajta. Csak a födémnél szökött a meleg rendesen. Ahol a klíma volt ott jó volt, máshol nem voltál meg pólóban már, úgy hogy amúgy 22-23 fok volt a nappaliban. Heh.
Szülők háza elég rendesen hőszigetelt, és röhögve kifűt komfortosan minimál fogyasztással egy Nord, ami nem is fűtős, NWH12QB illetve egy Fisher Summer. Csak ők nem fűtenek klímával, én próbáltam ki amikor volt rá lehetőségem, szerintük a klíma alkalmatlan fűtésre. Szerencsére ezt a klímák nem tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest