- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
22dB-es a TCL beltéri csendes módban azt hiszem
Ettől tényleg csak főleg a Daikin és Mitsubishi halkabb azok 20dB-t vagy a drágábbak már 19dB-t tudnak.
Szerintem TCL esetén nem fogsz tudni olyat állítani amit Daikin esetén igen
Az elért hőfok esetén álljon le téma ritka holló, ott jobb ha pörög ventilátor módban tovább a kerék mert forgatja legalább a levegőt. -
Gubu0101
veterán
Hutesben ez a normalis mukodes minden klimanal kb.Kulteri kikapcsol a belteri megy es folyamatosan keringeti a levegot,valoszinu nem veletlenul talaltak ezt igy ki.Amit te hasznaltal ott mar gondolom bele volt nyulva ebbe.A szerviz menuket/programokat nem azert talaltak ki,hogy jon gipsz jakab azt majd o ossze vissza nyomkodja
(Olcso husnak meg hig a leve,jobban jartal volna egy alap Polaral.Tesla kb az alap TCL alapja)
-
asdf_
veterán
Viszont ami nagyon nem tetszik, ha éppen nem hűt akkor is forog a mókuskerék folyamatosan
Biztos én vagyok a hülye, de szerintem ez pont így jó. Kering a levegő, így egyenletes lesz a hőmérséklet, tudja a gép, mi a hőmérséklet (nem X percenként,"meglöki" a kereket, hogy mintát vegyen), és nem folyik a víz az elpárologtatóról (mert "leszárítja". Mások pont azt hajtják, hogy ezt BE lehessen kapcsolni...
-
4marul4
tag
Nem akarlak elkeseríteni, de tré munkát igen sokan adnak ki a kezükből. Én hasonló megfontolásból vettem Daikint, de ekkora szopórollerra még nem ültem fel életemben termék vásárlásakor... Most kerül jogász (békéltető testület) elé az ügy, mert az eladó/beüzemelő szerint (kiemelt lakossági Daikin partner) nincs annak semmi baja, "teljesen átlagos" a hangja...
[link] -
TeeJay
félisten
Akkor a Daikin-t te nem fenyőfa módban használod mert az az éjszakai mód és hangtalanul megy! Na ilyen az alap Gree klímákban nem lesz csak az Airy-ban van. Mondom felraktam pár tucat Gree Pulse ComfortX/Comfort Pro Syen Muse/Bora/Charm klímát, egyiken sem lesz ilyen halk mód soha fűtésben meg bőven hangosak sajnos
-
TeeJay
félisten
Hát akkor hallgassátok meg jobban... Gree ComfortX és Pro is 30db minimum fűtésben miközben a Daikin 20dB ott is éjszakai módban
Kültériben is halkabb mert sokkal jobban szabályozza magátDaikin Comfora és Perfera még halkabb is mint az alap gép és a Mitsubishi AY is halkabb mint a HR széria
-
TeeJay
félisten
Rövid rézcső, gyanítom egyenesen bele vezetve a gépbe, nincs egy hurka legalább amivel lehetne még játszani. Rezgés csillapító gumibak talán segíthet de érdemes lenne ránézni mennyire van vízben meg függőben a kültéri mert az is sokat zavar.
Fedél alatt gyanítom az áram vezeték sem a legjobb elvezetés, feszülhet az is plusz néha játszani szoktam a bakok húzásával lazításával.Sumi : Azért kíváncsi lennék a Mitsu AY miben nem felelt meg mert baromi jó gép
-
TeeJay
félisten
Pár órás munka pont amit nálad csináltak azért nem telepítés hanem "felhányás"...
Nekem 4-5óra szépen egy alap telepítés de nem is szokott gond lenni és nincs 70centi csövön klíma...
Nálad mindent kispóroltak, gyanítom a leg fostosabb 3ezer forintos csuklik nyeklik konzolra rátették a hozzá adott kemény gumira átmenő csavarral, na itt spóroltak már 1200forintot mert annyiba kerül a rezgéscsillapítós gumibak amiben nem átmeni csavar van, aztán 70centi cső kontra 2-3méter, máris spóroltak 3-4ezret, meg behúzás is könnyebb, gyanítom cseppvízcső is ugyanennyi van meg áram vezeték is.
Reméljük a lyukat sem fújták ki semmivel mert egy flakon ragasztóhab van vagy 2200forint ami vagy 10klímára bőven elég.Lecserélni a csövet meg azért lesz drága így látatlanban mert a hűtőközeget vissza kell terelni a kültéribe, szétkapni a rézcsövet, visszahúzni, lekapni a beltérit, szétnyitni a hollandert meg a párazáró szigetelést és új csövet vágni, peremezni, hollanderrel bekötni, újra leszigetelni, visszatenni satöbbi, áramvezetéket kikötni bekötni újra leszedés miatt
Ha kész akkor vákuumozás újra és rányitás és teszt.
Leírni könnyű időben meg 2-3óra is lehet ha meg kinyomták a falon a lyukat ragasztó habbal még több mire ki lehet bányászni a csövet rajta -
TeeJay
félisten
276ezer a 3,5kW-os Gree Comfort Pro (plus nincs)
a 2,7kW-os tuti nem ugyanaz ezt megnézheted itt
[Gree Comfort Pro 2,7kW specifikáció]
[Gree Comfort Pro 3,5kW specifikáció]
Már csak a kompresszor sem azonos bennük a többiről nem is beszélve400-ért rakva elég vastagon fog a ceruza főleg ha ez 2méter telepítés lesz
A vevő miért nem meri elhajtani a klímást ilyenkor? Ki fog fizetni a végén? Ügyfél ha 2,7kW-ot szeretne és ez nem orbitálisan atom nagy baromság akkor miért ne vinnék neki azt. -
Az RETTENETESEN SOK!
Rendeld meg neki ezt a DAIKIN 3,5.est olcsóbban (350 szereléssel) kijön, és ugye japán gép
De sz.tem ez a 2,5KW Polar ULTIMATE is bőven elég oda, és nagyon jó masina! 295 szereléssel 1ütt.
-
TeeJay
félisten
Kültériben rézcső lehet valamibe beleér és ezért leadja a rezgést a burkolatra is az meg a talpra is. Persze pár fotó sokat segítene mert lehet lazán felrakták a konzolra bármiféle gumibak nélkül, lehet a vízszintes közelében sincs az elhelyezése, lehet feszül a rézcső is meg még tudnék mondani vagon dolgot.
Pár héte társasáházra 5 darab vadiúj Daikin-t raktunk fel, ebből 4 FTXF35D volt egy meg FTXP35 és direkt fűtésnél teszteltem 3-5fokban és kellemesen halkan tették a dolgukat. -
4marul4
tag
Javaslat (enyém is ezt csinálta):
Derítsd ki, hogy a nem a kültéri hangja hallatszik-e be. Nálam a kültéri alsó lemeze rezonált be (valamit elkúrtak vagy a szerelésnél vagy a gyárban); alulról megnyomva a lemezt bekussolt.
Azóta úgy néz ki minden karbantartás, hogy 10 perc alatt kipucolják, utána négy óra állítgatás-csavarozgatás és humibasz-tömködés a lemezek közé, amíg be nem kussol. 1 év múlva újra. -
Tikakukac
titán
Innen a sarokból jegyzem meg: mai napig nincs megoldva a Micu klímám kültérijének berregése. Ellenben azt tudjuk, hogy a hiba amúgy nem az eszközben van, mert máshol jól üzemel. Ergo akkor most a Micu a hibás, a telepítő vagy a lakás? Sosem tudjuk meg.
Ultimate agyhalál, mikor kiskerben dolgoztam és százas-ezres mennyiségben pörögtek ki laptopok a cégcsoportban, akkor is voltak hasonló vad megállapítások: inkább kellett volna Asust venni, mint ezt a f0s thinkpadot, hát 2 hete van nálam és elromlott, nem ezért fizettem ennyit. Mondom uram, ön előtt a választás. Kell akkor Asust venni. Már most foglaljuk az időpontot zsanércserére és ha ezt a szép G56-ot választja akkor alsó burkolat cserére is, mert max 6 hónap és maguktól kiesnek majd a csavarok. Emberem néz rám: igen. Tudom, idegesítő a dolog, én is az lennék. Csak azt értse meg, hogy 1 fecske nem csinál nyarat.
Én azt mondom, dobd a Daikint a francba. Neked Polar klíma kell! Az okos döntés!
Íme anyámék melóhelyén a vas, 3 hetes köbö, max 4.
Négy alkalommal jött ki eddig a szerelő, legutóbb már atom ideges volt, hogy miért hívogatják őket, a klímával minden rendben van.Na ehhez képest az én klímám brúgása lepkeszárny-csapkodás.
Igen, az a kisebb vízesés is ami ott van, az is abból jön. Idézem: a víz lefolyása tökéletes. -
sepsi0
őstag
Majd jól megkapod, hogy kifogtad az egymillióból egy hibásat, ami a kínaiaknál minden harmadik.
Meg ugye biztos a legolcsóbb, belépő szintűt választottad, így a te hibád...
Amúgy meg a japán azért drágább, mert jobb, minőségibb.Lehet jobbak, de túlárazottak, ahogy a kínaiak is már.
Nekem nincs japó klímám, szerintem nem is lesz, mert sajnálom rá a pluszt. -
TaaT
nagyúr
""leszabályoz", a kínai nem jól, a japán jól"
Hűtésnél a kínai is jól le tud szabályozni, ezért írják itt a topikban hogy hűtésre jó a normális kínai is, fűtésre már jobban körül kell járni a dolgot. Hűtésnél az enyém (Gree Lomo) 130W-ig le tud menni, fűtésnél ha jól emlékszem 300W alá nem megy.
-
TeeJay
félisten
-
Hát igen ez eléggé kacafántos, nálam is közel hasonló a helyzet, így csak a 2szobába ment 1-1. a harmadikba meg semmi, meg a többi helyiségben sem, így tegnap délután a konyha/előszobába 28-29.fok volt, 24.be nekem már folyik a hátamon a víz, én a hideget szeretem! Télen is 20.körül van csak nálunk benn!
Nálam is nagy a belmagasság 3,2.körül van!
-
TeeJay
félisten
Csak hogy értsd 18 fok + powerful módban kinti 30+ fokban tudsz kb 1-1,2 kW fogyasztást elérni de a powerful mód fél órát megy maximum meg kinek kell egyáltalán olyan hideg? Simán 24 fokon nálam 2-300 wattot kér hajnalban éjszakai módban meg 150 watt vagy az alá is bemegy. Továbbra is annyira aggódsz mindenen hogy idén neked nem lesz klímád 🤣
-
Nálam a 2,5ös DAIKIN Maximum 580W ot tudott kiszedni a konnektorból ez indulásnál volt, ez ugye kb: 2,6.Amper!
Menet közben 110-160W körül elvan!
16os biztosíték biztosan elbírja a 2db 3,5est is de sz.tem még 4et is elbírna!
Tegnap került fel a 2ik DAIKIN is, 3napig az 1db 2,5ös hűtötte a kb 45m2, és én a hideget szeretem így 22fokra volt beállítva, simán elbírt vele!
A 3,5es felesleges, sz.tem a 2db 2,5ös is elég lenne neked, bár ha fűteni is akarsz velük, abban nincs tapasztalatom még. -
TeeJay
félisten
3,5kW gép 24fokon nálam panelban még éjszakai módban is végig hűt és megy a kompresszor. 25 fokon már viszont le fog állni és átmegy on/off gépre.
Megnyugtatlak 80+ éves rokonodnál a 2,5kW-ig sem fog menni folyamatosan mert 26-27 fokon fogják járatni és ott gyorsan lehűti a szobát és leáll. -
rígel
őstag
Úgy gondolom hogy kellően le tud modulálni, lehet hogy le fog kapcsolni, de a nyakamat merném arra feltenni hogy sokkal kevesebbszer mint bármelyik kínai. Egyszerűen sokkal szofisztikáltabb a vezérlés. Biztos hogy takarékosabban fog működni egy 3,5KW-os Daikin, mint egy kisebb kínai.
Az tény hogy optimális egy 2,5KW-os Daikin (vagy más szoftveres oldalon is erős klíma) lenne, de a túlméretezés bizonyos határokon belül nem jelent hátrányt. Pláne ha gyenge a szigetelés, vagy az ablakon keresztül nagy a hőterhelés.Hacsak nem féláron van a kisebb a nagyobbhoz képest, sosem fog megtérülni gazdaságilag a többletfogyasztás sem. Ha egyáltalán lenne többletfogyasztás. -
Asike
csendes tag
Ennyire én se értek hozzá. Azt látom, hogy a földszinten a Fisher nordic kb üresjáratban megy csak ventillátor, mert az alsó szintet nem kell annyira hűteni. A kültéri se megy. A felső szinten meg muszály mennie mert egy rész tetőtér az egész és rohadt meleg van, másrészt már van valami nyűgje a midea blanc-nak és ha nem terhelem akkor leáll és csak újraindul folyamatosan. Tenkes kapitány azt mondta használjam amíg lehet és utána cseréljük csak le. Mondjuk tuti nem veszek megint valami kínai cuccot ami vagy bírja vagy nem. 3,5 évet bírt a midea. A fischer meg sokkal jobb áron volt mint egy japán azért van az lent most.
-
Asike
csendes tag
Miért lenne baj? Könnyebben hűt/fűt, kevésbé erőlködik, és van erőtartaléka ha esetleg szükség lenne rá. Valószínűleg kevésbé is használódik el. Nem kell csúcson járnia attól, hogy képes rá. Viszont kérdés mennyiért mert ha jelenős az árkülömbözet és nem használnád ki normál esetben a nagyobbat akkor szerintem várd meg míg lesz kisebb teljesítményű.
-
TeeJay
félisten
Továbbra is túl parázod az egészet...
Legolcsóbb Whirlpool nekik és kész. A "használom a klímát" nálam azt jelenti hogy megy egyhuzamban 2 hétig amíg végig 30fok vagy felette van napközben kint...
Vegyed a Haier-t úgyis már a szerelésen spórolsz mert 50ezres szaki megy ki.
Vedd tőle azt amit azonnal tud hozni és legolcsóbb, hidd el az is overkill lesz 80+ éves rokonodnak. Alkatrész témát meg szintén túl izgultad. Az azoknak kell mint pl nekem aki 1év alatt annyit járatom a gépet mint te 15év alatt fogod, nálam többet kap a gép esélyes hogy később x év múlva valami elromlik és kell cserélni benne cuccot.
Takarítottam már 21éves R22-es on/off Genex gépet meg 19éves on/off Whirlpool-t is és mai napig úgy hűtenek mint az álom. Gondolom nem meglepő hogy évente alig pár hétig használták úgy persze hogy 20év meg sem kottyan nekiSzokták mondani klímások hogy az a legdrágább klíma ami fent van a falon és sosem vagy alig használod mert akkor nem is volt rá szükséged. Amúgy meg használd 26 fokon plafonra irányítva enyhe ventilátorral és nem lesz bajod, ha túl meleg van tedd 25-re és így tovább...
Sokan kezelni se tudják a klímát aztán lefekvés előtt bedurrantja 20fokra és csodálkozik hogy megfázik -
TeeJay
félisten
Mondom én jövő karácsonyra lesz is klímád
AUX-ot is nézd meg meg a Fisher-t is és máris hónapokig fogsz még agyalni melyiket vedd.
Hitachi jó gép de már írtam neked hűtésre nem kell nagy tudás, olcsót vegyél mert tapasztalat hogy 60+ embereknél alig poros a klíma 1év takarítások között hiszen alig pár napot járatják majd. Télen sem fognak fűteni vele mert ahhoz tolni kell neki a hőfokot meg a ventilátort és "jaj sokat fogyaszt" úgyhogy teljesen felesleges drága gépet rakatnod.Nord meg főleg Gree gyártmány, még meg sem vetted a klímát de már alkatrész kérdésen gondolkozol
Mondtam neked azt az évi pár nap üzemet 15évig bírni fogja. Gondolj bele nekem 3. szezont nyomja a Daikin Sensira (2020 március közepén rakták fel) és áprilisban már hűtök, októberben meg még hűtök. Most is úgy megy hogy napok óta nem volt kikapcsolva csak mikor jött a vihar és felhőszakadás akkor szellőztettünk és addig nem ment mert nem volt rá szükség. Én 2hét alatt több üzemidőt pakolok a klímába mint rokonod 10év alatt fog
-
rmihaly
tag
Szia!
A 22dB jó. Halk. 25-27dB suttogás, ezt már hallani, és halk tv-nél is meghallható (bár nem zavaró szint).
31dB az már hangos.
Ezek 20dB háttérzajos helységben igazak.Olyan helyen ahol 35dB a háttérzaj, a 31dB -t meg se hallod (pl varosban főút mellett nekem 46dB volt csukott ablaknál mikor zörgött a busz..., amikor jött egy két rezós motoros, az 60-70dB volt /régi nyilászáróval/)
-
Asike
csendes tag
Nekem van az emeleten egy Midea Blanc klímám. 3,5 évesen el kezdte a P4 hibát. Ha autómata módban van és el kezd vissza venni a teljesítményből akkor leáll. Újraindul és ha nem kap terhelést folytatja ezt a kört. Most mindíg full ventin megy de szerencsére nem fagyok meg mert egy egész emeletet hűt most így. Amíg megy addig nem cserélem le mert hűteni még nagyon tud. Fűtése már nem működik. Azonnal le áll ha fűtésre kapcsolom. De a szerelő mondta, hogy javíthatatlan mert nincs alkatrész. Szóval kínait én se veszek többet. Inkább egy megbízható fapad japán. Még a Fisher nordicra leszek kíváncsi. Az egy szezont ment még csak a földszinten. (jóval olcsóbban megkaptam mint egy japánt) Remélem az nem hal be. Mondjuk 6 év gari van rá, bár ha nem lesz alkatrész ahoz se akkor nem tudom mit kezdenek gari idő alatt ha véletlen megáll.
-
TeeJay
félisten
2,5kW is elég lesz akár mert sosem fogják "jégverem" módban tolni
A hűtés nem nagy feladat a klímának mivel nem benti 40 fokból akarsz 15-öt csinálni hanem 28-30 fokból 23-24-et. Nekem pl a Daikin meg powerful módban csak tesztelés miatt járt de nincs rá szükség pedig én panel lakásban lakom és egy klímával adom a 60nm lakásnak
-
törölt tag
Éppen a nyugdíjasnak lényegesebb, hogy a klíma sokáig menjen, mert lehet, nem lesz pénze újat venni, és felszereltetni pár év múlva, ha ennyire értéktelenednek a nyugdíjak.
"Ich habe nicht genug Geld, um billig einzukaufen."-ahogy a nagymama mondta, pedig akkor még kínai klíma sem volt. -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
Karácsonyig fogsz még szenvedni az ár kontra klíma minőség témán.
Jó gép nincs olcsón, halk sincs, ami jó az drága. Japán gépek ajánlottak.
Oda aki klímát se akar vennék egy legolcsóbb ergya gépet és elmegy jó pár évet hűtésben nyáron. Oda nem kell nagy tudás. Ha a hang nem zavarja őket hadd szóljon.
Mondom nyeklik csuklik, el van deformálódva legtöbbnek a burkolata de egyik ügyfél sem panaszkodott hogy nyáron ne hűtene.
Múlt héten R22-es on/off gépet takarítottam, volt vagy 20éves és úgy hűtött mint az álom. Igaz hangos meg buta mert alig lehet rajta valamit állítani de hideget csinál. 20éve is valami tragacs volt mert nulla márka. -
TeeJay
félisten
Vegyél valami olcsó whirlpool kotvány gépet.
Mostanában vagon ilyet takarítottam ki, a burkolat hajlik össze vissza, látszik rajta hogy tűzre való gép meg tuti pattog hűtésben meg fűtésben is viszont évek óta tudja nyáron azt a pár nap/pár hét hűtést amire vették. Én biztos sose venném meg mert nem egy japán minőség de ne szenvedj heteket, vedd meg a legolcsóbbat és megy ameddig megy -
Ha ennyire nincs igény a japánra és pénz se, akkor el gondolkodnák a Haier Tide Green-ben, szomszédomnak ilyen van, és meglepő módon nagyon jó és tényleg baromi halk ~19dB is tud lenni.
-
zacci
aktív tag
En nem azt mondom, hogy majdnem annyi, hanem azt, hogy nem sokkal dragabb, ami mar viszont megfontolando, mert itt nem csak az ar a kulonbseg termeszetesen
A kerdes az, mennyi lenne a vege pl. a haiernek szerelessel egyutt ? Sajnos itt nem csak a keszulek arat kell figyelembe venni, hanem azt, hogy vegul mennyibol kerul fel a falra.
De persze, ha nem fer bele a keretbe az teljesen ertheto. Sajnos nem olcso ma mar semmi, ellenben draga
Mindenkeppen kompromisszumot kell kotni es a mellett letenni a voksot, ami kevesbe faj.
A Sensira egy alapgep. A kinai gepek funkcioban altalaban tobbet tudnak azonos arkategoriaban. Ez naluk a sajat kis aduaszuk. Egy japan gep meg masban nyujt tobbet. Az meg az o aduaszuk. Ha a kettot osszegyurjuk, akkor kapnank meg a "tokeletes" klimat. Na annak az ara viszont teljesen mas kategoriaba esik...Es igen, nincs igazsag -
zacci
aktív tag
Itt is ervenyes az osi mondas, miszerint az olcsobb dragabb.
Ha nem szamit hang, akkor mehet fel barmilyen kinai, max nem kapsz hozza ket ev mulva muanyag bizbaszt. Kicsit dragabban kapsz egy Daikint, ami alapbol halk, kulturalt vezerlessel es 2 ev mulva is lesz hozza muanyag bizbasz. Szerintem hosszutavon inkabb a hang az ami meghatarozo. Egy alap kinai is elmegy sok evet, de ne varj tole feltetlenul kulturalt vezerlest, foleg ne halk mukodest. De ez persze egyeni preferencia. Nekem fontos volt a hang, mert 1 panel, 2 ablak mellett van az agy es ott a kulteri is. E miatt nalam szoba se johetett kinai. Ami kinaibol halk, az meg mar annyiba kerul, mint egy japan cucc. Innentol nem volt kerdes...
Persze az ar donto. Es ha meg a hang sem lenyeges es az sem, h esetleg nem kapsz hozza alkatreszt, akkor tok mind1. kb. 338e-bol kijon egy 3.5-os Daikin szerelessel egyutt. Nem tudom mennyi lenne a Haier szerelese, de a szomszed is Haiert rakatott es 300+ volt a vege. Ilyen szinten mar nem jelentos a kulonbseg. Szerintem... -
mrmft
senior tag
Ott intezed, ahol vetted, annal a cegnel. O pedig intezi a nagykerrel. Hogy szerelot kuld-e hibajavitasra azt cege valogatja, eselyesen a javitas dijat fizetni fogod, ha az alkatreszt nem is. De lehet nem, ez lutri.
Mitsubishi garancalis hattere ilyenkor is korrekt (gond nelkul sikerult garanciaztatni - M klimas jotallasi jeggyel), Daikine kevesbe (nem sikerul ilyen termeket garanciaztatni). -
mexel
veterán
Közben megvan, úgy tűnik 2019-es modell. ( hogyhogy még kapni ilyeneket? )
Érdemes lehet megvenni még vajon?
-
zacci
aktív tag
pont ma kuzdottem a szomszed uj haier 3.2-es klimajaval. Nem biiirta beallitani a wifit. Pofara jonak tunik maga a belteri,de a wifivel szopas volt. A programja atom lassu es elso felvetel utan egyszeruen eltunt a klima a progibol. Na mondom vegyuk fel ujra, de mar nem lehetett. Aztan egyszercsak megjelent es eleg nyogve nyelosen, de lehetett hasznalni. 350e volt a beszerelessel egyutt ez a kinai cucc. Dragabb volt mint 1 Daikin
A belteri elvben halk, a kulteri a szokasos kinai hangos fajta, de a meresi metodusrol egy arva szo nem esik, szal innentol a ki tudja kategoria. -
zacci
aktív tag
csak mert itt van pl. az FTXF25D ami szerelessel egyutt 333e, amibol a szereles 3m-ig 82e, ergo maga a klima ara 251e
Nem szarakodnak feleslegesen felmeressel. Megrendeled, kimennek es felszerelik a megrendelestol szamitva 5-7 napon belul. Felreertes ne essek nincs kozom hozzajuk, csak en is innen rendeltemFTXF25C 343e szerelessel egyutt, de itt ha jol latom 1-2 napot varni kell a beszerzesre.
Mondjuk nalam meg olcsobb volt (FTXF35C 315e szerelessel egyutt), de a folyamatosan emelkedo arak mellett ezen mar nem csodalkozom.
-
Miklósbácsi
tag
Daikin : autós példával élve egy német vevőnek gyanakodnia kellene a kecskeméti Mercedes vagy a győri Audi minősége miatt ? Mert ez mégsem Németország..........
A családban két Daikin üzemel immár 4 - 5 éve. Magam is furcsállottam akkoriban: Csehországban készültek.
Azóta bőséges üzemi tapasztalatokat gyűjtöttem a két géppel. Egy szóval minősíteném - bár nem vagyok Daikin megszállott : kitűnőek.
-
Hauptmann
veterán
Semmit sem jelent már az, hogy japán. Jó példa erre a rádió adóvevök. A Yaesu, Icom sem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve. Pl. Yaesu FT-857, az okos japán mérnök a szűrőket nem választotta le galvanikusan, és idővel szépen elrohadnak a rádió szűrői... És ez csak egy konkrét rádió konkrét tervezési hibája. Hány ilyen van még...
-
kisbalazs83
aktív tag
A mitsu azért drágább mint egy sensira szerintem.
-Ott amit mutattam nem drágább, hanem olcsóbb a Mitsu 2,5+3,5. Először is azt kellene tisztázni, hogy Te veszed a klímát, vagy a telepítőd hozza. Ha Te rendeled, akkor ott van amiket mutattam, ez az akció, ennél olcsóbb nem lesz. Ha nem Te rendeled, akkor meg kár nézned az akciókat... Tudd meg mennyiért hozná a klímásod. Ha a klímásodra vársz, hogy mennyiért adja, az csak rajta múlik. A nagyker emeli az árat folyamatosan. Szóval onnan ne várd, hogy holnap szól, lett akció, most 50ezerrel olcsóbb a Daikin amit szeretnél...ha jól emlékszem nemrégen akcióban 200 körül is volt talán daikin
-Hiába volt/van/lesz valahol akcióba, ha nem Te rendeled. A klímásod nem fogja onnan megrendelni, hanem nagykerből hozza.Ha rám hallgatsz és Te veszed, akkor pedig a 2db FTXF25C-t 428.000Ft-ért rendeld meg (kupon: klíma2220) amíg ennyiért meg tudod.
#56032DroiDMester
Igen, mert végig milyen jó a kínai, a kínai is lehet jó, meg a Fisher milyen jókat ír magáról, persze ez nincs igazolva, de ezen ne rugózzunk. Ha rám hallgatsz és Te veszed, akkor 2db FTXF25C-t 428.000Ft-ért rendeld meg (kupon: klíma2220) amíg ennyiért meg tudod. -
kisbalazs83
aktív tag
Minél nem olcsóbbak? Előbb nem írtál árat, így egy árkategóriából javasoltam az FTXF-el, de 200-250/klíma, azaz 400-500 között van a 2,5+3,5ös amiket mutattam. Nem értelek.
Amúgy amíg nem tudod miből és mennyiért választhatsz a klímásodnál, addig sokra nem mész. Mitsu alapból drágább? Mitsu 2,5+3,5 460e, Daikin 2,5+3,5 483e.
-
kisbalazs83
aktív tag
Nálam a sorrend: 1. FTXF, 2. FTXC, 3. MUZ-HR, 4. SYEN MUSE. A két alap Daikin kb. ugyynazt tudja, ugyanaz a wifi modul is kell bele +18/egység. Egyikkel se lősz mellé. Mitsu alap klímája ugyanolyan megbízható, halk, stb, wifi modul drágább, kb. 27/egység. Syen Muse lehetne olcsóbb, akkor jobb ár/érték mutatója lenne, de van a környezetemben több helyen is és elégedettek vele. Wifi alapból van benne, de fogyasztást nem méri mint a japánoké.
Árak csak tájékoztatásul. A klímasod nem tudom mennyiért adja majd Neked.
-
gabor9991
addikt
Szerintem a kínainak is megvan a maga piaca, pl [ez] törzsvásárlói kedvezménnyel 112491 forint [ez] pedig kuponnal 132080.Plusz felszerelés legyen mondjuk egy nem túl szemtelen 65000 forint.
Így még a drágább is megvan 200 alatt, a daikinhoz képest megvan a -30% amit írt windy, hogy ennyi különbség esetén érdemes lehet már kínaiban gondolkozni.
Na de ha ezeket is 280-300-ért tennék fel mint egy alap sensirát akkor már tényleg csak azt lehet mondani hogy hülye aki nem a japánt választja.
Korábban nekem is volt 17 évig egy on-off midea a mai napig működik csak megsárgult. -
zacci
aktív tag
Raadasul O nem Daciat akar venni, hanem Daicat ! A ketto nem ua.
Ez a Fisher egy ordas nagy kamu marka, amit csak azert jegyeztek be amerikaban egy offshore ceg kepeben, hogy hajazzon a Fischer cegre, ami tudtommal valoban amcsi, csak koze nincs a Fisher-hez
Ennyi erovel barmelyik markat leveheti a tesco polcrol, felesleges e miatt itt erdeklodnie -
Tony21
tag
Ha csak annyival lenne drágább a Rolls a Dákónál, mint a japán klíma a kínainál (hülye példa egyébként, mert itt fordított példát is könnyű találni, mikor a kínai csúcs bőven sokkal drágább mint az alap japán, míg az autós példánál a csúcs Dákó sosem lesz drágább az alap Rolls-nál), szerintem senki nem járna Dacia-val.
-
zacci
aktív tag
Azert a kialakult gazdasagi helyzetet nem volt nagy kunszt megjosolni.
En pont lexarom, h egy amerikainak hazudott nevenincs kinai Fisher klimat vesz (aminek nyilvanvaloan semmi koze a nagy multra tekinto Fischer-hez, csak a hasonlo nevvel probalja megteveszteni az embereket). Ha ezt szeretne venni hat lelke rajta. Nem az en penzembol lesz, tehat pont nem erdekel. Ha nem hallgatja meg az itt kapott jotanacsokat az sem erdekel, o dolga
De, ha kozel annyiba kerul a Rolls mint a Dacia, akkor miert is a Daciat valasztanam ?
A panakat tenyleg dicserik, meg itt is
Klimat meg nem foszezonban kell venni. Ennyike -
ez csak egy lejárató kampány!
szüleimnél egy Fisher páramentesítő üzemel, már lassan 4.éve amit egyébként a MIDEA gyárt, a belseje kb 1:1.ben ugyan az mint az én MIDEA-mé
Nem kell leírni a Fisher-t, sz.tem ez is pont olyan megbízható mint pl egy közép kategóriás GREE, melóhelyemen rengeteg klíma van(kb ~40.db) és mind közép kategóriás GREE/Syen, nagyon megbízhatóan működnek van amelyik már közel ~10.éves és még tökéletesen megy, pedig napi 16.órát járnak!
Ezekkel csak 1 problémám van, nem éppen halk kategória, de lehet a felső kategóriás típusaik már azok, de sajnos azok árban is felső kategóriát súrolják! -
-
TeeJay
félisten
Még mindig FTXF25 a beltéri típusa ennek a párja kültériben RXF25
a szám utána az A B C D pedig a "revízió vagy hardver verzió" jelenleg D-nél tartanak ez a 2022-es modell.
C még 2021-es volt és 2 kilóval könnyítették meg más kompresszort kapott a D
Ma felrakták egyik haverhoz az FTXF35D-t amit én intéztem neki és írt hogy príma gép és halkan teszi a dolgát -
TeeJay
félisten
Nem fogunk tudni mit ajánlani akkor
Daikin és japán márkák esetleg kínaiból Gree és almárkái (Syen, Nord, Polar gépekből elég sok) ajánlható bátran.
Haier alapú Nord passz, ha úgyis csak pár kánikulás napon tolják oda legolcsóbb MDV is elég lesz nekik de akkor ne sírjanak ha hangos lesz meg huzatos.
ne a dB értékeket nézd, az csak akkor valós ha eurovent is bemérte, kínai azt hazudik rá amit akar ha nem járt eurovent-nél
ráadásul nincs olyan gép hogy halk de sok levegőt szállít vagy hangos de kevés levegőt
amelyik általában huzatos az hangos is, amelyiket meg halkra lehet venni (Daikin pl) az huzat nélkül is hűt halkan. A Daikin nem véletlenül kerül többe.
Öcsém is klímázik, magának és apámnak is Gree ComfortX-et rakott nappaliba.
Oda jó gép és szépen hűt de aludni nem tudnék mellette meg szerintem TV-t nézni se -
törölt tag
Nálam a télen a leghidegebb -7,4 fok volt, ott a Daikin már gyakrabban leállt olvasztani, de tartotta a hőfokot, miután felfűtött. Mondjuk a felfűtésre megevett 18 kWh-t, utána ~8 kWh-val tartotta a 22 fokot.
Romániából akartam hozatni Daikin Perferát (~360 ezer, mégsem 650), de egyelőre jegelem, nem hiszem, hogy nálam a hegytetőn lesz -15 fok alatti hőmérséklet. Kínaiakat hanyagolnám, van a cégnél Whirpool, Midea, Gree és még valami Gree klón, hangosak, de hűteni csak kb. a fele tud már; még a Gree a legjobb, de az meg olyan hangos, mint egy motoros fűnyíró.
A szomszédnak Polar van, állítólag fűtésre való, de annak még a wifijét sem sikerült beüzemelni. Szóval, ha újra vennék, akkor is maradnék a bevált márkánál. -
TeeJay
félisten
sajnos a dB skála logaritmikus
így 3dB különbség kétszeres hangerőt jelent
Sensira 20dB tudtommal és az tényleg halk éjszakai módban, de 1-2-es módban is simán lehet TV-t nézni mellette.
Ma takarítottam egy MDV-t na az leghalkabb módban volt Daikin 2-3-as mód között ami nekem karcsú lenne. Apámnak meg öcsémnek Gree CX van ott szintén a leghalkabb mód Daikin 2-3-as ventilátor közötti hangerő és ugye Daikin-on 1-es mód alatt van még éjszakai módNézd a Nordok jó gépek Gree belsővel de halk nem lesz az alap széria.
AUX Delta 2 esetleg? az még halk és nem rossz gép -
TeeJay
félisten
Az a baj hogy Nord és Polar is főként Gree úgy mint a Syen ami a Gree almárkája.
Syen Bora és Muse mindkettő jó gép de nem lesz halk mert 25dB...
Ha halk kell és olyan ami kevésbé ad huzatot akkor Daikin Sensira
FTXF35C ha még van vagy D 2022-es verzióAkinek kell ilyen Sensira írjon rám újra van gép annak a szakinak akit már sokaknak ajánlottam, persze most mindenki mint a mérgezett egér klímát akar így biztos nem 2 nap alatt lesz klímátok. Heves és Pest megye M3-as részein meg öcséméket tudom megadni, ők Fisher, Gree, Aux meg Daikin-t is tudnak rakni jó áron
-
gabor9991
addikt
Nálam a télen egy dailkin sensira és egy syen muse fűtött.
Első terv az volt, amolyan kiegészítő fűtésként fognak működnina gáz mellett és így a napelemek által megtermelt energia is fel lesz használva de végül egész télen üzemeltek.
Én is olvastam a "tapasztalatokat" hogy ezek közül egyik sem fűtésre van optimalizálva ennek ellenére egész télen akár az 1-2 napig tartó komolyabb -15 körüli hajnalokon is mindenféle erőlködés nélkül képesek voltak tartani a beállított hőmérsékletet.
A syen csepptálcafűtéssel is fel van szerelve de többször is bele fagyott a víz
A dailkin csepptálcafűtés nélkül is úgy olvasztja le magát hogy nem volt vele ilyen gondom.
A két gép összesen volt 500
A dailkin halk, nincs huzat, hálóba is ajánlanám a syen hangos silent módban is, néha érthetetlen módon állítgatja a ventilátor fordulatszámát és a beállított légterelő irányát is, valamint hálóba én nem tenném ha ezzel fűtenék. -
rmihaly
tag
Szia!
55292 hsz-ven van egy daikines adattábla.
4,5/6,3/8,3/11,5 m³/perc (silent/low/medium/high)
270/378/498/690 m³/óra.
Azaz silent/low fokozatban sokkal halkabb mint a Nord 1-es fokozatban.
A daikin 3. fokozatban (medium) a Nord Low fokozatánál kicsit hangosabb (ebben ritkán kell mennie, mert a névleges teljesítmény jó részét az első kettőben is le tudja adni).Persze fontos a beltéri típusa, mert van a Nordnak is halk beltérije, csak ami nekem van, és ami ilyen alsó árszegmenses az szinte biztos hogy hangos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest