-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz BlackJack21 #55227 üzenetére
Egyrészt igazad van, a cca. 10 perc szellőztetés alatt 6-7 percig feleslegesen "fűti az ember az utcát" ha nem kapcsolja ki a készüléket. Másrészt viszont nem vagyok benne biztos, hogy jót tesz a kültérinek/a kompresszornak ha leáll, majd 10-12 perc múlva újra be kell induljon. Kíváncsi lennék a szakik véleményére, hogy melyik módszer a jobb!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Tamás9x
őstag
válasz TeeJay #55290 üzenetére
Jó hogy szóba került, így 2. kérdezem hátha. Miylen gumibakkot érdemes venni? mert ha szerelőre bízom akkor tuti csupaszon kerül a konzolra a kültéri. Illetve mennyivel érdemes tőltöltetni a rendszert, mert az a gázzal folyamatosan spórolnak.
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
TeeJay
félisten
válasz kisbalazs83 #55297 üzenetére
Nekem azért jól jön az 5 fokozat, éjszaka értelem szerűen éjszakai módban megy
de nappal 1-2 fokozat legtöbbször, ha meg oda durrantok neki akkor 4-es fokozat
Unokatesómnak berendeltünk FTXP35 gépet, majd megnézem mennyivel lesz másabb neki mint amit 2019-ben raktak nála.
Mondjuk arra nem töltöttek rá a budaklímások és a 3,5kW-os 14méter csövön megy a 2,5kW-os 12méteren a mostani meg 15-16méter lesz kb. sebaj adunk neki R32-t azt hadd szóljon[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz TeeJay #55296 üzenetére
Szerintem elég annyi fokozat is 3+2. Azt hiszem hotel, apartman, ilyen helyekre szerelték eredetileg az FTXC-t. Azért ott is helyt kell állni...
"Nekem itt van dobozban még az FTXF35C, jövőhéten ha végre lesz időm fel is rakom
mivel gyereknek lett véve nem zavar ha hűtőközeg áramlás hang lesz "
Majd számolj be65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
TeeJay
félisten
válasz kisbalazs83 #55292 üzenetére
Ja csak ahogy látom FTXC-ben 3 fokozat + turbó + éjszakai + auto mód van
FTXF-ben meg 5 fokozat + turbó + éjszakai + auto mód22 vs. 38wattos beltéri motor hmmm, vajon miért kell az FTXC-nek közel kétszer erősebb?
Nekem itt van dobozban még az FTXF35C, jövőhéten ha végre lesz időm fel is rakom
mivel gyereknek lett véve nem zavar ha hűtőközeg áramlás hang lesz
Lényeg hogy 24fok éjszakai módban szépen tartsa a szobájátA beltéri csapágya nekem is kattogós de a WD teflon cucc 2-3 szisszentéssel megoldotta és most úgy siklik mint új korában
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz pepusos #55293 üzenetére
Elvileg igen, jobb az FTXF-A. Ott azt hiszem a mókuskerék szokott elkezdeni kattogni, de megfelelő zsír, vagy teflonos spray megoldja a dolgot. Abból sokáig cseh (jobb minőségű) gyártású volt, aztán vegyesen cseh és török. Szerintem már nem fognak olyat hozni. Ismerősöm is FTXF35A-ra kapott ajánlatot, a telepítéskor meg FTXF35C-t hoztak, mert az volt. Amúgy teljesen jól működik, voltam megnézni amikor az enyém FTXF42C csobogott...
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz TeeJay #55291 üzenetére
Dolgoztam kicsit az összehasonlításon Sajnos az FTXC-C Technical data book-ot nem tudom letölteni sehonnan, így csak az FTXC-B-t tudtam betenni az összehasonlításba.
FTXF-A vs FTXF-C vs FTXF-D vs FTXC-B.pdfÉrdekes adatok látszanak így egymás mellett nézve. pl. az FTXF35A, FTXF42C/FTXF42D és az FTXC35B-be van 2. hőcserélő, szóval ők játszanak egy ligában. Nem rossz az az FTXC35
[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
TeeJay
félisten
Csak a legfontosabb különbség maradt ki
FTXF-A 3,5kW 0,7kg R32 28kg kültéri
FTXF-C 3,5kW 0,55kg R32 26kg kültéri
FTXF-D 3,5kW 0,55kg R32 24kg kültériA és C végűben azonos a prospektus alapján a kompresszor,
D végű már újat kapott és csak annyi látszik hogy az előd kompresszornak 375cm3 olaj kellett az újnak meg 400cm3Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz cs1964 #55288 üzenetére
2 hete volt egy nő facebook klímás csoportban
vett vagy 3 darab FTXF35D-t és átkozta a Daikin-t hogy hangos meg kerreg, már kicseréltette mindet egy újra de az is hangos és kerreg.
Fotókat beküldte, gumibak sehol a klíma alatt, cső feszült...
Egyik szaki mondta hogy nem kicserélni kellett volna hanem lekapni a burkolatot és megigazítani benne azt a csövet ami miatt kerreg ha már elnyomták a sarokszelepnél. Érdekes utána már csak dicsérte a hölgy hogy milyen jó lett...
Szerelők 95%-a írta hogy kizárt hogy a Sensira ilyen traktor legyen mert mindenkinek az van és hangja nincs úgy hűtMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
cs1964
csendes tag
válasz herdsman12 #55287 üzenetére
https://www.google.com/maps/place/Daikin+Hungary/@47.4566967,19.0215632,12.84z/data=!4m11!1m2!2m1!1sdaikin!3m7!1s0x4741dda3458b5e0f:0x4a64a555bc1417ff!8m2!3d47.4581986!4d19.0481234!9m1!1b1!15sCgZkYWlraW4iA4gBAZIBDG1hbnVmYWN0dXJlcg
remélem jó a link
térképen:
google/budapest/daikin.hu megkeresni és ott a vélemények.
mellékelem:
A cég garanciával kapcsolatos hozzáállása egy tragédia. A vevőkkel csak addig foglalkoznak, amíg el nem adják a klímát, de ha baj van, akkor már nem ér a szemükben semmit a kedves ügyfél. Ezért nem ajánlom senkinek ezt a márkát. 5 hete várunk arra, hogy reagáljanak a hibás klímánk problémájára. Ez idő alatt többször kerestük őket telefonon és a klímás cég is, aki kommunikált a Daikin szervízzel, de semmi nem történt. A klímát éjszaka egyáltalán nem lehet használni, mert hangosan kattog, és napközben sem lehet mellette dolgozni. Így a legnagyobb hőségben örülhetünk a 300 ezer forintos, kattogó klímánknak, ami használhatatlan. Nem egy ilyen nyarat képzeltem el egy ilyen drága és hangos klíma mellett. A cégnek 30 napon belül törvényi kötelezettsége lenne megoldani a garanciális problémát, de nem tette. Kénytelenek vagyunk a Fogyasztó védelemhez fordulni. 1 csillagot sem érdemelnek. Ágnes Fehér 2 vélemény 3 éve Szinte képtelenség őket elérni, és nem tudnak a panaszunkkal mit kezdeni, hogy a klíma két évig működött mindössze. Szerelőt nem tudnak küldeni, készüléket nem cserélnek. Ilyen cég szégyen, hogy létezik. Több, mint 600 ezer Ft-ot dobtunk ki az ablakon. Köszönjük Daikin Magyarország! -
Tamás9x
őstag
FTXF-en mit érdemes még okosítani, ad ventillátoron kívül?
Power ledre egy UV ledet küldök ha már nicns benne csirivili Plazma(ózon)Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
cs1964
csendes tag
Panasonic KIT-TZ35wke szemezek, de az ár 310-400e terjed hogy van ez? Megéri ezt az árat? Látni még nem láttam se hallani, de technikai adatok szimpatikusak. És hol lehet Budapesten hozzá olyan emberkét találni ki be is szereli.... Ja és számla meg lakásfelújítási cuccok is kellenek hozzá.
A Daikin-ról azt olvastam, hogy (google Daikin.hu) rossz a szervize nem foglalkoznak a problémákkal. Igaz ez? Elég fura, hogy egy menő cég erre nem ad semmit. -
zacci
aktív tag
válasz elfelejtette #55281 üzenetére
tudom
-
zacci
aktív tag
válasz nagy.geri90 #55280 üzenetére
Sajnos meg nem volt alkalom komolyabban tesztelni, de nagyon csendesnek tunik. Ott a klima ahol alszunk, szal ez alap feltetel volt
Az FTXC valami Gree szorny. Nem is a Sensira csaladhoz tartozik, hanem az alatt van. En nem ajanlom...TFXF legyen!
-
elfelejtette
veterán
Ez volt a lényeg, hogy kikapcsol hűtés üzemmódból, és marad-e a venti, vagy teljesen leáll.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
zacci
aktív tag
válasz elfelejtette #55274 üzenetére
De akko miert nem kapcsolja ki ?
-
zacci
aktív tag
válasz nagy.geri90 #55275 üzenetére
A C most kifuto, a D most aktulais, az A es B rakin beragadt regi modellek. Olyan nagy kulonbseg nincs koztuk. Mindegyik jo klima. Az A es D kozott a kulteri sulyaban van vagy kb. 4kg kulonbseg. Az A nehezebb. A C konyebb, a D meg konnyebb.
En nemreg C-t vettem. De szerintem mind1 mit veszel, a Daikin evek ota kb. ua. azt a klimat adja -
nagy.geri90
csendes tag
Sziasztok?
300.000ft-ért (beszerelés nélkül) milyen hűtő klímát ajánlotok?
A mindenki által elvárt halk és gazdaságos üzemelés lenne a fontos. Minőségi hosszú távon problémamentes megbízható gépet szeretnék mint mindenki.
Olvasgattam a fórumot.
A daikin sensira beleférne a keretbe ha ajánlható, de szívesen fogadom az alternatívákat.
Azt nem tudom hova tenni hogy mi a különbség a következő készülékekben?
Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
Daikin FTXF35A / RXF35A Sensira
Daikin FTXF35D / RXF35D SensiraDaikin FTXC35C / RXC35C Sensira
Daikin FTXC35B / RXC35B SensiraMert ha a daikin sensirat ajánljátok ezek közül még mindig nem tudom mi a különbség és melyiket érdemes.
Köszi
-
elfelejtette
veterán
-
Rommel6600
őstag
válasz zhit86 #55242 üzenetére
a) Papíron jó mindene, de például azt nem írták le sehol, hogy milyen szabány szerint és hol mérték a dB értékeket. (Vagy csak nem találtam meg, pedig sokat kerestem) Mindenesetre fenntartásokkal kezelném. A jövő héten telepítenek egyet a családban, utána fogok tudni róla nyilatkozni.
b) Ezt sokan dícsérik, tuti jó választás lehet.
c) Ez is jó, és mindegyik kompakt. Ez azt jelenti, hogy a beléti 79cm széles. Feltéve persze, ha 2020 utáni szériáról van szó, és nem túltárolt darabról. (nem valószínű)
1) Mindegyiknek. Az LG Silence plusz tudja elektronikusan, tehát app-al és távirányítóval is tudod a 4 irányú légterelést állítani. A többinél horizontálisan csak kézzel, vertikálisan távval/appal vagy autó módban "keveri" a levegőt a gép.
2) Engedd el. TZ-ben például egy sűrű szövésű fém "szúnyogháló" van, és egy ~5×25cm nagyságú szűrő, ami az egész felület kb nyolcadát fedi le. Szerinted a por csak ott fog közlekedni, vagy magától fog odaszállni és beleakadni? Ezért írtam róla, hogy egy vicc, látszik rajta, hogy csak azért van ott, mert nem akartak lemaradni a kínaiakkal szemben a marketingháborúban, ezért tessék-lássék tettek oda valamit... Majd hétfőn lefotózom Nektek, hogy lássátok. De szerintem ebben a kategóriában egyiktől sem kell többet várni, aki ilyet akar, az vegyen légtisztítót.
-
zacci
aktív tag
válasz Tamás9x #55268 üzenetére
De ezt meg le kellene tudnia kezelni a rendszernek. Ehhez mar Daikinos mernok kellene...De a lenyeg, nem tudni milyen protokollon kommunikal ez a xar
Ha nagyon nem hasznalom a wifi modult legfeljebb kikapom a gepbol es eladom. A vezerlo itthon rohadt draga. Valami 65k. Ebay-rol dobozosat kapsz 20k korul Gondolom aze ennyi, mert a kutyanak se De nekem tetszik a design stb.
Csak legyen mar meleg, mert amiota fel lett szerelve jo ha ment 5 percet es akkor is csak azert, mert probalgattam . Ha igy megy tovabb ez a szerencsetlen ott fog elszaradni a falon -
murdoc34
újonc
Sziasztok!
Egy Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira beszerelésén gondolkodom végre komolyan...Tudnátok ajánlani egy megbízható szerelőt Pest megye/Szentmártonkátára?Előre is köszönöm!
-
zacci
aktív tag
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Tegnap felkerült egy Gree Comfort X a hálószobába, elősőre megijedtem, hogy nem áll le készülék amikor felveszem 30 fokra. Aztán megtudtam, hogy ez így normális, a kültéri megáll csak a benti fújja a levegőt tovább. Daikin mellett szokatlan volt hírtelen, de ha jól gondolom akkor ez akár előny is lehet mert a lecsapódott párna nem fog benne így bepenészedni. Estére tuti ki fogom kapcsolni teljesen. Esetleg milyen módba módba tegyem, hogy halkabb legyen (qiut?) és kevesebb levegőt fújjon? Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Gyurike
tag
Anno én is futottam kört hogy mi legyen, mert nekem is tetszettek ezek a vezetékes irányítók, innen jutottam a Madoka illetve a One+ kontrollerekhez is. De végül a wifi kontroller mellett tettem le a voksomat, mert végülis a vezetékes táv helyhez kötöttebb mint az infrás, és azt is el kellene kábelezni valahogy (ráadásul több beltéri esetében bonyolultabb a helyzet).
A Wifivel végülis nincs még a lakáshoz se kötve az ember, az app is egyelőre jónak tűnik, több infót is lehet így megkapni. Árban sem vészes, nekem 18k volt darabja.@Tamás9x: szerintem valami saját protokoll lehet, a wifimodul kábellel csatlakozik a beltéri főpaneljéhez, gondolom saját szabvány és csak az egyik mehet egyszerre.
A beltéri fedele alatt van egy kialakítás ahová be lehet tenni a dobozkát. Itt a fedél belső oldalán van is egy extra "anyag" felragasztva, hogy a wifi-modul ledje ne világítson át a műanyagon.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
zacci
aktív tag
válasz Gyurike #55252 üzenetére
Felhivtam a Daikint. Az a helyzet amire gyanakodtam. Egyszerre nem lehet a wifi modult es a vezetekes fali vezerlot hasznalni, mert mind2 cuccli az S21-es portra csatlakozik, igy ertelemszeruen vagy az egyik vagy a masik kotheto be. Ez igy eleg ergya
Madoka nem compatible Sensirahoz. -
sayen2
csendes tag
Sziasztok !
Klímát keresek 3x3 méteres helységhez. Elég ide a ide a 2kW -os is vagy inkább 2,5 kw -os jobb lenne ? -
rígel
őstag
válasz Leshrac #55257 üzenetére
Az LG klímáknak papíron nagyon szép paraméterei vannak,már-már túl szép ahhoz... kategória, viszont valós tapasztalatot nagyon nehéz találni. Én is szemeztem tavaly egy felső kategóriással, ami papíron kenterbe verte a drágább Daikineket is, ez azért kicsit gyanús volt, hogy ha ilyen pöpec a gép, miért nem veszik mint a cukrot. Mivel nem tudtam érdemi tapasztalatot szerezni, én sem mertem megvenni. Ettől függetlenül lehet hogy jók. Az alkatrészellátás és a szerviz kérdéses.
-
Leshrac
csendes tag
Sziasztok!
Lg S12EG Silence Basic mennyire ajánlott egy Daikin FTXF35D Sensira helyett? Eredetileg a Sensirat akartam, de 90k forinttal olcsóbb ajánlatot kaptam az LG-re és mivel 2 is kellene ezért így sokat tudnék vele spórolni. Tudom, hogy nem japán, de legalább nem is kínai . Max 5 évre tervezek ebben a lakásban így az nem fontos hogy 10+ évet kibírjanak. Két 16nm szobába fognak kerülni egy 68nm-es panellakásban.Az egyik a hálószoba, ezért az fontos hogy nagyon halk legyen, ebben elvileg az LG nagyon jó, a klímás is ajánlotta.
Előre is köszi a válaszokat!
-
zacci
aktív tag
A Daikinban kezzel lehet allitani jobbra-balra a lamellakat. Egyszer beallitod es josag van.
pollenszurot felejtsd el. Ha megis azt szeretnel egy legkondiba, akkor azert annak is nezz utana, hogy mennyibe kerul majd a csere szuro. De ezek a szurot kb. semmit sem ernek. Vegyel inkabb egy normalis legszurot, mert csak az er valamit. A klimat meg hasznald arra, amire valo. -
zacci
aktív tag
Felejtsetek mar el, hogy a klimaba PM2.5 pollenszurot akartok. Ez nem legszuro, hanem legkondi! Eleve a kialakitasa sem megfelelo a levego szuresre!
Ha valaki levegot akar szurni, akkor vegyen pl. egy Xiaomi legszurot. Na az profi! Ahhoz legalabb van normalis ertsd. tobb retegu szuro, akar hepa, akar olyan, ami formaldehydeket is kepes hatekonyan kiszurni es nem is draga hozza a szuro. kb. 10e
Maga a gep sem horror. Biztos vagyok benne, hogy olcsobb, mint ha direkt hepa szuros legkondit akarnatok, ami lofaxt sem fog erni. -
MC Pite
veterán
A TZ (és FZ) széria mind Compact (beltéri méret).
TZ-nél kézzel lehet oldalra, a vízszintes terelés viszont pozíciókba rakható, nem csak megállítós mint sok kínainál.Lóf...sz ezekben a lollen/PM2.5 szűrés. Leírják, de szinte szúnyogháló méretű (a fém konyhai szűrőnkkel vetekszenek, direktszűrőkre való spré kellene rájuk ).
Tamás9x: Ez kérdés? Egyik se a kedvencem, de inkább Sensira.
F.N.: Nem értek a lovakhoz, de az nem járható/bevett dolog az (ahol a kültéri helye/magassága engedi) hogy a csatorna alul jön el, benne a kondenzcső, és csak a kültérinél felmegy a táp/hűtőkőzeg a csatornával (kondenz meg egyenesen tovább)?
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
valakky
aktív tag
válasz droti25 #55248 üzenetére
én talán valami nem korrozív zsír/olaj/gyantára való felülettisztítóval próbálkoznék, töményen, ilyen kis pumpás permetezőben. pl. akár valami autóápolási szer. aztán behatási idő után vízzel megint abban, lemosva. de szerintem bármennyire is óvatos leszel, azért össze fogod kenni a falat valamennyire alatta, ha/amikor az a sok cucc lecsöpög majd.
esetleg amit ismerek, az a STALOC szerelési tisztítószer, az spray. de hogy erre jó lenne-e?
de az tuti, hogy csak kis felületen próbálnék ki elsőre bármit is.[ Szerkesztve ]
-
Miklósbácsi
tag
Szia ! Nálunk a Daikin FTXF35A működik, ennek jobbra - balra kézzel állítható lamellái vannak. Ez itt elegendő is, mert a lakásban megvannak az évek alatt megszokott ( ülő és fekvő ) helyek, amin ritkán változtat az ember.
Emiatt elegendő volt egyszer kézzel beállítani a kívánt irányba a lamellákat - némi kísérletezés után. Az egyik egyenesen előre, a másik jobbra terel - ez volt az igény - így egyenletesen eloszlik ebben a helységben a levegő. Persze szükség esetén rögtön átállítanám más irányba, ha kellene.Mivel a gép több helységet is képes lehűteni, ezért sokszor egymásba nyitjuk a szobákat. Olyankor nem sok jelentősége van a jobbra - balra terelésnek, viszont egyenletesebb a hőmérséklet eloszlása, ha a távirányítóval működtetem a függőleges irányú motoros légterelést.
Arra is oda illik figyelni, hogy nincs - e olyan családtag, amelyik érzékenyebb a hideg levegőre vagy esetleg allergiás - hiszen óhatatlanul felver egy kevéske port a beltériből kiáramló levegő.
Hosszú évek itteni olvasásából arra emlékszem, hogy pollenérzékenység esetén a szakemberek elsősorban a profi légszűrőket ajánlják. Azok igazán erre készültek, mondják ők.
-
droti25
őstag
Erre valaki?
[link] -
Tamás9x
őstag
Kaptam egy másik ajánlatot is:
Midea xtreme save PRO MGP2X-12-SP 285K
Vagy marad a régi felállás
Daikin new Sensira FTXF35D / RXF35D 275KInternetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
DithenS
senior tag
pár éve 30.000Ft volt egy telepítés, most meg 85.000Ft-ot elkérnek??? Azért picit kezdetek elszállni az árakkal.
Sajnálom hogy ezt mondom, de a “szakmunkások” nem arányosan dolgoznak a pénzükért. Egy kőművest 30 ezer alatt nem találsz, klíma szerelés is 85 ezer (oké, csövek stb. De erre van kedvezmény ha nagy tételben veszi valaki.) Picit hihetetlen, lassan több lesz a szerelési ár mint maga a klíma…
Csak az a baj, hogy nem lesz változás, és nem az infláció miatt, hanem mert egyszerűen van kereslet. De egy idő után nem lesz, és akkor sok szerelő hoppon fog maradni. Nem kötekedésnek szánom, inkább csak egy vélemény.
Azt ebbe az árba sokszor kókler munkát is kap az ember. -
abrax1
csendes tag
Megintcsak nem szakértőként, de lelkes utána olvasóként írom:
c) a Compact annyit jelent, hogy valamivel kesekenyebb, mint a hasonló kisebb szegmensben lévő klímák átlaga - ez gondolom akkor fontos, ha pont 10 centin múlik és csak 80-valamennyi centid van beépítésre 90-x vagy annál több helyett.
Itt látni pl:
https://www.panasonicproclub.com/uploads/GB/catalogues/untitled%20folder/EU%2020P%20RAC%20FULL%20RANGE_END%20USER%2022%20LR.pdf
779mm az a "kompakt" szélesség. (még pl. az Etherea 870)Kézzel szerintem mindegyik normális klímánál lehet állítani a lamellákat vízszintesen.
A TZ PM2.5 szűrőjére valaki azt mondta itt nemrég, hogy egy vicc. Egyikben sincs többréteges HEPA szűrő, mint egy rendes légtisztítóban, az tuti. Én eddig a Panasonic Etherea -t néztem, abban van valami technológia ami úgy ionizál-bármit csinál, hogy hatékonynak tűnik, de ebben se vagyok biztos, és az már az egyel feljebbi kategória.
[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
Nem gondolnám vakmerőségnek.
Adószám alapján nem telepíthet, nem javíthat, de honnan tudod,
hogy kivel, kikkel áll szerződéses jogviszonyban, aki telepíthetnek, és
javíthatnak is. ( Például mint Én.)
A honlapjuk alapján a náluk vásárolt klímát betelepítik, ( betelepítettetik)
tőletek olcsóbban.
[eklima.hu]
A klímák nem olcsóbbak, listaáron adják a berendezéseket.
Én nem mondok véleményt a munkáikról, amíg nem láttam azt.
Az Én munkám ilyen.
A cseppvíz kidobás vége még nincs a képen.
Elképzelhető hogy Ők szebben dolgoznak,
de persze az is lehet, hogy nem. Ezt látatlanban NEM TUDHATOM.[ Szerkesztve ]
-
zhit86
csendes tag
Sziasztok!
Ezekkel a típusokkal szemezek:
a)
LG PC09SQ Silence Plus
b)
Daikin FTXF20C / RXF20C
(vagy nagyobb Daikin FTXF25C / RXF25C)
c)
Panasonic KIT-TZ20WKE Compact
(vagy nagyobb Panasonic KIT-TZ25WKE )
Nem tudom, hogy a "Compact" nem "Compact" mit számít.
A 25-ösnél úgy láttam nincs ott ez a Compact utótag soha, a 20-asnál meg említik...
Két kérdés, amire nem találtam érdemben választ
1)
Melyiknek lehet oldalra (jobbra balra) a beltéri egységen a kifújás szögét állítani?
Távirányítóval, vagy ha azzal nem akkor legalább kézzel a lamellákat?
Egyedül a Daikin-nál a kézikönyvben láttam erről valamit, kézzel állítható, de ott is kicsit fura volt a megfogalmazás.
2)
Pollenszűrés kapcsán mire lehet számítani?
Van ezekben érdemi komolyságú HEPA szűrő?
LG és a Panasonic elvileg azt állítja, hogy igen, Daikin nem említi.
LG kézikönyvet letöltve egy max 1 cm vastag mosható szűrőt láttam, nem tűnt túl komolynak.
Panasonic-nál képet, részleteket nem találtam, a szöveg szerint van benne jó szűrő és valahol olvastam is, hogy a Panasonic-ok jók ebben.
Előre is köszönöm, ha tudok adni valami infót -
PROTRON
addikt
Aryes
Amúgy ez a fuji is jelzi ha leolvaszt, villog a zöld on-off állapotot mutató jelzése, továbbá látványosan felfele fordítja a lamellákat.
Így számomra is érthetetlen hogy "defrost" és ilyen információra miért kellene egy plusz olyan alkatrész, ami elromolhat, és inkább szempont a típus választásakor szemben a tényleges felhasználói élményeket befolyásoló(pl energetikai) alkatrészekkel.Az autós hasonlatod miatt meg önmagában megérdemelsz mindennemű kioktatást, mert annyira távol áll a valóságtól.
Te most gyakorlatilag azt mondod, hogy olyan autót akarsz amiben a pohár tartóhoz is van fűtés. És amelyik ezt nem tudja, hiába biztonságos, hiába költséghatékony az üzemeltetés, hiába olcsóbb, ha nincs benne pohártartó fűtés akkor nem veszed meg. Inkább keresel egy lada nivát, amibe Józska előre beleszerelte a pohártartó fűtést és ráírta hogy ez nem lada niva, hanem Józska superb 5es és azonnal letejeled neki akár a 3xos árat mint amennyiért egy új opel astrat vehetnél.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
PROTRON
addikt
válasz pepusos #55199 üzenetére
Csak én nem látom, vagy tényleg nem tettél be fotókat a kérdésedhez hogy esélyünk legyen tanácsot adni? Értem hogy folyosó, de mitől gurul?
Nálam fujitsu 12ltca van, ebben megoldották hogy csak 1 elvezető cső van.
Egy alkalommal most télen a rezgéstől kicsúszott a klíma alján lévő pipából az elmenő cső és pont jött a leolvasztás.
Hát szépen jött belőle annyi víz, ami már beleszámít egy wc lehúzásba, na nem teli tartály.
Na ezért van nekem azon a kis kb 30 cm szakaszon csőfűtés a csőben, majd a lakáson belül van végig furkálva az elvezető cső, egészen a wc-ig. Lelkiismeretesen végig jelölte a falon kimérve a lejtést a telepítéskor a kollega.
Elsőre persze nagyon nem akarta megcsinálni, nagyon ágált ellene és bizonygatta hogy a vödör a függőfolyosón elég lesz...de kötöttem az ebet a karóhoz, hogy márpedig erre a jellegű telepítésre kértem árajánlatot a kollégájától helyszíni bejáráskor, nem fogok vödrözgetni. Direkt felírattam a kollégájával hogy hány darab faláttörésre és hány [m] csövezésre készítsék az árajánlatot, meg persze hogy kiérkezés előtt felkészítsék a telepítő kollégát.A szomszédomnak aki "vödrözik" a függőfolyosón, lelkére van kötve hogy semmiképp sem használhatja fűtésre, arra ott van neki a gázkonvektor.
Amúgy ki****tt ronda ahogy a falon kívül lejön a fekete cső a fehér falon (természetesen fűtetlen) a folyosón.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
windy
tag
válasz pepusos #55234 üzenetére
Alkalmazottak száma : 1 Tulajdonosok száma : 1 Vezetők száma : 2 NKVH alapján előtöltött berendezések vásárlására és értékesítésére jogosult. De semmi másra.
Én azt gondolom, hogy ilyen cégtől klímát vásárolni nagyfokú vakmerőség. Telepíteni nem telepíthet, javítani nem javíthat.....ki fogja az esetleges garanciális igényedet kielégíteni? Annyival olcsóbb, hogy megéri?
-
valakky
aktív tag
válasz TeeJay #55216 üzenetére
a benne lévő mennyiség azért nem mindegy, mennyi marad vissza. negyedóra azért általában elég szokott lenni, hogy legközelebbi bekapcsoláskor ne tolja magából azt a jellegzetes, kicsit poshadt szagot.
heti több napos rendszerességgel használva, havonta kicsit átspricnizve ezekkel a kikapcsolás utáni fél órás járatásokkal én még nem láttam penészesedést. igaz bontani nem szoktam, csak leddel világítgatom meg a mókuskereket meg a belső részeket. talán jópár éve, 5-6 olyan év után, amikor már nem kellett szakemberes karbantartás, kellett bontani az egyik régi on/off, csak hűtőt, mert a mókuskerék nyekergett, egy csapágycsere volt, nulla penész meg koszfolt volt benne.
idény végén egy jó nagy spricnis öblítés (dettol vagy hasonlók), úgy hogy ázzon a mókuskerék (általában benyúlok egy pálcikával és forgatom szakaszosan, hogy mindenhol ússzon). várok 20-30 percet, kap egy jó adag dm-es desztillált vizes öblítést megint spricnivel, megy 1-2 órát a venti, aztán tolok neki egy fullra járatott fűtést fél órára alacsonyabb ventin, de azt csak a másikra, mert azon van. annak a belsejét se látta már szerelő szerintem vagy 7 éve.
persze lehet, meglepődnék ha szétszedné valaki.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz valakky #55235 üzenetére
Nálam kb 6 méter összeköttetés van. Igen pont leszabályozva zavaró leginkább, pont amikor halknak kellene lennie. De mindig megvan a csobogás, max a ventitől nem hallani. Illetve leálláskor is felhangosodik 3-5mp-re a csobogás. Úgy tűnik a kinti egység csobog és valszeg onnan jön át a bentibe. De lehet a benti is csobog. De a külső hangosabban csinálja.
-
valakky
aktív tag
-
pepusos
senior tag
Nem tudom illik e itt ilyet kérdezni, de eklima.hu-ról van valakinek tapasztalata? Jóval olcsóbban tudnék onnan klímát beszerezni mint amit a szerelőm mond, ezért lenne érdekes... köszönöm!
-
zacci
aktív tag
Tetszik ez a BRC073A1 falra szerelheto vezerlo, de nem talalom itthon hol es mennyiert lehet ilyet zsakmanyolni
-
BlackJack21
tag
válasz canniball #55222 üzenetére
Tegyük fel, hogy kinn -5°C van, csináljuk a szokásos napi 2 szellőztetés egyikét, ki van nyitva az ablak és az ajtó is, abban az esetben, ha nincs automatizálva, kis idő múlva a klíma elkezd bolond módjára fűteni, magas ventilátor fokozaton. Az ablak még mindig nyitva van, így kb az utcát fűtjük a "nem hasznosított" energiával. Ha ilyenkor csak ventilátor üzemmódban megy az a szellőztetés hatékonyságát növeli. Az ablak bezárása után az alatt a 3 perc alatt általában rendeződnek a hőmérsékleti viszonyok, így visszaváltva a fűtés nem olyan intenzíven indul és nincs "szélvihar"( viszont van két csippanás). Hűtés módban még nem próbáltam, bevallom.
-
MC Pite
veterán
Fél órája ülök a váróba a fogorvosnál, ismeretlen típusú Fisher klíma, eleve nem is volt meleg, de belőtték 24⁰ra. Szétfagyunk, bő 20 perc alatt még mindig nem állt le a hűtéssel, pedig kb 20m², és rendesen hűvös van. Rohadt kellemetlen, jeges levegőt fúj, nem hűvöset...
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz abrax1 #55206 üzenetére
Hallabb, hatékonyabb, több extrával; mindenkinekagának kell eldönteni. Hálóba leghalkabbat venném, aztán meg hely/emberek függvénye. Vertikális légrerelés sztem nem sokat ér. Ionizálás... Van akikszerint jó, van aki szerint semmi különbséget nem vesznek észre, passz. Airpurifierrel mi sem veszünk észre semmi ha megy vagy nem megy az ionizátor.
A TZ kültérije nem olyan finom (vibráció) mint az NZ-é, de még korrekt. Ehtereát a kettő közé tippelném (azom nincs).Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Tony21
tag
válasz abrax1 #55221 üzenetére
" A fórumtársak leginkább a Daikinre és a Panasonicra esküsznek, ha fontos, hogy halk legyen."
Illetve ide sorolható a Mitsu AP is, csak régen volt róla szó. Kérdezd mondjuk Windy-t A régi (elmúlt pár év) hozzászólások alapján döntöttem mellette (no meg már tavaly ősszel is Pana hiány volt) és jó döntésnek bizonyult.
-
canniball
nagyúr
válasz BlackJack21 #55217 üzenetére
Az alap témával egyetértve (én is használom a wifit és HA alól vezérlem a klímákat) kérdezem: a vázolt procedúra miért jó?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
abrax1
csendes tag
válasz PPatrik #55219 üzenetére
Én most szemezek a Panákkal, mint látható fentebb, csak az eddigi tanultakat írom le, nem vagyok szakértője a témának. A neked ajánlott kisebb Greeknek is 24dB a legalacsonyabb zajszintje, vs. Panasonic TZ 20dB (vagy Etherea 19dB), és hasonlóan a magasabb fordulatoknál is megvan a különbség.
Nem mintha zavaró lenne a 24dB - nálam a kinti, előszoba-nagy nappalit hűtő 5kw-os Mitsubishi elvileg 27dB, és habár hallani, de nem nagyon és az a zaj is inkább kellemes suhogás. Viszont ha kisebb szobában, közelebbről hallgatva, és egész nap home office, illetve éjjel is járatnád a hálóban, akkor én biztos hogy a lehető leghalkabbat választanám. Daikin, Sensira, Panasonic TZ/Etherea, Mitsubishi HR/AP, ezeknek mind 20dB körül van a csendesebb üzemmódja (legalábbis a 2.5/3.5kw-osoknak). A fórumtársak leginkább a Daikinre és a Panasonicra esküsznek, ha fontos, hogy halk legyen.
Meg hát... másban is nagy a különbség, japán és kínai közt, ahogy azt leírták itt sokan, évek óta. Én még a meglévő keretnél is tuti inkább egy alap japánt választanék, mint a Gree-t, de 1.5 milliósra növelve a keretet meg szerintem belefér a már nem alap is (Pana Etherea, Mitsubishi AP).[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz BlackJack21 #55217 üzenetére
hogyan lehet az előző állapotba rakni? Nekem mitsubishi van HA-ban
-
PPatrik
aktív tag
Sziasztok!
Egy kb 100nm-es családi házat klimatizálnánk, 2 hálószobát és az amerikai konyhás nappalait. Az egyik hálószobában home office megy, másik csak alvásra van használva.
Helyi cégtől telepítéssel együtt 1.1 milliós ajánlatot kaptunk 3 darab Gree Pulse gépre (2.5 + 3.2 + 4.6 kw)
A netes árakat elnézve ez nekem korrektnek tűnik, ellenben nem igazán nyilatkozott a szerelő más márkákról. Említett egyet (nem tudom melyiket, de nem volt annyira ismerős), hogy az olcsóbb lehetne és nem olyan rossz, az nem érdekelt.Mondtam neki, hogy fontos lenne ha halk lenne, amire csak annyit mondott, hogy rakjuk a földre a kültérit. Honlapjuk szerint forgalmaznak Daikin-t is..., de meg sem említette hogy az szerinte halkabb lehetne
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ha mondjuk 1.5m a keret (de ha kell lehet több), akkor milyen gépet ajánlotok aminek megbízható és értelmes/hasznos a wifis funcionalitása és tényleg halk?
Itt visszaolvasva én eddig a Daikin Sensira-t és a Panasonic TZ-ket láttam említve. Esetleg van még más modell is amit érdemes számításba venni? -
fanci
tag
Így elég nagy csalódás a daikin,pont azért vettem mert állítólag csendes és megbízható. Én megvárom a nyarat hátha "kikopik"belőle a szörcsögés,ha nem akkor megpróbálom garanciában javíttatni de biztos hogy nem lesz egy könnyű kör mert ilyen hibával tíz klímásból nyolc biztos hogy elküd majd a sunyiba mondván hogy ez természetes üzemzaj.
-
BlackJack21
tag
Ez sem rossz ötlet, de van hova fejleszteni
A wifi/wifibeszélgetéshez csak annyit, hogy nálam a wifi sokat segít abban, hogy megoldjam pl. az alábbi vezérlést. A klíma alapesetben megy ahogy be van állítva, ablaknyitásra átvált ventilátoros módra közepes ventilátor sebességgel, ha a bejárati ajtó is ki lett nyitva az ablak(ok) után x percen belül, akkor a ventilátort magasabb fokozatra kapcsolja. ha az ablak be lett zárva, akkor 3 perc után visszaállítja az előző állapotot(mód, hőmérséklet, ventilátor sebesség). Ez pedig cloud nélkül, localban(Home Assistant segítségével) -
nagyúr
válasz TeeJay #55205 üzenetére
kár hogy azzal nem lehet valahogy kirafkózni
Írtam feljebb, hogy csinálok egy távirányítót arduino-val, de közben rájöttem, hogy ugyan Daikin kódokat tudnék ilyen módon küldeni, de több mint valószínű, hogy a temp 🔼 + temp 🔽 + OFF gombok lenyomásakor nem a 3 gomb kódját fogja elküldeni, hanem magának a távirányítónak a szoftverén belül aktiválhatja azt a rejtett szerviz menüt, ami végül kiküld valamilyen kódot a beltéri felé.
Hacsak ezt a szerviz menüt nem lehet mégis valahogy kirafkózni a saját távján, ha esetleg a rajta lévő szoftver tartalmazza.
Annyit meg tudok ígérni, hogy amint megvan a klíma, építek egy IR code sniffert, és kiderítem ezt a titkos kódot, hogy arduino-val reprodukálni lehessen de ez várhatóan csak nyár vége felé fog összejönni.
-
abrax1
csendes tag
válasz Rommel6600 #55207 üzenetére
Köszönöm a válaszod, soha nem csalódás ez a fórum
Van egy elég korrekt, nem is olcsó, több mint 100 ezer forintos Beurer légtisztítóm (+ évi 15-20 a szűrő), mondjuk abban egy fél négyzetméteres, 5 réteges szűrő van. Cserébe legalacsonyabb fokozaton is nem hangosan, de magas-üveg hangon, idegesítően zúg. Ha ezt leváltaná a nanoe izé és tényleg hasonlóan hatékony lenne, főleg pollenek ellen, akkor nekem már megérte (ezt meg vagy eladom, vagy kiteszem a nagy nappaliba ahol azért kevésbé idegesítő).
Az a minimál hatékonyságbéli különbség inkább csak lélektanilag megnyugtató, ha rá akarja beszélni magát az ember a drágábbra de biztos hogy szinte semmit nem számítana áram számla szempontjából.
Az Aerowings jó kérdés. Mivel csak úgy lehet telepíteni, hogy az ágy felé fúj (merőlegesen, szemközti falról, az megoldható azért hogy ne pont felém közvetlenül, inkább láb-ágy vége felé, de mégis arra) ezért biztos, hogy fenti irányban hagyom majd a függőleges terelőt. Hogy ilyen esetben számít-e, hogy vízszintesen keringessen/állítani lehessen automatikusan, vagy belövöm fixen valami irányba, azt nem tudom eldönteni.Még talán annyit kérdeznék, hogy gondod volt-e vele - feltéve ha több éve használod? Nekem a fő egység egy 5kw-os Mitsu, 3 éve tökéletesen műxik.
-
Rommel6600
őstag
válasz abrax1 #55206 üzenetére
Nekem a hálóban Panasonic TZ25 és a nappaliban TZ35 van. Még az utóbbi is halk, én is kényes vagyok erre, ez volt az egyik fő szempont. A másik a wifi. Szerintem jól járnál vele. Az app is korrekt, a távirányítót egyszer használtam csak.
Én is filóztam az Ethereán, de nekem nem ért annyit. Nagy különbség nincsen ám köztük, az a Nanoe-s izé szerintem ennyi felárat nem ér meg, ennyiből már elég komoly légtisztítókat is kapni. Illetve valaki írta, hogy halk módban azért azt az ionizátort (vagymit) lehet hallani, kicsit serceg. (Keress vissza)
(A TZ pm2.5 szűrője viszont egy vicc.)
Továbbá amennyivel az Etherea kevesebb áramot fogyaszt, azt úgy számoltam, hogy kábé akkorra térülne meg, amikorra nyugdíjba megyek (30+ év), szóval csak ezért önmagában szerintem ne vedd azt.
Az aerowings2-nek (vízszintes irányú légterelést is tud) sok értelmét nem látom, mert én az enyémnek is egy irányba beállítottam a terítését, és még az auto (fel-le irányú) terelését is ki szoktam kapcsolni, mert feleslegesnek érzem. És olyan halk módban megy a beltéri, hogy ugyan ugyan halkan, de jobban hallani nála a terelő léptetőmotorjátIgyekeztem mindent megválaszolni, ha tudok segítek, kérdezz.
-
abrax1
csendes tag
válasz MC Pite #55193 üzenetére
Köszi! Én is érzékeny vagyok a zajokra, az asztali PC-met egy évig tuningoltam, mire teljesen hangtalan lett, szóval tudom miről beszélsz és ez megnyugtató.
Elkezdtem jobban beleásni magam a Panasonicokba, és úgy olvasom ki, te különböző Panákat használsz.
TZ, illetve Etherea (Z)-t hasonlítottam össze (ha jól értem, az NZ "Nordic" fűtésre van optimalizálva, arra egyelőre nincs szükségem... legalábbis még van gáz )Annyi evidens, hogy van egy 10% különbség fogyasztásban az Etherea javára, hangban minimális (1db), kicsit szélesebb legalacsonyabb-max felvett teljesítmény, ez mind szép és jó, de a kis különbségek miatt még nem annyira indokolja az árkülönbséget.
Te érzel hozzáadott értéket az extra fícsörökben, mint nanoe X, Aeorwings 2 vagy bármi másban?
Papíron mindkettőnek örülnék, mivel ahogy írtam, ahova kerülne, egy relatív kisebb szobában dolgozom és alszom is, jó lenne ha minél kevésbé huzatosan osztaná szét a levegőt, illetve mivel mostanában durran be az allergia szezon is, kb. klíma kapcsolással együtt, azt se bánnám ha kiváltaná a levegőtisztítót. Csak nem tudom, ez mennyire ténylegesen upgrade, vagy csak marketing? Látom, a TZ-ben is van Aerowings, csak 1.0-ás verzió, és valami PM2.5 szűrő is.
-
TeeJay
félisten
válasz kisbalazs83 #55190 üzenetére
De kár hogy FTXF távirányítóval nem lehet tuningolni hanem csak Comfora távirányítóval.
Mondjuk itt a szürke listán nincs benne az én ARC470A1 irányítóm, kár hogy azzal nem lehet valahogy kirafkózni[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Nekem alapvetoen Xiaomi alapu okosotthon cuccom van. Van egy ir adom, amivel meg is tudok tanitani mas taviranyito infra jeleit. Igy siman be tudom illeszteni a mihome rendszerbe a klimat. Pl. kinyitom az ablaxot, kapcsoljon le a klima, ha becsukom az ablaxot, akkor kapcsolja be, bar ez utobbihoz jo lenne egy konkret ON es OFF gomb, nem pedig ilyen hybrid ON/OFF gomb. De akar azt is meg tudom tenni, hogy a hordozhato ejjeli lampa gombjara beallitom, hogy a lampa lekapcsolasakor allitsa at ejszakai modra a klimat.
Csak eddig lusta voltam megtanitani a rendszert a daikin taviranyitora