Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
TotoPapp
lelkes újonc
válasz
rmihaly
üzenetére
Köszi, tudom, hogy én kérem, azt is, hogy kettő simán elmegy 16-ról. Viszont 1 darabhoz is 16A-t kérnek, a villanyász szerint kettőhöz 32 A-re kell bővíteni. Na az nem lesz olcsó, mert csak 16A van mint kiderült és a nappalit is bővíteni kell felfelé.
Tehát a kérdésem így szól: 2 db 3,5-ös klímához - tök feleslegesen - ki kell csengetni az MVM felé +16A árát (a mostani 16A-es vezérelt lesz H-tarifára cserélve). Villanyász szerint 32A kell, nekem meg gőzöm nincs. Cserében az utcáról bejövő vezeték keresztmetszete sem elég, ha kell az extra 16A.
Szóval sok szempontból nagyon nem mindegy.
ÉS annyi faszságot hallottam már (az MVM szerint - két emberrel beszéltem - mérőóránként 32A jár alanyi jogon, aztán meg mégsem.Kegyetlen örülnék, ha nem idióták ülnének az ügyfélszolgálatokon.
-
rmihaly
tag
válasz
TotoPapp
üzenetére
Az MVM nem kér ampert, azt Te kéred

Ha netán nem elég kérsz még.
A mérőhelyed úgyis rendszerengedélyesnek kell lennie, az meg sok amperig az. Tehát ha nem elég akkor csak mérőhelyi munkával a teljesítmény kiadható.Megj: nálam a két 3,5kW-os maxon 1600W/db, azaz névleges 16A a 2db... tálcafűtéssel névleges feletti munkaponton.
Szigetelést követően jellemzően 700-800W körül mennek ugyanezek a klímák - a 2db 10-13A-ről is elmegy... de ez eltérő lehet.
A lényeg: 2db megy B16-ról. -
TotoPapp
lelkes újonc
Jól veszem ki, hogy két 3,5-ös klímához 2x16A-t kér az MVM? Ezt milyen zseni találta ki?
-
NoOne1976
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Elég ha bármi tönkre megy benne. Nálam a Fisher klimák mennek, de hangosak. Mondom a klímásnak, cseréljük ki, amit kell, hogy újra halk legyen. Á, nem tudunk ezen mit cserélni. Ha meg olyan dologhoz nyúlunk, több lesz, mint egy új ára. Vagy én fogtam ki 3 ilyen különböző klímást, de azt látom, hogy szerelni nem akarnak. Telepítés, meg tisztítás és ennyi. Hizzányúlni ne kelljen.
-
Cruzito76
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a Prefera egy jóval jobb gép, mint a Comfora.
De nem fogok Zalaegerszegről Nagyváradra utazni emiatt. Az sem megnyugtató, hogy "ilyen vásárláskor engedjük el gondolatban a számla, garancia dolgokat." Bármikor történhet valami egy elektromos géppel, és akkor hiába örülök annak, hogy megúsztam 400 ezerből és egy Preferám lett az 500 ezres Comfora helyett, ha mégis 400 ezer a károm...Ettől függetlenül azt is megértem, aki simán belevág ebbe.
A legdühítőbb, hogy 200 ezerrel drágább nálunk minden klíma, 4-5 millió egy modern kondenzkazános rendszer kiépítése, amit minden környező országban olcsóbban megúsznak a tulajdonosok. -
Cruzito76
tag
válasz
Akelaus
üzenetére
Az a gond Srácok, hogy a hozzászólásaitok (mit takar a "rásegítő fűtés") alapján, nagyjából a max 10 éven a jelenegi felfogás szerint tökéletesen szigetelt, vadiúj kondenzkazános családi házat veszitek alapul.
A legtöbb hazai család ma Magyarországon nem ilyenben él. Azért nem értem a problémafelvetéseteket, mert legalább 6 olyan városi családot ismerek, ahol kisegítő fűtésnek (is) használják a klímát, minden különösebb probléma nélkül, a 6-ból 3-nál a Comforánál jóval gyengébb klímával.
Az én esetemben egy 2 éve vett nagyobb, emeletes, kertes sorházi lakásról van szó, ahol a nyílászárók vaidújak, a padlásra felkerült a 30 cm kőzetgyapot, de más szigetelést egyenlőre nem csináltunk anyagi megfontolások miatt. A kazánom egy tizenéves kazán, idén áttisztíva, csövezés átmosatva, remélem, még bírja egy ideig. Nem volt még 4 millióm a teljes rekonstrukcióra a kéménybéleléstől a kazáncseréig. Amúgy is vannak fenntartásaim a kondez kazánokkal.
A homlokzat nagy részét az új nyílászárók fedik le, nagyon kicsi a szigetelendő felület, az épület viszont magasabb, emiatt és az idősebb szomszédok miatt is nehézes a homlokzati szigetelés, majd talán egy pályázatkor. Az ilyen jellegű épületek nagyon kis arányban vannak homlokzatilag szigetelve a városban.
A klímát pedig az alsó étkező-konyha-előszoba 22 nm-es helyiségébe szeretném, mivel az hűvösebb, ott a bejárati ajtó, pincefeljáró stb. Hamar kifűti egy 1500 wattos hősugárzó is, de nyilván nem cél hosszú távon ezt használni. Fútőpanel és infrapanel pedig lehet, hogy olcsóbb, és sokáig olcsóbb is lesz, mint az 500 ezres klíma az éves tisztításokkal, de szerintem közelsem fog olyan komfortot adni, mint a légkondi.
Ettől függetlenül még nem döntöttem, én is sokallok egy félmillás beruházást.Egyébként is az a véleményem, hogy abban az országban, ahol teljesen elterjedt, hogy a júliusi 25 fokos szobát 22-re hűti görcsölve a nép, aztán ugyanazt a szobát a novemberi 10 fokban pedig 25 fokra melegíti, teljesen felesleges racionalitásról és motívációkról beszélni...

-
H-Mano
tag
-
Loopus
tag
válasz
Lorden
üzenetére
Nekem is ez volt a megérzésem, hogy a folyosó nem a legoptimálisabb, ezért is raktam 2 helyre. A javaslatod alapvetően tök jól megállná a helyét, csak sajnos azt az ajtót nem használjuk, folyamatosan zárva van (be is fogom polcozni az ajtónyílást idővel).
Még egy kérdés. A webklima.hu-ról, mint kereskedőről mi a véleményetek? Merthogy náluk lehet SZÉP kártyával készüléket venni.... -
Akelaus
senior tag
válasz
ecaddsell
üzenetére
Én is filózom ezen a "ráfűtés" dolgon, mert a társasházban ahol lakom a közösképviselő mindent elkövet, hogy ő havi 1000Ft-ot spóroljon nekünk, így "fagyoskodunk" mi lakók. Természetesen mi is megérdemeljük, de én szóltam már neki tavaly télen is párszor, hogy hűvös van a lakásban, de 1 fecske nem csinál..
A többi (hülye) morog, magára veszi a komplett szekrényt, méregeti hány fok van és kussol felé. Rajtam kívül talán még 2 emberről tudok aki szintén jelezte, aztán kaptak jogszabályokkal teletűzdelt kioktatást.
Ez egy 2 társasházból álló lakótelep, érdekes a másik házban nem fagyoskodnak, szóval mi úgy gondoljuk, hogy a kazán nincs beállítva rendesen, illetve voltam télen szabin, és észrevettem, hogy napközben vissza van véve a fűtés, aztán valamikor 4 körül kezd el jobban menni, de akkor is simán lehet fogni a csövet, amit a közösképviselő képtelenségnek tart.
-
Loopus
tag
Sziasztok
Klíma vásárlás előtt állunk, mivel az idei nyár azt mutatta, hogy nem nagyon lehet tovább húzni a dolgot. Jelenleg 1 készülék telepítésére lesz forrás, az már nagyjából megvan a fórumot olvasgatva, hogy a Daikin Sensira egy jó választás lenne (fontos a zaj, illetve fűtésre max pár napot használnánk évente). Egy '60-as évek közepén épült, 1. emeleti lakásba kerülne a cucc, felettünk padlástér, ca. 35 centis téglafalak, szigetelés nincs, csak a tűzfalakon egy minimális (nem is lesz, mivel a lakók többsége nyugdíjas), cserébe az összes külső nyílászáró cserélve 3 rétegű üvegezéssel.
Az elhelyezéssel elég komoly dilemmában vagyok, ezért szeretném meghallagatni a meglátásaitokat, tanácsaitokat ezzel kapcsolatban. Két opció játszik jelenleg, ahol szerintem kivitelezhető a dolog (a képen piros/narancs dobozok).
Opció 1: a nappali. Pro: ez lenne a legegyszerűbb, az alsó szomszédunknak is abban a helyiségben van, itt vagyunk a legtöbbet, elég légtér, hogy jól kifussa magát egy beltéri. Con: a többi helységbe (főleg a kis hálóba lent a jobb sarokban) nem, vagy nehezen jut el a hűvös.
Opció 2: közlekedő, a WC ajtó felett. Pro: innen nagy valószínűséggel mindenhová jutna a hidegből. Con: nagyon kicsi a légtér, szóval valószínűleg túl kellen hűteni a folyosót; sokkal körülményesebb kivitelezni (két főfal áttörés, mert a bejárati ajtó mellett/felett nem fér el a csövezés, nehézkesebb a lejtés kialakítása a kondenzvíznek).
Ki melyiket látja használat szempontjából jobbnak? Mi az amit túlgondolok, vagy esetleg nem vettem figyelembe?
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
rmihaly
üzenetére
Ezt a ráfűt dolgot én sem értettem sosem, aki ilyet kérdez vsz. csak hallotta szomszédtól stb. vagy szimplán slendriánul fogalmaz.
Ha a leghidegebb időben nem elég a hagyományos fűtés akkor ott sokkal inkább szigetelni kell vagy a fűtésrendszeren javítani, mert ilyenkor a klíma is csak szenvedni fog nagyon alacsony hatékonysággal. Persze még így is hatékonyabb mint direktben hősugárzóval elfűteni az áramot, de ez annyira ritkán van, hogy csak erre venni egy drága hidegben is normálisan fűteni tudó klímát felesleges.Viszont átmeneti időben nappal fűteni klímával nagyon is ésszerű (mert ilyenkor egyszerűbb klímák is hatékonyak tudnak lenni fűtésben).
Ilyenkor nálunk az van, hogy valamikor délelőtt bekapcsolom (mikor már kint is langy meleg van), délután-estére amikor a család visszajön kellemesen meleg van éjszaka meg sosem fűtök vele, mert eleve mindegy is.
Persze ehhez az is kell, hogy a szigetelés miatt nem esik olyan gyorsan a hőmérséklet éjszaka, meg reggel arra a max. fél órára már mindenki részben kinti ruhában van.Ilyen átmeneti időben a kondenz kazánt azért sem használjuk mert csak szenved (bár nagyon jól le tud modulálni még az is kevés, és állandón kapcsolgat ami a hatékonyságnak nem tesz jót, de még az élettartamnak se).
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Bestbuy gépek pedig, nem is értem miért csak kérésre raksz ilyen gyártót
... Midea meg Gree gépektől sokkal jobb szerintem, halkabb főleg! Ugyanazt tudja kb mint Daikin Perfera, csak sokkal olcsóbb itt nálunk. Nálam 2019. évtől üzemel Panasonic Nordic, veszettük tud fűteni!
-
rmihaly
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Köszi!
Ez alapján, ha jól értem az épületnek gázkazán Pmin+ Klima teljesítményre van szüksége. De ehhez fix radiátorszelepek kellenek és fix kazánteljesítmény, vagy a klima teljesítményét figyelembe véve emelhető is a gázkazán teljesítménye.
Nekem tűnik egyszerűen beállíthatónak de ez itt off.Azért kérdeztem, mert sokszor szembe jön ez a megközelítés, hogy a klímának csak +2-3fokot kell ráfütenie a központi fűtésre, de ennek vannak feltételei, nem minden renndszernél működik.
A klíma fűtésből kiszakított részarányát időzítésekkel lényegesen egyszerűbb növelni/csökkenteni.
A párhuzamos működtetésnél nem ennyire egyértelmű, hogy melyik készülék mekkora részt szakít magának. -
rmihaly
tag
-
TeeJay
félisten
Minden ami legalább 4,6SCOP vagy afelett
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next és afelett bármi vagy a top gép az Amber Royal
Fisher Black, Fisher Comfort Plus,
Polar Everest
TCL Elegance
AUX Magma és felette
Panasonic gépek is nagyon jók!!!Ha 5SCOP vagy felette nézel akkor
Midea Oasis Plus / Fisher Nordic
Daikin Perfera
Mitsubishi LN
Gree Amber RoyalEzek közül halkan a japánok tudnak fűteni, a kínai gépeknél nem véletlenül nincs külön megadva a hűtés és fűtés minimum hangerő mert hűteni már ők is halkan tudnak de fűteni még kell egy kis tudás
-
TeeJay
félisten
Akkor felejtsék is el
Ilyen tuti üzlethez nagyobb rugalmasság kell 
Nekem féláron számla se kellene meg garancia se, tudom mások nagyon túl aggódják ezt a dolgot. Mondjuk én a két első Daikin klímámat is minden nélkül vettem, az volt a lényeg hogy a legolcsóbb legyen. Az első már 6szezont letolt baromi sok üzemidővel, kutya baja, a második meg 4 szezont tolt le baromi sok üzemidővel, köszöni annak sincs semmi baja. Garancia már egyikre sem lenne ha hivatalosan veszem akkor sem
-
TeeJay
félisten
Keresőbe írd be utóbbi 1évben milliószor kibeszéltük a román beszerzést
Román OLX-en Robi nevű srác 800euro-ért készpénzben ha 2darabot vettél még a Nagyváradi határig is elhozta a gépet
Sokan vettek itt tőle is meg mások által közvetetten is
Én meg ebből felraktam vagy 20-at már a srácoknak és tökéletes választásKeresd feco-t vagy 11hh-t és kapsz infót tőlük
Én még 1darabnál is simán lekocsikáznék romániába mert 780ezer körül van a hazai ára -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
Cruzito76
üzenetére
A Comfora 4,6 SCOP-vel már fűtősebb gép mint az alap masinák
Ha jót akarsz akkor román Perferát veszel 800 euró-ért
Na az tényleg bika gép, holnap is megyek felrakni egyet.
Jóval nagyobb méret, 36kg kültéri és veszett halkan hűt és fűt
A+++ hűtés fűtés, azzal lazán az egész telet végig tolhatod 0-24-ben -
m3ss
veterán
válasz
Lorden
üzenetére
alaprajzot most nem tudok. szendvicspanel szerkezet, minimalis koztes szigetelessel. szigeteletlen teglanal vmivel jobb. van konvektor, de az nem gazdasagos ezert lennenek a klimak. kesobb szigetelve is lesz.
2 szoba + 1 konyha, nagyjabol mind uakkora, 2x nm, ezekben lennenek a klimak. belmagassag 2.6-2.8.
valojaban foleg a bevalt tipusok erdekelnenek, meg futoertek. mert a klimaszerelok altalaban a sajat maguk altal forgalmazott markakat preferaljak, mert azon van a legnagyobb hasznuk.. -
m3ss
veterán
udv
futesre milyen legkondit ajanlotok? 8x nm-es regi haz futesere lenne, 3 db legkondi lenne elheyezve 3 kulon szobaba. nyilvan ar is fontos tenyezo. milyen scop ertekekben gondolkodjak? mik a megbizhato tipusok?
koszi -
Cruzito76
tag
válasz
feco70
üzenetére
Itt is van, aki felrakja 80-ért, kérdés, hogy akkor is elérhető lesz-e, ha gond van a géppel?
Mert általában a 80 ezres felrakók szokták akkor nem felvenni a telefont...
Ez egy elismert, nagyobb cég, jobban megbíznék a garanciájukban, mint a szakiéban, aki 5 óra után ráér 2 órára. -
Cruzito76
tag
Nem fogok Nagyváradra utazni, a nyugati határszélen lakom.
Egyébként sem igazán bízom ezekben a csomagtartóban áthordott cuccokban. Melyik cég fogja garanciálisan kezelni, ha valami gond lesz vele...Földre ültethető konzollal, és 5 méter csövezéssel lett számolva az ár, kicsit felülreprezentálva.
-
TotoPapp
lelkes újonc
Akinek már van: 3,5-ös Comfort Plus vagy az AUX Magma2 csendesebb hálóba (a 19 db-s AUX érték hűtés; fűtésre lenne jó az adat, ami nincs). Kösz.
-
elekresz
tag
válasz
Jolida
üzenetére
Bulgáriában pl. van ez a típus: https://www.tcl.com/bg/bg/air-conditioners/tpg31i3a
De magyar oldalon is van majdnem ez: https://www.tcl.com/hu/hu/air-conditioners/tac-24chsd-tpg31i3ah
Egy "h" a különbség a típusjel végén (nem magyarázzák sehol, SEER/SCOP ugyanaz, de szerintem sima verzióban, ami nálam is van, nem látok fűtőkábelt a tálca alján, pedig a leírás alapján ennél még -22 foknál is van adat). Mindegyik tud fűtést, ez is, appból indítható, csak a távon nem engedi. Nálam nem tudom, nem néztem a telepítés óta, de akkor végignyomtam és volt napocska. -
Cruzito76
tag
Sziasztok Srácok!
Fórumolvasgatás és gondolkodás után úgy tűnik, hogy egy Daikin Comfora, konkrétan egy FTXP25N9 / RXP25N9 lesz a családi társ egy időre a sorházi lakásunk előszoba-étkező részén.
Kiegészítő fűtésnek szánom, a cél, hogy +3-4 fokot emeljen a cirkós kazán által adott alaphőn.
Utoljára még átfutottam a netet, és látok olyan japán felhasználót, aki kifejezetten ezzel fűt, más külföldi oldalakon azt hangsúlyozzák szerelők, hogy ez nem fő fűtésre van (nem is arra akarom.)
Szívesebben venném ezt mint egy Fisher Nordicot, főleg a kültéri hang különbsége miatt, de azért van bennem egy kis bizonytalanság. Menni fog a cucc, ugye a januári -9 fokos, délutáni +2-es ködben is?
Nem olcsó, 550-es árajánlatot kaptam beszereléssel, de nézem, hogy az N9-es altípus drágábban fut a neten (434-520 e) , mint amennyiért én kapnám (420e).
-
mexel
veterán
Sziasztok. TCL TPro TAC-12CHSD/TPG31I3A klímát tegnap akartam fűtésre használni, nyáron lett felszerelve. A távirányítóval akartam bekapcsolni, de a távirányítón nem elérhető a fűtés funkció. Az 5 funkciból csak 4 van.
Applikációval kellett indítani.
Bármit nyomok a távon, a fűtés nem jelenik meg csak az első 4 között lehet választani.
Mi lehet az ok, valaki találkozott már ilyesmivel?
( vannak más gondjaim is ezzel a géppel de az már más kérdés...) -
H-Mano
tag
Skyworth Nova...
Okoska(AI)
"A Skyworth klímák egy Kínából származó, elektronikai eszközöket gyártó nagyvállalat, a Skyworth Group termékei. A cég leginkább tévékészülékeiről és más multimédiás eszközeiről ismert, de 2014 óta légkondicionálókat is kínál. A Skyworth klímák a prémium minőség, hatékonyság és megbízhatóság jegyében készülnek, fejlett technológiával, alacsony zajszinttel és kényelmi funkciókkal.
Mi a Skyworth? A Skyworth egy 1988-ban alapított, high-tech cégcsoport, amelynek székhelye Kínában, a Shenzhen High Tech Ipari Parkban található. Legismertebbek televízióikról és multimédiás eszközeikről, de intelligens háztartási gépeket is gyártanak. Klímaberendezésekkel 2014 óta foglalkoznak.
A Skyworth klímák jellemzői: Prémium minőség: A klímák a legmagasabb iparági szabványoknak megfelelően, minőségi alkatrészekből (pl. U-groove rézcsövek, kék színű korróziógátló lamellák) készülnek.
Hatékonyság és megbízhatóság: Fejlett technológiával érik el a maximális hatékonyságot, minimális zajszintet és megbízható működést. Tesztelés: A Skyworth klímákat szigorú teszteknek vetik alá, mint például hatékonysági, hang-, rezgés-, hőmérsékleti és tartóssági tesztek, meghaladva a szokásos szabványokat. Kényelmi funkciók: Különböző funkciókat kínálnak, mint a hűtés-fűtés, automata temperálás, 4 irányú légáramlás, csendes alvó üzemmód, gyerekzár, automata újraindítás áramkimaradás után, és az I-Feel mód (a távirányító érzékeli a helyi hőmérsékletet). Téliesített kivitel: Egyes modellek (pl. VELA) rendelkeznek téliesített funkcióval, ami biztosítja a fűtést nagy hidegben is.
Garancia: A Skyworth klímákra a gyártó általában 72 hónap (6 év) garanciát ad, melyből 36 hónap teljes körű, és további 36 hónap a kompresszorra terjed ki." -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tegnap jártam gyógyszertárban és ott láttam egy klíma beltéri egységet, érdekes/szokatlan volt a formája, képet ott nem tudtam készíteni, de ilyen volt és Skyworth néven: [kép]
Még sosem hallottam erről a márkáról. -
TeeJay
félisten
válasz
thomasrc
üzenetére
Vagy mint látszik spórolós és tojik rá

Én 52centis fix hegesztett konzolt használok, ahhoz nem jár semmiféle nulla gumibak így nálam egyértelmű a rezgéscsillapító alapból
Régcső esetén meg +20-30centit ráhagyok hogy egy félkör bemenjen a gép mögé és minden irányban tudjon tágulni meg szűkülni a cső csak utána menjen be a csatornába vagy a házfalon befelé. -
thomasrc
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Persze, mert az volt a konzol mellé tartozékként. Nem gondoltuk, hogy a megfelelő gumibakot külön kell kérni, ezért most inkább megvesszük előre és biztosra megyünk. A rézcsövet megemlítjük, de nem tudom át fog-e menni belőle valami. Ilyenkor mindig az a nehéz, hogy az ember nem akar a szakember előtt okoskodni, hiszen mégiscsak ő ért hozzá jobban.
-
TotoPapp
lelkes újonc
válasz
Lorden
üzenetére
Igen, mindenki sumákol ezen a téren. Fisherrel beszéltem, ők is azt mondták, hogy ezt az értéket tudják, mást nem. A Comfort Plust legalább ismerem, TCL-ről gőzöm nincs (papíron kevesebb vagy azonos); Daikin meg japán fűtős/csendes/légtereléses (oldalra) meg aranyár. Comfort Plus ventillátor 10% körül szerintem elviselhető lehet hálóba is (én mondjuk nehezen viselném, de nem nekem lesz), nappal meg mehet erősebben.
Az konkrétan meglepett, hogy a Black hangosabb papíron. -
thomasrc
tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Ha kicsit javít, akkor már jó lehet. A fő probléma az, hogy amikor magasabb fordulaton dolgozik a kültéri, olyankor egy statikus, mély búgás hallatszódik a fal menti helyiségekben.
Jelenleg így van felszerelve:
Esetleg látni valamit a képeken, amit érdemes lenne máshogy csinálni?
Igazából az egész kültéri lejjebb lesz téve, mert nem oda szerelték fel, ahová kértük, csak most jutottunk el odáig, hogy ez meg legyen ejtve.
Én az itteni javaslatok alapján a gumibakokat gondoltam cseréltetni rezgéscsillapítósra, ill. le akarom majd alufóliázni a csöveknél, mert ez keleti oldal, ahol egész délelőtt telibe kapja a napsütést. Egyébként a gégecsövet is érdemes fóliázni vagy csak a kábelt és a szigetelést egészen a csatorna aljáig? -
TeeJay
félisten
válasz
thomasrc
üzenetére
AG35-öt használok
Az AG utáni szám a méretet jelenti
AG30 az alap, 35 már komolyabb de a 45-ös az igazi csak elfogyott nekik és nem tudtam azóta se rendelni. Az már simán hőszivattyú alá való
A középút pont jó mert nem túl kicsi de nem is túl nagy mégPersze ha nagyon sok a rezgés ettől ne várj csodát itt ugye az a titok hogy az alsó és felső csavar benne nem átmenő hanem két külön csavar van a gumiba vulkanizálva
Ezáltal a kültéri tud mozogni nem adja át a teljes rezgést a konzolnak meg a falnak -
thomasrc
tag
Rezgéscsillapító gumibakból most pontosan mi az ajánlás egy ~24 kilós kültéri alá?
Ezeket néztem eddig:
https://www.ceklima.hu/klima-kulteri-rezgescsillapito-gumibak-ag35-4-dbcsomag-49608
https://www.ceklima.hu/klima-kulteri-rezgescsillapito-gumibak-ag35-140-kg-35kgdb-4-dbcsomag-acp403unAmi nem tiszta számomra, hogy a második az mitől magasabb teherbírású? Keményebb lenne anyagában?
Mire utal az AG utáni szám? A webshopban látok AG30 és AG35-ös gumibakokat is 1000 Ft. környékétől egészen 4000 Ft.-ig. Nem teljesen tiszta, hogy mi a különbség és mitől van ekkora szórás az árban.
-
TotoPapp
lelkes újonc
Jól látom, hogy a Fisher Black beltérije hangosabb mint a Comfort Plus beltérije (3,5 kW)?
Lesz esetleg Windy által hozott akció japánokra is? Az otthonfelújításit elengedtük. Köszi. -
Sziasztok.
Most ugye ebbe az új Magyar Fűtésmegújítási Programba fel tudnék tetetni egy 5.3 Polar Zenit klímát szerelve bruttó 320k-ért. Jól gondolom hogy ettől most nincs nagyon jobb ajánlat?
Köszönöm
-
Z_A_P
addikt
válasz
TeeJay
üzenetére
Mennyi a "jo" SCOP ertek?
Nekem van egy valoban "teliesitett" gree: Gree multi inverter 5,3 kW kültéri egység R32
Ennek 4,5 a SCOP erteke elvileg. -
Lorden
őstag
Kicsit megnézve ez a gree winter meg pulse pro vicc, még ingyen se kéne.
Ezek szerint már akkora csóróság van, hogy a comfort pro/smart one/cosmo széria se megy valami jól, ezért ilyen "teljes értékű, téliesített " gépekkel hülyítik az embereket. -
kory24
őstag
válasz
Flinter
üzenetére
Ha kitöltöd a kalkulációt (3 féle van négyzetméterre, gázfogyasztáshoz képest és energetikai tanusítvány alapján) elég jó kedvezmények jöhetnek ki, számít a kiválasztott klíma SCOP értéke is.
Legnagyobb kedvezmény akkor jön ki, ha gázzal fűtöttél eddig és a rezsicsökkentett rész felett voltál.
Új hozzászólás Aktív témák
- VHS digitalizálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPad topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

...
... Midea meg Gree gépektől sokkal jobb szerintem, halkabb főleg! Ugyanazt tudja kb mint Daikin Perfera, csak sokkal olcsóbb itt nálunk. Nálam 2019. évtől üzemel Panasonic Nordic, veszettük tud fűteni!