- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyvince
senior tag
válasz
kisbalazs83 #71408 üzenetére
Szia nem muszáj olcsó néztem infra panelt is ami törülköző tartós is az jó lenne esteleg ?
-
feco70
senior tag
válasz
kisbalazs83 #70141 üzenetére
Nálam jól megy
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #69813 üzenetére
Köszi akkor erre figyelni kell hogy az E széria már más wifit kér és ezen módosítottak
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #69632 üzenetére
Daikin onecta oldalon sajnos FTXC-t nem írja egyik wifi vevőhöz sem úgyhogy jöhet az infó
Köszi látom már akkor ezek szerint jó lesz
Most rendeltem 6 darabot, kettő jön hozzám 4 meg unokatesómhoz mert 4 klímát nem akar irányítózni -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #69632 üzenetére
-
Rommel6600
őstag
válasz
kisbalazs83 #67526 üzenetére
Persze, ez hűtőközeg áramlási zaj, ezt mindig és minden hűtőkörnél hallani - a kérdés mennyire. ☝️
Például a hűtőmnél is van ilyen, más kérdés, hogy annyira halk a berendezés, hogy már az is nehéz, hogy "szabadfüllel" kiszúrjam hogy egyáltalán működik a hűtő (kompresszora), ahhoz, hogy a hűtőkör zajait hallani lehessen, a fülem az oldalára kell tapasztani és fülelni... (Liebherr)A Daikinnál valószínűleg most úgy olcsósítottak a design-on, hogy emiatt vagy a gyártásban/minőségellenőrzésen a komponensek (például szelepek) esetén gyengítettek, vagy a működési envelope lett kisebb (=olcsóbb) ami már nem tolerál akkora szélsőségeket a beépítés helyén, és így érzékenyebb a rendszer bizonyos telepítői hibákra. Gondolok itt például olyan dolgokra, hogy az importőr Daikin hiába oktatja ki a telepítő klímást, ha az a helyszínen mégis kisebb rádiuszra hajlítja le a csöveket, a mostani designjuk már nem minden esetben fogja tolerálni ezt. Ami annak fényében gáz, hogy a piacon ők az egyik legrégebbi és legdrágább(!!!) szereplők, és ezekkel marketingelik magukat...
-
megane76
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #67521 üzenetére
Amikor már felszerelték akkor olvastam,a kezelésibe a csobogásról. Csak kérdezem, erről a csobogásról van szó a Daikin hivatalos oldalán, reklámjaiban, prospektusaiban, egyszóval előre felhívják a leendő vásárló figyelmét erre a dologra?
-
Strezi
őstag
válasz
kisbalazs83 #67247 üzenetére
Jól néz ki! Hol lehet bekapcsolni? Vagy rendszerből veszi át?
...
Megvan! Nem dobta fel a frissítést automatikusan ...
Marha jó! Éjszaka ha ágyban ránéztem a klímára, eddig kisütötte a szemem -
Rommel6600
őstag
válasz
kisbalazs83 #67242 üzenetére
Ezt a levegőminőség dolgot (második kép) ugye jól gondolom, hogy a breezometer-ről szedi, és nem ő méri?
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #66771 üzenetére
En ilyet nem talalok a play boltban
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #66754 üzenetére
Ezt meg honnan ? Nekem ilyen nincs az Onecta-ban.
v3.12.2-19901 verzio.
-
F.N.
tag
válasz
kisbalazs83 #65563 üzenetére
Nézd meg jobb oldalt fent.
Lenget a szél valami vezetéket. Na az a szél forgatja a ventilátort is.
Csak éppen visszafele, nem a forgás irányba.
A hangsáv valószínűleg csak alá van játszva.A videón egy balos szívó ventilátor van, ami jobbra forog.
Nézz rá otthon a klímád ventilátorára, és a forgás irányára.
Minden esetben szívó ventilátor van a split klímákon. -
F.N.
tag
válasz
kisbalazs83 #65532 üzenetére
Érdekes egy videó.
Beleolvastam a facebook hozzászólásokba is.
Itt csak 2-en szóltak hozzá előttem.
Az egy dolog hogy full rozsda meg stb.
Viszont valami nagyon nem stimmel evvel a videóval, és senki nem veszi észre,
azt is megkockáztatom, hogy fake videó.
avff -
luciferk
senior tag
válasz
A gazdája nem igen igényes.
-
pjen
félisten
válasz
Legalább a burkolat nem akadályozza a szabad légáramlást és a csepp tálca se tud feljegesedni.
-
jani0625
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #65380 üzenetére
koszi! -
Z_A_P
addikt
válasz
kisbalazs83 #65065 üzenetére
10cm meglehet meg a 20-as szigetelessel is.
Hutesre nem hasznalom, csak futesre. -
Z_A_P
addikt
válasz
kisbalazs83 #64991 üzenetére
Úgy legyen
Megszerettem, rádiator + klíma együtt nekem szimpi. -
Tikakukac
titán
válasz
kisbalazs83 #63436 üzenetére
Ugyanezt a kombót rakták fel, annyi változott, hogy a kültéri nem zsír új volt hanem ez a nálam kb. 3 napot futott.
Ezért mondom, hogy a konzol a fal felé vihet még rezgést, de ezt a hangorkánt nem az csinálja, hogy még 3cm plusz kéne a falba.
rígel: Igen, érveltem már párszor azzal, hogy ha amúgy az adott cég szerint ez normális, akkor fordított esetben gondolom én is eljárhatnék-e így
Nyilván pingvinezés van. A mostani helyzetben pedig csutka nélkül beleférne, hogy az egész rendszer megy a szervizbe és jön egy tök új aztán majd kiderül, de a fillért meg kell hágni mindig
-
Tikakukac
titán
válasz
kisbalazs83 #63434 üzenetére
Ugyanez a fajta konzol volt. Nyilván nem vitték át a srácok a konzolomat és vele egy 1 tonnás főfal darabot
Konzol nem tud kompresszor problémát okozni. Tehát akkor írom megint: a para, hogy a gép belsejéből jön kifelé az irdatlan hangorkán, nyilván ha leveszem a burkolatot nem rezeg, ha leveszem a konzolt is és lebeg, az sem rezeg. A kompi alapból gumiágyas. Másik szaki aki nem tett a vidéki háznál pogácsát azt mondta, ha már pogácsázni kell, akkor ott magában a klímában már pokol uralkodik. És ez igaz is, mert itt is hiába van alárakva a gép akar szétrepülni.
-
-szabi-
addikt
válasz
kisbalazs83 #62787 üzenetére
Ezt nem sikerült megtalálnom.
Szinte azonosak, nem is láttam különbséget.
Akkor bármelyik a kettő közül.
Köszönöm. -
herdsman12
őstag
válasz
kisbalazs83 #55992 üzenetére
Köszi, ha még nem írtam. Megtaláltam. [kép]
-
margithid
veterán
válasz
kisbalazs83 #58555 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Idén eddig 1300 köbméter gázt használtam el, maradt 400 erre az évre, ezt szeretném kiegészíteni villany fűtéssel.
Szobaajtó becsuk, radiátorral felfűt és öröm, boldogság -
törölt tag
válasz
kisbalazs83 #58060 üzenetére
le fogja olvasni minden szolgáltató, szerintem soron kivül...
jogszabály szerintem 1-2 nap
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #56756 üzenetére
En is pont ilyet akartam rendelni. Akkor nem fogok...
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55190 üzenetére
Rendeltem egy utángyártott ARC480A1 távot aliexpress-ről. Be akartam állítani a Sensira-n, hogy ne álljon le a beltéri venti, amikor leáll a kompresszor. Sajnos ezt a (kódot) menüt nem tették bele kici kínaiak.
Amúgy működik minden funkció rajta.
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #56574 üzenetére
Normalisabb helyeken azt irjak, hogy a rovid cso aramlasi zajt okozhat, ezrt min. 3 metert erdemes hasznalni. Ha erre rarakodik egy nem teljesen korrekt szereles, akkor annyi a csendnek.
Van itt valaki, akinek tobb mint 3m a csovezes es aramlasi zajos a gepe ? Mert eddig tobbnyire csak olyanok irtak, akiknel kiderult, hogy rovid a csovezes. Jozan paraxti esz ocsem...
Azt is mondjak a forgalmazok, hogy az aramlasi zaj normalis jelenseg. Sot, emlekeim szerint ezt le is irjak. -
válasz
kisbalazs83 #56588 üzenetére
2.napja(hétfőn szerelték fel) szóval nem lehet alga, sok víz még nem folyt ki, kb ~1.liter összesen a 2,5.nap alatt, egy 5.literes kannába folyik ezért látom a színét, a kanna patyolat tiszta volt szóval az nem színezhette el.
Csak a hőcserélő lamelláiról mosódhatott le ez a zöldes réteg, a gége is vadonat új tekercs volt amit beraktak, szóval abból se moshatta ki!
Nincs semmilyen szaga amit fúj levegőt.
Meglátjuk néhány nap után, de mindha már halványulna a színe!
-
Eagl3
veterán
válasz
kisbalazs83 #56583 üzenetére
Köszönöm, valószínűleg ez lesz.
-
válasz
kisbalazs83 #56574 üzenetére
Köszi az infót!
igen kaptam könyveket, de ki sem bontottam őket!
Viszont lenne még 1kérdésem
A gége csőből kifolyó kondenzvíz színe ilyen zöldes színű
nem víztiszta, ez mennyire jellemző? vagy mitől lehet ilyen színe? Leginkább akkor veszem észre ha páramentesítő üzemmódban van, hűtésnél szinte alig jön pár csepp víz!
-
mjani1172
addikt
válasz
kisbalazs83 #56353 üzenetére
Rendben.
Használd egészséggel! -
coccolino
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #56239 üzenetére
Meglepődtem, azt hittem külön kell majd bele vennem, de volt benne alapból (MAC-557IF-E).
Regisztáció kissé körülményesebb, de teljesen jól működik. -
ProdyG
őstag
válasz
kisbalazs83 #56216 üzenetére
király, köszi
-
jdeutsch
tag
válasz
kisbalazs83 #56035 üzenetére
Szép napot!
Kérdezném hogy az akció csak 2db-ra érvényes vagy 4 db-ra is?
Továbbá kérdésem még, hogy ha kellen még + 1 db Daikin Sensira FTXF50A + RXF50B akkor arra is vonatkozik-e a kedvezmény?
Próbálkoztam berakni a kosárba addig ment is rendesen, de amikor be akartam váltani a kupon kódot, akkor azt kaptam vissza hogy érvénytelen.
A választ előre is köszönöm.
Üdv: DJ -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #56048 üzenetére
-
mexel
veterán
válasz
Köszönöm! Igen, ez így igen jó lenne ennyiért. De ahogy DroidMester is írta, nem szerelik fel csak ha ők hozzák, vagy ha én veszem csak nagy felárral, azaz ugyanott vagyok. Nem értem ezt...
Mindenképpen kell a plusz haszon a szerelésen kívül. -
válasz
Megrendelem a FTXF25C-t, de akkor mondjatok olyan klímást aki fel is szereli Pest Megyében!
Mert ugye legtöbben csak a saját hozott készüléket telepítik! -
kovacszolt
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #56037 üzenetére
Képesek ezt írni "stílusos elülső panel, amely könnyedén illeszkedik minden belső térbe", az én lakásokba ugyan nem, mintha egy cipős doboz lenne a falon.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #56031 üzenetére
Lett új Sensira: FTXQ Csak, hogy legyen egy harmadik is az FTXF és FTXC mellé.
Product catalogue for installers 2022 -
mexel
veterán
válasz
kisbalazs83 #56029 üzenetére
A mitsu azért drágább mint egy sensira szerintem. ( most csak a 2,5-öst írtam.) A daikin az változóan akciótól függően 220-320-ig terjed. A mitsu 280 körülről indul-tól indul ha jól látom.
És mit nem értesz? Ha sikerül olcsón daikint venni egyértelműen az lesz . Az olcsó az jelenleg legyen kb 240-250 körül ( 2,5-ös) Ha csak 320-ért lesz akkor kell valami ami 250 alatt megáll, mertha nem daikin akkor már olcsóbb legyen jóval. A Mitsu nem az. Olcsóbb a Fisher, az LG, a Syen ( ami lehet nem is halk), talán a Pana lehet még. Az egy árkategória attól függ milyen árat nézünk éppenha jól emlékszem nemrégen akcióban 200 körül is volt talán daikin. ( de lehet hogy keverem) Szívesen vennék mitsut egyébként és köszi hogy ajánlottad, mert teszik. ( feltételezem jó is) Felkerül a listára, hátha éppen az lesz akciós, de azt nem nagyon láttam eddig abban az ársávban ahol keresnének.
Egyébként ez a FisherEdition nekem is mozgatja a fantáziámat, ha csak a fele is igaz annak amit írnak akkor is ezért az árért jó lehet. Főleg hogy alig lesz használva. A 2 db-on kb 150-180-e ft -ot lehetne spórolni ha a daikin nincs éppen jó áron. Az már majdnem az egyik ára, vagy inkább egy harmadiké amire még szükség lenne akár. És ha valóban a Midea Xtreme Save a belső az talán már nem olyan rossz. ( tudom, tudom, nem japán, nem daikin - de olcsó - a szülőknél máshol is lenne helye a különbségnek)
nekem pl van eg nem tudom mennyi idős, de legalább 15 éves onoff Dimarsom klímám egy garzonban és azóta is működik. Pedig tróger szerelés volt, zörög az eleje óta de hűt mint a barom, és az biztos nem 20 db - főleg a zörgéssel, de simán nem érdekel, a hűtőszekrény halálhörgései jobban zavarnak)
-
válasz
kisbalazs83 #56022 üzenetére
Most ezt poénnak szántad vagy mire véljem?
Végre ráveszem magam a DAIKIN.ra erre meg jössz hogy milyen jó a fisher vegyem azt!
Amúgy a Fisher SE kísértetiesen hasonlít minden paraméterben a MIDEA XTREME SAVE-re. Valószínűleg annak a bele van benne!
-
gollum
tag
válasz
kisbalazs83 #56026 üzenetére
Itt még windy azt írta, az FTXC-hez nem ugyanaz a wifi modul kell, akkor ez azóta változott?
-
mexel
veterán
válasz
kisbalazs83 #56026 üzenetére
Ezek nem lesznek jó alternatívák mert nem olcsóbbak. A mitsu sokkal drágább. A lényeg az ár lesz majd ha nincs Daikin jó áron. Akkor valami olyan kell ami a kiindulási ár volt . 200-250 között. A mitsu alapból drágább. A syen az adatok szerint hangosabb jóval, a 2,5-ösnél feltétel hogy halk legyen kis légszállítással. ( Nord atlas és Fisher SE amire halk hangot írbnak és talán még a syen bora)
LG-kről és Samsungokról itt hogyhogy nincs szó? Az LG is valami Silent-et ír, 19db-el. Ha ezek igazak akkor azért nem csak a daikin lehet halk - ( na ezért megköveznek, de azért próbálkozok még)
Ez a Panasonic Standard KIT-FZ/BZ25-WKE is érdekelne, valahol erre is 20db-t írnak de a pana oldalán nem találom az adatlapot sajnos
-
válasz
kisbalazs83 #55909 üzenetére
Meddig fogsz még ezen a "eurovent" en rugózni? Nézz utána kinek a belsője van a FISHERbe, az említett Special Editon-ba MIDEA belső van, a wifi vezérlő programja is pont ugyan az a Net Home Plus
De pl: a Summer meg a Comfort Plus-ba GREE belső van, nem kell ezeken tovább rugózni!
-
válasz
kisbalazs83 #55865 üzenetére
ez így már nem is(lenne) olyan rossz!
De... ha jól nézegetem, ez egy full alap DAIKIN nem biztos hogy jobban járnék vele mint pl az említett FISHER-el(papíron gyengébb nála jóval) és az sem biztos hogy elég lenne a 5x5ös szobába 3,1.m belmagassággal ez a 2,5KW-os.délelőtt kaptam egy nagyon jó ajánlatot a 2,6+3,5KW-os FISHER-re, 110.el lennének olcsóbbak és dupla annyi garancia 3 vs 6.év
-
goccer
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55875 üzenetére
Most már jó, köszi.
-
goccer
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55865 üzenetére
Apropó, Onecta app. Felraktam én is a Sensirámhoz viszont úgy látom hogy a kinti hőmérsékletet nem jeleníti meg úgy mint a régi Controller app. Sajnálnám ha így lenne, vagy csak én nem vagyok vaksi?
-
pjen
félisten
válasz
kisbalazs83 #55716 üzenetére
Mért lenne hosszabbítva, ha a hozzá adott cső elég. Ha nem elég hosszú, jobb helyeken másik csövet tesznek ami 1 darab, nem toldozgatják.
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55651 üzenetére
Nehez dontes, de kb. mind1 is melyik mellett dont, nem fogja megbanni. Az a titanium apatite lofax kis szuro kb. semmit nem er. Ha szurni kell a levegot, akkor ahhoz kulonallo celeszkoz kell. Az FTXC taviranyitoja nekem jobban tetszik. Amit eszrevettem, hogy az FTXC-bol kimaradt a vezetekes taviranyithatosag. Ez azert is fura, mert ezek szerint nincs benne S21es port, vagyis a wifi modulja mas lehet, mint ami az FTFX-hez kell. Igazabol mind1 is, csak erdekesseg. Az FTXC pofara modernebbnek hat a karika led miatt. Mar nem az az oldscool retro erzes
-
nOvOp
senior tag
válasz
kisbalazs83 #55651 üzenetére
Köszi a segítséget!
@zacci: köszi neked is!
-
torma1981
veterán
válasz
kisbalazs83 #55551 üzenetére
Én is 2db-t szeretnék felrakni. De nem találtam olyan klímást aki így rakná fel, ha én veszem valahonnan. Mindenki saját klímát hozna. 230k-ért valóban marha jó ár lenne, de nincs aki beépíti akkor ennyi
. Ennyiért az LG klímát adnak. Itt látszik, hogy marha pénzéhesek a klímások is. De sokszor a nagyker is mocskos drágán adja.
-
torma1981
veterán
válasz
kisbalazs83 #55544 üzenetére
Jó, de most írták le ezerszer, hogy máshonnan vett klímát semelyik szerelő nem akar feltenni.
Hiába olcsóbb sokkal, ha nem találsz szerelőt rá aki felteszi neked. Sajnos ez nem egy tv, amit ott veszel meg ami a legolcsóbb, rendes garanciával pl.Itt Pécsen 340k a gép + 70-80k a szerelés. Hol van ez a 230k-tól.
Amúgy az LG Silence szériát elég sok klímás ajánlotta. Azon pedig alig van hasznuk, mert még olcsóbban ajánlották pl mint az árgépen van fent. Meg egy klímás miért ajánlana szart? Magával cseszik ki. Neki kell szerelnie, ingyen javítania,cserélnie gariidőn belül.
-
loncsika
tag
válasz
kisbalazs83 #55475 üzenetére
Köszi szépen, kinyomtattam és holnap megmutatom neki.
-
loncsika
tag
válasz
kisbalazs83 #55469 üzenetére
Nekem is az volt az érzésem, hogy a csöveken húzni kellett volna még, de nem voltam benne biztos, hülyeséget meg nem akartam mondani. Holnap jön, szóltam, hogy hozzon szerszámostáskát is, mert kelleni fog, de köti az ebet a karóhoz. Majd megnézem, van e csavarnak hely. De nem sokat szerelt Fujitsut, vagy régen, mintha ilyet mondott volna.
-
BalonkaBátya
újonc
válasz
kisbalazs83 #55416 üzenetére
köszönöm, átnéztem. ftxf35a van helyben is, szerintem rámegyek akkor. ha lehet egy kérdésem még szerinted elbír egész télen a fűtéssel? Jól szigetelt 40 nm, ebből 30 a fontos terület. Ha fagyna akkor összedobnék egy 150W-os csepptálca fűtést, mivel közelben a konnektor manuális üzemelésen, amíg ki nem fagy bedugom
-
BalonkaBátya
újonc
válasz
kisbalazs83 #55410 üzenetére
Köszi! A közelben csak DAIKIN FTXF35A/RXF35A Sensirát tudnék beszerezni. Mit jelentenek a végén a betűk? D helyett A számít valamit? Amúgy fűtésre menne, vészhelyzetre van központi ha úgy van de már egyre öregebb vagyok tüzelgetni
-
Tamás9x
őstag
válasz
kisbalazs83 #55310 üzenetére
Ok legyen igazad, haladjunk tovabb.
A csavarost pedig koszonom :)
-
Tamás9x
őstag
válasz
kisbalazs83 #55301 üzenetére
Ezeket láttam, de nem írja, hogy 1 vagy 2 tengelyes-e a bakk
Ami már csak a kézhezvételkor derül ki.
Miért menne tönkre a kompresszor? Akkor eddig az összes telepített, és töltött gépjárműnek halottnak kellene lennie. 1 méteren is 0,55kg, meg 10 méteren is 0,55kg érdekes lehet, megnézném a hatásfokot. Akkor 10 méreten már inkább 0,75kg miért gyéríteném a közeget, mi okom lenne rá? Ha 1 méterre köti, sem szívja le és tölt bele kevesebbet.
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #55297 üzenetére
Nekem azért jól jön az 5 fokozat, éjszaka értelem szerűen éjszakai módban megy
de nappal 1-2 fokozat legtöbbször, ha meg oda durrantok neki akkor 4-es fokozat
Unokatesómnak berendeltünk FTXP35 gépet, majd megnézem mennyivel lesz másabb neki mint amit 2019-ben raktak nála.
Mondjuk arra nem töltöttek rá a budaklímások és a 3,5kW-os 14méter csövön megy a 2,5kW-os 12méteren a mostani meg 15-16méter lesz kb.sebaj adunk neki R32-t azt hadd szóljon
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #55292 üzenetére
Ja csak ahogy látom FTXC-ben 3 fokozat + turbó + éjszakai + auto mód van
FTXF-ben meg 5 fokozat + turbó + éjszakai + auto mód22 vs. 38wattos beltéri motor hmmm, vajon miért kell az FTXC-nek közel kétszer erősebb?
Nekem itt van dobozban még az FTXF35C, jövőhéten ha végre lesz időm fel is rakom
mivel gyereknek lett véve nem zavar ha hűtőközeg áramlás hang lesz
Lényeg hogy 24fok éjszakai módban szépen tartsa a szobájátA beltéri csapágya nekem is kattogós de a WD teflon cucc 2-3 szisszentéssel megoldotta és most úgy siklik mint új korában
-
TeeJay
félisten
válasz
De kár hogy FTXF távirányítóval nem lehet tuningolni hanem csak Comfora távirányítóval.
Mondjuk itt a szürke listán nincs benne az én ARC470A1 irányítóm, kár hogy azzal nem lehet valahogy kirafkózni -
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55186 üzenetére
kiraly thx!
-
válasz
Köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #55087 üzenetére
Konkrétan az új kompresszornak 400cm3 olaj kell míg a réginek 375cm3
Akár még lehet az is hogy az új kompresszor jobb
FTXF35A-ra is van ilyen brossúra ahol látszik milyen kompresszor van benne?
Megnézném összehasonlítva -
mrmft
senior tag
válasz
kisbalazs83 #55005 üzenetére
Koszi.
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55123 üzenetére
Erdekes tortenet. Mondjuk egy hangnyomasmerovel lehetne ilyenkor bizonyitani, hogy nincs meg a 20dB ertek. En tegnap elott szereltem be a wifi modult, es amikor bekapcsoltam, akkor volt par sec-ig szorcsoges, de elmult. Elotte kb. 2 hetig be sem volt kapcsolva. Ezt en most normalis mukodesnek tudtam be. Ha folyamatosan megy mar nincs hangja. Kussban teszi a dolgat
-
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55096 üzenetére
Lehet nem volt benne eleg toltet, de vegulis ez mar lenyegtelen. Hangra van valtozas a C es D kozott ? leszamitva a hutokozeg zajt. Pl. kulteri mennyire lett hangosabb, halkabb vagy ua. ? -
op9
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55065 üzenetére
Köszi szépen!
Én is ilyeneket olvastam, klímával kapcsolatos oldalakon, pl itt.
Közben megkerestem a XI. kerületre mi vonatkozik, és ezt a pdf-et találtam.
A vége felé van 2 lista, hogy melyik területek az érintettek:
"Településképi véleményezési eljárásban a helyi Építészeti-műszaki Tervtanács állásfoglalását igénylő területek"
"Településképi bejelentési eljárással érintett területek"De egyikbe se tartozik a lakás, ahova szeretnék klímát felszereltetni.
Viszont a biztonság kedvéért azért írok nekik egy levelet. -
zacci
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55087 üzenetére
ott szerintem szerelesi problema miatt lehetett aramlasi zaj...
-
JóGéza
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #55065 üzenetére
Szia!
Ezen kívül a HÉSZ is szabályozhatja, valamint a helyi Településképi Arculati Kézikönyv, ha van.
Nálunk például a következő az előírás az utóbbiban nagyvárosi karakterű lakóterületekre :
"Az épületek homlokzatán, külső klímaberendezés csak a közterületről nem látható módon, a
kondenzvíz homlokzatra, közterületre vezetése nélkül helyezhető el".
Nem gondolom, hogy könnyen, és főleg nem túl drágán betartható lenne. -
Tamás9x
őstag
válasz
kisbalazs83 #55014 üzenetére
Neked is nagyon köszönöm
Azaz akkor neked először -
mrmft
senior tag
válasz
kisbalazs83 #54996 üzenetére
Ha talakozol ilyennel, emberi aron szolj: ME MAC-567IF-E!
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #54248 üzenetére
FTXF35A-nak 28kg a kültéri még és abban 0,7kg R32 van SEER pedig 6,21 míg a D-nek 6,50 ha jól látom tehát fejlesztették és 2kg-al csökkentették a tömeget is
Mondjuk az FTXF35C is 6,21 SEER tehát most a D verziótól fejlesztették látványosabban -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #53315 üzenetére
-
brodorics
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #53335 üzenetére
Szevasztok!
Tudna abban segíteni valaki, hogy mi a különbség a következő kettő típus között:
Daikin Bluevolution Comfora FTXP35M9/RXP35M oldalfali split klíma (3.5 kW)
Daikin Bluevolution Comfora FTXP35M/RXP35M oldalfali split klíma (3.5 kWA megnevezésben az a 9-es mit takar?
Köszi! -
brodorics
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #53320 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a véleményeket, megtetszett ez a Mitsubishi MSZ/MUZ-AP42VGK készülék. Ha jól értelmezem ennek -15/-25C között van a fútési üzeme. Akkor ez már fűtésre optimalizálnak tekinthető? Meg szeretném kérdezni, hogy a magyar szervizhálózat mennyire kiépített vidéken? 3 év garit írnak. Esetleg akinek van milyen tapasztalatokkal bír? Minden érdekel! Kettő klímánk lenne egy a tetőtérben, egy lent. Esetleg képet is szeretnék a belső csövezésről (vezeték csatorna) a házból kilépő vezetékről/csövekről: mennyire lehet szépen megoldani a faláttörést szigetelt fal esetén.Egymás mellé a földre telepítenénk, mellette megy az ereszcsatorna elvezető csöve.
Vagy esetleg ez jobb ötlet: Daikin FTXC50C/RXC50C
Előre is köszönöm a segítséget! -
windy
tag
válasz
kisbalazs83 #53320 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. A Mitsu AP, az sokkal jobb gép, mint a Daikin Sensira.
-
brodorics
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #53315 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Akkor ennél maradunk azt hiszem: Daikin FTXF42C / RXF42C Sensira
Igazából van egy vegyes kazán, de azt a jövőben hanyagolni/minimalizáni szeretnénk ha lehet.
Fűtés üzemmódban a kültéri hangja mennyire hallható?Köszi!
-
F.N.
tag
válasz
kisbalazs83 #52747 üzenetére
Hűtéskor a beltériben forr a hűtőközeg, azt hallod.
Fűtéskor a gőzállapotból lekondenzálódik folyadékká, az lényegesen
halkabb művelet. Beltérinél lehet valami gond, hogy felerősödik
a forrás hangja. -
F.N.
tag
válasz
kisbalazs83 #52734 üzenetére
Valóban kering a neten amit írsz a fűtési teljesítményéről
az FTXF42C-ről a 3,3 kW, de ez marhaság.
Minden hűtőberendezés nagyobb teljesítménnyel fűt mint hűt,
annál az egyszerű ténynél fogva, hogy az elektromos fogyasztása
a fűtési oldalon jelentkezik pluszba, a hűtéshez képest.
A Daikin Hungary oldalára visz az alábbi link, ahol láthatod, hogy
a 4,2-es FTXFxxC hűtési max teljesítménye 4,3 kW, míg fűtésben
5,00 kW. A 2,5-ös is képes 3,7 kW-al fűteni.
[FTXFxxC/RXFxxC] -
kisbalazs83
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #50710 üzenetére
Valaki?
-
angelus8925
tag
válasz
kisbalazs83 #50328 üzenetére
Sajnos igen. A fél családdal vadászkopósat játszattam, szóval tuti.
Lágcsatornás klímánk van, a beltéri egység kondenzvíze meg a kb. alatta lévő lefolyóba kerül, nincs semmi, ami kintről jönne, a többi csövezés miatti fal áttörése meg patikán el van tömítve. Ott is szagmintát vetettem már
-
Hauptmann
veterán
válasz
kisbalazs83 #50129 üzenetére
Ezt alátámasztom, egy Tesla S Plaid-en a díszlécek ferdén álltak, össze-vissza illesztési hézagok, 40 valahány millióért.
Egy Dacia nem jöhet így ki a gyárból, mert visszabasszák a minőségellenőrök. Az ismerős, aki rendelte, nem is vette át, volt ám hiszti a képvisletnél.
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #49546 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ez a hivatalos gyári modul amivel értékesítik wifivel?
-
herdsman12
őstag
válasz
kisbalazs83 #49548 üzenetére
Köszi, megnéztem a linkeden, még szerencse, hogy nem reklamáltam a telepítőnél.
-
canniball
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #49530 üzenetére
Igen, közben láttam hogy herdsman12 kolléga is ezt ajánlja, feltettem, próba-cseresznye! Köszi!
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #49441 üzenetére
Ettől nem is lehet jobbat kihozni! Köszi
Klímás honlapokon 2700 ft a műanyag..
-
gyuszos
tag
válasz
kisbalazs83 #49048 üzenetére
Igen nekem is az új app van fent, mióta javasolta itt valaki....
A típusszámokat sajnos fejből nem vágom, az app pedig nem ír róluk...feco70: jó, majd megmondom nekik, hogy ez így nem frankó.....
Igen, most pihi van, pont jó a hőmérséklet.
Viszont amint hűlni kezd a levegő a pici miatt indul a fűtés, ha lesz olyan tapasztalat amit már esetleg érdemes megosztani megírom.
Magam is kíváncsi vagyok, Daikin helyére Daikin ment, remélem nem csalódunk...Tudom szubjektív, de az biztos, hogy külsőre baromi rondák.....
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48956 üzenetére
Na mind a két dolgot kipróbálom!
Felesleges nem volt meleg is volt ma, holnap még melegebb. Du 2 től folyamatosan teljes erőből süti a nap a házat ráadásul.
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48738 üzenetére
Akkor ez 2 beltéri és két táv esetén kell alkalmazni.
Lehet két beltérit kötni erre a kültérire?
Amúgy a hiba kódokat lefuttattad?
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48716 üzenetére
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48716 üzenetére
Az első képen írja üzembe helyezésnél 5 perce belül el kell végezni.
És a pontokat figyeld mit kell csinálni.
Amikor végeztél akkor kell a hiba módot megcsinálni és végigléptetni.
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48710 üzenetére
Amúgy te csináltál gyári visszaállítást? Nullázást? És szervízt végig léptetted hogy ír e hibakodót?
-
windy
tag
válasz
kisbalazs83 #48710 üzenetére
Nem, a lefejtett hűtőközeg elhanyagolható mennyiségben tartalmaz olajat a kompresszorból.
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48702 üzenetére
-
zsolt501
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #48700 üzenetére
Milyen hosszú a cső a kültéri és a beltéri közt?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
kisbalazs83 #48667 üzenetére
Én ilyen hangot kazán esetén hallottam ahol a légbuborék ment a csövekbe, illetve kavitáció esetén víz csőnél és gőz csöveknél hallottam ilyet.
A kavitáció a hálózatban hosszútávon semminek nem tesz jót, a csöveket és a berendezést is tönkreteszi. -
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48667 üzenetére
Basszus ez elég komoly!
Mekkora helységbe van telepítve?
-
Gyöször
senior tag
válasz
kisbalazs83 #48663 üzenetére
Az a csobogó hang nem olyan mint mikor valaki zsírban akar sütni és melegíti fel full gázon a disznó legjavát? :-) mikor az ezer hűtőgépünkből valami tönkre akart menni mindig olyan hangja volt.
-
Angel2014
addikt
válasz
kisbalazs83 #48361 üzenetére
Most nézd meg..
Tegnap egyből ahogy végeztek egyből csináltam neked a videót. Elvileg járatni kellene egy órát 30 percet hogy a hűtőközeg a helyére kerüljön a rendszerbe.
Most szerintem más a gyerek fekvése. Daikin hang 1 óra járatás után.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest